abonnement Unibet Coolblue
pi_190855469
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_190855495
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:30 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Vraag me ook af hoe Iran hier op gaat reageren.
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:34 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

En hoe de Russen en Chinezen gaan reageren. Ook gezien ze gezamenlijk aan het oefenen waren.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_190855509
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:36 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

[..]

Werkelijk waar geen idee. Ik denk dat Rusland en China hun gewoon stilhouden los van dat de Amerikaanse actie veroordeeld wordt. Wat ik wel weet is dat er een gigantische geopolitieke machine aan het draaien is op dit moment.

Dit krijgt nog een staartje en we hebben geen idee wat.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190855550
Meanwhile is Kimmetje maar wat blij met zijn kernwapens :Y
No way dat hij die ooit op gaat geven. Het is zijn verzekering dat de VS Noord-Korea nooit aan zal gaan vallen.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_190855637
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:34 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

En hoe de Russen en Chinezen gaan reageren. Ook gezien ze gezamenlijk aan het oefenen waren.
Hooguit wat economische hulp en wapens. Die gaan echt geen conflict met de Amerikanen riskeren voor de Islamitische Republiek.
Incelfrikandel
  vrijdag 3 januari 2020 @ 13:32:33 #6
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_190856494
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:44 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Hooguit wat economische hulp en wapens. Die gaan echt geen conflict met de Amerikanen riskeren voor de Islamitische Republiek.
Of stationeren van Russische troepen op strategische plekken in Iran. Zo hebben ze Syrie ook behoed voor westerse of arabische invallen.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_190856658
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:32 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Of stationeren van Russische troepen op strategische plekken in Iran. Zo hebben ze Syrie ook behoed voor westerse of arabische invallen.
Dus wel een conflict riskeren? Als het westen of Arabische landen daar echt hadden willen binnenvallen had Poetin dat gewoon geslikt, die man gaat zijn goede relaties met de regio, laat staan oorlog, echt niet riskeren voor een een derdewereldlandje als Syri. Ik kan me niet voorstellen dat ze daar met Iran veel anders in staan.
Incelfrikandel
  vrijdag 3 januari 2020 @ 13:44:34 #8
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_190856664
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 08:28 schreef dellipder het volgende:

[..]

Ja, klopt. De terroristen (IRGC is bestempeld tot terroristische organisatie) hebben de onschendbaarheid van de Amerikaanse locatie geschonden door hun aanval op de ambassade en daar hebben ze, zoals beloofd door de huidige Amerikaanse regering, een grote prijs voor moeten betalen.
Ik vind dat deze prijs nog meevalt.

Het aanvallen van een ambassade is een directe aanval op een land. Sterker nog, we hebben wereldwijd afgesproken dat diplomaten onschendbaar zijn, zodat ze veilig hun werk kunnen doen. Deze actie is een aanval op de veiligheid van de ambassades wereldwijd. Dit is nogal wat.

Dit is een reden om een land de oorlog te verklaren. Maar we hebben hier Trump. De minst oorlogzuchtige Amerikaanse president sinds lange tijd die oorlogen beindigt in plaats van begint.

Maar dat past niet in het beeld van de koude "dictator" wat de media wil schetsen van Trump, dus benoemen we het maar niet.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 13:52:46 #9
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190856786
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:44 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Ik vind dat deze prijs nog meevalt.

Het aanvallen van een ambassade is een directe aanval op een land. Sterker nog, we hebben wereldwijd afgesproken dat diplomaten onschendbaar zijn, zodat ze veilig hun werk kunnen doen. Deze actie is een aanval op de veiligheid van de ambassades wereldwijd. Dit is nogal wat.

Dit is een reden om een land de oorlog te verklaren. Maar we hebben hier Trump. De minst oorlogzuchtige Amerikaanse president sinds lange tijd die oorlogen beindigt in plaats van begint.

Maar dat past niet in het beeld van de koude "dictator" wat de media wil schetsen van Trump, dus benoemen we het maar niet.
Ja, ben ik met jou eens.

Het is vooral een grove inschattingsfout van Soleimani om Irak te bezoeken, een effectief opportunistische actie van de Verenigde Staten en een doelgerichte vergelding voor talloze Amerikaanse doden.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190856996
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:52 schreef dellipder het volgende:

[..]

Ja, ben ik met jou eens.

Het is vooral een grove inschattingsfout van Soleimani om Irak te bezoeken, een effectief opportunistische actie van de Verenigde Staten en een doelgerichte vergelding voor talloze Amerikaanse doden.
Talloze dode Amerikanen door Iran?
Wat, waar, wanneer dan?
Daar heb je dan vast wel een hoop linkjes van.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 14:28:08 #11
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190857276
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:06 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Talloze dode Amerikanen door Iran?
Wat, waar, wanneer dan?
Daar heb je dan vast wel een hoop linkjes van.
Beetje apathisch en afwachtend van jouw kant wat mij betreft.

bron
bron
bron
bron
bron
bron

Dit is mij bekend en niet uit mijn dikke duim gezogen, omdat ik heb onthouden dat de IED's op een gegeven moment waren voorzien van EFP's.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190857333
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:28 schreef dellipder het volgende:

[..]

Beetje apathisch en afwachtend van jouw kant wat mij betreft.

bron
bron
bron
bron
bron
bron

Dit is mij bekend en niet uit mijn dikke duim gezogen, omdat ik heb onthouden dat de IED's op een gegeven moment waren voorzien van EFP's.
Trump levert wapens aan Oekraine, dus is het ok als de Russen hem met een drone uitschakelen?
Ich glaube, dass es manchmal nicht gengend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schne Augen weinen
  vrijdag 3 januari 2020 @ 14:34:17 #13
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190857365
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:32 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Trump levert wapens aan Oekraine, dus is het ok als de Russen hem met een drone uitschakelen?
Daar moet ik even over nadenken, want ik ben namelijk nog niet bijgekomen van drie jaar lang Russia collusion delusion/Trump is a puppet of Vladimir Putin.
En uiteraard dat het onthouden van deze hulp was om onderzoek te doen naar Joe Biden, want anders kan Trump niet winnen in 2020.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190857415
Het vorige topic had nummer #475

quote:
Ja bedankt voor de info :)

Ben pas sinds de vergelding op Iraanse kopstukken in deze topic reeks beland en teruglezend zie ik de begrijpelijke spanning voor een militaire macht zoals Iran. Ik hoop dat dit hetzelfde uitpakt als met de eerste Golfoorlog, volgens Sadam de Moeder van alle Oorlogen, waar achteraf bleek dat de Iraakse militaire macht eigenlijk toch geen partij bleek te zijn voor de coalitie.
Als China erbij komt zoals in het 2e artikel staat wordt natuurlijk ander verhaal.

Ook werd er in het topic zorgen gemaakt over Amerikanen in Iran en dat vind ik best veelzeggend. Want niemand maakt zich zorgen over Iranirs in Amerika en dat hoeft ook niet want het komt in niemand op om een paar Iranirs in het Westen te gaan lynchen.
Er is dus de situatie dat Westerlingen zich in zulke landen ernstig zorgen moeten maken om hun veiligheid n ook nog eens in eigen land om door Mena-immigranten het doelwit te worden.
Iets klopt dan niet en doen we toch iets verkeerd.

----------

RT meldt dat er 10 personen gelimineerd zijn

10 people, including Quds Force chief Soleimani and Iran-backed Iraqi militia officials, killed in US attack – Iranian envoy

> https://www.rt.com/news/477350-iraq-airport-attack-missiles/

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 03-01-2020 14:42:59 ]
shift-knop defekt
pi_190857441
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:44 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Hooguit wat economische hulp en wapens. Die gaan echt geen conflict met de Amerikanen riskeren voor de Islamitische Republiek.
Met dit soort zaken is alles mogelijk.
pi_190857608
https://twitter.com/AmbJohnBolton/status/1213044218689720321

Het is in elk geval niet zoals met de invasie in Irak. In elk geval Bolton heeft voor de methode: 'gewoon helder en eerlijk zijn' gekozen. Geen idee of dat gaat werken (qua hoe het overkomt over de Amerikaanse bevolking), maar ik waardeer het wel
  vrijdag 3 januari 2020 @ 15:01:02 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190857776
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:51 schreef theunderdog het volgende:
https://twitter.com/AmbJohnBolton/status/1213044218689720321

Het is in elk geval niet zoals met de invasie in Irak. In elk geval Bolton heeft voor de methode: 'gewoon helder en eerlijk zijn' gekozen. Geen idee of dat gaat werken (qua hoe het overkomt over de Amerikaanse bevolking), maar ik waardeer het wel
Decisive blow :D _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190858060
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:32 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Trump levert wapens aan Oekraine, dus is het ok als de Russen hem met een drone uitschakelen?
Idd, als je zo gaat redeneren als hem (ze hebben wapens/devices geleverd, ds zijn ze schuldig aan) dan is de VS als wapenleverancier aan heel veel schimmige clubjes en landen in de afgelopen jaren, zelf ook schuldig.

Maar deze user is een vaste klant in BNW zag ik, dus zo'n alu hoedje kun je wel links laten liggen :Y

Ik denk zelfs dat als je alle gewapende conflicten en oorlogen van de laatste paar decennia, die danwel door de VS gestart zijn, danwel waar ze een al dan niet leidende belangrijke rol in hebben gespeeld, op een rij zet, dat je dan tot de voorzichtige conclusie mag komen dat de VS misschien wel meer bloed aan zijn handen heeft dan alle schurkenstaten bij elkaar.

Er worden in de recente oorlogen en conflicten (daar in het Midden-Oosten, maar ook destijds in Libi) hle smerige spelletjes gespeeld, door ALLE (directe en indirecte) betrokken spelers.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_190858102
Gelukkig zijn er ook verstandige mensen in de regio.

ragipsoylu twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 10:40:42 NEW — Iraqi religious authority Ali al-Sistani calls on all parties to exercise restraint and act wisely“Iraq is going into a difficult period after the killing of Soleimani, which is a brutal attack” reageer retweet
Omdat de Turken geen zin hebben in een gewapende conflict waar ze vreselijk veel last van willen hebben reageren ze op exact dezelfde manier als in 2003 toen Amerika zich opmaakte om Saddam af te zetten, als in 2011 toen de Amerikanen zich opmaakte om kadaffi af te zetten en net als toen de Amerikanen riepen "Assad has got to go" om vervolgens lekker de boel op te stoken.

ragipsoylu twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 14:23:39 NEW -- First comments from Turkey on the death of #Soleimani Turkish Foreign Ministry: o Concerned by the increased tensions between Iran/USo The US air op against the Soleimani will exercabate distrust and instability in the regiono We call on all sides to show restraint reageer retweet


[ Bericht 41% gewijzigd door Slayage op 03-01-2020 15:39:39 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190859208
De ayatollah's hebben toch nog vrienden ...

“‘tis of the duvel ermee speult” was een tijd geleden een gevleugelde gezegde in bepaalde kringen; de gezegde kan weer van stal gehaald worden, nadat een Iraanse Majoor-Generaal vermoord werd op het internationale vliegveld van Bagdad.

Het moet toch echt niet gekker worden. Hoe is het in vredesnaam – wel een vreemd woord in deze context – mogelijk dat de yankees in Bagdad een Iraanse hoge militair zo maar ombrengen!

Vandaag kregen we het verschrikkelijke nieuws – een schandaal dat het zo maar gebeurt – te horen dat Qasem Soleimani vermoord werd door een aanval van een Amerikaanse drone.

In de tegenwoordige tijd zijn de yankees gewoon bezig hun tegenstanders op de wereld uit te schakelen; in dit geval nadat ze het gerucht hadden vernomen – juiste zin is: nadat hun inlichtingendiensten een bericht hadden afgeluisterd – dat generaal Soleimani mogelijk iets van plan zou zijn geweest.

> https://www.krapuul.nl/blog/2743889/the-devil-rules-the-world/
shift-knop defekt
pi_190861387
Ondertussen denk ik niet dat Erdokhan of zeg Putin rouwig zijn om het verkassen naar het eeuwige van een relatief efficinte terroristenleider.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 19:17:17 #22
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_190861663
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 19:00 schreef WammesWaggel het volgende:
Ondertussen denk ik niet dat Erdokhan of zeg Putin rouwig zijn om het verkassen naar het eeuwige van een relatief efficinte terroristenleider.
Poetin zeker niet. Dit betekent natuurlijk meteen een verzwakte positie van Iran in Syri. En Irak. Een ander gat waar hij in kan springen. De Irakezen zijn ook niet echt innig bevriend met de Amerikanen.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 19:21:28 #23
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_190861727
Dat dit nog geen oorlog is hebben we te danken aan Trump.

Hij hoopt net zoals iedereen dat het vuurgeweld nu stopt, dan zal de VS helemaal niets doen.

Wie de agressor hier is lijkt me overduidelijk
pi_190868592
En er zijn weer nieuwe airstrikes ten noorden van Bahgdad. Kan even niet zo snel linken. Ik kijk morgen weer verder.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190876931
thestevennabil twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:05:38 🛑Breaking: 3 rockets have hit Balad air force base (Salahudin province) reageer retweet
BaxtiyarGoran twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:13:44 #BREAKING: three rocket hit al-Balad military air base -- al-Sumariya. -- The base hosts US forces and is located about 80 kilometers north of Baghdad. #Iraq https://t.co/tBNzFxc0vs reageer retweet


[ Bericht 40% gewijzigd door #ANONIEM op 04-01-2020 18:15:51 ]
pi_190877323
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:11 schreef vigen98 het volgende:
thestevennabil twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:05:38 🛑Breaking: 3 rockets have hit Balad air force base (Salahudin province) reageer retweet
BaxtiyarGoran twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:13:44 #BREAKING: three rocket hit al-Balad military air base -- al-Sumariya. -- The base hosts US forces and is located about 80 kilometers north of Baghdad. #Iraq https://t.co/tBNzFxc0vs reageer retweet
It begins...
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190877512
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:39 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

It begins...
Ook goed voor de eenheid van dit land. :')

Heb nu al diverse nl-media over moord zien spreken en zelfs berichten die meer lijken op lovende overlijdensteksten en waar meermaals een Iranir in Nederland als opgevoerde 'expert' op het podium wordt gezet om zijn versie te mogen verkondigen.

de moord op Soleimani
https://nos.nl/artikel/23(...)-soevereiniteit.html
shift-knop defekt
pi_190877541
AuroraIntel twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:43:47 Kata’ib #Hezbollah, according to @AlMayadeenLive have requested that secuirty agencies in #Iraq stay at least 1000 meters away from #US bases starting from tomorrow evening. reageer retweet
pi_190877544
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:39 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

It begins...
Mwau, het kan hier ook eindigen. Bedoel, laf aanvalletje. Zou mij niets verbazen als Amerika het niet waard vindt om hier weer op te reageren.
pi_190877997
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:51 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Mwau, het kan hier ook eindigen. Bedoel, laf aanvalletje. Zou mij niets verbazen als Amerika het niet waard vindt om hier weer op te reageren.
Zijn ook gewoon Iraanse proxy's. Die zullen nog wel even flink huishouden. Weet niet of Amerika een antwoord op Iran zelf gaat geven.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190878083
IraqiSecurity twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 19:04:45 BREAKING: Kata’ib Hezbollah have ordered #Iraq’s security forces to move at least “1,000 metres” away from bases currently housing American forces.KH also added that Iraqi military leadership shouldn’t let their soldiers be used as human shields by American forces. reageer retweet
pi_190878398
VANDAAG, 17:00

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft de Amerikaanse moordaanslag op de Iraanse generaal Soleimani een grove schending van het internationaal recht genoemd. Hij deed dat in een telefoongesprek met zijn Iraanse collega Zarif, waarin hij ook zijn condoleances overbracht.

China en Rusland eensgezind : liquidatie Iraanse generaal lost niets op

> https://nos.nl/artikel/23(...)l-lost-niets-op.html
shift-knop defekt
pi_190878446
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 19:17 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Zijn ook gewoon Iraanse proxy's. Die zullen nog wel even flink huishouden. Weet niet of Amerika een antwoord op Iran zelf gaat geven.
Als ze echt gaan huishouden is het anders, natuurlijk. Maar dit zijn van die 'net niet' aanvallen.

Geen idee wat Amerika daarmee gaat doen.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 20:01:07 #35
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190878687
cspan twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 21:26:07 WATCH: Complete statement from President Trump on Soleimani: “We took action last night to stop a war. We did not take action to start a war." https://t.co/MewjkQrWP5 reageer retweet
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190878690
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:11 schreef vigen98 het volgende:
thestevennabil twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:05:38 🛑Breaking: 3 rockets have hit Balad air force base (Salahudin province) reageer retweet
BaxtiyarGoran twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:13:44 #BREAKING: three rocket hit al-Balad military air base -- al-Sumariya. -- The base hosts US forces and is located about 80 kilometers north of Baghdad. #Iraq https://t.co/tBNzFxc0vs reageer retweet
Even popcorn erbij pakken.
Land of the free. Home of the brave.
pi_190878767
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 19:50 schreef theunderdog het volgende:

Als ze echt gaan huishouden is het anders, natuurlijk. Maar dit zijn van die 'net niet' aanvallen.

Misschien blijft het ook wel bij van die 'net niet' aanvallen. Enige wie echt goed kan retaliren is Hezbollah met haar verzameling raketten. Mr, we gaan het zien. Hoop dat het meevalt.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190878776
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 20:05 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Misschien blijft het ook wel bij van die 'net niet' aanvallen. Enige wie echt goed kan retaliren is Hezbollah met haar verzameling raketten. Mr, we gaan het zien. Hoop dat het meevalt.
Naja, het lijkt nu al weer anders. Meerdere aanvallen al.

Lekker dan......
pi_190879067
Toch geinig dat de Amerikaanse geheime diensten zelf aangeven dat het bewijs dat die generaal aanslagen aan het voorbereiden was, behoorlijk flinterdun zou zijn.

Tenminste als je de nos mag geloven.
pi_190879557
ELINTNews twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 20:16:27 #UPDATE: As reported by sources last night, USS Bataan wasp-class amphibious assault ship with thousands of marines on board now being routed to the Middle East https://t.co/3zja8JnZv7 reageer retweet
ELINTNews twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 20:30:11 #UPDATE: Reports approx 2,200 marines of the 26th Marine Expeditionary Unit onboard are deploying to the Middle East. This is separate from the 4,000 total soldiers from the 82nd Airborne also deploying/deployed to Kuwait https://t.co/NdHfpbTTj4 reageer retweet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_190879986
DEFCONWSALERTS twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 20:51:23 Iran raises red flag over mosque, symbolic of call to battle. reageer retweet


For the first time in the history of Iran, a red flag was raised over the Holy Dome of Jamkaran Mosque symbolising a severe battle to come. The disturbing war flag reads the words: "Those who want to avenge the blood of Hussein."

[ Bericht 19% gewijzigd door Ali_boo op 04-01-2020 21:22:56 ]
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_190880202
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_190880435
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 21:25 schreef Ali_boo het volgende:
[ afbeelding ]
Goed voor de overbevolking.
pi_190880623
Nog steeds verbaast mij dat VS een openlijke moord heeft gepleegd. Geen enkele land beklaagd hierover behalve Iran zelf.

Dus wanneer straks de oorlog in M-oosten uitbreekt, is de VS zijn verantwoordelijk voor alle ellende daar.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_190880700
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 21:46 schreef Captain_Ghost het volgende:
Nog steeds verbaast mij dat VS een openlijke moord heeft gepleegd. Geen enkele land beklaagd hierover behalve Iran zelf.

Als je zonde bewijs een land binnenvalt en daarmee wegkomt dan is het omleggen van n enkele generaal kinderspel.
pi_190880993
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 21:36 schreef Nober het volgende:

[..]

Goed voor de overbevolking.
Dit dus. De wereld heeft een wereldoorlog nodig.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 23:24:58 #47
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190882798
Niet zo heel erg lang geleden voorspelden de zogenaamde experts de genocide van de Koerden toen de Amerikaanse president de opdracht gaf voor de terugtrekking uit Syri.
Misschien is het aanboren van andere bronnen niet onverstandig.

En een oorlog impliceert gelijke actoren, maar Iran is failliet, heeft een defensiebudget dat een schijntje is in vergelijking met die van de Verenigde Staten en heeft geen capaciteit of vermogen om een offensief of iets vergelijkbaars te initiren.
Wat aanslagen op soft targets is niet onwaarschijnlijk, maar militaire doelen bereiken zit er voor Iran en haar proxies niet in.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190883117
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:24 schreef dellipder het volgende:
Niet zo heel erg lang geleden voorspelden de zogenaamde experts de genocide van de Koerden toen de Amerikaanse president de opdracht gaf voor de terugtrekking uit Syri.
Misschien is het aanboren van andere bronnen niet onverstandig.

En een oorlog impliceert gelijke actoren, maar Iran is failliet, heeft een defensiebudget dat een schijntje is in vergelijking met die van de Verenigde Staten en heeft geen capaciteit of vermogen om een offensief of iets vergelijkbaars te initiren.
Wat aanslagen op soft targets is niet onwaarschijnlijk, maar militaire doelen bereiken zit er voor Iran en haar proxies niet in.
Zou mij niets verbazen als Iran opdracht heeft gegeven om Trump uit de weg te ruimen.Volgens mij werken ze met het principe oog om oog, tand om tand.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 23:48:13 #49
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190883323
AsaadHannaa twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 15:52:30 Massive crowds in #Idlib northern Syria are celebrating the death of Qasem Suleimani by the American attacks last night.They’re celebrating the end of that bad guy who caused their displacement and killed their children and the lovely ones... https://t.co/Sjeb79JLFP reageer retweet
AsaadHannaa twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 16:18:49 Graffiti in #Idlib city northwest Syria about @realDonaldTrump attack on Soleimani https://t.co/EikOhIfYIs reageer retweet
HeshmatAlavi twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 23:15:17 @realDonaldTrump @IranNW Attention DC politicians & "experts" criticizing @realDonaldTrump Farsi notes from inside #Iran:"We had a really joyous day after a very long time""Thank you, dear Trump""Long live Trump""Hats off to you, President Trump - From the people of Iran"Credit: @IranNW https://t.co/mSK4iQmsJI reageer retweet
HeshmatAlavi twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 22:39:45 Attention DC politicians & "experts" criticizing TrumpAhvaz, SW #IranPeople celebrating the killing of IRGC Quds Force chief Qasem Soleimani. The IRGC was responsible for killing & wounding at least hundreds of locals during the November uprising.https://t.co/2hVOQIxfdW reageer retweet
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190883651
pi_190883849
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:24 schreef dellipder het volgende:
Niet zo heel erg lang geleden voorspelden de zogenaamde experts de genocide van de Koerden toen de Amerikaanse president de opdracht gaf voor de terugtrekking uit Syri.
Misschien is het aanboren van andere bronnen niet onverstandig.

En een oorlog impliceert gelijke actoren, maar Iran is failliet, heeft een defensiebudget dat een schijntje is in vergelijking met die van de Verenigde Staten en heeft geen capaciteit of vermogen om een offensief of iets vergelijkbaars te initiren.
Wat aanslagen op soft targets is niet onwaarschijnlijk, maar militaire doelen bereiken zit er voor Iran en haar proxies niet in.
Het is mogelijk dat Iran een team op de zelfmoordmissies kan sturen. Die zullen zoveel angsten en schade veroorzaken.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_190883964
Geen idee of het betrouwbaar is maar ik post het toch

peshmergaswe twitterde op zondag 05-01-2020 om 00:26:42 #US Embassy's incoming fire warning sirens. #Iraq #Iran https://t.co/YusGmwRx55 reageer retweet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  zondag 5 januari 2020 @ 00:55:00 #53
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190884209
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 00:24 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Het is mogelijk dat Iran een team op de zelfmoordmissies kan sturen. Die zullen zoveel angsten en schade veroorzaken.
Ja, dat zal allemaal wel, maar de zogenaamde experts hadden het over de onontkoombare derde wereldoorlog en bijvoorbeeld The New York Times jutte de boel op door een idioot artikel te publiceren over het oproepen van dienstplichtigen.

En ik heb in mijn bericht aangegeven dat Iraanse aanslagen op soft targets goed mogelijk kunnen zijn, maar dat ik dit niet beschouw als het behalen van militair-strategische doelen, want daarvoor is Iran militair gezien te inferieur.
En blijkbaar ligt er een plan klaar wanneer Iran gek gaat doen:

realDonaldTrump twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 23:52:05 ....targeted 52 Iranian sites (representing the 52 American hostages taken by Iran many years ago), some at a very high level & important to Iran & the Iranian culture, and those targets, and Iran itself, WILL BE HIT VERY FAST AND VERY HARD. The USA wants no more threats! reageer retweet
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190884309
Turkije stuurt land-, zee-, en luchtmacht naar Libi.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1213567891234344960?s=20
pi_190885093
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 01:05 schreef polderturk het volgende:
Turkije stuurt land-, zee-, en luchtmacht naar Libi.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1213567891234344960?s=20
Ver weg van huis en behoorlijk kwetsbaar als het Egypte en de Russen niet zint.
Moeilijk om dan gezichtsverlies te beperken en een ordelijke terugtrekking te bewerkstelligen.
Dit zou ik Erdogan afraden.
Alhoewel al zijn buitenlandse avonturen matig tot slecht uitpakken begon hij ooit wel redelijk.
pi_190886020
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 03:26 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Ver weg van huis en behoorlijk kwetsbaar als het Egypte en de Russen niet zint.
Moeilijk om dan gezichtsverlies te beperken en een ordelijke terugtrekking te bewerkstelligen.
Dit zou ik Erdogan afraden.
Alhoewel al zijn buitenlandse avonturen matig tot slecht uitpakken begon hij ooit wel redelijk.
Waarom in godesnaam onderzeers mee sturen?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_190886033
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:24 schreef dellipder het volgende:
Niet zo heel erg lang geleden voorspelden de zogenaamde experts de genocide van de Koerden toen de Amerikaanse president de opdracht gaf voor de terugtrekking uit Syri.
Misschien is het aanboren van andere bronnen niet onverstandig.

En een oorlog impliceert gelijke actoren, maar Iran is failliet, heeft een defensiebudget dat een schijntje is in vergelijking met die van de Verenigde Staten en heeft geen capaciteit of vermogen om een offensief of iets vergelijkbaars te initiren.
Wat aanslagen op soft targets is niet onwaarschijnlijk, maar militaire doelen bereiken zit er voor Iran en haar proxies niet in.
Die ging ook wel lekker totdat de VS besloot toch wat troepen te houden.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zondag 5 januari 2020 @ 11:33:59 #58
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190887193
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 09:25 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Die ging ook wel lekker totdat de VS besloot toch wat troepen te houden.
Nee. De Amerikaanse troepen zijn uit Noord-Syri teruggetrokken.

Echter de Amerikaanse regering besloot Ankara onder druk te zetten door te dreigen met economische sancties en dit bewoog Turkije naar een wapenstilstand.

Het punt is dat er van de door de zogenaamde experts voorspelde genocide geen sprake is geweest en dat in de netelige situatie de verschillende partijen (Syri, Turkije, Rusland, SDF) binnen een vrij korte periode tot een vergelijk zijn gekomen.

[ Bericht 14% gewijzigd door dellipder op 05-01-2020 11:53:21 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190887542
quote:
2s.gif Op zondag 5 januari 2020 11:33 schreef dellipder het volgende:

[..]

Nee. De Amerikaanse troepen zijn uit Noord-Syri teruggetrokken.

Echter de Amerikaanse regering besloot Ankara onder druk te zetten door te dreigen met economische sancties en dit bewoog Turkije naar een wapenstilstand.

Het punt is dat er van de door de zogenaamde experts voorspelde genocide geen sprake is geweest en dat in de netelige situatie de verschillende partijen (Syri, Turkije, Rusland, SDF) binnen een vrij korte periode tot een vergelijk zijn gekomen.
De wapenstilstand komt niet door de dreiging van economische sancties. Het komt omdat de Koerden hun grondgebied hebben overgedragen aan Syri om een genocide te voorkomen. Turkije had vervolgens geen zin om Syri, die gesteund worden door Rusland, aan te vallen.
  zondag 5 januari 2020 @ 12:09:09 #60
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190887640
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 12:02 schreef Jojoke het volgende:

[..]

De wapenstilstand komt niet door de dreiging van economische sancties. Het komt omdat de Koerden hun grondgebied hebben overgedragen aan Syri om een genocide te voorkomen. Turkije had vervolgens geen zin om Syri, die gesteund worden door Rusland, aan te vallen.
Ik heb dit ook niet in zulke absolute termen, zoals jij nu reproduceert, ingebracht.

quote:
2s.gif Op zondag 5 januari 2020 11:33 schreef dellipder het volgende:

[..]

Echter de Amerikaanse regering besloot Ankara onder druk te zetten door te dreigen met economische sancties en dit bewoog Turkije naar een wapenstilstand.

bron

En dit was naar aanleiding van de vooronderstelling dat de zogenaamde genocide op de Koerden is afgewend doordat de Amerikanen hun terugtrekking uit Noord-Syri om die reden niet voltooiden.
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 09:25 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Die ging ook wel lekker totdat de VS besloot toch wat troepen te houden.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190887781
quote:
2s.gif Op zondag 5 januari 2020 12:09 schreef dellipder het volgende:

[..]

Ik heb dit ook niet in zulke absolute termen, zoals jij nu reproduceert, ingebracht.
[..]

bron

En dit was naar aanleiding van de vooronderstelling dat de zogenaamde genocide op de Koerden is afgewend doordat de Amerikanen hun terugtrekking uit Noord-Syri om die reden niet voltooiden.
[..]

Dan is mijn post een aanvulling en geen correctie.
  zondag 5 januari 2020 @ 12:30:48 #62
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190887883
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 12:20 schreef Jojoke het volgende:

[..]

Dan is mijn post een aanvulling en geen correctie.
Alleen heeft jouw inbreng niets te maken met de premisse dat de Amerikaanse terugtrekking niet werd voltooid om de reden een genocide af te wenden, omdat:
a) er geen genocide heeft plaatsgevonden
b) Amerikaanse troepen uit Noord-Syri zijn teruggetrokken

Mijn initile punt, dat de zogenaamde experts en hun doemscenario's (genocide, derde wereldoorlog) er verdomd vaak naast zitten, blijft overeind.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190887948
quote:
2s.gif Op zondag 5 januari 2020 12:30 schreef dellipder het volgende:

[..]

Alleen heeft jouw inbreng niets te maken met de premisse dat de Amerikaanse terugtrekking niet werd voltooid om de reden een genocide af te wenden, omdat:
a) er geen genocide heeft plaatsgevonden
b) Amerikaanse troepen uit Noord-Syri zijn teruggetrokken

Mijn initile punt, dat de zogenaamde experts en hun doemscenario's (genocide, derde wereldoorlog) er verdomd vaak naast zitten, blijft overeind.
Het betrof een aanvulling op de zin "Echter de Amerikaanse regering besloot Ankara onder druk te zetten door te dreigen met economische sancties en dit bewoog Turkije naar een wapenstilstand."
  zondag 5 januari 2020 @ 12:45:13 #64
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190888042
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 12:36 schreef Jojoke het volgende:

[..]

Het betrof een aanvulling op de zin "Echter de Amerikaanse regering besloot Ankara onder druk te zetten door te dreigen met economische sancties en dit bewoog Turkije naar een wapenstilstand."
Prima dat jij jezelf herhaalt, maar ik hoop dat het -vroeg of laat- in-daalt dat de duiding van deze zin was een economische machtsvoering in plaats van een militaire optie als reactie op de premisse waar ik het niet mee eens was.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190889979
janearraf twitterde op zondag 05-01-2020 om 15:05:54 This is stunning - #Iraq prime minister tells parliament US troops should leave. Says @realDonaldTrump called him to ask him to mediate with #Iran and then ordered drone strike on Soleimani. Says Soleimani carrying response to Saudi initiative to defuse tension when he was hit. reageer retweet
Incelfrikandel
  zondag 5 januari 2020 @ 15:37:49 #66
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190890089
quote:
11s.gif Op zondag 5 januari 2020 15:28 schreef Frikandelbroodje het volgende:
janearraf twitterde op zondag 05-01-2020 om 15:05:54 This is stunning - #Iraq prime minister tells parliament US troops should leave. Says @:realDonaldTrump called him to ask him to mediate with #Iran and then ordered drone strike on Soleimani. Says Soleimani carrying response to Saudi initiative to defuse tension when he was hit. reageer retweet
Irak zou ze er zo snel mogelijk uit moeten trappen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190890517
quote:
11s.gif Op zondag 5 januari 2020 15:28 schreef Frikandelbroodje het volgende:
janearraf twitterde op zondag 05-01-2020 om 15:05:54 This is stunning - #Iraq prime minister tells parliament US troops should leave. Says @:realDonaldTrump called him to ask him to mediate with #Iran and then ordered drone strike on Soleimani. Says Soleimani carrying response to Saudi initiative to defuse tension when he was hit. reageer retweet
Het is nu ook haast onverkoopbaar voor de irakis om de Amerikaanse aanwezigheid in het land te rechtvaardigen.

Nu heeft Trump echter wel een excuus om de Amerikanen uit het land te halen. Iets wat in Afghanistan er ook aan lijkt te komen en iets wat hij in Syri ook heeft geprobeerd en deels succesvol vol in is geweest.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190890528
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 15:37 schreef Szura het volgende:

[..]

Irak zou ze er zo snel mogelijk uit moeten trappen
Done.
farnazfassihi twitterde op zondag 05-01-2020 om 15:52:23 #Iraq fallout of Trump decision to strike #Soleimani:1. Parliament votes to expel US military.2. Sadr calls for closure of US embassy.3. Coalition to fight ISIS is at risk.4. NATO suspends training Iraqi forces. reageer retweet
Incelfrikandel
  zondag 5 januari 2020 @ 16:10:43 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190890548
quote:
10s.gif Op zondag 5 januari 2020 16:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het is nu ook haast onverkoopbaar voor de irakis om de Amerikaanse aanwezigheid in het land te rechtvaardigen.

Nu heeft Trump echter wel een excuus om de Amerikanen uit het land te halen. Iets wat in Afghanistan er ook aan lijkt te komen en iets wat hij in Syri ook heeft geprobeerd en deels succesvol vol in is geweest.
Uit Irak getrapt worden = uit Syri. Want zonder aanvoerlijnen vanuit Irak kunnen die oliedieven niks in Syri.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190890558
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 15:37 schreef Szura het volgende:

Irak zou ze er zo snel mogelijk uit moeten trappen
Voor de Iraakse nationalisten die de Iraanse invloeden niet motten is deze actie een immense domper natuurlijk. Wanneer de Amerikanen uit het land zijn, zijn ze helemaal overgeleverd aan Teheran.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 5 januari 2020 @ 16:11:36 #71
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190890566
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 16:09 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Done.
farnazfassihi twitterde op zondag 05-01-2020 om 15:52:23 #Iraq fallout of Trump decision to strike #Soleimani:1. Parliament votes to expel US military.2. Sadr calls for closure of US embassy.3. Coalition to fight ISIS is at risk.4. NATO suspends training Iraqi forces. reageer retweet
5. Rara bij wie de Irakezen nu gaan aankloppen voor militaire samenwerking en ondersteuning?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190890579
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 16:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Uit Irak getrapt worden = uit Syri. Want zonder aanvoerlijnen vanuit Irak kunnen die oliedieven niks in Syri.
Ook dat inderdaad. Met de Turken zijn de relaties ook niet al te best dus in zekere zin hebben ze zichzelf in de voet geschoten. Ze zitten alleen bij tanf veilig in de woestijn
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 5 januari 2020 @ 16:14:01 #73
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190890600
quote:
10s.gif Op zondag 5 januari 2020 16:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ook dat inderdaad. Met de Turken zijn de relaties ook niet al te best dus in zekere zin hebben ze zichzelf in de voet geschoten. Ze zitten alleen bij tanf veilig in de woestijn
Oja dat nutteloze stukje woestijn dat ze nog bezetten om de directe wegen tussen Beiroet, Damascus, Bagdad en Teheran ietwat te frustreren.

Maar ze zitten echt alleen in Irak en Syri om ISIS te bestrijden hoor!! Echt waar!!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 5 januari 2020 @ 19:56:51 #74
365082 IPA35
Patriarch
pi_190894002
Trump wat een sukkel :')
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_190894091
Conflicts twitterde op zondag 05-01-2020 om 19:54:33 BREAKING: Turkish military units have started to move towards Libya. Erdogan is attempting to prevent the LNA from toppling the GNA government in Tripoli. https://t.co/yNxHei3Vw5 reageer retweet
pi_190894101
Als wraak op de dood van Sulemani hebben Sjiitische milities nu 21 boeren afgeslacht in Raqqa.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1213867985229758466?s=20
pi_190894261
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 20:04 schreef polderturk het volgende:
Als wraak op de dood van Sulemani hebben Sjiitische milities nu 21 boeren afgeslacht in Raqqa.

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1213867985229758466?s=20
Uh?

Wat hebben die boeren er nu weer mee te maken?
pi_190894754
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:49 schreef TomLuny het volgende:

[..]

Ook goed voor de eenheid van dit land. :')

Heb nu al diverse nl-media over moord zien spreken en zelfs berichten die meer lijken op lovende overlijdensteksten en waar meermaals een Iranir in Nederland als opgevoerde 'expert' op het podium wordt gezet om zijn versie te mogen verkondigen.

de moord op Soleimani
https://nos.nl/artikel/23(...)-soevereiniteit.html
niet alleen dit land .. :{

British Muslims Mourn Death of Top Islamic Terrorist…
https://www.dailymail.co.(...)assem-Soleimani.html

Iranian-American NYT Reporter Hails 'Warrior-Poet' Soleimani…
https://www.foxnews.com/m(...)fake-news-propoganda

'Outraged' Ilhan Omar Condemns Killing of Top Islamic Terrorist…
https://townhall.com/tips(...)c-terrorist-n2558918



Eeerder werd de vlag nog uitgehangen bij de progressieven :

Moslima's, latina's, native American: de primeurs van verkiezingsdag

https://nos.nl/artikel/22(...)-verkiezingsdag.html
shift-knop defekt
pi_190896382
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 20:35 schreef TomLuny het volgende:

[..]

niet alleen dit land .. :{

British Muslims Mourn Death of Top Islamic Terrorist…
https://www.dailymail.co.(...)assem-Soleimani.html

Iranian-American NYT Reporter Hails 'Warrior-Poet' Soleimani…
https://www.foxnews.com/m(...)fake-news-propoganda

'Outraged' Ilhan Omar Condemns Killing of Top Islamic Terrorist…
https://townhall.com/tips(...)c-terrorist-n2558918

[ afbeelding ]

Eeerder werd de vlag nog uitgehangen bij de progressieven :

Moslima's, latina's, native American: de primeurs van verkiezingsdag

https://nos.nl/artikel/22(...)-verkiezingsdag.html
Naargelang je politieke standpunten zal je suleimanis dood rouwen of vieren . Das opzich niet verwonderlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190896447
quote:
10s.gif Op zondag 5 januari 2020 21:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

Naargelang je politieke standpunten zal je suleimanis dood rouwen of vieren .
Das opzich niet verwonderlijk.
Ook niet verwonderlijk dan om de rouwers even door te lichten
shift-knop defekt
pi_190902688
Interessante tweet reeks

rezamarashi twitterde op maandag 06-01-2020 om 04:49:22 "So many of Trump's top advisors on Iran are military vets who served multiple tours of duty in our wars in Iraq, Afghanistan, and elsewhere. They believe to their core that Iran is the reason why they lost those wars, and they're dead set on payback - no matter what it takes." reageer retweet
rezamarashi twitterde op maandag 06-01-2020 om 04:49:22 "They've been pushing to kill Soleimani for years, and they finally baited Trump into it. They think war with Iran is long overdue, so for them, this was a means to an end. When Iran responds, they'll tell Trump to hit the Iranians harder. You see where this could go." reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190903119
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190903768
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190904216
JZarif twitterde op maandag 06-01-2020 om 12:56:02 Have you EVER seen such a sea of humanity in your life, @realdonaldtrump?Do you still want to listen to the clowns advising you on our region?And do you still imagine you can break the will of this great nation & its people?End of malign US presence in West Asia has begun. https://t.co/5WzYM9OBuQ reageer retweet
Veel volk zeg.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190908131
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 6 januari 2020 @ 21:13:57 #87
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190910068
Deze gaat op Twitter rond

Ene journo zegt echt, andere zegt fake
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190910119
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 21:13 schreef Szura het volgende:
Deze gaat op Twitter rond
[ afbeelding ]
Ene journo zegt echt, andere zegt fake
Nep, waarschijnlijk..
  maandag 6 januari 2020 @ 21:30:32 #90
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190910430
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 21:16 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Nep, waarschijnlijk..
Zelfs als ie echt is geloof ik er niks van totdat er daadwerkelijk Humvee’s worden ingeladen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190910528
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 21:30 schreef Szura het volgende:

[..]

Zelfs als ie echt is geloof ik er niks van totdat er daadwerkelijk Humvee’s worden ingeladen
Ze moeten wel vertrekken, hoor. Anders eindigen ze in lijkenzakken.
pi_190910594
US military tells Iraq it is preparing to 'move out': Official letter

quote:
BAGHDAD (AFP) - The US military informed its counterparts in Baghdad on Monday (Jan 6) it was preparing for “movement out of Iraq,” a day after the Iraqi parliament urged the government oust foreign troops.

The head of the US military’s Task Force Iraq, Brigadier General William Seely, sent a letter to the head of Iraq’s joint operations command, a copy of which was seen by AFP.

The letter said forces from the US-led coalition in Iraq would “be repositioning forces over the course of the coming days and weeks to prepare for onward movement”.

“In order to conduct this task, Coalition Forces are required to take certain measures to ensure that the movement out of Iraq is conducted in a safe and efficient manner,” said the letter, dated Monday.

As the letter was signed by a US official, it was not immediately clear whether it applied to forces from the 76 countries which make up the international coalition.

A US defence official and an Iraqi defence official confirmed the letter was real and had been delivered.

It said helicopters would be travelling in and around the Green Zone as part of the preparations. AFP could hear helicopters flying low over Baghdad throughout the night on Monday.

Some 5,200 US soldiers are stationed across Iraqi bases to support local troops preventing a resurgence of the Islamic State group.

They make up the bulk of the broader coalition, invited by the Iraqi government in 2014 to help combat the jihadists.

On Sunday, Iraq’s parliament voted in favour of rescinding that invitation and ousting all foreign troops.

It came in reaction to a US precision drone strike on Baghdad that killed Iranian general Qasem Soleimani and top Iraqi commander Abu Mahdi al-Muhandis, among others.

On Monday, Iraqi premier Adel Abdel Mahdi met with the US Ambassador Matthew Tueller, telling him it was “necessary to work together to withdraw foreign forces from Iraq”.
  maandag 6 januari 2020 @ 21:39:50 #93
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190910630
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 21:35 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ze moeten wel vertrekken, hoor. Anders eindigen ze in lijkenzakken.
De formulering in dat document laat nogal wat ruimte voor interpretatie
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 6 januari 2020 @ 21:59:23 #94
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190911100
Lijkt vooralsnog te gaan om herpositionering naar andere bases in Irak
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190911705
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 21:59 schreef Szura het volgende:
Lijkt vooralsnog te gaan om herpositionering naar andere bases in Irak
Ik vond het ook vaag. Totdat ik dit las. "....movement out of iraq..." en "we respect your sovereign decision to order our departure".
  dinsdag 7 januari 2020 @ 01:08:48 #96
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190913987
Het was een ‘foutje’, was een draft die niet verzonden had mogen worden :') :') :').

Die incompetente sociopaten in het Witte Huis en het Pentagon kunnen ook helemaal niks
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190920519
JZarif twitterde op dinsdag 07-01-2020 om 14:02:13 Denying me a visa in violation of 1947 UNHQ Agreement pales in comparison to:-Pompeo's threat to starve Iranians (crime against humanity)-Trump's bluster about cultural heritage (war crime)-#EconomicTerrorism-Cowardly assassinationBut what are they really afraid of? Truth? reageer retweet
Javad Zarif krijgt geen visum voor een UN meeting in de VS. :')
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190920726
Dan stuurt hij toch gewoon een vervanger of doet aan Facetime? Zo doen wij ook steeds vaker meetings.
Alhoewel wij daar ook apparatuur van Cisco voor gebruiken.
  dinsdag 7 januari 2020 @ 16:50:04 #99
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190921176
Poetin is in Damascus vandaag, opvallende timing. En hij bezocht de Umayyad moskee, je weet wel die ene waarvan Erdogan zei dat hij er zou gaan bidden.

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190921210
DocPakistan twitterde op dinsdag 07-01-2020 om 09:40:26 #Russia offers #Iraq S-400 air defense system to protect airspace https://t.co/zgTVCsGj9p reageer retweet
pi_190921859
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 16:03 schreef Discombobulate het volgende:
JZarif twitterde op dinsdag 07-01-2020 om 14:02:13 Denying me a visa in violation of 1947 UNHQ Agreement pales in comparison to:-Pompeo's threat to starve Iranians (crime against humanity)-Trump's bluster about cultural heritage (war crime)-#EconomicTerrorism-Cowardly assassinationBut what are they really afraid of? Truth? reageer retweet
Javad Zarif krijgt geen visum voor een UN meeting in de VS. :')
Bananen republiek USA :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190926356
Putin heeft vandaag met Assad gesproken

KevorkAlmassian twitterde op dinsdag 07-01-2020 om 15:00:50 #BREAKINGPresident Putin arrives in Damascus and meets President Assad at the headquarters of the Russian forces assembly in Damascus. reageer retweet
En Iran is wat aan het verplaatsen...

quote:
Iran moving drones, missile batteries as US forces placed on alert: report
Iran is moving some drones and missile batteries as U.S. forces were placed on high alert Monday night, CNN reported.

U.S. forces and air-defense missile batteries in the Middle East were told to monitor for potential Iranian drones after intelligence suggested an attack on U.S. targets, two U.S. officials told CNN.

Intelligence saw Iran moving military equipment, including drones and missiles, over the last several days. U.S. officials told CNN the recent development could mean they are moving them in fear of a potential U.S. strike or they are preparing to conduct their own strike.

An official told the news source that "there were indications that we needed to monitor the threats" more closely than at current levels. Another said the situation required "all Patriot batteries and forces in the area [to be] on high alert" against an "imminent attack threat."

https://thehill.com/polic(...)tteries-as-us-forces
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190929448
Joyce_Karam twitterde op woensdag 08-01-2020 om 00:02:11 🚨 Al Asad base in Iraq coming under constant fire in Iraq. Houses US troopshttps://t.co/YHY4bqkHBv https://t.co/lYfNihxJiC reageer retweet
Hmmm.. Media zegt dat een Amerikaanse basis bestookt wordt met 30-50 raketten. Als dit waar is...
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  woensdag 8 januari 2020 @ 00:29:33 #104
365082 IPA35
Patriarch
pi_190929493
It giet oan
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_190929613
Nou jongens... Fijn om jullie te leren kennen :'(
pi_190929682
IsraelBreaking twitterde op woensdag 08-01-2020 om 00:49:39 BREAKING: US Jets seen taking off from UAE. Iranian news media reporting Iran will also target UAE if US jets strike Iran that originated from UAE. reageer retweet
  woensdag 8 januari 2020 @ 04:44:53 #107
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_190930468
Als ze Abqaiq nu maar met rust laten, stap nu in de auto voor een meeting daar.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_190933853
Tweet reeks nav de nasleep van de aanslag op suleimani

yashar twitterde op woensdag 08-01-2020 om 01:54:57 1. I want to express this carefully cause I don't want to minimize anything that results in loss of life. But missiles flying back/forth in Mid East is all too common (something US can handle) & not what makes me nervous about the Soleimani situationHere's what makes me nervous https://t.co/F2LYk09m5w reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190933870
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 04:44 schreef nixxx het volgende:
Als ze Abqaiq nu maar met rust laten, stap nu in de auto voor een meeting daar.
:%
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190933904
Tweet reeks

OzKaterji twitterde op woensdag 08-01-2020 om 02:36:17 From the way Iranian media are reporting things, they want this rocket attack to be seen as a massive victory, despite it doing nothing so far but killing Iraqi soldiers. This suggests, and it's just my own personal reading, this is it for their big, face-saving attack. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190935780
quote:
10s.gif Op woensdag 8 januari 2020 11:46 schreef Slayage het volgende:
Tweet reeks nav de nasleep van de aanslag op suleimani

yashar twitterde op woensdag 08-01-2020 om 01:54:57 1. I want to express this carefully cause I don't want to minimize anything that results in loss of life. But missiles flying back/forth in Mid East is all too common (something US can handle) & not what makes me nervous about the Soleimani situationHere's what makes me nervous https://t.co/F2LYk09m5w reageer retweet
Ja, daar zit wel wat in.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190939958
Vannacht ..

Iran bestookt Amerikaanse bases in Irak
https://nos.nl/artikel/23(...)-vraagt-om-hulp.html

vanmorgen ..

Iraanse raketten op VS-bases : 'Het zou goed kunnen dat het nu klaar is'

het is goed denkbaar dat de VS op dit moment niet zal terugslaan, zegt van der Horst.
Ondanks de dreigende taal van president Trump de afgelopen dagen.
"Dit was toch wel een hele kleine militaire actie van Iran. Ze weten dat Iran met zijn krachtige, moderne leger veel harder hadden kunnen toeslaan."

De vraag is of Washington dit zal interpreteren als een actie die vooral bedoeld was voor de eigen bhne in Iran.
Van der Horst: "Als dat het geval is, en dat gaan we vandaag horen van president Trump, dan zouden ze kunnen besluiten: laten we het hierbij houden en het niet verder laten escaleren.

> https://nos.nl/artikel/23(...)het-nu-klaar-is.html

half uur geleden ..

Trump: 'Geen Amerikaanse gewonden of doden, geen militaire reactie naar Iran' .. :?

> https://nos.nl/liveblog/2(...)actie-naar-iran.html

slappe knien gekregen ?
shift-knop defekt
pi_190940936
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 19:20 schreef TomLuny het volgende:

slappe knien gekregen ?
Loopt hopelijk met een sisser af.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190940955
quote:
10s.gif Op woensdag 8 januari 2020 20:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Loopt hopelijk met een sisser af.
Mwa, de afspraak met de tandarts is verzet.
shift-knop defekt
pi_190943650
Syrian shepherds killed in massacre blamed on Iranian militias and ISIS

Syrian activists blamed the attack on Iranian militias, while Syrian regime sources blamed it on ISIS.

By TZVI JOFFRE JANUARY 7, 2020 04:01

The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) reported that 19 civilians were killed and five others were missing in the attack in the Al-Sabkhah Desert in Raqqa by unknown assailants on Sunday. The victims were reportedly shot after being shackled.

> https://www.jpost.com/Mid(...)tias-and-ISIS-613365
shift-knop defekt
pi_190951565
JimLaPorta twitterde op donderdag 09-01-2020 om 17:10:20 #BREAKING this morning at @Newsweek Iranian missile system shot down #Ukraine flight, probably by mistake, sources say https://t.co/j3Yg9BRWEO reageer retweet
Incelfrikandel
pi_190958578
quote:
15s.gif Op donderdag 9 januari 2020 17:23 schreef Frikandelbroodje het volgende:
JimLaPorta twitterde op donderdag 09-01-2020 om 17:10:20 #BREAKING this morning at @:Newsweek Iranian missile system shot down #Ukraine flight, probably by mistake, sources say https://t.co/j3Yg9BRWEO reageer retweet
Triest gevalletje net als mh17. Zou me verbazen als de Iranirs hun verantwoordelijkheid nemen. Zr zullen wel hetzelfde gedrag tonen als de Russen tot op de dag van vandaag.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190965397


Prague’s Former Imam Admits Support of Islamic Fighters

JANUARY 8, 2020

Former Prague imam Samer Shehadeh admitted on Tuesday that he had helped his bro'ther and sister-in-law travel to Syria to join a terrorist organization, Jabhat Fatah as-Sham (Conquest of Syria).

Along with his brother Omar and his sister-in-law Ftima Hudkov, were all charged with supporting terrorism. For these offenses, they face up to 15 years in prison.

Shehadeh said he does not consider it a criminal act because he does not recognize the Syrian government or perceive Jabhat Fatah as-Sham as terrorists.

In November 2016, Shehadeh first helped his brother to travel to Syria and join the terrorist organization. Later, he arranged for Ftima Hudkov to leave as well.

“I raised funds to help people affected by the war in Syria – to buy food, and secondly I traveled to Istanbul with a sum of money I collected. Then, I contacted jihadists, and I wanted to join them,” Shehadeh said in court.

Czech intelligence services began investigating the trio in 2016. He left his post as imam in 2014 and was eventually expelled by the Czech Muslim community, according to Radio Prague.

Shehadeh is Czech-born with Palestinian roots. Having secured a degree from the Islamic University of Medina, he took a leadership position in the Prague Islamic Centre and began preaching across the country.

Over time, Samer’s statements sparked controversy. When asked about the 9/11 attacks in 2001, he admitted that he could not condemn the deed. In 2010, he preached that “anyone following a different code of law from that set down by Mohammed is ungrateful and an apostate”. In the meantime, Samer and his followers translated a number of Arabic works into Czech, enriching the discourse with such colourful authors as Bilal Philips and Yusuf al-Qaradawi.

There are roughly 20.000 Muslims currently living in the Czech Republic, and only a minority of them are considered regular worshippers.

> https://www.praguemorning(...)of-islamic-fighters/
shift-knop defekt
  vrijdag 10 januari 2020 @ 18:38:22 #119
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_190967142
Ik lees berichten dat Trump de NAVO uit wil breiden met landen in het Midden Oosten :')
pi_190968998
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 18:38 schreef Twiitch het volgende:
Ik lees berichten dat Trump de NAVO uit wil breiden met landen in het Midden Oosten :')
Welke landen zouden dat moeten zijn? :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190969090
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 18:38 schreef Twiitch het volgende:
Ik lees berichten dat Trump de NAVO uit wil breiden met landen in het Midden Oosten :')
Koerdistan O+
Erdokhan zal vast instemmen *O*
pi_190970351
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 20:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

Welke landen zouden dat moeten zijn? :D
Hopelijk komt hij met de Saudis _O-

Ik doe er nu wel lacherig, maar ik zie het wel gebeuren... ;(
pi_190970984
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 21:49 schreef Peunage het volgende:

[..]

Hopelijk komt hij met de Saudis _O-

Ik doe er nu wel lacherig, maar ik zie het wel gebeuren... ;(
Ja ik denk dat SA echt wel een rele optie is. :')

En dan valt Iran ineens SA aan in de toekomst, lekker met z'n allen naar die zandbak.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190971066
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 20:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

Welke landen zouden dat moeten zijn? :D
Isral misschien? Saoedi Arabi en VAE? Jordani? Egypte?

Ik zie Irak, Syri, Libanon, Yemen en Iran echt niet joinen. Veelte instabiel. En dan is er ook nog Oman. :')
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_190971457
Oh ja Isral natuurlijk. Duh.
pi_190971724
Koeweit
pi_190973785
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 23:12 schreef WammesWaggel het volgende:
Wakanda, my brotah.
Wat een overrated schijt film was dat zeg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190976667
Met het per ongeluk neerhalen van passagiersvliegtuig hebben de Iranirs meer ruggegraat getoond dan de Russen in de nasleep van mh17. Tot op de dag van vandaag list en bedrog van de Russen :r
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 januari 2020 @ 11:15:43 #130
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190976713
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 11:11 schreef Slayage het volgende:
Met het per ongeluk neerhalen van passagiersvliegtuig hebben de Iranirs meer ruggegraat getoond dan de Russen in de nasleep van mh17. Tot op de dag van vandaag list en bedrog van de Russen :r
Inderdaad. Dat zo’n Russische parlementarir nu ook roept dat Iran hier lessen uit moet trekken :') !!

Voor hen zal een grote rol spelen dat het niet alleen een vliegtuigramp is die ze moeten bekennen, maar ook hun openlijke aanwezigheid in Oost-Oekrane.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190977461
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 11:15 schreef Szura het volgende:

[..]

Inderdaad. Dat zo’n Russische parlementarir nu ook roept dat Iran hier lessen uit moet trekken :') !!

Voor hen zal een grote rol spelen dat het niet alleen een vliegtuigramp is die ze moeten bekennen, maar ook hun openlijke aanwezigheid in Oost-Oekrane.
Die parlementarir is glappig :D

Ja inderdaad voor de Russen ligt het een stuk ingewikkelder. Ze hebben en mh17 niet uit de lucht geschoten en ze hebben dat ook niet gedaan vanuit een buurland waar ze niet aanwezig zijn *)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190981589
HadiNili twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 17:35:57 Iran, Tehran: Protesters chanting death to the Leader, in a crowd that emerged within hours after IRGC announcement to admit shooting down the commercial flight #PS752. https://t.co/GlRr92QNQr reageer retweet
Soleimani lijkt alweer vergeten.
Incelfrikandel
pi_190982608
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 17:52 schreef Frikandelbroodje het volgende:
HadiNili twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 17:35:57 Iran, Tehran: Protesters chanting death to the Leader, in a crowd that emerged within hours after IRGC announcement to admit shooting down the commercial flight #PS752. https://t.co/GlRr92QNQr reageer retweet
Soleimani lijkt alweer vergeten.
Ik denk niet dat dat dezelfde mensen zijn als bij de suleimani rouw plechtigheden :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190982768
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 22:39 schreef Peunage het volgende:
Oh ja Isral natuurlijk. Duh.
:X
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_190987041
ReutersIran twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 22:58:30 Opposition Green Movement official calls on Iran Supreme Leader to step down: Saham News https://t.co/31mxMGJZWz reageer retweet
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 19:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik denk niet dat dat dezelfde mensen zijn als bij de suleimani rouw plechtigheden :p
Dat sluit ik niet uit anders.
Incelfrikandel
pi_190987623
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 23:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:
ReutersIran twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 22:58:30 Opposition Green Movement official calls on Iran Supreme Leader to step down: Saham News https://t.co/31mxMGJZWz reageer retweet
[..]

Dat sluit ik niet uit anders.
Paar honderd mensen, wrs. familieleden. Stelt niks voor. Het wordt hier breeduit in de media gebracht in de propaganda tegen Iran.
pi_190987625
Iran :')
Ze hadden vandaag ook de Britse ambassadeur gearresteerd terwijl hij bij de kapper zat.
https://www.mirror.co.uk/(...)ert-macaire-21262966

InstaNewsAlerts twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 22:35:45 Foreign Secretary Dominic Raab calls arrest of ambassador in #Tehran a flagrant violation of international law. #Iran (Sky News) reageer retweet
Ze zijn wel lekker bezig daar deze week.
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
pi_190987701
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 23:30 schreef Cheeseburgert het volgende:
Iran :')
Ze hadden vandaag ook de Britse ambassadeur gearresteerd terwijl hij bij de kapper zat.
https://www.mirror.co.uk/(...)ert-macaire-21262966
Doen ze goed ^O^ die ophitsers, zijn niets anders dan geheime diensten die ambassades als dekmantel gebruiken om chaos in die landen te veroorzaken.
pi_190989002
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2020 23:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:
ReutersIran twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 22:58:30 Opposition Green Movement official calls on Iran Supreme Leader to step down: Saham News https://t.co/31mxMGJZWz reageer retweet
[..]

Dat sluit ik niet uit anders.
Green movement, bestaat dat nog?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190989055
quote:
10s.gif Op zondag 12 januari 2020 00:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

Green movement, bestaat dat nog?
Neen, totaal irrelevant. Echter, dit heeft hij nooit eerder geroepen, zelfs in 2009 niet.
Incelfrikandel
pi_190989818
Haftar poept in zijn broek voor Turkije en kondigt staakt-het-vuren af.


https://twitter.com/HLN_BE/status/1216151189068242944?s=20
pi_190992646
quote:
1s.gif Op zondag 12 januari 2020 00:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Neen, totaal irrelevant. Echter, dit heeft hij nooit eerder geroepen, zelfs in 2009 niet.
Ik denk dat de Iranirs worden opgestookt door de Amerikanen. Kan me er anaders niks bij voorstellen.

En in onderstaande filmpje kan je zien door wie ze gesteund worden ;)

ragipsoylu twitterde op zondag 12-01-2020 om 12:26:54 Really interesting. Iranian students during anti-govt protests refuse to step on Israeli and American flags printed by the local authorities on the road https://t.co/gFfFho62vT reageer retweet


[ Bericht 50% gewijzigd door Slayage op 12-01-2020 12:34:06 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190992675
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 01:22 schreef polderturk het volgende:
Haftar poept in zijn broek voor Turkije en kondigt staakt-het-vuren af.

https://twitter.com/HLN_BE/status/1216151189068242944?s=20
Haftar heeft het momentum mee. Het is eigenlijk gek dat hij akkoord gaat met dit staalt het vuren. Ik zie het eerder als een politieke toezegging aan de Russen. Verwacht er zelf weinig van. Zal binnenkort weer losgaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_190996822
Also reactie op Trump's tweet waarin hij "steun" geeft aan de demonstraties

Elizrael twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 23:07:48 The U.S. needs to be extremely careful about this. Iranians are suffering under their brutal regime & hinting that the US will stand by them may lead more to come out & protest against a regime that has over hundreds of thousands of indoctrinated IRGC members ready to kill. https://t.co/RBmhxKBtMX reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 12 januari 2020 @ 18:18:40 #145
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190997795
Travel ban opgelegd, sancties die burgers zwaar treffen en dreigen om Iraanse cultuur te bombarderen maar hij staat achter ze hoor!!1!!1
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 12 januari 2020 @ 18:38:38 #146
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190998060
Gaat trouwens waarschijnlijk een offensief komen in het zuidwesten van Aleppo
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190998396
quote:
10s.gif Op zondag 12 januari 2020 17:06 schreef Slayage het volgende:
Also reactie op Trump's tweet waarin hij "steun" geeft aan de demonstraties

Elizrael twitterde op zaterdag 11-01-2020 om 23:07:48 The U.S. needs to be extremely careful about this. Iranians are suffering under their brutal regime & hinting that the US will stand by them may lead more to come out & protest against a regime that has over hundreds of thousands of indoctrinated IRGC members ready to kill. https://t.co/RBmhxKBtMX reageer retweet
"Iranians are suffering under their brutal regime ... "

Weer zo'n door propaganda gendoctrineerde. Iranirs lijden onder de sancties opgesteld door het wrede regime in de VS. Je stelt zware sancties in, dwingt als dictator de rest van de wereld (inclusief China en Rusland) om die op te volgen, waardoor Iranirs zwaar lijden, vervolgens durf je te stellen dat Iranirs lijden onder hun eigen regering?
pi_190998494
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 18:38 schreef Szura het volgende:
Gaat trouwens waarschijnlijk een offensief komen in het zuidwesten van Aleppo
lijkt er op

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 12-01-2020 om 15:02:40 #Syria: areas witnessing the main 4th Division gatherings on W. #Aleppo fronts. https://t.co/UWpc2dweat reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191009393
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 13 januari 2020 @ 16:17:27 #150
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_191010980
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 19:04 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

"Iranians are suffering under their brutal regime ... "

Weer zo'n door propaganda gendoctrineerde. Iranirs lijden onder de sancties opgesteld door het wrede regime in de VS. Je stelt zware sancties in, dwingt als dictator de rest van de wereld (inclusief China en Rusland) om die op te volgen, waardoor Iranirs zwaar lijden, vervolgens durf je te stellen dat Iranirs lijden onder hun eigen regering?
Hier nog zo'n stukje propaganda: https://www.nrc.nl/nieuws(...)alles-al-op-a3986564

Al die arme Syriers op de vlucht voor 'het regime' Assad. En de rebellen in Idlib, die gewoon willen wonen, in gevaar door het oprukkende regime! Die zielige jihadisten toch, die lijden onder de Syrisch-Russische bombardementen! Mevrouw Roelants haalt er nog net geen gifgas bij :')
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_191011423
quote:
13s.gif Op maandag 13 januari 2020 16:17 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Hier nog zo'n stukje propaganda: https://www.nrc.nl/nieuws(...)alles-al-op-a3986564

Al die arme Syriers op de vlucht voor 'het regime' Assad. En de rebellen in Idlib, die gewoon willen wonen, in gevaar door het oprukkende regime! Die zielige jihadisten toch, die lijden onder de Syrisch-Russische bombardementen! Mevrouw Roelants haalt er nog net geen gifgas bij :')
Wat is nu precies de propaganda?

Mensen ontvluchten de bombardementen van het regime op het zuiden door naar het noorden te gaan.

Het onderstaande is zeker ook propaganda IPV een opsomming van feiten https://www.rtlnieuws.nl/(...)-de-oorlog-syrie-won

[ Bericht 10% gewijzigd door Slayage op 13-01-2020 17:03:15 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191011784
quote:
10s.gif Op maandag 13 januari 2020 16:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat is nu precies de propaganda?

Mensen ontvluchten de bombardementen van het regime op het zuiden door naar het noorden te gaan.

Het onderstaande is zeker ook propaganda IPV een opsomming van feiten https://www.rtlnieuws.nl/(...)-de-oorlog-syrie-won
Volgens mij haakte Iran al in toen de protesten net begonnen... En daarnaast gaat RTL wel snel over het feit dat het Westen diverse partijen tgen Assad steunde omdat ze hem ook weg wilden, en dat die steun uiteindelijk IS bereikte. Het is discutabel of het Westen IS echt gecreerd heeft (ga ik niet in mee) maar de oorspronkelijke steun heeft wel geholpen.

Ook stelt RTL dat het IS door een 'Westerse coalitie met hulp van de Koerden' is verslagen (2:43).. Volgens mij speelde het Syrische leger daar ook gewoon een rol in? Met hulp van de Russen? Of overschat ik hun rol?

Verder inderdaad wel een opsomming van de feiten.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_191014449
Door Turkije getrainde Somalische militairen.


Inmiddels hebben ze hun eerste succes geboekt.

https://twitter.com/AsairFirin/status/1216754242410700801?s=20
pi_191016532
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 19:04 schreef VoorbijgangerX het volgende:

[..]

"Iranians are suffering under their brutal regime ... "

Weer zo'n door propaganda gendoctrineerde. Iranirs lijden onder de sancties opgesteld door het wrede regime in de VS. Je stelt zware sancties in, dwingt als dictator de rest van de wereld (inclusief China en Rusland) om die op te volgen, waardoor Iranirs zwaar lijden, vervolgens durf je te stellen dat Iranirs lijden onder hun eigen regering?
Je kan natuurlijk prima van allebei lijden. Sancties hebben never en nooit de machthebbers geraakt, altijd de onschuldige bevolking (zie ook Irak).

Maar Iran is nog altijd een Midden-Oosters land, dus laten nu niet doen alsof ze het toppunt van democratie/mensenrechten zijn. Ze zijn ook niet het minst democratisch of meest onderdrukkend.
  maandag 13 januari 2020 @ 22:49:17 #155
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191017549
quote:
Turkish and Syrian heads of intelligence (Fidan and Mamlouk) met in Moscow, and discussed:

• A ceasefire in Idlib
• Possible coordination against Syrian Kurdish militia YPG

According to a senior Turkish official speaking to Reuters

This is a breakthrough because:

• Turkish officials decided to acknowledge that such high level contact between Assad and Turkish intel services occurred

• It happened following the declaration of a ceasefire in Idlib, suggesting it might have been part of the deal
https://twitter.com/ragipsoylu/status/1216838306794635264?s=21

Zo dan

quote:
Turkish, Syrian top spies meet in first official contact in years
ANKARA (Reuters) - Turkish and Syrian heads of intelligence met in Moscow on Monday, in the first official contact in years despite Ankara’s long-standing hostility to President Bashar al-Assad, a senior Turkish official and Syrian news agency SANA said.

Both sides have said there have been intelligence contacts, but this is the first explicit acknowledgement of such a senior meeting.

Turkish President Tayyip Erdogan backs rebels who fought to topple Assad during Syria’s eight-year civil war. Erdogan described Assad as a terrorist and called for him to be driven from power, which earlier in the war had appeared possible.

But Assad’s allies Russia and Iran helped turn the conflict round, and with U.S. forces now withdrawing from northeast Syria, Assad’s Russian-backed troops are sweeping back into the region just as Turkish troops move in from the north.

Turkey’s intelligence chief, Hakan Fidan, and his Syrian counterpart discussed the ceasefire in Syria’s Idlib, and possible coordination against the Kurdish presence in northern Syria.

The discussions included “the possibility of working together against YPG, the terrorist organization PKK’s Syrian component, in the East of the Euphrates river,” a Turkish official said, speaking on condition of anonymity.

SANA news agency said Syria’s intelligence chief called on Turkey to fully adhere to the sovereignty of Syria, its independence and territorial integrity as well as the immediate and full withdrawal from the whole Syrian territory.

Last year, Turkey and Russia signed a deal, dubbed the Sochi agreement, under which Syrian and Russian forces deployed in northeast Syria to remove Kurdish YPG fighters and their weapons from the border with Turkey under a deal, which both Moscow and Ankara hailed as a triumph.

Despite backing opposing sides in Syria’s conflict, Ankara and Moscow have grown closer, their ties strengthened by joint energy projects and Turkey’s purchase of Russian air defenses - to the anger of its NATO ally the United States.

Turkey and Russia have cooperated more closely on Syria since agreeing two years ago to work along with Assad’s other main ally, Iran, to contain the fighting.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191018707
quote:
Ze hebben natuurlijk al geruime tijd contacten. Nu wel voor het eerst dat het openlijk wordt geuit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191019045
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 22:08 schreef Peunage het volgende:

[..]

Je kan natuurlijk prima van allebei lijden. Sancties hebben never en nooit de machthebbers geraakt, altijd de onschuldige bevolking (zie ook Irak).

Maar Iran is nog altijd een Midden-Oosters land, dus laten nu niet doen alsof ze het toppunt van democratie/mensenrechten zijn. Ze zijn ook niet het minst democratisch of meest onderdrukkend.
Dat is ook de bedoeling n hoop van de landen die die sancties opleggen: dat ze de bevolking hard raken en laten lijden die dan in opstand komen tegen de eigen regering. Een soort coup die je veroorzaakt, niet door militair ingrijpen, maar door het volk te bespelen. Zo 'bespeel' je als buitenlands mogendheid de bevolking van een andere land. En dit zijn dan de "democratische" landen die "vrede" en "vrijheid" willen verspreiden die dit bekokstoven in denktanks.

Zolang ze daarin gedwarsboomd worden, door landen steeds naar de middeleeuwen te bombarderen en sancties op te leggen, kunnen ze zich daarin ook niet verder ontwikkelen. Daarnaast is het zo dat als die landen geen democratie willen of een andere invulling hebben van wat mensenrechten zijn dan is dat hun goed recht. Het is een soevereine staat die haar eigen koers kan varen. Of gaan wij hen 'dicteren' hoe ze zouden moeten leven, en onze normen en waarden aan hen opdringen, dan zijn wij de dictators.
pi_191022216
Erdogan dreigt Syri met militair ingrijpen als de 400.000 Syrische vluchtelingen niet terug kunnen naar Idlib.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1217014576258088960?s=20
pi_191022978
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 11:15 schreef polderturk het volgende:
Erdogan dreigt Syri met militair ingrijpen als de 400.000 Syrische vluchtelingen niet terug kunnen naar Idlib.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1217014576258088960?s=20
Erdogans dreigementen mbt Syri moet je altijd met een korrel zout nemen, omdat hij geen bewegingsruimte heeft zolang hij geen zegen heeft van Putin.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 14 januari 2020 @ 12:21:39 #160
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191023093
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 17:25 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Volgens mij haakte Iran al in toen de protesten net begonnen... En daarnaast gaat RTL wel snel over het feit dat het Westen diverse partijen tgen Assad steunde omdat ze hem ook weg wilden, en dat die steun uiteindelijk IS bereikte. Het is discutabel of het Westen IS echt gecreerd heeft (ga ik niet in mee) maar de oorspronkelijke steun heeft wel geholpen.

Ook stelt RTL dat het IS door een 'Westerse coalitie met hulp van de Koerden' is verslagen (2:43).. Volgens mij speelde het Syrische leger daar ook gewoon een rol in? Met hulp van de Russen? Of overschat ik hun rol?

Verder inderdaad wel een opsomming van de feiten.
In Syri is het grofweg 50-50 tussen de YPG met backing van Amerika en de SAA met de Russen en de IRGC. De Koerden hebben de provincies Hasakah, delen van de provincie Aleppo, delen van de provincie Raqqa en Deir-Ezzor bevrijd van IS.

De SAA heeft de provincies Hama, Homs, Al-Quneitra, Daraa, delen van de provincie Aleppo, Raqqa en Deir-Ezzor bevrijd van IS. Pivotale rol hierin hebben de IRGC en de Russen gespeeld. Zonder hen was de SAA overlopen door IS.

In Irak is het PMF (Iran gesteunde Shia milities) all the way die IS hebben verslagen.
pi_191026160
Trump: Saudi paid $1bn to increase number of US troops in region


quote:
“I said, listen, you’re a very rich country. You want more troops? I’m going to send them to you, but you’ve got to pay us. They’re paying us. They’ve already deposited $1 billion in the bank.”
Het is soms ook moeilijk om niet #teamtrump te zijn. Hilarisch dit _O-
pi_191027943
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 15:53 schreef Peunage het volgende:
Trump: Saudi paid $1bn to increase number of US troops in region

[..]

Het is soms ook moeilijk om niet #teamtrump te zijn. Hilarisch dit _O-
Kennelijk is de US army een huurlingen leger geworden :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 09:39:51 #163
8781 crew  Frutsel
pi_191037656
quote:
Three Said Killed in Israeli Strike on Iranian Base in Syria

Syrian state TV says there were reports some of the missiles and drones had been downed by the army, adding only material damage was caused

Syria’s air defenses confronted an aerial “aggression” from Israel that targeted an air base in the country's center on Tuesday, Syrian state media reported quoting a military official. Three Iranians or fighters in Iranian-backed militias were killed in the strike and several others are in critical condition, according to the Syrian Observatory for Human Rights.

The official quoted by the state news agency SANA said the attack targeted the T-4 air base in Homs province shortly after 10 p.m. local time. The official said the attack only caused material damage to the base, saying most rockets were intercepted while only four landed in the targeted area.

There was no immediate Israeli comment. Israel has carried out dozens of airstrikes on Syria over the past years but it rarely comments on what it targets.

Israel is widely believed to have been behind airstrikes mainly targeting Iranian and Hezbollah forces in Syria that have joined the country’s war fighting alongside the government.

In June, Syrian state media reported that Israeli missiles were fired toward T-4, a day after Israel struck Syrian targets in retaliation for rocket fire toward the Golan Heights. Two people were said to have died in the strike, and two more were wounded.

According to a military source cited by Syrian media, Syrian air defenses "intercepted" some of the missiles. The assault had hit several buildings, including ammunition warehouses and equipment that was stored at the T-4 airbase.

The T-4 base has been targeted by the Israel Air Force in the past. It is home to Syrian regime forces, as well as an Iranian Revolutionary Guards contingent and Russian air forces. An Iranian cargo 747 plane flew to the Syrian base three times over before the strike, supposedly unloading shipments from Tehran.

The attack on Tuesday comes during heightened tension after the recent escalation between the U.S. and Iran, Damascus' main ally in the region. A U.S. airstrike in Baghdad killed Iran's top general earlier in January. Gen. Qassim Soleimani was the main architect of Iran's policy in Syria, where thousands of allied fighters fought alongside President Bashar Assad's forces in the country's civil war.

Last year, Russia announced that it had delivered the S-300 air defense system to Syria. Russia, too, is a key ally of Assad, and its intervention in the civil war, beginning in 2015, turned the tide in his favor.
  donderdag 16 januari 2020 @ 00:33:18 #164
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191051304
quote:
10s.gif Op zondag 12 januari 2020 19:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

lijkt er op

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 12-01-2020 om 15:02:40 #Syria: areas witnessing the main 4th Division gatherings on W. #Aleppo fronts. https://t.co/UWpc2dweat reageer retweet
[ afbeelding ]
Lijkt iets zuidelijker begonnen nu, toch in Idlib
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191063757
Assad vermoordt weer 20 burgers door een groentemarkt te bombarderen.

https://twitter.com/MiddleEastEye/status/1217891581518319619?s=20
pi_191070800
Toch nog 11 Amerikaanse gewonden na de vergelding van Iran:

https://www.japantimes.co(...)troops/#.XiGUrf5KjIU
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191087557
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191129253
Kennelijk waren de Iranirs, inclusief suleimani sinds dag 1 aanwezig in Syri bij het neerslaan van de demonstraties.

Tweet reeks

hxhassan twitterde op zaterdag 18-01-2020 om 16:55:39 A big & unprecedented admission from the Syrian regime about Iran’s role in the Syrian uprising’s earliest moments.Defense Minister Gen Ali Ayub:“I met Qassem Soleimani in 2011, and the 1st battle we planned & carried out was in Homs, Baba Amr.” https://t.co/a6w18L2HkH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 21 januari 2020 @ 12:51:41 #169
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191129354
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 12:41 schreef Slayage het volgende:
Kennelijk waren de Iranirs, inclusief suleimani sinds dag 1 aanwezig in Syri bij het neerslaan van de demonstraties.

Tweet reeks

hxhassan twitterde op zaterdag 18-01-2020 om 16:55:39 A big & unprecedented admission from the Syrian regime about Iran’s role in the Syrian uprising’s earliest moments.Defense Minister Gen Ali Ayub:“I met Qassem Soleimani in 2011, and the 1st battle we planned & carried out was in Homs, Baba Amr.” https://t.co/a6w18L2HkH reageer retweet
Soleimani kan het iig niet meer weerspreken :P

Waarom komen ze daar pas nu mee?
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_191129837
Wellicht is Assad niet meer zo bang voor de Iranirs meer zo zonder hun opperhoofd.
pi_191137470
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 12:51 schreef Perrin het volgende:

[..]

Soleimani kan het iig niet meer weerspreken :P

Waarom komen ze daar pas nu mee?
Geen idee. Het was allemaal in de begin dagen hush hush. İets met pelgrims en alles, maar nu jaren later ondertussen en suleimani niet meer onder de levenden is het makkelijker praten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191137501
İnteressante tweet reeks over hoe de kabani fortificaties.

CalibreObscura twitterde op maandag 20-01-2020 om 19:02:57 New Harakat Muhajirin Ahl-Sunnat Iran video about the Kabani front in #Latakia is really quite interesting- although OPSEC is seemingly tightly still maintained, we get more of an idea how fighters there were able to withstand months of regime assaults.1/ https://t.co/eohTkMcsn9 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191143115
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 12:51 schreef Perrin het volgende:

[..]

Soleimani kan het iig niet meer weerspreken :P

Waarom komen ze daar pas nu mee?
Het Syrische regime en Iran hebben altijd beweerd dat de opstand vanaf dag n door buitenlandse krachten is georkestreerd terwijl zij zelf pas halverwege 2012 buitenlandse hulp zouden hebben geaccepteerd. Nu blijkt dus dat Iran vanaf het begin Assad heeft moeten helpen om de opstand neer te slaan omdat hem dit zelf niet lukte. Tamelijk ironisch. Als ze dat toen al hadden toegegeven was dat natuurlijk gezichtsverlies geweest.
Incelfrikandel
pi_191145663
Oh brother :')

abdullahawez twitterde op woensdag 22-01-2020 om 14:27:38 EMBARRASSING, Trump thinks president of Iraq Kurdistan @IKRPresident is the commander of Syrian SDF @MazloumAbdi! These two are completely differentTrumps says things have turn out great with Turkey in Syria and mistakenly thanks Barzani for keeping “my safe zone” safe. Watch: https://t.co/Xze0s3ZgXF reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191147707
Zie hier hoe een barrelbom door Assad's mannen wordt gedropt uit een helikopter in een woonwijk.

Burgers zijn bewust het doelwit. Niemand kan me vertellen dat dit precisiebombardementen zijn.


https://twitter.com/mohma(...)021114522537984?s=20
pi_191151071
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2020 18:57 schreef polderturk het volgende:
Zie hier hoe een barrelbom door Assad's mannen wordt gedropt uit een helikopter in een woonwijk.

Burgers zijn bewust het doelwit. Niemand kan me vertellen dat dit precisiebombardementen zijn.

https://twitter.com/mohma(...)021114522537984?s=20
Het regime/de Russen zijn al geruime tijd bezig met het bombarderen van burger doelen ver achter de linies om het gebied te ontruimen van de burgerbevolking. Daarom de immense stroom mensen richting de Turkse grens.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 23 januari 2020 @ 13:35:39 #177
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191158047
quote:
10s.gif Op woensdag 22 januari 2020 16:21 schreef Slayage het volgende:
Oh brother :')

abdullahawez twitterde op woensdag 22-01-2020 om 14:27:38 EMBARRASSING, Trump thinks president of Iraq Kurdistan @:IKRPresident is the commander of Syrian SDF @:MazloumAbdi! These two are completely differentTrumps says things have turn out great with Turkey in Syria and mistakenly thanks Barzani for keeping “my safe zone” safe. Watch: https://t.co/Xze0s3ZgXF reageer retweet
:') :')

quote:
Pompeo: "The protests taking place today in Lebanon are saying to Hizballah, 'No mas.' No more."
:') :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191159810
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 13:35 schreef Szura het volgende:

[..]

:') :')
[..]

:') :')
Dat die pompeo het zo lang heeft volgehouden in de regering zegt wel wat :s)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 23 januari 2020 @ 17:28:21 #179
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191160756
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 13:35 schreef Szura het volgende:

[..]

:') :')
[..]

:') :')
Dit is echt op alle vlakken een domme uitspraak. En dat in n zin. Dat is knap.
pi_191188451
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191188499
quote:
Verbaast me dat deze video zo breed is opgepakt door de media. Dit is een praktijk dat al jaren gaande is. İn de begin dagen van de opstand werden er op sociale media door assadisten zelfs beelden van uit de helikopter trots gedeeld. Op live leak zullen er mogelijk beelden van zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 26 januari 2020 @ 14:06:59 #184
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191202333
Het leger staat aan de oostelijke poorten van Maarrat Al Numan.

Waarschijnlijk gaan ze eerst omsingelen. Dan vreten ze zuidelijk ook weer zo'n Turks checkpoint op.

Ben trouwens wel benieuwd waar Jolani zit? Nog in het gebied, in Turkije of zou hij zijn ondergebracht door de Turken in Noord Afrika?
pi_191216098
Tweet reeks, kennelijk zijn de Iranirs weer aan het front in idlib

Josiensor twitterde op zondag 26-01-2020 om 20:06:09 Intercepted radio communications shared w/ @Telegraph show how Soleimani’s Iranian forces and Afghan mercenaries are directing military ops near frontlines in Idlib. “Ya Ali, Oh, Zainab,” the fighters are heard to say, “we will have victory over them” 1/ https://t.co/ZV8I8YR1GH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 27 januari 2020 @ 15:40:00 #186
25470 SoSolid
Danke danke
pi_191218609
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2020 14:06 schreef GarlandBriggs het volgende:
Het leger staat aan de oostelijke poorten van Maarrat Al Numan.

Waarschijnlijk gaan ze eerst omsingelen. Dan vreten ze zuidelijk ook weer zo'n Turks checkpoint op.

Ben trouwens wel benieuwd waar Jolani zit? Nog in het gebied, in Turkije of zou hij zijn ondergebracht door de Turken in Noord Afrika?
Ja de afgelopen uren gaat 't hard, ook de snelweg en wat dorpen ten zuiden van Maarrat Al Numan zijn ingenomen. Helaas ook weer een flinke stroom vluchtelingen.
xxx
pi_191220003
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 15:40 schreef SoSolid het volgende:

Helaas ook weer een flinke stroom vluchtelingen.
Jr had liever dat ze zouden blijven zitten en bommen zouden koppen voor hun "bevrijding"?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 27 januari 2020 @ 18:21:27 #188
25470 SoSolid
Danke danke
pi_191220893
quote:
10s.gif Op maandag 27 januari 2020 17:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Jr had liever dat ze zouden blijven zitten en bommen zouden koppen voor hun "bevrijding"?
Nee natuurlijk niet :|W ik benoem t alleen maar. Triest dat zoveel mensen al zo vaak op de vlucht hebben moeten slaan.
xxx
  maandag 27 januari 2020 @ 19:12:38 #189
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191221729
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 18:21 schreef SoSolid het volgende:

[..]

Nee natuurlijk niet :|W ik benoem t alleen maar. Triest dat zoveel mensen al zo vaak op de vlucht hebben moeten slaan.
Klopt. En dat leed kleeft aan de handen van de "rebellen". Doorgaan met een verloren strijd vanwege geloofsfanatisme. Lekker dan.
pi_191222366
Alhoewel ik mij best kan voorstellen dat het aantreffen van een door de Iranirs betaalde kudde Afghanen bij de stadspoorten je ook niet echt mild zou stemmen, als Soenniet zijnde.
  maandag 27 januari 2020 @ 20:46:11 #191
365082 IPA35
Patriarch
pi_191223346


Blijkbaar...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191225286
quote:
10s.gif Op maandag 27 januari 2020 22:07 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik kan me nog wel herinneren dat een aantal users hier heel blij waren met de verkiezing van Trump. :P
Dit idee speelt al langer dan Trump kennelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191225407
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 19:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Alhoewel ik mij best kan voorstellen dat het aantreffen van een door de Iranirs betaalde kudde Afghanen bij de stadspoorten je ook niet echt mild zou stemmen, als Soenniet zijnde.
Nieuw is het niet. Iran ziet deze hele oorlog niet alleen in praktische termen, als een bondgenoot uit de brand helpen, maar uiteraard ook een uitgelezen kans om hun sjia ideologie te propageren. Dat ze daarbij ongewenste Afghanen en Pakistanen ook nog eens kunnen lozen is alleen maar meegenomen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191225560
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191225742
Er wordt een genocide uitgevoerd tegen de Syrische bevolking door Assad gesteund door Rusland.

Iedereen stond erbij en keek ernaar.
Een miljoen Syrische burgers gedood. 8 miljoen Syriers gevlucht.
pi_191225746
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 18:21 schreef SoSolid het volgende:

[..]

Nee natuurlijk niet :|W ik benoem t alleen maar. Triest dat zoveel mensen al zo vaak op de vlucht hebben moeten slaan.
Vergeet niet dat dit voor een groot gedeelte rebellen en hun familieleden zijn die uit andere gebieden van het land komen omdat ze het vertikten om zich te onderwerpen aan het regime.

Het trieste is niet zo zeer dat ze moeten vluchten of sterven, maar dat ze door de hele wereld aan hun lot worden overgelaten, terwijl sommigen zelfs in ons parlement zeggen dat de Syrirs dankbaar moeten zijn voor de tirannie van Assad, immers er zijn kerstbomen en fissas in Damascus :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191231495
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191231547
quote:
Spijtig dat de Belgische regering de documenten niet kan bezorgen, FedEx zal wel geen pakketjes achterlaten bij de tent van de buren als de kids jihad aan het voeren zijn.
  dinsdag 28 januari 2020 @ 19:11:54 #200
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191237180
SAA de bevrijders van Syri _O_

:W Moslimbroederschap strijders
pi_191237516
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 19:11 schreef Richestorags het volgende:
SAA de bevrijders van Syri _O_

:W Moslimbroederschap strijders
Jij blijft de genocidale maniak steunen terwijl je dit eerder hebt ontkend.

Een barrelbom lukraak op burgers.

Assad is de meest walgelijke persoon uit de 21e eeuw.

Die stervende kinderen zullen ook wel moslimbroeders zijn.

pi_191240872
Zojuist op nieuwsuur een reportage over Idlib, al die mensen en kinderen op de vlucht en in kampen aan de grens, wat een ellende allemaal....
  dinsdag 28 januari 2020 @ 23:15:12 #203
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191241829
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 19:34 schreef polderturk het volgende:

[..]

Jij blijft de genocidale maniak steunen terwijl je dit eerder hebt ontkend.

Een barrelbom lukraak op burgers.

Assad is de meest walgelijke persoon uit de 21e eeuw.

Die stervende kinderen zullen ook wel moslimbroeders zijn.

Ik steun de SAA. Als jij het Turkse leger steunt in een bepaalde missie tegen de Koerden, hoeft dat toch ook niet te betekenen dat je Erdogan steunt?
pi_191245066
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 23:15 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik steun de SAA. Als jij het Turkse leger steunt in een bepaalde missie tegen de Koerden, hoeft dat toch ook niet te betekenen dat je Erdogan steunt?
Waarom steun jij de SAA?
  woensdag 29 januari 2020 @ 09:33:25 #205
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191245097
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 09:30 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Waarom steun jij de SAA?
Ik gok dat hij het alternatief slechter vindt. Dat zijn namelijk jihadisten..koppensnellers.
En daarin heeft hij gelijk ook.
pi_191250903
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 09:33 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Ik gok dat hij het alternatief slechter vindt. Dat zijn namelijk jihadisten..koppensnellers.
En daarin heeft hij gelijk ook.
Dat je tegen jihadisten en koppensnellers bent hoeft niet automatisch te betekenen dat je moet juichen voor een tiran als Assad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 29 januari 2020 @ 16:57:11 #208
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191250976
Ook noordelijker, aan de randen van Aleppo, rukken ze op richting de M5

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 29 januari 2020 @ 17:31:52 #209
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191251397
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 09:30 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Waarom steun jij de SAA?
Beter leven onder de SAA en de Russen dan onder Jihadisten die je vertellen hoe je je moet kleden, wat je wel en niet mag drinken en die je vertellen welk geloof je moet aanhangen. Doorgaans kunnen alle religies samenleven in door de SAA gecontroleerde gebieden. In de door de Soennitische extremisten gecontroleerde gebieden alleen Soennieten.
pi_191251820
Staat een tanker in de brand staan voor de kust van VEA, oorzaak nog niet bekend.
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 29 januari 2020 @ 18:06:20 #211
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_191251853
BREAKING NEWS!!!!!!!!!!!
JulianRoepcke twitterde op woensdag 29-01-2020 om 17:53:55 #Breaking #NewsMap The crude oil tanker "Star Osprey" is on fire, 15 km off the oil port of Fujairah, UAE.Initial info and image via @katiemcque #Hormuz https://t.co/7WkVhFbdnE reageer retweet
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  woensdag 29 januari 2020 @ 18:10:37 #212
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_191251896
quote:
6s.gif Op woensdag 29 januari 2020 18:06 schreef Nikonlover het volgende:
BREAKING NEWS!!!!!!!!!!!
JulianRoepcke twitterde op woensdag 29-01-2020 om 17:53:55 #Breaking #NewsMap The crude oil tanker "Star Osprey" is on fire, 15 km off the oil port of Fujairah, UAE.Initial info and image via @:katiemcque #Hormuz https://t.co/7WkVhFbdnE reageer retweet
[ afbeelding ]
Fake news.
pi_191253903
Lijkt er op dat men alles ten oosten van de M5 gaat innemen. Waarschijnlijk staat SAA buiten Saraqib einde week of zo [correctie: kwestie van uren].

"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 29 januari 2020 @ 20:55:24 #214
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191254391
Berichten dat Saraqib al ontruimd wordt door de militanten, het stort daar volledig ineen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191293059
Wanhoopsdaad van de Turken bij al bab van vandaag kennelijk

Onderstaande tweet vat het goed samen, "wanneer Putin belt stoppen we de volgende dag"

Nuruddin91 twitterde op zaterdag 01-02-2020 om 08:31:20 @op_shield Putin arar ertesi gn durdururuz reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 1 februari 2020 @ 14:11:27 #217
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191294636
quote:
10s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 12:11 schreef Slayage het volgende:
Wanhoopsdaad van de Turken bij al bab van vandaag kennelijk

Onderstaande tweet vat het goed samen, "wanneer Putin belt stoppen we de volgende dag"

Nuruddin91 twitterde op zaterdag 01-02-2020 om 08:31:20 @:op_shield Putin arar ertesi gn durdururuz reageer retweet
Kennelijk wil Erdogan van die useful idiots af en is hij bereid ze door gehaktmolen te gooien
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191296809
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 14:11 schreef Szura het volgende:

[..]

Kennelijk wil Erdogan van die useful idiots af en is hij bereid ze door gehaktmolen te gooien
zoals ik zei :') nu wel veel gaande westen van idlib

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 01-02-2020 om 13:16:17 #Syria: Nat. Army stopped its attacks on Al-Bab front (NE. #Aleppo) and withdrew from positions captured. #Russia sent warplanes currently flying over the town as a clear warning. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator maandag 3 februari 2020 @ 09:51:35 #219
8781 crew  Frutsel
pi_191323316
quote:
Syri valt Turks konvooi in Idlib aan, Turkije slaat terug
Bij een offensief van het Syrische leger in de noordwestelijke Syrische regio Idlib zijn vier Turkse militairen gedood en negen gewond geraakt, zegt het Turkse ministerie van Defensie.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) zijn ook zes Syrische militairen om het leven gekomen. Het is niet duidelijk of dat door Syrisch of Turks vuur komt.

Volgens het Observatorium, dat de oorlog vanuit Groot-Brittanni volgt, vond de aanval plaats in het dorpje Saraqeb, ten oosten van de stad Idlib. Daarbij kwam volgens Ankara een Turks konvooi onder vuur te liggen dat gisteren in het gebied was aangekomen. De cordinaten van het konvooi waren bekend bij de Syrische regering, zegt Turkije. De Syrische regering heeft nog niets over de aanval gezegd.

Terugslaan
Het Observatorium zegt dat het gaat om een konvooi van vijf colonnes met 320 gepantserde voertuigen, brandstoftrucks en vrachtwagens met tanks. Een daarvan is gisteren Saraqeb ingereden.

De Turkse president Erdogan zegt terug te zullen slaan. Inmiddels zouden 46 Syrische doelwitten zijn geraakt zijn met 30 tot 35 doden tot gevolg, maar Turkije gaf daar geen bewijs voor. Turkije zegt dat Syrische troepen vanaf nu als doelwit gezien worden.

De Turken willen een 'veiligheidszone' aan de Turks-Syrische grens en zijn al een tijd in het gebied actief. In 2018 sloot Turkije daar een deal over met Rusland, maar die is onder druk komen te staan sinds het offensief van het Syrisch regeringsleger vorig jaar.

Laatste rebellengebied
De Syrirs zijn de afgelopen weken met Russische steun opgerukt in de Idlib-regio. Na negen jaar oorlog in Syri is de provincie het enige grote rebellengebied dat nog niet is heroverd door het leger van president Assad.

Syrische en Russische bombardementen hebben ook geleid tot burgerdoden in de regio en een grote vluchtelingenstroom. De Amerikaanse overheid zei vorige week dat in enkele weken tijd 700.000 mensen op de vlucht richting Turkije zijn geslagen. De Verenigde Naties waarschuwen voor een nieuwe humanitaire catastrofe in Syri.
pi_191324326
Gaat de Russische verstandhouding met de Turken in Syri eindelijk knappen?

quote:
Turkish-Russian alignment in Syria faces moment of truth

Read more: https://www.al-monitor.co(...)h.html#ixzz6CsvcgL00
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 3 februari 2020 @ 11:49:05 #221
25470 SoSolid
Danke danke
pi_191324749
quote:
10s.gif Op maandag 3 februari 2020 11:19 schreef Slayage het volgende:
Gaat de Russische verstandhouding met de Turken in Syri eindelijk knappen?
[..]

Ben ook benieuwd wat er gaat gebeuren. Op de livemaps zie je opeens een heleboel Turkse activiteit, ze willen de inname/bevrijding/slag van Idlib stoppen. Blijft een rare situatie, Syrisch grondgebied, Assad schendt rechten, Turkijke die op Syrisch grondgebied "rebellen" steunt. Rusland zal niet blij zijn.
xxx
pi_191325180
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2020 11:49 schreef SoSolid het volgende:

[..]

Ben ook benieuwd wat er gaat gebeuren. Op de livemaps zie je opeens een heleboel Turkse activiteit, ze willen de inname/bevrijding/slag van Idlib stoppen. Blijft een rare situatie, Syrisch grondgebied, Assad schendt rechten, Turkijke die op Syrisch grondgebied "rebellen" steunt. Rusland zal niet blij zijn.
Je bedoelt 'Assad roeit zijn eigen burgers uit'.
pi_191326014
Aan de S300 en TOR1 heeft Syri blijkbaar ook niks tegen de inmiddels ook niet erg moderne Turkse F16 vliegtuigen.
  maandag 3 februari 2020 @ 14:15:37 #224
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191326764
De Turken willen wat spierballen laten zien maar, zoals altijd, gaan ze aan het kortste eind trekken.

Door ook weer in Noord Syri te bombarderen drijven ze het regime en de Koerden verder naar elkaar toe. Die hebben al samengewerkt bij Al Bab
afgelopen weekend en zijn al een tijd in gesprek over de toekomst van Syri onder toeziend oog van de Russen.

Turkije positioneert zichzelf als gezamenlijke vijand. Strategisch oerdom.

En Erdolf mag bovendien in eigen land gaan uitleggen waarom er Turkse soldaten sterven voor het "beschermen" van een buitenlands stadje dat in handen is van Al Qaeda.
pi_191328725
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2020 11:49 schreef SoSolid het volgende:

[..]

Ben ook benieuwd wat er gaat gebeuren. Op de livemaps zie je opeens een heleboel Turkse activiteit, ze willen de inname/bevrijding/slag van Idlib stoppen. Blijft een rare situatie, Syrisch grondgebied, Assad schendt rechten, Turkijke die op Syrisch grondgebied "rebellen" steunt. Rusland zal niet blij zijn.
De hele situatie met de Turken in Syri is een rare en op de lange termijn een onhoudbare natuurlijk, maar de Russen konden de Turken en hun invloed op de rebellen goed gebruiken. Laten we niet vergeten dat de voornaamste reden dat de assadisten hun successen vooral te danken hebben aan de "deconfliction zone" beleid, dat ervoor heeft gezorgd dat het regime uiteindelijk 1 voor 1 alle rebellen pockets kon opdoeken, maar nu zijn op idlib na alle rebellen pockets opgedoekt en zijn de Turken minder van belang voor de Russen, waardoor ze gerust de Turken kunnen laten vallen. Het ziet ernaar uit dat de Russen naar de definitieve breuk met de Turken aan het sturen zijn.

JF991 twitterde op maandag 03-02-2020 om 13:28:04 Erdogan is NOT happy with Putin.A day after Turkey kills 45 Russian backed Syrian troops, Erdogan is in Ukraine and says "Slava Ukraine!". https://t.co/B7t6mY2xBk reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 3 februari 2020 @ 16:32:50 #226
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191328887
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2020 13:16 schreef WammesWaggel het volgende:
Aan de S300 en TOR1 heeft Syri blijkbaar ook niks tegen de inmiddels ook niet erg moderne Turkse F16 vliegtuigen.
Of ze hebben ze nog niet durven inzetten. Is er een poging gedaan?
  maandag 3 februari 2020 @ 17:07:06 #227
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191329408
Doe die cijfers van Erdogan maar gedeeld door 5 denk ik :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 3 februari 2020 @ 17:09:21 #228
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191329450
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2020 17:07 schreef Szura het volgende:
Doe die cijfers van Erdogan maar gedeeld door 5 denk ik :')
Tsja, dat trolletje neemt niemand nog serieus.
pi_191330925
8 burgers gedood door een Russisch bombardement, waaronder vier kinderen. Allen van hetzelfde gezin. Wat een ellende. Video in de link.


https://twitter.com/slmhktn/status/1224336162501861378?s=20
  maandag 3 februari 2020 @ 19:07:35 #230
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191331439
8 km van Idlib, aan de rand van Saraqib

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191332048
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2020 19:07 schreef Szura het volgende:
8 km van Idlib, aan de rand van Saraqib

[ afbeelding ]
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 03-02-2020 om 19:29:19 #Syria: about half-million people are preparing to flee #Idlib-city & nearby areas once pro-Assad forces will advance. It would be biggest civilian displacement the country ever witnessed over a short period of time. https://t.co/9FXaBwPKVw reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 3 februari 2020 @ 22:38:13 #232
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191336066
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2020 17:07 schreef Szura het volgende:
Doe die cijfers van Erdogan maar gedeeld door 5 denk ik :')
Zoals altijd..
Ik heb ook al vele grappen over "Turkish math" voorbij zien komen. :')
  maandag 3 februari 2020 @ 22:56:56 #233
365082 IPA35
Patriarch
pi_191336431
Ze moeten uitkijken met hun front. Beter eerst de pocket ten oosten sluiten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_191336711
From zero problems to multiple fronts 😂
#Syria
#Libya
pi_191337139
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2020 22:38 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Zoals altijd..
Ik heb ook al vele grappen over "Turkish math" voorbij zien komen. :')
Je mag ze hier ook delen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 3 februari 2020 @ 23:32:15 #236
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191337143
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2020 22:56 schreef IPA35 het volgende:
Ze moeten uitkijken met hun front. Beter eerst de pocket ten oosten sluiten.
Misschien is die allang leeg, er is bijna geen uitweg meer
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 4 februari 2020 @ 09:50:43 #237
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191340727
quote:
10s.gif Op maandag 3 februari 2020 23:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

Je mag ze hier ook delen ;)


;-)
pi_191362515
Turkije geeft Syri een ultimatum van een maand.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1225067084578795521?s=20
pi_191363016
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2020 16:10 schreef polderturk het volgende:
Turkije geeft Syri een ultimatum van een maand.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1225067084578795521?s=20
Badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 5 februari 2020 @ 17:32:54 #242
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191363530
Hahaha, ze gaan wel ver in uitlatingen om te voorkomen dat Syri gelegitimeerd z’n eigen grondgebied herovert op Al-Qaeda en co. Niet dat ze ook maar iets kunnen beginnen tegen Rusland...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 5 februari 2020 @ 17:34:25 #243
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191363549
Pocket is trouwens gedicht, zitten straks weer wat Turken nutteloos te wezen in hun observatieposten

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191363619
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2020 16:10 schreef polderturk het volgende:
Turkije geeft Syri een ultimatum van een maand.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1225067084578795521?s=20
Gaat hij toch nog bidden in Damascus.
Alhoewel ik denk dat als de Russen het laten afweten er wel wat JSF van de IDF wat kolonnes aldaar gaat decimeren op verzoek van ome Assad.
En dankzij dit soort scenarios ben ik zo dol op die regio.
pi_191363889
Had heel die tering burgeroorlog in Syri maar nooit plaatsgevonden.
pi_191364353
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2020 17:32 schreef Szura het volgende:
Hahaha, ze gaan wel ver in uitlatingen om te voorkomen dat Syri gelegitimeerd z’n eigen grondgebied herovert op Al-Qaeda en co. Niet dat ze ook maar iets kunnen beginnen tegen Rusland...
Al die uitlatingen zijn voor interne consumptie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191364435
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2020 18:00 schreef polderturk het volgende:
Had heel die tering burgeroorlog in Syri maar nooit plaatsgevonden.
Tja.

Enige waar de Arabische "lente" goed is afgelopen is in Tunesi. İn Egypte is de status quo weer terug in de vorm van Sisi en co. Libi ziet er naar uit dat de status quo ook weer terug zal gaan naar een "sterke man" als kadaffi. Syri en yemen is de ellende niet te overzien.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 5 februari 2020 @ 18:48:03 #248
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191364526
Geruchten dat Saraqib en Sarmin ook zijn veroverd. Dan staan ze op de drempel van Idlib. Zonder aanvoerlijnen vanuit Saraqib is de M5 ook nagenoeg onhoudbaar voor de terroristen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191364564
quote:
10s.gif Op woensdag 5 februari 2020 18:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

Tja.

Enige waar de Arabische "lente" goed is afgelopen is in Tunesi. İn Egypte is de status quo weer terug in de vorm van Sisi en co. Libi ziet er naar uit dat de status quo ook weer terug zal gaan naar een "sterke man" als kadaffi. Syri en yemen is de ellende niet te overzien.
Eigenlijk loopt niks met het woord "Arabisch" goed af.
Zelfs de hardlopende paarden gaan jong naar de slacht.
  donderdag 6 februari 2020 @ 12:20:40 #250
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191375276
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2020 16:10 schreef polderturk het volgende:
Turkije geeft Syri een ultimatum van een maand.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1225067084578795521?s=20
Met welk mandaat? De Syrische overheid oefent het recht uit haar grondgebied te ontdoen van binnen- en buitenlandse terroristen in de vorm van HTS. Voorlopig zijn zij de internationaal erkende overheid, niet HTS en de TFSA.
  donderdag 6 februari 2020 @ 12:21:20 #251
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191375283
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2020 18:48 schreef Szura het volgende:
Geruchten dat Saraqib en Sarmin ook zijn veroverd. Dan staan ze op de drempel van Idlib. Zonder aanvoerlijnen vanuit Saraqib is de M5 ook nagenoeg onhoudbaar voor de terroristen.
Goede berichten.
pi_191377053
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2020 12:20 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Met welk mandaat? De Syrische overheid oefent het recht uit haar grondgebied te ontdoen van binnen- en buitenlandse terroristen in de vorm van HTS. Voorlopig zijn zij de internationaal erkende overheid, niet HTS en de TFSA.
Ik vind ook dat HTS moet ophoepelen. Maar moet dat door het bombarderen van kinderen en babies? Jij wil dat deze bombardementen doorgaan? Er gaan hierdoor een miljoen vluchtelingen richting Turkije. Turkije moet dat maar accepteren?

Waarom geen precisie bombardementen? Als Turkije het kan, de VS het kan, Nederland het kan, Frankrijk het kan, GB het kan. Waarom kunnen Assad en Rusland get niet?
  donderdag 6 februari 2020 @ 15:51:38 #253
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191377924
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2020 14:38 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik vind ook dat HTS moet ophoepelen. Maar moet dat door het bombarderen van kinderen en babies?
Je zal in dat geval moeten aantonen dat dat het specifieke doel van de bombardementen en niet een bijgevolg.


quote:
Jij wil dat deze bombardementen doorgaan?
Het liefst niet. Ik vraag me wel af of hoe je HTS weg krijgt anders. Waarom geven die gasten niet gewoon op? Hun strijd is verloren en heel Idlib zal tegen de grond gaan om ze weg te krijgen. Zij zijn net zo schuldig aan wat hier gebeurt als de Syrische overheid.

quote:
Er gaan hierdoor een miljoen vluchtelingen richting Turkije. Turkije moet dat maar accepteren?
In principe niet. Maar Turkije heeft niks gedaan om HTS daar weg te krijgen, sterker nog, dat is de dominante macht. Turkije werkte eerst zelfs nog samen met HTS en ze hebben meerdere malen toezeggingen gedaan toen die samenwerking ophield om ze daar weg te krijgen. Wat is daar van gekomen?

Turkije had, als het die vluchtelingenstroom zo erg vindt en gezien het de territoriale integriteit van Syri toch niet respecteert, er ook voor kunnen kiezen HTS samen met de TFSA te verslaan. Dan had er daarna met het regime onderhandeld kunnen worden.

quote:
Waarom geen precisie bombardementen? Als Turkije het kan, de VS het kan, Nederland het kan, Frankrijk het kan, GB het kan. Waarom kunnen Assad en Rusland get niet?
Heb je Raqqa en Mosul gezien? Nou ja, preciesiebombardementen kan je dat wel noemen ja. Met name in Raqqa ligt alles plat...

Assad heeft een verouderde luchtmacht, die zijn daar sowieso niet echt toe in staat. Rusland al meer. Maar dan zie je dat de ratten gewoon in de stad wonen. Net als Hamas in Palestina.
pi_191392833
Hi ha ho, if true, tweet reeks en nytimes artikel in tweet

ilangoldenberg twitterde op vrijdag 07-02-2020 om 12:36:13 1. This is a bombshell! raises real questions though no definitive conclusion about whether attack that killed a US contractor in Iraq and triggered cycle that nearly brought US & Iran into war actually conducted by ISIS - not militias with ties to Iran https://t.co/wrPHUGfCUM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191393936
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 februari 2020 @ 16:29:37 #256
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191394043
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 februari 2020 14:56 schreef Slayage het volgende:
Hi ha ho, if true, tweet reeks en nytimes artikel in tweet

ilangoldenberg twitterde op vrijdag 07-02-2020 om 12:36:13 1. This is a bombshell! raises real questions though no definitive conclusion about whether attack that killed a US contractor in Iraq and triggered cycle that nearly brought US & Iran into war actually conducted by ISIS - not militias with ties to Iran https://t.co/wrPHUGfCUM reageer retweet
Daar waren in het begin al berichten over. Maar IRAN IRAN is de boeman voor alles, voor deze incompetente regering in Washington.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191401258
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191407540
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2020 16:29 schreef Szura het volgende:

[..]

Daar waren in het begin al berichten over. Maar IRAN IRAN is de boeman voor alles, voor deze incompetente regering in Washington.
welke midden oosten beleid van de laatste drie amerikaanse presidenten heeft uiteindelijk goed uitgepakt? :%
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191407554
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191407857
quote:
Dom. Waarom gaan ze daar ook heen als ze weten dat Syri en Rusland het gebied terug gaan veroveren? Grootheidswaanzin.
  zaterdag 8 februari 2020 @ 15:16:34 #261
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191408509
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 14:18 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dom. Waarom gaan ze daar ook heen als ze weten dat Syri en Rusland het gebied terug gaan veroveren? Grootheidswaanzin.
Wanhoopsdaad. Net zoals bij Saraqeb waarbij ze zich snel terugtrokken naar Taftanaz voordat ze opgeslokt zouden worden.

Het beste zou zijn als de jihadi's zich en masse zouden overgeven. Ze strijden een verloren strijd. Het volk uiteraard de dupe..
  zaterdag 8 februari 2020 @ 15:21:11 #262
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191408547
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 15:16 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Wanhoopsdaad. Net zoals bij Saraqeb waarbij ze zich snel terugtrokken naar Taftanaz voordat ze opgeslokt zouden worden.

Het beste zou zijn als de jihadi's zich en masse zouden overgeven. Ze strijden een verloren strijd. Het volk uiteraard de dupe..
Zodat ze weer anderen kunnen radicaliseren in volgepropte gevangenissen zeker. Nee HTS en aanverwante jihadi-groeperingen moeten zo veel mogelijk vernietigd worden, waar het maar kan.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191409706
Zo ziet "bevrijding" eruit kennelijk. Allah bashar suriya niet waar?

Vind het overigens wel opvallend, dat de assadisten dit soort dingen delen op Social media. Iets wat ze aan het begin van de opstand veel hadden gedaan. Maar wandaden doet het niet zo goed voor de PR, waardoor het regime kwam met richtlijnen waardoor het weinig voorkwam dat ze walgelijke praktijken deelden.

THE_47th twitterde op zaterdag 08-02-2020 om 16:10:47 This is exactly why I will never go back to #Syria so long as these monsters are in control. I can never, ever in my whole live with such sick ppl who not only derive joy from mass crime.. they kill ppl and desecrate their graves. This is fucked up. https://t.co/Gdd3rG2KxM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191409715
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 14:18 schreef vigen98 het volgende:

Waarom gaan ze daar ook heen als ze weten dat Syri en Rusland het gebied terug gaan veroveren?
That's the question
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191409731
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 15:21 schreef Szura het volgende:

Zodat ze weer anderen kunnen radicaliseren in volgepropte gevangenissen zeker.
Het regime is daar meester in ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191423040
Die beesten van Assad zijn erger dan ISIS.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1226439280651837441?s=20
pi_191423358
Het verhaal achter die graf schending van gisteren. Tweet reeks. Er is ook een video, waarin ze de schedel uit het graf hebben gehaald overigens, maar laten we die maar skippen.

RaniaKhalek twitterde op zaterdag 08-02-2020 om 23:49:19 1/ Thank you for thinking of me Shoeib. I’m always happy when you take a break from advising the government in Abu Dhabi and remember to slander me. Desecrating graves is the least of the crimes and horrors being committed in this final act of the Syrian war. https://t.co/0H6kCcnHEN reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 9 februari 2020 @ 12:52:24 #268
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191424018
quote:
10s.gif Op zondag 9 februari 2020 12:11 schreef Slayage het volgende:
Het verhaal achter die graf schending van gisteren. Tweet reeks. Er is ook een video, waarin ze de schedel uit het graf hebben gehaald overigens, maar laten we die maar skippen.

RaniaKhalek twitterde op zaterdag 08-02-2020 om 23:49:19 1/ Thank you for thinking of me Shoeib. I’m always happy when you take a break from advising the government in Abu Dhabi and remember to slander me. Desecrating graves is the least of the crimes and horrors being committed in this final act of the Syrian war. https://t.co/0H6kCcnHEN reageer retweet
Het is van beide kanten barbaars. Zitten plaatjes in die tweetreeks die het daglicht echt niet kunnen verdragen.
De mensen die op het regime lopen af te geven (hoewel terecht in veel gevallen) moeten maar eens zien wat de"gematigden" hebben aangericht. Bv hoe ze hoofden afscheuren van lichamen (zie tweetreeks)

En dan te bedenken dat deze waanzin nog steeds gesteund wordt door een NAVO land als Turkije.
pi_191429059
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 12:52 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Het is van beide kanten barbaars. Zitten plaatjes in die tweetreeks die het daglicht echt niet kunnen verdragen.
De mensen die op het regime lopen af te geven (hoewel terecht in veel gevallen) moeten maar eens zien wat de"gematigden" hebben aangericht. Bv hoe ze hoofden afscheuren van lichamen (zie tweetreeks)

En dan te bedenken dat deze waanzin nog steeds gesteund wordt door een NAVO land als Turkije.
Het westen steunt terreurorganisatie PKK/YPG die vele duizenden onschuldige burgers hebben gedood.
Ook heeft het westen jarenlang de Syrische rebellen gesteund. Nederland heeft een aantal extreme groepen gesteund.

Toch is Assad vele malen erger dan alle groepen bij elkaar. 80% van alle burgerdoden zijn door Assad omgebracht. Zie ook deze video.


https://twitter.com/Syria(...)536979627724803?s=20
pi_191429758
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 17:48 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het westen steunt terreurorganisatie PKK/YPG die vele duizenden onschuldige burgers hebben gedood.
Ook heeft het westen jarenlang de Syrische rebellen gesteund. Nederland heeft een aantal extreme groepen gesteund.

Toch is Assad vele malen erger dan alle groepen bij elkaar. 80% van alle burgerdoden zijn door Assad omgebracht. Zie ook deze video.


https://twitter.com/Syria(...)536979627724803?s=20
Blablabla hunnie doen t ook. Dus wij mogen ook.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191430277
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 18:27 schreef marsan het volgende:

[..]

Blablabla hunnie doen t ook. Dus wij mogen ook.
Het is wel de waarheid.
Turkije en het westen hadden nooit de Syrische rebellen moeten steunen. Syri was 1000x beter zoals het was.
pi_191430548
Het Turkse leger loopt wel een groot risico op gezichtsverlies bij Idlib, spannend hoor.
pi_191430566
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 18:54 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije en het westen hadden nooit de Syrische rebellen moeten steunen.
Klopt.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191433219
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 19:10 schreef WammesWaggel het volgende:
Het Turkse leger loopt wel een groot risico op gezichtsverlies bij Idlib, spannend hoor.
Het Turkse leger heeft SNA opgedragen zich voor te bereiden op een militaire operatie in Idlib waar de Turkse strijdkrachten ook aan gaan deelnemen.

https://twitter.com/TSKMap/status/1226583998845145090?s=20
pi_191435019
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 12:52 schreef GarlandBriggs het volgende:

[..]

Het is van beide kanten barbaars. Zitten plaatjes in die tweetreeks die het daglicht echt niet kunnen verdragen.
De mensen die op het regime lopen af te geven (hoewel terecht in veel gevallen) moeten maar eens zien wat de"gematigden" hebben aangericht. Bv hoe ze hoofden afscheuren van lichamen (zie tweetreeks)

En dan te bedenken dat deze waanzin nog steeds gesteund wordt door een NAVO land als Turkije.
Je moet wel heel erg naef zijn als je denkt dat oorlog niet een en al barbarij is, lijkt me.

Net zoals dat sommigen denken dat het een zegen zal zijn wanneer het regime weer heel Syri onder de voet heeft.

Wat stel je voor dat de Turken doen met idlib en die miljoenen vluchtelingen die helemaal niet in regime gebied willen wonen. Gewoon laten creperen? De aantallen vluchtelingen in Turkije laten verdubbelen? Of gewoon alle vluchtelingen linea recta richting Europa sturen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191435039
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 18:54 schreef polderturk het volgende:

Turkije en het westen hadden nooit de Syrische rebellen moeten steunen. Syri was 1000x beter zoals het was.
Achteraf is het altijd makkelijk spreken natuurlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191435056
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2020 21:37 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het Turkse leger heeft SNA opgedragen zich voor te bereiden op een militaire operatie in Idlib waar de Turkse strijdkrachten ook aan gaan deelnemen.

https://twitter.com/TSKMap/status/1226583998845145090?s=20
Dus de Turken gaan het opnemen tegen de Russen, Iranirs, en de assadisten? Veel succes...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191435210
quote:
10s.gif Op maandag 10 februari 2020 00:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dus de Turken gaan het opnemen tegen de Russen, Iranirs, en de assadisten? Veel succes...
Volgens mij gaat Turkije de voetsoldaten bombarderen. Die bestaan vooral uit Assadisten en
Iranirs. De vluegtuigen gaat Turkije niet aanvallen.

Rusland gaat uit de weg, zoals de VS dat ook deed.

[ Bericht 4% gewijzigd door polderturk op 10-02-2020 00:44:19 ]
pi_191435482
Iran wil bemiddelen tussen Turkije en Syri om een totale oorlog tussen de twee landen te voorkomen.

Ik weet niet hoe betrouwbaar deze bron is.

Inmiddels zijn er veel meer Turkse troepen in Idlib dan dat er troepen waren bij Operation peacespring tegen de SDF.

https://twitter.com/Mahya(...)163552786026502?s=20
pi_191439121
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2020 00:38 schreef polderturk het volgende:

Rusland gaat uit de weg, zoals de VS dat ook deed.
Badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191439161
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2020 01:17 schreef polderturk het volgende:
Iran wil bemiddelen tussen Turkije en Syri om een totale oorlog tussen de twee landen te voorkomen.

Hoe bedoel je bemiddelen? De Iranirs zitten in de voorhoede van bijna elke offensief sinds dag 1.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191439178
Kan dit op grotere schaal nog uit de hand lopen? Of blijft het gewoon een chaos in de regio?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191441207
5 doden en meerdere gewonden bij pro-Assad artillerie op een Turkse observatiepost. Benieuwd hoe Erdogan nu gaat reageren, vrees dat hij met een beperkte wraakactie zoals de Iraniers op de VS, niet genoeg binnenlandse steun gaat krijgen.
pi_191442901
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2020 11:45 schreef Discombobulate het volgende:
Kan dit op grotere schaal nog uit de hand lopen?
Dat is niet aannemelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 10 februari 2020 @ 23:52:12 #285
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_191449629
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2020 14:41 schreef Bieselke het volgende:
5 doden en meerdere gewonden bij pro-Assad artillerie op een Turkse observatiepost. Benieuwd hoe Erdogan nu gaat reageren, vrees dat hij met een beperkte wraakactie zoals de Iraniers op de VS, niet genoeg binnenlandse steun gaat krijgen.
Zal de komende dagen blijken.
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
pi_191452175
Dit zijn de dingen die Assad doet:

De Assad waar zoveel mensen fan van zijn.

https://twitter.com/PeterTatchell/status/1226831946321448963?s=20
  dinsdag 11 februari 2020 @ 08:58:16 #287
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191452265
Bye bye M5 binnenkort. Het is wel heel snel gegaan. Waarom geeft HTS niet gewoon op? Zij veroorzaken het leed op deze manier.
pi_191454200
Conflicts twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 10:49:44 BREAKING: Helicopter reportedly shot down near Nayrab in Idlib, Syria. https://t.co/ihskTXenWW reageer retweet
Neergeschoten door terroristen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-02-2020 11:45:33 ]
  dinsdag 11 februari 2020 @ 11:50:56 #289
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191454306
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 11:43 schreef vigen98 het volgende:
Conflicts twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 10:49:44 BREAKING: Helicopter reportedly shot down near Nayrab in Idlib, Syria. https://t.co/ihskTXenWW reageer retweet
Neergeschoten door terroristen.
Pff, zo'n helicopter zou ik ook niet met plezier in zitten in dit conflict.
pi_191454898
spectatorindex twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 12:06:39 BREAKING: Turkey claims Syrian regime attacked Turkish posts in northern Syria reageer retweet
pi_191455149
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2020 11:45 schreef Discombobulate het volgende:
Kan dit op grotere schaal nog uit de hand lopen? Of blijft het gewoon een chaos in de regio?
Nou zeg het maar

spectatorindex twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 12:45:51 JUST IN: Erdogan says Syrian regime will 'pay a big price' for attack that killed several Turkish soldiers reageer retweet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_191455351
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 12:57 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Nou zeg het maar

spectatorindex twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 12:45:51 JUST IN: Erdogan says Syrian regime will 'pay a big price' for attack that killed several Turkish soldiers reageer retweet
Ja, dit verwachtte ik ook idd. Erdogan zal wel niet met een kleine tegenaanval komen. Benieuwd hoe Rusland zich hierin gaat mengen.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_191455462
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 11:43 schreef vigen98 het volgende:
Conflicts twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 10:49:44 BREAKING: Helicopter reportedly shot down near Nayrab in Idlib, Syria. https://t.co/ihskTXenWW reageer retweet
Neergeschoten door terroristen.
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 13:22:47 @obretix @Arslon_Xudosi #Syria: photos showing the crew of the #SyAF Mi-17 shot down over E. #Idlib front. Pilot was a Brig. General. https://t.co/ulaRvnjzrI reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191455492
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 13:16 schreef Discombobulate het volgende:

Benieuwd hoe Rusland zich hierin gaat mengen.
thats the question.

hoewel er ook geluiden zijn dat de russen de turken hebben gebombardeerd, wat natuurlijk aannemelijk is.

russen/iraniers/asssaddisten, opereren niet volledig autonoom, hoewel hun belangen niet altijd volledig overlappen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_191456270
quote:
10s.gif Op maandag 10 februari 2020 00:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dus de Turken gaan het opnemen tegen de Russen, Iranirs, en de assadisten? Veel succes...
Rusland gaat niet meedoen. Een totale oorlog zouden de Russen in Syri niet overleven. En Iran is beperkt aanwezig in Syri.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191456464
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 14:32 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Rusland gaat niet meedoen. Een totale oorlog zouden de Russen in Syri niet overleven. En Iran is beperkt aanwezig in Syri.
waarom zou rusland niet meedoen?

de russen hebben meer leverage over de turken dan andersom.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 11 februari 2020 @ 15:05:34 #297
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191456723
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 11:43 schreef vigen98 het volgende:
Conflicts twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 10:49:44 BREAKING: Helicopter reportedly shot down near Nayrab in Idlib, Syria. https://t.co/ihskTXenWW reageer retweet
Neergeschoten door terroristen.
MANPADS? Zo ja, flinke escalatie van Erdolf.
Dat kan m bezuren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 11 februari 2020 @ 15:08:35 #298
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191456757
Terwijl de jihadi’s druk bezig waren met hun tegenoffensief bij Saraqib dat geen terreinwinst opleverde, is ondertussen de hele M5 heroverd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191456976
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 13:16 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Ja, dit verwachtte ik ook idd. Erdogan zal wel niet met een kleine tegenaanval komen. Benieuwd hoe Rusland zich hierin gaat mengen.
Hoop dat Rusland , Turkije helemaal platbombadeerd . Zal vast niet -O-
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_191456981
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 14:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom zou rusland niet meedoen?

de russen hebben meer leverage over de turken dan andersom.
Turkije grenst tegen Syri, als Turkije besluit om met 200000 man syri binnen te gaan, dan is het snel afgelopen.

Rusland heeft geen reden om in een oorlog met Turkije terecht te komen. Turkije heeft dat nu juist wel met Syri. Turken zijn Turken, de anti-Assad sentimenten zullen in Turkije vrij snel oplopen, als er meer Turkse soldaten doodgaan.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  dinsdag 11 februari 2020 @ 15:33:12 #301
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191457022
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 15:29 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Turkije grenst tegen Syri, als Turkije besluit om met 200000 man syri binnen te gaan, dan is het snel afgelopen.

Rusland heeft geen reden om in een oorlog met Turkije terecht te komen. Turkije heeft dat nu juist wel met Syri.
Veel plezier met je 20.000 man zonder air support, terwijl je ook nog wat mannetjes in omsingelde posten hebt zitten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')