abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 27 augustus 2019 @ 19:09:13 #1
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188655331


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


[ Bericht 0% gewijzigd door Nattekat op 02-09-2019 23:43:51 (Kapot linkje op verzoek weggehaald) ]
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188664740
quote:
Teen Star Briana Williams Tests Positive For Banned Substance

Shocking news out of Jamaica as 100m high school national record holder and World U-20 champion Briana Williams has tested positive for the banned diuretic Hydrochlorothiazide (HCTZ), according to multiple outlets.

Williams’ ‘B’ sample confirmed the discovery of the diuretic in a WADA test, according to RJR Sports in Jamaica. Diuretics like HCTZ can mask the presence of other banned substances like anabolic steroids. It is typically prescribed to treat high blood pressure.

Williams, 17, and her lawyers will contest the anti-doping violation at a disciplinary hearing in the coming weeks. The teen star has denied any wrongdoing and will contend that the positive test was a result of an over-the-counter cold medication.

Emir Crowne, Williams’ attorney, told Reuters that the medication was declared on the sprinter’s doping control form at the Jamaican Trials back in June, where the substance was detected. Crowne said the diuretic found in the test was not among the listed ingredients on the medication, but a test on the medicine itself confirmed the presence of the banned substance.

“It is genuinely a case where I would suggest no fault at all for a situation that was beyond her control, and beyond anyone’s control really,” Crowne said.

Williams finished third in the women’s 100m at her nationals championships on June 21 to preliminarily qualify for the 2019 IAAF World Championships in Doha. In that race, Williams, who attends high school in Florida, set the national high school record of 10.94.

https://www.flotrack.org/(...)for-banned-substance
pi_188667057
Je verwacht het niet! En wéér zat het in medicatie, jeetje.
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 augustus 2019 @ 13:42:36 #4
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188667684
quote:
9s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 13:11 schreef DeeBee het volgende:
Je verwacht het niet! En wéér zat het in medicatie, jeetje.
Nou ja, als ze de medicatie netjes aan heeft gegeven op het formulier en uit tests inderdaad is gebleken dat de medicatie vervuild was, heb je op zich wel een aardige zaak denk ik.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188668644
Allemaal charlatans, ik geloof niks van die onzin verhalen.

'Toevallig' vervuild met dan ook nog een stof die prestaties verbetert of andere stoffen kan maskeren, lol.
Jack does it in real time...
  woensdag 28 augustus 2019 @ 14:31:52 #6
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_188668646
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 13:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou ja, als ze de medicatie netjes aan heeft gegeven op het formulier en uit tests inderdaad is gebleken dat de medicatie vervuild was, heb je op zich wel een aardige zaak denk ik.
En een excuus om je helemaal vol te gooien, net als hoogtetentjes en trainen op de vulkaan.
Feyenoord!!! * Barça
pi_188676380
heeft Hamilton het over Cancellara of Armstrong?

https://cyclingtips.com/2(...)-hamilton-interview/
pi_188677958
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 21:15 schreef THEFXR het volgende:
heeft Hamilton het over Cancellara of Armstrong?

https://cyclingtips.com/2(...)-hamilton-interview/
Lastig, maar Hamilton lijkt te beweren dat de echte top ook mechanische doping niet uit de weg ging.
Trouwens, hij zelf was al weg bij CSC toen Cancellara daar begon.
Ikzelf vind Hamilton niet de meest betrouwbare boodschapper/bron, zijn boek heb ik zeker gelezen, dat wel.
Bij Hoevelaken linksaf
pi_188760813
Coleman vrijgesproken. De WADA heeft de eerste test gepostdateerd op 1 april ipv 6 juni 2018, want het werkt met kwartalen ofzo, en DUS is er niks aan de hand want niet 3 gemiste testen in een jaar maar 3 in 13 maanden.

:')

De WADA maakt zich nu toch al een tijdje belachelijk.

Hier staat het op ESPN, maar ik heb het zelf van het onvolprezen Teletekst.
pi_188760836
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 12:55 schreef VoMy het volgende:

[..]

Komt ie wel mee weg.
QFT
pi_188763619
Waarom staat mechanische doping niet in de OP?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  maandag 2 september 2019 @ 23:16:32 #12
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_188763655
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2019 23:15 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Waarom staat mechanische doping niet in de OP?
Staat er wel degelijk in, middels foto van die eendenbek.
pi_188763741
quote:
1s.gif Op maandag 2 september 2019 23:16 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Staat er wel degelijk in, middels foto van die eendenbek.
:) ja, je hebt helemaal gelijk _O-
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_188818807
ziet er echt natty uit.
.
pi_188832181
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 19:05 schreef heywoodu het volgende:
Perkovic is geklopt op de discus, derde zelfs :o Winst voor Yaime Perez, voor Andressa de Morais.
quote:
De Braziliaanse discuswerpster Andressa de Morais heeft een positieve dopingtest afgelegd. In haar urine zijn sporen van een verboden anabole stof aangetroffen

De 28-jarige Andressa De Morais verbeterde eerder deze maand het Zuid-Amerikaanse record op de Panamerikaanse Spelen in Lima. Met 65,98m won ze zilver achter de Cubaanse Yaimé Perez. De positieve test zou op die Spelen zijn afgelegd.

Volgens de Athletics Integrity Unit zijn in de urine van De Morais sporen gevonden van een anabole stof. De Morais staat 6e op de ranglijst van 2019 en was een medaillekandidate voor het WK in Doha later deze maand.
  Redactie Sport zaterdag 7 september 2019 @ 21:34:58 #16
451829 crew  H.Vviv
pi_188838537
Zestig wedstrijden schorsing voor honkballer Michael Pineda en mist daardoor ook het postseason.

quote:
Twins starter Michael Pineda received a 60-game suspension on Saturday for testing positive for hydrochlorothiazide, a diuretic in violation of Major League Baseball's Joint Drug Prevention and Treatment Program, as announced by the Office of the Commissioner of Baseball.

The suspension will go into effect immediately and rules Pineda out for the remainder of the regular season and for the playoffs.

“We were disappointed to learn of the suspension of Michael Pineda for violating Major League Baseball's Joint Drug Prevention and Treatment Program," said the Twins in a statement. "We fully support Major League Baseball's policy and its efforts to eliminate banned substances from our game. Per the protocol outlined in the Joint Drug Program, the Minnesota Twins will not comment further on this matter.”

In a statement released through the Major League Baseball Players Association, Pineda issued an apology to Twins fans, his family, his teammates and to the organization.

"I mistakenly took a medication that was given to me by a close acquaintance, who obtained it over the counter and assured me it would safely help me manage my weight," Pineda's statement read. "I ingested a few of these pills without the consent of the Twins' training staff."

According to a report by MLB Network Insider Ken Rosenthal, an arbitrator heard Pineda's appeal and reduced the penalty to 60 games from the usual standard of 80 games for a first offense.

"This was shocking for me to hear," Pineda's statement continued. "I never intended to cheat the system, other players or opposing teams. While I am pleased that the arbitrator found there was clear and convincing evidence to reduce my discipline, I realize that I am ultimately responsible for what goes in my body and therefore respect the 60-game suspension that remains."

Pineda had been arguably the most consistent member of the Minnesota starting rotation since May, and his strong second half has been a significant factor in the Twins' ability to put some distance between themselves and the Indians. Pineda was 5-1 with a 3.06 ERA in nine starts since the All-Star break, and the Twins had won four of his last five starts.

Pineda allowed one run in six innings and recorded a season-high 10 strikeouts in Minnesota's loss to the Indians at Target Field on Friday night.

In his first season on the field following a recovery from Tommy John surgery, Pineda's consistency had been an important part of why the Twins' rotation entered Saturday ranked fourth in the American League with 14.2 WAR, according to FanGraphs.

The loss of Pineda also reduces the margin for error in the Twins' starting corps down the stretch and into the postseason in light of Jose Berrios' and Martin Perez's struggles with consistency and Kyle Gibson's ongoing battle with ulcerative colitis. Pineda would almost certainly have slotted into a prominent role in a playoff rotation.

Instead, the Twins are now left with a glaring hole in what had largely been a healthy, productive starting rotation for much of the season. Minnesota's top five starters -- Berrios, Gibson, Perez, Pineda and Jake Odorizzi -- had started all but eight of Minnesota's 141 games this season.

Now, might need to rely more heavily on younger pitchers like Lewis Thorpe, Devin Smeltzer or Randy Dobnak -- all of whom made their Major League debuts this season -- in more meaningful roles.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 11 september 2019 @ 13:06:31 #17
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188894238
Even crossposten vanaf hier.

Scienceofsport twitterde op woensdag 11-09-2019 om 11:41:36 “How to cheat at sport and get away with it” - our latest pod explores some of sport’s infamous cheats. You’ll meet real & vanishing twins, marathon hitchhikers, #bloodgate, pins into testicles & passionate kissing. Listen here & on all major platforms:https://t.co/Xec6avgtkv reageer retweet
quote:
Also, it features my semi tongue-in-cheek seven-point list of tips for effective cheating. And since not everyone listens to podcasts, I thought I’d share them here, in a short thread…or just listen to the pod!

1. Never take a test you won’t pass. So run away, hide, avoid, duck, dive and escape. Train where you can’t be easily reached, and ignore the testers if they aren’t in your designated window. Withdraw, lose, but don’t take that test!

2. Have money. No matter your method of cheating, you win on both sides of the equation - money helps you cheat with complexity & sophistication, which is the name of the game. And then *IF* you’re caught, expensive lawyers can amplify it even more, creating doubt for your escape

3. Cultivate friends in high places. Governance, organisation, even media. If you’re “too big to fail”, and have some protection of being “important”, you will be safer than the masses, who are often sacrificed to make it appear like rules are working.

4. Own the narrative. If you cheat to win, chances are it’ll be a surprise. A transformation. Late emergence. You have to explain it, so prepare the world ahead of time. A mystery disease, diet & weight loss, new attitude. Whatever it takes, conjure up reasons other than cheating

5. Have asthma. Or be susceptible to infections and diseases, and make sure you have a good (that is, agreeable) doctor. The ‘medicalisation’ of sport is where the marginal gains are. This will also help you with the previous point 4. And Point 2, re complexity. Bewilder them!

6. Attack, with aggression & legal might, any accusers. They’re unlikely to have the money or the desire for the fight. If you don’t fancy the threats, just use NDAs on whoever knows where the skeletons are buried. Basically, make the barriers to whistleblowing insurmountable

7. Do not be: Chinese, Spanish, Kenyan, Italian, Turkish, and definitely, definitely not Russian! If your name ends if -ov or -ova, don’t even bother, they’ll be onto you even if you’re innocent (see Point 3).

Ok those are only semi-serious, though they’re still true (I think!). They are a summary of our @sportsscipod
“cheating in sport” podcast, though, which you can listen to here:
https://podcasts.apple.co(...)9225?i=1000449136593
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188993992
Nathan DeAsha: Bodybuilder branded steroid 'disgrace' for gym supply

An international bodybuilder has been called a "disgrace to the sport" by a judge after he used his fame to sell steroids to gym users.

Nathan DeAsha, from Liverpool, admitted supplying £10,000-worth of the drugs to the Pain and Gain gym in Barnstaple, Devon, over three months in 2017.

He was given a 12-month suspended jail sentence at Exeter Crown Court.

Earlier this month, gym owner Richard Green was jailed for four and a half years for drug dealing.

DeAsha, 33, was forced to pull out of the Mr Olympia event in Las Vegas so he could attend court.
Image copyright Devon & Cornwall Police
Image caption Police found boxes of steroids worth about £10,000 in a locked boiler room at the Pain and Gain gym

The court heard he gave a training seminar to 250 customers at the gym in May 2017, during which he discussed his use of steroids, which he then supplied to gym users.

Police later found drugs in a locked boiler room with DeAsha's fingerprint on, and his gym in Liverpool as the return address.
'Damaged reputation'

DeAsha is one of Britain's top bodybuilders and the current British Grand Prix champion.

Judge David Evans told him: "As a regular competitor on the national and international stage, who has done well in bodybuilding, you are a disgrace to the sport and it is doubly sad, given how well you have done to overcome past behaviour and adversity.

"What makes your behaviour more disappointing is that you project yourself as an ambassador for the sport to children.

"I hope you can make good the damage which you have done to your own reputation and to the sport."

Julian Nutter, defending, said DeAsha had been jailed when he was younger but had used his bodybuilding skills to turn his life around.

He said DeAsha would suffer serious punishment because his conviction would prevent him travelling to the United States to compete in the future..https://www.bbc.com/news/uk-england-devon-49718448
pi_189022163
bij bloeddoping gaat het toch over je bloedeigen bloed
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 19 september 2019 @ 14:59:07 #20
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_189022185


Uiterst matige photoshop.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 19 september 2019 @ 15:26:42 #21
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_189022465
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 14:57 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
bij bloeddoping gaat het toch over je bloedeigen bloed
In principe wel.
Bij Boogerd van z'n broer, en bij Astana per ongeluk van een ploegmaat.
Feyenoord!!! * Barça
pi_189022577
ik lees net dat de knecht van Tom helemaal onder de dope zat toen ie de Giro won
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 19 september 2019 @ 15:50:49 #23
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_189022785
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 15:34 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
ik lees net dat de knecht van Tom helemaal onder de dope zat toen ie de Giro won
Verkeerde topic.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 20 september 2019 @ 20:05:57 #24
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_189044017
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 20 september 2019 @ 21:20:07 #25
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_189045256
:o
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 21 september 2019 @ 08:13:21 #27
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_189050868
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 september 2019 01:15 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het is de schuld van de baby.
quote:
Eu tenho mania de dar meu nariz para a criança chupar. Conforme ela vai chupando meu nariz, eu vou inalando as substâncias que ela manda para o meu corpo - comentou Rafaela.
Wat erop neerkomt dat ze haar neus als een soort speen aan dat kind gaf (paar dagen voor vertrek naar Lima, meisje van 7 maanden is de dochter van een andere judoka daar), en zegt dat ze daarbij de astmamedicatie van het meisje geïnhaleerd moet hebben.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 21 september 2019 @ 10:37:19 #28
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_189052207
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 september 2019 08:13 schreef heywoodu het volgende:

[..]

[..]

Wat erop neerkomt dat ze haar neus als een soort speen aan dat kind gaf (paar dagen voor vertrek naar Lima, meisje van 7 maanden is de dochter van een andere judoka daar), en zegt dat ze daarbij de astmamedicatie van het meisje geïnhaleerd moet hebben.
waterdicht verhaal
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 21 september 2019 @ 11:27:55 #29
426493 crew  PippenScottie
pi_189052738
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 september 2019 08:13 schreef heywoodu het volgende:

[..]


[..]

Wat erop neerkomt dat ze haar neus als een soort speen aan dat kind gaf (paar dagen voor vertrek naar Lima, meisje van 7 maanden is de dochter van een andere judoka daar), en zegt dat ze daarbij de astmamedicatie van het meisje geïnhaleerd moet hebben.
Ik verdenk sporters ervan dat ze er ook een sport van maken om het grootste bullshit excuus te verzinnen. En dat ze er allemaal smakelijk om lachen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 21 september 2019 @ 11:36:54 #30
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_189052836
wat zijn de beste die we kenen?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 21 september 2019 @ 11:58:43 #31
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_189053015
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 september 2019 11:36 schreef rubbereend het volgende:
wat zijn de beste die we kenen?
De tweelingbroer vaan Tyler? En de duif ben ik ook fan van.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 21 september 2019 @ 12:00:42 #32
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_189053032
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 september 2019 11:27 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Ik verdenk sporters ervan dat ze er ook een sport van maken om het grootste bullshit excuus te verzinnen. En dat ze er allemaal smakelijk om lachen.
Nou ja, ik ben op zich wel benieuwd naar studies over de bloedwaarden van vrouwen tijdens de menstruatie. Stel dat Sicot inderdaad om die reden een positief plasje afgeleverd zou hebben, dan zou dat echt gigantisch veel kunnen betekenen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator zaterdag 21 september 2019 @ 12:19:00 #33
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189053206
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 september 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou ja, ik ben op zich wel benieuwd naar studies over de bloedwaarden van vrouwen tijdens de menstruatie. Stel dat Sicot inderdaad om die reden een positief plasje afgeleverd zou hebben, dan zou dat echt gigantisch veel kunnen betekenen.
Maar er zit een verschil tussen natuurlijk EPO en synthetisch EPO.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_189054477
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 september 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou ja, ik ben op zich wel benieuwd naar studies over de bloedwaarden van vrouwen tijdens de menstruatie. Stel dat Sicot inderdaad om die reden een positief plasje afgeleverd zou hebben, dan zou dat echt gigantisch veel kunnen betekenen.
Dat zou dan op zich al best wel heel veel vaker voorgekomen moeten zijn.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 21 september 2019 @ 14:12:58 #35
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_189054494
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 september 2019 14:11 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat zou dan op zich al best wel heel veel vaker voorgekomen moeten zijn.
Vaker dan dat van Silva wel ja.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_189066642
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 september 2019 08:13 schreef heywoodu het volgende:

[..]


[..]

Wat erop neerkomt dat ze haar neus als een soort speen aan dat kind gaf (paar dagen voor vertrek naar Lima, meisje van 7 maanden is de dochter van een andere judoka daar), en zegt dat ze daarbij de astmamedicatie van het meisje geïnhaleerd moet hebben.
Buiten dat, wie zegt dat fenoterol een voordeel geeft bij judo?

Het is geen duursport zoals hardlopen of wielrennen.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_189066654
quote:
1s.gif Op zondag 22 september 2019 08:58 schreef Godshand het volgende:

[..]

Buiten dat, wie zegt dat fenoterol een voordeel geeft bij judo?

Het is geen duursport zoals hardlopen of wielrennen.
Haha. Hahahaha.

Bepaalde doping werkt alleen bij duursporten genot.
Jack does it in real time...
  zondag 22 september 2019 @ 09:07:57 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189066704
Oh god deze crap voor de 100e keer
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 22 september 2019 @ 14:10:43 #39
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_189070377
quote:
1s.gif Op zondag 22 september 2019 08:58 schreef Godshand het volgende:

[..]

Buiten dat, wie zegt dat fenoterol een voordeel geeft bij judo?

WADA
Feyenoord!!! * Barça
  zondag 22 september 2019 @ 18:49:41 #40
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_189075870
quote:
‘Rusland knoeit opnieuw met dopingresultaten, uitsluiting Spelen dreigt’
Rusland loopt het gevaar volgend jaar bij de Olympische Spelen van Tokio te worden uitgesloten van deelname. Mogelijk is er opnieuw geknoeid met de resultaten van dopingmonsters.
https://www.ad.nl/buitenl(...)len-dreigt~a062126d/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_189086488
quote:
Einde van een tijdperk: WADA zet punt achter de beruchte ‘Operacion Puerto’

Dertien jaar nadat het dopingschandaal rond de omstreden arts Eufemiano Fuentes losbarstte, heeft het Wereldantidopingagentschap (WADA) een punt gezet achter het onderzoek Operacion Puerto. Elf sporters werden geïdentificeerd als klanten van Fuentes. Het WADA kan de namen echter niet bekendmaken omdat de verjaringstermijn overschreden is.

“Operacion Puerto, geopend in 2006, is in augustus 2019 beëindigd. (...) In totaal werden elf sporters (tien mannen en één vrouw) geïdentificeerd als klanten van dokter Fuentes. Aangezien de verjaringstermijn van tien jaar echter verstreken is, kunnen de namen niet meer publiek gemaakt worden”, meldt het WADA in zijn vorige week gepubliceerde jaarrapport 2018. Het is niet duidelijk of de sporters nog actief zijn.

De zaak-Puerto barstte los op 23 mei 2006. De Spaanse Guardia Civil vond toen meer dan 200 bloedzakken in een clandestien laboratorium van dokter Fuentes in Madrid. Pas in juli 2016 kreeg het WADA de stalen in handen na een lange strijd met de Spaanse justitie, dat datzelfde jaar Fuentes en andere betrokkenen vrijsprak wegens het ontbreken van antidopingwetgeving in Spanje ten tijde van de feiten.

Verschillende grote wielernamen passeerden de revue in de zaak-Puerto. In het kader hiervan werden de Italiaan Ivan Basso, de Duitser Jan Ullrich en de Spanjaard Alejandro Valverde geschorst. Tijdens het proces gaf Fuentes echter aan ook sporters uit andere disciplines te hebben behandeld.
pi_189086529
quote:
Ophef vlak voor WK atletiek: Duitse tv-reportage beschuldigt Keniaanse topatleten van dopinggebruik

Twee toppers uit de Keniaanse selectie voor het WK atletiek in Doha hebben zich heel recent laten behandelen met epo. Dat blijkt uit een tv-reportage van de Duitse televisiezender ZDF. Het gaat hierbij om een man en een vrouw die met een verborgen camera werden gefilmd op het ogenblik dat ze de epo in hun aderen spuiten.

Een anonieme arts bevestigt dat epo in Kenia veelvuldig wordt gebruikt. “Maar niet kort voor een wedstrijd”, klinkt het. “Hier wordt epo gebruikt tijdens trainingsperiodes zodat ze harder kunnen trainen en dus meer baat hebben bij hun trainingen. Van de huidige nationale ploeg had ik alleen al acht atleten in behandeling.”

De Keniaanse atletiekfederatie ‘Athletics Kenya’ gebaart van krommenaas. Voorzitter Barnabis Korir is formeel: “Wij volgen de WADA-regels”, klinkt het. “De atleten zijn goed ingelicht, we hebben alle dopingregels duidelijk gemaakt. Ze kennen ook de consequenties: wie op doping wordt betrapt, wordt uit het team gegooid en zal nooit nog de kleuren van Kenia verdedigen.”

Volgens de ZDF-reportage worden er echter corrupte deals gesloten tussen de atletiekfederatie en het Keniaanse dopingagentschap. “De resultaten (van de dopingtesten, red) worden verborgen gehouden zodat het niet tot schorsingen komt”, aldus een voormalige medewerker van het dopingagentschap. “De instanties werken samen en verdienen er geld aan, betaald door de atleet of diens manager.”

De Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft intussen ook alarm geslagen. Geconfronteerd met de resultaten van de ZDF-reportage, wil ‘chef integriteit’ Brett Clothier antwoorden. “Het zijn zware beschuldigingen maar we zijn niet zo naïef te beweren dat problemen als corruptie in Kenia niet bestaan.”

Kenia staat al op een lijst. “We werken met categorieën”, verduidelijkt Clothier. “Vijf landen behoren tot de A-categorie. Dat zijn landen met een zware dopingproblematiek die bijgevolg door ons op de voet gevolgd worden. Kenia behoort tot de A-landen. Als ze zich niet aan de regels houden, dan dreigt voor hen de volledige uitsluiting.”
https://www.zdf.de/sport/(...)etik-doping-100.html
pi_189088273
quote:
Nationale dopingagentschappen _O_
pi_189093825
Dit hadden wij totaal niet verwacht van de altijd doperende en mokerdomme Keniaantjes.
Jack does it in real time...
  dinsdag 24 september 2019 @ 07:24:29 #45
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_189093895
quote:
9s.gif Op dinsdag 24 september 2019 06:57 schreef DeeBee het volgende:
Dit hadden wij totaal niet verwacht van de altijd doperende en mokerdomme Keniaantjes.
Zeg jij hier iets racistisch over IQ/intellect?
pi_189094316
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 september 2019 07:24 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Zeg jij hier iets racistisch over IQ/intellect?
Nee, dat niet hoor. Het mokerdomme is vooral een running gag wat betreft hun falende tactieken tijdens toernooien.

Het is een vrij treurig systeem daar, vooral in de hand gewerkt door louche managers en (Westerse) stadsmarathons die ineens allemaal een < 2:06 marathon will hebben.

Ik zou ook epo gebruiken als het dé kans was om te ontsnappen / promoveren uit lagere socio-economische klasse in Kenia. In het 'slechste' geval ben je gewoon terug bij af, in het beste geval win je grote wedstrijden en ben je rijker dan je ooit had kunnen dromen...

Ik ben alleen wel klaar met het wijzen naar een Rusland en het doen als Afrikaantjes alles op water en brood doen. En dit soort corruptie en medewerking van de anti-doping organisaties zou gewoon reden moeten zijn dat er geen Kenianen mee doen in Doha. Maar dan zou iedereen racisme gaan roepen enzo en spelen ze zelf de ACT van de vermoorde onschuld. Het is gewoon vrij treurig dat de strijd tegen doping dood en begraven is, maar nationale bonden die dopinggebruik faciliteren moeten aangepakt worden...
Jack does it in real time...
pi_189125236
policia twitterde op woensdag 25-09-2019 om 11:01:17 Detenidos en #Madrid y #Asturias seis ciclistas de un club ovetense y cinco personas más por distribuir sustancias dopantes. Primera operación conjunta de la Policía Nacional y #AMERIPOL contra el #dopaje deportivo. https://t.co/La2MnXCtiB reageer retweet
Kan geen Spaans, maar filmpje zag er leuk uit
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
pi_189125456
Is dit de Spaanse ploeg in voorbereiding op het WK?
Jack does it in real time...
  donderdag 26 september 2019 @ 10:08:56 #49
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_189125506
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 09:43 schreef Steven184 het volgende:
policia twitterde op woensdag 25-09-2019 om 11:01:17 Detenidos en #Madrid y #Asturias seis ciclistas de un club ovetense y cinco personas más por distribuir sustancias dopantes. Primera operación conjunta de la Policía Nacional y #AMERIPOL contra el #dopaje deportivo. https://t.co/La2MnXCtiB reageer retweet
Kan geen Spaans, maar filmpje zag er leuk uit
Zag ik er nou eentje aan een infuus hangen of leek dat maar zo?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_189125702
Iemand die de fietsen herkent?
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')