abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 03:51:05 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187910617
Etappe 9: Saint-Étienne - Brioude, 170,5 km

Vooraf werd er veel verwacht van de rit die vertrok vanuit Mâcon. Het was de bedoeling dat we toch minstens een uur naar verschillende aanvalspogingen zouden kijken, maar we kwamen bedrogen uit. Zo ongeveer de eerste de beste aanval was meteen raak. Uiteraard was De Gendt weer van de partij, maar hij kreeg amper renners met zich mee. Alleen Terpstra en Ben King schoven direct mee. In de achtergrond zagen we daarna Mads Wurtz Schmidt een poging wagen om aan te haken, maar hij bleef op een paar meter hangen en moest uiteindelijk opgeven. Een kopgroep vna drie, niet bepaald naar verwachting. Dat dacht Alessandro De Marchi ook, en daarom ging hij nog snel in de achtervolging toen de voorsprong van de koplopers rond de minuut schommelde. Het peloton liet hem wegrijden, maar daarna ging er heel snel het blok op. Vooral Bora wilde graag aan iedereen duidelijk maken dat ze een poging zouden doen om de boel te controleren voor Sagan. Met veel pijn en moeite reed De Marchi nog naar voren en zodoende konden we de rest van de dag gaan genieten van een kopgroep bestaande uit vier renners. De voorsprong van de koplopers liep vrij snel op naar een aantal minuten, waarna in het peloton het grote controleren begon. Bora en Sunweb hadden er zin in, deze ploegen namen gedurende de rit het heft in handen. Vooraan bleven de koplopers vrij lang bij elkaar, tot op een kilometer of 60 van het eind. Door het hoge tempo in het peloton moesten ze vooraan ook steeds sneller rijden en dat zorgde er uiteindelijk voor dat Terpstra en King moesten lossen op een van de vele klimmetjes. De Gendt en De Marchi reden samen verder, totdat De Marchi in een afdaling uit de bocht vloog. Even later kwamen beide heren toch weer bij elkaar, terwijl de voorsprong nog steeds vrij groot was. In het peloton nam Astana ondertussen het commando over, maar vier minuten inlopen op Thomas De Gendt is geen sinecure.

Onder aanvoering van Astana zakte de voorsprong van de twee koplopers, maar pas toen een paar kilometer later EF Education First kwam helpen begon het echt ergens op te lijken. Desalniettemin was de voorsprong van de koplopers nog steeds van een dusdanige aard dat de ritzege een steeds realistischere optie werd. Een paar uur eerder snapten we nog niet dat zo'n kleine en kansloze groep zo makkelijk kon wegrijden, maar de kleine en kansloze groep werd met de minuut minder kansloos. Het duurde een eeuwigheid voordat de koplopers echt in zicht kwamen. Met een kilometer of 15 te gaan bedroeg de voorsprong nog een volle minuut, terwijl we richting de laatste officiële beklimming van de dag reden. In aanloop naar deze klim zagen we nog een valpartij. In een niet al te lastige bocht ging de Canadese Kelderman, Michael Woods, totaal onnodig op z'n plaat. Toevallig zaten Moscon en Geraint Thomas in zijn wiel, waardoor beide heren ook onderuit gingen. Paniek, heel Ineos langs de kant van de weg. In aanloop naar de klim moest de ploeg in de achtervolging op het peloton. Heel even leek Thomas tijd te gaan verliezen, maar op steile klim wist hij uiteindelijk toch weer aan te sluiten. Het was op deze klim dat vooral opviel dat de voorsprong op de koplopers niet snel terugliep. De Gendt was inmiddels weggereden en hij bleef een voorsprong houden van een seconde of 50. Pas toen richting de top Alaphilippe in de aanval ging zakte de voorsprong. Pinot sprong meteen mee met Alaphilippe, de rest bleef zitten. Het Franse duo reed ook na de top van de klim verder, ze werkten goed samen. Desondanks kregen ze het niet voor elkaar om het laatste gaatje op De Gendt te dichten. Ondanks het feit dat De Gendt al 200 kilometer in de aanval reed wist hij zijn voorsprong van een seconde of 20 te consolideren.

Aan de buitenrand van Saint-Étienne zouden de renners nog een keer scherp rechtsaf slaan en daarna zou er een nog een klein klimmetje volgen. Op dit klimmetje zou De Gendt dan toch wel stilvallen, was de verwachting. Dat pakte ook weer wat anders uit. In aanloop naar dit klimmetje liep hij zelfs weer een paar seconde uit op Pinot en Alaphilippe, die op hun beurt dan wel weer uit de greep van het peloton wisten te blijven. Trek deed een poging om het gat te dichten, want de gele trui van Ciccone stond op het spel. Dat lukte niet helemaal. Op het klimmetje zagen we dat Alaphilippe en Pinot wel weer wat dichter kwamen, maar De Gendt hield een voorsprong van meer dan 10 seconden over. In de laatste anderhalve kilometer ging het vooral naar beneden en dus was het binnen voor de Belg, een verbluffend sterk staaltje fietsen. De hele dag in de aanval en dan na al die beklimmingen in de finale nog een vers duo afhouden, niet te doen, niet te doen, niet te doen. Af en toe heeft De Gendt van die dagen dat hij alles kan, dit was zo'n dag. Pinot reed zes seconden na De Gendt naar de tweede plaats, Alaphilippe werd derde. 20 seconden later kwam een groep van een man of 30 over de finish, met daarin toch nog snelle mannen als Sagan en Matthews. Door de bonificatieseconden en de voorsprong aan de finish nam Alaphilippe de gele trui weer over van Ciccone. De ritzege zat er dankzij een buitenaardse De Gendt niet in, maar de fout van La Planche des Belles Filles is in ieder geval weer hersteld. In de groep achter Alaphilippe en Pinot zagen we bijna alle favorieten, op Nibali na. De Italiaan moest lossen, iets wat eigenlijk wel in de lijn der verwachting lag. Verder weten we nog steeds niet echt waar we aan toe zijn, als het over het algemeen klassement gaat. Ook na de rit die nu volgt gaan we niet veel wijzer zijn. We gaan op de Franse feestdag opnieuw door het Centraal Massief rijden, weer een rit door de heuvels. Wel maar 2800 hoogtemeters, in plaats van 3800. Misschien opnieuw een kans voor de vluchters, maar toch ook vooral een uitgelezen kans voor types als Sagan en Matthews. De Fransen gaan in ieder geval in de aanval, mogen we aannemen. Al is de feestdag nu al geslaagd met een Fransoos in het geel.




Op 500 meter van de finishlocatie van gisteren gaan de renners van start voor het stadion van lokale trots AS Saint-Étienne. Het Stade Geoffroy-Guichard, dat gisteren al uitgebreid in beeld werd genomen, biedt plaats aan een slordige 42.000 toeschouwers. We zijn dus nog steeds in Saint-Étienne, al durven we ons nog steeds niet richting het centrum te begeven. Saint-Étienne is een stad met een sterk industrieel verleden. Dankzij het ontdekken van steenkool in deze omgeving begon de stad vooral te groeien tijdens de industriële revolutie. Sindsdien is men vooral bezig geweest om de stad opnieuw uit te vinden, waarbij de nadruk blijkbaar is komen te liggen op de designindustrie. Dat heeft tot gevolg gehad dat Saint-Étienne nu op een lijst van de UNESCO staat. Geen werelderfgoed, maar wel een creatieve stad. Er schijnen emer dan 31.000 bedrijven te zijn in heel Saint-Étienne, dat klinkt vrij fors. Daarnaast is Saint-Étienne ook een industriestad, met meer dan 25.000 studenten. Een van de uitwassen van Saint-Étienne als desinstad schijnt le Zénith te zijn, een hondslelijke concerthal. In het centrum zijn er nog wel wat aardige gebouwtjes te vinden, maar verder is het dus vooral afgrijselijke moderne architectuur. Je zou Saint-Étienne het Eindhoven van Frankrijk kunnen noemen, dan weet je ongeveer hoe laat het is. Het is wel een stad waar redelijk wat bekende mensen vandaan komen. Voetballers, vooral. Wat te denken van Willy Sagnol, daar moest ik vroeger altijd wel om lachen. Er komen ook wat wielrenners uit deze stad, zoals Roger Rivière. Een renner met een verhaal, want er is bijna geen renner zonder verhaal. Rond het eind van de jaren 50 kwam een jonge Rivière zich melden tussen de grote jongens. Hij groeide al snel uit tot een serieuze ronderenner, die in 1959 tweede wist te worden. Een jaar later wilde hij nog meer, hij wilde winnen. In een afdaling moest hij tijd goed zien te maken op zijn grootste concurrent, Gastone Nencini. Deze ging als een raket naar beneden en dus voelde Rivière zich onder druk gezet. Hij nam alle risico's van de wereld en dat liep mis. Hij vloog uit een bocht, viel tien meter naar beneden en liep een dubbele breuk aan de wervelkolom op. Voor 80% verlamd, einde carrière. Een paar jaar later overleed hij aan kanker, kan er dan ook nog wel bij. Hij heeft in ieder geval wel de mazzel gehad dat hij nooit le Zénith heeft hoeven te aanschouwen.



Ook vandaag worden de renners weer getrakteerd op een mensonterend lange neutralisatie. Liefst 20 minuten, deze keer. Dat zou je misschien nog kunnen rechtvaardigen door een tocht langs alle highlights van Saint-Étienne te organiseren, maar we zijn eigenlijk al tot de conclusie gekomen dat die er niet zijn. Dan zou je misschien ook gewoon kunnen beslissen om slechts een minuut of vijf à tien geneutraliseerd rond te rijden, maar in plaats daarvan rijden we dus 20 minuten door allerlei buitenwijken van Saint-Étienne. De metropool is de op acht na grootste van Frankrijk en de renners gaan daar proefondervindelijk achterkomen. Het is wel een merkwaardige neutralisatie, in de zin dat het al een paar keer omhoog en omlaag gaat. Na een tijd komen we uit in Saint-Genest-Lerpt en buiten dit plaatsje rijden de renners over een brede weg rechtdoor. Het eind van de neutralisatie komt nu in zicht en zodra we echt aan de rit gaan beginnen worden we ook met een merkwaardig scenario geconfronteerd. De allereerste officiële kilometer van de rit loopt vals plat omhoog, maar daarna dalen we vijf kilometer af richting Saint-Just-Saint-Rambert. Beginnen met een afdaling, weer eens wat anders. Geen lastige afdaling overigens, het gaat vrij gelijdelijk naar beneden over een brede weg zonder veel bochten. Saint-Just-Saint-Rambert kun je eigenlijk in tweeën delen. Aan de ene kant van de Loire heb je Saint-Just en aan de andere kant Saint-Rambert. Als we Saint-Just binnenrijden fietsen we onder een kicken viaductje door. Daarna gaat het in het dorp naar links en dan rijden we via een brug over de Loire, richting Saint-Rambert. We komen een paar bochten tegen, buiten dat is het een kilometer of drie zo goed als vlak. Na nog een bocht naar links in Saint-Rambert gaan we op weg naar het zuiden, op weg naar Chambles. Richting dit plaatsje gaat er geklommen worden, een kilometer of acht aan een procent of drie gemiddeld. Hier zal dan wel de kopgroep van de dag gaan vertrekken, in dat afdalinkje aan het begin in ieder geval niet. De weg omhoog is vrij breed en redelijk bochtig. Vrij onregelmatig, we wisselen wat vlakke stroken af met een paar steilere stroken. Vrij geschikt dus om hier vast weg te rijden. Na 17 kilometer komen we boven aan in Chambles, een klein dorpje met een kasteeltje. Vanuit dit kasteeltje kan je uitkijken over de Gorges de la Loire, best mooi.



Voorbij Chambles rijden we een kilometer of zes naar beneden, richting de Loire. Al is naar beneden rijden misschien een wat misleidende term, want het gaat tussendoor ook weer een paar keer omhoog. Een weg met een grillig karakter, zo langs de kloof van de Loire. De stukken waar het naar beneden gaat zijn wel lastig, vooral dankzij het bochtige karakter van deze weg. Bijna beneden slaan de renners een keer linksaf en dan rijden ze over de Pont du Pertuiset. Na deze brug slaan de renners meteen rechtsaf en dan rijden ze een aantal kilometer langs de Loire, over een weg die zeven kilometer lang zo goed als vlak is. We moeten het hier vooral van de mooie vergezichten hebben, maar die zijn er dan ook wel meteen genoeg. Tussendoor gaat één keer kort omhoog, maar veel stelt dat niet voor. Verder komen we op een paar rotondes niet veel tegen, tot we na 31 kilometer Aurec-sur-Loire bereiken. Na drie rotondes in Aurec rijden we via een minder mooie brug opnieuw over de Loire en niet lang daarna begint de eerste officiële klim van de dag. Het is nog een kilometer vlak, maar daarna slaan we rechtsaf en dan begint de Mur d'Aurec-sur-Loire. De naam zegt het al, dit gaat niet leuk worden. Deze muur is 3,2 kilometer lang, aan 11% gemiddeld. De eerste 500 meter lijkt het nog mee te vallen, het gaat in eerste instantie aan 7% omhoog. Daarna wordt het heel snel een ander verhaal, er volgt een halve kilometer aan 12%. Alsof dat nog niet erg genoeg was gaat het in de volgende halve kilometer aan 15% gemiddeld omhoog, met een steilste strook aan 19%. Kicken muurtje hoor, het betere Spaanse werk. Aanvankelijk reden de renners over een wat bredere weg, maar op dit punt is het allemaal wat smaller geworden. Na dit debiel zware stukje zwakt het wat af, het gaat een paar hectometer aan 7% omhoog. Vervolgens gaan we richting de top weer vrolijk verder met de steile percentages, van 10,5% kruipt het weer omhoog richting 13%. Tussendoor komen we ook nog een strook aan 16% tegen, voor we na 36 kilometer koers de top van deze muur van eerste categorie bereiken.




Als we boven zijn gestrompeld op deze muur krijgen we na de top niet direct met een afdaling te maken. Na een paar korte bochten achter elkaar komen de renners op een brede weg terecht, die de komende zes kilometer zo goed als vlak is. We bevinden ons dus op een plateau, en daar gaan we nog een tijdje blijven. Na zes kilometer min of meer vlak gaat het kort naar beneden, waarna het een kilometer of zes vooral omhoog zal lopen. De weg die over het plateau loopt is vrij bochtig en brengt ons afwisselend langs open velden en door donkere bossen. Het gaat zeker niet continu omhoog, maar we komen in die zes kilometer toch een meter of 150 hoger uit. Zo nu en dan wat stroken aan een procent of drie, soms wat meer, soms ook weer minder. Na dit stuk in stijgende lijn bevinden we ons in de buurt van Saint-Hilaire-Cusson-la-Valmitte en dat is het moment dat we een kilometer of twee in licht dalende lijn gaan afwerken. Vervolgens krijgen we weer twee korte knikjes naar boven, gevolgd door een nieuw stuk in dalende lijn. In de buurt van Apinac, waar de renners na 55 kilometer passeren, gaat het dan weer twee kilometer vals plat omhoog. In Apinac slaan de renners rechtsaf en dan rijden ze een aantal kilometer verder richting Usson-en-Forez. Tijdens dit stuk van vijf kilometer rijden de renners nog steeds over een brede weg, die ook nog steeds behoorlijk bochtig is. Het gaat twee keer kort omhoog, waarna er een afdalinkje van anderhalve kilometer richting Usson volgt. In Usson zelf loopt de weg dan weer wat omhoog, het zijn van die stroken die we een rit geleden ook al zagen. Na wat bochten in Usson slaan we uiteindelijk linksaf, richting het zuiden. Over een weg die tijdelijk iets smaller is gaat het kort naar beneden. Het is even bochtig, terwijl we ondertussen ook nog een paar keer een spoorwegovergang passeren. Daarna krijgen we opnieuw een stukje in stijgende lijn, voor er een iets langere afdaling volgt. Het gaat vier kilometer naar beneden over een weg die eerst heel recht is, maar daarna toch nog bochtig wordt. Alsnog een makkelijke afdaling, de weg is breed en het gaat ook weer niet heel fel naar beneden. Tijdens de afdaling rijden de renners langs het viaduct van Pontempeyrat, dat is ook gaaf hoor.



Beneden komen we uit in het dorpje Pontempeyrat en na een paar bochten in dit kleine plaatsje gaat de weg direct weer omhoog lopen. Er gaat een aantal kilometer geklommen worden richting Craponne-sur-Arzon. Het gaat ongeveer vier kilometer omhoog aan iets minder dan 5% gemiddeld, toch nog een aardig klimmetje. Er worden hier geen punten uitgedeeld, maar de renners pakken toch weer bijna 200 hoogtemeters mee. Als we boven zijn rijden we rechtdoor richgin Craponne-sur-Arzon, waarna er een bochtige passage in dit dorpje volgt. Het gaat hier ook een beetje naar beneden, we hopen dat Rusty Woods nu wel op z'n fiets blijft zitten. Aan het eind van het dorp slaan we twee keer rechtsaf en dan begint de weg weer even omhoog te lopen. Een kilometer vals plat omhoog, daarna weer een kilometer zo goed als vlak, dan gaat het weer wat omhoog, dan wordt het weer wat vlakker, het is een kernramp om dit allemaal op een fatsoenlijke manier te omschrijven. Na 78 kilometer komen we in ieder geval uit in Saint-Jean-d'Abrigoux, in en rond dit plaatsje gaat het nog een keer een kilometer aan 5% omhoog. Als we de top van de Côte d'Abrigoux gerond hebben volgt er dan eindelijk een keer een echt lange afdaling. Eindelijk verlaten we dit stinkplateau, het gaat godverdomme gewoon een keer negen kilometer naar beneden. Heerlijk, niks mis mee. Het is een vrij makkelijke afdaling, al lijkt de weg in het eerste deel van de afdaling wat smaller te zijn. Maakt allemaal niet veel uit, want we komen weinig spectaculaire bochten tegen en het gaat ook niet krankzinnig steil naar beneden. Na 88 kilometer moet iedereen dus veilig Dore-l'Église kunnen bereiken. De weg dwars door dit dorpje heen is lichtelijk bochtig, maar het is inmiddels wel vlak geworden. Buiten Dore-l'Église komen we op een brede doorgaande weg richting Arlanc. Het gaat 2,5 kilometer volledig rechtdoor over deze vlakke weg, tot aan de tussensprint. Die tussensprint volgt na 92 kilometer, aan de rand van het verder nietszeggende Arlanc. We kunnen het helaas niet mooier maken dan het is.



