abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_188856485
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

kGttvkg.jpg

... en weer verder!
pi_188856487
Mijn laatste post:

Ik ben echt fan van loopfietsen, vooral vanwege de stabiliteit die ze onder de knie krijgen. Alleen schoenen slijten wel snel met zo n ding.

Willem kon vanaf 2,5 jaar goed overweg met de loopfiets (twee wielen) en heeft sinds zijn derde verjaardag een fiets met zijwieltjes waardoor hij leerde trappen. Hij gebruikt ze nu beide en ook even veel denk ik. Kevin fietste voor zijn tweede verjaardag enorm hard met de loopfiets (twee wielen ook). Trappen snapt hij nu nog niet

Denk wel dat het goed is om een loopfiets te kopen die goed mee kan groeien. Wij hebben o.a een ongeveer 8ste hands pucky en dat is echt een goede fiets voor heel lang gebruik
pi_188856720
Dank voor de tips/ervaringen!

Adrian, waarom slijten schoenen snel met een loopfiets? Simon had wel al snel een klein houten loopdriewielertje, maar daar vond ik de slijtage reuze meevallen.
Maar dat kan ook komen doordat hij er niet meer super veel op gereden heeft sinds ie een dik jaar geleden ermee gevallen is :+
Nu rijdt hij er soms nog wel op, maar dat ding is echt te klein voor hem nu.
pi_188856837
registreer om deze reclame te verbergen
Omdat ze soms best hard gaan waarbij de schoenen over de grond kunnen schuren, is mijn ervaring. Ik dacht dat dat bij kleuters vorige schoenen ook door de loopfiets kwam, die waren aan een kant echt 1,5e cm afgesleten waardoor je de vering zag, maar hij heeft het nu bij z’n nieuwe schoenen weer terwijl hij daarmee amper op z’n loopfiets is geweest, enkel in de tuin en daar gaat hij niet zo hard.

Verder ook team loopfiets hier. We hebben een pukylino voor de meiden en voor als ze nog wat groter zijn twee loopfietsen. Die zijn op de kleinste stand nu nog te groot.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_188858585
L durft nog steeds niet op een loopfiets, hij is 3 :+ wel driewieler gehad met duwstang en nu heeft hij een gewone fiets met zijwieltjes waar hij sinds vorige week op durft.
pi_188859445
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 06:46 schreef TolstoiFan het volgende:
Dank voor de tips/ervaringen!

Adrian, waarom slijten schoenen snel met een loopfiets? Simon had wel al snel een klein houten loopdriewielertje, maar daar vond ik de slijtage reuze meevallen.
Maar dat kan ook komen doordat hij er niet meer super veel op gereden heeft sinds ie een dik jaar geleden ermee gevallen is :+
Nu rijdt hij er soms nog wel op, maar dat ding is echt te klein voor hem nu.
Remmen met de voeten en het liefst met de neus van de schoen.
pi_188863630
registreer om deze reclame te verbergen
Teetje gaat niet fietsen op zijn loopfiets. Dus hij doet die fiets tussen zijn benen, houdt het stuur vast en gaat dan rondjes lopen, zonder erop te zitten. Geen idee hoe we hem ervan kunnen overtuigen dat erop zitten ook een optie is.

Vannacht werden we een paar keer wakker van een verkouden T. die behoorlijk aan het hoesten was, het was echt zo'n blaffende hoest. Dus vanochtend zei man: "Je was flink aan het blaffen vannacht!" Teetje: "Neehee, ik bn niet een hond!"
  maandag 9 september 2019 @ 21:00:53 #8
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188868966
Haha Gogo, die uitspraak krijgen wij ook vaak terug. Zo'n pinnige: "Nee-hee, ik ben gewoon Mx!" als we zeggen dat hij een dondersteen is ofzo.

En welk fietsje verschilt zo. Als ik wat leeftijdsgenootjes van Max zie, dan doet ieder kind het weer anders. De een trapt liever, de ander loopt.... Je zou eens langs zo'n kinderboerderij moeten waar ze allemaal van die gevallen hebben staan en dan kijken waar je kind het het best op doet :+
  maandag 9 september 2019 @ 21:08:27 #9
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188869242
Jacob zat vanavond met blote voeten op zijn loopfiets-met-4-wielen en het viel me op dat hij elke stap over zijn tenen afrolt. Dus hij doet eerst een normale loopbeweging en legt dan nog even de bovenkant van zijn tenen op de grond. Niet bijster efficint en als ze dat soort dingen buiten doen met schoenen aan, snap ik wel dat het lekker slijt. Met dank aan dit topic, anders had ik nooit zo goed gekeken :P.

Hij zegt de laatste dagen op alles nee. Wat irritant is dat zeg }:| . Tot en met het naar bed brengen: ga maar lekker slapen. Nee! Ok, dan niet. Dag Jacob! Nee! Ik vond dat meegaande leuker -O- . Maar goed, hij zal wel weer mentaal van alles aan het doen zijn. Dat mensen (van hem) weggaan met de auto of daarmee terug kunnen komen is nogal een thema. Het is wat allemaal...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188869371
Ipv de nee hebben wij hier de "ook niet" als antwoord op vrijwel elke vraag _O-. Zijn heel optimistisch gestemde gesprekken met hem :P
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_188872302
Hier wordt enthousiast geknord als ik zeg dat ie een varken is.

Maar het is ook gewoon echt een varken
pi_188876585
Wat fietsjes betreft wil ik voor N een 2-wiel loopfiets voor de sint als ze er tzt op past.
Met haar 3de verjaardag overweeg ik dan een gewoon fietsje met zijwieltjes.
Maar alles ovb van haar lengte en ervaring op dat moment.

N heeft nu ongeveer een maand heel veel hele kleine bultjes op haar knie. Ik kon er niet veel aan zien (gewoon huidskleur) en ze leek er geen last van te hebben. Had voor mezelf besloten dit tzt op het consultatiebureau na te vragen, waar overigens nog geen oproep van binnen is. Tot ik vanochtend haar pyjama uit deed en ze enorm begon te krabben en ze was het er niet mee eens dat ik dat tegenging. Toen de broek weer aan was, was dat wel weer klaar. Ik vermoed dat het misschien waterwratjes zijn? Al zien ze er niet ontstoken of vies uit. Iemand ervaring ermee?
  dinsdag 10 september 2019 @ 10:50:39 #13
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188876760
Waterwratjes hebben een typische vorm met een soort kratertje/pitje in het midden.

Zo zien ze er uit (is een tekening dus niks viezigs):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zonder dat puntje in het midden is het waarschijnlijk geen waterwrat.

Kuiken heeft ze gehad, het duurde helaas anderhalf jaar voor hij er vanaf was. Guppy had er laatst ook n, die hebben we toen meteen afgedekt met een pleister en sudocreme. Zodra het kon heb ik dat pitje er voorzichtig uit gehaald en toen was 'ie de volgende dag helemaal weg. Hopelijk was dit zijn enige en laatste waterwrat ;).
KuikenGuppy
  dinsdag 10 september 2019 @ 11:48:11 #14
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_188877750
Hier zei man laatst "je bent een wijsneus" en toen wees ze triomfantelijk haar neus aan "hier!" O+

Wij hebben zo'n driewielloopfiets die omgebouwd kan worden naar tweewieler. Alleen waren we dat onderdeel kwijt dus een andere tweewieler gekocht. Ze kn er wel op, maar helaas wonen we zowat naast een speeltuin dus zodra ze daar langs komt wil ze liever glijden dan fietsen. Of ze echt ver kan weet ik dus niet :+

Nolita, zegt me niets! Misschien even langs de huisarts?

Lemijn, zegt hij alleen de hele tijd nee, of doet hij het dan ook echt niet? Dat lijkt me namelijk nog vervelender. Alhoewel.. 'Jacob, blijf je nog een paar uur wakker waardoor ik niks heb aan m'n avond'? :7 Ik zie mogelijkheden :P
  dinsdag 10 september 2019 @ 14:13:17 #15
387431 Frsh
Het is niet koud, het is frsh
pi_188879534
Meneer hier is 3,5 en doet wel hele stukken op zn loopfiets. Trappen zit er alleen nog niet in, niet op een driewieler, niet op een fietsje met zijwieltjes, niet op zn tractor met aanhanger. Gewoon geen zin in.

Tot hij deze week zelf zei: " ik wil een echte fiets voor mn verjaardag." (Verjaardag is pas maart, maar ok). Toch maar vertellen dat hij eerst moet trappen voordat hij een fiets krijgt? Of moet ik maar een fietsje met zijwieltjes in de schuur zetten en kijken wat er gebeurt?
Guard: een geel neon jack, gedragen door een bebaarde man, zou wel eens Frsh kunnen zijn...
Op zondag 10 augustus 2014 16:04 schreef Murmeli het volgende: Frsh is in ieder geval mijn held van de dag :)
  dinsdag 10 september 2019 @ 20:48:52 #16
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188885359
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 11:48 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Lemijn, zegt hij alleen de hele tijd nee, of doet hij het dan ook echt niet? Dat lijkt me namelijk nog vervelender. Alhoewel.. 'Jacob, blijf je nog een paar uur wakker waardoor ik niks heb aan m'n avond'? :7 Ik zie mogelijkheden :P
Hij zegt sowieso eerst nee, of in zo'n bui meer NEJ! >:) (8> . En dan denkt hij na over wat ik vroeg, en komt er soms een paar sec later ja achteraan. En als hij alleen nee zegt dan doet hij ook nee. Maar ik ben gelukkig voorlopig nog wel sterker dus niet naar bed willen overrule ik. En met enthousiasme en grapjes en meer van dat kom ik doorgaans ook nog wel een eind...

Nolita post anders een fotootje hier? Misschien herkent iemand het.

Loopfiets probeer ik niet eens meer, Jacob vindt het eng. Zoals nogal veel dingen. Al verbaasde hij me vandaag in de speeltuin opeens door zelf de glijbaan af te gaan, achterstevoren. Afgekeken op de opvang denk ik? Ik moest tot nu toe altijd zijn hand vasthouden :') . Mijn held O+ .

Adrian ik moest lachen om je varken.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 10 september 2019 @ 20:55:53 #17
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188885507
Ook al zo'n stoere, Lemijn ;) Hier hebben we ook af en toe glijbaanacties, die hij dan vervolgens weer is vergeten als we de volgende keer weer in de speeltuin zijn. Handje vasthouden dus :') misschien wel tot zijn 18e. Ik doe het met liefde.

Ik ben vanavond overhoord door Max. Thema: personages uit Peppa Pig. Na Olivia Olifant, Pedro Pony, Henkie Hond en Kaatje Kat was ik door mijn personages heen. Hij heeft ze even aangevuld :') Hij gromt nu ook als een "dinosau" naar onze poezen. De Peppa Pig overkill tijdens zijn verjaardag heeft niet geholpen, het blijft erg in trek.

Nolita, idd, een fotootjes helpt misschien om het te herkennen. Zo lezend herken ik het niet.

En dat fietsen-lopen-trappen varieert blijkt dus maar weer.
pi_188885883
Nolita, kleuter heeft ook last gehad van kleine bultjes op zijn armen en benen. Ik dacht ook dat het waterwratjes waren, maar ze lijken niet op de tekening van Burdie. Hij krabte in ieder geval alles open waar hij maar bij kon, vooral op zijn buik, dus wellicht was het een lichte vorm van eczeem. De meiden hebben qua krabben hetzelfde, hier geen leuke foto's zonder romper dus, en Em heeft sinds een tijdje ook een zo'n bultje op haar pols. Bij peuter is het overigens vanzelf weg gegaan, maar dat heeft wel dik een jaar geduurd (de bultjes dan. De jeuk was er veel eerder en is ook rond dezelfde tijd weggegaan).

Lala en Em kregen vandaag van school een vissen-knutsel die ze al eerder hadden gemaakt mee, die hebben ze zelf trots naar huis getild. Alleen Lala wilde er perse zelf continu naar kijken, kleuter vroeg steeds netjes of hij ook mocht kijken maar dan was het weer "Nee! 'kleuter' niet kijken. Lala kijken". En thuis mocht papa er ook pas na vier keer vragen naar kijken. Toen ik hem wegpakte omdat we gingen eten was het dan ook groot drama "Vissiehiehies".
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
  dinsdag 10 september 2019 @ 21:22:16 #19
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188885985
Oh ja, zonder foto zou ik ook zeggen eczeem-achtig. En ik zou er iets vets op smeren, 3x per dag (voor zover mogelijk). Dat ben ik nu ook weer aan het doen met een gek plekje op Jacobs wang en het helpt.

Wat schattig van de vissenknutsel FF. Ik vind die peuterobsessies best lief. Zo draaide Jacob zich, toen ik vanmiddag in de speeltuin zei dat we naar huis moesten, nog even om naar zijn geliefde speelgoedvuilnisauto, zwaaide ernaar, daaaag toto!, pakte mijn hand en liep mee.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188886037
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2019 21:00 schreef Quoi het volgende:
Je zou eens langs zo'n kinderboerderij moeten waar ze allemaal van die gevallen hebben staan en dan kijken waar je kind het het best op doet :+
Dat is wel een goeie tip!
We waren zondag bij een kinderboerderij, waar wel van die driewielers met trappers waren, maar dat trappen snapte Simon natuurlijk nog niet. Heb niet heel bewust gekeken of ze ook van die loopfietsjes hebben, maar dan gaan we gewoon nog een keer terug :)

Lemijn, Simon is ook voor van alles bang. Soms voor de meest rare dingen, zoals bv. ons zonnescherm :')
Was ie eerst bang voor glijbanen, werd ie daarna helemaal fanatiek fan van glijbanen, tot ie ze weer eng vond. Vorige week in de binnenspeeltuin wilde hij wel naar boven klimmen naar de grote glijbaan, eenmaal boven wilde hij toch maar niet via de glijbaan naar beneden. Toen heb ik hem maar gewoon op schoot genomen en zijn we samen van de glijbaan gegaan. Daarna was ie weer helemaal los en is ie nog 20x van de glijbaan gegaan in zijn eentje.
Wat ie dan weer niet eng vind, is de glijbaan opklimmen (via de glijkant).
pi_188886208
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 21:22 schreef Lemijn het volgende: Zo draaide Jacob zich, toen ik vanmiddag in de speeltuin zei dat we naar huis moesten, nog even om naar zijn geliefde speelgoedvuilnisauto, zwaaide ernaar, daaaag toto!, pakte mijn hand en liep mee.
Luistert Jacob zo goed???
Als wij met Simon in de speeltuin zijn en zeggen dat we naar huis gaan, dan gaat ie krijsen, liggen en loopt ie gewoon weg omdat ie wil blijven :+
  dinsdag 10 september 2019 @ 21:36:53 #22
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188886291
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 21:32 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

Luistert Jacob zo goed???
Als wij met Simon in de speeltuin zijn en zeggen dat we naar huis gaan, dan gaat ie krijsen, liggen en loopt ie gewoon weg omdat ie wil blijven :+
Haha, nou, check mijn nee-verhalen van hierboven even. Maar ik had deze keer braaf 'we gaan zo naar huis, dan gaan we eten' en 'laatste keer van de glijbaan, daarna gaan we weg' gezegd en toen ging het echt zo soepel. Heb ik ook een keer mazzel *). En hij mag dan lekker in de buggy zitten, dat vindt hij ook fijn want luilak 8-) .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 10 september 2019 @ 21:47:45 #23
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188886532
Ha ja, altijd zo'n leuke klus, je peuter meekrijgen uit een speeltuin. Ik word ook altijd flink op de proef gesteld. Dan wil hij bijvoorbeeld ineens dwangmatig elk toestel nog een laatste keer :')

Gelukkig werkt het tot 5 tellen nog steeds erg goed hier. Zodra ik ga tellen weet hij: oei, ze meent het. En dan komt hij braaf. Zo benieuwd hoelang dat nog duurt.
pi_188886834
Oja, nog een laatste keer. En daarna cht de laatste keer, met daarna nog 358 laatste keren :D :+

Quoi, maar hoe heb je dat dan uitgelegd met dat tot 5 tellen? Ik tel tot 5 als je ……..
Wat gebeurt er al je ooit wel tot 5 moet tellen?
Je schreef er eerder over, toen heb ik het met Simon ook geprobeerd, die ging me gewoon uitlachen :D :D
pi_188886864
Quoi dat tellen werkte een tijdje hier maar nu ook niet meer. Hij telt zelf al mee :') soms krijg ik hem mee door samen het uit te zwaaien, soms neem ik hem krijsend onder mijn arm mee.

Gisteren kwamen we van het krijspaleis terug (2.5 uur geweest, wat een zit :+) en de auto stond nog niet stil of hij zei dat hij wilde fietsen. Dat moedig ik aan want dat was heel eng. Hij fietste richting de jumbo, ik zei waar ga je heen? Wilde hij naar de speeltuin naast de jumbo :o ok, als jij daar heen wilt fietsen, ga maar. Hij wist bijna de weg. Het is nog best een paar straten door.hij heeft zelf heen en terug gefietst en even fijn gespeeld in de speeltuin. Zo lief O+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')