abonnementen ibood.com bol.com
pi_191504913
En er gewoon niks aan doen mini? Dan groeit het ook vanzelf wel lang. Zeker met snelgroeiend haar is de rare fase zo voorbij. Zo heeft mijn kleuter ook haar tot iets boven zijn schouders, door mijn luiheid vooral :) en ook omdat hij leuke krullen heeft en ik dat niet af wil knippen. Alleen aan de voorkant knip ik het zodat het niet in z’n ogen hangt.

En anders wellicht wat gel om het een beetje uit zijn gezicht te stylen? Bij mijn meiden merk ik overigens dat speldjes het niet lang uit houden, maar elastiekjes doen het wel goed, zeker de mini (beugel?) elastiekjes. Maar dan gaat hij wel vaak aangesproken worden als meisje, dat heeft mijn zoon ook al ondanks typische jongenskleding.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191511109
@FlyingFish
Je vroeg mij laatst of ik al een nacht heb kunnen doorslapen maar niet echt, nee.
Grote broer was snip verkouden sinds die week dat Z. vrijwel doorslaapt dus ik was alsnog wakker van hem. :') En ik loop inmiddels ook al een week verkouden te zijn.

Dat vind ik trouwens wel echt een dingetje hoor. Als je moeder bent kan je nooit eens ‘lekker’ ziek zijn.
Vannacht was ik echt beroerd en Z. werd 5:15 uur wakker. Man was al naar werk dus was alleen.
Ik was al wat duizelig bij opstaan maar Z. deed wat moeilijk met getroost worden.
Omdat ik echt even dacht dat ik ging overgeven of flauwvallen zette ik haar terug in bed en ben even op de vloer gaan liggen.
En Z’tje maar huilen want die was natuurlijk niet content.
Duurde misschien maar 3 minuten en nadat ik opnieuw opstond, pakte ik Z weer.
Bleek ze zo van streek omdat ZIJ zelf het nachtlampje uit wilde doen ipv dat ik dat deed. :')

Maar dat zijn wel lastige dingen. Ziek zijn maar gewoon door moeten gaan.
Is wel anders als ze groter zijn maar zo klein kan je ook niets uitleggen of begrip vragen. :P

Overigens begrijpt ze nu supergoed wanneer het tijd is voor ‘eke’. Ze zegt het zelf wanneer het op is en als ze bij het opstaan weer mag hebben, noemen we het een ‘eke-feestje’. :D *O*
  vrijdag 14 februari 2020 @ 22:43:44 #28
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_191512223
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 14:16 schreef minilot het volgende:
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @:Rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Doorbijten, mijn oudste heeft nu halflang haar en is de irritantste tussenfase nu wel voorbij. Hij moet nu alleen nog leren om zijn haar steeds achter zijn oren te vegen, anders hangt hij z'n haar overal in.
KuikenGuppy
  zaterdag 15 februari 2020 @ 09:08:19 #29
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191517310
Ik vind het ook zo leuk staan bij jongens, lang haar. Maar bij Max ziet het er niet uit als het langer is. Kort in zijn nek met bovenop wat langer is dan weer wel leuk.

Ik heb voor carnaval op psz een brandweerpak op de kop getikt. Nu wil hij 'm nooit meer uit :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191517856
Brandweerman Max :D

Venco, dat is inderdaad ook flink waardeloos om als moeder ziek te zijn.

Wij hebben onze eerste vakantie geboekt *O* We gaan naar Ameland eind mei *O*
  zaterdag 15 februari 2020 @ 10:20:21 #31
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191518048
Zooo ik heb even bijgelezen. Ik ga jullie nooit bijhouden sorry!

FlyingFish omg dat verhaal van dat kind dat door de wijk dwaalde!😱 Hier mogen de kinderen pas weg zodra de ouder gesignaleerd is door de juf. En wat stom dat je voor een foto met alle kinderen op een andere dag elders heen moet terwijl ze in 1 pand zitten. Op school halen ze broers/zussen uit de klassen voor een gezamenlijke foto. En voor broers en zussen die nog niet op school zitten kun je meteen na schooltijd intekenen voor een foto.

Scholen zoektocht, dat is met A. nu makkelijk maar met L. zijn we bij 3 scholen gaan kijken nadat ik al een hele screening had gedaan online (hebben best veel scholen in de buurt). Had na mijn internetselectie al en voorkeur voor de montesorrischool een paar straten verderop en die voorkeur bleef ook na het bezoeken van de scholen. Andere school beviel ook goed maar net in een ander deel van de wijk dus afstand gaf de doorslag. Het is ook niet zo'n grote school. Ben wel tevreden nog steeds maar het is een lastige keuze. Belangrijkste was dat de onderwijsvorm aansluit bij hoe L. leert. Heb het idee dat A. ook wel past binnen montesorri anders hadden we ons moeten beraden op wat te doen. Maar het blijft afwachten natuurlijk.

Zag ook nog wat voorbij komen over middagdutjes. A. slaapt gerust nog 3 uurtjes in de middag, maar steeds vaker wil ze niet en aangezien ze straks naar school moet, skip ik 't steeds vaker. Ze gedijt wel beter bij een slaapje :')

Venco wat fijn dat ze doorslaapt!

En wat leuk die psz verhalen O+ kan niet meepraten, want hier gaat ze 3 dagen naar het kdv al sinds baby. L. ging pas na een jaar maar na 1 keer grienen vond ik 't wel lekker. Maar zo leuk, ze leren er zoveel O+ ze maken ook al echt vriendjes, zo schattig.

Minilot die foto met zonnebril :o niet heel erg peuterig zo! Wel stoer.

Quoi altijd handig je eigen brandweerman in huis O+

En ja A. lijkt erg op mij, toch leuk dat niet alleen mijn man zichzelf heeft gekloond :+

Hier druk geweest. Het zindelijk worden gaat de goede kant op met de aanpak van de fysio. Laxeermiddel zit nu ook op een goede dosering dus ze poept nu elke dag. Plassen netje op de wc en om te poepen vraagt ze nu om een luier. Woensdag weer een afspraak, dan kunnen we de volgende stap gaan nemen.

Verder gisteren eindelijk bericht gehad dat ik door de veiligheidsscreening ben en dus definitief een nieuwe baan heb. Maandag ga ik mijn ontslag indienen. Dat gaat nog wel een dingetje worden vrees ik :X
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191522671
:W Ik kom mij melden met N. 7 februari is zij 2 jaar geworden en dus een peuter. Het dramatische is ook gelijk om de hoek komen kijken, ze was al een pittig meisje maar nu.. :{
Ik kom later nog even een foto posten. Spruit is haar broertje van 3 maanden en heeft ontstoken eczeem (soort krentenbaard?) Dus ben de hele dag bezig daarmee. :)
pi_191523372
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2020 18:03 schreef BellaaElisa het volgende:
:W Ik kom mij melden met N. 7 februari is zij 2 jaar geworden en dus een peuter. Het dramatische is ook gelijk om de hoek komen kijken, ze was al een pittig meisje maar nu.. :{
Ik kom later nog even een foto posten. Spruit is haar broertje van 3 maanden en heeft ontstoken eczeem (soort krentenbaard?) Dus ben de hele dag bezig daarmee. :)
oooh kindje twee is er ook al :D (nog) gefeliciteerd met je grote en kleine kleintje.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 15 februari 2020 @ 19:21:34 #34
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191524072
Gefeliciteerd met N. *O*
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191525021
Gefeliciteerd nog met N Bellaa! Moet Duman niet ook al de overstap hierheen maken eigenlijk? Die heb inkook nog niet gesignaleerd.

Wat fijn dat het beter gaat met zindelijk worden @Chanty. Wat heeft de fysio gedaan? Dat zou voor mij geen logische stap zijn bij dergelijke problemen.

Hier mogen kinderen ook pas weg nadat de leraar de ouder heeft gezien en op die school ook, maar dit was tijdens het buitenspelen gebeurd.

En waarom verwacht je dat je ontslag nog wel een dingetje gaat worden?

@vencodark hopelijk kun je dan binnenkort zelf ook er van profiteren. En ziek zijn met kinderen is inderdaad drama. Ik was heel blij dat ik op dinsdag me het beroerdst voelde, de enige dag dat ze allemaal naar de opvang/school zijn. Maar mijn man heeft een superrelaxte werkgever waarvan hij ook gewoon thuis mag werken als ik ziek ben.

Over opvang gesproken, ik ga begin mei een paar dagen weg met m’n zussen, oa op 5 mei. Man was helemaal blij omdat hij bericht had gekregen dat ze daarvoor dit jaar een vrije dag krijgen, heeft hij een rustmomentje als ik weg ben (kleuter zou bij oma logeren). Blijkt dat het kdv die dag ook dicht is, dus hij heeft de kinderen elke dag thuis. Ik ben benieuwd of ik in de toekomst ooit nog weg mag daarna :D Ik heb iig maar een aanvraag gedaan voor extra opvang op 4 of 6 mei.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 16 februari 2020 @ 10:21:34 #36
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191533823
@BellaaElisa welkom! En een driemaander erbij! :W

@Chanty klinkt goed van de zindelijkheid. En succes met het aankondigen van je ontslag.

Onze vakantie is geboekt. Naast me zit een peuter volledig gebiologeerd door ....... Bollo }:| We gaan dus niet naar de Canarische Eilanden, waar ik mezelf al helemaal zag zitten, maar naar Landal. We schaffen in het voorjaar een campertje aan, dus alles samen maar even wat meer low budget gekozen. Rijden we wel vanaf april gewoon in een VW busje (wordt ook onze auto).

Gister hadden we iemand geregeld via een oppasdienst. Al tijden flyerden ze in de buurt en we mochten het een keer uitproberen. Ons eerste oppasmeisje zegde gistermiddag af ( :') ), maar er werd snel een nieuwe geregeld, die hier om de hoek woont. Dikke hit, want hele lieve O+ Heeft Max ook naar bed gebracht zonder problemen. En wij hadden een heerlijk avondje in de kroeg :9
  zondag 16 februari 2020 @ 10:34:51 #37
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191533917
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2020 20:01 schreef FlyingFish het volgende:

Wat fijn dat het beter gaat met zindelijk worden @:Chanty. Wat heeft de fysio gedaan? Dat zou voor mij geen logische stap zijn bij dergelijke problemen.

Hier mogen kinderen ook pas weg nadat de leraar de ouder heeft gezien en op die school ook, maar dit was tijdens het buitenspelen gebeurd.

En waarom verwacht je dat je ontslag nog wel een dingetje gaat worden?

Had er ook niet aan gedacht maar een andere moeder die ook problemen had met haar dochter op dit vlak had me getipt. Fysio kan bijsturen als het probleem ligt in verkeerde houding, verkeerd gebruik spieren (bekkenbodem). Ze heeft veel tips gegeven qua bewegen dat de darmen stimuleert zoals springen. En ze zag meteen dat A. hypermobiel is, dat zorgt vaak ook voor problemen met de stoelgang en zindelijkheid. We wisten niet dat ze hypermobiel is en nu vallen er direct wat andere puzzelstukjes op hun plek: bv waarom ze zo langzaam loopt en veel valt. Daar kan we ook mee aan de slag. Ben er na 35 jaar achter dat ik ook hypermobiel ben :') dat verklaart ook wat klachten van vroeger en nu. Dus ga dat ook uitzoeken wat ik daarmee kan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191534338
@Chanty hier ook hypermobiliteit, evt heb ik nog wel oefeningen voor je? Die je zowel bij jouw zelf kan toepassen als bij A. :)
  zondag 16 februari 2020 @ 11:45:10 #39
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191534688
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 11:19 schreef BellaaElisa het volgende:
@:Chanty hier ook hypermobiliteit, evt heb ik nog wel oefeningen voor je? Die je zowel bij jouw zelf kan toepassen als bij A. :)
Dat is lief maar loop nu toch bij de fysio met A. en voor mezelf moet eerst in kaart gebracht worden in hoeverre mijn klachten samenhangen met hypermobiliteit :)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zondag 16 februari 2020 @ 11:56:23 #40
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191534841
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 10:21 schreef Quoi het volgende:
@:BellaaElisa welkom! En een driemaander erbij! :W

@:Chanty klinkt goed van de zindelijkheid. En succes met het aankondigen van je ontslag.

Onze vakantie is geboekt. Naast me zit een peuter volledig gebiologeerd door ....... Bollo }:| We gaan dus niet naar de Canarische Eilanden, waar ik mezelf al helemaal zag zitten, maar naar Landal. We schaffen in het voorjaar een campertje aan, dus alles samen maar even wat meer low budget gekozen. Rijden we wel vanaf april gewoon in een VW busje (wordt ook onze auto).

Gister hadden we iemand geregeld via een oppasdienst. Al tijden flyerden ze in de buurt en we mochten het een keer uitproberen. Ons eerste oppasmeisje zegde gistermiddag af ( :') ), maar er werd snel een nieuwe geregeld, die hier om de hoek woont. Dikke hit, want hele lieve O+ Heeft Max ook naar bed gebracht zonder problemen. En wij hadden een heerlijk avondje in de kroeg :9
Dat klinkt op Bollo na toch echt hartstikke goed man _O_

Ik ga ook eens oppasdienst checken, klinkt heerlijk O+
Ik doe echt vrij veel zaken wel voor mezelf (zo ging ik vier dagen met vriendinnen naar Londen, wat er zes werden vanwege Ciara _O- ), maar tijd alleen met Koos samen mag wel vaker.
Zoute user pur sang
  zondag 16 februari 2020 @ 12:00:36 #41
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191534885
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 10:34 schreef Chanty het volgende:

[..]

Had er ook niet aan gedacht maar een andere moeder die ook problemen had met haar dochter op dit vlak had me getipt. Fysio kan bijsturen als het probleem ligt in verkeerde houding, verkeerd gebruik spieren (bekkenbodem). Ze heeft veel tips gegeven qua bewegen dat de darmen stimuleert zoals springen. En ze zag meteen dat A. hypermobiel is, dat zorgt vaak ook voor problemen met de stoelgang en zindelijkheid. We wisten niet dat ze hypermobiel is en nu vallen er direct wat andere puzzelstukjes op hun plek: bv waarom ze zo langzaam loopt en veel valt. Daar kan we ook mee aan de slag. Ben er na 35 jaar achter dat ik ook hypermobiel ben :') dat verklaart ook wat klachten van vroeger en nu. Dus ga dat ook uitzoeken wat ik daarmee kan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mja, is toch niet te voorkomen

Na veel, veeeeeeel, gedoe met mijn werk heb ik een hele toffe nieuwe baan gevonden waar ik per maart begin.
Tijdig laten weten en het is dermate puin in mijn organisatie dat er niemand gevonden kan worden die iets wil overnemen.
Ze hebben van mijn functie nooit een officiële functie kunnen (lees: willen) maken en dat is één van de redenen dat ik opstap.
Maar om die reden kunnen ze nu niemand extern werven :')
En kreeg ik vrijdag het verwijt dat ik toch wel op een heel cruciaal moment in projecten e.d. wegga.
Sodemieter op man, zo kun je alles wat krom is wel recht lullen.
Ik zit er totaal niet mee en heb het ook even duidelijk aangegeven.

Als er in jouw geval zelfs bekeken wordt of de functie nog wel blijft bestaan zou ik er ook nul waarde aan hechten hoe belangrijk het is dat je blijft bla bla. De werkvloer kan het wel belangrijk vinden, maar als de organisatie het niet belangrijk vindt en dus niet faciliteert gaat het het nooit worden.

Op naar je nieuwe job dus. Wat ga je voor leuks doen? *O*
Zoute user pur sang
pi_191535247
Bollo is geweldig! Dat koppie van Emmy als ze hem ziet. Helemaal idolaat en daar geniet je als ouder dan ook erg van. Welk Landal park?

Wat voor werk ga je doen Molo?
  zondag 16 februari 2020 @ 12:29:21 #43
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191535309
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 12:24 schreef Arja het volgende:
Bollo is geweldig! Dat koppie van Emmy als ze hem ziet. Helemaal idolaat en daar geniet je als ouder dan ook erg van. Welk Landal park?

Wat voor werk ga je doen Molo?
Ik app je even :)
Zoute user pur sang
  zondag 16 februari 2020 @ 12:44:43 #44
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191535614
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 12:00 schreef Molo het volgende:

[..]

Mja, is toch niet te voorkomen

Na veel, veeeeeeel, gedoe met mijn werk heb ik een hele toffe nieuwe baan gevonden waar ik per maart begin.
Tijdig laten weten en het is dermate puin in mijn organisatie dat er niemand gevonden kan worden die iets wil overnemen.
Ze hebben van mijn functie nooit een officiële functie kunnen (lees: willen) maken en dat is één van de redenen dat ik opstap.
Maar om die reden kunnen ze nu niemand extern werven :')
En kreeg ik vrijdag het verwijt dat ik toch wel op een heel cruciaal moment in projecten e.d. wegga.
Sodemieter op man, zo kun je alles wat krom is wel recht lullen.
Ik zit er totaal niet mee en heb het ook even duidelijk aangegeven.

Als er in jouw geval zelfs bekeken wordt of de functie nog wel blijft bestaan zou ik er ook nul waarde aan hechten hoe belangrijk het is dat je blijft bla bla. De werkvloer kan het wel belangrijk vinden, maar als de organisatie het niet belangrijk vindt en dus niet faciliteert gaat het het nooit worden.

Op naar je nieuwe job dus. Wat ga je voor leuks doen? *O*
Klopt, alleen de laatste maanden is de sfeer eindelijk best ok. Die collega die straks waarschijnlijk niet meer tegen me praat daar klikte 't nooit heel lekker mee maar sinds we samen de sollicitatieprocedure deden voor de nieuwe collega boterde het beter. Ik kon op sommige dagen echt met een knoop in mijn maag naar 't werk aan, wetende dat die collega er is en ik in een lading negativiteit zit. Dat gaat de komende tijd weer zo zij, gelukkig einde in zicht wel maar kan me dat behoorlijk aantrekken. Wordt een goede les van mij af laten glijden.

Geen idee of ze de functie niet meer gaan opvullen. Eigenlijk moeten ze hem wel opvullen gezien de hoeveelheid werk. En ik weet dat het niet mijn probleem is. Collega die weg ging is niet meer opgevuld terwijl toen ook gezegd werd dat het echt nodig is. Als ze dat nu weer doen dan voelt het toch wel of ik de doodsteek aan het team heb gegeven. Het rommelt sowieso en is maar de vraag wat er met ons team gaat gebeuren, voelt een beetje alsof ze een sterfhuisconstructie aan het opzetten zijn en mijn vertrek versnelt dat proces.

Bovenstaande is samen met gebrek aan leuke collega's en doorgroeimogelijkheden en weinig uren wel de reden dat ik opstap.

Hoe is de sfeer bij jou dan sinds ze weten dat je vertrekt? En wat ga je doen straks? Altijd fijn als ze de schuld bij jou proberen te leggen. Eigenlijk alleen een bevestiging van de juiste keuze.

Ik ga als onderzoeker bij het ministerie van justitie en veiligheid werken.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191536871
Bella, nog gefeliciteerd met N. *O* *O*

Bollo, nog nooit van gehoord... Net even opgezocht, ik denk niet dat ik het ga aanmoedigen :) :)
Sowieso hier nog niet veel schermtijd.

Zo'n oppasdienst... hebben jullie er geen moeite mee met je kind zomaar bij een wildvreemde achter te laten? Dat is eigenlijk mijn grootste struikelblok, ik durf mijn kind niet zomaar bij iemand die ik zelf niet goed ken achter te laten. Sowieso mijn kind bij iemand achter laten is moeilijk voor me :@ :@ :@ . Mijn beste vriendin heeft een paar keer opgepast en verder hebben we geen familie in de buurt wonen.
pi_191537242
Sowieso lijkt een vreemde in huis mij niets maar ik ben wellicht wat krampachtig daarin. :P
  zondag 16 februari 2020 @ 14:48:10 #47
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191537430
Max vond Bollo tot op heden maar een gek en eng beest. Bollo is geen schermtijd @Venco, hij is echt! Ofwel, hij loopt op bungalowparken rond.

Ik ben niet zo wantrouwend aangelegd. Familie kan niet altijd (en wil ik er ook niet standaard mee opzadelen) en dit meisje kan weleens een vaste worden. Zo'n avond met z'n tweetjes vind ik bovendien heel belangrijk.

Persoonlijk dingetje denk ik :)
pi_191537460
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 14:48 schreef Quoi het volgende:
Max vond Bollo tot op heden maar een gek en eng beest. Bollo is geen schermtijd @:Venco, hij is echt! Ofwel, hij loopt op bungalowparken rond.

Ik ben niet zo wantrouwend aangelegd. Familie kan niet altijd (en wil ik er ook niet standaard mee opzadelen) en dit meisje kan weleens een vaste worden. Zo'n avond met z'n tweetjes vind ik bovendien heel belangrijk.

Persoonlijk dingetje denk ik :)
Bollo loopt rond op de parken maar er is ook een tv-serie van (waarvan ik nu dus de hele tijd het liedje in mijn hoofd heb :') )

[ Bericht 0% gewijzigd door lunapuella op 16-02-2020 15:24:09 ]
  zondag 16 februari 2020 @ 15:18:40 #49
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191537892
Tolstoi, er zit nog wel wat tussen iemand heel goed kennen en een totaal vreemde in he. Je kan investeren in een oppas leren kennen, toch?

Jacob was ook lang van de minimale schermtijd maar huizendrukte gecombineerd met te weinig middagdutjes maakt hem tegenwoordig een grote fan van Robocar Poli. Hij zingt inmiddels het halve liedje mee en ik vind het nogal aandoenlijk en zit nu lekker mee te kijken :Y .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_191539327
Hier een fan van Chuggington (chuuuuugington chuggachuggachugga chuuuginton!) _O- een van de weinige dingen waar hij echt geboeid naar kan kijken zonder tegelijk keihard rondjes te rennen door de kamer ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')