abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 20 juli 2019 @ 09:38:58 #126
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188018801
registreer om deze reclame te verbergen
Wellicht een beetje relevant omdat we het zoveel over de hoogtes van de zalen hebben. Dit zijn in elk geval de afmetingen van de LED schermen van de afgelopen edities.

Dusseldorf: 60 meter x 18 meter (volgens mij het grootste scherm samen met Moskou?)
Tel Aviv: 36 meter x12 meter

C8yzP6_UAAIo4hl.jpg
  zaterdag 20 juli 2019 @ 09:47:09 #127
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188018888
In dit stuk over de productie in Wenen lees je ook dat hoogte wel degelijk beperkingen met zich mee brengt. De set raakte het plafond zo goed als aan waardoor er iets verzonnen moest worden waar het licht boven de set te plaatsen.

quote:
However, this year production was confronted by physical challenges, not least being the low ceiling height, with the result that the set was virtually touching the roof. Working within these parameters, the design was based around a huge 83-lamp wall
https://www.live-producti(...)-contest-vienna.html

04_0189_hr_live-production_esc-vienna-2015_photo-ralphlarmann_com_ca1_0111.jpg?itok=xRhX6Z7X
  ESF Reporter zaterdag 20 juli 2019 @ 09:50:56 #128
87554 Cee
Welluk?
pi_188018927
Even een vraagje tussendoor, misschien kan @Ikbenjandeboer er een lichtje over schijnen: is de hoogte van het MECC beperkend voor het geven van een goede, standaard show of is het “slechts” nadelig voor eventuele spectaculaire grote schermen, fantastische wide-shots, een extraordinair podium en mogelijke kunstjes die deelnemende landen willen uitvoeren? Een kleine ruimte waarvan men zich dus vooraf wel van bewust moet zijn bij het bedenken van de staging, waarbij men zich aan dat hiervoor genoemde “less is more” principe moet aanpassen? De Nederlandse delegatie heeft al jarenlang minimaal gebruik gemaakt van de ruimte en mogelijkheden van schermen en hoogtes, en dat deden ze bewust omdat het om de muziek gaat. Da’s natuurlijk een prima uitgangspunt, misschien wil de organisatie dit jaar dit principe doorvoeren op het hele festijn. Dus dat niet alleen Nederland maar de rest van de landen ook gevraagd/geforceerd wordt om creatief om te gaan met beperkte ruimte en mogelijkheden op het podium en te focussen op het nummer?
Kort gezegd: zouden ze daarom nog voor Maastricht/MECC kunnen gaan of is zelfs de omvang van het MECC al te klein om een normale, basis staging uit te voeren?
  zaterdag 20 juli 2019 @ 09:54:07 #129
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188018954
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 09:50 schreef Cee het volgende:
Even een vraagje tussendoor, misschien kan @:Ikbenjandeboer er een lichtje over schijnen: is de hoogte van het MECC beperkend voor het geven van een goede, standaard show of is het “slechts” nadelig voor eventuele spectaculaire grote schermen, fantastische wide-shots, een extraordinair podium en mogelijke kunstjes die deelnemende landen willen uitvoeren? En waarvan ze zich dus vooraf wel van bewust zijn bij het bedenken van de staging, dat ze zich aan dat hiervoor genoemde “less is more” principe zullen moeten aanpassen? De Nederlandse delegatie heeft al jarenlang minimaal gebruik gemaakt van de ruimte en mogelijkheden van schermen en hoogtes, en dat deden ze bewust omdat het om de muziek gaat. Da’s natuurlijk een prima uitgangspunt, misschien wil de organisatie dit jaar dit principe doorvoeren op het hele festijn. Dus dat niet alleen Nederland maar de rest van de landen ook gevraagd/geforceerd wordt om creatief om te gaan met beperkte ruimte en mogelijkheden op het podium en te focussen op het nummer?
Kort gezegd: zouden ze daarom nog voor Maastricht/MECC kunnen gaan of is zelfs de omvang van het MECC al te klein om een normale staging uit te voeren?
Het lijkt mij sowieso niet te klein om een normale staging uit te voeren als Sietse de hal vergelijkt met Kiev 2017 en Tel Aviv 2019. In principe is een dergelijke productie dus sowieso mogelijk daar lijkt mij! (met hier en daar wat spanten in het zicht... :D)
  Moderator zaterdag 20 juli 2019 @ 10:06:59 #130
255123 crew  iBenny
Legen...wait for it...
pi_188019112
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2019 12:11 schreef Ikbenjandeboer het volgende:
"Knip"
Zulke posts _O_ . Dr hebben we wat aan.
...dary!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 20 juli 2019 @ 10:14:52 #131
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188019311
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Nederland heeft in ieder geval geluk dat we hier iemand hebben me zo veel ervaring.
  zaterdag 20 juli 2019 @ 10:30:31 #133
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188019342
SietseBakker twitterde op zaterdag 20-07-2019 om 10:29:53 Leuk interview gehad met @GTienhooven. Maar als het had gekund, had er elke drie zinnen mogen staan dat het toch echt teamwork is! Want ohohoh wat ben ik trots op het team dat er al staat 🙏🏻🙌🏼 https://t.co/5SzMeyt1FD reageer retweet
pi_188019521
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 09:50 schreef Cee het volgende:
Even een vraagje tussendoor, misschien kan @:Ikbenjandeboer er een lichtje over schijnen: is de hoogte van het MECC beperkend voor het geven van een goede, standaard show of is het “slechts” nadelig voor eventuele spectaculaire grote schermen, fantastische wide-shots, een extraordinair podium en mogelijke kunstjes die deelnemende landen willen uitvoeren? Een kleine ruimte waarvan men zich dus vooraf wel van bewust moet zijn bij het bedenken van de staging, waarbij men zich aan dat hiervoor genoemde “less is more” principe moet aanpassen? De Nederlandse delegatie heeft al jarenlang minimaal gebruik gemaakt van de ruimte en mogelijkheden van schermen en hoogtes, en dat deden ze bewust omdat het om de muziek gaat. Da’s natuurlijk een prima uitgangspunt, misschien wil de organisatie dit jaar dit principe doorvoeren op het hele festijn. Dus dat niet alleen Nederland maar de rest van de landen ook gevraagd/geforceerd wordt om creatief om te gaan met beperkte ruimte en mogelijkheden op het podium en te focussen op het nummer?
Kort gezegd: zouden ze daarom nog voor Maastricht/MECC kunnen gaan of is zelfs de omvang van het MECC al te klein om een normale, basis staging uit te voeren?
Als je wilt kan het altijd. Daarom haalde ik in een eerdere post de metafoor over de Toyota Aygo erbij. Je kan met vijf man in een Aygo naar Zuid Frankrijk rijden, maar als je toch die X5 tot je beschikking hebt dan zou dat geen rationele keuze zijn.

Als je in mogelijkheden gaat denken dan biedt hoogte je meer creativiteit. Hoe hoger de zaal, des te meer je kan spelen met de spreiding van je verlichting. Je kan meer typen fixtures kwijt met verschillende typen bundels waardoor je iedere act een nog persoonlijkere staging kan bieden. De stage designer kan gewoon zijn of haar gang gaan en de volledige creativiteit gebruiken zonder telkens rekening te houden me de beperkingen. Dat is ook fijn om de voortgang van het project te waarborgen. Bij het MECC zou het ontwerp, door de beperkingen van de zaal, wel een paar keer terug naar de tekentafel moeten vermoed ik.

Kijk, er zijn zoveel redenen waarom Ahoy meer geschikt is voor ESF dan het MECC, dat een vergelijking bijna onzinnig wordt. Ahoy is, met de eisen van EBU en NPO in het achterhoofd, veruit de meest geschikte zaal in Nederland om dit feest te organiseren. Als je alleen al naar het track record gaat kijken van Ahoy dan rechtvaardigt dit een keuze voor Rotterdam bijna volledig.

In dit artikel van het AD komt de nagalmtijd van Ahoy ter sprake. Die 1,7 seconde is echt een benchmark. Dat ga je in het MECC, ondanks de mogelijkheden van digitale processing en eventuele tijdelijke dempende materialen, van zijn levensjaren niet benaderen.

In Ahoy kan je ruim 100 ton (honderdduizend kilo) meer in het dak hangen en de spanten kunnen veel hogere puntlasten dragen. Op dat vlak kan je werken met zwaardere decorstukken en, zoals bij de Vrienden van Amstel live, letterlijk podia uit het dak laten zakken. Ik hoop nog steeds een beetje dat ze die productie op de een of andere manier gaan inzetten voor ESF.

Het enige voordeel van het MECC ten opzichte van Ahoy is dat het een lege hal is die je dus theoretisch gezien kan inrichten hoe je wilt. Maar als je gaat nadenken over wat die vrijheid precies inhoudt dan is die vrijheid toch redelijk beperkt. Je hebt een aantal basiselementen: podium, vloer en tribunes. Uiteindelijk kom je toch met een basisopstelling van een podium met daaromheen tribunes en daartussen staanplaatsen. Ik zie niet direct hoe je daar anders mee kan omgaan, of ze willen de tribunes met de rug naar het podium plaatsen, maar dat kan ik me niet voorstellen.

Ik wil wel van de gelegenheid gebruik maken om nogmaals te benadrukken dat ik geen persoonlijke afkeer heb tegen Maastricht als stad, noch de voorkeur heb voor Rotterdam. Als ik nu bijvoorbeeld een weekendje weg zou winnen en ik mocht kiezen tussen Rotterdam en Maastricht dan kies ik waarschijnlijk voor Maastricht. Ik ben echter hartstikke trots dat we dit grootse evenement na al die jaren weer mogen organiseren en daardoor hoop ik dat we hiervoor de meest geschikte zaal kiezen zodat we die 200 miljoen TV kijkers een show van wereldformaat kunnen geven.
  zaterdag 20 juli 2019 @ 10:49:12 #135
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188019564
xaE1dmQ.jpg
  zaterdag 20 juli 2019 @ 10:54:17 #136
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188019633
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 10:45 schreef Ikbenjandeboer het volgende:
Het enige voordeel van het MECC ten opzichte van Ahoy is dat het een lege hal is die je dus theoretisch gezien kan inrichten hoe je wilt.
Dit is in theorie natuurlijk super. Maar als je een lege doos hebt waar je oneindig veel kan, dan moet de ruimte dat inderdaad ook wel kunnen bieden. Dat ging in het geval van Kopenhagen 2014 ook op. Die hal was zo groot dat de mogelijkheden eindeloos waren. Uiteindelijk was het daar ook wel echt super grote uitdaging om de akoestiek redelijk te krijgen. Maar visueel spatte het van het scherm af door de bizar hoge scheepswerf. Voor het MECC zou dit ook op kunnen gaan, mits de hoogte er was geweest.
pi_188019678
quote:
Er is al heel veel kennis, inderdaad. Maar vergeet niet dat 2020 een heel druk jaar is wat evenementen betreft. Alleen al in april en mei heb je naast het Songfestival ook Koningsdag, 5 mei dat dan in het teken staat van 75 jaar bevrijding, de Invictus Games, Formule 1...
Volgend jaar mei wordt wel bizar voor Nederland :D
pi_188019895
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 10:26 schreef Em31 het volgende:

[..]

Nederland heeft in ieder geval geluk dat we hier iemand hebben me zo veel ervaring.
In Sietse Bakker heb ik wel vertrouwen. Die weet echt what's up. Daarom zou ik het vreemd vinden als de keuze op Maastricht valt.
pi_188019988
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 08:29 schreef Ikbenjandeboer het volgende:

[..]

Deze frase is nog veelvuldig op marketingafdelingen te horen. Als ik echter van de zomer met nog 4 vrienden met de auto op vakantie wil naar Zuid Frankrijk en we hebben een Toyota Aygo en een BMW X5 tot onze beschikking, dan zie ik niet in hoe die Aygo 'more' kan zijn in die context.

Dat geldt ook voor Ahoy vs MECC. In theorie kan je het ESF in het MECC houden maar dan moet je wel je ambities aanpassen aan de beperkingen van de zaal. Ik geloof niet dat Nederland na 44 jaar wachten met de klassieke calvinistische insteek te werk gaat. Dat heeft Sietse Bakker trouwens al aangegeven. Ze willen niet less, ze willen more.
En zo is het 😊
  ESF Reporter zaterdag 20 juli 2019 @ 11:38:38 #140
87554 Cee
Welluk?
pi_188020122
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 10:45 schreef Ikbenjandeboer het volgende:

[..]

Ik wil wel van de gelegenheid gebruik maken om nogmaals te benadrukken dat ik geen persoonlijke afkeer heb tegen Maastricht als stad, noch de voorkeur heb voor Rotterdam. Als ik nu bijvoorbeeld een weekendje weg zou winnen en ik mocht kiezen tussen Rotterdam en Maastricht dan kies ik waarschijnlijk voor Maastricht. Ik ben echter hartstikke trots dat we dit grootse evenement na al die jaren weer mogen organiseren en daardoor hoop ik dat we hiervoor de meest geschikte zaal kiezen zodat we die 200 miljoen TV kijkers een show van wereldformaat kunnen geven.
Bedankt wederom voor je uitvoerige, heldere antwoord! En daarbij wil ik bovenstaande ook nog even aantippen want hier ben ik het ook helemaal mee eens. ^O^
pi_188020149
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 11:26 schreef Aadrianus het volgende:

[..]

En zo is het 😊
Ja waarom nu eens voor een iets mindere optie gaan? Je wilt het buitenland het beste laten zien :)
pi_188020294
Kunnen we het niet gewoon in mijn woonkamer houden? Met als interval act ik die mijn favoriete songfestival liedjes karaoke zingt? Goed idee of niet? *O*
Yeah yeah, fire.
  zaterdag 20 juli 2019 @ 12:35:47 #143
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188020800
Ook Aran Bade is niet allergisch voor een polletje:

AranBade twitterde op zaterdag 20-07-2019 om 12:33:02 Weekend poll: naar welke stad moet het Songfestival 2020? #songfestival #eurovision #Eurovision2020 reageer retweet
pi_188021174
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 09:47 schreef lashatumbai het volgende:
In dit stuk over de productie in Wenen lees je ook dat hoogte wel degelijk beperkingen met zich mee brengt. De set raakte het plafond zo goed als aan waardoor er iets verzonnen moest worden waar het licht boven de set te plaatsen.
[..]

https://www.live-producti(...)-contest-vienna.html

[ afbeelding ]
Die buizen die je ziet als design werden door een Nederlands bedrijf geleverd he?
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  zaterdag 20 juli 2019 @ 13:07:05 #145
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188021204
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 13:04 schreef Peter het volgende:

[..]

Die buizen die je ziet als design werden door een Nederlands bedrijf geleverd he?
Klopt (ik vond het zelf alleen niet bijster bijzonder, hoop dat we dit jaar nog wat innovatiever kunnen zijn in set design!)
pi_188021286
Vond dat podium echt vreselijk :@ Iedereen verzuipt sowieso steeds op die grote ronde podiums, bijvoorbeeld ook in Kiev, maar die buizen maakten het allemaal nog erger.
  zaterdag 20 juli 2019 @ 14:02:56 #147
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188022024
Heeft Richard een gratis weekendje Maastricht? ;) :P

RichardCrommert twitterde op zaterdag 20-07-2019 om 13:56:14 Langs de verdedigingswerken in Maastricht gelopen. Magnifiek om te zien. Nooit gedacht dat het zo groot was https://t.co/LjDnISrtWM reageer retweet
  zaterdag 20 juli 2019 @ 14:04:34 #148
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_188022073
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 13:12 schreef Em31 het volgende:
Vond dat podium echt vreselijk :@ Iedereen verzuipt sowieso steeds op die grote ronde podiums, bijvoorbeeld ook in Kiev, maar die buizen maakten het allemaal nog erger.
Ja, niet het beste podium. Ik hoop dat dhr Wieder dit jaar ook ver weg mag blijven van het ontwerp en dat er een verfrissend Nederlands ontwerp wordt gekozen.
pi_188022281
Ik vond het podium van 2015 mooi, en volgens mij zaten er in deze editie ook relatief veel optredens die ik leuk vond (het jaar erop stond daar juist haaks op - en daar zat Florian Wieder net achter).

Nee, geen moeite mee.
  zaterdag 20 juli 2019 @ 14:30:11 #150
477691 Niels93
<3 Muziek in alle vormen
pi_188022529
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 14:04 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Ja, niet het beste podium. Ik hoop dat dhr Wieder dit jaar ook ver weg mag blijven van het ontwerp en dat er een verfrissend Nederlands ontwerp wordt gekozen.
Was ook niet alleen het podium, maar de verschrikkelijke camerashots waren killing. Een van de slechtste edities van de afgelopen jaren
Just do it
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')