abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 13 december 2019 @ 22:57:51 #1
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190427794
Sinds begin september ben ik actief bezig de bezoekersaantallen bij te houden die ik dagelijks op mijn Flickr account heb. Ook probeer ik zo veel mogelijk views te krijgen/de foto's aan een zo groot mogelijk publiek te laten zien.

Op zich ben ik niet ontevreden, sinds 1 september zijn mijn ca. 400 foto's zo'n 387.000 keer bekeken. Ik ben in 2007 lid geworden en heb in totaal 694.000 views. Dus ja, wat dat betreft werpt het zijn vruchten wel af.

Maar het kan altijd beter, want soms zie ik foto's die ik niet per se bijzonder vind, met zeg 200 views en 80 faves. Of foto's in slechts 10 of 20 groepen met een paar duizend views.

Wat ik de laatste tijd vooral heb gedaan is in zoveel mogelijk groepen posten. Hierbij speel ik een beetje vals, sommige groepen hebben namelijk een limiet ingesteld waarbij een foto in maximaal 60 groepen mag zitten. Voeg je op de computer een foto toe aan een groep, wordt deze direct toegevoegd en na 60 groepen kun je niet meer toevoegen aan een groep met een limiet. Doe je dit via de Flickr app wordt de foto tegelijkertijd toegevoegd aan alle groepen en heb je geen last van de limiet. Op deze manier kan ik foto's in 120 groepen krijgen.

Ook probeer ik wanneer ik tijd heb te reageren op foto's van anderen. Ik heb een beperkt aantal volgers en mensen die ik volg. Als iemand 20.000 volgens heeft en zelf 90 volgt ga ik niet volgen. Het meeste reageer/bekijk ik foto's via groepen. Dit is ook de manier waarmee ik zelf de meeste views haal. Dit kun je zien via Stats>Source breakdown
Meestal ik Groups dan het grootste (door te klikken kun je zien uit welke groepen ze komen) en staat "Mobile" op twee. Het enige wat je dan ziet is een verdeling iOS en Android, maar helaas verder niet hoe ze bij je komen.

Ja, eigenlijk moet je vooral foto's maken omdat je het zelf leuk vind, maar ja, toch streelt het toch enigzins je ego als een foto vaak wordt bekeken. Overigens hoeven de meest bekeken foto's niet eens de beste/foto's met de meeste faves te zijn, tenminste, dat is bij mij absoluut niet zo.

Gebruiken jullie Flickr alleen als opslagplaats? Of maken jullie ook gebruik van de community? Hebben jullie een strategie, of doe je hier niet aan mee?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator vrijdag 13 december 2019 @ 23:02:33 #2
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190427874
Ik heb inmiddels bijna 450 foto's online staat (ja, fantastisch), dit zijn de statistieken.
Hoeveel hadden jullie de laatste maand (totaal/gemiddeld per dag), je kunt een maand terug kijken.

Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator vrijdag 13 december 2019 @ 23:28:08 #3
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190428365
Wat ook goed werkt is gewoon veel uploaden. Je valt meer op, dus de kans dat de rest van je photostream heeft ook meer potentiële kijkers. Maar ja, dan moet je dus wel een redelijke voorraad goed materiaal hebben, wil je elke dag 3 of 4 foto's uploaden :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 14 december 2019 @ 01:00:58 #4
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190430111
Ik heb er inmiddels ruim 5400 plaatjes op staan en vanaf de start heeft dat 1,328,670 views opgeleverd.

Ik gebruik Flickr als plaatjeshost maar ook als een soort test of plaatjes 'het doen' waarbij ik de telwerkjes interessanter vindt dan wat mensen er als commentaar bij zetten.
Daarnaast is Flickr een prima plek om gewoon uren achter elkaar plaatjes van anderen te bekijken om ideeën of inspiratie op te doen.
Ook wanneer je wilt weten wat voor resultaat er met een specifiek stukje hardware of een bijzondere werkwijze mogelijk is kun je op Flickr de nodige voorbeelden vinden.

Wil je views genereren dan heb je inderdaad de groepen waarin je het nodige bekijks kunt trekken. Daarnaast heb je ook nog zoiets als de timing, een vers geplaatst plaatje staat altijd even in de 'recent'-overzichtjes en dan kan het qua views nogal een verschil maken of er op dat moment veel of weinig mensen zitten te kijken.
De allermeeste views loop je op wanneer je je in de groepen begeeft waarin je min of meer verplicht bent om iets te faven of te commenten alvorens je iets mag posten. Vaak zijn het van die schaamteloze felicitatiecircuits van mensen die verplicht elkaars plaatjes mooi vinden. Je moet er maar tegen kunnen maar het levert wel views op :Y
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  Moderator zaterdag 14 december 2019 @ 08:16:03 #5
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190431167
Geen idee of het tijdstip echt veel uit maakt, er zitten mensen van over heel de wereld op.
De drukste dagen waren bij mij overigens maandag en dinsdag, eigenlijk zou je zondag als een drukke dag verwachten.

Je kunt dus zien waar de meeste views weg komen.
Het grootste gros komt uit de Mamiya 645, goed voor dagelijks zo'n 10% van de views. Groepen zijn goed 30 à 40% van de views bij mij, zo rond de 30% komt weer uit die groep. Wel vreemd want het is absoluut geen grote/actieve groep.

Op tags kun je ook gevonden worden. Ik heb best veel views te danken dan de zoekterm "Fuji 14 2.8"
Nu ben ik voor zover ik weet niet in het bezit van zo'n lens. Wel heb ik veel foto's genomen op Fuji Acros, ontwikkeld in Ilfosol 3 1+14 waarbij ik gebruik maakte van een 45 2.8 :D

Meestal is 30-40% van de kijkers afkomstig uit de app, helaas kun je dan niet zien hoe ze bij je terecht gekomen zijn. Of dit ook via groepen is bijvoorbeeld.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 14 december 2019 @ 11:21:40 #6
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190433004
Heel apart is ook dat je de meeste views krijgt op dingen waarop je helemaal geen aandachttrekkers inschakelt. Bij mij zijn dat de plaatjes die moeten illustreren met wat voor oud stuk glas ik nu weer op pad ben geweest. Daarop zet ik nauwelijks tags en ze belanden meestal in geen enkele groep

Hoogste aantal views op mijn Flickr-dinges blijkens de stats
desondanks maar één enkele like van iemand die zelfs nog een like zou zetten op een leeg bestand

Sigma Super Tele by Ouwesok, on Flickr

Eén tag, namelijk de telefoon waarmee ik het plaatje maakte :')
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_190435413
Veel reageren bij veel contacts helpt ook ben ik achter, je krijgt dan bij elke foto zo goed als gegarandeerd een fixed aantal faves/views/comments door je vaste schare aanbidders.. Groups zijn leuk, maar sommigen leveren niks op, en anderen alleen maar van die stomme awards...

En wil je echt een boost dan moet je zorgen dat je foto in Explore komt :)
Voor wat foto's, kijk hier
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 15 december 2019 @ 12:45:20 #8
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190452679
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 13:57 schreef polariteit het volgende:
Veel reageren bij veel contacts helpt ook ben ik achter, je krijgt dan bij elke foto zo goed als gegarandeerd een fixed aantal faves/views/comments door je vaste schare aanbidders.. Groups zijn leuk, maar sommigen leveren niks op, en anderen alleen maar van die stomme awards...
Groups zijn bijzonder handig om in te zoeken naar speciale spullen en technieken. In hoeverre het views oplevert verschilt per groep. Bij sommige trek je nogal bekijks, bij andere dus totaal niet.

Ik zal de komende tijd eens wat gaan experimenteren met het geven van comments en faves en dan kijken hoeveel dat precies oplevert.

quote:
En wil je echt een boost dan moet je zorgen dat je foto in Explore komt :)
Ik had me tot op heden nooit zo in die Explore verdiept. Het trekt inderdaad mega-bekijks.

Ook maar eens gekeken hoe je nou in die Explore terecht kunt komen en dat blijkt nogal een klus te zijn, slechts 1 van de 17.000 plaatjes komt in die Explore terecht en naar verluid is het een soort van geautomatiseerd proces op basis van de kwaliteit van de opname maar ook de 'interessantheid' van de user die hem post.
Naast fotografeerskills moet je dus ook gewiekst leren omgaan het het medium flickr. De Explore laat dan ook dagelijks naast heel veel briljante plaatjes dingen zien waarvan je je op basis van de foto afvraagt waar de kwaliteit te vinden zou moeten zijnvooral nietszeggende foto's waarop een trein of locomotief te zien is lijken een streepje voor te hebben. Dat zit dus in dat stukje dat je als een soort van social-engineering zou kunnen opvatten.
De hoeveelheid trein- en vliegtuigspotplaatjes verschilt per dag maar zou je dus willen scoren op flickr, dan zorg je dat er een locomotief of vliegtuig op staat en geeft de foto als titel het typenummer van de locomotief of het vliegtuig en mikt hem in zo'n spottersgroep :')

Keer een middagje op een spottersplek bij Schiphol wat plaatjes maken en eens kijken hoeveel daarmee te genereren is zou wellicht een aardig flickr-experimentje zijn.

Kleine aanvulling op dat laatste: Je moet dan dus wél in de goeie groepen zitten, onderstaande opname trok ondanks typenummer tot nog toe maar weinig bekijks en slechts één comment.
Misschien had ik ook nog de bouwer van het vliegtuig(Republic) in de titel moeten zetten

P47 Thunderbolt by Ouwesok, on Flickr

[ Bericht 12% gewijzigd door Ouwesok op 15-12-2019 13:13:27 ]
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_190457150
Dat er zoveel vliegtuigen, treinen, trucks, bussen legopoppetjes (jawel) in explore komen is omdat die allemaal in specialistische groeps gepost worden (niks mis mee) waardoor iedereen in die groep alles wat daar geplaatst wordt gaat faven en becommentarieren. Hierdoor krijgen al die foto's een boost. Er zijn meer van dit soort groepen, die zelfs als doel hebben om alles in explore te krijgen (zoals de groep Macro Tuesday of hoe heet die ook alweer).

Technische kwaliteit zegt iig totaal niks van over of je erin komt. Het helpt wel om aandacht te krijgen buiten de specialistische groepen om.

Ik had in 2018 een periode dat elke 9 dagen een foto van mij in explore kwam. Mijn strategie: in eerste instantie niet in groups plaatsen, en netjes elke dag mijn contacts langsgaan EN ook reageren in explore. Zelf actief in groepen posten deed/doe ik nooit. En me uiteraard aan die 9 dagen houden :)

Was ook van het ene op het andere moment weer voorbij trouwens, tot vorige week; toen kwam er weer eentje in. Mijn statistieken-grafiek is nu echter wel naar de klote: zit een dusdanig hoge piek in dat de rest van de dagen van de periode wel een flatline lijkt :')
Voor wat foto's, kijk hier
pi_190458057
Wat zou kunnen helpen, is om in één keer een serie of reeks over een bepaald onderwerp achter elkaar up te loaden met de nodige hashtags, betreffende de gear, instellingen, context, evt group. vnl detail, merk, manual focus, vintage lens, bokeh, , wide open, etc... Dan hoef je het niet in groups te delen, omdat je dat al via je hashtags doet, en dus photobombt. Als een PR Ddos aanval

Ik heb regelmatig een verzoek tot In Explore.

[ Bericht 12% gewijzigd door Blue_Stormer op 15-12-2019 16:51:00 ]
  Moderator zondag 15 december 2019 @ 23:49:16 #11
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190469201
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@polariteit wat bedoel je met "me aan de periode van negen dagen houden"? Wat voor contacten heb je waarop je reageert? Mensen die je kent of die je een mooie stijl vind hebben of mensen die ook in Explore staan?

@Blue_Stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_190471096
quote:
14s.gif Op zondag 15 december 2019 23:49 schreef derLudolf het volgende:
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@:polariteit wat bedoel je met "me aan de periode van negen dagen houden"? Wat voor contacten heb je waarop je reageert? Mensen die je kent of die je een mooie stijl vind hebben of mensen die ook in Explore staan?

@:Blue_stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
In 2018 had ik bijna structureel elke 9 dagen een foto in explore. Zodra ik dat doorkreeg ging ik daar rekening mee houden, het werkt helaas wel verslavend zo'n piek in je views :)

En mijn contacten zijn een mix van mensen die ik persoonlijk ken en mensen van wie hun fotografiestijl mij bevalt.

'Random' mensen volgen doe ik niet.
Voor wat foto's, kijk hier
pi_190477896
quote:
14s.gif Op zondag 15 december 2019 23:49 schreef derLudolf het volgende:
Misschien maar eens verdiepen in Explore dus. Volgens mij heb ik er nog nooit op geklikt.

@:Blue_stormer ah, dat is een beetje tegengestelde van wat ik doe, meestal upload ik twee foto's per dag, zolang ik foto's heb tenminste. De tags manual focus en vintage gebruik ik niet, maar zou ik wel kunnen gebruiken. De meeste foto's maak ik met m'n M645. Dat zijn ook mijn beest bekeken foto's.
Ten eerste zijn het altijd uitnodigingen die vanuit een andere user komen om jouw werk toe te voegen aan die groep. Dan blijkt dat het in mijn geval 2 personen zijn die regelmatig iets uitkiezen. Regelmatig iets posten is dus een pre, om in the picture te staan. Op basis van wat, ligt ook weer niet enkel aan hashtags, dus is 't toch gissen. Ik zou je wel aanraden om die hashtags erbij te gebruiken, want zo pop je up via Google in een specifieke zoekterm en heb je een bredere dekking op Flickr. Sommige foto's hebben wel 100 hashtags!
pi_190479520
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 15:39 schreef Blue_Stormer het volgende:

[..]

Ten eerste zijn het altijd uitnodigingen die vanuit een andere user komen om jouw werk toe te voegen aan die groep. Dan blijkt dat het in mijn geval 2 personen zijn die regelmatig iets uitkiezen. Regelmatig iets posten is dus een pre, om in the picture te staan. Op basis van wat, ligt ook weer niet enkel aan hashtags, dus is 't toch gissen. Ik zou je wel aanraden om die hashtags erbij te gebruiken, want zo pop je up via Google in een specifieke zoekterm en heb je een bredere dekking op Flickr. Sommige foto's hebben wel 100 hashtags!
Ik heb serieus nog nooit een foto gezien met hashtags op flickr, en doe het zelf ook nooit...

Of bedoel je gewoon tags?
Voor wat foto's, kijk hier
pi_190480083
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 17:22 schreef polariteit het volgende:

[..]

Ik heb serieus nog nooit een foto gezien met hashtags op flickr, en doe het zelf ook nooit...

Of bedoel je gewoon tags?
Ik bedoel ook gewoon tags. ;)
  maandag 16 december 2019 @ 18:10:02 #16
481846 Backpackinglife
Niks toe te voegen!
pi_190480238
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
  Moderator maandag 16 december 2019 @ 18:13:26 #17
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190480286
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
Volgens mij is er geen flikker mee te verdienen, gewoon voor de leuk.

Instagram zie ik niet als medium voor serieuze fotografie. Kun je daar überhaupt exif data zien en in volledige resolutie bekijken?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_190480692
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
Voor de leuk. Ik word gemiddeld 1x per jaar via Flickr benaderd door iemand die iets wil kopen.

En Instagram vind ik idd niet echt serieus voor fotografie :')
Voor wat foto's, kijk hier
  maandag 16 december 2019 @ 19:53:20 #19
481846 Backpackinglife
Niks toe te voegen!
pi_190482079
quote:
1s.gif Op maandag 16 december 2019 18:13 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Volgens mij is er geen flikker mee te verdienen, gewoon voor de leuk.

Instagram zie ik niet als medium voor serieuze fotografie. Kun je daar überhaupt exif data zien en in volledige resolutie bekijken?

Nope, exif data, resolutie en dergelijke zijn slecht.

Verdienen vroeg ik omdat ik instagram commercieel gebruik, dus was benieuwd of dat ook gaat via flickr.


quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:39 schreef polariteit het volgende:

[..]

Voor de leuk. Ik word gemiddeld 1x per jaar via Flickr benaderd door iemand die iets wil kopen.

En Instagram vind ik idd niet echt serieus voor fotografie :')
Instagram is ook niet serieus qua fotografie, maar zie hierboven. Is voor mij (persoonlijk) een leuk extra zakcentje om deze hobby te financiëren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 16 december 2019 @ 22:53:29 #20
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190486877
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Dat laatste. Ik doe qua fotografie alleen maar dingen als ik ze leuk vind of de kans loop ze leuk te gaan vinden. Fotograferen voor geld is iets dat ik niet leuk bleek te vinden en sindsdien doe ik het alleen nog maar voor de leuk.
Ik moet er ook nog eerlijk bij zeggen dat ik niet eens zo ontzettend gebrand ben op veel likes en views op flickr maar meer de wereld achter die views en likes bijzonder interessant vind.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  woensdag 18 december 2019 @ 07:21:00 #21
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_190510077
Ik probeer mijn flickr account weer nieuw leven in te blazen... mja.. ben nu dus exact dezelfde foto's aan het uploaden die op mijn instagram staan...

Ik ga ook zekerweten geen Pro kopen dus het limiet is 1000 foto's en dus kan ik niet voor elke reis een heel album uploaden. Een gemiddeld album heeft iets van 40 foto's. Dan ben ik na 25 albums klaar en kan ik niks meer toevoegen.. dus net zoals op instagram alleen maar de mooiste shots.. maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr... dan kan ik netzogoed ook op 500px dezelfde foto's plaatsen... wat is het nut daar van behalve dan dat je misschien net een ander soort aandacht krijgt op exact dezelfde foto's

Hebben jullie ideeen?
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Moderator woensdag 18 december 2019 @ 15:46:44 #22
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190519152
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 07:21 schreef SpecialK het volgende:
maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr...
Wel een back-up waardige kopie want Flickr comprimeert je bestanden niet ;)

Je zou jezelf kunnen uitdagen slechts 5 foto's per reis te doen?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 18 december 2019 @ 15:50:10 #23
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190519232
laatste dagen ging bagger, weinig geupload, dus daar eerst maar eens iets aan gedaan :) Nieuwe foto's = altijd goed.

Nog niks over Explore gelezen.

Misschien de boel maar een beetje warm houden door elke dag wat te plaatsen de komende tijd en dat wel in veel groepen te plaatsen, om vervolgens dan een serie te doen die nergens in zit.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 18 december 2019 @ 15:52:03 #24
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_190519277
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 15:46 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wel een back-up waardige kopie want Flickr comprimeert je bestanden niet ;)
Hehe. Glacier gebruik ik voor een volledige backup. Flickr gaat weinig helpen met CR2 files :P

quote:
Je zou jezelf kunnen uitdagen slechts 5 foto's per reis te doen?
Dat's wel een goede... ik denk dat ik dat maar zoiets ga doen.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 december 2019 @ 18:44:35 #25
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190522867
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 07:21 schreef SpecialK het volgende:
Ik probeer mijn flickr account weer nieuw leven in te blazen... mja.. ben nu dus exact dezelfde foto's aan het uploaden die op mijn instagram staan...

Ik ga ook zekerweten geen Pro kopen dus het limiet is 1000 foto's en dus kan ik niet voor elke reis een heel album uploaden. Een gemiddeld album heeft iets van 40 foto's. Dan ben ik na 25 albums klaar en kan ik niks meer toevoegen.. dus net zoals op instagram alleen maar de mooiste shots.. maar.. dan heb ik dus een kopie draaien op flickr... dan kan ik netzogoed ook op 500px dezelfde foto's plaatsen... wat is het nut daar van behalve dan dat je misschien net een ander soort aandacht krijgt op exact dezelfde foto's

Hebben jullie ideeen?
Zonerama is heulemaal gratis en kun je het met mappen tegelijk uploaden zonder grenzen.

Zit alleen één groot nadeel aan, je kunt hem niet als fotohost gebruiken voor sites als deze en da's dan weer jammer -O-

Qua prijs zijn 500px en flickr Pro aan elkaar gewaagd en qua mogelijkheden ontlopen ze elkaar ook niet echt ver. De overige manieren om gratis grote hoeveelheden plaatjes te hosten lijken inmiddels een beetje op. Ik heb in dat kader vorig jaar de moed een beetje opgegeven en toen maar Flickr Pro genomen, kost een paar centen maar dan heb je ook wat.
Kwalitatief vind ik Flickr aardig opgeknapt. De ondeugende panda heb ik in het eerste jaar 'pro' weinig meer gezien.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  Moderator woensdag 18 december 2019 @ 23:38:36 #26
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190530267
Je kunt in Explore ook de meest populaire tags zien, ben benieuwd of dat de tags zijn waarop gezocht wordt of die zijn gegeven. Die tags ook maar eens gaan gebruiken.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 19 december 2019 @ 07:55:13 #27
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_190532681
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2019 18:44 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Zonerama is heulemaal gratis en kun je het met mappen tegelijk uploaden zonder grenzen.

Zit alleen één groot nadeel aan, je kunt hem niet als fotohost gebruiken voor sites als deze en da's dan weer jammer -O-
Mooie vogelfoto's...

vind alleen de website een beetje meh... aan doen.. Flickr is qua presentatie denk ik net wat beter.

quote:
Qua prijs zijn 500px en flickr Pro aan elkaar gewaagd en qua mogelijkheden ontlopen ze elkaar ook niet echt ver. De overige manieren om gratis grote hoeveelheden plaatjes te hosten lijken inmiddels een beetje op. Ik heb in dat kader vorig jaar de moed een beetje opgegeven en toen maar Flickr Pro genomen, kost een paar centen maar dan heb je ook wat.
Kwalitatief vind ik Flickr aardig opgeknapt. De ondeugende panda heb ik in het eerste jaar 'pro' weinig meer gezien.
Ik denk dat ik een "max 10 foto's per album" beleid ga aanhouden en dan een beetje al mijn reizen uploaden... instagram is dan alleen de aller mooiste plaatjes niet in volgorde... flickr is wat meer foto's om de reis heen en op het moment van reizen gewoon alles in 1x uploaden...

Dan heb ik iets om mensen te laten zien die wat verder dan de vierkantjes van instagram willen browsen.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 december 2019 @ 11:38:20 #28
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190535036
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2019 07:55 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Mooie vogelfoto's...

vind alleen de website een beetje meh... aan doen.. Flickr is qua presentatie denk ik net wat beter.
[..]
Voor gratis en onbeperkt vind ik Zonerama nog niet eens zo beroerd als ik het verwacht had.
Hotlinken naar social media kan overigens wél gewoon daar en de bekijkbeleving is eigenlijk nog best wel in orde.
Daarbij kun je Zonerame er gewoon bij doen, uploaden gaat best wel snel en je kunt dan in ieder geval iedereen alles laten zien.

quote:
Ik denk dat ik een "max 10 foto's per album" beleid ga aanhouden en dan een beetje al mijn reizen uploaden... instagram is dan alleen de aller mooiste plaatjes niet in volgorde... flickr is wat meer foto's om de reis heen en op het moment van reizen gewoon alles in 1x uploaden...

Dan heb ik iets om mensen te laten zien die wat verder dan de vierkantjes van instagram willen browsen.
Wat ook nog een optie is die gratis is en redelijk onbeperkt is deviantart. Zit ook een community aan vast, je plaatjes worden dus best wel bekeken al moet je daar de ruimte wel delen met andere vormen van beeldende kunst.
Het hangt een beetje van je gebied af of die community actief is, voor natuurfotografie bijvoorbeeld is er op deviantart weinig te vinden.
Hotlinken vanaf deviantart kan gewoon.

Nadeeltje van deviantart is dat het uploaden best een klusje is in vergelijking met bijv. flickr.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  donderdag 19 december 2019 @ 11:47:17 #29
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_190535141
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2019 11:38 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Voor gratis en onbeperkt vind ik Zonerama nog niet eens zo beroerd als ik het verwacht had.
Hotlinken naar social media kan overigens wél gewoon daar en de bekijkbeleving is eigenlijk nog best wel in orde.
Daarbij kun je Zonerame er gewoon bij doen, uploaden gaat best wel snel en je kunt dan in ieder geval iedereen alles laten zien.
[..]

Wat ook nog een optie is die gratis is en redelijk onbeperkt is deviantart. Zit ook een community aan vast, je plaatjes worden dus best wel bekeken al moet je daar de ruimte wel delen met andere vormen van beeldende kunst.
Het hangt een beetje van je gebied af of die community actief is, voor natuurfotografie bijvoorbeeld is er op deviantart weinig te vinden.
Hotlinken vanaf deviantart kan gewoon.

Nadeeltje van deviantart is dat het uploaden best een klusje is in vergelijking met bijv. flickr.
Deviantart is voor de MyLittlePony fanfic porno tekeningen en Pregnant-Sonic Vore Fetish toch?

I think I'll pass. :P
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 december 2019 @ 12:03:32 #30
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190535330
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2019 11:47 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Deviantart is voor de MyLittlePony fanfic porno tekeningen en Pregnant-Sonic Vore Fetish toch?

I think I'll pass. :P
Voor zover ik zie is deviantart bedoeld voor elke vorm van beeldende kunst en je ziet er aanvankelijk soms erg rare dingen langskomen (ook best wel mooie dingen)
Met de juiste instellingen zie je dan weer bijna alleen fotografie langskomen en blijf je verstoken van die getekende of geschilderde pseudopr0n :') .

Zelf ben ik er niet actief omdat er weinig 'nature & wildlife' te vinden is én omdat het nogal bewerkelijk is om dingen te uploaden.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_190537552
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 18:10 schreef Backpackinglife het volgende:
Doen jullie dit vanuit een commercieel oogpunt of gewoon omdat het leuk is?

Zelf gebruik ik liever instagram, maar flickr is wel leuker om inspiratie op te doen vind ik.
Ik doe 't gewoon omdat ik 't leuk vind. Misschien dat ik er ooit nog iets mee zou kunnen doen vanuit commercieel oogpunt, maar dat is niet direct de insteek.
pi_190552468
Flickr is op zoek naar meer pro (=betalende) gebruikers.
https://www.nu.nl/tech/60(...)il-om-meer-geld.html
Bij (tik)fouten kunt u de foute letters/tekens zelf vervangen door dejuiste uit onderstaande lijst (letters/tekens kunnen/mogen meerderemalen gebruikt worden). abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890-=[];',./`~!@#$%^&*()_+|{}:"<>?
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 20 december 2019 @ 10:27:07 #33
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190552724
quote:
3s.gif Op vrijdag 20 december 2019 10:02 schreef bakkerl het volgende:
Flickr is op zoek naar meer pro (=betalende) gebruikers.
https://www.nu.nl/tech/60(...)il-om-meer-geld.html
Lekkere kop op nu.nl :') . Flickr vraagt hun gebruikers niet om meer geld maar vraagt hun gebruikers om meer betalende leden te werven zodat er meer geld binnenkomt, lijkt me nogal een verschil.

Ik heb het al eerder aangegeven, de dienstverlening van flickr is het afgelopen jaar aardig beter geworden. Beduidend minder rare storingen of downtimes en als die lijn zich zo doorzet is eigenlijk die paar luizige tientjes voor ongelimiteerde opslag niet eens zo'n slechte deal. Ik hou van dat geld in elk geval geen server aan de praat.

Flickr lijkt nu even tegen een soort van plafond aan te zitten en probeert met dat verzoek om mensen te gaan werven een extra potentieel aan te spreken. Voor de nieuwe Pro zit er een leuke korting in als die door iemand van de zittende populatie geworven wordt.
Alleen ben ik er niet het type naar om actief mensen te gaan verleiden om dat pro-account te gaan kopen
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 20 december 2019 @ 10:57:45 #34
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190553087
Best wel maf als je die statistieken door zit te kijken. Dat je onder het kopje 'today' voornamelijk dingen vindt die je in het laatste etmaal hebt gepost is niet meer dan logisch.

Waar mensen dagelijks naar kijken is best ondoorgrondelijk. Vandaag alweer drie kijkers voorrrrrr

Rokkor 2.8/35mm by Ouwesok, on Flickr

Best absurd dat ik de meeste kijkers trek met opnamen uit mijn telefoon die ik alleen maak om te kunnen laten zien wat voor oud glas ik nou weer op mijn camera heb gezet 8)7
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_190557496
Ik weet nu hoe het me is gelukt maar het ik sta met 1 foto in Explore!


Binnen 1 dag 1300 weergaven en 48 favo’s.
Ben er erg blij mee, had dit totaal niet verwacht!
  Moderator vrijdag 20 december 2019 @ 16:05:24 #36
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190557652
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 15:56 schreef Pascalho het volgende:
Ik weet nu hoe het me is gelukt maar het ik sta met 1 foto in Explore!

Nu of niet?
Indoen nu, vertel, vertel, niet te snel we schrijven meeeeee
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_190564779
quote:
[ afbeelding ]

Binnen 1 dag 1300 weergaven en 48 favo’s.
Ben er erg blij mee, had dit totaal niet verwacht!
Inmiddels al over de 2000 weergaven met deze foto, en al 66 favo’s.

Had echt totaal niet verwacht dat ik in explore zou komen, en dat al na een aantal weken actief op Flickr te zijn.

Hoevaak is het jullie gelukt om in explore te komen met een foto?
  Moderator vrijdag 20 december 2019 @ 22:23:24 #38
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190565109
Nog nooit.
Tenminste, daar krijg je een melding van toch?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_190565259
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2019 22:23 schreef derLudolf het volgende:
Nog nooit.
Tenminste, daar krijg je een melding van toch?
Ik heb er geen duidelijke melding van gekregen, zag ineens dat ik erg veel views kreeg op deze foto. Toen ben ik zelf in explore gaan zoeken en kwam ik hem tegen.

Er is een site waar je kan controleren of en hoevaak je in explore bent geweest, zoek maar op “Flickr scout” en dan de bovenste in Google.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 21 december 2019 @ 12:26:27 #40
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190573069
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 15:56 schreef Pascalho het volgende:
Ik weet nu hoe het me is gelukt maar het ik sta met 1 foto in Explore!

[ afbeelding ]

Binnen 1 dag 1300 weergaven en 48 favo’s.
Ben er erg blij mee, had dit totaal niet verwacht!
Mooie :Y

Blijft de vraag over hoe je de kans groot maakt dat je plaatje in Explore terecht komt.

Wat jij al anders hebt gedaan dan wat ik doe is dat je scheutiger bent met tags. Die zijn bij mij redelijk minimaal.
Hetzelfde geldt ook voor de groepen waar ik iets terughoudender in ben.
In theorie zou dat nogal wat views op moeten leveren en dus moest ik ook maar eens gaan kijken hoe ik in elk geval die tags wat kan uitbreiden. Kijken of het effect heeft.

De theorie dat de tags en groups invloed zouden hebben op de views wordt dan gelijk weer onderuit geschoffeld door dat plaatje dat ik hierboven postte. Eén enkele tag en geen enkele groep en hij krijgt per dag een opmerkelijke hoeveelheid views die maakt dat het een van mijn beter bekeken plaatjes is :')
Een gewone Google search met de titel van de foto levert hem niet op (wel heel veel andere A7's met een Rokkor 2.8/35mm erop), wel een aantal andere plaatjes die ik met die lens heb gemaakt.

Het lijkt er daarom op dat de views hoofdzakelijk uit zoekopdrachten binnen Flickr zelf komen.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  Moderator zaterdag 21 december 2019 @ 12:29:46 #41
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190573132
Qua views zijn er misschien 5 per week afkomstig van Google.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_190577481
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 15:56 schreef Pascalho het volgende:
Ik weet nu hoe het me is gelukt maar het ik sta met 1 foto in Explore!

[ afbeelding ]

Binnen 1 dag 1300 weergaven en 48 favo’s.
Ben er erg blij mee, had dit totaal niet verwacht!
Gefeliciteerd! Een mooie foto. :Y

Van wie kwam de invite die je hebt geaccepteerd?
pi_190578630
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 16:43 schreef Blue_Stormer het volgende:

[..]

Gefeliciteerd! Een mooie foto. :Y

Van wie kwam de invite die je hebt geaccepteerd?
Bedankt!
Dat weet ik niet meer, kan je dat nog ergens terugvinden?
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 21 december 2019 @ 17:56:19 #44
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190579106
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 17:34 schreef Pascalho het volgende:

[..]

Bedankt!
Dat weet ik niet meer, kan je dat nog ergens terugvinden?
Voor zover je de meldingen aan hebt staan in de meldingen of in de mail die je aan je flickr hebt gekoppeld. Daar zal ie ook lastig terug te vinden zijn want af en toe spoelt het daar binnen als er weer eens iemand iets in je collectie heeft aangeklikt.

Vanmiddag een voorzichtig experimentje gedaan met het inzetten van wat meer tags op foto's. Het aantal views neemt merkbaar toe ten opzichte van een foto met minder tags eraan.
Moet ik alleen nog een manier vinden om er snel een collectie tags aan te hangen die ook nog eens relevant blijft.
ik denk aan iets als een tekstdocumentje met een vaste riedel tags. Ik heb een redelijk afgebakend fotografeergebied en alle insecten en vogels kunnen dan een basispakket tags meekrijgen waaraan ik dan nog maar een paar specifieke hoef toe te voegen.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  Moderator zaterdag 21 december 2019 @ 18:05:18 #45
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190579230
Hoeveel tags voeg jij toe?

Ik heb ook een redelijk vast riedeltje tags in een bestandje staan. Meeste hebben betrekking op analoog, middenformaat en het proces.

Veel zinvolle tags wat betreft de inhoud geef ik eigenlijk niet, dat kost ook redelijk wat tijd. Misschien ook maar eens "standaard" dingen maken voor iets in de stad, een landschap enzovoorts.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 21 december 2019 @ 18:11:00 #46
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190579307
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2019 18:05 schreef derLudolf het volgende:
Hoeveel tags voeg jij toe?

Ik heb ook een redelijk vast riedeltje tags in een bestandje staan. Meeste hebben betrekking op analoog, middenformaat en het proces.

Veel zinvolle tags wat betreft de inhoud geef ik eigenlijk niet, dat kost ook redelijk wat tijd. Misschien ook maar eens "standaard" dingen maken voor iets in de stad, een landschap enzovoorts.
Tot nog toe is het een serietje bestaand uit camera, lens, naam wetenschappelijk, naam Nederlands, soortgroep en soms de locatie.
Tot op heden had ik de indruk dat iedereen wel kan zien dat ik iets met natuurfotografie doe, dat zich dat buiten afspeelt en weet ik niet wat nog meer. Nu gaan we dat er ook eens allemaal bij zetten bij een aantal foto's, de rest doen we op de oude manier en dan zien we na verloop van tijd wel wat het verschil maakt.

Groepen is een ander verhaal. Bij mij is het soms dagen stil en dan ineens laad ik een beste lading plaatjes op. Die groepen zijn vaak beperkt tot een paar plaatjes per dag zodat ik dan een paar dagen steeds alsnog dingen in groepen zit te duwen. Iets te bewerkelijk om leuk te zijn, dus misschien nog een paar groepen toevoegen om bij uploaden in elk geval even wat airplay te genereren.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_190591182
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 17:34 schreef Pascalho het volgende:

[..]

Bedankt!
Dat weet ik niet meer, kan je dat nog ergens terugvinden?
Het klopt dat die foto al in de groep lijkt te zitten zonder dat je op accept hebt gedrukt terwijl de invite nog ergens tussen de likes staat. Je hebt het uiteindelijk toch geaccepteerd Ik zie al wie het is geweest nav je likes
  Moderator zondag 22 december 2019 @ 15:17:32 #48
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190595403
Goed, inmiddels even bezig tags toe te voegen. Ik zie dat je maximaal 75 kunt geven :+

Hoeveel procent van jullie views is afkomstig van zoekopdrachten en tags?
Gisteren voor mij 218 resp 17 op een totaal van 3888 views. Oftewel 6%

Groepen waren gisteren goed voor 42% en mobile voor 35%.
Erg jammer dat die groep mobile niet verder wordt verdeeld dan Android en Appel.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator dinsdag 24 december 2019 @ 23:40:48 #49
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_190637603
Hmm bijzonder. Ik heb een album met foto's gemaakt met Kodak Gold 200 film. Al die 12 foto's in dat album zijn vandaag zo'n 120 keer bekeken terwijl ze 2 maand geleden geupload zijn.
Ik heb er ook niets mee gedaan qua tags of groepen. Qua zoektermen of groepen zie ik het ook niet terugkomen in m'n statistieken. Bijzonder...
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 25 december 2019 @ 20:30:40 #50
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190650378
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 23:40 schreef derLudolf het volgende:
Hmm bijzonder. Ik heb een album met foto's gemaakt met Kodak Gold 200 film. Al die 12 foto's in dat album zijn vandaag zo'n 120 keer bekeken terwijl ze 2 maand geleden geupload zijn.
Ik heb er ook niets mee gedaan qua tags of groepen. Qua zoektermen of groepen zie ik het ook niet terugkomen in m'n statistieken. Bijzonder...
Op zich geen vreemd verschijnsel als ik even naar mijn eigen kijkgedrag op flickr (en ook andere sites) kijk. Ik vind meestal de alleraardigste dingen en ideeën als ik naar iets specifieks op zoek ben en na dat te hebben aangetroffen nog even kijk wat diegene verder nog in zijn stream heeft zitten.
En dan vind je nog wel eens wat :Y Niet alleen foto's, ook groepen waarvan je het bestaan nog niet wist en van waaruit je dan weer verder doorneust en weer van allerhande blije verrassingen vindt waarnaar je eigenlijk helemaal niet op zoek was.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')