abonnement Unibet Coolblue
pi_189788431
Ik vind het knap dat je er zo optimistisch in blijft staan, Cygne. En van wat je meeschrijft klinkt Wolf juist heel lief en zorgzaam. Dat het taalbegrip er wel is, lijkt me dat al een geruststelling. Sterkte met de onderzoeken, ik hoop dat er snel ineens een knopje bij hem omgaat en het praten met sprongen vooruit gaat. :*
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_189788617
Cygne, het lijkt mij vooral fijn dat zijn woordbegrip wel goed is, dan is er iig niet ècht iets mis lijkt me. En zodra hij dan wel alle klanken goed onder de knie krijgt kan hij ook al snel moeilijke dingen zeggen. Hopelijk treffen jullie een fijnere echte logopedist.

Half 5 is wel heel vroeg Quoi. Hopelijk morgen beter!

Wat een hysterische meidentaart Schanu :D Daar werd ze vast heel blij van! En wat een lading cadeau’s. Succes met nieuwe dingen bedenken voor sinterklaas :D En alvast gefeliciteerd!

Arja, misschien kijken wat ze bij anderen/op de opvang leuk vindt? Hier wijzen ze in de speelgoedwinkel alleen maar troep aan waar ze te groot voor zijn of nog veel te klein. Ik vond de speelgoedgids van bol wel fijn. Gevarieerder dan die van de Intertoys. Wellicht is iets van een dokterssetje iets voor haar? Kan ze zieke knuffels helpen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_189795276
Apart toch, dat elk CB weer anders is :P Hier wordt de volgende afspraak meteen gemaakt wanneer je daar bent.

Gefeliciteerd met Jewel Shanu!

Half 5 is echt vroeg Quoi :O Ik heb geen ervaring met Sam het schaap, hopelijk helpt het jullie!

Ik herken jouw verhaal Cygne, de screening van M. ging helemaal niet goed. M. wilde niet meewerken, en die logopediste (via CB) vond dat ze "opstandig" was en dat we echt op opvoedcursus moesten, want dit kon echt niet. Pff, ik werd er echt onzeker en verdrietig van. M. is hardstikke lief en luistert over het algemeen gewoon goed. Alleen wanneer iemand je gaat proberen te dwingen om "raam" te zeggen, heeft ze er geen zin meer in. Snap ik wel, zelfs ik werd gek van de hele tijd "Wat is dit? Dit is een RRRR.....rrrraa...RRRRRRrrrr............"
Woordbegrip testjes gaan goed. Ze praat ook wel wat meer, maar nog wel op haar eigen wijze. Ze verzint veel eigen woorden, of houdt vast aan klanken. Poes is mauwmauw, auto is toettoet, oma is chacha (? :P). De W zegt ze goed met Wauw, maar wakker wordt Hakker.
Ik vind het wel spannend met de basisschool. M. haar nichtje gaat naar speciaal onderwijs, door o.a. taalachterstand (ik weet het fijne er niet van, dat is mij niet verteld). Ik wil dat liever niet voor M. -O- :@ Ik voel me goed bij de basisschool van keuze en M. is altijd enthousiast als we er langs fietsen. Ik hoop dus dat dat gewoon door kan gaan.
pi_189795430
@Miezziej wow, dat is echt heel naar. Wat een nare opmerking over opvoedcursus. Wolf werkte opzicht wel mee maar vooral bij opdrachten als 'pak het paardje' of zo. Niet 'zeg eens paard'.

Zijn oma's duidt hij aan met hun voornamen, of een variant daarvan. Onze honden noemt hij Ossa (Oscar) en die zegt grrr en Ka (Carel) en die zegt woehwoeh.

Net was hij met een houten treintje aan het spelen en hoor ik hem zeggen: 'Pinnetje inne taatje yay tein klaah! Goed daan, Ida!' Maar hij zegt echt nooit wat op verzoek.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 5 november 2019 @ 13:49:34 #230
269689 crew  Viv
pi_189795627
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 13:17 schreef Miezziej het volgende:
Alleen wanneer iemand je gaat proberen te dwingen om "raam" te zeggen, heeft ze er geen zin meer in. Snap ik wel, zelfs ik werd gek van de hele tijd "Wat is dit? Dit is een RRRR.....rrrraa...RRRRRRrrrr............"
Oh ik heb hier al helemaal beeld bij, zo'n mens. :X En ZZ zou daar ook niet aan meewerken hoor. :{w Ze kan heel goed praten, maar als je iets aanwijst en vraagt wat het is, zegt ze 9 van de 10 keer "Ja?".
pi_189795699
Wij moesten echt op Wolf zijn taalniveau gaan zitten en dingen zeggen als 'op! Op! Op!' bij het bouwen van blokken. Zodat hij ons na gaat praten. Hij kijkt dan echt zo :')

We kunnen gerust tegen hem zeggen 'kun jij de rode geruite pet pakken? Hij ligt naast het schoenenrek in de gang.' Begrijpt 'ie prima. Maar hey hij zit misschien nét aan het niveau van een eenjarige. _O-
  dinsdag 5 november 2019 @ 15:04:33 #232
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_189796589
Nou, inderdaad, vragen of hij iets zegt werkt hier averechts. Blijft gek hoe sommige hulpverleners die tact missen.

Vanmorgen was het weer half 5 :D Ik was stellig: niet zijn kamer uit voor half zeven (tevens openen ogen van Sam het schaap). Dat ging best aardig. Hij ging niet slapen, maar rustig liggen, wel met een van ons erbij. Alleen toen mijn vriend naar zijn werk moest (voor half zeven), nam hij Max mee naar beneden. Terwijl Sammans zijn luiken nog dicht had |:( Ben ik dan een bitch als ik daar een beetje boos om word? Steekt 'ie er nog niks van op! Afijn, zo'n discussie op dat tijdstip met zo weinig slaap is nooit goed. Gezellig joh.

Heb 'm wel lekker voor een middagdut weggelegd (weer eens): god-de-lijk.
pi_189797003
Wij zijn ook net terug van logopedie. Hele lieve vrouw. Als hij een plaatje niet wilde zeggen probeerde ze gewoon een ander woord met die letters er in. Conclusie was dat hij alle letters ongeveer wel uit kon spreken, maar dat hij het op het verkeerde moment doet. Als hij een letter voor in de mond moet uitspreken, dan doet hij dat achterin de mond en vice versa. Sok wordt gok bijvoorbeeld. Elke 4 weken komt er nu een nieuwe klank. We krijgen in die 4 weken elke weer 15 luisterwoorden mee, die moeten we elke dag voorlezen. En als hij een paar woorden met die klank goed kan, dan die woorden oefenen. Ik ben benieuwd.
  dinsdag 5 november 2019 @ 16:16:39 #234
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_189797855
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2019 20:20 schreef Quoi het volgende:
@:Schanu, wat is ze verwend! Mooie foto's. Wat voor inventieve rups is dat?

@:Cygne, tenenkrommend! Stom mens. Laat je alsjeblieft niks wijsmaken. Wolf komt wel bij binnenkort en hopelijk met wat tips van wél een leuke logopedist.

Vanmorgen was het weer half 5 |:( Niet te doen! Vriend staat telkens meteen naast zijn bed om het op te vangen en dat is fijn en lief, maar hij buigt ook wat sneller en gaat met 'm naar beneden. Vanaf morgenochtend gaan we strenger zijn. Voor half zeven niet naar beneden, met hulp van Sam het schaap - die trouwens om 20:00 uur had moeten slapen, maar dat net niet deed }:| En ik durf 'm niet meer aan te raken, want hij is al 2x op tilt geslagen met heel veel geblaat dat alleen maar stopte bij de stekker eruit halen, wat weer betekent: opnieuw instellen -O-
Sam werkt ook op batterijen, tip ;). En hij hoort niet op hol te slaan, ik zou 'm omruilen/terug sturen.
Wij hebben overigens echt goede ervaring met Sam, beide jongens hebben er één en kijken er elke ochtend trouw op O+.
KuikenGuppy
  dinsdag 5 november 2019 @ 16:21:07 #235
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189797945
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 15:33 schreef Nazil het volgende:
Wij zijn ook net terug van logopedie. Hele lieve vrouw. Als hij een plaatje niet wilde zeggen probeerde ze gewoon een ander woord met die letters er in. Conclusie was dat hij alle letters ongeveer wel uit kon spreken, maar dat hij het op het verkeerde moment doet. Als hij een letter voor in de mond moet uitspreken, dan doet hij dat achterin de mond en vice versa. Sok wordt gok bijvoorbeeld. Elke 4 weken komt er nu een nieuwe klank. We krijgen in die 4 weken elke weer 15 luisterwoorden mee, die moeten we elke dag voorlezen. En als hij een paar woorden met die klank goed kan, dan die woorden oefenen. Ik ben benieuwd.
Kijk, dit klinkt goed.
Die andere logopedisten, ik weet niet wat ik lees joh :o

Koos vroeg gisteren of zo'n schaap niet iets voor Miep is. Maar ik vind haar daar echt te drakig voor, vrees dat het niks doet. Als ze niet wil slapen helpt een Zweedse band eigenlijk niet eens denk ik
Misschien maar eens informeren naar die opvoedcursus van Miezziej :+ :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189798344
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2019 13:31 schreef Cygne het volgende:
@:Miezziej wow, dat is echt heel naar. Wat een nare opmerking over opvoedcursus. Wolf werkte opzicht wel mee maar vooral bij opdrachten als 'pak het paardje' of zo. Niet 'zeg eens paard'.

Zijn oma's duidt hij aan met hun voornamen, of een variant daarvan. Onze honden noemt hij Ossa (Oscar) en die zegt grrr en Ka (Carel) en die zegt woehwoeh.

Net was hij met een houten treintje aan het spelen en hoor ik hem zeggen: 'Pinnetje inne taatje yay tein klaah! Goed daan, Ida!' Maar hij zegt echt nooit wat op verzoek.
Hij zegt toch best veel! M. gaat vaak tot max 4 woorden per zin :+ Liefst minder :P
Ik zie het al helemaal voor me hoe hij je zit aan te kijken als je "op! op!" zegt :D

@Quoi
Ik zou daar ook wel een beetje boos om worden! Middagdutjes daarentegen *;

@Nazil
Klinkt als een fijne logopediste en een goede aanpak :Y

@Molo
Misschien moet ik toch maar eens naar een cursus gaan dan, kan ik hier tips delen :+
M. slaapt nog steeds bij ons, daar zal zo'n opvoedcoach ook wel wat van vinden.
Gelukkig is de logopediste waar we uiteindelijk terecht zijn gekomen wel heel lief! Ben benieuwd hoe het in januari gaat bij het audiologisch centrum, M. doet het dus niet zo goed bij vreemden :P
pi_189798446
Dat is dan nog extra lastig @Miezziej qua beoordelen.

Wolf doet het beter bij vreemden dan man en ik. Hij vindt iedereen leuk. Alleen die logopedist dus niet. Hij was bezig met thee inschenken met zo'n speelsetje. Ik kreeg een kopje, man ook. Logopedist vroeg om een kopje, hij reikt het aan maar net voordat zij het kan pakken gooit hij het op de grond. _O-
pi_189798507
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2019 16:47 schreef Cygne het volgende:
Dat is dan nog extra lastig @:Miezziej qua beoordelen.

Wolf doet het beter bij vreemden dan man en ik. Hij vindt iedereen leuk. Alleen die logopedist dus niet. Hij was bezig met thee inschenken met zo'n speelsetje. Ik kreeg een kopje, man ook. Logopedist vroeg om een kopje, hij reikt het aan maar net voordat zij het kan pakken gooit hij het op de grond. _O-
Hahaha :D
Zou ik ook doen bij zo'n vrouw _O-
  dinsdag 5 november 2019 @ 16:52:51 #239
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189798544
Bij de afspraak laatst bij consultatiebureau vroeg de arts Miep om een paar dingen te doen zoals blokjes bouwen en plaatjes benoemen.
Zei ze daarna tegen die arts 'en nu moet jij het ook doen' _O-
En dan net zo lang blijven doorvragen tot die arts aan de slag ging _O-

TerrorCEO in de dop :') _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189800572
Cygne ik moest lachen om dat theesetje _O-

Jongens ik wil dat verwijzen met een mention ook kunnen maar als ik @: doe zoals ik zie als ik een van jullie quote dan doet hij het niet :(
pi_189801076
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2019 18:48 schreef Nazil het volgende:
Cygne ik moest lachen om dat theesetje _O-

Jongens ik wil dat verwijzen met een mention ook kunnen maar als ik @: doe zoals ik zie als ik een van jullie quote dan doet hij het niet :(
Je ziet het pas als je op versturen hebt geklikt.
pi_189801077
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2019 18:48 schreef Nazil het volgende:
Cygne ik moest lachen om dat theesetje _O-

Jongens ik wil dat verwijzen met een mention ook kunnen maar als ik @: doe zoals ik zie als ik een van jullie quote dan doet hij het niet :(
In de quote werkt het ook niet meer. Je moet enkel @ gebruiken, zonder :. :)
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_189802307
@Cygne ik heb m'n bericht wel 4x aangepast omdat ik wilde kijken of het het deed _O-

@Nanuke thanks! Ik heb het door
pi_189805465
Hahaha ik had dus de dubbele punt compleet gemist.
pi_189811259
Kevin wordt nu wakker: “ huhhhghuhhhhughh AANHANGER!!!”
Ik lig in een scheur :D Maar ga hem maar uit zijn bedje vissen.
pi_189814858
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 07:05 schreef Adrian4 het volgende:
Kevin wordt nu wakker: “ huhhhghuhhhhughh AANHANGER!!!”
Ik lig in een scheur :D Maar ga hem maar uit zijn bedje vissen.
Grappig hoe ze soms van t een op t andere moment "aan gaan" he :D vind dat geklets in bed altijd heel zoet (al is het s ochtends vrijwel meteen huilen omdat hij eruit wil en daarna huilen als ik hem eruit haal want "wil nog slapen mama" :')) hij vind het altijd erg jammer dat hij wakker wordt na t slapen :+ 8)7 lekker lampie
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_189815239
Jeetje Cygne, jullie hebben het niet getroffen met die dame. Het lijkt mij vrij gebruikelijk dat een peuter zich niet laat vertellen wat hij moet doen of moet zeggen. Mijn buurjongetje van net 3 loopt ook bij de logopedist, ook omdat hij nog amper spreekt. De buurvrouw vertelde afgelopen weekend dat hij ook niet meer mee wil werken, zodra hij dat gebouw binnenloopt weet hij al genoeg en weigert hij mee te werken terwijl hij thuis wel steeds beter begint te praten. Ik snap dat wel, moeten is nooit leuk en helemaal niet als je zo klein bent en de noodzaak er waarschijnlijk ook niet van ziet.. Onbegrijpelijk dat zo'n logopedist daar dan geen begrip voor op kan brengen.

Quoi, die rups is van Fisher Price, daarmee kan een kind spelenderwijs leren programmeren. Het is de bedoeling dat je de rups van een startpunt naar een eindpunt laat gaan, waarbij je de volgorde van de tussenstukken moet bepalen (dus rechtdoor, naar link, naar rechts) om hem dat eindpunt te laten bereiken. Leuk en leerzaam spul dus.
pi_189815773
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 12:32 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Grappig hoe ze soms van t een op t andere moment "aan gaan" he :D vind dat geklets in bed altijd heel zoet (al is het s ochtends vrijwel meteen huilen omdat hij eruit wil en daarna huilen als ik hem eruit haal want "wil nog slapen mama" :')) hij vind het altijd erg jammer dat hij wakker wordt na t slapen :+ 8)7 lekker lampie
Normaal is ie altijd boos als ie wakker wordt, want wakker en wil nog slapen. Vervolgens is hij boos omdat hij niet snel genoeg er uit wordt gehaald en daarna is hij boos omdat hij er uit wordt gehaald. Daarna is hij vrolijk en kan de dag beginnen. Dit was wel iets aparts vanmorgen. Wel gezelliger. Peuters O+

En verder logopedie. Al diverse mensen (vrienden en familie die of vakinhoudelijke mee bezig zijn of ervaringsdeskundige zijn) hebben aangegeven dat het misschien niet onverstandig is om een keer met Willem op bezoek te gaan bij een logopedist. Sommige klanken zitten er echt niet in en dat maakt dat hij heel onduidelijk praat. Maar ik zie er een beetje tegen op. Vooral om dat wat jullie zeggen: Willem zegt echt niets en kijkt zo —> }:| wanneer hij iets moet zeggen. Bij de ogentesten was dat dus ook al een ramp.
Nou ja, zo lang ze vanuit school niets aangeven... Ik schrik er alleen echt niet van als het een keertje moet.
  woensdag 6 november 2019 @ 13:46:43 #249
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189815894
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 12:57 schreef Schanu het volgende:
Jeetje Cygne, jullie hebben het niet getroffen met die dame. Het lijkt mij vrij gebruikelijk dat een peuter zich niet laat vertellen wat hij moet doen of moet zeggen. Mijn buurjongetje van net 3 loopt ook bij de logopedist, ook omdat hij nog amper spreekt. De buurvrouw vertelde afgelopen weekend dat hij ook niet meer mee wil werken, zodra hij dat gebouw binnenloopt weet hij al genoeg en weigert hij mee te werken terwijl hij thuis wel steeds beter begint te praten. Ik snap dat wel, moeten is nooit leuk en helemaal niet als je zo klein bent en de noodzaak er waarschijnlijk ook niet van ziet.. Onbegrijpelijk dat zo'n logopedist daar dan geen begrip voor op kan brengen.

Quoi, die rups is van Fisher Price, daarmee kan een kind spelenderwijs leren programmeren. Het is de bedoeling dat je de rups van een startpunt naar een eindpunt laat gaan, waarbij je de volgorde van de tussenstukken moet bepalen (dus rechtdoor, naar link, naar rechts) om hem dat eindpunt te laten bereiken. Leuk en leerzaam spul dus.
Ik heb even gemist welke rups, maar hoe heet ie en hoe ziet dat eruit? Klinkt erg tof namelijk :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189815933
Voor het tegengeluid: Ketel gaat sinds januari (hij was toen 3,5) naar logopedie. De logopediste doet het heel fijn en spelenderwijs, en hij gaat er dan ook met plezier naartoe. Dus het hóeft geen drama te zijn.

Voor de zorgverzekering heb je trouwens sowieso een verwijzing nodig, van consultatiebureau of school meestal.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')