abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_192740472
Oranjebloesemwater is zelfs bij de Appie te koop (Souq).
pi_192741483
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2020 14:50 schreef coccinelle het volgende:
Waar koop je oranjebloesem?

Mocht ik over enkele maanden het bakken nog steeds zo leuk vinden* dan overweeg ik om een staande mixer te kopen. Budget is maximaal 400. Iemand een suggestie? Het liefste een niet al te grote. Ik had de kitchenaid artisan mini ( O+ ) gezien maar de recensies zijn niet allemaal lovend en dan voornamelijk op het gebied van zwaar deeg niet.

*Ons jongste kind is dol op mijn brood, en wil geen ander brood meer :D

Nog een paar hartige baksels:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!

Over de mixer: ik heb al een paar jaar een Bosch Mum, heel tevreden over.
  PR en moderator woensdag 22 april 2020 @ 10:18:35 #153
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192747879
We hebben ontdekt waarom ons brood niet zo goed rijst. We hebben geen instant gist maar droge gist _O-

Uitleg over het verschil: https://broodsmakelijk.nl/verschil-droge-gist-en-instant-gist

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_192748171
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 10:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ontdekt waarom ons brood niet zo goed rijst. We hebben geen instant gist maar droge gist _O-

Uitleg over het verschil: https://broodsmakelijk.nl/verschil-droge-gist-en-instant-gist

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vroeg me al af of dat in sommige recepten toch niet door elkaar gebruikt wordt. Of in winkels, zie link

https://molenmulderpot.com/webshop/bakingredienten/droge-gist/

Instant gist op het plaatje, benoemd als droge gist. Daardoor kan je makkelijk denken dat het wel hetzelfde is.
pi_192748483
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 10:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ontdekt waarom ons brood niet zo goed rijst. We hebben geen instant gist maar droge gist _O-

Uitleg over het verschil: https://broodsmakelijk.nl/verschil-droge-gist-en-instant-gist

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hahahaha, dat zou mij ook kunnen overkomen!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 22 april 2020 @ 11:07:47 #156
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192748506
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 10:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben ontdekt waarom ons brood niet zo goed rijst. We hebben geen instant gist maar droge gist _O-
Ehm, ik wist dat verschil ook niet. Weer wat geleerd.. :)

Maar ondanks dat ik wel instant (of droge?) gist heb, gebruik ik uitsluitend verse gist.
  PR en moderator woensdag 22 april 2020 @ 11:29:33 #157
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192748741
Mijn blikje droge gist heeft alleen een Engelse tekst. Ik heb geen idee waar ik het heb gekocht, in Engeland of hier in de toko.

Maar goed, ik ben nu dus braaf mijn gist aan het activeren voor het in de broodmix gaat. Ik heb net voor de coronacrisis diverse pakken broodmix om te testen gekocht. Die ik vandaag gebruik komt bij Aveve vandaan, gekocht met enorme haast. Ik moet gist, boter en zout toevoegen 8)7
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_192764099
op 1 of andere manier blijft mn deeg altijd redelijk plakkerig (ik volg dit recept bijv : https://uitdekeukenvanard(...)napperige-korst.html )

ik heb helaas nog geen deegmixer en gebruikt gewoon de klopper met deeghaken. Net daarna wel de slap & fold techniek toegepast omdat het te plakkerig bleef.. dat hielp redelijk. Ik wil liever geen extra meel ofzo toevoegen maar als iemand andere tips heeft ? Het deeg ligt nu te rijzen - straks beginnen met vouwen !
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 23 april 2020 @ 12:34:56 #159
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192765535
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 11:06 schreef realbase het volgende:
op 1 of andere manier blijft mn deeg altijd redelijk plakkerig (ik volg dit recept bijv : https://uitdekeukenvanard(...)napperige-korst.html )

ik heb helaas nog geen deegmixer en gebruikt gewoon de klopper met deeghaken. Net daarna wel de slap & fold techniek toegepast omdat het te plakkerig bleef.. dat hielp redelijk. Ik wil liever geen extra meel ofzo toevoegen maar als iemand andere tips heeft ? Het deeg ligt nu te rijzen - straks beginnen met vouwen !
70% water is best veel. En het ene meel is het andere niet, dus het ene meel heeft gewoon meer water nodig dan het andere. Een nat/plakkerig deeg is ook niet erg, ik kan me wel voorstellen dat het wat lastig werkt. Maar als je je werkvlak bestuift met genoeg bloem moet dat ook geen probleem zijn.
pi_192766175
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 12:34 schreef qltel het volgende:

[..]

70% water is best veel. En het ene meel is het andere niet, dus het ene meel heeft gewoon meer water nodig dan het andere. Een nat/plakkerig deeg is ook niet erg, ik kan me wel voorstellen dat het wat lastig werkt. Maar als je je werkvlak bestuift met genoeg bloem moet dat ook geen probleem zijn.
Die slap & fold helpt best goed.. het is nu na de 2e rijs best een goed behandelbaar deeg.
Wat ik wel merk is dat ik bij het opbollen veel luchtbellen zie - terwijl ik die er wel steeds een beetje uitdruk voordat ik ga bollen.. ze ligt nu lekker te tukken in een rijsmandje :) over een uurtje ongeveer de oven in.. eens zien wat het word !
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 23 april 2020 @ 13:19:36 #161
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192766288
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 13:13 schreef realbase het volgende:

[..]

Die slap & fold helpt best goed.. het is nu na de 2e rijs best een goed behandelbaar deeg.
Wat ik wel merk is dat ik bij het opbollen veel luchtbellen zie - terwijl ik die er wel steeds een beetje uitdruk voordat ik ga bollen.. ze ligt nu lekker te tukken in een rijsmandje :) over een uurtje ongeveer de oven in.. eens zien wat het word !
ja, zeker. Door het vouwen (en zeker ook uitrekken) van het deeg krijg je veel gluten. Een slap deeg wordt er een stuk sterker door.

Luchtbellen druk ik er altijd erg stevig uit. Anders krijg je van die grote luchtblazen in het brood.

Ik moet zo nog even een pide maken trouwens.
  donderdag 23 april 2020 @ 13:24:48 #162
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_192766365
Ik ben beetje aan het spelen met zuurdesembrood de afgelopen weken, lekker ontspannend gedurende thuiswerkperiode

https://imgur.com/a/ytb1wWw

Onderste is een beetje teveel volkoren speltmeel eromheen, want mijn bloem enzo was op en het plakte wat teveel aan mijn rijsmandje.

Maar lekker hoor, alles nog te verbeteren en dat geeft niks, maar leuk n lekker dit

Er is net 12 kilo aan allerlei bloem en meel bezorgd dus ik kan komende tijd los _O_ :9~
I'm being blown back by my blow dryer
pi_192766380
quote:
1s.gif Op donderdag 23 april 2020 13:24 schreef Molo het volgende:
Ik ben beetje aan het spelen met zuurdesembrood de afgelopen weken, lekker ontspannend gedurende thuiswerkperiode

https://imgur.com/a/ytb1wWw

Onderste is een beetje teveel volkoren speltmeel eromheen, want mijn bloem enzo was op en het plakte wat teveel aan mijn rijsmandje.

Maar lekker hoor, alles nog te verbeteren en dat geeft niks, maar leuk n lekker dit

Er is net 12 kilo aan allerlei bloem en meel bezorgd dus ik kan komende tijd los _O_ :9~
Ziet er mooi uit ! Ik wil ook zo'n opengebroken brood met oor.. maar bij mij puft hij nooit zo lekker op (doe het in een Dutchoven)
  donderdag 23 april 2020 @ 13:27:17 #164
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_192766412
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 13:25 schreef realbase het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit ! Ik wil ook zo'n opengebroken brood met oor.. maar bij mij puft hij nooit zo lekker op (doe het in een Dutchoven)
Wat is een oor? :D

Ik bak het ook in mijn gietijzeren braadpan, deksel er eerste half uurtje op en een scheut water op de ovenbodem
Ploeft dan ondanks ernstig luie bakker (ik doe niet aan folden en doorkneden *) ) lekker op met bubbels
I'm being blown back by my blow dryer
pi_192766523
quote:
1s.gif Op donderdag 23 april 2020 13:27 schreef Molo het volgende:

[..]

Wat is een oor? :D

Ik bak het ook in mijn gietijzeren braadpan, deksel er eerste half uurtje op en een scheut water op de ovenbodem
Ploeft dan ondanks ernstig luie bakker (ik doe niet aan folden en doorkneden *) ) lekker op met bubbels
Maar als de pan dicht is - wat heeft water dan nog voor zin ? de korst is dan al dicht na die 30 mins ? ( een oor is zo'n dikke opstaande rand - door 1 schuine snede)
  donderdag 23 april 2020 @ 13:47:49 #166
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_192766747
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 13:33 schreef realbase het volgende:

[..]

Maar als de pan dicht is - wat heeft water dan nog voor zin ? de korst is dan al dicht na die 30 mins ? ( een oor is zo'n dikke opstaande rand - door 1 schuine snede)
Geen idee eigenlijk, kan geen kwaad en het werkt geloof ik wel.

Maar heb er vrij weinig kennis van hoor 😅

[ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 23-04-2020 14:13:22 ]
I'm being blown back by my blow dryer
pi_192766966
quote:
1s.gif Op donderdag 23 april 2020 13:47 schreef Molo het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk, kan geen kwaad en het werkt geloof ik wel.

Maar heb er vrij weinig kennis van Hoof 😅
hahah ok ! Ik hoorde wel van mensen die wat kokend water onder het bakpapier in de pan gieten nog.. ik denk dat ik hem besproei - we gaan het zien !
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 23 april 2020 @ 14:07:15 #168
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192767028
Stoom zorgt voor een beter ovenrijs en een mooiere korst.

Je kunt een bakje water in de oven zetten (samen met het brood) of een bakplaat onderin de oven waar je water in giet. Ik besproei het brood altijd met een plantenspuit voor het de oven in gaat.
pi_192767054
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 14:07 schreef qltel het volgende:
Stoom zorgt voor een beter ovenrijs en een mooiere korst.

Je kunt een bakje water in de oven zetten (samen met het brood) of een bakplaat onderin de oven waar je water in giet. Ik besproei het brood altijd met een plantenspuit voor het de oven in gaat.
ja die methode ken ik wel - maar heeft geen zin toch als je hem in de pan doet met de deksel erop ?
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 23 april 2020 @ 14:13:52 #170
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192767115
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 14:08 schreef realbase het volgende:

[..]

ja die methode ken ik wel - maar heeft geen zin toch als je hem in de pan doet met de deksel erop ?
Volgens mij wel, hoor. Dan heb je ook het voordeel van de ovenrijs en de beter korst, lijkt me. Maar het is al lang geleden dat ik het in een pan bakte. Ik bak nu met 2 pizzastenen in mijn oven.. :)
  donderdag 23 april 2020 @ 14:16:19 #171
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_192767146
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 14:03 schreef realbase het volgende:

[..]

hahah ok ! Ik hoorde wel van mensen die wat kokend water onder het bakpapier in de pan gieten nog.. ik denk dat ik hem besproei - we gaan het zien !
Onder het bakpapier?
Ik gebruik geen bakpapier

quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 14:08 schreef realbase het volgende:

[..]

ja die methode ken ik wel - maar heeft geen zin toch als je hem in de pan doet met de deksel erop ?
Ja die gedachtegang kan ik goed volgen. Ik doe dus met, omdat dat werk, en durf geloof ik nog niet zo te experimenteren zonder. Want al enorm blij dat het berhaupt lukt :P
I'm being blown back by my blow dryer
pi_192767233
quote:
1s.gif Op donderdag 23 april 2020 14:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Onder het bakpapier?
Ik gebruik geen bakpapier
[..]

Ja die gedachtegang kan ik goed volgen. Ik doe dus met, omdat dat werk, en durf geloof ik nog niet zo te experimenteren zonder. Want al enorm blij dat het berhaupt lukt :P
Ik gebruik dus ook geen bakpapier, maar had het gelezen.. ach proberen kan geen kwaad :) de smaak blijft prima !
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 23 april 2020 @ 14:25:56 #173
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192767255
Ik gebruik ook geen bakpapier. Ik spray de bus of de bakplaat altijd in met bakspray.
pi_192767530
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 14:25 schreef qltel het volgende:
Ik gebruik ook geen bakpapier. Ik spray de bus of de bakplaat altijd in met bakspray.
ik in de pan met niets.. zit al bloem aan het brood dat is voldoende
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 23 april 2020 @ 14:50:41 #175
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192767550
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 14:48 schreef realbase het volgende:

[..]

ik in de pan met niets.. zit al bloem aan het brood dat is voldoende
Ja hoor, zeker. Maar zeker met bakblikken is het wel handig om te sprayen. En aangezien ik die bus toch al heb staan... :)
pi_192783844
nou toch best OK geworden :)
Super zwaar meergranen (Poesta)

IMG-20200424-142651.jpg
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 24 april 2020 @ 16:31:28 #177
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192783893
Mooi! Goede ovenrijs ook zo te zien
pi_192784620
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 16:31 schreef qltel het volgende:
Mooi! Goede ovenrijs ook zo te zien
ja heb hem nu op de pizzasteen + bakje water op de bodem :)
Werkt ook prima !
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 24 april 2020 @ 17:51:52 #179
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192784827
Pizzasteen is geweldig. Ik heb er standaard 2 in de oven. 1 bovenin en 1 onderin.
pi_192795956
Woehoe! Mijn eerste brood van eigen zuurdesem
txjYXOI.jpg
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 25 april 2020 @ 09:33:19 #181
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192795966
Oh netjes, dat ziet er goed uit!
pi_192810584
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 09:32 schreef Yinny het volgende:
Woehoe! Mijn eerste brood van eigen zuurdesem
[ afbeelding ]
Lekker !! Hoe ziet hij er van binnen uit ?
Ik wil echt snel ook aan zuurdesem beginnen.. maar moet echt eerst een weckpot kopen :)
pi_192810607
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2020 14:50 schreef coccinelle het volgende:
Waar koop je oranjebloesem?

Mocht ik over enkele maanden het bakken nog steeds zo leuk vinden* dan overweeg ik om een staande mixer te kopen. Budget is maximaal 400. Iemand een suggestie? Het liefste een niet al te grote. Ik had de kitchenaid artisan mini ( O+ ) gezien maar de recensies zijn niet allemaal lovend en dan voornamelijk op het gebied van zwaar deeg niet.

Heb je al een keuze gemaakt ? Ik ben zelf ook aan het zoeken nog :)
  zondag 26 april 2020 @ 11:59:24 #184
34027 devlinmr
Trolivier
pi_192812252
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:28 schreef realbase het volgende:

[..]

Heb je al een keuze gemaakt ? Ik ben zelf ook aan het zoeken nog :)
@coccinelle

Ik heb zelf een AEG ultramix
In eenvoudige vorm binnen jouw budget

https://www.aeg.nl/kitche(...)eukenmachine/km4100/

Accessoires als vleesmolen, rasp of pastaroller kun je altijd bijkopen
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  zondag 26 april 2020 @ 12:15:25 #185
34027 devlinmr
Trolivier
pi_192812468
https://imgur.com/a/qP5RoGL


Zoek later wel uit hoe dat werkt met imgur en mobiel

lQXWkpq.jpg

Zo dus O-)

[ Bericht 31% gewijzigd door devlinmr op 26-04-2020 12:30:09 ]
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_192814162
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 12:15 schreef devlinmr het volgende:
https://imgur.com/a/qP5RoGL


Zoek later wel uit hoe dat werkt met imgur en mobiel

[ afbeelding ]

Zo dus O-)
Wauw!!!
pi_192814210
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 09:27 schreef realbase het volgende:

[..]

Lekker !! Hoe ziet hij er van binnen uit ?
Ik wil echt snel ook aan zuurdesem beginnen.. maar moet echt eerst een weckpot kopen :)
vGn2Enq.jpg
Ik heb het gewoon met plastic bakjes gedaan, werkt ook prima! Wel begonnen met bio roggemeel, dat ging super.
  zondag 26 april 2020 @ 15:09:38 #188
34027 devlinmr
Trolivier
pi_192814367
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 14:56 schreef Yinny het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik heb het gewoon met plastic bakjes gedaan, werkt ook prima! Wel begonnen met bio roggemeel, dat ging super.
Heb je geen weckpot voor nodig hoor
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_192816683
deeg wilde vandaan niet zo goed rijzen .. no idea why. Wellicht oudere gist.
Insnijden wel redelijk gelukt !

20bd660d-0e68-4325-a9f9-28c7d3fbf8ed.png
  zondag 26 april 2020 @ 18:51:44 #190
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_192816745
Ziet er goed uit zeg! Ik knal straks weer even wat meel, water, zout en zuurdesem in een kom ^O^
I'm being blown back by my blow dryer
pi_192816785
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 18:51 schreef Molo het volgende:
Ziet er goed uit zeg! Ik knal straks weer even wat meel, water, zout en zuurdesem in een kom ^O^
nice!
pi_192816793
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2020 18:47 schreef realbase het volgende:
deeg wilde vandaan niet zo goed rijzen .. no idea why. Wellicht oudere gist.
Insnijden wel redelijk gelukt !

[ link | afbeelding ]
:9
pi_192824260
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 14:56 schreef Yinny het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik heb het gewoon met plastic bakjes gedaan, werkt ook prima! Wel begonnen met bio roggemeel, dat ging super.
Ik heb hier alleen van die grotere plastic bakken met deksel (ik moet echt iets hebben wat goed afsluitbaar is - vrouw heeft smetvrees :) )
Ik wil trouwens wel in de koelkast starten - zal eens googlen hoe dat het bext werkt.. Ik bak te weinig om het buiten de koelkast elke dag te voeren/bij te houden
pi_192824585
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 08:26 schreef realbase het volgende:

[..]

Ik heb hier alleen van die grotere plastic bakken met deksel (ik moet echt iets hebben wat goed afsluitbaar is - vrouw heeft smetvrees :) )
Ik wil trouwens wel in de koelkast starten - zal eens googlen hoe dat het bext werkt.. Ik bak te weinig om het buiten de koelkast elke dag te voeren/bij te houden
Ik bak ook niet iedere brood, dus ik ga dit schema aanhouden. Met hoe je desem onderhoud in de koelkast.
https://www.theperfectloaf.com/weekend-baking-schedule/

Compleet luchtdicht is misschien niet handig met de zuurdesem.
pi_192824998
Volgens mij gaat desem gassen, dus dan is deksel er op niet handig inderdaad. De druk moet ergens heen kunnen.


Ik heb nog geen keuze gemaakt qua staande mixer. Ik lees overal dat de mixers toch niet zo goed tegen zwaar deeg kunnen en daardoor snel kapot kunnen gaan. Een spiraalkneder vind ik echt niet mooi, dus voorlopig blijf ik wel even met de hand kneden. Ook wel een fijn werkje O+. Maar soms lastig met gillende kinderen op de achtergrond.
pi_192825376
quote:
1s.gif Op maandag 27 april 2020 09:46 schreef coccinelle het volgende:
Volgens mij gaat desem gassen, dus dan is deksel er op niet handig inderdaad. De druk moet ergens heen kunnen.

Ik heb nog geen keuze gemaakt qua staande mixer. Ik lees overal dat de mixers toch niet zo goed tegen zwaar deeg kunnen en daardoor snel kapot kunnen gaan. Een spiraalkneder vind ik echt niet mooi, dus voorlopig blijf ik wel even met de hand kneden. Ook wel een fijn werkje O+. Maar soms lastig met gillende kinderen op de achtergrond.
Kitchen ad gaat prima. Gebruik hem al jaren. Gewoon zorgen dat er meer vocht in zit.
  maandag 27 april 2020 @ 12:17:14 #197
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_192827078
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 08:26 schreef realbase het volgende:

[..]

Ik heb hier alleen van die grotere plastic bakken met deksel (ik moet echt iets hebben wat goed afsluitbaar is - vrouw heeft smetvrees :) )
Ik wil trouwens wel in de koelkast starten - zal eens googlen hoe dat het bext werkt.. Ik bak te weinig om het buiten de koelkast elke dag te voeren/bij te houden
Als je wilt dat het de wilde gist uit de lucht beetje opneemt moet je juist niet luchtdicht afsluiten

Ik had eerst een Tupperware bakje maar irritant hoe starter eraan kleeft vind ik, dus heb bij mijn online AH bestelling een weckpot erbij gekocht. Online shoppen yoooo O+
Maakt makkelijker schoon, doe er geen rubber tussen want moet wat lucht bij kunnen

Twee zuurdesembroden staan nu te bakken, ben benieuwd. Eentje in gietijzeren braadpan, eentje in bakblik

Ongeveer dit recept, de (deels) volkoren versie.
https://alifeinthemaking.co.uk/blog/kats-basic-sourdough
Lekker lui recept, hoef niet eens te kneden _O_
I'm being blown back by my blow dryer
  maandag 27 april 2020 @ 14:22:55 #198
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_192828665
Vannacht vergeten de bak deeg buiten te zetten, dus iets sneller en verder gefermenteerd dan de bedoeling was.
Maar broden zijn goed gelukt en beetje extra zuur is geen straf :9

Volkoren roggemeel, volkoren speltmeel en tarwebloem mix
I'm being blown back by my blow dryer
pi_192829203
quote:
10s.gif Op maandag 27 april 2020 14:22 schreef Molo het volgende:
Vannacht vergeten de bak deeg buiten te zetten, dus iets sneller en verder gefermenteerd dan de bedoeling was.
Maar broden zijn goed gelukt en beetje extra zuur is geen straf :9

Volkoren roggemeel, volkoren speltmeel en tarwebloem mix
zien zien zien ! :D
  maandag 27 april 2020 @ 15:15:26 #200
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_192829249
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 15:11 schreef realbase het volgende:

[..]

zien zien zien ! :D
iFDTEbP_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Zal vast netter en beter kunnen maar smaakt goed en goed luchtig ook
I'm being blown back by my blow dryer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')