abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_191135069
registreer om deze reclame te verbergen
84MvRpv.jpg


Hartelijk welkom bij alweer een nieuwe editie van de FPCL, de FOK! Premier Cycling League. Hierin gaat het hard tegen onzacht met als inzet de onmetelijk grote eer om je een jaar lang kampioen te mogen noemen van de FPCL.

Wie weet kennis van en inzicht in de wielersport te combineren met een sterk staaltje geldmanagement en het inschatten van de niet geringe tegenstand?

De FPCL wordt afgewerkt in competitievorm; elke week neemt jouw team het op tegen het team van een andere user. Met een beetje geluk scoor je met een team vol kneuzen een vijfde plaats, waar een team vol toppers geen topklassering garandeert. Maar een goed team is op zich toch ook wel handig. Ik zou de managers dan ook willen adviseren om uren, zo niet dagen, te investeren in het samenstellen van het ultieme team, dat elke week weer mondjes kan gaan snoeren!

Met de opzet van het spel onderscheidt de FPCL zich van de normale wielerpoule, waar na een paar etappes of wedstrijden 95% van de deelnemers al kansloos is of waarbij je afhankelijk bent van een slecht genomen bocht in een massasprint of een afgelopen ketting in volle finale.

De vraag is natuurlijk welke strategie eenieder gaat volgen tijdens de biedrondes. En wie heeft er Matxin aangesteld als scout? Wie moet het doen met de adviezen van Thijsje Zonneveld? Wie krijgt een schansspringer die hij of zij niet kent in de schoot geworpen door een opdringerige zaakwaarnemer? Wie betaalt de hoofdprijs voor de nieuwe Pecharroman? Spannend! Wie kroont zich uiteindelijk tot de Patrick Lefevere van Fok?

Je zou kunnen zeggen dat het leven draait om het maken van keuzes. Bij elke keuze twijfel je, want je moet er goed over nadenken. Hetzelfde als dat je een auto gaat kopen, moet je ook over nadenken. Doe je leren bekleding? Pak je een automaat?

Dit geldt ook voor de FPCL. Heb je na lang wikken en wegen je lijstje klaar, ga je toch weer twijfelen. Heb je je lijstje eenmaal verstuurd dan lijken de minuten wel uren en de uren wel dagen en zit je met klotsende oksels te wachten totdat de deadline verstreken is.

Eindstand vorig jaar:
JPoEN16.jpg

Hoe werkt het spel?
• Voordat de competitie begint is het de taak van de manager om een team bij elkaar te krijgen. Dit gebeurt middels een draft waarbij gewerkt wordt met blinde biedingen.
• De draft werkt als volgt: Met een budget van 100 miljoen dien je een team van 14 renners samen te stellen in verschillende biedrondes. Het minimumbod voor een renner bedraagt 0,10 miljoen en biedingen mogen tot twee cijfers achter de komma precies zijn. Na een biedronde worden alle biedingen naast elkaar gelegd, waarbij de persoon met het hoogste bod op een renner deze in zijn team kan verwelkomen. Voor een voorbeeldje verwijs ik naar drie jaar geleden: SPT / FOK! Premier Cycling League, bij vragen of onduidelijkheden kun je uiteraard ook in het topic terecht.
• De teams nemen het vervolgens tijdens het seizoen elke speelronde tegen elkaar op in onderlinge confrontaties, waarbij het vooraf gepubliceerde speelschema gevolgd wordt. De winnaar krijgt 3 punten, een gelijkspel levert 1 punt voor beiden op en de verliezer staat met lege handen.
• Deze resultaten worden verwerkt in een stand, die de uitslag van het spel uiteindelijk bepaalt. Bij een gelijk puntenaantal in de totale tussenstand geeft het aantal gescoorde punten de doorslag. Is dit ook gelijk dan wordt er geloot.
• Elke wedstrijd van het niveau .1 en hoger telt mee (met uitzondering van ploegen- en duotijdritten), voor een volledig overzicht verwijs ik u door naar de kalender. Wordt een wedstrijd toegevoegd aan de kalender dan wordt deze toegevoegd aan de speelronde waar deze qua datum in valt. Wordt een wedstrijd verplaatst dan geldt hiervoor hetzelfde. Uitzonderingen hierbij vormen koersen die (gaan) vallen na de laatste wedstrijd die op de oorspronkelijke kalender staat.
• Als er een renner wordt betrapt op doping, al dan niet mechanisch, dan krijgt het team waar hij voor rijdt drie punten in mindering. De gescoorde punten van deze renner in de speelronde die bezig is vervallen, eerder gescoorde punten en resultaten van het team blijven wel staan.
• Transfers werken als volgt: voor aanvang van de transferperiode maak je kenbaar welke renner(s) je wilt verkopen. Hiervoor ontvang je de helft van het bedrag dat je voor deze renner hebt betaald terug. Dit bedrag kun je samen met je nog resterende budget gebruiken om je team weer aan te vullen tot het aantal van 14, met renners die nog op de markt zijn. Ook dit gebeurt middels blinde biedrondes.

Teams:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Speelschema

Kalender:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
FPCL Croky Cup:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Puntentelling:
ZWsifMb.jpg

[ Bericht 8% gewijzigd door Slobeend op 22-01-2020 17:09:24 ]
  dinsdag 21 januari 2020 @ 20:25:03 #2
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_191135077
Ik brand even een kaarsje voor Coquard en Riabushenko. Snel beter worden jongons.
pi_191135138
Klep moet morgen maar even lek rijden en Lulu wint de rit of zo
pi_191136065
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 20:25 schreef maxi-mus het volgende:
Ik brand even een kaarsje voor Coquard en Riabushenko. Snel beter worden jongons.
Met Kokaar is niets aan de hand joh.
pi_191136444
Eerste punten binnen via een 14e plek van Mørkøv _O_

Jammer alleen dat ik tegen Simon Yates moet.
  dinsdag 21 januari 2020 @ 21:44:18 #6
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_191136715
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 20:25 schreef maxi-mus het volgende:
Ik brand even een kaarsje voor Coquard en Riabushenko. Snel beter worden jongons.
Dodged a bullet there.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 22 januari 2020 @ 01:11:20 #7
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_191139426
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 21:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

Met Kokaar is niets aan de hand joh.
Rekiki mog ook heel snel stoppen met een klassement rijden en in elke etappe tweede worden. Dit is niet leuk :{
  woensdag 22 januari 2020 @ 08:26:23 #8
209676 knijn1985
Les herbiers is nog ver
pi_191140416
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 10:20 schreef DecoAoreste het volgende:
Voorbeschouwing ronde 1

Les Herbiers is nog ver vs. Merryweather Security – Pißwasser

Het seizoen begint met een uitwedstrijd tegen het debuterende team van knijn1985. Een team met diverse sterke renners, zoals Marc Soler en Dan Martin. Deze echte toppers zijn echter nog niet meteen uit hun winterslaap, zij maken pas in de tweede ronde hun opwachting in al die vage eendagskoersjes op Mallorca.

Beide teams hebben niemand bereid gevonden om helemaal naar Afrika te trekken om daar een van de weinige profkoersen te gaan betwisten. Het is zonde dat ik Minali ben misgelopen, want die staat wel aan de start, en in plaats daarvan ploeggenoot Fedeli heb, die nog even op snooze drukt. Grote kans dat Minali al die sprints gaat winnen. Ach ja.

Dan kijken we naar de eerste WT-koers, de Tour Down Under die morgen van start gaat, midden tussen de bosbranden. Altijd gezellig. Aan de kant van Les Herbiers staat daar 1 man aan de start, namelijk Lucas Hamilton. Geen wereldtopper, maar toch wel een gevaarlijke naam om tegen je te hebben. Vorig jaar werd hij 2e in de Czech Cycling Tour en hij won de wielerweek van Coppi en Bartali. Ook in Australië scoorde hij niet onaardig, zij het dan niet in de TDU maar in de Herald Sun Tour, waar hij 6e werd. Zijn beste prestatie op World Tour-niveau was een 4e plek in de zevende etappe van de Giro; wat klassementen betreft werd hij 15e in de Ronde van het Baskenland (Itzulia, als je het heel officieel wil). Al met al kan Hamilton beslist wat tegendoelpunten veroorzaken als hij enigszins in vorm is, waarbij het gevaarlijkste is dat hij dus ook (randje) top-15 kan rijden in het klassement.

Het wordt een strijd van 1 tegen 1, want ook Merryweather heeft 1 man aan de start in Australië. De grote namen als Fuglsang en Wellens (begrijpelijk met die hitte daar altijd) zijn ook nog niet terug uit hun winterslaap. Wel de kersverse WT-renner Martin Laas. Vorig jaar won hij 4 etappes in profkoersen in Korea en Thailand, plus nog 4 etappes in de Tour of Taiyuan, een semiprofkoers in China. Dit jaar mag hij het grotere werk gaan betwisten. Een klassement gaat lastig worden, want volgens mij klimt hij nét iets beter dan zijn legendarische landgenoot Kirsipuu, maar wellicht kan hij zich mengen in de sprints en zo wat punten bij elkaar harken. Spannend!
1e puntjes voor Lucas binnen
pi_191140594
Klep creeert een flinke voorsprong. Erg slecht, matig, waardeloos.
  Redactie Sport woensdag 22 januari 2020 @ 09:13:52 #10
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_191140847
Joepie, knieproblemen voor de kopman.

Zo wordt dit wel een kutseizoen ja.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  woensdag 22 januari 2020 @ 09:14:05 #11
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_191140849
quote:
16s.gif Op woensdag 22 januari 2020 08:26 schreef knijn1985 het volgende:

[..]

1e puntjes voor Lucas binnen
Laas heeft moeite met het niveau zo te zien, eindigt steeds in de achterhoede. Deze heb je wel binnen dunkt me
  woensdag 22 januari 2020 @ 09:14:29 #12
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_191140851
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 09:13 schreef Mexicanobakker het volgende:
Joepie, knieproblemen voor de kopman.

Zo wordt dit wel een kutseizoen ja.
Je lijkt Sunweb wel :P
  Redactie Sport woensdag 22 januari 2020 @ 09:16:55 #13
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_191140876
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 09:14 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Je lijkt Sunweb wel :P
Heb ik weer. Toch de andere Yates moeten kiezen dus, maar deze zou een vrij gevarieerd programma rijden..

Hopelijk valt het mee.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_191140892
Eerste puntjes binnen..
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
pi_191141169
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 09:16 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Heb ik weer. Toch de andere Yates moeten kiezen dus, maar deze zou een vrij gevarieerd programma rijden..

Hopelijk valt het mee.
Simon is wel de betere Yates voor mijn gevoel, in ieder geval diegene met hogere uitschieters. Al lijkt het volgens PCS niet heel veel uit te maken:
https://www.procyclingsta(...)d-to-head/adam-yates
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Redactie Sport woensdag 22 januari 2020 @ 09:45:20 #16
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_191141179
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 09:43 schreef Felagund het volgende:

[..]

Simon is wel de betere Yates voor mijn gevoel, in ieder geval diegene met hogere uitschieters. Al lijkt het volgens PCS niet heel veel uit te maken:
https://www.procyclingsta(...)d-to-head/adam-yates
Dat komt omdat Simon later kwam en vorig jaar een kutseizoen had.

Nja, dat soort statistieken maken weinig uit als hij er straks vier maanden uit is.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_191141261
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 08:45 schreef Frozen-assassin het volgende:
Klep creeert een flinke voorsprong. Erg slecht, matig, waardeloos.
Klep gaat ongekend veel punten harken dit jaar, genot.
pi_191141370
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 09:53 schreef Pistolero het volgende:

[..]

Klep gaat ongekend veel punten harken dit jaar, genot.
Deed ie vorig jaar ook al!
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  woensdag 22 januari 2020 @ 10:34:25 #19
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_191141638
Zit eens wat meer vooraan, Djee Mekkartie.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 22 januari 2020 @ 10:39:17 #20
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_191141686
Roosen bezorgt mij paar puntjes, maar iemand moet maar zeggen dat ie voor klassement moet gaan ;(
pi_191141772
quote:
1s.gif Op woensdag 22 januari 2020 10:39 schreef Immerdebestebob het volgende:
Roosen bezorgt mij paar puntjes, maar iemand moet maar zeggen dat ie voor klassement moet gaan ;(
Ik denk dat ze voor Sjors gaan bij Djumbo.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_191142205
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 10:34 schreef Mani89 het volgende:
Zit eens wat meer vooraan, Djee Mekkartie.
Ik heb vertrouwen in Jay dat hij punten voor mij gaat binnenhalen vanaf komende nacht. ^O^
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Redactie Sport woensdag 22 januari 2020 @ 13:17:37 #23
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_191143517
Ik ben scheel.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_191147279
Biniam _O_
Citius, Altius, Fortius.
pi_191148685
Wel, ik kan gewoon tot zondag wachten om te zien of Dennis weer tweede achter Porte gaat worden. Easy does it. Iig heeft Vroem laten weten in UAE zijn zorgtoeslag even stop te willen zetten
Eh, amico. C'e Sabata. Hai chiuso 8)
pi_191154224
Porte wacht niet tot zondag, wint nu alvast. De knie van Simon lijkt het te houden (3e) en ook Dennis is wakker: 4e
Eh, amico. C'e Sabata. Hai chiuso 8)
pi_191154381
LL Sanchez is niet in vorm. Ik heb een heel groot probleem
  Redactie Sport donderdag 23 januari 2020 @ 07:58:18 #28
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_191154559
Erg mooie jongen, met je knie naar de tyfus 3e worden.

Volgens mij voor het eerst dat ik niet met nul goals start.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  donderdag 23 januari 2020 @ 08:24:03 #29
33317 GotenSSJ
eilander 4-life
pi_191154771
Sivakov niet op de afspraak, dat scheelt. Helaas heeft mijn tegenstander ook Philipsen.

Gibbons en Consonni nog niets gepakt, dus dat gaat hem helaas niet worden.
Xbox Live Gamertag : ThaD16
  Moderator donderdag 23 januari 2020 @ 08:29:14 #30
355459 crew  noodgang
gnagdoon
pi_191154822
Geschke heeft besloten zowaar wat puntjes binnen te gaan harken _O_
  donderdag 23 januari 2020 @ 08:56:50 #31
209676 knijn1985
Les herbiers is nog ver
pi_191155041
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 09:14 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Laas heeft moeite met het niveau zo te zien, eindigt steeds in de achterhoede. Deze heb je wel binnen dunkt me
Lucas blijft sprokkelen
  donderdag 23 januari 2020 @ 09:01:34 #32
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_191155076
Ondertussen wacht ik rustig op het begin van de ronde van Sint Jan :z
pi_191155180
De altijd vervelende Rohan Dennis is helaas op de afspraak.
pi_191155530
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 09:14 schreef Dale__Cooper het volgende:
De altijd vervelende Rohan Dennis is helaas op de afspraak.
Gelukkig, want het is de enige prutser die deze ronde voor mij actief is. De rest van de idioten blijft liever op vulkaantjes fietsen vooraleer ze uitwaaieren over de aardbol
Eh, amico. C'e Sabata. Hai chiuso 8)
pi_191155766
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 07:37 schreef Frozen-assassin het volgende:
LL Sanchez is niet in vorm. Ik heb een heel groot probleem
Ik noteer alvast de eerste zege met potlood.
pi_191157821
Jay. -O-
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  vrijdag 24 januari 2020 @ 08:15:23 #37
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_191170015
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 08:56 schreef knijn1985 het volgende:

[..]

Lucas blijft sprokkelen
Ik ben nu ook van de 0 af, Laas 6e in de sprint vannacht *O*

Volgens mij sta ik nu heel iets voor, maar ik kan alleen winnen als Hamilton uit de top 15 zakt in het klassement. Hopen dat hij een slechte dag heeft op Willunga Hill dan maar :P
  vrijdag 24 januari 2020 @ 08:26:04 #38
209676 knijn1985
Les herbiers is nog ver
pi_191170077
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 08:15 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Ik ben nu ook van de 0 af, Laas 6e in de sprint vannacht *O*

Volgens mij sta ik nu heel iets voor, maar ik kan alleen winnen als Hamilton uit de top 15 zakt in het klassement. Hopen dat hij een slechte dag heeft op Willunga Hill dan maar :P
so spannend ja

volgens mij sta ik 1 punt voor Lucas 10e en 12e is 7 en 5.

Laas 6e is 11 punten

toch|?
pi_191170110
@Max23 zal mij verslaan in de eerste ronde
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 24 januari 2020 @ 09:02:55 #40
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_191170339
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 08:26 schreef knijn1985 het volgende:

[..]

so spannend ja

volgens mij sta ik 1 punt voor Lucas 10e en 12e is 7 en 5.

Laas 6e is 11 punten

toch|?
Ah ja. Dan moet Laas komende nacht nog een keer in de Top 15 eindigen en Hamilton mag dat niet doen op Willunga Hill.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 24 januari 2020 @ 09:09:05 #41
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_191170382
Sajnok ging er maar bij liggen ;(

Zo wordt het niks met speelronde één natuurlijk, die vermaledijde derde plek van Haas in de tweede etappe kost me de kop.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 24 januari 2020 @ 09:10:33 #42
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_191170395
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 09:09 schreef heywoodu het volgende:
Sajnok ging er maar bij liggen ;(

Zo wordt het niks met speelronde één natuurlijk, die vermaledijde derde plek van Haas in de tweede etappe kost me de kop.
De altijd vervelende Neten Haas die altijd weer ergens opduikt als je geen zin in hem hebt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_191171154
De sympathieke Haas die precies op het juiste moment opduikt om voor de 1e keer in ronde 1 3 punten te pakken
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  vrijdag 24 januari 2020 @ 10:33:57 #44
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_191171365
Na Biniam wint ook Rekiki. Altijd tegen mij.
pi_191171821
Het staat 5-2 in het voordeel van Johannes, dus ik hoop dat Cattaneo in de top van het klassement blijft staan.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator vrijdag 24 januari 2020 @ 11:10:04 #46
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_191171868
We gunnen Sjors een lekke band de komende dagen.
  vrijdag 24 januari 2020 @ 11:21:05 #47
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_191172026
Ik heb niet eens gekeken tegen wie ik deze ronde geloot heb. Spannender is het of Richie nog 2 dagen op zijn fiets blijft zitten _O-
pi_191172060
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 11:10 schreef Slobeend het volgende:
We gunnen Sjors een lekke band de komende dagen.
Zo praten we hier niet over mijn Sjors :{
  vrijdag 24 januari 2020 @ 11:33:55 #49
213134 Momo
WLR en ESF hooligan
pi_191172216
Derrel Impie is lekker bezig :)
pi_191172276
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 11:33 schreef Momo het volgende:
Derrel Impie is lekker bezig :)
Van ouds her al hè

Eh, amico. C'e Sabata. Hai chiuso 8)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')