SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 18% gewijzigd door realAIVD op 14-08-2019 18:12:21 ]
Lekkerbekjes vang ik altijd zelf. Kost wat meer moeite maar is wel gratis en vers.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 19:07 schreef DonVincenzo het volgende:
De kibbeling wordt steeds schaarser. Niet dat het inmiddels een bedreigde soort is, maar wel zodanig dat het de prijs opdrijft. Voor het lekkerbekje geldt dat trouwens ook, zij het in iets mindere mate.
De visboer hier betaal je al gauw ¤8,50 voor 500 gram.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 17:28 schreef Pap89 het volgende:
Gewoon een vraag, viel mij op dat de kibbeling bij de visboer best wel prijzig is. Vroeger als kind aten we iedere week wel kibbeling.
Had het al jaren niet gehaald, weet dat her vroeger 1 pond 5¤ was, paar jaar geleden eens gehaald voor 1 pond 7,5¤.
Nu was het een pond voor 10¤.
Vandaar mijn vraag hoeveel betalen jullie bij de visboer voor een pond?
Ja, anders is het inderdaad minder lekker.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Niet-kenner gespot.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Oké. Merk je dat verschil echt als leek? Ik eet misschien vier keer per jaar kibbeling dus ik kan me voorstellen dat ik dat verschil niet merk.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 21:59 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ja, anders is het inderdaad minder lekker.
Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 21:49 schreef stokj het volgende:
De visboer hier betaal je al gauw ¤8,50 voor 500 gram.
Zeker, het zegt wat over de smaak en kwaliteit van de kibbeling (naast de manier van frituren etc). Veel visboeren kopen polak goedkoop in om het als normale kibbeling tegen een voor polak te hoge prijs te verkopen. Polak is een relatieve goedkope vis ten op dichte van kabeljauw.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 21:51 schreef Jantje2k het volgende:
Maakt het uit met wat voor vis de kibbeling is gemaakt? Is het anders minder lekker?
Moet het geen plofkip zijn😛quote:Op donderdag 15 augustus 2019 07:41 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Hou toch op😂quote:Op donderdag 15 augustus 2019 08:50 schreef stokj het volgende:
[..]
Zeker, het zegt wat over de smaak en kwaliteit van de kibbeling (naast de manier van frituren etc). Veel visboeren kopen polak goedkoop in om het als normale kibbeling tegen een voor polak te hoge prijs te verkopen. Polak is een relatieve goedkope vis ten op dichte van kabeljauw.
Ook de poelier verkoopt vrijwel alleen plofkip. Wil je goede en lekkere kip eten, vraag dan naar bijvoorbeeld een Label Rouge kip. Betaal je wat voor maar dan eet je echt goede kip.quote:Op donderdag 15 augustus 2019 08:52 schreef stokj het volgende:
[..]
Moet het geen plofkip zijn😛
Er komt een recessie aan dus alle prijzen zullen stijgen.
Heel logisch inderdaad als je zin hebt in vis. .quote:Op donderdag 15 augustus 2019 07:41 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
Herkenbaar. Voor mij toch iets te prijzig.. Vandaar dat ik eigenlijk helemaal ben overgestapt naar de kippenpoelier. Verrukkelijke kip waarbij je het dubbele krijgt voor de helft van de prijs.
Er zijn wel echte kenners die het verschil merken (ikzelf merk het niet altijd). Een goede visboer (Fred de Zeemeeuw) zij me ooit dat men kibbeling zonder saus zou moeten eten om de textuur van de kibbeling goed te kunnen proeven.quote:Op donderdag 15 augustus 2019 09:11 schreef Fofo het volgende:
[..]
Hou toch op😂
Waarschijnlijk zal nog geen één procent van de mensen het verschil in vissoorten herkennen. Er wordt zoveel kruiden overheen gestrooid en dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid saus die er bij wordt gegeten. De meeste Nederlanders eten kibbeling zoals ze hun friet eten. Verzopen in remoulade- of ravigottesaus welke eigenlijk niet zo genoemd mogen worden. Komt niet eens in de buurt van deze echte sauzen.
Zelfs als ik zin heb in vis, ga ik liever voor de 'Kippeling'quote:Op donderdag 15 augustus 2019 09:25 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Heel logisch inderdaad als je zin hebt in vis. .
Uiteraard, men wilt kwaliteit in verhouding tot de prijs.quote:Op donderdag 15 augustus 2019 09:13 schreef Fofo het volgende:
[..]
Ook de poelier verkoopt vrijwel alleen plofkip. Wil je goede en lekkere kip eten, vraag dan naar bijvoorbeeld een Label Rouge kip. Betaal je wat voor maar dan eet je echt goede kip.
Nee, de wangetjes zijn het beste stuk van de vis. Die waren nog net goed genoeg om gefrituurd in een beslagje aan armelui te serveren.quote:Op vrijdag 16 augustus 2019 21:15 schreef robber57 het volgende:
Van origine is kibbeling armelui voer, het waren van origine kabeljauw wangetjes.
Die wangetjes kon men maar weinig mee terwijl het wel een klompje prima vis en dus werden ze gefrituurd en voor weinig verkocht, het alternatief toen was aan de katten voeren of viskoekjes van maken oid en dat vond men zonde.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |