quote:Op woensdag 17 juli 2019 18:01 schreef sigme het volgende:
Nou, dat werd nog een tamelijk loops topic, die vorige. Terug naar CULtalk, ik heb die uuni of ooni gekocht. Nog dank voor de suggestie van de blokkervariant. Had rampzalige reviews, maar ik sluit niet uit dat die veroorzaakt werden door ondeskundig gebruik. Veiligheidshalve ben ik toch maar voor de dure variant gegaan:
[ afbeelding ]
Met wat extra accessoires.
quote:Op woensdag 17 juli 2019 17:01 schreef Molo het volgende:
Hier alles top, gisteren zelfs stukkie hardgelopen
quote:Op woensdag 17 juli 2019 18:22 schreef borisz het volgende:
Binnenkort kan je weer 't Kopje op wandelen Bloes.
Geweldig, errrrrg benieuwd naarquote:Op woensdag 17 juli 2019 18:01 schreef sigme het volgende:
Nou, dat werd nog een tamelijk loops topic, die vorige. Terug naar CULtalk, ik heb die uuni of ooni gekocht. Nog dank voor de suggestie van de blokkervariant. Had rampzalige reviews, maar ik sluit niet uit dat die veroorzaakt werden door ondeskundig gebruik. Veiligheidshalve ben ik toch maar voor de dure variant gegaan:
[ afbeelding ]
Met wat extra accessoires.
Mijn in mijn woonkamer ingemetselde (ja dat is net zo onhandig als het klinkt) pizzaoven gaat ook als 'ie op temperatuur is zo snel. Heel idioot maar heeft echt maar zo kort nodig en is lekkerquote:Op woensdag 17 juli 2019 18:19 schreef Kreator het volgende:
Ziet er wel tof uit dat ding. Twee reviews gekeken en het lijkt wel vrij goed te doen allemaal, alleen zijn de pallets wat lastig aan te steken vind ik.
Pizza in 60 tot 90 sec klinkt wel goed. Ben benieuwd hoe dat smaakt.
Voorpretquote:Op woensdag 17 juli 2019 18:34 schreef Myraela het volgende:
Ik ben een vakantie aan het uitzoeken.![]()
![]()
Maar pas voor volgend jaar.
Dat dan weer wel.quote:
Ik heb ook een inpandige houtgestookte oven, maar die krijg ik niet heet genoeg. Is wel geweldig voor stoven (en om op lage temperatuur te drogen; pruimen en tomaten vooral).quote:Op woensdag 17 juli 2019 18:36 schreef Molo het volgende:
[..]
Mijn in mijn woonkamer ingemetselde (ja dat is net zo onhandig als het klinkt) pizzaoven gaat ook als 'ie op temperatuur is zo snel. Heel idioot maar heeft echt maar zo kort nodig en is lekker
Ik heb mezelf gister een thermometer aangeschaft om eens te gaan meten wat die pizzavloer doet.quote:Op woensdag 17 juli 2019 18:36 schreef Molo het volgende:
[..]
Mijn in mijn woonkamer ingemetselde (ja dat is net zo onhandig als het klinkt) pizzaoven gaat ook als 'ie op temperatuur is zo snel. Heel idioot maar heeft echt maar zo kort nodig en is lekker
Sloveniëquote:Op woensdag 17 juli 2019 18:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat dan weer wel.M'n vriend slaapt nu, straks even proberen te overtuigen dat we een nachtje op een geitenboerderij in Slovenië moeten overnachten.
Ik vind het ruk, duurt lang, hoop zooi, en idd hier ook moeilijk om heet te krijgenquote:Op woensdag 17 juli 2019 18:49 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik heb ook een inpandige houtgestookte oven, maar die krijg ik niet heet genoeg. Is wel geweldig voor stoven (en om op lage temperatuur te drogen; pruimen en tomaten vooral).
Wat mik jij erop dan?quote:Op woensdag 17 juli 2019 18:54 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik heb mezelf gister een thermometer aangeschaft om eens te gaan meten wat die pizzavloer doet.
Want mijn lekkerste pizza's doe ik toch echt als ze er langer dan 90sec over doen.
(En zo'n zool met alleen tomaat en hint van kaas maak ik nooit)
Eerst een zelfgekookte tomatensaus, beetje kaas, artisjokbodems, gesnipperd rood uitje, ansjovisje links en rechts, wat stukkies paddestoel / champignon, sprinkeltje kaas.quote:
Foto 3? Dat waren dikke krullen Parmezanquote:
Zeg maar dat hij van mij moetquote:Op woensdag 17 juli 2019 18:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat dan weer wel.M'n vriend slaapt nu, straks even proberen te overtuigen dat we een nachtje op een geitenboerderij in Slovenië moeten overnachten.
Vlees zou ik etenquote:Op woensdag 17 juli 2019 19:11 schreef fietsie het volgende:
[..]
Eerst een zelfgekookte tomatensaus, beetje kaas, artisjokbodems, gesnipperd rood uitje, ansjovisje links en rechts, wat stukkies paddestoel / champignon, sprinkeltje kaas.
[ afbeelding ]
Of iets met frutti di mare:
[ afbeelding ]
Ham salami parmezaan:
[ afbeelding ]
Iets met Mozzarella:
[ afbeelding ]
Of een koe.
[ afbeelding ]
Ik vind dus pizza van de pizzeria zonde van mn geld en vaak een enorme rip-off: er ligt niets op.quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Vlees zou ik eten
De rest is mij te vol
Zoiets hadden Koos en ik in Andalusiëquote:Op woensdag 17 juli 2019 19:32 schreef Myraela het volgende:
Dit vakantiehuis in Kroatië is zo perfect.Met privezwembad, jacuzzi en alles.
[ afbeelding ]
Ach, die ¤7,- die de Egyptenaar hier ervoor vraagt, is mij de moeite niet waardquote:Op woensdag 17 juli 2019 19:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik vind dus pizza van de pizzeria zonde van mn geld en vaak een enorme rip-off: er ligt niets op.
Dat ziet er wel gaaf uit ja. Keer wat anders dan een resort met 800 kamers.quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:32 schreef Myraela het volgende:
Dit vakantiehuis in Kroatië is zo perfect.Met privezwembad, jacuzzi en alles.
[ afbeelding ]
vroeg ik me ook af..... als ik pizza maak is het lekker dun deeg en niet te heftig belegd... al die 'luchtige" bodems die op brood lijken JUK ...t moet naast je beleg gewoon een paar van die bellen blazen door de hitte en klaarquote:
quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:36 schreef liedetector het volgende:
[..]
vroeg ik me ook af..... als ik pizza maak is het lekker dun deeg en niet te heftig belegd... al die 'luchtige" bodems die op brood lijken JUK ...t moet naast je beleg gewoon een paar van die bellen blazen door de hitte en klaar
Dat klinkt minder fijn.quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:33 schreef Molo het volgende:
Zoiets hadden Koos en ik in Andalusië
Twee weken stortregens en 7° overdag, stervenskoud gehad in dat tochtige hutje
funny! zou ik werkelijk nooit opkomen..... fruit en warm is niet mijn ding, maar snap m welquote:Op woensdag 17 juli 2019 19:44 schreef sigme het volgende:
met een mengsel van geprakte abricoos, verse gember en zout.
Was geloof ik in 30 jaar niet voorgekomen daar. Overal op het nieuws ook. Dikke pechquote:Op woensdag 17 juli 2019 19:44 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat klinkt minder fijn.Was dat ook buiten het seizoen, of gewoon pech?
Dit is eigenlijk een behoorlijk huis hoor. Dat was de schattigste foto, maar er zit nog een heel stuk aan vast.
Vanaf de andere kant:
[ afbeelding ]
https://www.booking.com/hotel/hr/villa-paradiso-umag.en-gb.html
Nee dat is het mooie van het volume van die oven; dat water verdampt meteen.quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Ach, die ¤7,- die de Egyptenaar hier ervoor vraagt, is mij de moeite niet waard
Wordt het niet heel nat zo'n pizza?
En zoiets?quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:50 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nee dat is het mooie van het volume van die oven; dat water verdampt meteen.
De reden dat ik nu een thermometer heb gekocht is om te gaan experimedingesen met verschillende deeg samenstellingen.
En ik dan wel beetje consistente bodemtemperatuur wil hebben.
Kan vast; nog nooit geprobeerd.quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:54 schreef Molo het volgende:
[..]
En zoiets?
http://www.bbc.com/travel(...)pupusas-mean-comfort
crossa was brooddeeg met een rare structuurquote:Op woensdag 17 juli 2019 19:55 schreef fietsie het volgende:
[..]
Kan vast; nog nooit geprobeerd.
Vorige week had ik een deegje was enorme bellen produceerde tijdens het bakken.
Kreeg je echt zo'n soort "pizza crossa" met "deh bodehmmmmm" van vroeger.
Alleen nog grotere bellen.
Dit was eigenlijk een foccaciadeeg, maar dan met iets te veel water.quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:56 schreef liedetector het volgende:
[..]
crossa was brooddeeg met een rare structuur
qft.quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:36 schreef liedetector het volgende:
[..]
vroeg ik me ook af..... als ik pizza maak is het lekker dun deeg en niet te heftig belegd... al die 'luchtige" bodems die op brood lijken JUK ...t moet naast je beleg gewoon een paar van die bellen blazen door de hitte en klaar
dus tarwebloem of heb ik dat fout in mn hoofd zitten?quote:Op woensdag 17 juli 2019 19:57 schreef fietsie het volgende:
[..]
Dit was eigenlijk een foccaciadeeg, maar dan met iets te veel water.
Deze had ik de laatste keer, kreeg ik van een tante:quote:Op woensdag 17 juli 2019 20:00 schreef liedetector het volgende:
[..]
dus tarwebloem of heb ik dat fout in mn hoofd zitten?
ja een 00 bloem dus eigenlijk...okay, maar wat was er focaccia aan dan? (probeer gewoon te begrijpen wat je maakt zeg maar)quote:Op woensdag 17 juli 2019 20:04 schreef fietsie het volgende:
[..]
Deze had ik de laatste keer, kreeg ik van een tante:
[ afbeelding ]
Ik moest die dag voor 30 man pizza achter elkaar produceren, dan wil je geen experimentele, "runny" of zachtkleffe deegjes.quote:Op woensdag 17 juli 2019 20:08 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja een 00 bloem dus eigenlijk...okay, maar wat was er focaccia aan dan? (probeer gewoon te begrijpen wat je maakt zeg maar)
Ben benieuwd of het bevalt! Het ovendeel zelf is niet demontabel, wel?quote:Op woensdag 17 juli 2019 18:01 schreef sigme het volgende:
Terug naar CULtalk, ik heb die uuni of ooni gekocht.
okay funny, zou ik geloof ik nooit zo bedacht hebben ofzoquote:Op woensdag 17 juli 2019 21:06 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik moest die dag voor 30 man pizza achter elkaar produceren, dan wil je geen experimentele, "runny" of zachtkleffe deegjes.
Maar stevige harde bolletjes die je door iedere nono kan laten uitrollen zonder dat ze aan de plank eronder verkleven. (En zelfs een beetje grof pastameel onder je pizzadeegje strooien is voor veel mensen iets what does not compute ofzo..)
Receptje voor foccacia deeg (met gist, zout, olie enz) levert een wat rubberig deeg op, wat snel rijst zodra het in de oven komt.
Dus niet vooraf rijzen enzo/.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |