quote:De rechter maakte gehakt van het verweer, en oordeelde dat de man zijn verzekeraar jarenlang opzettelijk en structureel heeft misleid. Hij moet Achmea 278.000 euro aan uitkeringen, 15.000 euro aan premies en 8000 euro aan proceskosten betalen.
quote:Volgens de rechter behoorde de man als accountant - 'een beroep waarin integriteit hoog in het vaandel staat'- te weten dat op misleiding sancties staan.
De meeste beunhaas garages ja. Heb al twee Toyota dealers ontmoet die gewoon service en goed werk leveren. Ik ben bij beide garages 2x geweest en hoefde alleen onderhoud te betalen.quote:Op donderdag 19 maart 2020 22:50 schreef michaelmoore het volgende:
accountants,, advocaten, , garages en makelaars zijn oplichters
Ga je nu goed werkend tuchtrecht gebruiken om aan te tonen dat een beroepsgroep niet functioneert? Dat is wel wat bijzonder natuurlijk.quote:Op dinsdag 28 april 2020 09:11 schreef ikweethetookniet het volgende:
Nostra kom er maar in met je meninkje
Volgens mij heb je geen tuchtrecht nodig als de beroepsgroep goed functioneertquote:Op dinsdag 28 april 2020 19:31 schreef nostra het volgende:
Ga je nu goed werkend tuchtrecht gebruiken om aan te tonen dat een beroepsgroep niet functioneert? Dat is wel wat bijzonder natuurlijk. ...
Handigheidjequote:Opmerkelijk is dat de accountant vijf jaar geen onregelmatigheden zag. Het was de fiscus die onraad rook.
Wat is je oplossing hiervoor? Anders natuurlijk dan iedereen van EY in het gevang sturen en nooit meer loslaten.quote:Op maandag 22 juni 2020 16:54 schreef ikweethetookniet het volgende:
EY is 10 jaar huisaccountant en had niks in de gaten
Voor accountants een laag basis salaris maar wel superbonussen maken elke fraude die men in boeken vind levert hun meer op.quote:Op maandag 22 juni 2020 22:39 schreef ikweethetookniet het volgende:
Misschien eens accountants bijscholen op fraude
Leo Verhoef is een complotgekkie, beste Cempexo. Wel een verdomd halsstarrige overigens, dat wel.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 09:01 schreef cempexo het volgende:
Nee...niet alleen de externe accountants zijn onbetrouwbaar. Zie -bijvoorbeeld- hier de 'boekhouding' van de gemeente Amsterdam, opgesteld door hun interne accountants.
Compleet geschift die vent.quote:De uitspraken van de Raad van Tucht en het College van Beroep waren ronduit verbijsterend. Broddelwerk! Juridisch geblunder van de bovenste plank! Tot op heden gingen alle accountants steeds vrijuit. En niet omdat Leo Verhoef ongelijk zou hebben! Verbijsterend!
Nee...de uitspraak en uitspraken van rechtbanken en de Hoge Raad is: wij accepteren de boekhoud methodes die de NL gemeentes zichzelf toe eigenen. Dat is dan heel wat anders dan wat jij suggereert.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 10:15 schreef nostra het volgende:
[..]
Leo Verhoef is een complotgekkie, beste Cempexo. Wel een verdomd halsstarrige overigens, dat wel.
Die lijstjes met vermeende "fraude" zijn nergens op gestoeld anders dan dat meneer het niet eens is met de boekhoudregels. Hij heeft al bakzeil gehaald met zijn onzinverhaaltjes bij Justitie, bij het NIVRA, het OM, de AFM, de Raad van Tucht, het College van Beroep, , BiZa, MinFin, de ANWB (), de BOVAG, de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis, de Tweede Kamer en een miljoenmiljard gemeenteraden.
Dan wordt hij weer terug in zijn hok geduwd en dan krijg je dit soort BNW-gemiep:
[..]
Compleet geschift die vent.
Nee, dat heeft niets met vervuilde grond, een frauderende Pechtold of camouflage door zichzelf een lening te geven te maken, maar met het aandelenbelang in NUON dat in 2009 is verkocht. Leiden maakte daar een boekwinst op van 210 miljoen.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 11:04 schreef cempexo het volgende:
Een voorbeeld van selectief boekhouden in Leiden, deze mutatie is in 2009 toegepast, zoals jezelf aan de hand van opeens forse cijfers kunt zien. De truc was, dat de gemeente zichzelf een lening gaf om de boel te kunnen redden...lees camoufleren.
Prima uiteenzetting, maar zoals ik eerder vermelde maakt de overheid zijn eigen regels, derhalve ook zijn boekhouding. En dat wordt geaccepteerd op macro niveau.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 11:23 schreef nostra het volgende:
[..]
Nee, dat heeft niets met vervuilde grond, een frauderende Pechtold of camouflage door zichzelf een lening te geven te maken, maar met het aandelenbelang in NUON dat in 2009 is verkocht. Leiden maakte daar een boekwinst op van 210 miljoen.
Verhoef vindt dat zo'n boekwinst - net als in de jaarrekening van gewone vennootschappen - direct en volledig ten gunste van de exploitatierekening gebracht moet worden in het jaar waarin de verkoop is gerealiseerd.
Een gemeente denkt niet zo. Die hebben, net als alle overheden, een schurfthekel aan dat soort eenmalige schommelingen - of ze nou positief of negatief zijn. Wat een gemeente dus met zo'n boekwinst doet is deze parkeren in een potje (een zogenaamde bestemmingsreserve) en vervolgens elk jaar in de toekomst een deel van dat potje ten gunste van de exploitatierekening brengen. In het geval van NUON compenseert dat de gemeente in de komende, zeg, 15 jaar voor het gemis aan dividendopbrengsten die de gemeente anders genoten zou hebben en die in dat geval aangewend hadden kunnen worden om de trottoirs op orde te houden en de stoplichten te repareren.
Nu compenseert de gemeente dat op deze manier. Daar is niets frauduleus aan en ook is het niet zo, zoals Verhoef stelt, dat er over 2009 dan veel teveel belasting van de inwoners geheven is, want het is een eenmalig voordeel waar tegenover staat dat in de toekomst de gemeente minder baten genereert.
Verhoef is het met die gang van zaken niet eens en probeert overal stampvoetend zijn gelijk te halen, bijvoorbeeld door te schermen met de boekhoudregels voor bedrijven, die die bedrijven inderdaad wél verplichten om de winst ineens te laten zien.
Dat mag hij natuurlijk vinden, maar dan moet hij zijn heil aan de voorkant zoeken, namelijk daar waar de regels waar gemeenten zich aan moeten houden worden opgesteld. Het heeft wat treurigs om maar door en door en door en door te blijven procederen tegen een gemeente die zich netjes aan de regels houdt, omdat je je niet kan vinden in die regels.
Nee we willen eenmalig een jaartje geen belasting betalen en de 10 jaar erna 10% meer.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 11:31 schreef cempexo het volgende:
[..]
Prima uiteenzetting, maar zoals ik eerder vermelde maakt de overheid zijn eigen regels, derhalve ook zijn boekhouding. En dat wordt geaccepteerd op macro niveau.
Eén van de achterliggende gedachte van alle gemeentes is, dat er vooral geen financieel overschot zichtbaar mag zijn. Immers dan kunnen ze de belastingen van het volgende boekjaar voor de bedrijven en burgers niet verhogen. Willen ze dat? Nee...natuurlijk niet.
We zijn het een keer eensquote:Op zaterdag 27 juni 2020 17:12 schreef nostra het volgende:
@:ikweethetookniet - nog niet aan Wirecard toegekomen? Dat is nou wél eens daadwerkelijk prutswerk.
Ik denk dat dat teveel werk is om allemaal de kopiërenquote:Op zaterdag 27 juni 2020 17:12 schreef nostra het volgende:
@:ikweethetookniet - nog niet aan Wirecard toegekomen? Dat is nou wél eens daadwerkelijk prutswerk.
Wirecard ey zoekterm bij Googlequote:Op zaterdag 27 juni 2020 17:19 schreef ikwordra het volgende:
Ik denk dat dat teveel werk is om allemaal de kopiëren
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |