DIe rechter is mooi open gekomenquote:Op maandag 27 april 2020 15:15 schreef Molo het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Zal vast netter en beter kunnen maar smaakt goed en goed luchtig ook
Linker was ik ook vergeten in te snijdenquote:Op maandag 27 april 2020 15:38 schreef realbase het volgende:
[..]
DIe rechter is mooi open gekomenZiet er heerlijk uit !
Ik snij het meeste brood in boterhammen en doe dat in de vriezer. Als je het gewoon eruit haalt en belegt is het na een paar minuten al te eten en verliest weinig van het knapperige !quote:Op maandag 27 april 2020 15:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Linker was ik ook vergeten in te snijden![]()
Gelukkig ook goed omhoog gekomen door de ovenrijs
Hebben we weer wat brood te eten. En van de week tosti's van oud brood
Ik ben daar te lui en niet planmatig genoeg voor thuis. Plus kleine vriezer.quote:Op maandag 27 april 2020 15:59 schreef realbase het volgende:
[..]
Ik snij het meeste brood in boterhammen en doe dat in de vriezer. Als je het gewoon eruit haalt en belegt is het na een paar minuten al te eten en verliest weinig van het knapperige !
Hoort in ander topicquote:Op maandag 27 april 2020 16:07 schreef qltel het volgende:
Wij hebben zelf tompoucen gemaakt. Met een lollig oranje kleurtje.. De room was "iets" te dik waardoor het er niet zo geweldig uitziet. Maar de smaak was prima.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Fijne Koningsdag
Mooie deal!quote:Op woensdag 29 april 2020 19:15 schreef realbase het volgende:
Ik heb deze nu gekocht. bosch mum59m55
Was maar 337 EUR in de aanbieding bij Bol en je kreeg zelfs daarbovenop nog 40 EUR beaty tegoed.. Ik heb hem net weer bekeken - nu weer 469 EUR ! Dus dat was een lucky shot !
Vast welquote:Op donderdag 30 april 2020 09:45 schreef realbase het volgende:
zojuist volkoren deeg gemixed in de Bosch. even laten rusten en dan zien of het zn werk heeft gedaan
Hoeveel gram meel heb je gebruikt en ging het goed in de bosch? Motor kon het prima aan?quote:Op donderdag 30 april 2020 09:45 schreef realbase het volgende:
zojuist volkoren deeg gemixed in de Bosch. even laten rusten en dan zien of het zn werk heeft gedaan
VOlkoren meel van de molen - 500 gram met de ingredienten on top. Hij trok het prima.quote:Op donderdag 30 april 2020 19:06 schreef coccinelle het volgende:
[..]
Hoeveel gram meel heb je gebruikt en ging het goed in de bosch? Motor kon het prima aan?
Mijn handen worden wel flink gespierd van het kneden![]()
Afgelopen dagen een licht volkorenbrood, pizzabroodjes en 2 honey-oat broden gebakken. De honey-oat is echt
neequote:Op donderdag 30 april 2020 18:11 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Vast wel
Heb je een bepaald recept gevolgd?
Ik heb dit recept grotendeels gevolgd. Wegens geen melkpoeder heb ik volle melk gebruikt i.p.v. water, en 9 gram instant gist gebruikt i.p.v. 4 gram droge gist. Ook had ik geen glutenpoeder in huis, maar mijn brood is echt niet compact geworden gelukkig.quote:Op donderdag 30 april 2020 19:07 schreef Molo het volgende:
Wat zijn honey-oat broden, hoe ziet het eruit me hoe maak ik het?
ik ben gister gestart - maar ik zie maar een paar bubbeltjes ( 16 uur verder nu)quote:Op zaterdag 2 mei 2020 09:07 schreef Tuindier het volgende:
De tweede poging om een zuurdesemstarter te maken lijkt beter te zijn gelukt. Het ruikt naar een combinatie tussen bananen en bier. Ik heb gisteren een voordeeg gemaakt (eigenlijk 2) voor een volkorenbrood vandaag, en een San Fransisco style brood op maandag. Wordt vervolgd!
Geef het 3 dagenquote:Op zaterdag 2 mei 2020 09:23 schreef realbase het volgende:
[..]
ik ben gister gestart - maar ik zie maar een paar bubbeltjes ( 16 uur verder nu)
Het ziet er mooi uit.quote:Op vrijdag 1 mei 2020 12:09 schreef coccinelle het volgende:
[..]
Ik heb dit recept grotendeels gevolgd. Wegens geen melkpoeder heb ik volle melk gebruikt i.p.v. water, en 9 gram instant gist gebruikt i.p.v. 4 gram droge gist. Ook had ik geen glutenpoeder in huis, maar mijn brood is echt niet compact geworden gelukkig.
[ afbeelding ]
En nog wat havervlokken op de korst![]()
Dus niet elke 24 uur wat eruit gooien en bijvoeren ?quote:Op zaterdag 2 mei 2020 09:59 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Geef het 3 dagen
Dan verversen
Herhaal tot je een flink levende pasta hebt die naar nat bos ruikt
Eerst 3 dagen laten opstarten. Ik volg altijd deze met veel succesquote:Op zaterdag 2 mei 2020 10:59 schreef realbase het volgende:
[..]
Dus niet elke 24 uur wat eruit gooien en bijvoeren ?
Klopt. Nou ja, je kunt prima dezelfde hoeveelheid gebruiken als het recept droge gist aangeeft. Andersom niet volgens mij. Ik was alleen bang voor een compact brood. Dus op de gok meer gist gebruikt in de hoop dat het brood wel een luchtige kruim zou hebben. Dat is gelukt. Wellicht dat het met 4 gram ook wel was gelukt.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 10:28 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Het ziet er mooi uit.
Maar je maakt me wel in de war over de gist. Je hebt toch minder instant gist nodig dan droge gist, of was het andersom?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |