abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_190855469
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_190855495
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:30 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Vraag me ook af hoe Iran hier op gaat reageren.
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:34 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

En hoe de Russen en Chinezen gaan reageren. Ook gezien ze gezamenlijk aan het oefenen waren.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_190855509
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:36 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

[..]

Werkelijk waar geen idee. Ik denk dat Rusland en China hun gewoon stilhouden los van dat de Amerikaanse actie veroordeeld wordt. Wat ik wel weet is dat er een gigantische geopolitieke machine aan het draaien is op dit moment.

Dit krijgt nog een staartje en we hebben geen idee wat.
pi_190855550
Meanwhile is Kimmetje maar wat blij met zijn kernwapens :Y
No way dat hij die ooit op gaat geven. Het is zijn verzekering dat de VS Noord-Korea nooit aan zal gaan vallen.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_190855637
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:34 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

En hoe de Russen en Chinezen gaan reageren. Ook gezien ze gezamenlijk aan het oefenen waren.
Hooguit wat economische hulp en wapens. Die gaan echt geen conflict met de Amerikanen riskeren voor de Islamitische Republiek.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 13:32:33 #6
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_190856494
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:44 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Hooguit wat economische hulp en wapens. Die gaan echt geen conflict met de Amerikanen riskeren voor de Islamitische Republiek.
Of stationeren van Russische troepen op strategische plekken in Iran. Zo hebben ze Syrie ook behoed voor westerse of arabische invallen.
pi_190856658
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:32 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Of stationeren van Russische troepen op strategische plekken in Iran. Zo hebben ze Syrie ook behoed voor westerse of arabische invallen.
Dus wel een conflict riskeren? Als het westen of Arabische landen daar echt hadden willen binnenvallen had Poetin dat gewoon geslikt, die man gaat zijn goede relaties met de regio, laat staan oorlog, echt niet riskeren voor een een derdewereldlandje als SyriŽ. Ik kan me niet voorstellen dat ze daar met Iran veel anders in staan.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 13:44:34 #8
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_190856664
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 08:28 schreef dellipder het volgende:

[..]

Ja, klopt. De terroristen (IRGC is bestempeld tot terroristische organisatie) hebben de onschendbaarheid van de Amerikaanse locatie geschonden door hun aanval op de ambassade en daar hebben ze, zoals beloofd door de huidige Amerikaanse regering, een grote prijs voor moeten betalen.
Ik vind dat deze prijs nog meevalt.

Het aanvallen van een ambassade is een directe aanval op een land. Sterker nog, we hebben wereldwijd afgesproken dat diplomaten onschendbaar zijn, zodat ze veilig hun werk kunnen doen. Deze actie is een aanval op de veiligheid van de ambassades wereldwijd. Dit is nogal wat.

Dit is een reden om een land de oorlog te verklaren. Maar we hebben hier Trump. De minst oorlogzuchtige Amerikaanse president sinds lange tijd die oorlogen beŽindigt in plaats van begint.

Maar dat past niet in het beeld van de koude "dictator" wat de media wil schetsen van Trump, dus benoemen we het maar niet.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 13:52:46 #9
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190856786
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:44 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Ik vind dat deze prijs nog meevalt.

Het aanvallen van een ambassade is een directe aanval op een land. Sterker nog, we hebben wereldwijd afgesproken dat diplomaten onschendbaar zijn, zodat ze veilig hun werk kunnen doen. Deze actie is een aanval op de veiligheid van de ambassades wereldwijd. Dit is nogal wat.

Dit is een reden om een land de oorlog te verklaren. Maar we hebben hier Trump. De minst oorlogzuchtige Amerikaanse president sinds lange tijd die oorlogen beŽindigt in plaats van begint.

Maar dat past niet in het beeld van de koude "dictator" wat de media wil schetsen van Trump, dus benoemen we het maar niet.
Ja, ben ik met jou eens.

Het is vooral een grove inschattingsfout van Soleimani om Irak te bezoeken, een effectief opportunistische actie van de Verenigde Staten en een doelgerichte vergelding voor talloze Amerikaanse doden.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190856996
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:52 schreef dellipder het volgende:

[..]

Ja, ben ik met jou eens.

Het is vooral een grove inschattingsfout van Soleimani om Irak te bezoeken, een effectief opportunistische actie van de Verenigde Staten en een doelgerichte vergelding voor talloze Amerikaanse doden.
Talloze dode Amerikanen door Iran?
Wat, waar, wanneer dan?
Daar heb je dan vast wel een hoop linkjes van.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  vrijdag 3 januari 2020 @ 14:28:08 #11
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190857276
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:06 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Talloze dode Amerikanen door Iran?
Wat, waar, wanneer dan?
Daar heb je dan vast wel een hoop linkjes van.
Beetje apathisch en afwachtend van jouw kant wat mij betreft.

bron
bron
bron
bron
bron
bron

Dit is mij bekend en niet uit mijn dikke duim gezogen, omdat ik heb onthouden dat de IED's op een gegeven moment waren voorzien van EFP's.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190857333
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:28 schreef dellipder het volgende:

[..]

Beetje apathisch en afwachtend van jouw kant wat mij betreft.

bron
bron
bron
bron
bron
bron

Dit is mij bekend en niet uit mijn dikke duim gezogen, omdat ik heb onthouden dat de IED's op een gegeven moment waren voorzien van EFP's.
Trump levert wapens aan Oekraine, dus is het ok als de Russen hem met een drone uitschakelen?
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 14:34:17 #13
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190857365
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:32 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Trump levert wapens aan Oekraine, dus is het ok als de Russen hem met een drone uitschakelen?
Daar moet ik even over nadenken, want ik ben namelijk nog niet bijgekomen van drie jaar lang Russia collusion delusion/Trump is a puppet of Vladimir Putin.
En uiteraard dat het onthouden van deze hulp was om onderzoek te doen naar Joe Biden, want anders kan Trump niet winnen in 2020.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190857415
Het vorige topic had nummer #475

quote:
Ja bedankt voor de info :)

Ben pas sinds de vergelding op Iraanse kopstukken in deze topic reeks beland en teruglezend zie ik de begrijpelijke spanning voor een militaire macht zoals Iran. Ik hoop dat dit hetzelfde uitpakt als met de eerste Golfoorlog, volgens Sadam de Moeder van alle Oorlogen, waar achteraf bleek dat de Iraakse militaire macht eigenlijk toch geen partij bleek te zijn voor de coalitie.
Als China erbij komt zoals in het 2e artikel staat wordt natuurlijk ander verhaal.

Ook werd er in het topic zorgen gemaakt over Amerikanen in Iran en dat vind ik best veelzeggend. Want niemand maakt zich zorgen over IraniŽrs in Amerika en dat hoeft ook niet want het komt in niemand op om een paar IraniŽrs in het Westen te gaan lynchen.
Er is dus de situatie dat Westerlingen zich in zulke landen ernstig zorgen moeten maken om hun veiligheid ťn ook nog eens in eigen land om door Mena-immigranten het doelwit te worden.
Iets klopt dan niet en doen we toch iets verkeerd.

----------

RT meldt dat er 10 personen geŽlimineerd zijn

10 people, including Quds Force chief Soleimani and Iran-backed Iraqi militia officials, killed in US attack – Iranian envoy

> https://www.rt.com/news/477350-iraq-airport-attack-missiles/

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 03-01-2020 14:42:59 ]
shift-knop defekt
pi_190857441
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 12:44 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Hooguit wat economische hulp en wapens. Die gaan echt geen conflict met de Amerikanen riskeren voor de Islamitische Republiek.
Met dit soort zaken is alles mogelijk.
pi_190857608
https://twitter.com/AmbJohnBolton/status/1213044218689720321

Het is in elk geval niet zoals met de invasie in Irak. In elk geval Bolton heeft voor de methode: 'gewoon helder en eerlijk zijn' gekozen. Geen idee of dat gaat werken (qua hoe het overkomt over de Amerikaanse bevolking), maar ik waardeer het wel
  vrijdag 3 januari 2020 @ 15:01:02 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190857776
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:51 schreef theunderdog het volgende:
https://twitter.com/AmbJohnBolton/status/1213044218689720321

Het is in elk geval niet zoals met de invasie in Irak. In elk geval Bolton heeft voor de methode: 'gewoon helder en eerlijk zijn' gekozen. Geen idee of dat gaat werken (qua hoe het overkomt over de Amerikaanse bevolking), maar ik waardeer het wel
Decisive blow :D _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190858060
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 14:32 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Trump levert wapens aan Oekraine, dus is het ok als de Russen hem met een drone uitschakelen?
Idd, als je zo gaat redeneren als hem (ze hebben wapens/devices geleverd, dķs zijn ze schuldig aan) dan is de VS als wapenleverancier aan heel veel schimmige clubjes en landen in de afgelopen jaren, zelf ook schuldig.

Maar deze user is een vaste klant in BNW zag ik, dus zo'n alu hoedje kun je wel links laten liggen :Y

Ik denk zelfs dat als je alle gewapende conflicten en oorlogen van de laatste paar decennia, die danwel door de VS gestart zijn, danwel waar ze een al dan niet leidende belangrijke rol in hebben gespeeld, op een rij zet, dat je dan tot de voorzichtige conclusie mag komen dat de VS misschien wel meer bloed aan zijn handen heeft dan alle schurkenstaten bij elkaar.

Er worden in de recente oorlogen en conflicten (daar in het Midden-Oosten, maar ook destijds in LibiŽ) hťle smerige spelletjes gespeeld, door ALLE (directe en indirecte) betrokken spelers.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_190858102
Gelukkig zijn er ook verstandige mensen in de regio.

ragipsoylu twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 10:40:42 NEW — Iraqi religious authority Ali al-Sistani calls on all parties to exercise restraint and act wisely“Iraq is going into a difficult period after the killing of Soleimani, which is a brutal attack” reageer retweet
Omdat de Turken geen zin hebben in een gewapende conflict waar ze vreselijk veel last van willen hebben reageren ze op exact dezelfde manier als in 2003 toen Amerika zich opmaakte om Saddam af te zetten, als in 2011 toen de Amerikanen zich opmaakte om kadaffi af te zetten en net als toen de Amerikanen riepen "Assad has got to go" om vervolgens lekker de boel op te stoken.

ragipsoylu twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 14:23:39 NEW -- First comments from Turkey on the death of #Soleimani Turkish Foreign Ministry: o Concerned by the increased tensions between Iran/USo The US air op against the Soleimani will exercabate distrust and instability in the regiono We call on all sides to show restraint reageer retweet


[ Bericht 41% gewijzigd door Slayage op 03-01-2020 15:39:39 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_190859208
De ayatollah's hebben toch nog vrienden ...

“‘tis of the duvel ermee speult” was een tijd geleden een gevleugelde gezegde in bepaalde kringen; de gezegde kan weer van stal gehaald worden, nadat een Iraanse Majoor-Generaal vermoord werd op het internationale vliegveld van Bagdad.

Het moet toch echt niet gekker worden. Hoe is het in vredesnaam – wel een vreemd woord in deze context – mogelijk dat de yankees in Bagdad een Iraanse hoge militair zo maar ombrengen!

Vandaag kregen we het verschrikkelijke nieuws – een schandaal dat het zo maar gebeurt – te horen dat Qasem Soleimani vermoord werd door een aanval van een Amerikaanse drone.

In de tegenwoordige tijd zijn de yankees gewoon bezig hun tegenstanders op de wereld uit te schakelen; in dit geval nadat ze het gerucht hadden vernomen – juiste zin is: nadat hun inlichtingendiensten een bericht hadden afgeluisterd – dat generaal Soleimani mogelijk iets van plan zou zijn geweest.

> https://www.krapuul.nl/blog/2743889/the-devil-rules-the-world/
shift-knop defekt
pi_190861387
Ondertussen denk ik niet dat Erdokhan of zeg Putin rouwig zijn om het verkassen naar het eeuwige van een relatief efficiŽnte terroristenleider.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 19:17:17 #22
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_190861663
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 19:00 schreef WammesWaggel het volgende:
Ondertussen denk ik niet dat Erdokhan of zeg Putin rouwig zijn om het verkassen naar het eeuwige van een relatief efficiŽnte terroristenleider.
Poetin zeker niet. Dit betekent natuurlijk meteen een verzwakte positie van Iran in SyriŽ. En Irak. Een ander gat waar hij in kan springen. De Irakezen zijn ook niet echt innig bevriend met de Amerikanen.
  vrijdag 3 januari 2020 @ 19:21:28 #23
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_190861727
Dat dit nog geen oorlog is hebben we te danken aan Trump.

Hij hoopt net zoals iedereen dat het vuurgeweld nu stopt, dan zal de VS helemaal niets doen.

Wie de agressor hier is lijkt me overduidelijk
pi_190868592
En er zijn weer nieuwe airstrikes ten noorden van Bahgdad. Kan even niet zo snel linken. Ik kijk morgen weer verder.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 18:11:55 #26
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_190876931
thestevennabil twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:05:38 🛑Breaking: 3 rockets have hit Balad air force base (Salahudin province) reageer retweet
BaxtiyarGoran twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:13:44 #BREAKING: three rocket hit al-Balad military air base -- al-Sumariya. -- The base hosts US forces and is located about 80 kilometers north of Baghdad. #Iraq https://t.co/tBNzFxc0vs reageer retweet
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_190877323
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:11 schreef vigen98 het volgende:
thestevennabil twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:05:38 🛑Breaking: 3 rockets have hit Balad air force base (Salahudin province) reageer retweet
BaxtiyarGoran twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:13:44 #BREAKING: three rocket hit al-Balad military air base -- al-Sumariya. -- The base hosts US forces and is located about 80 kilometers north of Baghdad. #Iraq https://t.co/tBNzFxc0vs reageer retweet
It begins...
pi_190877512
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:39 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

It begins...
Ook goed voor de eenheid van dit land. :')

Heb nu al diverse nl-media over moord zien spreken en zelfs berichten die meer lijken op lovende overlijdensteksten en waar meermaals een IraniŽr in Nederland als opgevoerde 'expert' op het podium wordt gezet om zijn versie te mogen verkondigen.

de moord op Soleimani
https://nos.nl/artikel/23(...)-soevereiniteit.html
shift-knop defekt
pi_190877541
AuroraIntel twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:43:47 Kata’ib #Hezbollah, according to @AlMayadeenLive have requested that secuirty agencies in #Iraq stay at least 1000 meters away from #US bases starting from tomorrow evening. reageer retweet
pi_190877544
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:39 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

It begins...
Mwau, het kan hier ook eindigen. Bedoel, laf aanvalletje. Zou mij niets verbazen als Amerika het niet waard vindt om hier weer op te reageren.
pi_190877997
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:51 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Mwau, het kan hier ook eindigen. Bedoel, laf aanvalletje. Zou mij niets verbazen als Amerika het niet waard vindt om hier weer op te reageren.
Zijn ook gewoon Iraanse proxy's. Die zullen nog wel even flink huishouden. Weet niet of Amerika een antwoord op Iran zelf gaat geven.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 19:22:24 #32
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_190878083
IraqiSecurity twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 19:04:45 BREAKING: Kata’ib Hezbollah have ordered #Iraq’s security forces to move at least “1,000 metres” away from bases currently housing American forces.KH also added that Iraqi military leadership shouldn’t let their soldiers be used as human shields by American forces. reageer retweet
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_190878398
VANDAAG, 17:00

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft de Amerikaanse moordaanslag op de Iraanse generaal Soleimani een grove schending van het internationaal recht genoemd. Hij deed dat in een telefoongesprek met zijn Iraanse collega Zarif, waarin hij ook zijn condoleances overbracht.

China en Rusland eensgezind : liquidatie Iraanse generaal lost niets op

> https://nos.nl/artikel/23(...)l-lost-niets-op.html
shift-knop defekt
pi_190878446
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 19:17 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Zijn ook gewoon Iraanse proxy's. Die zullen nog wel even flink huishouden. Weet niet of Amerika een antwoord op Iran zelf gaat geven.
Als ze echt gaan huishouden is het anders, natuurlijk. Maar dit zijn van die 'net niet' aanvallen.

Geen idee wat Amerika daarmee gaat doen.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 20:01:07 #35
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190878687
cspan twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 21:26:07 WATCH: Complete statement from President Trump on Soleimani: “We took action last night to stop a war. We did not take action to start a war." https://t.co/MewjkQrWP5 reageer retweet
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190878690
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 18:11 schreef vigen98 het volgende:
thestevennabil twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:05:38 🛑Breaking: 3 rockets have hit Balad air force base (Salahudin province) reageer retweet
BaxtiyarGoran twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 18:13:44 #BREAKING: three rocket hit al-Balad military air base -- al-Sumariya. -- The base hosts US forces and is located about 80 kilometers north of Baghdad. #Iraq https://t.co/tBNzFxc0vs reageer retweet
Even popcorn erbij pakken.
You can't stump the Trump
pi_190878767
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 19:50 schreef theunderdog het volgende:

Als ze echt gaan huishouden is het anders, natuurlijk. Maar dit zijn van die 'net niet' aanvallen.

Misschien blijft het ook wel bij van die 'net niet' aanvallen. Enige wie echt goed kan retaliŽren is Hezbollah met haar verzameling raketten. MŠŠr, we gaan het zien. Hoop dat het meevalt.
pi_190878776
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 20:05 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Misschien blijft het ook wel bij van die 'net niet' aanvallen. Enige wie echt goed kan retaliŽren is Hezbollah met haar verzameling raketten. MŠŠr, we gaan het zien. Hoop dat het meevalt.
Naja, het lijkt nu al weer anders. Meerdere aanvallen al.

Lekker dan......
pi_190879067
Toch geinig dat de Amerikaanse geheime diensten zelf aangeven dat het bewijs dat die generaal aanslagen aan het voorbereiden was, behoorlijk flinterdun zou zijn.

Tenminste als je de nos mag geloven.
pi_190879557
ELINTNews twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 20:16:27 #UPDATE: As reported by sources last night, USS Bataan wasp-class amphibious assault ship with thousands of marines on board now being routed to the Middle East https://t.co/3zja8JnZv7 reageer retweet
ELINTNews twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 20:30:11 #UPDATE: Reports approx 2,200 marines of the 26th Marine Expeditionary Unit onboard are deploying to the Middle East. This is separate from the 4,000 total soldiers from the 82nd Airborne also deploying/deployed to Kuwait https://t.co/NdHfpbTTj4 reageer retweet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_190879986
DEFCONWSALERTS twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 20:51:23 Iran raises red flag over mosque, symbolic of call to battle. reageer retweet
Iran-US-war-news-latest-ww3-1223958.webp?r=1578152529894

For the first time in the history of Iran, a red flag was raised over the Holy Dome of Jamkaran Mosque symbolising a severe battle to come. The disturbing war flag reads the words: "Those who want to avenge the blood of Hussein."

[ Bericht 19% gewijzigd door Ali_boo op 04-01-2020 21:22:56 ]
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_190880202
22987872-7851623-Iran_is_considering_its_options_against_America_in_retaliation_f-a-26_1578164037528.jpg
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 21:36:56 #43
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_190880435
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 21:25 schreef Ali_boo het volgende:
[ afbeelding ]
Goed voor de overbevolking.
pi_190880623
Nog steeds verbaast mij dat VS een openlijke moord heeft gepleegd. Geen enkele land beklaagd hierover behalve Iran zelf.

Dus wanneer straks de oorlog in M-oosten uitbreekt, is de VS zijn verantwoordelijk voor alle ellende daar.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  zaterdag 4 januari 2020 @ 21:50:29 #45
480915 Linkse_krijger
Drie keer rechts is ook links
pi_190880700
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 21:46 schreef Captain_Ghost het volgende:
Nog steeds verbaast mij dat VS een openlijke moord heeft gepleegd. Geen enkele land beklaagd hierover behalve Iran zelf.

Als je zonde bewijs een land binnenvalt en daarmee wegkomt dan is het omleggen van ťťn enkele generaal kinderspel.
pi_190880993
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 21:36 schreef Nober het volgende:

[..]

Goed voor de overbevolking.
Dit dus. De wereld heeft een wereldoorlog nodig.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 23:24:58 #47
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190882798
Niet zo heel erg lang geleden voorspelden de zogenaamde experts de genocide van de Koerden toen de Amerikaanse president de opdracht gaf voor de terugtrekking uit SyriŽ.
Misschien is het aanboren van andere bronnen niet onverstandig.

En een oorlog impliceert gelijke actoren, maar Iran is failliet, heeft een defensiebudget dat een schijntje is in vergelijking met die van de Verenigde Staten en heeft geen capaciteit of vermogen om een offensief of iets vergelijkbaars te initiŽren.
Wat aanslagen op soft targets is niet onwaarschijnlijk, maar militaire doelen bereiken zit er voor Iran en haar proxies niet in.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_190883117
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:24 schreef dellipder het volgende:
Niet zo heel erg lang geleden voorspelden de zogenaamde experts de genocide van de Koerden toen de Amerikaanse president de opdracht gaf voor de terugtrekking uit SyriŽ.
Misschien is het aanboren van andere bronnen niet onverstandig.

En een oorlog impliceert gelijke actoren, maar Iran is failliet, heeft een defensiebudget dat een schijntje is in vergelijking met die van de Verenigde Staten en heeft geen capaciteit of vermogen om een offensief of iets vergelijkbaars te initiŽren.
Wat aanslagen op soft targets is niet onwaarschijnlijk, maar militaire doelen bereiken zit er voor Iran en haar proxies niet in.
Zou mij niets verbazen als Iran opdracht heeft gegeven om Trump uit de weg te ruimen.Volgens mij werken ze met het principe oog om oog, tand om tand.
  zaterdag 4 januari 2020 @ 23:48:13 #49
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_190883323
AsaadHannaa twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 15:52:30 Massive crowds in #Idlib northern Syria are celebrating the death of Qasem Suleimani by the American attacks last night.They’re celebrating the end of that bad guy who caused their displacement and killed their children and the lovely ones... https://t.co/Sjeb79JLFP reageer retweet
AsaadHannaa twitterde op vrijdag 03-01-2020 om 16:18:49 Graffiti in #Idlib city northwest Syria about @realDonaldTrump attack on Soleimani https://t.co/EikOhIfYIs reageer retweet
HeshmatAlavi twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 23:15:17 @realDonaldTrump @IranNW Attention DC politicians & "experts" criticizing @realDonaldTrump Farsi notes from inside #Iran:"We had a really joyous day after a very long time""Thank you, dear Trump""Long live Trump""Hats off to you, President Trump - From the people of Iran"Credit: @IranNW https://t.co/mSK4iQmsJI reageer retweet
HeshmatAlavi twitterde op zaterdag 04-01-2020 om 22:39:45 Attention DC politicians & "experts" criticizing TrumpAhvaz, SW #IranPeople celebrating the killing of IRGC Quds Force chief Qasem Soleimani. The IRGC was responsible for killing & wounding at least hundreds of locals during the November uprising.https://t.co/2hVOQIxfdW reageer retweet
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  Moderator zondag 5 januari 2020 @ 00:11:38 #50
450295 crew  skysherrif
14
pi_190883651
ENeQ7PNXYAIsHav?format=jpg&name=4096x4096
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')