Ik vind het voor de hoeveelheid tijd die je er in moet steken nog best aardig smaken.quote:Op maandag 22 juli 2019 18:49 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Het vult, en dat is even het belangrijkste. .
/Ziekzwakmisselijk
Dankzij jouw post net sushi besteld.quote:Op dinsdag 23 juli 2019 03:37 schreef Mariocash het volgende:
Oude pic, maar ik heb hetzelfde menu vandaag besteld:
[ afbeelding ]
Dat klinkt geweldig!quote:Op dinsdag 23 juli 2019 17:15 schreef Gia het volgende:
Stoofpotje van rundvlees, pruimen uit eigen tuin, verse groenten (wortel, ui, prei), kruiden en aardappelen.
Bijna klaar en het ruikt lekker!
Lekker!quote:Op dinsdag 23 juli 2019 16:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Dankzij jouw post net sushi besteld.
Salade klinkt heerlijk, maar ik lust geen lamsvlees. Hou ook niet van shoarma.quote:Op dinsdag 23 juli 2019 17:40 schreef golfer het volgende:
Aubergine en courgette gekruid en gegrild, komkommer, lente-ui en mango gesneden. Oosters sausje gemaakt. Alles bij elkaar assembleren tot een salade en dan gemarineerde lamskoteletten grillen voor erbij.
Ziet er heerlijk uit AIVD!quote:Op dinsdag 23 juli 2019 19:39 schreef realAIVD het volgende:
Vandaag eindelijk zelf gimbap gemaakt!
(Gimbap is de Koreaanse versie van sushi, er zijn veel varianten, het is niet zo zeer op rauwe vis gebaseerd, maar vaker op vlees en groenten. Verder wordt de rijst niet met azijn en suiker aangemaakt, maar meestal met zout en sesamolie)
Ik heb dus de rijst (na het koken in de rijstkoker, lekker makkelijk!) aangemaakt met zout en sesamolie.
en ik heb 5 verschillende zaken als vulling klaargezet, in dit geval:
- gochujang gehakt (geruld runder-gehakt met gochujang, gochugaru, sojasaus, honing)
- wortel (julienne)
- komkommer (dunne sticks)
- cheddar smeltkaas (dunne reepjes)
- surimi (een beetje uit elkaar getrokken)
alle vullingen op een rijtje:
[ afbeelding ]
Niet teveel rijst op een heel vel nori en dan alle vullingen stapelen
(en ja, ik heb wel zo'n sushi-matje waarmee je dit soort rollen kunt rollen, maar ik heb het dit keer gewoon met de hand gedaan, dat gaat ook prima )
[ afbeelding ]
En dan aan tafel (ik at vandaag in m'n eentje en dit was iets minder dan de helft van hetgeen ik gemaakt heb)
[ afbeelding ]
Ik heb lekker gegeten, morgen nog eens, maar dan met spicy tuna ipv het gochujang-gehakt (omdat die laatste nu op is)
Al met al is het wel gemakkelijk eten om met dit hittegolf-weer te bereiden,
veel minder werk dan ik in m'n hoofd had! (en lekker)
Thanks! Het was ook lekker (en ook erg makkelijk om te maken), ben benieuwd naar de versie met tonijn uit blik die ik morgen ga makenquote:
Woon je in (buurt) Zuid Holland? Zo ja, mag ik een keer bij je komen eten? Die kimbap ziet er echt fantastisch lekker uit!quote:Op dinsdag 23 juli 2019 20:18 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Thanks! Het was ook lekker (en ook erg makkelijk om te maken), ben benieuwd naar de versie met tonijn uit blik die ik morgen ga maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |