Vriendelijke vriend, je kan onmogelijk van de foto's opmaken hoe het smaakt. In ieder geval bedankt voor je bijdrage.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel
Mooie is dat je met groentesoep alle kanten op kan gaan. Ik vind het ook heerlijk. Gewoon een zak voorgesneden groente halen is ook niks mis mee als je de tijd niet hebt (of geen zin hebt).quote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:31 schreef Sigaartje het volgende:
Ziet er goed uit!
Ik maak zelf regelmatig groentesoep. Omdat het een van de lekkerste soepen is. Ik doe geen champignons, ik gebruik gewoon een zak groente van Ah, mix van Knorr of Maggi en inderdaad (kleinere) gehaktballetjes. Ik gooi er ook gesneden pepertes doorheen, maar pas heel laat.
Ik eet het vaak bij mijn ontbijt in het weekend. Broodje kaas erbij en een gekookt eitje en je kunt de hele dag weer aan.
@praadjequote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel
Praadje is een rasechte Nederlandse. SVWS heeft het recept aangepast aan zijn eigen smaak en ziet er goed uitquote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel
Dat waren dan zeker die dobbelsteentjes die ze toen hadden.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 21:30 schreef praadje het volgende:
[..]
Praadje is een rasechte Nederlandse. SVWS heeft het recept aangepast aan zijn eigen smaak en ziet er goed uit
Het origineel naar grootmoeders recept
-6 bouillonblokjes (rund of groente)
-1 flinke schenkel
-3 liter water
-350 gram soepvlees
-250 gram gehakt of voorgedraaide balletjes
-1 grote of 2 kleine zakjes soepgroente
-1/2 pakje vermicelli
Water opzetten met de bouillonblokjes, de schenkel en het soepvlees.
Tegen de kook aanbrengen en daarna 3 uur laten garen
Gehaktballetjes erin, na 10 minuten de groenten en na 5 minuten de vermicelli.
Dit nog even op laten staan tot de vermicelli gaar is.
Goed gevuld door het vlees en de groenten. Geen omkijken naar, af en toe even kijken of het niet kookt maar wel goed heet blijft.
1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakkingquote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:36 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Dat waren dan zeker die dobbelsteentjes die ze toen hadden.
De tabletten die we nu hebben, tellen in hun eentje waarschijnlijk al minstens voor 4.
Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:35 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Mooie is dat je met groentesoep alle kanten op kan gaan. Ik vind het ook heerlijk. Gewoon een zak voorgesneden groente halen is ook niks mis mee als je de tijd niet hebt (of geen zin hebt).
Vroeg me af waarom jij geen fototopics meer maakt, Sigaartje?
Zal wel een marketingstrategie zijn dat er nu minder kruiden inzitten, je meer blokjes nodig hebt, ze groter zijn gemaakt en je dus sneller een nieuwe verpakking nodig hebt.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:38 schreef praadje het volgende:
[..]
1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakking
Op de verpakking staat 6 blokjes voor 4 liter.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:38 schreef praadje het volgende:
[..]
1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakking
Bij mij staat er toch echt op alle verpakkingen 1 tablet per halve liter water. Bij de kip/groente en vleesbouillon.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:41 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Op de verpakking staat 6 voor 4 liter.
Ik neem aan dat dat per tablet is
Mja, op die van mij, van Maggi, staat voor 6 liter bouillon.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:43 schreef praadje het volgende:
[..]
Bij mij staat er toch echt op alle verpakkingen 1 tablet per halve liter water. Bij de kip/groente en vleesbouillon.
Hier hoef je amper naar om te kijken Sigaartje en je hebt gelijk een paar bakjes voor in de diepvries.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:41 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het.
Mja, dit was voor kip.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 23:01 schreef praadje het volgende:
Ik heb altijd gewoon het huismerk maar bij Maggi zijn de adviezen nogal wisselend lees ik op de site van de Consumentenbond.
Ik zou gewoon aanhouden wat er op de verpakking staat. Dan zit je altijd wel goed.
Ik pas het even aan bij het recept dat je de hoeveelheid die op de verpakking staat het beste kunt aanhouden.
Ik zit net te lezen over de Knorr kippbouillon en dat is ook 1 tablet per halve liter.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 23:05 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja, dit was voor kip.
Volgens mij was de rund voor 6 liter.
Als ze dat echt bedoelen, wil ik het niet eten.
Mja, ik houd het wel bij mijn eigen soepquote:Op zaterdag 20 juli 2019 23:14 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik zit net te lezen over de Knorr kippbouillon en dat is ook 1 tablet per halve liter.
https://www.ah.be/producten/product/wi237241/knorr-bouillon-kip
Ik neem ook wel eens bouillon uit een potje om een kop bouillon te maken en daar gaat dan ook twee theelepels in.
En echt, 6 blokjes op 3 liter en je hebt echt geen zoute soep. Ik ben trouwens nierpatient maar wel een met een zouttekort en te lage bloeddruk dus ik moet regelmatig mijn zout aanvullen en dat doe ik dan met die potjes. Dus ik ben geen anti-zout, ik heb het juist nodig.
Maar probeer de soep eens op deze manier en je hebt de heerlijke ouderwetse groentesoep.
Haha herkenbaar. Niet door overmatig zweten trouwens, gewoon een rare kronkel in mijn lichaam.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 23:21 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja, ik houd het wel bij mijn eigen soep![]()
![]()
Zouttekort. Ken ik.
Maar dan omdat ik excessief zweet.
Vroeger nam ik idd wel eens een kopje bouillon.
Eerst zo'n dobbelsteentje in een grote mok oplossen.
Later een theelepel uit een potje, of een Cup-a-Soup.
Maar alles moest met minder zout, dus als ik het nu doe, ben ik nog extra zout aan het toevoegen
Flauwe zooi.
Oyquote:Op zondag 21 juli 2019 00:19 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik mis de vermicelli![]()
En rundvlees is ook lekker. Groentesoep met rundvlees en ballen. Bouillon van het rundvlees met mergpijp en bouillonblokje.
Vermicelli zat voor een klein gedeelte al in de AH Basic maar niet veel. Rundvlees vind ik ook lekkerder, moet ik eens proberen.quote:Op zondag 21 juli 2019 00:19 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik mis de vermicelli![]()
En rundvlees is ook lekker. Groentesoep met rundvlees en ballen. Bouillon van het rundvlees met mergpijp en bouillonblokje.
Het ligt al in de prullenbak dus kan niet meer op de ingrediëntenlijst kijken. Zullen wel suikers en andere toegevoegde stoffen zijn geweest.quote:
Okequote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:41 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het.
Ik ookquote:Op zondag 21 juli 2019 02:06 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Oke
Mocht je weer tijd hebben, ik vind je fototopics altijd leuk.
Je wordt niet psychotisch door soep.quote:Op zondag 21 juli 2019 11:08 schreef SVW6. het volgende:
Volgens mij was ik psychotisch geworden door die soep. Heb nu een foto van de oude soep er in gezet.
Klopte iets niet met de ingredienten leek wel. Ben nu alweer wat helderder maar vanochtend was ik weer de weg kwijt.quote:
Ik zou even contact opnemen met je hulpverleners want dit zijn geen normale gedachten. Sterkte.quote:Op zondag 21 juli 2019 11:08 schreef SVW6. het volgende:
Volgens mij was ik psychotisch geworden door die soep. Heb nu een foto van de oude soep er in gezet.
Zeker weten dat het niet door de drank kwam?quote:Op zondag 21 juli 2019 11:09 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Klopte iets niet met de ingredienten leek wel. Ben nu alweer wat helderder maar vanochtend was ik weer de weg kwijt.
quote:Op zondag 21 juli 2019 02:02 schreef SVW6. het volgende:
(was gistermiddag/vandaag?) aardig aangeschoten tijdens het koken.
Uhhh, heb je al aan de bel getrokken bij iemand, je ouders ofzo? Dit is niet normaal hoorquote:Op zondag 21 juli 2019 11:09 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Klopte iets niet met de ingredienten leek wel. Ben nu alweer wat helderder maar vanochtend was ik weer de weg kwijt.
quote:Op zondag 21 juli 2019 13:19 schreef SVW6. het volgende:
Bedankt voor jullie lieve reacties. Heb net weer buiten een wandeling gemaakt, met buren gepraat en sta weer met beide benen op de grond. Later vanmiddag ga ik langs mijn ouders. Mijn vader gaat visjes op de plaat bakken.
Als ik met mensen spreek gaat het altijd goed. De echte hel begint in mijn dromen.
Maar goed ik ga aankomend weekend opnieuw groentesoep maken en zal niet verder over mijn problemen praten in een eetforum haha.
Geniet van de visjes SVW-tje. Lekker even eruit.quote:Op zondag 21 juli 2019 13:19 schreef SVW6. het volgende:
Bedankt voor jullie lieve reacties. Heb net weer buiten een wandeling gemaakt, met buren gepraat en sta weer met beide benen op de grond. Later vanmiddag ga ik langs mijn ouders. Mijn vader gaat visjes op de plaat bakken.
Als ik met mensen spreek gaat het altijd goed. De echte hel begint in mijn dromen.
Maar goed ik ga aankomend weekend opnieuw groentesoep maken en zal niet verder over mijn problemen praten in een eetforum haha.
Haha ik ook.quote:Op maandag 22 juli 2019 13:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Oh, lekker! Groentensoep![]()
Ik doe er lekker veel vlees in
En zo min mogelijk groentequote:Op maandag 22 juli 2019 13:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Oh, lekker! Groentensoep![]()
Ik doe er lekker veel vlees in
Blokjes soepvlees kun je zo in de koeling vinden SVW6. Vaak zitten er ook gehakballetjes bij en een schenkel. Ik neem voor drie liter dan nog een apart bakje soepvlees en gehaktballetjes.quote:Op maandag 22 juli 2019 14:29 schreef SVW6. het volgende:
Ik ga er volgende keer ook extra vlees ingooien, liefst iets met rund.
Ik gooi er gehaktballetjes en runderpoulet inquote:Op maandag 22 juli 2019 14:29 schreef SVW6. het volgende:
Ik ga er volgende keer ook extra vlees ingooien, liefst iets met rund.
Bedankt voor de tip. Zo beginnen met uit de koeling lijkt me voor mij een beter dan gelijk een duur stuk vlees bij de slager halen waarvan ik niet weet hoe ik het klaar moet maken.quote:Op maandag 22 juli 2019 15:41 schreef praadje het volgende:
[..]
Blokjes soepvlees kun je zo in de koeling vinden SVW6. Vaak zitten er ook gehakballetjes bij en een schenkel. Ik neem voor drie liter dan nog een apart bakje soepvlees en gehaktballetjes.
Wel de schenkel, bouillon en het soepvlees tegelijk opzetten en drie uur laten trekken.
quote:Op maandag 22 juli 2019 15:47 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip. Zo beginnen met uit de koeling lijkt me voor mij een beter dan gelijk een duur stuk vlees bij de slager halen waarvan ik niet weet hoe ik het klaar moet maken.
Wat ik nu zeg klinkt misschien hilarisch, maar als kind at ik bij mijn opa en oma altijd "oudemannetjesvlees", wat gewoon draadjesvlees was. Heb als kind altijd gedacht dat het echt van oude mannetjes afkwam. Draadjesvlees (sowieso rundvlees) is nog immer mijn favoriete soort vlees dus ik ga het aankomend weekend proberen in de groentesoep.
Als de weersvoorspellingen kloppen gaat het aankomende vrijdag oud-Hollands klote weer worden. Ik ga me dit keer weer aan jouw recept houden. Toen ik het vanmiddag nog eens teruglas is dat zelfs veel praktischer dan al die onnodige dingen die ik in de oorspronkelijke openingspost had gemaakt.quote:Op maandag 22 juli 2019 15:49 schreef praadje het volgende:
[..]En dan na die drie uur de gehaktballetjes hey, dan na 10 minuten de soepgroenten en dan na 10 miniten de vermicelli en alles nog even 10 minuten laten pruttelen.
Succes en als het je lukt een foto, pretty pleasequote:Op maandag 22 juli 2019 18:38 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Als de weersvoorspellingen kloppen gaat het aankomende vrijdag oud-Hollands klote weer worden. Ik ga me dit keer weer aan jouw recept houden. Toen ik het vanmiddag nog eens teruglas is dat zelfs veel praktischer dan al die onnodige dingen die ik in de oorspronkelijke openingspost had gemaakt.
Of het lukt of niet, foto komt sowieso ergens zaterdag.quote:Op maandag 22 juli 2019 18:39 schreef praadje het volgende:
[..]
Succes en als het je lukt een foto, pretty please
Tuurlijk lukt het.quote:Op maandag 22 juli 2019 21:08 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Of het lukt of niet, foto komt sowieso ergens zaterdag.
Verstandige keus als je weet dat je gaat drinken om geen al te lange gerechten te maken. Dit klinkt ook als een heerlijke soep en je hebt je vlees en groenten ook weer binnen.quote:Op dinsdag 23 juli 2019 15:58 schreef SVW6. het volgende:
[ afbeelding ]
Heb vandaag dit gehaald. Eens wat andere merken proberen. Boerengroentesoep was uit voorraad en deze Deense soep had vrijwel dezelfde ingrediënten. Bouillon een keer van een ander merk gehaald, weet niet of het verschil maakt kwa smaak.
Iedereen die mij kent weet dat ik vrijdag een biertje drink en ik durf het niet aan om mijn pan 3 uur te laten pruttelen in beschonken toestand. Ik ga dit keer 200 of 300 gram voorgedraaide runderballetjes halen en boerengroente met champignons. Belangrijkste is dat de bouillon goed smaakt, dat maakt of breekt de soep.
Als ik nog iets over het hoofd heb gezien, of iemand tips heeft dan hoor ik het graag.
Hoe ver ik ook heen ben, er zit altijd nog een greintje verstand in mijn achterhoofd. Ga overigens zaterdag de soep maken want vrijdag op bezoek bij familie en dan gaan we vis eten.quote:Op dinsdag 23 juli 2019 16:10 schreef praadje het volgende:
[..]
Verstandige keus als je weet dat je gaat drinken om geen al te lange gerechten te maken. Dit klinkt ook als een heerlijke soep en je hebt je vlees en groenten ook weer binnen.
quote:Op woensdag 24 juli 2019 06:17 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Hoe ver ik ook heen ben, er zit altijd nog een greintje verstand in mijn achterhoofd. Ga overigens zaterdag de soep maken want vrijdag op bezoek bij familie en dan gaan we vis eten.
Ja, dat doe ik ook. Tenminste met de bouillon. Is de smaak te flauw dan gooi ik er meer bij.quote:Op woensdag 24 juli 2019 19:10 schreef Fer het volgende:
Ik probeer het altijd met een halve dosering blokjes en begin eerst met bouillon trekken van schenkel, soepvlees, hele ui en gemalen peper.
Als ik bouillon heb blokjes erbij.
Ondertussen balletjes draaien van gehakt, waar ik peper en zout in stop.
Ziet er goed uit, Sigaartje!quote:Op woensdag 24 juli 2019 19:53 schreef Sigaartje het volgende:
En klaar
[ afbeelding ]
Alvast voorraadje maken
[ afbeelding ]
En proeven
Bij deze temperaturen heb ik geen honger. Om toch iets binnen te krijgen, eet ik dit en ik moet zeggen, perfectquote:
Ziet er goed uit SVW'tje. Denk je er wel aan dat alcohol vocht onttrekt aan je lichaam dus extra zout en tussendoor wat anders drinken.quote:Op woensdag 24 juli 2019 19:03 schreef SVW6. het volgende:
[ afbeelding ]
Heb met dat zakje 1,5 liter rundvleessoep gemaakt. Had 200 gram voorgedraaide rundersoepballetjes gekocht, 150 gram champignons en deze keer 3 bouillonblokjes erbij gedaan. Soepgroenten heb ik er dit keer niet bij gedaan.
Heb net een kop op en het smaakt heel goed. Met die warmte drink ik veel alcohol ander slaap ik 's nachts niet. Ik ga verspreid over de avond die hele pan opeten.
Heb nog een bak spaghetti over maar die eet ik morgen.
Haha ja, dat ziet er wel gezellig uit ja. Heb je een eigen recept gebruikt of die van mijn opoe?quote:Op woensdag 24 juli 2019 20:16 schreef Sigaartje het volgende:
@:praadje
Ze hadden alleen fijne soepgroenten bij AH. Wel een beetje jammer, vind het wel leuk om hele stronkjes bloemkool bijvoorbeeld te zien rondzwemmen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |