Vriendelijke vriend, je kan onmogelijk van de foto's opmaken hoe het smaakt. In ieder geval bedankt voor je bijdrage.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel
Mooie is dat je met groentesoep alle kanten op kan gaan. Ik vind het ook heerlijk. Gewoon een zak voorgesneden groente halen is ook niks mis mee als je de tijd niet hebt (of geen zin hebt).quote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:31 schreef Sigaartje het volgende:
Ziet er goed uit!
Ik maak zelf regelmatig groentesoep. Omdat het een van de lekkerste soepen is. Ik doe geen champignons, ik gebruik gewoon een zak groente van Ah, mix van Knorr of Maggi en inderdaad (kleinere) gehaktballetjes. Ik gooi er ook gesneden pepertes doorheen, maar pas heel laat.
Ik eet het vaak bij mijn ontbijt in het weekend. Broodje kaas erbij en een gekookt eitje en je kunt de hele dag weer aan.
@praadjequote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel
Praadje is een rasechte Nederlandse. SVWS heeft het recept aangepast aan zijn eigen smaak en ziet er goed uitquote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel
Dat waren dan zeker die dobbelsteentjes die ze toen hadden.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 21:30 schreef praadje het volgende:
[..]
Praadje is een rasechte Nederlandse. SVWS heeft het recept aangepast aan zijn eigen smaak en ziet er goed uit
Het origineel naar grootmoeders recept
-6 bouillonblokjes (rund of groente)
-1 flinke schenkel
-3 liter water
-350 gram soepvlees
-250 gram gehakt of voorgedraaide balletjes
-1 grote of 2 kleine zakjes soepgroente
-1/2 pakje vermicelli
Water opzetten met de bouillonblokjes, de schenkel en het soepvlees.
Tegen de kook aanbrengen en daarna 3 uur laten garen
Gehaktballetjes erin, na 10 minuten de groenten en na 5 minuten de vermicelli.
Dit nog even op laten staan tot de vermicelli gaar is.
Goed gevuld door het vlees en de groenten. Geen omkijken naar, af en toe even kijken of het niet kookt maar wel goed heet blijft.
1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakkingquote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:36 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Dat waren dan zeker die dobbelsteentjes die ze toen hadden.
De tabletten die we nu hebben, tellen in hun eentje waarschijnlijk al minstens voor 4.
Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 19:35 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Mooie is dat je met groentesoep alle kanten op kan gaan. Ik vind het ook heerlijk. Gewoon een zak voorgesneden groente halen is ook niks mis mee als je de tijd niet hebt (of geen zin hebt).
Vroeg me af waarom jij geen fototopics meer maakt, Sigaartje?
Zal wel een marketingstrategie zijn dat er nu minder kruiden inzitten, je meer blokjes nodig hebt, ze groter zijn gemaakt en je dus sneller een nieuwe verpakking nodig hebt.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:38 schreef praadje het volgende:
[..]
1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakking
Op de verpakking staat 6 blokjes voor 4 liter.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:38 schreef praadje het volgende:
[..]
1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakking
Bij mij staat er toch echt op alle verpakkingen 1 tablet per halve liter water. Bij de kip/groente en vleesbouillon.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:41 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Op de verpakking staat 6 voor 4 liter.
Ik neem aan dat dat per tablet is
Mja, op die van mij, van Maggi, staat voor 6 liter bouillon.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:43 schreef praadje het volgende:
[..]
Bij mij staat er toch echt op alle verpakkingen 1 tablet per halve liter water. Bij de kip/groente en vleesbouillon.
Hier hoef je amper naar om te kijken Sigaartje en je hebt gelijk een paar bakjes voor in de diepvries.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:41 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het.
Mja, dit was voor kip.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 23:01 schreef praadje het volgende:
Ik heb altijd gewoon het huismerk maar bij Maggi zijn de adviezen nogal wisselend lees ik op de site van de Consumentenbond.
Ik zou gewoon aanhouden wat er op de verpakking staat. Dan zit je altijd wel goed.
Ik pas het even aan bij het recept dat je de hoeveelheid die op de verpakking staat het beste kunt aanhouden.
Ik zit net te lezen over de Knorr kippbouillon en dat is ook 1 tablet per halve liter.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 23:05 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja, dit was voor kip.
Volgens mij was de rund voor 6 liter.
Als ze dat echt bedoelen, wil ik het niet eten.
Mja, ik houd het wel bij mijn eigen soepquote:Op zaterdag 20 juli 2019 23:14 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik zit net te lezen over de Knorr kippbouillon en dat is ook 1 tablet per halve liter.
https://www.ah.be/producten/product/wi237241/knorr-bouillon-kip
Ik neem ook wel eens bouillon uit een potje om een kop bouillon te maken en daar gaat dan ook twee theelepels in.
En echt, 6 blokjes op 3 liter en je hebt echt geen zoute soep. Ik ben trouwens nierpatient maar wel een met een zouttekort en te lage bloeddruk dus ik moet regelmatig mijn zout aanvullen en dat doe ik dan met die potjes. Dus ik ben geen anti-zout, ik heb het juist nodig.
Maar probeer de soep eens op deze manier en je hebt de heerlijke ouderwetse groentesoep.
Haha herkenbaar. Niet door overmatig zweten trouwens, gewoon een rare kronkel in mijn lichaam.quote:Op zaterdag 20 juli 2019 23:21 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja, ik houd het wel bij mijn eigen soep![]()
![]()
Zouttekort. Ken ik.
Maar dan omdat ik excessief zweet.
Vroeger nam ik idd wel eens een kopje bouillon.
Eerst zo'n dobbelsteentje in een grote mok oplossen.
Later een theelepel uit een potje, of een Cup-a-Soup.
Maar alles moest met minder zout, dus als ik het nu doe, ben ik nog extra zout aan het toevoegen
Flauwe zooi.
Oyquote:Op zondag 21 juli 2019 00:19 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik mis de vermicelli![]()
En rundvlees is ook lekker. Groentesoep met rundvlees en ballen. Bouillon van het rundvlees met mergpijp en bouillonblokje.
Vermicelli zat voor een klein gedeelte al in de AH Basic maar niet veel. Rundvlees vind ik ook lekkerder, moet ik eens proberen.quote:Op zondag 21 juli 2019 00:19 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik mis de vermicelli![]()
En rundvlees is ook lekker. Groentesoep met rundvlees en ballen. Bouillon van het rundvlees met mergpijp en bouillonblokje.
Het ligt al in de prullenbak dus kan niet meer op de ingrediëntenlijst kijken. Zullen wel suikers en andere toegevoegde stoffen zijn geweest.quote:
Okequote:Op zaterdag 20 juli 2019 22:41 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het.
Ik ookquote:Op zondag 21 juli 2019 02:06 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Oke
Mocht je weer tijd hebben, ik vind je fototopics altijd leuk.
Je wordt niet psychotisch door soep.quote:Op zondag 21 juli 2019 11:08 schreef SVW6. het volgende:
Volgens mij was ik psychotisch geworden door die soep. Heb nu een foto van de oude soep er in gezet.
Klopte iets niet met de ingredienten leek wel. Ben nu alweer wat helderder maar vanochtend was ik weer de weg kwijt.quote:
Ik zou even contact opnemen met je hulpverleners want dit zijn geen normale gedachten. Sterkte.quote:Op zondag 21 juli 2019 11:08 schreef SVW6. het volgende:
Volgens mij was ik psychotisch geworden door die soep. Heb nu een foto van de oude soep er in gezet.
Zeker weten dat het niet door de drank kwam?quote:Op zondag 21 juli 2019 11:09 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Klopte iets niet met de ingredienten leek wel. Ben nu alweer wat helderder maar vanochtend was ik weer de weg kwijt.
quote:Op zondag 21 juli 2019 02:02 schreef SVW6. het volgende:
(was gistermiddag/vandaag?) aardig aangeschoten tijdens het koken.
Uhhh, heb je al aan de bel getrokken bij iemand, je ouders ofzo? Dit is niet normaal hoorquote:Op zondag 21 juli 2019 11:09 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Klopte iets niet met de ingredienten leek wel. Ben nu alweer wat helderder maar vanochtend was ik weer de weg kwijt.
quote:Op zondag 21 juli 2019 13:19 schreef SVW6. het volgende:
Bedankt voor jullie lieve reacties. Heb net weer buiten een wandeling gemaakt, met buren gepraat en sta weer met beide benen op de grond. Later vanmiddag ga ik langs mijn ouders. Mijn vader gaat visjes op de plaat bakken.
Als ik met mensen spreek gaat het altijd goed. De echte hel begint in mijn dromen.
Maar goed ik ga aankomend weekend opnieuw groentesoep maken en zal niet verder over mijn problemen praten in een eetforum haha.
Geniet van de visjes SVW-tje. Lekker even eruit.quote:Op zondag 21 juli 2019 13:19 schreef SVW6. het volgende:
Bedankt voor jullie lieve reacties. Heb net weer buiten een wandeling gemaakt, met buren gepraat en sta weer met beide benen op de grond. Later vanmiddag ga ik langs mijn ouders. Mijn vader gaat visjes op de plaat bakken.
Als ik met mensen spreek gaat het altijd goed. De echte hel begint in mijn dromen.
Maar goed ik ga aankomend weekend opnieuw groentesoep maken en zal niet verder over mijn problemen praten in een eetforum haha.
Haha ik ook.quote:Op maandag 22 juli 2019 13:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Oh, lekker! Groentensoep![]()
Ik doe er lekker veel vlees in
En zo min mogelijk groentequote:Op maandag 22 juli 2019 13:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Oh, lekker! Groentensoep![]()
Ik doe er lekker veel vlees in
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |