abonnement Unibet Coolblue
pi_188494424
quote:
15s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:25 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Heel logisch inderdaad als je zin hebt in vis. 8)7.
Gewoon denken dat je kibbeling eet _O-
Ik was hier...
pi_188494426
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 21:49 schreef stokj het volgende:

[..]

De visboer hier betaal je al gauw ¤8,50 voor 500 gram.
Bij Fred de Zeemeeuw (waar ze het vers bakken terwijl je wacht) betaal je per 100 gram ¤2,75

Je moet ook opletten of het van originele kabeljauw is gemaakt of van polak. Sommige visboeren boren je daarmee.
:')
  Moderator zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:03:20 #28
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188494489
Ik vind - in elk geval van lekkerbek- heek lekkerder dan kabeljauw :@
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:07:39 #29
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494559
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 07:41 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Heb je het dan over kippeling?
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:08:59 #30
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494571
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef DonVincenzo het volgende:
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
Het zijn geen vissoorten, net zomin als de visstick :{w
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:09:24 #31
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_188494578
10 euro voor 750gram, kan er af en toe echt zin in hebben
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:12:19 #32
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494640
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 07:36 schreef Jantje2k het volgende:

[..]

Oké. Merk je dat verschil echt als leek? Ik eet misschien vier keer per jaar kibbeling dus ik kan me voorstellen dat ik dat verschil niet merk.
Er wordt zeker in bedrijfskantines echte rommel verkocht als kibbeling of lekkerbek. Gemalen vis en dan weer in elkaar geschroefd in min of meer visvorm, veel te veel kruiden, veel te vet en het smaakt naar verkouden kip.

Echte kibbeling is van kabeljauwwang, dat zie je al aan vorm en structuur en merk je aan het mondgevoel.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:17:52 #33
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494762
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 09:29 schreef stokj het volgende:

[..]

Er zijn wel echte kenners die het verschil merken (ikzelf merk het niet altijd). Een goede visboer (Fred de Zeemeeuw) zij me ooit dat men kibbeling zonder saus zou moeten eten om de textuur van de kibbeling goed te kunnen proeven.
De meuk in onze kantine was alleen te eten met heel veel saus.
Echte kibbeling is door de manier van maken (knapperig van buiten, zacht van binnen, valt bijna uit elkaar) niet goed met saus, dat maakt de korst zacht en plakt de binnenkant aan elkaar. Ik heb het daarom liever zonder saus.
pi_188494797
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 19:17 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De meuk in onze kantine was alleen te eten met heel veel saus.
Echte kibbeling is door de manier van maken (knapperig van buiten, zacht van binnen, valt bijna uit elkaar) niet goed met saus, dat maakt de korst zacht en plakt de binnenkant aan elkaar. Ik heb het daarom liever zonder saus.
Precies, de malse binnenkant en de vorm geeft aan of het goed is bereid.
pi_188494816
quote:
99s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 18:58 schreef boskameel het volgende:

[..]

:')
Heerlijk dit _O_
Ik was hier...
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:21:38 #36
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188494840
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 18:58 schreef Nismo91 het volgende:

[..]

Gewoon denken dat je kibbeling eet _O-
Ik ken kinderen die "geen vis lusten" en denken dat kibbeling kip is, dat hebben hun ouders verteld en het verschil is niet altijd groot, bij de fabriekszooi.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:23:31 #37
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188494881
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 21:15 schreef robber57 het volgende:
Van origine is kibbeling armelui voer, het waren van origine kabeljauw wangetjes.
Die wangetjes kon men maar weinig mee terwijl het wel een klompje prima vis en dus werden ze gefrituurd en voor weinig verkocht, het alternatief toen was aan de katten voeren of viskoekjes van maken oid en dat vond men zonde.

Echte kibbeling zul je op bestelling wel kunnen krijgen alhoewel het meeste ( het is uiteraard zelfs van 10 ton kabeljauw niet erg veel) door de vissers zelf mee naar huis word genomen.
Als je in de buurt van een zeehaven woont en zelf naar een trawler loopt en vraagt kun je wel eens mazzel hebben.
Ik heb ze ooit gegeten op het scheepvaart internaat waar ik met een stel katwijkers op een kamer zat, was wel lekker maar niet echt bijzonder.
Je kunt ze trouwens uit heel veel vissen snijden, zoet of zout.... bij hele vis sla ik ze nooit over.. En ook de "kelen" zijn perfect.. (elk stukje vlees van de kop is perfect)

Als je ze goed bakt, dus niet met het eiwit gestold, dan zijn ze het beste stukje van een vis.. Ook binnen no time gaar.. beter even nagaren dan te lang bakken
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:36:46 #38
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188495116
Bij Albert Heijn uit de koeling: ¤13,29 per kilo, reeds gebakken, van Alaska koolvis.
  zondag 18 augustus 2019 @ 18:18:31 #39
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188508683
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 19:36 schreef Lunatiek het volgende:
Bij Albert Heijn uit de koeling: ¤13,29 per kilo, reeds gebakken, van Alaska koolvis.
Ook al gekauwd?
pi_188509102
Vind ik altijd zo raar, die gebakken kibbeling/vis in de koeling bij de Albert Heijn hoe kan dat nu lekker zijn.
  zondag 18 augustus 2019 @ 19:20:03 #41
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_188509608
quote:
14s.gif Op zondag 18 augustus 2019 18:18 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ook al gekauwd?
Nee joh, ik was toevallig in de AH toen ik het topic zag en de visboer was al weg. Ik koop mijn vis niet bij de AH. De vraag in de OP ging over de prijs, niet over de kwaliteit.

Ik vind het er nogal goor uitzien trouwens :X
  zondag 18 augustus 2019 @ 19:28:15 #42
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188509739
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 18:44 schreef Remzz het volgende:
Vind ik altijd zo raar, die gebakken kibbeling/vis in de koeling bij de Albert Heijn hoe kan dat nu lekker zijn.
Nog een keer bakken en dan lekker uitgedroogd? _O- :')

Als ik wangetjes heb dan liggen ze max twee minuten in een loeihete pan en dan vijf minuten afgedekt met zilverfolie nagaren.. Dan zijn ze precies goed.. (veel filets kun je zo perfect bakken.. zeebaars op de huid bijv.)

Eet dan gewoon iets anders.. ik snap dat niet.. maar dat is bij wel meer dingen.. zoals garnalen met conserveermiddel, misschien hebben mensen dan nog nooit verse geproefd..

Of voorverpakte sushi.. Ik heb nog nooit sushi gegeten, maar ik weiger pertinent om dat supermarkt spul te halen..
pi_188509886
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 18:44 schreef Remzz het volgende:
Vind ik altijd zo raar, die gebakken kibbeling/vis in de koeling bij de Albert Heijn hoe kan dat nu lekker zijn.
Er zijn volksstammen die iglo vissticks kopen, dus ik vind het niet zo vreemd dat AH gebakken kibbeling en lekkerbekjes in het koelvak heeft liggen en dat dat ook nog aardig verkoopt.

Ik kan me de laatste iglo visstick niet herinneren (weet niet eens zeker of die mij in m'n jeugd gevoerd zijn, haha), maar ik heb wel eens kibbeling van AH op. Dat was niet zo lekker dat ik dat met enige regelmaar eet, maar vies wil ik het niet noemen.
(moet wel zeggen dat ik nauwelijks vergelijk heb met kibbeling van de visboer. Daar neem ik liever iets anders mee dan vis uit de frituur)
  zondag 18 augustus 2019 @ 19:41:47 #44
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188509928
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:38 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Er zijn volksstammen die iglo vissticks kopen, dus ik vind het niet zo vreemd dat AH gebakken kibbeling en lekkerbekjes in het koelvak heeft liggen en dat dat ook nog aardig verkoopt.

Ik kan me de laatste iglo visstick niet herinneren (weet niet eens zeker of die mij in m'n jeugd gevoerd zijn, haha), maar ik heb wel eens kibbeling van AH op. Dat was niet zo lekker dat ik dat met enige regelmaar eet, maar vies wil ik het niet noemen.
(moet wel zeggen dat ik nauwelijks vergelijk heb met kibbeling van de visboer. Daar neem ik liever iets anders mee dan vis uit de frituur)
Hoe maak je dat warm dan? In de magnetron oid?
Er zal vast een truukje in het beslag zitten om het niet zompig te maken.. Ik vertrouw dat voor geen meter.. _O-

Vissticks zijn rauw he? ;)
pi_188510121
quote:
14s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Hoe maak je dat warm dan? In de magnetron oid?
Er zal vast een truukje in het beslag zitten om het niet zompig te maken.. Ik vertrouw dat voor geen meter.. _O-
Gewoon in de pan bakken.

Overigens staat een visboer ook geen stukjes kabeljauw door een beslagje te trekken waar je bij staat, die bakt dat spul ook al voor om Nederland vlotjes van frituurvis te kunnen voorzien op de zaterdagmiddag :D

quote:
Vissticks zijn rauw he? ;)
Hoe kom je daar nou bij?
  zondag 18 augustus 2019 @ 20:01:21 #46
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188510183
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:56 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Gewoon in de pan bakken.

Overigens staat een visboer ook geen stukjes kabeljauw door een beslagje te trekken waar je bij staat, die bakt dat spul ook al voor om Nederland vlotjes van frituurvis te kunnen voorzien op de zaterdagmiddag :D
[..]

Hoe kom je daar nou bij?
Oh oke.. hier doet ie dat gewoon terwijl je wacht... :D

Nou door ze wel eens gegeten te hebben.. al is dat wel jaren terug..
Die zijn toch rauw gepaneerd net als bevroren schnitzels? (al zijn die er ook voorgegaard :X )
  Moderator zondag 18 augustus 2019 @ 20:15:28 #47
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_188510436
quote:
14s.gif Op zondag 18 augustus 2019 20:01 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Oh oke.. hier doet ie dat gewoon terwijl je wacht... :D

Hier ook. Een keer gezien dat het al voorgebakken was. Toen gevraagd of ik de bestelling kon annuleren.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_188510952
Ik heb echt nog nooit een visboer stukjes vis door een beslagje zien halen om kibbeling te maken.
Zal wel komen omdat ik in een forse stad woon waar mensen vrijwel uitsluitend naar een visboer gaan om vis uit de frituur te eten 8)7
Kan me er wel iets bij voorstellen dat het vers gemaakt wél een leuk hapje is, die kibbeling. :)

en @Zolderkamer, helaas, maar Iglo vissticks zijn voorgebakken
Ach, misschien is dat maar goed ook, Joost mag immers weten wat die kapitein met z'n sticks heeft gedaan :P
pi_188511562
hier in de omgeving zie ik ze het wel altijd in een beslag doen, vaak zelfs per bestelling dat het gedaan wordt. Zo ook de gefrituurde mosselen(ook erg lekker)

Alleen er zijn 2-3 verschillende visboeren in de omliggende dorpen, meeste van die karren komen allemaal uit Bunschoten/Spakenburg.

Vroeger stond er ook echt kabeljauw bij, nu eigenlijk niet op gelet, kan dus ook best koolvis zijn.

Vond het voor 7,50 voor een pond altijd al prijzig maar nu een 10tje echt een reden om het zelden te eten.

Altijd nog druk bij die viskramen, vooral druk door de ouderen die hun pensioen er op stukslaan 😅.



Deze wel eens gehaald en voor een supermarkt kibbeling heel goed te doen uit de airfryer. 1/4 van de prijs van de visboer
pi_188512089
quote:
1s.gif Op zondag 18 augustus 2019 21:11 schreef Pap89 het volgende:
hier in de omgeving zie ik ze het wel altijd in een beslag doen, vaak zelfs per bestelling dat het gedaan wordt. Zo ook de gefrituurde mosselen(ook erg lekker)

Alleen er zijn 2-3 verschillende visboeren in de omliggende dorpen, meeste van die karren komen allemaal uit Bunschoten/Spakenburg.

Vroeger stond er ook echt kabeljauw bij, nu eigenlijk niet op gelet, kan dus ook best koolvis zijn.

Vond het voor 7,50 voor een pond altijd al prijzig maar nu een 10tje echt een reden om het zelden te eten.

Altijd nog druk bij die viskramen, vooral druk door de ouderen die hun pensioen er op stukslaan 😅.

[ afbeelding ]

Deze wel eens gehaald en voor een supermarkt kibbeling heel goed te doen uit de airfryer. 1/4 van de prijs van de visboer

De smaak van diepvrieskibbeling van de supermarkt is toch minder vergeleken met verse kibbeling van de visboer (en dan niet het zooitje dat opgewarmd wordt in de magnetron en van de olie druipt).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')