Zijn het luchtwortels? In dat geval gewoon lekker laten hangen. Je kunt ze weer terug in de grond stoppen. Of je kan een stukje onder waar de luchtwortel begint het blad eraf knippen en daar een stekje van maken.quote:Op zondag 8 december 2019 18:08 schreef Tele6 het volgende:
En toch ziet de mijne er de laatste tijd bar sneu uit. Toen ik hem net kreeg gaf ik hem te veel water en daar werd hij sneu van, maar nu heb ik hem kennelijk een tijd weer veel te weinig gegeven, want de grond was helemaal gekrompen zo droog. Zijn grote oude bladeren worden geel en gaan ervanaf, maar hij heeft wel drie meterslange slierten gemaakt die ik maar van mijn kast af heb laten hangen. Is er een idee over wat men hoort te doen met dat soort uitlopers?
Nee, de luchtwortels van mijne zijn korter dan dat en bruinig. Dit zijn lange groene slierten met hier en daar een blaadje en hier en daar een luchtwortel.quote:Op zondag 8 december 2019 18:09 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zijn het luchtwortels? In dat geval gewoon lekker laten hangen. Je kunt ze weer terug in de grond stoppen. Of je kan een stukje onder waar de luchtwortel begint het blad eraf knippen en daar een stekje van maken.
quote:
Overleven pepers ook buiten. En dan zonder verzorging? Binnen is en blijft plant vrij.quote:Op zondag 8 december 2019 18:14 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Vind het jammer dat ik niet enorm veel plek heb voor planten.
Vandaag een peper afgeknipt vlak boven de grond. Kijken of ie over tijdje weer opkomt.
Rest van de pepers dragen nog pepers op de een of andere manier.
Verder buiten de diverse pepers enkel een mini ficusje en een woestijnroos.
Ze zijn niet winterhard.quote:Op zondag 8 december 2019 18:19 schreef z80 het volgende:
[..]
Overleven pepers ook buiten. En dan zonder verzorging? Binnen is en blijft plant vrij.
Moe van beweging, het weer of de gesprekken? Of moe van mijquote:
Moe van alles.quote:Op zondag 8 december 2019 18:29 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Moe van beweging, het weer of de gesprekken? Of moe van mijWel heftige gesprekken gehad.
Proostquote:Op zondag 8 december 2019 18:28 schreef z80 het volgende:
Beetje aangeschoten van de 25 jaar oude whisky. Spul stijgt naar hoofd.
Jullie zagen er vast leuk uit, met z’n tweeën plus muppet.quote:Op zondag 8 december 2019 17:59 schreef Lonaa het volgende:
Niet zeiknat is een betere omschrijving. @:AnneX
Maar eigenlijk viel het alles mee.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Herkenbaarquote:Op zondag 8 december 2019 18:37 schreef Lonaa het volgende:
Moe van alles.Ligt niet aan jou hoor, als ik hele middag met iemand anders op pad ben geweest (of hele middag op een terras zit te lullen) heb ik dat altijd.
quote:Op zondag 8 december 2019 18:47 schreef AnneX het volgende:
Jullie zagen er vast leuk uit, met z’n tweeën plus muppet.
Toen Lonaa en ik rondjes om elkaar gingen lopen omdat Muppet keihard rondjes om ons heen aan het racen was - aan de riem, zagen we er vast grappig uit jaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Ik was wel echt duizeligquote:Op zondag 8 december 2019 19:28 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Toen Lonaa en ik rondjes om elkaar gingen lopen omdat Muppet keihard rondjes om ons heen aan het racen was - aan de riem, zagen we er vast grappig uit ja
dat doe ik ook als ie niet bevroren is geweest en helpt ook al trouwens (als je minder tijd hebt is dat ook proberen waard (en silken tofu helpt, dat is echt lekkerder)quote:Op zondag 8 december 2019 19:34 schreef sigme het volgende:
Bijgelezen, bijna alles al weer vergeten. Sorry. Ik had een drukke dag en te weinig geslapen.
Over tofu/tahoe: er is een apart kunstje wat je tofu véél lekkerder maakt.
Koop tofu. Doe tofu in de vriezer. Haal bevroren tofu uit vriezer en laat ontdooien (duurt lang!).
Leg dan tofu in een bakje, leg er een plat plankje of een bord oid op, en daar een gewicht op en laat een paar uur liggen en giet dan het water af. Of doe als ik, want ik ben altijd te laat met de voorbereidselen: klem de tofu tussen twee platte plankjes en knijp de tofu uit. Als het meeste water eruit is: laat de tofu terugveren.
Je heb nu een soort droge spons, met een andere smaak en structuur dan je verse tofu had. Omdat het nu een droge spons is, kan je 'm ook kruiden zonder marineren: snij in plakken en betrooi/besmeer deze met je kruiderij naar keuze.
De ontdooide ontwaterde tofu laat zich nu ook opeens fatsoenlijk bakken, omdat het niet meer zo'n waterbom is.
Ja, samen met tempeh een van de al veel langer in NL gegeten soja-vormen.quote:
volgens mij vooral ook met een soort schimmel cultuur en daarom niet voor iedereen weggelegdquote:Op zondag 8 december 2019 20:27 schreef Tele6 het volgende:
Ik ben bij de biowinkel wel eens tempeh van rijst ipv van sojabonen tegengekomen
Tofu is gestremde sojamelk. Als je andere plantaardige melk zou stremmen, zou je niks overhouden denk ik
Ik at een keer tijdens yoga vakantie tempeh.. hele nacht gekotst en mn darmen leeg gescheten..quote:Op zondag 8 december 2019 20:24 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, samen met tempeh een van de al veel langer in NL gegeten soja-vormen.
Nee, tofu wordt gestremd met calciumsulfaat/magnesiumsulfaat/calciumchloride. Tempeh is het spul met een schimmelcultuur.quote:Op zondag 8 december 2019 20:29 schreef liedetector het volgende:
[..]
volgens mij vooral ook met een soort schimmel cultuur en daarom niet voor iedereen weggelegd
en je spreekt jezelf tegen soja is een plant (Lees nu beter, maar waarom de ene plant wel en andere niet dan?)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |