abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 7 augustus 2019 @ 13:25:55 #1
65846 Bocaj
47th President.
pi_188329576
Ik zag dat laatst iemand doen, wassen van rijst...

Nog NOOIT gedaan!

Heb wel ff lopen Googelen en ook wel wat gevonden:

quote:
De meeste mensen zien dit als een aanbeveling en slaan deze stap over, maar is dat ook wijs? Is het de moeite waard om eerst nog een zeef te moeten gebruiken voordat de rijst in de pan gaat? Ja. Waarom? Ten eerste verwijderd het wassen overgebleven viezigheid zoals stof en aarderesten. Maar hiernaast wast het ook een laagje zetmeel van de rijst af. En dit laagje zorgt ervoor dat je rijst aan elkaar gaat plakken en een gummy-achtige substantie wordt na het koken.
https://www.ohmyfoodies.eu/2017/1503/rijst-wassen-moet-dat-echt/

Daarna zetten ze het koude water met rijst er al in op het vuur...
Kan dat? Rijst al in het water zonder dat het kookt? Dan wordt het juist pap lijkt mij...

Vragen, vragen, vragen...
  woensdag 7 augustus 2019 @ 13:35:59 #2
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_188329783
Waarom zou je het niet in koud water kunnen doen?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 13:36:54 #3
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_188329798
Rijst juist altijd met koud water opzetten en droog laten koken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  woensdag 7 augustus 2019 @ 13:42:50 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_188329900
Ik doe het precies zo sinds ik een rijstkoker heb. Eerst paar keer schoon water erbij en afgieten om de rijst te wassen, dan genoeg koud water erbij en stekker in het stopcontact.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 13:48:39 #5
65846 Bocaj
47th President.
pi_188329995
quote:
2s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 13:36 schreef Klaploper het volgende:
Rijst juist altijd met koud water opzetten en droog laten koken.
Nooit geweten... op het pakje staat altijd eerst water aan de kook brengen en dan....
  woensdag 7 augustus 2019 @ 13:49:06 #6
65846 Bocaj
47th President.
pi_188330008
quote:
1s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 13:42 schreef Lienekien het volgende:
Ik doe het precies zo sinds ik een rijstkoker heb. Eerst paar keer schoon water erbij en afgieten om de rijst te wassen, dan genoeg koud water erbij en stekker in het stopcontact.
Dat is toch stomen?
pi_188330030
"Gewone" rijst (langkorrelig en/of zilvervliesrijst) was ik eigenlijk nooit.

"Sushi" rijst (kortkorrelig) was ik wel, omdat je anders een dikke klont krijgt. Die overmaat aan zetmeel moet er echt af (door 3 tot 5 keer te wassen).

Oh, en alle rijst wordt hier met koud water opgezet
#team rijstkoker! *O*
pi_188330082
In eerste instantie wordt het water in de rijstkoker aan de kook gebracht, als er niet meer voldoende water is slaat de rijstkoker af en moet je de deksel nog even 10 minuten dicht laten om te stomen.

Bij het koken in ruim water in een pannetje is het ook aan te raden om na het afgieten de rijst met de deksel op de pan nog even na te laten stomen/garen.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 13:59:07 #9
65846 Bocaj
47th President.
pi_188330215
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 13:50 schreef realAIVD het volgende:
"Sushi" rijst (kortkorrelig) was ik wel, omdat je anders een dikke klont krijgt. Die overmaat aan zetmeel moet er echt af (door 3 tot 5 keer te wassen).
Jij maakt zelf Sushi?
Wel knap dat je dat kan! ^O^
pi_188330265
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 13:59 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Jij maakt zelf Sushi?
Wel knap dat je dat kan! ^O^
Dat is minder moeilijk dan je zou denken. Gewoon een keertje proberen! :)
  woensdag 7 augustus 2019 @ 14:03:18 #11
65846 Bocaj
47th President.
pi_188330291
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 14:01 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Dat is minder moeilijk dan je zou denken. Gewoon een keertje proberen! :)
Ik lust geen zeedieren... :')

Vegetarisch is er ook wel maar is toch anders....
pi_188330379
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 14:03 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Ik lust geen zeedieren... :')

Vegetarisch is er ook wel maar is toch anders....
Ik ben ook niet erg dol op rauwe vis, vandaar dat ik meer op heb met de Koreaanse variant van sushi: Gimbap....daar zitten meerdere ingrediėnten in, vooral groenten en ook wel vlees (google maar eens op gimbap)

Kort geleden zelf gemaakt, gewoon met de hand gerold (dus zonder sushi matje).
Het is qua ingrediėnten ook veel minder duur dan sushi, dus gewoon een keertje uitproberen! :)
  woensdag 7 augustus 2019 @ 14:32:17 #13
123149 Clupea
Euchromatisch...
pi_188330771
Zeker basmatirijst kookt veel mooier als je het wast en ~10min laat weken in koud water voordat je het kookt. Dit werkt zowel in de rijstkoker als in een pan. Sowieso altijd rijst droogkoken, afgieten is heiligschennis.
Can a bee be said to be or not to be an entire bee when half the bee is not a bee due to some ancient injury?
  woensdag 7 augustus 2019 @ 14:39:10 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188330853
Gewoon baal van vijf kg surinaamse rijst van onder uit het schap.. zo vaak wassen dat het water helder is (keer of vijf)

1,5 keer de hoeveelheid water opzetten tot het kookt, vuur laag, rijst erbij.. 1 keer omroeren, deksel op de pan en tien min later haal je de pan van het vuur, laat je hem met gesloten deksel 5 minuten staan en klaar..
  woensdag 7 augustus 2019 @ 14:58:07 #15
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_188331160
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 13:49 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Dat is toch stomen?
Nee, hij kookt het echt. Geen stomen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 15:18:54 #16
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_188331539
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 14:08 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ik ben ook niet erg dol op rauwe vis, vandaar dat ik meer op heb met de Koreaanse variant van sushi: Gimbap....daar zitten meerdere ingrediėnten in, vooral groenten en ook wel vlees (google maar eens op gimbap)

Kort geleden zelf gemaakt, gewoon met de hand gerold (dus zonder sushi matje).
Het is qua ingrediėnten ook veel minder duur dan sushi, dus gewoon een keertje uitproberen! :)
Is dat echt lekker met die smeltkaas? Omgesmolten vind ik daar echt niks aan eigenlijk.
AZ
ALKMAAR
pi_188331542
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 14:03 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Ik lust geen zeedieren... :')

Vegetarisch is er ook wel maar is toch anders....
kip, rund, mango, komkommer de mogelijkheden zijn eindeloos
  woensdag 7 augustus 2019 @ 15:27:40 #18
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_188331716
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 14:32 schreef Clupea het volgende:
Sowieso altijd rijst droogkoken, afgieten is heiligschennis.
Ben er alleen nog niet achter hoeveel water dan icm hoeveel rijst.
Vriendin van me doet het ook altijd, maar de keer dat ik het deed, kookte het vast aan de bodem :+
  woensdag 7 augustus 2019 @ 15:30:23 #19
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_188331761
quote:
6s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 15:27 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ben er alleen nog niet achter hoeveel water dan icm hoeveel rijst.
Vriendin van me doet het ook altijd, maar de keer dat ik het deed, kookte het vast aan de bodem :+
Zie mn post hierboven... door die vijf min met gesloten deksel komt de rijst weer los..
  woensdag 7 augustus 2019 @ 15:33:20 #20
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_188331807
quote:
14s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 14:39 schreef Zolderkamer het volgende:
Gewoon baal van vijf kg surinaamse rijst van onder uit het schap.. zo vaak wassen dat het water helder is (keer of vijf)

1,5 keer de hoeveelheid water opzetten tot het kookt, vuur laag, rijst erbij.. 1 keer omroeren, deksel op de pan en tien min later haal je de pan van het vuur, laat je hem met gesloten deksel 5 minuten staan en klaar..
1,5 keer de hoeveelheid water, maar je gooit later pas de rijst erbij.. hoe weet je dan de verhouding? (ik gooi het er altijd in op de gok,d us dat is ook lastig)
Vriendin deed de rijst al in koud water opzetten en volgens mij een vingertopje extra water er bovenop?

Maar ook niet zwart aan de onderkant? Of staat het vuur dan te hoog? Moet het echt koken of dat niet?
En in die 5 minute nagaren.. wel af en toe schudden al?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')