abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 11:56:36 #1
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_188489607
registreer om deze reclame te verbergen
Mensen gaan naar een festival om allerlei redenen, vooral om zich te amuseren. Als daar dan zo’n messias van de nieuwe lichting een loodzware doemboodschap komt verkondigen en met opgeheven en vermanend vingertje de festivalgangers de ware groene weg toont, dan kan ik het me voorstellen dat niet iedereen op de weide daar gelukkig van wordt.

quote:
Anuna De Wever verlaat Pukkelpop nadat ze uitgejouwd en belaagd werd op camping: organisatie opent onderzoek

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Anuna De Wever (18), het gezicht van Youth For Climate, kreeg gisteren boegeroep te verwerken toen ze op een podium van Pukkelpop klom. De klimaatactiviste wilde het publiek warm maken voor ‘Clap for Climate’, een actie om de aandacht te vestigen op het klimaat. Maar dat was niet naar de zin van veel festivalgangers. Later werden haar vriendinnen bedreigd op de camping. De Wever heeft het festival intussen verlaten en keert wellicht niet meer terug. De Pukkelpop-organisatie heeft een onderzoek geopend.

Naast beukende beats in de Boiler Room op Pukkelpop was er gisteren een opvallende gast: Anuna De Wever. Toen Anuna op het podium klom, ging de muziek plots uit en werden er enkele boodschappen geprojecteerd over het klimaat. Op Twitter verschenen er verschillende berichten dat de klimaatactiviste af te rekenen kreeg met veel boegeroep:

WoutPatyn twitterde op donderdag 15-08-2019 om 23:28:47 Zonet op #Pukkelpop kwam @AnunaDeWever haar defaitische mening over het klimaat voor de hele Boiler Room verkondigen. Dat op het podium voor honderden. 1/ reageer retweet
WoutPatyn twitterde op donderdag 15-08-2019 om 23:28:47 Dat een festival een levensstijl over ecologie, klimaat ... uitdraagt heb ik geen probleem mee. Recycleren, sorteren ... Terecht dat er zoveel aandacht voor is! 2/ reageer retweet
WoutPatyn twitterde op donderdag 15-08-2019 om 23:28:47 Maar @AnunaDeWever die haar mening komt verkondigen over het klimaat is problematisch. Ze werd onthaald met gejouw en boe-geroep. Terecht: politiek hoort niet op een festival. 3/ reageer retweet
WoutPatyn twitterde op donderdag 15-08-2019 om 23:28:48 Klimaat is geen politiek! Juist, maar Anuna is zo politiek aangebrand dat ze geen boodschap over het klimaat meer brengt, maar een politieke boodschap. En ja, die is links. De bevolking is dit moe. 4/ reageer retweet
Lastig gevallen op camping
Toen Anuna en haar vriendinnen naar de camping terugkeerden, bleek de rust nog niet wedergekeerd. Ze werden er lastig gevallen door jongens met Vlaamse vlaggen. Ook werden hun partytent en enkele andere tenten kapotgemaakt, waarna de security ter plekke kwam. De jongens maakten ’s nachts tenten open, maar daar heeft Anuna naar eigen zeggen weinig van gemerkt omdat ze diep lag te slapen. Ze vermoedt dat de jongens op zoek waren naar haar.

Volgens Knack-journalist Jeroen De Preter is er zelfs sprake van doodsbedreigingen en werd er gegooid met flessen vol urine.

Clap for Climate
Anuna schuimt deze zomer samen met Youth for Climate verschillende festivals af om met ‘Clap for Climate’ de aandacht te vestigen op de klimaatproblematiek. Na onder andere Dranouter en Cactusfestival was gisteren dus Pukkelpop aan de beurt.

Anuna bevestigt dat er boegeroep was, maar benadrukt dat ze daarnaast ook positieve reacties kreeg. Zelf laat ze het niet aan haar hart komen: “Er zijn op elk festival waar we komen gemengde reacties. Er is applaus, maar evengoed boegeroep. Het belangrijkste is dat mensen de boodschap die we willen uitdragen meekrijgen.”

Anuna heeft het festival intussen verlaten en vertelt aan de redactie van Het Nieuwsblad dat ze wellicht niet meer terugkeert.

Extra bescherming
De organisatie van Pukkelpop heeft een intern onderzoek geopend naar de incidenten op de camping, maar Anuna heeft vooralsnog geen klacht ingediend. “Als er stappen ondernomen moeten worden, dan zullen we dat doen. We vinden dat zoiets op een festival absoluut niet door de beugel kan”, zegt woordvoerder Frederik Luyten. “De aandacht op de groep vriendinnen zal verscherpt worden. De security zal alerter op hen zijn en een oogje in het zeil houden.”

https://www.hln.be/showbi(...)-onderzoek~a18f996c/
Ik ben een Nikon :-)
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 12:00:02 #2
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_188489639
Als je wel eens een festival bezoekt zie je vlaggen van alle landen en regio's. Voor mij is een Vlaamse leeuwenvlag geen politieke boodschap in tegenstelling tot wat anunake op dat podium stond te verkondigen...sinds wanneer mag je in BelgiŽ niet meer laten zien dat je Vlaming bent? Erg erg erg...

quote:
Peter De Roover (N-VA): “Pukkelpop brengt mij en talloze Vlamingen in verband met naziregime”

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist publieke verontschuldigingen van Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine omdat het muziekfestival alle Vlaamse vlaggen heeft laten weghalen waarop een Vlaamse Leeuw met zwarte klauwen staat afgebeeld. Volgens Pukkelpop is dat een “zwarte collaboratievlag”, maar die benaming is de Roover in het verkeerde keelgat geschoten.

“Uw organisatie criminaliseert mij en talloze Vlamingen door ons in verband te brengen met het naziregime”, schrijft De Roover in een open brief op Facebook. “Wanneer ik bij een volgende gelegenheid weer de zwartgele Vlaamse Leeuw aan mijn gevel hang, zouden mensen daar op het gezag van uw organisatie uit kunnen opmaken dat ik aanhanger ben van het nationaalsocialisme of de collaboratie met het Hitler-regime goedkeur.”

De organisatoren van Pukkelpop gingen tot het verwijderen van de vlaggen over na de commotie rond klimaatactiviste Anuna De Wever. Zij en haar vriendinnen werden op de camping van het festival lastiggevallen door enkele festivalgangers, waarna de security ter plaatse moest komen. De Wever zou naar eigen zeggen lastiggevallen zijn geweest door jongens met Vlaamse vlaggen.

Dat Pukkelpop als reactie op het incident specifiek de Vlaamse strijdvlaggen verwijderde, lokt heel wat kritiek uit. Zo ook bij Peter De Roover dus, die jarenlang actief was bij de Vlaamse Volksbeweging. “Ik verwacht dat u zich namens uw organisatie publiek verontschuldigt bij mij en al die andere mensen die de zwartgele Vlaamse Leeuw wel eens hijsen en dat u publiek verklaart dat de totaal onhistorische kwalificatie van deze vlag als collaboratievlag een vergissing was, waarvan uw organisatie afstand neemt”, schrijft De Roover aan Mahassine.

https://www.hln.be/nieuws(...)naziregime~acf638cf/
Ik ben een Nikon :-)
pi_188489733
Slaat de Anuna-moeheid toe?

Begin dit jaar werd Anuna De Wever nog collectief op handen gedragen bij de klimaatmarsen in Brussel, donderdag werd ze uitgejouwd. Is er sprake van Anuna-moeheid?
Ze springt op elk mogelijk podium, terwijl je zo'n polariserende boodschap moet doseren, zegt een expert.

Het was allicht niet de respons die Anuna De Wever had verhoopt, toen de klimaatactiviste donderdagavond tussen twee stomende dj-sets door het podium van de Boiler Room op Pukkelpop betrad. Volgens VUB-socioloog Bram Spruyt is het belangrijk om de context niet uit het oog te verliezen.Een festival, waar altijd wel wat drank mee gemoeid is, gecombineerd met een deel jongeren dat uit is op keet schoppen. En als je iemand als Anuna kan treffen, weet je ook dat je aandacht genereert en scoort bij een deel van de rechtse achterban.
Communicatie-expert Fons Van Dyck (Think BBDO) wijst er ook op dat een dergelijke expliciete maatschappelijke boodschap op een festival een beetje vragen is om problemen. “Enkel de artiesten zelf komen daarmee weg op zo'n podium.

Is het echter geen teken aan de wand dat Anuna De Wever net door een deel van haar klimaatgeneratie wordt uitgejoeld? Ook Greta Thunberg krijgt haar deel: de Zweedse klimaatactiviste, die momenteel met de zeilboot onderweg is naar New York, werd online onder meer een orkaan toegewenst. Er lijkt een soort Anuna- of Greta-moeheid te leven. In De Morgen schreef columnist Mohamed Ouaamari gisteren nog hoe de dominante aanwezigheid van Anuna in de actualiteit Vlaanderen collectief op de zenuwen heeft gewerkt. Ze springt op elk mogelijk forum dat haar aangeboden wordt, terwijl je zo'n polariserende boodschap net heel erg moet doseren, zegt Van Dyck.

Ecofundamentalist

Volgens socioloog Spruyt werd de populariteit van de klimaatspijbelacties mogelijk ook overschat. Soms leek het alsof de hele Vlaamse jeugd een beter klimaatbeleid eiste. Terwijl er natuurlijk ook een grote massa op de schoolbanken bleef, waaronder een segment dat zich sterk afzet tegen het klimaatvingertje. Die groep liet haar stem niet horen in Brussel, maar duidelijk wel op Pukkelpop.

Volgens Van Dyck zit daar een belangrijke les in.Niet iedereen is een ecofundamentalist die met gemak die goedkope citytrip bij Ryanair aan de kant schuift. De omvangrijke middenmoot aan jongeren worstelt net heel erg met het koppelen van klimaatovertuigingen aan gedrag. (MM)

Bron. hln.be

[ Bericht 3% gewijzigd door wodca op 17-08-2019 12:16:40 ]
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 12:15:32 #4
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_188489770
registreer om deze reclame te verbergen
Prima dat de regressieven eens duidelijk gemaakt wordt dat de zelfgenoegzame vanzelfsprekendheid waarmee zij het publieke domein hebben opgeŽist sedert mei 1968 zoetjes aan teneinde loopt.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 12:18:42 #5
486909 Argumentum
Altijd nummer 1!
pi_188489791
Het klimaat blijft dus haar enige maat?
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
pi_188489820
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:15 schreef Oostwoud het volgende:
Prima dat de regressieven eens duidelijk gemaakt wordt dat de zelfgenoegzame vanzelfsprekendheid waarmee zij het publieke domein hebben opgeŽist sedert mei 1968 zoetjes aan teneinde loopt.
Zo is het maar net. Als een meisje van 16 een heel andere mening heeft dan jij, dan is er niks mis mee om haar spullen te vernielen, haar te bekogelen met urine en haar vriendinnen te bedreigen. Wat denkt dat meisje wel niet, om zo maar een mening te hebben?
"Who are you?"
"The Anti-Christ. You get me in a vendetta kind of mood. You tell the angels in heaven you never seen evil so singularly personified as you did in the face of the man who killed you. My name is Vincent Cocotti."
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 12:26:10 #7
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_188489845
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:22 schreef DonVincenzo het volgende:

[..]

Zo is het maar net. Als een meisje van 16 een heel andere mening heeft dan jij, dan is er niks mis mee om haar spullen te vernielen, haar te bekogelen met urine en haar vriendinnen te bedreigen. Wat denkt dat meisje wel niet, om zo maar een mening te hebben?
Grappig en voorspelbaar dat je dit uit mijn tekst haalt.

Mijn post was abstract bedoeld. Ik roep al tijden op tot meer openlijk verzet tegen de regressieven. Niet meer als makke schapen luisteren naar hun kletskoek terwijl je jezelf zit te verbijten, of klagen "dat je je mening niet mag uiten". De oplossing zit in de herovering van het publieke domein, gesteund door een nieuwe lange mars door de instituties.

Als je een GroenSinister of D66-figuur op straat ziet, of mensen die regressieve denkbeelden uitdragen: nawijzen en uitlachen op straat.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_188489863
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:26 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Grappig en voorspelbaar dat je dit uit mijn tekst haalt.

Mijn post was abstract bedoeld. Ik roep al tijden op tot meer openlijk verzet tegen de regressieven. Niet meer als makke schapen luisteren terwijl je jezelf zit te verbijten, of klagen "dat je je mening niet mag uiten". De oplossing zit in de herovering van het publieke domein, gesteund door een nieuwe lange mars door de instituties.
Ja, dus dit soort acties zijn prima. Dat is wat je letterlijk zei.
"Who are you?"
"The Anti-Christ. You get me in a vendetta kind of mood. You tell the angels in heaven you never seen evil so singularly personified as you did in the face of the man who killed you. My name is Vincent Cocotti."
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 12:28:26 #9
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_188489877
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:27 schreef DonVincenzo het volgende:

[..]

Ja, dus dit soort acties zijn prima. Dat is wat je letterlijk zei.
Nee, dat typte ik niet letterlijk.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_188489889
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:28 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Nee, dat typte ik niet letterlijk.
Dus eigenlijk is het helemaal niet prima om haar te bedreigen, haar spullen te vernielen en haar te bekogelen met urine?
"Who are you?"
"The Anti-Christ. You get me in a vendetta kind of mood. You tell the angels in heaven you never seen evil so singularly personified as you did in the face of the man who killed you. My name is Vincent Cocotti."
pi_188489916
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:29 schreef DonVincenzo het volgende:

[..]

Dus eigenlijk is het helemaal niet prima om haar te bedreigen, haar spullen te vernielen en haar te bekogelen met urine?
Vooral dat laatste zal in huize Paay met groeiende interesse gevolgd zijn.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 12:32:15 #12
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_188489921
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:29 schreef DonVincenzo het volgende:

[..]

Dus eigenlijk is het helemaal niet prima om haar te bedreigen, haar spullen te vernielen en haar te bekogelen met urine?
Ik deed geen uitspraak over wat Anuna zelf is overkomen. Als wat jij zegt gebeurt is en de daders kunnen herkend worden, dan moeten ze opgepakt worden.

Nogmaals: mijn post had een abstracte bedoeling waarin ik in algemene zin uitspraken deed over een tegenwicht bieden aan de sinds mei 1968 dominante opvattingen.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_188489954
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:31 schreef Hathor het volgende:

[..]

Vooral dat laatste zal in huize Paay met groeiende interesse gevolgd zijn.
Dit vind ik een heel leuk grapje, wat knap bedacht zeg! Misschien kun je ook nog een grapje maken over de naam van haar advocaat? Dan lig ik helemaal dubbel.
"Who are you?"
"The Anti-Christ. You get me in a vendetta kind of mood. You tell the angels in heaven you never seen evil so singularly personified as you did in the face of the man who killed you. My name is Vincent Cocotti."
pi_188489975
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:15 schreef Oostwoud het volgende:
Prima dat de regressieven eens duidelijk gemaakt wordt dat de zelfgenoegzame vanzelfsprekendheid waarmee zij het publieke domein hebben opgeŽist sedert mei 1968 zoetjes aan teneinde loopt.
Wat zou er in een gezonde maatschappij met dit soort meiden gebeuren Oostwoud? :@
pi_188490004
Ik lees in de commentaren op Youtube dat tenten slopen, met flessen urine gooien en afvalgevechten vaker voorkomen
Het is dus maar de vraag of dit specifiek tegen de klimaatdrammertjes gericht was.
pi_188490082
quote:
14s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:35 schreef DonVincenzo het volgende:

[..]

Dit vind ik een heel leuk grapje, wat knap bedacht zeg! Misschien kun je ook nog een grapje maken over de naam van haar advocaat? Dan lig ik helemaal dubbel.
Zeikerd. :{w
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_188490104
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:22 schreef DonVincenzo het volgende:

[..]

Zo is het maar net. Als een meisje van 16 een heel andere mening heeft dan jij, dan is er niks mis mee om haar spullen te vernielen, haar te bekogelen met urine en haar vriendinnen te bedreigen. Wat denkt dat meisje wel niet, om zo maar een mening te hebben?
Dat is niet wat hij zegt. Irritante manier van discussie voeren als je voor iemand dingen invult.
pi_188490150
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:32 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Ik deed geen uitspraak over wat Anuna zelf is overkomen. Als wat jij zegt gebeurt is en de daders kunnen herkend worden, dan moeten ze opgepakt worden.

Nogmaals: mijn post had een abstracte bedoeling waarin ik in algemene zin uitspraken deed over een tegenwicht bieden aan de sinds mei 1968 dominante opvattingen.
Want GL is sinds 1968 aan de macht geweest? We hebben echt geluisterd naar de club van Rome en er geen enorme clusterfuck van gemaakt?

Klimaat helemaal prima? Geen enkel probleem mee?

In werkelijkheid hebben we geen fuck gedaan met de dominante opvattingen van 1968, gewoon hetzelfde rechts-midden beleid van daarvoor.
pi_188490182
quote:
6s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:00 schreef Nikonlover het volgende:

De Wever zou naar eigen zeggen lastiggevallen zijn geweest door jongens met Vlaamse vlaggen.
De vernielde tent(en), doodsbedreigingen en flessen zeik zijn als sneeuw voor de zon verdwenen?
pi_188490199
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:22 schreef DonVincenzo het volgende:

[..]

Zo is het maar net. Als een meisje van 16 een heel andere mening heeft dan jij, dan is er niks mis mee om haar spullen te vernielen, haar te bekogelen met urine en haar vriendinnen te bedreigen. Wat denkt dat meisje wel niet, om zo maar een mening te hebben?
Mensen gijzelen om ze jouw mening door de strot te duwen is minsten zo verkeerd.
pi_188490222
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:58 schreef the-eye het volgende:

[..]

Mensen gijzelen om ze jouw mening door de strot te duwen is minsten zo verkeerd.
Gijzelen nog wel! Het gevang in dat wicht, dat zal der leren.
  Moderator zaterdag 17 augustus 2019 @ 13:00:33 #22
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_188490228
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:58 schreef the-eye het volgende:

[..]

Mensen gijzelen om ze jouw mening door de strot te duwen is minsten zo verkeerd.
gijzelen nog wel :D
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_188490249
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 13:00 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Gijzelen nog wel! Het gevang in dat wicht, dat zal der leren.
Mensen denken een leuke avond te hebben en worden dan in een tent overvallen met klimaatpropaganda waar niet aan te ontkomen is. Dat mogen we gerust gijzelen noemen
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 13:04:00 #24
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_188490265
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:55 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Want GL is sinds 1968 aan de macht geweest? We hebben echt geluisterd naar de club van Rome en er geen enorme clusterfuck van gemaakt?

Klimaat helemaal prima? Geen enkel probleem mee?

In werkelijkheid hebben we geen fuck gedaan met de dominante opvattingen van 1968, gewoon hetzelfde rechts-midden beleid van daarvoor.
Beleid is geen synoniem voor opvatting. Je negeert volledig dat er zoiets is als politiek, maar dat er daarnaast ook een publiek domein is.

Europa zit gevangen in een tangbeweging van knetterrechts 'crony capitalist' economisch beleid ten faveure van grote bedrijven en knetterlinks cultuurmarxisme waarin een weg-met-onsmentaliteit gekweekt wordt.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  Moderator zaterdag 17 augustus 2019 @ 13:05:50 #25
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_188490295
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 13:02 schreef the-eye het volgende:

[..]

Mensen denken een leuke avond te hebben en worden dan in een tent overvallen met klimaatpropaganda waar niet aan te ontkomen is. Dat mogen we gerust gijzelen noemen
nee dat heeft niets met gijzelen te maken

dat festival stelt gewoon een programma op het een vind je leuker dan het ander
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')