FOK!forum / Fotografie en Digital Art / Meer bezoekers op je Flickr account
derLudolfvrijdag 13 december 2019 @ 22:57
Sinds begin september ben ik actief bezig de bezoekersaantallen bij te houden die ik dagelijks op mijn Flickr account heb. Ook probeer ik zo veel mogelijk views te krijgen/de foto's aan een zo groot mogelijk publiek te laten zien.

Op zich ben ik niet ontevreden, sinds 1 september zijn mijn ca. 400 foto's zo'n 387.000 keer bekeken. Ik ben in 2007 lid geworden en heb in totaal 694.000 views. Dus ja, wat dat betreft werpt het zijn vruchten wel af.

Maar het kan altijd beter, want soms zie ik foto's die ik niet per se bijzonder vind, met zeg 200 views en 80 faves. Of foto's in slechts 10 of 20 groepen met een paar duizend views.

Wat ik de laatste tijd vooral heb gedaan is in zoveel mogelijk groepen posten. Hierbij speel ik een beetje vals, sommige groepen hebben namelijk een limiet ingesteld waarbij een foto in maximaal 60 groepen mag zitten. Voeg je op de computer een foto toe aan een groep, wordt deze direct toegevoegd en na 60 groepen kun je niet meer toevoegen aan een groep met een limiet. Doe je dit via de Flickr app wordt de foto tegelijkertijd toegevoegd aan alle groepen en heb je geen last van de limiet. Op deze manier kan ik foto's in 120 groepen krijgen.

Ook probeer ik wanneer ik tijd heb te reageren op foto's van anderen. Ik heb een beperkt aantal volgers en mensen die ik volg. Als iemand 20.000 volgens heeft en zelf 90 volgt ga ik niet volgen. Het meeste reageer/bekijk ik foto's via groepen. Dit is ook de manier waarmee ik zelf de meeste views haal. Dit kun je zien via Stats>Source breakdown
Meestal ik Groups dan het grootste (door te klikken kun je zien uit welke groepen ze komen) en staat "Mobile" op twee. Het enige wat je dan ziet is een verdeling iOS en Android, maar helaas verder niet hoe ze bij je komen.

Ja, eigenlijk moet je vooral foto's maken omdat je het zelf leuk vind, maar ja, toch streelt het toch enigzins je ego als een foto vaak wordt bekeken. Overigens hoeven de meest bekeken foto's niet eens de beste/foto's met de meeste faves te zijn, tenminste, dat is bij mij absoluut niet zo.

Gebruiken jullie Flickr alleen als opslagplaats? Of maken jullie ook gebruik van de community? Hebben jullie een strategie, of doe je hier niet aan mee?
derLudolfvrijdag 13 december 2019 @ 23:02
Ik heb inmiddels bijna 450 foto's online staat (ja, fantastisch), dit zijn de statistieken.
Hoeveel hadden jullie de laatste maand (totaal/gemiddeld per dag), je kunt een maand terug kijken.

ftlbEXC.png
derLudolfvrijdag 13 december 2019 @ 23:28
Wat ook goed werkt is gewoon veel uploaden. Je valt meer op, dus de kans dat de rest van je photostream heeft ook meer potentiële kijkers. Maar ja, dan moet je dus wel een redelijke voorraad goed materiaal hebben, wil je elke dag 3 of 4 foto's uploaden :Y
Ouwesokzaterdag 14 december 2019 @ 01:00
Ik heb er inmiddels ruim 5400 plaatjes op staan en vanaf de start heeft dat 1,328,670 views opgeleverd.

Ik gebruik Flickr als plaatjeshost maar ook als een soort test of plaatjes 'het doen' waarbij ik de telwerkjes interessanter vindt dan wat mensen er als commentaar bij zetten.
Daarnaast is Flickr een prima plek om gewoon uren achter elkaar plaatjes van anderen te bekijken om ideeën of inspiratie op te doen.
Ook wanneer je wilt weten wat voor resultaat er met een specifiek stukje hardware of een bijzondere werkwijze mogelijk is kun je op Flickr de nodige voorbeelden vinden.

Wil je views genereren dan heb je inderdaad de groepen waarin je het nodige bekijks kunt trekken. Daarnaast heb je ook nog zoiets als de timing, een vers geplaatst plaatje staat altijd even in de 'recent'-overzichtjes en dan kan het qua views nogal een verschil maken of er op dat moment veel of weinig mensen zitten te kijken.
De allermeeste views loop je op wanneer je je in de groepen begeeft waarin je min of meer verplicht bent om iets te faven of te commenten alvorens je iets mag posten. Vaak zijn het van die schaamteloze felicitatiecircuits van mensen die verplicht elkaars plaatjes mooi vinden. Je moet er maar tegen kunnen maar het levert wel views op :Y
derLudolfzaterdag 14 december 2019 @ 08:16
Geen idee of het tijdstip echt veel uit maakt, er zitten mensen van over heel de wereld op.
De drukste dagen waren bij mij overigens maandag en dinsdag, eigenlijk zou je zondag als een drukke dag verwachten.

Je kunt dus zien waar de meeste views weg komen.
Het grootste gros komt uit de Mamiya 645, goed voor dagelijks zo'n 10% van de views. Groepen zijn goed 30 à 40% van de views bij mij, zo rond de 30% komt weer uit die groep. Wel vreemd want het is absoluut geen grote/actieve groep.

Op tags kun je ook gevonden worden. Ik heb best veel views te danken dan de zoekterm "Fuji 14 2.8"
Nu ben ik voor zover ik weet niet in het bezit van zo'n lens. Wel heb ik veel foto's genomen op Fuji Acros, ontwikkeld in Ilfosol 3 1+14 waarbij ik gebruik maakte van een 45 2.8 :D

Meestal is 30-40% van de kijkers afkomstig uit de app, helaas kun je dan niet zien hoe ze bij je terecht gekomen zijn. Of dit ook via groepen is bijvoorbeeld.
Ouwesokzaterdag 14 december 2019 @ 11:21
Heel apart is ook dat je de meeste views krijgt op dingen waarop je helemaal geen aandachttrekkers inschakelt. Bij mij zijn dat de plaatjes die moeten illustreren met wat voor oud stuk glas ik nu weer op pad ben geweest. Daarop zet ik nauwelijks tags en ze belanden meestal in geen enkele groep

Hoogste aantal views op mijn Flickr-dinges blijkens de stats
desondanks maar één enkele like van iemand die zelfs nog een like zou zetten op een leeg bestand

40993881991_7e9fc728e1_o.jpgSigma Super Tele by Ouwesok, on Flickr

Eén tag, namelijk de telefoon waarmee ik het plaatje maakte :')
polariteitzaterdag 14 december 2019 @ 13:57
Veel reageren bij veel contacts helpt ook ben ik achter, je krijgt dan bij elke foto zo goed als gegarandeerd een fixed aantal faves/views/comments door je vaste schare aanbidders.. Groups zijn leuk, maar sommigen leveren niks op, en anderen alleen maar van die stomme awards...

En wil je echt een boost dan moet je zorgen dat je foto in Explore komt :)
Ouwesokzondag 15 december 2019 @ 12:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 13:57 schreef polariteit het volgende:
Veel reageren bij veel contacts helpt ook ben ik achter, je krijgt dan bij elke foto zo goed als gegarandeerd een fixed aantal faves/views/comments door je vaste schare aanbidders.. Groups zijn leuk, maar sommigen leveren niks op, en anderen alleen maar van die stomme awards...
Groups zijn bijzonder handig om in te zoeken naar speciale spullen en technieken. In hoeverre het views oplevert verschilt per groep. Bij sommige trek je nogal bekijks, bij andere dus totaal niet.

Ik zal de komende tijd eens wat gaan experimenteren met het geven van comments en faves en dan kijken hoeveel dat precies oplevert.

quote:
En wil je echt een boost dan moet je zorgen dat je foto in Explore komt :)
Ik had me tot op heden nooit zo in die Explore verdiept. Het trekt inderdaad mega-bekijks.

Ook maar eens gekeken hoe je nou in die Explore terecht kunt komen en dat blijkt nogal een klus te zijn, slechts 1 van de 17.000 plaatjes komt in die Explore terecht en naar verluid is het een soort van geautomatiseerd proces op basis van de kwaliteit van de opname maar ook de 'interessantheid' van de user die hem post.
Naast fotografeerskills moet je dus ook gewiekst leren omgaan het het medium flickr. De Explore laat dan ook dagelijks naast heel veel briljante plaatjes dingen zien waarvan je je op basis van de foto afvraagt waar de kwaliteit te vinden zou moeten zijnvooral nietszeggende foto's waarop een trein of locomotief te zien is lijken een streepje voor te hebben. Dat zit dus in dat stukje dat je als een soort van social-engineering zou kunnen opvatten.
De hoeveelheid trein- en vliegtuigspotplaatjes verschilt per dag maar zou je dus willen scoren op flickr, dan zorg je dat er een locomotief of vliegtuig op staat en geeft de foto als titel het typenummer van de locomotief of het vliegtuig en mikt hem in zo'n spottersgroep :')

Keer een middagje op een spottersplek bij Schiphol wat plaatjes maken en eens kijken hoeveel daarmee te genereren is zou wellicht een aardig flickr-experimentje zijn.

Kleine aanvulling op dat laatste: Je moet dan dus wél in de goeie groepen zitten, onderstaande opname trok ondanks typenummer tot nog toe maar weinig bekijks en slechts één comment.
Misschien had ik ook nog de bouwer van het vliegtuig(Republic) in de titel moeten zetten

48069036483_cd4b767e63_o.jpgP47 Thunderbolt by Ouwesok, on Flickr

[ Bericht 12% gewijzigd door Ouwesok op 15-12-2019 13:13:27 ]
polariteitzondag 15 december 2019 @ 15:52
Dat er zoveel vliegtuigen, treinen, trucks, bussen legopoppetjes (jawel) in explore komen is omdat die allemaal in specialistische groeps gepost worden (niks mis mee) waardoor iedereen in die groep alles wat daar geplaatst wordt gaat faven en becommentarieren. Hierdoor krijgen al die foto's een boost. Er zijn meer van dit soort groepen, die zelfs als doel hebben om alles in explore te krijgen (zoals de groep Macro Tuesday of hoe heet die ook alweer).

Technische kwaliteit zegt iig totaal niks van over of je erin komt. Het helpt wel om aandacht te krijgen buiten de specialistische groepen om.

Ik had in 2018 een periode dat elke 9 dagen een foto van mij in explore kwam. Mijn strategie: in eerste instantie niet in groups plaatsen, en netjes elke dag mijn contacts langsgaan EN ook reageren in explore. Zelf actief in groepen posten deed/doe ik nooit. En me uiteraard aan die 9 dagen houden :)

Was ook van het ene op het andere moment weer voorbij trouwens, tot vorige week; toen kwam er weer eentje in. Mijn statistieken-grafiek is nu echter wel naar de klote: zit een dusdanig hoge piek in dat de rest van de dagen van de periode wel een flatline lijkt :')
Blue_Stormerzondag 15 december 2019 @ 16:28
Wat zou kunnen helpen, is om in één keer een serie of reeks over een bepaald onderwerp achter elkaar up te loaden met de nodige hashtags, betreffende de gear, instellingen, context, evt group. vnl detail, merk, manual focus, vintage lens, bokeh, , wide open, etc... Dan hoef je het niet in groups te delen, omdat je dat al via je hashtags doet, en dus photobombt. Als een PR Ddos aanval

Ik heb regelmatig een verzoek tot In Explore.

[ Bericht 12% gewijzigd door Blue_Stormer op 15-12-2019 16:51:00 ]
derLudolfzondag 15 december 2019 @ 23:49
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@polariteit wat bedoel je met "me aan de periode van negen dagen houden"? Wat voor contacten heb je waarop je reageert? Mensen die je kent of die je een mooie stijl vind hebben of mensen die ook in Explore staan?

@Blue_Stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
polariteitmaandag 16 december 2019 @ 06:51
quote:
14s.gif Op zondag 15 december 2019 23:49 schreef derLudolf het volgende:
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@:polariteit wat bedoel je met "me aan de periode van negen dagen houden"? Wat voor contacten heb je waarop je reageert? Mensen die je kent of die je een mooie stijl vind hebben of mensen die ook in Explore staan?

@:Blue_stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
In 2018 had ik bijna structureel elke 9 dagen een foto in explore. Zodra ik dat doorkreeg ging ik daar rekening mee houden, het werkt helaas wel verslavend zo'n piek in je views :)

En mijn contacten zijn een mix van mensen die ik persoonlijk ken en mensen van wie hun fotografiestijl mij bevalt.

'Random' mensen volgen doe ik niet.
Blue_Stormermaandag 16 december 2019 @ 15:39
quote:
14s.gif Op zondag 15 december 2019 23:49 schreef derLudolf het volgende:
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@:Blue_stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
Ten eerste zijn het altijd uitnodigingen die vanuit een andere user komen om jouw werk toe te voegen aan die groep. Dan blijkt dat het in mijn geval 2 personen zijn die regelmatig iets uitkiezen. Regelmatig iets posten is dus een pre, om in the picture te staan. Op basis van wat, ligt ook weer niet enkel aan hashtags, dus is 't toch gissen. Ik zou je wel aanraden om die hashtags erbij te gebruiken, want zo pop je up via Google in een specifieke zoekterm en heb je een bredere dekking op Flickr. Sommige foto's hebben wel 100 hashtags!
polariteitmaandag 16 december 2019 @ 17:22
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 15:39 schreef Blue_Stormer het volgende:

[..]

Ten eerste zijn het altijd uitnodigingen die vanuit een andere user komen om jouw werk toe te voegen aan die groep. Dan blijkt dat het in mijn geval 2 personen zijn die regelmatig iets uitkiezen. Regelmatig iets posten is dus een pre, om in the picture te staan. Op basis van wat, ligt ook weer niet enkel aan hashtags, dus is 't toch gissen. Ik zou je wel aanraden om die hashtags erbij te gebruiken, want zo pop je up via Google in een specifieke zoekterm en heb je een bredere dekking op Flickr. Sommige foto's hebben wel 100 hashtags!
Ik heb serieus nog nooit een foto gezien met hashtags op flickr, en doe het zelf ook nooit...

Of bedoel je gewoon tags?
Blue_Stormermaandag 16 december 2019 @ 17:59
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 17:22 schreef polariteit het volgende:

[..]

Ik heb serieus nog nooit een foto gezien met hashtags op flickr, en doe het zelf ook nooit...

Of bedoel je gewoon tags?
Ik bedoel ook gewoon tags. ;)
Backpackinglifemaandag 16 december 2019 @ 18:10
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
derLudolfmaandag 16 december 2019 @ 18:13
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
Volgens mij is er geen flikker mee te verdienen, gewoon voor de leuk.

Instagram zie ik niet als medium voor serieuze fotografie. Kun je daar überhaupt exif data zien en in volledige resolutie bekijken?
polariteitmaandag 16 december 2019 @ 18:39
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
Voor de leuk. Ik word gemiddeld 1x per jaar via Flickr benaderd door iemand die iets wil kopen.

En Instagram vind ik idd niet echt serieus voor fotografie :')
Backpackinglifemaandag 16 december 2019 @ 19:53
quote:
1s.gif Op maandag 16 december 2019 18:13 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Volgens mij is er geen flikker mee te verdienen, gewoon voor de leuk.

Instagram zie ik niet als medium voor serieuze fotografie. Kun je daar überhaupt exif data zien en in volledige resolutie bekijken?

Nope, exif data, resolutie en dergelijke zijn slecht.

Verdienen vroeg ik omdat ik instagram commercieel gebruik, dus was benieuwd of dat ook gaat via flickr.


quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:39 schreef polariteit het volgende:

[..]

Voor de leuk. Ik word gemiddeld 1x per jaar via Flickr benaderd door iemand die iets wil kopen.

En Instagram vind ik idd niet echt serieus voor fotografie :')
Instagram is ook niet serieus qua fotografie, maar zie hierboven. Is voor mij (persoonlijk) een leuk extra zakcentje om deze hobby te financiëren.
Ouwesokmaandag 16 december 2019 @ 22:53
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Dat laatste. Ik doe qua fotografie alleen maar dingen als ik ze leuk vind of de kans loop ze leuk te gaan vinden. Fotograferen voor geld is iets dat ik niet leuk bleek te vinden en sindsdien doe ik het alleen nog maar voor de leuk.
Ik moet er ook nog eerlijk bij zeggen dat ik niet eens zo ontzettend gebrand ben op veel likes en views op flickr maar meer de wereld achter die views en likes bijzonder interessant vind.
SpecialKwoensdag 18 december 2019 @ 07:21
Ik probeer mijn flickr account weer nieuw leven in te blazen... mja.. ben nu dus exact dezelfde foto's aan het uploaden die op mijn instagram staan...

Ik ga ook zekerweten geen Pro kopen dus het limiet is 1000 foto's en dus kan ik niet voor elke reis een heel album uploaden. Een gemiddeld album heeft iets van 40 foto's. Dan ben ik na 25 albums klaar en kan ik niks meer toevoegen.. dus net zoals op instagram alleen maar de mooiste shots.. maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr... dan kan ik netzogoed ook op 500px dezelfde foto's plaatsen... wat is het nut daar van behalve dan dat je misschien net een ander soort aandacht krijgt op exact dezelfde foto's

Hebben jullie ideeen?
derLudolfwoensdag 18 december 2019 @ 15:46
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 07:21 schreef SpecialK het volgende:
maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr...
Wel een back-up waardige kopie want Flickr comprimeert je bestanden niet ;)

Je zou jezelf kunnen uitdagen slechts 5 foto's per reis te doen?
derLudolfwoensdag 18 december 2019 @ 15:50
laatste dagen ging bagger, weinig geupload, dus daar eerst maar eens iets aan gedaan :) Nieuwe foto's = altijd goed.

Nog niks over Explore gelezen.

Misschien de boel maar een beetje warm houden door elke dag wat te plaatsen de komende tijd en dat wel in veel groepen te plaatsen, om vervolgens dan een serie te doen die nergens in zit.
SpecialKwoensdag 18 december 2019 @ 15:52
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 15:46 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wel een back-up waardige kopie want Flickr comprimeert je bestanden niet ;)
Hehe. Glacier gebruik ik voor een volledige backup. Flickr gaat weinig helpen met CR2 files :P

quote:
Je zou jezelf kunnen uitdagen slechts 5 foto's per reis te doen?
Dat's wel een goede... ik denk dat ik dat maar zoiets ga doen.
Ouwesokwoensdag 18 december 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 07:21 schreef SpecialK het volgende:
Ik probeer mijn flickr account weer nieuw leven in te blazen... mja.. ben nu dus exact dezelfde foto's aan het uploaden die op mijn instagram staan...

Ik ga ook zekerweten geen Pro kopen dus het limiet is 1000 foto's en dus kan ik niet voor elke reis een heel album uploaden. Een gemiddeld album heeft iets van 40 foto's. Dan ben ik na 25 albums klaar en kan ik niks meer toevoegen.. dus net zoals op instagram alleen maar de mooiste shots.. maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr... dan kan ik netzogoed ook op 500px dezelfde foto's plaatsen... wat is het nut daar van behalve dan dat je misschien net een ander soort aandacht krijgt op exact dezelfde foto's

Hebben jullie ideeen?
Zonerama is heulemaal gratis en kun je het met mappen tegelijk uploaden zonder grenzen.

Zit alleen één groot nadeel aan, je kunt hem niet als fotohost gebruiken voor sites als deze en da's dan weer jammer -O-

Qua prijs zijn 500px en flickr Pro aan elkaar gewaagd en qua mogelijkheden ontlopen ze elkaar ook niet echt ver. De overige manieren om gratis grote hoeveelheden plaatjes te hosten lijken inmiddels een beetje op. Ik heb in dat kader vorig jaar de moed een beetje opgegeven en toen maar Flickr Pro genomen, kost een paar centen maar dan heb je ook wat.
Kwalitatief vind ik Flickr aardig opgeknapt. De ondeugende panda heb ik in het eerste jaar 'pro' weinig meer gezien.
derLudolfwoensdag 18 december 2019 @ 23:38
Je kunt in Explore ook de meest populaire tags zien, ben benieuwd of dat de tags zijn waarop gezocht wordt of die zijn gegeven. Die tags ook maar eens gaan gebruiken.
SpecialKdonderdag 19 december 2019 @ 07:55
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 18:44 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Zonerama is heulemaal gratis en kun je het met mappen tegelijk uploaden zonder grenzen.

Zit alleen één groot nadeel aan, je kunt hem niet als fotohost gebruiken voor sites als deze en da's dan weer jammer -O-
Mooie vogelfoto's...

vind alleen de website een beetje meh... aan doen.. Flickr is qua presentatie denk ik net wat beter.

quote:
Qua prijs zijn 500px en flickr Pro aan elkaar gewaagd en qua mogelijkheden ontlopen ze elkaar ook niet echt ver. De overige manieren om gratis grote hoeveelheden plaatjes te hosten lijken inmiddels een beetje op. Ik heb in dat kader vorig jaar de moed een beetje opgegeven en toen maar Flickr Pro genomen, kost een paar centen maar dan heb je ook wat.
Kwalitatief vind ik Flickr aardig opgeknapt. De ondeugende panda heb ik in het eerste jaar 'pro' weinig meer gezien.
Ik denk dat ik een "max 10 foto's per album" beleid ga aanhouden en dan een beetje al mijn reizen uploaden... instagram is dan alleen de aller mooiste plaatjes niet in volgorde... flickr is wat meer foto's om de reis heen en op het moment van reizen gewoon alles in 1x uploaden...

Dan heb ik iets om mensen te laten zien die wat verder dan de vierkantjes van instagram willen browsen.
Ouwesokdonderdag 19 december 2019 @ 11:38
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2019 07:55 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Mooie vogelfoto's...

vind alleen de website een beetje meh... aan doen.. Flickr is qua presentatie denk ik net wat beter.
[..]
Voor gratis en onbeperkt vind ik Zonerama nog niet eens zo beroerd als ik het verwacht had.
Hotlinken naar social media kan overigens wél gewoon daar en de bekijkbeleving is eigenlijk nog best wel in orde.
Daarbij kun je Zonerame er gewoon bij doen, uploaden gaat best wel snel en je kunt dan in ieder geval iedereen alles laten zien.

quote:
Ik denk dat ik een "max 10 foto's per album" beleid ga aanhouden en dan een beetje al mijn reizen uploaden... instagram is dan alleen de aller mooiste plaatjes niet in volgorde... flickr is wat meer foto's om de reis heen en op het moment van reizen gewoon alles in 1x uploaden...

Dan heb ik iets om mensen te laten zien die wat verder dan de vierkantjes van instagram willen browsen.
Wat ook nog een optie is die gratis is en redelijk onbeperkt is deviantart. Zit ook een community aan vast, je plaatjes worden dus best wel bekeken al moet je daar de ruimte wel delen met andere vormen van beeldende kunst.
Het hangt een beetje van je gebied af of die community actief is, voor natuurfotografie bijvoorbeeld is er op deviantart weinig te vinden.
Hotlinken vanaf deviantart kan gewoon.

Nadeeltje van deviantart is dat het uploaden best een klusje is in vergelijking met bijv. flickr.
SpecialKdonderdag 19 december 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2019 11:38 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Voor gratis en onbeperkt vind ik Zonerama nog niet eens zo beroerd als ik het verwacht had.
Hotlinken naar social media kan overigens wél gewoon daar en de bekijkbeleving is eigenlijk nog best wel in orde.
Daarbij kun je Zonerame er gewoon bij doen, uploaden gaat best wel snel en je kunt dan in ieder geval iedereen alles laten zien.
[..]

Wat ook nog een optie is die gratis is en redelijk onbeperkt is deviantart. Zit ook een community aan vast, je plaatjes worden dus best wel bekeken al moet je daar de ruimte wel delen met andere vormen van beeldende kunst.
Het hangt een beetje van je gebied af of die community actief is, voor natuurfotografie bijvoorbeeld is er op deviantart weinig te vinden.
Hotlinken vanaf deviantart kan gewoon.

Nadeeltje van deviantart is dat het uploaden best een klusje is in vergelijking met bijv. flickr.
Deviantart is voor de MyLittlePony fanfic porno tekeningen en Pregnant-Sonic Vore Fetish toch?

I think I'll pass. :P
Ouwesokdonderdag 19 december 2019 @ 12:03
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2019 11:47 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Deviantart is voor de MyLittlePony fanfic porno tekeningen en Pregnant-Sonic Vore Fetish toch?

I think I'll pass. :P
Voor zover ik zie is deviantart bedoeld voor elke vorm van beeldende kunst en je ziet er aanvankelijk soms erg rare dingen langskomen (ook best wel mooie dingen)
Met de juiste instellingen zie je dan weer bijna alleen fotografie langskomen en blijf je verstoken van die getekende of geschilderde pseudopr0n :') .

Zelf ben ik er niet actief omdat er weinig 'nature & wildlife' te vinden is én omdat het nogal bewerkelijk is om dingen te uploaden.
Blue_Stormerdonderdag 19 december 2019 @ 15:12
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
Ik doe 't gewoon omdat ik 't leuk vind. Misschien dat ik er ooit nog iets mee zou kunnen doen vanuit commercieel oogpunt, maar dat is niet direct de insteek.
bakkerlvrijdag 20 december 2019 @ 10:02
Flickr is op zoek naar meer pro (=betalende) gebruikers.
https://www.nu.nl/tech/60(...)il-om-meer-geld.html
Ouwesokvrijdag 20 december 2019 @ 10:27
quote:
3s.gif Op vrijdag 20 december 2019 10:02 schreef bakkerl het volgende:
Flickr is op zoek naar meer pro (=betalende) gebruikers.
https://www.nu.nl/tech/60(...)il-om-meer-geld.html
Lekkere kop op nu.nl :') . Flickr vraagt hun gebruikers niet om meer geld maar vraagt hun gebruikers om meer betalende leden te werven zodat er meer geld binnenkomt, lijkt me nogal een verschil.

Ik heb het al eerder aangegeven, de dienstverlening van flickr is het afgelopen jaar aardig beter geworden. Beduidend minder rare storingen of downtimes en als die lijn zich zo doorzet is eigenlijk die paar luizige tientjes voor ongelimiteerde opslag niet eens zo'n slechte deal. Ik hou van dat geld in elk geval geen server aan de praat.

Flickr lijkt nu even tegen een soort van plafond aan te zitten en probeert met dat verzoek om mensen te gaan werven een extra potentieel aan te spreken. Voor de nieuwe Pro zit er een leuke korting in als die door iemand van de zittende populatie geworven wordt.
Alleen ben ik er niet het type naar om actief mensen te gaan verleiden om dat pro-account te gaan kopen
Ouwesokvrijdag 20 december 2019 @ 10:57
Best wel maf als je die statistieken door zit te kijken. Dat je onder het kopje 'today' voornamelijk dingen vindt die je in het laatste etmaal hebt gepost is niet meer dan logisch.

Waar mensen dagelijks naar kijken is best ondoorgrondelijk. Vandaag alweer drie kijkers voorrrrrr

26122583337_1e8ee8fe5d_o.jpgRokkor 2.8/35mm by Ouwesok, on Flickr

Best absurd dat ik de meeste kijkers trek met opnamen uit mijn telefoon die ik alleen maak om te kunnen laten zien wat voor oud glas ik nou weer op mijn camera heb gezet 8)7
Pascalhovrijdag 20 december 2019 @ 15:56
Ik weet nu hoe het me is gelukt maar het ik sta met 1 foto in Explore!


Binnen 1 dag 1300 weergaven en 48 favo’s.
Ben er erg blij mee, had dit totaal niet verwacht!
derLudolfvrijdag 20 december 2019 @ 16:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 15:56 schreef Pascalho het volgende:
Ik weet nu hoe het me is gelukt maar het ik sta met 1 foto in Explore!

Nu of niet?
Indoen nu, vertel, vertel, niet te snel we schrijven meeeeee
Pascalhovrijdag 20 december 2019 @ 22:11
quote:
[ afbeelding ]

Binnen 1 dag 1300 weergaven en 48 favo’s.
Ben er erg blij mee, had dit totaal niet verwacht!
Inmiddels al over de 2000 weergaven met deze foto, en al 66 favo’s.

Had echt totaal niet verwacht dat ik in explore zou komen, en dat al na een aantal weken actief op Flickr te zijn.

Hoevaak is het jullie gelukt om in explore te komen met een foto?
derLudolfvrijdag 20 december 2019 @ 22:23
Nog nooit.
Tenminste, daar krijg je een melding van toch?
Pascalhovrijdag 20 december 2019 @ 22:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2019 22:23 schreef derLudolf het volgende:
Nog nooit.
Tenminste, daar krijg je een melding van toch?
Ik heb er geen duidelijke melding van gekregen, zag ineens dat ik erg veel views kreeg op deze foto. Toen ben ik zelf in explore gaan zoeken en kwam ik hem tegen.

Er is een site waar je kan controleren of en hoevaak je in explore bent geweest, zoek maar op “Flickr scout” en dan de bovenste in Google.
Ouwesokzaterdag 21 december 2019 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 15:56 schreef Pascalho het volgende:
Ik weet nu hoe het me is gelukt maar het ik sta met 1 foto in Explore!

[ afbeelding ]

Binnen 1 dag 1300 weergaven en 48 favo’s.
Ben er erg blij mee, had dit totaal niet verwacht!
Mooie :Y

Blijft de vraag over hoe je de kans groot maakt dat je plaatje in Explore terecht komt.

Wat jij al anders hebt gedaan dan wat ik doe is dat je scheutiger bent met tags. Die zijn bij mij redelijk minimaal.
Hetzelfde geldt ook voor de groepen waar ik iets terughoudender in ben.
In theorie zou dat nogal wat views op moeten leveren en dus moest ik ook maar eens gaan kijken hoe ik in elk geval die tags wat kan uitbreiden. Kijken of het effect heeft.

De theorie dat de tags en groups invloed zouden hebben op de views wordt dan gelijk weer onderuit geschoffeld door dat plaatje dat ik hierboven postte. Eén enkele tag en geen enkele groep en hij krijgt per dag een opmerkelijke hoeveelheid views die maakt dat het een van mijn beter bekeken plaatjes is :')
Een gewone Google search met de titel van de foto levert hem niet op (wel heel veel andere A7's met een Rokkor 2.8/35mm erop), wel een aantal andere plaatjes die ik met die lens heb gemaakt.

Het lijkt er daarom op dat de views hoofdzakelijk uit zoekopdrachten binnen Flickr zelf komen.
derLudolfzaterdag 21 december 2019 @ 12:29
Qua views zijn er misschien 5 per week afkomstig van Google.
Blue_Stormerzaterdag 21 december 2019 @ 16:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 15:56 schreef Pascalho het volgende:
Ik weet nu hoe het me is gelukt maar het ik sta met 1 foto in Explore!

[ afbeelding ]

Binnen 1 dag 1300 weergaven en 48 favo’s.
Ben er erg blij mee, had dit totaal niet verwacht!
Gefeliciteerd! Een mooie foto. :Y

Van wie kwam de invite die je hebt geaccepteerd?
Pascalhozaterdag 21 december 2019 @ 17:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 16:43 schreef Blue_Stormer het volgende:

[..]

Gefeliciteerd! Een mooie foto. :Y

Van wie kwam de invite die je hebt geaccepteerd?
Bedankt!
Dat weet ik niet meer, kan je dat nog ergens terugvinden?
Ouwesokzaterdag 21 december 2019 @ 17:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 17:34 schreef Pascalho het volgende:

[..]

Bedankt!
Dat weet ik niet meer, kan je dat nog ergens terugvinden?
Voor zover je de meldingen aan hebt staan in de meldingen of in de mail die je aan je flickr hebt gekoppeld. Daar zal ie ook lastig terug te vinden zijn want af en toe spoelt het daar binnen als er weer eens iemand iets in je collectie heeft aangeklikt.

Vanmiddag een voorzichtig experimentje gedaan met het inzetten van wat meer tags op foto's. Het aantal views neemt merkbaar toe ten opzichte van een foto met minder tags eraan.
Moet ik alleen nog een manier vinden om er snel een collectie tags aan te hangen die ook nog eens relevant blijft.
ik denk aan iets als een tekstdocumentje met een vaste riedel tags. Ik heb een redelijk afgebakend fotografeergebied en alle insecten en vogels kunnen dan een basispakket tags meekrijgen waaraan ik dan nog maar een paar specifieke hoef toe te voegen.
derLudolfzaterdag 21 december 2019 @ 18:05
Hoeveel tags voeg jij toe?

Ik heb ook een redelijk vast riedeltje tags in een bestandje staan. Meeste hebben betrekking op analoog, middenformaat en het proces.

Veel zinvolle tags wat betreft de inhoud geef ik eigenlijk niet, dat kost ook redelijk wat tijd. Misschien ook maar eens "standaard" dingen maken voor iets in de stad, een landschap enzovoorts.
Ouwesokzaterdag 21 december 2019 @ 18:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2019 18:05 schreef derLudolf het volgende:
Hoeveel tags voeg jij toe?

Ik heb ook een redelijk vast riedeltje tags in een bestandje staan. Meeste hebben betrekking op analoog, middenformaat en het proces.

Veel zinvolle tags wat betreft de inhoud geef ik eigenlijk niet, dat kost ook redelijk wat tijd. Misschien ook maar eens "standaard" dingen maken voor iets in de stad, een landschap enzovoorts.
Tot nog toe is het een serietje bestaand uit camera, lens, naam wetenschappelijk, naam Nederlands, soortgroep en soms de locatie.
Tot op heden had ik de indruk dat iedereen wel kan zien dat ik iets met natuurfotografie doe, dat zich dat buiten afspeelt en weet ik niet wat nog meer. Nu gaan we dat er ook eens allemaal bij zetten bij een aantal foto's, de rest doen we op de oude manier en dan zien we na verloop van tijd wel wat het verschil maakt.

Groepen is een ander verhaal. Bij mij is het soms dagen stil en dan ineens laad ik een beste lading plaatjes op. Die groepen zijn vaak beperkt tot een paar plaatjes per dag zodat ik dan een paar dagen steeds alsnog dingen in groepen zit te duwen. Iets te bewerkelijk om leuk te zijn, dus misschien nog een paar groepen toevoegen om bij uploaden in elk geval even wat airplay te genereren.
Blue_Stormerzondag 22 december 2019 @ 10:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 17:34 schreef Pascalho het volgende:

[..]

Bedankt!
Dat weet ik niet meer, kan je dat nog ergens terugvinden?
Het klopt dat die foto al in de groep lijkt te zitten zonder dat je op accept hebt gedrukt terwijl de invite nog ergens tussen de likes staat. Je hebt het uiteindelijk toch geaccepteerd Ik zie al wie het is geweest nav je likes
derLudolfzondag 22 december 2019 @ 15:17
Goed, inmiddels even bezig tags toe te voegen. Ik zie dat je maximaal 75 kunt geven :+

Hoeveel procent van jullie views is afkomstig van zoekopdrachten en tags?
Gisteren voor mij 218 resp 17 op een totaal van 3888 views. Oftewel 6%

Groepen waren gisteren goed voor 42% en mobile voor 35%.
Erg jammer dat die groep mobile niet verder wordt verdeeld dan Android en Appel.
derLudolfdinsdag 24 december 2019 @ 23:40
Hmm bijzonder. Ik heb een album met foto's gemaakt met Kodak Gold 200 film. Al die 12 foto's in dat album zijn vandaag zo'n 120 keer bekeken terwijl ze 2 maand geleden geupload zijn.
Ik heb er ook niets mee gedaan qua tags of groepen. Qua zoektermen of groepen zie ik het ook niet terugkomen in m'n statistieken. Bijzonder...
Ouwesokwoensdag 25 december 2019 @ 20:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 23:40 schreef derLudolf het volgende:
Hmm bijzonder. Ik heb een album met foto's gemaakt met Kodak Gold 200 film. Al die 12 foto's in dat album zijn vandaag zo'n 120 keer bekeken terwijl ze 2 maand geleden geupload zijn.
Ik heb er ook niets mee gedaan qua tags of groepen. Qua zoektermen of groepen zie ik het ook niet terugkomen in m'n statistieken. Bijzonder...
Op zich geen vreemd verschijnsel als ik even naar mijn eigen kijkgedrag op flickr (en ook andere sites) kijk. Ik vind meestal de alleraardigste dingen en ideeën als ik naar iets specifieks op zoek ben en na dat te hebben aangetroffen nog even kijk wat diegene verder nog in zijn stream heeft zitten.
En dan vind je nog wel eens wat :Y Niet alleen foto's, ook groepen waarvan je het bestaan nog niet wist en van waaruit je dan weer verder doorneust en weer van allerhande blije verrassingen vindt waarnaar je eigenlijk helemaal niet op zoek was.
derLudolfwoensdag 25 december 2019 @ 20:35
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 20:30 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Op zich geen vreemd verschijnsel als ik even naar mijn eigen kijkgedrag op flickr (en ook andere sites) kijk. Ik vind meestal de alleraardigste dingen en ideeën als ik naar iets specifieks op zoek ben en na dat te hebben aangetroffen nog even kijk wat diegene verder nog in zijn stream heeft zitten.
En dan vind je nog wel eens wat :Y Niet alleen foto's, ook groepen waarvan je het bestaan nog niet wist en van waaruit je dan weer verder doorneust en weer van allerhande blije verrassingen vindt waarnaar je eigenlijk helemaal niet op zoek was.
Zeker niet, maar dat dat 120 keer op één dag gebeurd ;)

Als je via T-Mobile.de op afbeeldingen van een bepaald Duits klooster zoekt komt een afbeelding van mij bovenaan. Laatst had ik dertig views daardoor. Allicht is er in een of ander blad of krant iets over dat klooster geschreven vermoed ik :)
Ouwesokzondag 29 december 2019 @ 11:30
Met wat dagelijks kijken begint er zich wel een beeld te vormen hoe de views op die spullenplaatjes zich op lijken te bouwen.
Ik zet de naam van het betreffende speeltje meestal als titel van de opname wat als gevolg heeft dat, wanneer iemand op zoek is naar iets dat qua naam ook maar op het betreffende speeltje lijkt ik weer een view te pakken heb.
Meestal als ik wil weten wat een specifiek speeltje kan zoek ik zelf ook even flickr af. Naast plaatjes die met het speeltje in kwestie zijn gemaakt zie je dan ook massa's plaatjes van het speeltje zelf die dan al snel weer een view te pakken hebben
Dat zie je dus terug in de statistics, de topplaatjes trekken vrijwel elke dag 1 of 2 views met soms een piekje naar iets meer dan tien of zelfs nog meer. Meestal heeft dan ergens ter wereld iets over het betreffende speeltje op een forum of sociaal bedoeld medium gestaan en slaan er een paar mensen aan het zoeken.
Het blijft leuk om te kijken hoe mensen kijken
derLudolfzondag 29 december 2019 @ 11:37
Ik had tweede kerstdag een nieuwe topdag, 10.500 views. Laten we zeggen dat 7500 views waren zonder daar verder iets voor te doen. In de loop van de avond nog wel een foto upgeload en het en der een commentaar rondje gedaan om te kijken hoe hoog ik maximaal zou kunnen komen :+

In september probeerde ik nog op één dag >4000 views te hebben, inmiddels zit ik over oktober, november een december daar gemiddeld al boven.
Ouwesokzondag 29 december 2019 @ 12:51
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2019 11:37 schreef derLudolf het volgende:
Ik had tweede kerstdag een nieuwe topdag, 10.500 views. Laten we zeggen dat 7500 views waren zonder daar verder iets voor te doen. In de loop van de avond nog wel een foto upgeload en het en der een commentaar rondje gedaan om te kijken hoe hoog ik maximaal zou kunnen komen :+

In september probeerde ik nog op één dag >4000 views te hebben, inmiddels zit ik over oktober, november een december daar gemiddeld al boven.
Wow. Ik ben al blij met 600 views per dag :')

Moet ik erbij zeggen dat ik de laatste tijd niet bijzonder veel heb geüpload, maar dat komt zeer binnenkort wel weer op gang.
derLudolfzondag 29 december 2019 @ 16:48
Dat is niet veel met ca. 5500 uploads.

Ik heb er nu 470.
Ouwesokzondag 29 december 2019 @ 22:38
quote:
11s.gif Op zondag 29 december 2019 16:48 schreef derLudolf het volgende:
Dat is niet veel met ca. 5500 uploads.

Ik heb er nu 470.
Zoals al gezegd, ik mik ook niet echt op hoge aantallen maar elke view meer is er weer eentje en het is zoals ik al eerder aangaf gewoon wel leerzaam om te kijken hoe iemand nou precies bij mijn plaatjes uit weet te komen.

Uitschietertje vandaag na wat voortkabbelende dagen
T6J5wP0.jpg

Verdere analyse van die views liet zien dat er niet echt een plaatje tussen zat dat uitblinkt, meer dat er over de hele breedte nogal wat is bekeken. Geen idee waarom eigenlijk.
Dat er in gekeken wordt volgt ook weer uit dat er soms plaatjes worden opgenomen in een gallery vol met andere plaatjes, dat levert dan ook weer views op. De ene keer wat meer dan de andere.
Ouwesokmaandag 30 december 2019 @ 12:48
Vandaag lijkt het erop dat er iemand geinteresseerd is in een Tamron 185D :')

n8iaJxH.jpg
Karinazondag 5 januari 2020 @ 21:30
Ik zie opeens een foto van mijzelf met 949 views en 6 favo _O_
49221556253_e78ea2c279_w.jpg
Foto is van een week of 2 geleden.
SpecialKmaandag 6 januari 2020 @ 02:06
Huh
derLudolfvrijdag 10 januari 2020 @ 18:18
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 12:48 schreef Ouwesok het volgende:
Vandaag lijkt het erop dat er iemand geinteresseerd is in een Tamron 185D :')

[ afbeelding ]
De Tamron 17-50 groep zorg ook al best lang voor een aantal views van mijn foto's, terwijl ik die lens al ruim anderhalf jaar niet meer gebruik.

De eerste paar dagen van deze maand/dit jaar weinig aandacht besteed aan Flickr. Niets nieuws geupload, niet zoveel gereageerd elders. Dat was ook te zien aan het aantal views, die sukkelde een aantal dagen tussen de 2000 en 2500.

Dinsdag weer begonnen met wat te uploaden. Direct gingen de cijfers omhoog. Dinsdag 3000 en gisteren 6000, vandaag ook al 3800.

Ik schat dat hiervan zo'n 40% afkomstig is door foto's in groepen te plaatsen
H8thBGE.png
Zou puur het feit dat je actief bent al zorgen dat je views krijgt. Want als ze niet via een groep bij je komen en je hebt geen 5000 volgers dan moeten die mensen toch op een of andere manier bij je komen :Y
derLudolfvrijdag 10 januari 2020 @ 18:19
Hoe dan ook, misschien ook maar es proberen wat er gebeurt met de views als ik niets plaats maar wel reageer :Y
Ouwesokzaterdag 11 januari 2020 @ 11:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 18:19 schreef derLudolf het volgende:
Hoe dan ook, misschien ook maar es proberen wat er gebeurt met de views als ik niets plaats maar wel reageer :Y
Ik kan er weinig systeem in ontdekken 8)7

De laatste dagen weinig tot geen eigen activiteit bij mij wegens andere dingen aan hoofd en zo en toch zijn de views nogal wisselvallig
qgvaX7S.jpg

Kijk ik dan naar de herkomst van de views dan lijkt daar niet echt iets overheersends in te zitten. Platweg is de verdeling tussen de herkomsten gelijk ongeacht of ik tweehonderd of tweeduizend views op een dag trek. Opvallend aan de laatste dagen is dan weer wel dat die views meer gericht zijn op foto's dan op plaatjes waarop 'spullen' te zien zijn.
derLudolfdinsdag 14 januari 2020 @ 20:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 18:19 schreef derLudolf het volgende:
Hoe dan ook, misschien ook maar es proberen wat er gebeurt met de views als ik niets plaats maar wel reageer :Y
Leverde nou niet echt veel meer bezoekers had ik het idee. Nu is dat twee dagen doen misschien ook niet representatief.

Weer experimentje, twee foto's geupload. Eentje zit in 120 groepen de andere (iets betere, althans vind ik zelf) slechts in select aantal (37) groepen. Groepen die me normaliter veel views opleverden, volgens de statistieken.

Een uur verder heeft eerst genoemde 170 views en de tweede 37 :') Ik snap er niets meer van.
Ouwesokwoensdag 15 januari 2020 @ 22:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 20:29 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Leverde nou niet echt veel meer bezoekers had ik het idee. Nu is dat twee dagen doen misschien ook niet representatief.

Weer experimentje, twee foto's geupload. Eentje zit in 120 groepen de andere (iets betere, althans vind ik zelf) slechts in select aantal (37) groepen. Groepen die me normaliter veel views opleverden, volgens de statistieken.

Een uur verder heeft eerst genoemde 170 views en de tweede 37 :') Ik snap er niets meer van.
Ik denk dat we de gezamenlijke conclusie kunnen trekken dat er niet direct een systeem in lijkt te zitten.

Vandaag amper activiteit van mijzelf maar ruim 2600 views op de plaatjes. Uit de stats trek ik de voorzichtige conclusie dat er iemand naarstig op zoek is geweest naar vossen en misschien wel meerdere iemanden

mWAyVV4.jpg?1
Karinawoensdag 15 januari 2020 @ 22:18
Ik heb ook maar eens een paar foto's in gerateerde groepen gegooid. Eentje had al over de 1000 views die heeft er vandaag 90 bijgekregen. Dus die groepen helpen wel :Y Tot voor kort zette ik ook wat albums op twitter (ijshockeywedstrijden) en die kregen daardoor ook best wat views. Maar dat is wel een beetje niche denk ik. Nederlands ijshockey boeit alleen de fans van de teams die op de foto's staan _O-

Toch maar weer eens doen, jammer dat het dan wel pas de volgende dag kan.
Ouwesokzaterdag 18 januari 2020 @ 16:32
Het lijkt vandaag geen weer om eens op flickr te kijken. Na een enorme uitschieter zijn mijn plaatjes vandaag kennelijk niet bijster interessant

ZBXNqTm.jpg
Karinamaandag 20 januari 2020 @ 21:51
Vandaag om een of andere reden 340 views op mijn |Barcelona foto.
derLudolfdinsdag 4 februari 2020 @ 23:04
Nog steeds niet gelukt om in Explore the komen. Ben al een tijdje foto's in een beperkt aantal groepen te plaatsen, ongeveer 20/25 groepen die normaal gesproken een groot percentage views opbracht.

Qua tags gebruik ik indien van toepassing ook de tags die 'trending' zijn.

Resultaat tot dusver: gemiddeld aantal views lag in januari onder dat van de drie maanden er voor. Voor februari ligt het gemiddelde tot dusverre hoger, maar nog onder het niveau van oktober/november/december.

Zit nu een beetje uit mijn archief te vissen, dus heel veel nieuws komt er ook niet bij.
SpecialKdinsdag 4 februari 2020 @ 23:09
Is volgens mij geen touw op te trekken op dat flickr.. morgen ben je een superster en komt iedereen kwijlen over die blurry foto van een uitlaatpijp.. de dag daarna ben je een nobody.
Ouwesokwoensdag 5 februari 2020 @ 23:59
Het lijkt inderdaad zo goed als niet te manipuleren, al zie ik wel dat naarmate ik vaker kleinere porties plaatjes upload de dagkoersen wel meer naar de 'echte' foto's gaan en minder naar de plaatjes waarop mijn lenzen staan.
Gemiddeld kom ik op zo'n 600 tot 800 views per dag met af en toe een uitschieter naar boven en een hele enkele uitzondering naar onderen
derLudolfdonderdag 13 februari 2020 @ 23:51
Elke dag 2 foto's in 100+ groepen levert weer met gemak 4000+ views op.
derLudolfdonderdag 5 maart 2020 @ 08:41
Eerste foto in Explore :)
Had de foto maar in een paar groepen gezet, maar er ontstond een korte discussie over het type film in de comments.

De foto waar ik de discussie startte bij een andere user staat ook in Explore zag ik.
SEMTEXdonderdag 5 maart 2020 @ 14:30
Ik had een foto in de 'Your best shot of 2019'-groep gezet (was aangekondigd in een mail van Flickr) en die heeft toch 1000 views opgeleverd.

Ik heb 1 Efteling-folder en zo nu en dan liked er weer eens een Eftelist een foto.

Goeie tags helpt uiteraard ook altijd.
derLudolfdonderdag 5 maart 2020 @ 21:47
quote:
14s.gif Op donderdag 5 maart 2020 14:30 schreef SEMTEX het volgende:
Ik had een foto in de 'Your best shot of 2019'-groep gezet (was aangekondigd in een mail van Flickr) en die heeft toch 1000 views opgeleverd.
Was dat niet in december ofzo? Volgens mij was ik daar te laat voor :')
derLudolfdonderdag 5 maart 2020 @ 22:14
Nog 1200 views en dan heb ik mijn dagrecord van 10.495 verbroken. Nog 2:45 uur, mwoah, dat moet lukken :)
derLudolfvrijdag 6 maart 2020 @ 01:13
10.729 8-)
Ouwesokzaterdag 7 maart 2020 @ 11:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 01:13 schreef derLudolf het volgende:
10.729 8-)
Wow ^O^

Bij mij kabbelt het aantal views nog steeds zo rond de 6 a 700 per dag. Soms uitschietertje naar boven, soms naar onder maar om nou te zeggen dat ik erg viewopkrikkend bezig ben. Neuh :')

Ook maar eens gekeken naar wat over de hele periode de meeste views heeft gekregen. Mijn meest bekeken insect is onderstaande elzenvlieg
33115703383_df4aa41a90_o.jpgSialis cf. lutaria by Ouwesok, on Flickr

Die stond nog niet in heel veel groepen, waarschijnlijk krijgen mijn recentere insecten over dezelfde periode meer views.
derLudolfzaterdag 14 maart 2020 @ 19:14
Al weer Explored :o
Ouwesokmaandag 20 april 2020 @ 14:14
Inmiddels begint een deel van een patroon zichtbaar te worden. Post je nieuwe dingen, dan krijg je views, zeker als je in een aantal groups post.
Post je een paar dagen niks (heb je soms) dan lopen de views zienderogen terug.

Vooralsnog heb ik nog niet een recept ontdekt om die views skyhigh te laten gaan.
Ouwesokzaterdag 25 april 2020 @ 12:58
Ik kijk vanmorgen even naar mijn views en ..... over de duizend :?

Blijkt om een of andere vage reden dit plaatje in de inExplore Group te staan

49811304487_871b3aed9d_o.jpgCervus elaphus by Ouwesok, on Flickr

En trekt ineens minstens vijf keer zoveel views als ie normaal had gedaan in een maand of twee 8)7

Apart want ik had hem eigenlijk alleen maar neergezet als een soort evidence dat die Novoflex 400mm me steeds beter begint te liggen.
Er lijkt een soort van toeval te zitten in dit soort nominaties
derLudolfzaterdag 25 april 2020 @ 13:17
Het is bijzonder inderdaad. Op een of andere manier lijk ik er wel een beetje op te kunnen sturen. Tijdje niets uploaden, wel actief zijn en dan ineens een aantal foto's uploaden, met hetzelfde thema/onderwerp.

Bij mij pakt ie dan wel steeds de minst mooie :')
derLudolfzaterdag 25 april 2020 @ 13:18
De groep inExplore kom je automatisch in trouwens als je in Explore staat.
derLudolfvrijdag 1 mei 2020 @ 06:25
Zoals gezegd, in Explore komen kun je een beetje sturen. Dat ik vandaag in Explore ben is dan ook niet geheel een verrassing.

Gisteren drie foto's geupload van tulpenvelden, in 15-20 groepen geplaatst en in veel verschillende groepen op foto's gereageerd zodat je een goede dag hebt qua views. Hoewel, 4500 is slechts zo'n 500 meer als gemiddeld maar wel het dubbele van de voorgaande dagen.

Geen idee trouwens in hoeverre al die losse dingen nodig zijn, maar als je dat allemaal doet, kom je dus meestal wel in Explore.
Ouwesokvrijdag 1 mei 2020 @ 09:53
Eenmaal in die inExplore group kun je weer gaan analyseren of er overeenkomsten zijn tussen de foto's die in de pool zitten.
Onder andere welke groups je veel terugziet en of die enig raakvlak hebben met je plaatjes of de tags die worden gebruikt en uiteraard in hoeverre die weer aansluiten bij je plaatjes.

Vooralsnog hou ik mijn exploortje van afgelopen week even bij een gevalletje stom toeval. Zo geweldig was dat plaatje nou ook weer niet.
Blue_Stormerdinsdag 5 mei 2020 @ 17:47
Ik heb vandaag mijn eerste foto geupload van dit jaar, en die ging in In Explore, na een uitnodiging en een note in de foto, dat die een Explore rank heeft van 73. Zo werkt het dus blijkbaar.

Ik heb slechts wat technische tags gebruikt en het onderwerp in de juiste groepen die ervoor geselecteerd zijn gekozen.
derLudolfdonderdag 7 mei 2020 @ 10:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2020 09:53 schreef Ouwesok het volgende:
Eenmaal in die inExplore group kun je weer gaan analyseren of er overeenkomsten zijn tussen de foto's die in de pool zitten.
Onder andere welke groups je veel terugziet en of die enig raakvlak hebben met je plaatjes of de tags die worden gebruikt en uiteraard in hoeverre die weer aansluiten bij je plaatjes.

Vooralsnog hou ik mijn exploortje van afgelopen week even bij een gevalletje stom toeval. Zo geweldig was dat plaatje nou ook weer niet.
Enige overeenkomst die ik zie is dat het geen groepen met comment codes / "awards" zijn, daarom plaats ik alle foto's eerst in maximaal 25 groepen en probeer het te variëren als ik meerdere foto's upload.

Sommige foto's in Explore zaten ook gewoon niet in een groep.
Ouwesokdonderdag 7 mei 2020 @ 20:55
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 10:45 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Enige overeenkomst die ik zie is dat het geen groepen met comment codes / "awards" zijn, daarom plaats ik alle foto's eerst in maximaal 25 groepen en probeer het te variëren als ik meerdere foto's upload.

Sommige foto's in Explore zaten ook gewoon niet in een groep.
Ik zag er zelf nog niet een begin van een systeem in.
Wel een aantal leuke groepen weten te vinden die de views weer een klein beetje opkrikken.

Het gevalletje Explore leverde twee dagen met best wel veel views op en daarna kabbelde het langzaam weer terug naar wat we maar even het oude normaal zullen noemen
derLudolfmaandag 18 mei 2020 @ 14:01
Halverwege de dag (aantal bezoekers gaat van 02:00 tot 01:59uur) en 5100 bezoekers.
's Avonds is het meestal drukker. Nieuw recordje?
Ouwesokmaandag 18 mei 2020 @ 16:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 14:01 schreef derLudolf het volgende:
Halverwege de dag (aantal bezoekers gaat van 02:00 tot 01:59uur) en 5100 bezoekers.
's Avonds is het meestal drukker. Nieuw recordje?
Bij mij is het weer helemaal teruggekakt tot een paarhonderd bekijks per dag, het effect van die ene explore is daarmee weer helemaal verdwenen.
derLudolfdonderdag 8 december 2022 @ 18:50
Ik ben ongeveer een maand niet echt zo actief geweest op Flickr, amper nieuwe uploads. Wel een keertje explore en toen die dag 10K views.

Maar wat ik nu dus in de statistieken zie is, dat de "All time views" echt compleet over de kop is gegaan.
Normaliter waren van de 25 meest bekeken foto's zo'n 20 die zijn geexplored. De top 10 uitsluitend explore. Meest bekeken foto's 11.000-12.000 views

Nu staan er ineens 7 foto's boven. De nummer 1 heeft 28.000 en 2,3, 4 en 5 zitten ook boven de 15.000. De meeste andere foto's die ik heb geupload dit jaar hebben 1000-2000 views. 14x zoveel zonder explore of de foto in 300 groepen is wel heel frappant.

Bijzonder. Hebben er meer mensen ineens veel views gehad?
Ouwesokdonderdag 8 december 2022 @ 22:54
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2022 18:50 schreef derLudolf het volgende:

Bijzonder. Hebben er meer mensen ineens veel views gehad?
Bij mij is er niks speciaals te zien. Views kabbelen een beetje voort. Hopelijk binnenkort wat meer tijd en energie om er weer eens wat actiever in te zitten.
derLudolfzaterdag 10 december 2022 @ 13:09
Tijd en energie heb ik er dus amper ingestoken dus mede daarom was ik zo verbaasd van het aantal weergaven.
Ouwesokvrijdag 24 maart 2023 @ 11:19
Het blijft apart dat je zo'n niemandalletje uit een compact op Flickr mikt die dan om één of andere reden in explore belandt en qua views aardig ontploft 8)7

52758026139_a0f8f59aec_o.jpgZonnetje by Ouwesok, on Flickr
derLudolfvrijdag 24 maart 2023 @ 11:29
Wat mij is opgevallen is dat, wanneer ik in Explore sta en reageer op een foto van iemand anders deze ook best vaak een dag later in Explore staat.

Afgelopen maandag was het voor de 60e keer raak.
Morriganvrijdag 31 maart 2023 @ 21:24
Ik ben veel te online social awkward, dus ik deel mijn foto’s gewoon niet in groepen. :')