abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 13 december 2019 @ 22:57:51 #1
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190427794
Sinds begin september ben ik actief bezig de bezoekersaantallen bij te houden die ik dagelijks op mijn Flickr account heb. Ook probeer ik zo veel mogelijk views te krijgen/de foto's aan een zo groot mogelijk publiek te laten zien.

Op zich ben ik niet ontevreden, sinds 1 september zijn mijn ca. 400 foto's zo'n 387.000 keer bekeken. Ik ben in 2007 lid geworden en heb in totaal 694.000 views. Dus ja, wat dat betreft werpt het zijn vruchten wel af.

Maar het kan altijd beter, want soms zie ik foto's die ik niet per se bijzonder vind, met zeg 200 views en 80 faves. Of foto's in slechts 10 of 20 groepen met een paar duizend views.

Wat ik de laatste tijd vooral heb gedaan is in zoveel mogelijk groepen posten. Hierbij speel ik een beetje vals, sommige groepen hebben namelijk een limiet ingesteld waarbij een foto in maximaal 60 groepen mag zitten. Voeg je op de computer een foto toe aan een groep, wordt deze direct toegevoegd en na 60 groepen kun je niet meer toevoegen aan een groep met een limiet. Doe je dit via de Flickr app wordt de foto tegelijkertijd toegevoegd aan alle groepen en heb je geen last van de limiet. Op deze manier kan ik foto's in 120 groepen krijgen.

Ook probeer ik wanneer ik tijd heb te reageren op foto's van anderen. Ik heb een beperkt aantal volgers en mensen die ik volg. Als iemand 20.000 volgens heeft en zelf 90 volgt ga ik niet volgen. Het meeste reageer/bekijk ik foto's via groepen. Dit is ook de manier waarmee ik zelf de meeste views haal. Dit kun je zien via Stats>Source breakdown
Meestal ik Groups dan het grootste (door te klikken kun je zien uit welke groepen ze komen) en staat "Mobile" op twee. Het enige wat je dan ziet is een verdeling iOS en Android, maar helaas verder niet hoe ze bij je komen.

Ja, eigenlijk moet je vooral foto's maken omdat je het zelf leuk vind, maar ja, toch streelt het toch enigzins je ego als een foto vaak wordt bekeken. Overigens hoeven de meest bekeken foto's niet eens de beste/foto's met de meeste faves te zijn, tenminste, dat is bij mij absoluut niet zo.

Gebruiken jullie Flickr alleen als opslagplaats? Of maken jullie ook gebruik van de community? Hebben jullie een strategie, of doe je hier niet aan mee?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator vrijdag 13 december 2019 @ 23:02:33 #2
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190427874
Ik heb inmiddels bijna 450 foto's online staat (ja, fantastisch), dit zijn de statistieken.
Hoeveel hadden jullie de laatste maand (totaal/gemiddeld per dag), je kunt een maand terug kijken.

Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator vrijdag 13 december 2019 @ 23:28:08 #3
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190428365
Wat ook goed werkt is gewoon veel uploaden. Je valt meer op, dus de kans dat de rest van je photostream heeft ook meer potentiële kijkers. Maar ja, dan moet je dus wel een redelijke voorraad goed materiaal hebben, wil je elke dag 3 of 4 foto's uploaden :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 14 december 2019 @ 01:00:58 #4
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190430111
Ik heb er inmiddels ruim 5400 plaatjes op staan en vanaf de start heeft dat 1,328,670 views opgeleverd.

Ik gebruik Flickr als plaatjeshost maar ook als een soort test of plaatjes 'het doen' waarbij ik de telwerkjes interessanter vindt dan wat mensen er als commentaar bij zetten.
Daarnaast is Flickr een prima plek om gewoon uren achter elkaar plaatjes van anderen te bekijken om ideeën of inspiratie op te doen.
Ook wanneer je wilt weten wat voor resultaat er met een specifiek stukje hardware of een bijzondere werkwijze mogelijk is kun je op Flickr de nodige voorbeelden vinden.

Wil je views genereren dan heb je inderdaad de groepen waarin je het nodige bekijks kunt trekken. Daarnaast heb je ook nog zoiets als de timing, een vers geplaatst plaatje staat altijd even in de 'recent'-overzichtjes en dan kan het qua views nogal een verschil maken of er op dat moment veel of weinig mensen zitten te kijken.
De allermeeste views loop je op wanneer je je in de groepen begeeft waarin je min of meer verplicht bent om iets te faven of te commenten alvorens je iets mag posten. Vaak zijn het van die schaamteloze felicitatiecircuits van mensen die verplicht elkaars plaatjes mooi vinden. Je moet er maar tegen kunnen maar het levert wel views op :Y
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  Moderator zaterdag 14 december 2019 @ 08:16:03 #5
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190431167
Geen idee of het tijdstip echt veel uit maakt, er zitten mensen van over heel de wereld op.
De drukste dagen waren bij mij overigens maandag en dinsdag, eigenlijk zou je zondag als een drukke dag verwachten.

Je kunt dus zien waar de meeste views weg komen.
Het grootste gros komt uit de Mamiya 645, goed voor dagelijks zo'n 10% van de views. Groepen zijn goed 30 à 40% van de views bij mij, zo rond de 30% komt weer uit die groep. Wel vreemd want het is absoluut geen grote/actieve groep.

Op tags kun je ook gevonden worden. Ik heb best veel views te danken dan de zoekterm "Fuji 14 2.8"
Nu ben ik voor zover ik weet niet in het bezit van zo'n lens. Wel heb ik veel foto's genomen op Fuji Acros, ontwikkeld in Ilfosol 3 1+14 waarbij ik gebruik maakte van een 45 2.8 :D

Meestal is 30-40% van de kijkers afkomstig uit de app, helaas kun je dan niet zien hoe ze bij je terecht gekomen zijn. Of dit ook via groepen is bijvoorbeeld.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 14 december 2019 @ 11:21:40 #6
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190433004
Heel apart is ook dat je de meeste views krijgt op dingen waarop je helemaal geen aandachttrekkers inschakelt. Bij mij zijn dat de plaatjes die moeten illustreren met wat voor oud stuk glas ik nu weer op pad ben geweest. Daarop zet ik nauwelijks tags en ze belanden meestal in geen enkele groep

Hoogste aantal views op mijn Flickr-dinges blijkens de stats
desondanks maar één enkele like van iemand die zelfs nog een like zou zetten op een leeg bestand

Sigma Super Tele by Ouwesok, on Flickr

Eén tag, namelijk de telefoon waarmee ik het plaatje maakte :')
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_190435413
Veel reageren bij veel contacts helpt ook ben ik achter, je krijgt dan bij elke foto zo goed als gegarandeerd een fixed aantal faves/views/comments door je vaste schare aanbidders.. Groups zijn leuk, maar sommigen leveren niks op, en anderen alleen maar van die stomme awards...

En wil je echt een boost dan moet je zorgen dat je foto in Explore komt :)
Voor wat foto's, kijk hier
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 15 december 2019 @ 12:45:20 #8
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190452679
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 13:57 schreef polariteit het volgende:
Veel reageren bij veel contacts helpt ook ben ik achter, je krijgt dan bij elke foto zo goed als gegarandeerd een fixed aantal faves/views/comments door je vaste schare aanbidders.. Groups zijn leuk, maar sommigen leveren niks op, en anderen alleen maar van die stomme awards...
Groups zijn bijzonder handig om in te zoeken naar speciale spullen en technieken. In hoeverre het views oplevert verschilt per groep. Bij sommige trek je nogal bekijks, bij andere dus totaal niet.

Ik zal de komende tijd eens wat gaan experimenteren met het geven van comments en faves en dan kijken hoeveel dat precies oplevert.

quote:
En wil je echt een boost dan moet je zorgen dat je foto in Explore komt :)
Ik had me tot op heden nooit zo in die Explore verdiept. Het trekt inderdaad mega-bekijks.

Ook maar eens gekeken hoe je nou in die Explore terecht kunt komen en dat blijkt nogal een klus te zijn, slechts 1 van de 17.000 plaatjes komt in die Explore terecht en naar verluid is het een soort van geautomatiseerd proces op basis van de kwaliteit van de opname maar ook de 'interessantheid' van de user die hem post.
Naast fotografeerskills moet je dus ook gewiekst leren omgaan het het medium flickr. De Explore laat dan ook dagelijks naast heel veel briljante plaatjes dingen zien waarvan je je op basis van de foto afvraagt waar de kwaliteit te vinden zou moeten zijnvooral nietszeggende foto's waarop een trein of locomotief te zien is lijken een streepje voor te hebben. Dat zit dus in dat stukje dat je als een soort van social-engineering zou kunnen opvatten.
De hoeveelheid trein- en vliegtuigspotplaatjes verschilt per dag maar zou je dus willen scoren op flickr, dan zorg je dat er een locomotief of vliegtuig op staat en geeft de foto als titel het typenummer van de locomotief of het vliegtuig en mikt hem in zo'n spottersgroep :')

Keer een middagje op een spottersplek bij Schiphol wat plaatjes maken en eens kijken hoeveel daarmee te genereren is zou wellicht een aardig flickr-experimentje zijn.

Kleine aanvulling op dat laatste: Je moet dan dus wél in de goeie groepen zitten, onderstaande opname trok ondanks typenummer tot nog toe maar weinig bekijks en slechts één comment.
Misschien had ik ook nog de bouwer van het vliegtuig(Republic) in de titel moeten zetten

P47 Thunderbolt by Ouwesok, on Flickr

[ Bericht 12% gewijzigd door Ouwesok op 15-12-2019 13:13:27 ]
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_190457150
Dat er zoveel vliegtuigen, treinen, trucks, bussen legopoppetjes (jawel) in explore komen is omdat die allemaal in specialistische groeps gepost worden (niks mis mee) waardoor iedereen in die groep alles wat daar geplaatst wordt gaat faven en becommentarieren. Hierdoor krijgen al die foto's een boost. Er zijn meer van dit soort groepen, die zelfs als doel hebben om alles in explore te krijgen (zoals de groep Macro Tuesday of hoe heet die ook alweer).

Technische kwaliteit zegt iig totaal niks van over of je erin komt. Het helpt wel om aandacht te krijgen buiten de specialistische groepen om.

Ik had in 2018 een periode dat elke 9 dagen een foto van mij in explore kwam. Mijn strategie: in eerste instantie niet in groups plaatsen, en netjes elke dag mijn contacts langsgaan EN ook reageren in explore. Zelf actief in groepen posten deed/doe ik nooit. En me uiteraard aan die 9 dagen houden :)

Was ook van het ene op het andere moment weer voorbij trouwens, tot vorige week; toen kwam er weer eentje in. Mijn statistieken-grafiek is nu echter wel naar de klote: zit een dusdanig hoge piek in dat de rest van de dagen van de periode wel een flatline lijkt :')
Voor wat foto's, kijk hier
pi_190458057
Wat zou kunnen helpen, is om in één keer een serie of reeks over een bepaald onderwerp achter elkaar up te loaden met de nodige hashtags, betreffende de gear, instellingen, context, evt group. vnl detail, merk, manual focus, vintage lens, bokeh, , wide open, etc... Dan hoef je het niet in groups te delen, omdat je dat al via je hashtags doet, en dus photobombt. Als een PR Ddos aanval

Ik heb regelmatig een verzoek tot In Explore.

[ Bericht 12% gewijzigd door Blue_Stormer op 15-12-2019 16:51:00 ]
  Moderator zondag 15 december 2019 @ 23:49:16 #11
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190469201
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@polariteit wat bedoel je met "me aan de periode van negen dagen houden"? Wat voor contacten heb je waarop je reageert? Mensen die je kent of die je een mooie stijl vind hebben of mensen die ook in Explore staan?

@Blue_Stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_190471096
quote:
14s.gif Op zondag 15 december 2019 23:49 schreef derLudolf het volgende:
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@:polariteit wat bedoel je met "me aan de periode van negen dagen houden"? Wat voor contacten heb je waarop je reageert? Mensen die je kent of die je een mooie stijl vind hebben of mensen die ook in Explore staan?

@:Blue_stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
In 2018 had ik bijna structureel elke 9 dagen een foto in explore. Zodra ik dat doorkreeg ging ik daar rekening mee houden, het werkt helaas wel verslavend zo'n piek in je views :)

En mijn contacten zijn een mix van mensen die ik persoonlijk ken en mensen van wie hun fotografiestijl mij bevalt.

'Random' mensen volgen doe ik niet.
Voor wat foto's, kijk hier
pi_190477896
quote:
14s.gif Op zondag 15 december 2019 23:49 schreef derLudolf het volgende:
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@:Blue_stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
Ten eerste zijn het altijd uitnodigingen die vanuit een andere user komen om jouw werk toe te voegen aan die groep. Dan blijkt dat het in mijn geval 2 personen zijn die regelmatig iets uitkiezen. Regelmatig iets posten is dus een pre, om in the picture te staan. Op basis van wat, ligt ook weer niet enkel aan hashtags, dus is 't toch gissen. Ik zou je wel aanraden om die hashtags erbij te gebruiken, want zo pop je up via Google in een specifieke zoekterm en heb je een bredere dekking op Flickr. Sommige foto's hebben wel 100 hashtags!
pi_190479520
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 15:39 schreef Blue_Stormer het volgende:

[..]

Ten eerste zijn het altijd uitnodigingen die vanuit een andere user komen om jouw werk toe te voegen aan die groep. Dan blijkt dat het in mijn geval 2 personen zijn die regelmatig iets uitkiezen. Regelmatig iets posten is dus een pre, om in the picture te staan. Op basis van wat, ligt ook weer niet enkel aan hashtags, dus is 't toch gissen. Ik zou je wel aanraden om die hashtags erbij te gebruiken, want zo pop je up via Google in een specifieke zoekterm en heb je een bredere dekking op Flickr. Sommige foto's hebben wel 100 hashtags!
Ik heb serieus nog nooit een foto gezien met hashtags op flickr, en doe het zelf ook nooit...

Of bedoel je gewoon tags?
Voor wat foto's, kijk hier
pi_190480083
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 17:22 schreef polariteit het volgende:

[..]

Ik heb serieus nog nooit een foto gezien met hashtags op flickr, en doe het zelf ook nooit...

Of bedoel je gewoon tags?
Ik bedoel ook gewoon tags. ;)
  maandag 16 december 2019 @ 18:10:02 #16
481846 Backpackinglife
Niks toe te voegen!
pi_190480238
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
  Moderator maandag 16 december 2019 @ 18:13:26 #17
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190480286
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
Volgens mij is er geen flikker mee te verdienen, gewoon voor de leuk.

Instagram zie ik niet als medium voor serieuze fotografie. Kun je daar überhaupt exif data zien en in volledige resolutie bekijken?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_190480692
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
Voor de leuk. Ik word gemiddeld 1x per jaar via Flickr benaderd door iemand die iets wil kopen.

En Instagram vind ik idd niet echt serieus voor fotografie :')
Voor wat foto's, kijk hier
  maandag 16 december 2019 @ 19:53:20 #19
481846 Backpackinglife
Niks toe te voegen!
pi_190482079
quote:
1s.gif Op maandag 16 december 2019 18:13 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Volgens mij is er geen flikker mee te verdienen, gewoon voor de leuk.

Instagram zie ik niet als medium voor serieuze fotografie. Kun je daar überhaupt exif data zien en in volledige resolutie bekijken?

Nope, exif data, resolutie en dergelijke zijn slecht.

Verdienen vroeg ik omdat ik instagram commercieel gebruik, dus was benieuwd of dat ook gaat via flickr.


quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:39 schreef polariteit het volgende:

[..]

Voor de leuk. Ik word gemiddeld 1x per jaar via Flickr benaderd door iemand die iets wil kopen.

En Instagram vind ik idd niet echt serieus voor fotografie :')
Instagram is ook niet serieus qua fotografie, maar zie hierboven. Is voor mij (persoonlijk) een leuk extra zakcentje om deze hobby te financiëren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 16 december 2019 @ 22:53:29 #20
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190486877
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Dat laatste. Ik doe qua fotografie alleen maar dingen als ik ze leuk vind of de kans loop ze leuk te gaan vinden. Fotograferen voor geld is iets dat ik niet leuk bleek te vinden en sindsdien doe ik het alleen nog maar voor de leuk.
Ik moet er ook nog eerlijk bij zeggen dat ik niet eens zo ontzettend gebrand ben op veel likes en views op flickr maar meer de wereld achter die views en likes bijzonder interessant vind.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  woensdag 18 december 2019 @ 07:21:00 #21
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_190510077
Ik probeer mijn flickr account weer nieuw leven in te blazen... mja.. ben nu dus exact dezelfde foto's aan het uploaden die op mijn instagram staan...

Ik ga ook zekerweten geen Pro kopen dus het limiet is 1000 foto's en dus kan ik niet voor elke reis een heel album uploaden. Een gemiddeld album heeft iets van 40 foto's. Dan ben ik na 25 albums klaar en kan ik niks meer toevoegen.. dus net zoals op instagram alleen maar de mooiste shots.. maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr... dan kan ik netzogoed ook op 500px dezelfde foto's plaatsen... wat is het nut daar van behalve dan dat je misschien net een ander soort aandacht krijgt op exact dezelfde foto's

Hebben jullie ideeen?
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Moderator woensdag 18 december 2019 @ 15:46:44 #22
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190519152
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 07:21 schreef SpecialK het volgende:
maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr...
Wel een back-up waardige kopie want Flickr comprimeert je bestanden niet ;)

Je zou jezelf kunnen uitdagen slechts 5 foto's per reis te doen?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 18 december 2019 @ 15:50:10 #23
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190519232
laatste dagen ging bagger, weinig geupload, dus daar eerst maar eens iets aan gedaan :) Nieuwe foto's = altijd goed.

Nog niks over Explore gelezen.

Misschien de boel maar een beetje warm houden door elke dag wat te plaatsen de komende tijd en dat wel in veel groepen te plaatsen, om vervolgens dan een serie te doen die nergens in zit.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 18 december 2019 @ 15:52:03 #24
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_190519277
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 15:46 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wel een back-up waardige kopie want Flickr comprimeert je bestanden niet ;)
Hehe. Glacier gebruik ik voor een volledige backup. Flickr gaat weinig helpen met CR2 files :P

quote:
Je zou jezelf kunnen uitdagen slechts 5 foto's per reis te doen?
Dat's wel een goede... ik denk dat ik dat maar zoiets ga doen.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 december 2019 @ 18:44:35 #25
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190522867
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 07:21 schreef SpecialK het volgende:
Ik probeer mijn flickr account weer nieuw leven in te blazen... mja.. ben nu dus exact dezelfde foto's aan het uploaden die op mijn instagram staan...

Ik ga ook zekerweten geen Pro kopen dus het limiet is 1000 foto's en dus kan ik niet voor elke reis een heel album uploaden. Een gemiddeld album heeft iets van 40 foto's. Dan ben ik na 25 albums klaar en kan ik niks meer toevoegen.. dus net zoals op instagram alleen maar de mooiste shots.. maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr... dan kan ik netzogoed ook op 500px dezelfde foto's plaatsen... wat is het nut daar van behalve dan dat je misschien net een ander soort aandacht krijgt op exact dezelfde foto's

Hebben jullie ideeen?
Zonerama is heulemaal gratis en kun je het met mappen tegelijk uploaden zonder grenzen.

Zit alleen één groot nadeel aan, je kunt hem niet als fotohost gebruiken voor sites als deze en da's dan weer jammer -O-

Qua prijs zijn 500px en flickr Pro aan elkaar gewaagd en qua mogelijkheden ontlopen ze elkaar ook niet echt ver. De overige manieren om gratis grote hoeveelheden plaatjes te hosten lijken inmiddels een beetje op. Ik heb in dat kader vorig jaar de moed een beetje opgegeven en toen maar Flickr Pro genomen, kost een paar centen maar dan heb je ook wat.
Kwalitatief vind ik Flickr aardig opgeknapt. De ondeugende panda heb ik in het eerste jaar 'pro' weinig meer gezien.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')