Richting de tussensprint loopt de weg al een beetje omhoog, maar na de tussensprint loopt het zelfs nog wat steviger omhoog. Aan het eind van de lange weg rechtdoor slaan de renners linksaf, waarna het een kilometertje vlak is. Vervolgens gaat het drie kilometer omhoog aan een procentje of drie, voordat het weer een kilometer of twee vooral vlak is. Na dit vlakke stuk werken we toe na de volgende officiële klim van de dag. Het ging net al even kort omhoog, maar nu krijgen we te maken met de Côte des Guillaumanches, een beklimming van de derde categorie. Het gaat acht kilometer omhoog aan 4% gemiddeld, niet echt een wereldcol dus. Dat ligt vooral aan het feit dat het een onregelmatige klim is, met tussendoor een paar kleine stukjes in dalende lijn. Daardoor komen we gemiddeld gezien niet zo hoog uit. Toch heeft de klim wel een paar kilometer waarin het aan ongeveer 6% omhoog gaat, wat het toch ook weer geen makkelijke klim maakt. Richting het eind van de klim wordt het wel daadwerkelijk makkelijk, in de laatste twee kilometer gaat het alleen nog maar een beetje vals plat omhoog. Na 106 kilometer komen de renners boven op deze klim, bij een meertje. De renners slaan rechtsaf en dan rijden ze over een brede weg verder richting La Chaise-Dieu. Richting dit plaatsje, waar een zieke abdij staat, gaat het nog eens twee kilometer vals plat omhoog.



Voor we La Chaise-Dieu binnenrijden slaan de coureurs kort achter elkaar twee keer rechtsaf, waarna ze over een brede weg verder gaan rijden over een tyfusparcours. Het gaat hier namelijk weer een paar keer kort achter elkaar op en af, ik word hier zo moe van. Laten we om het enigszins overzichtelijk te houden zeggen dat het kort drie kilometer naar beneden gaat en dat het daarna twee kilometer vals plat omhoog gaat. Vervolgens is het twee kilometer min of meer vlak, maar natuurlijk totaal niet helemaal, als we langs Cistrières fietsen. Het is weer een bochtige weg, het draaien en keren houdt voorlopig niet op. Af en toe rijden we door een bos, soms rijden we langs open velden. Ook komen we een paar dorpjes tegen, zoals dus Cistrières. Buiten dit boerengehucht kronkelen we ons een ongeluk over een weg die de komende twee kilometer zo goed als vlak is. Daarna gaat het ongeveer zes kilometer naar beneden, richting La Vernède. De afdaling is behoorlijk bochtig, maar ik voorzie weinig problemen. Het lijkt allemaal prima te doen, dat de weg breed is helpt enorm. Af en toe rijden de renners wel langs wat donkere plaatsen, omdat er nogal wat bomen langs de kant staan. De enige lastige bocht komt aan het eind, als we bijna in La Vernède zijn. Na deze bocht is het ook meteen weer vlak, als we na 125 kilometer uitkomen in het kleine dorpje. Het zal een kilometer vlak zijn, als we richting Saint-Didier-sur-Doulon fietsen. Het vlakke feest duurt niet lang, want al snel loopt de weg weer omhoog. Een nieuw klimmetje volgt, ditmaal eentje van twee kilometer aan 5% gemiddeld. Als dit klimmetje bedwongen is gaan we vijf kilometer afdalen, richting Javaugues. Dit is voor de verandering een keer wél een lastige afdaling. De weg is wat smaller geworden, het gaat redelijk stevig naar beneden en er liggen kort achter elkaar wat snelle bochtjes. Het is even opletten, anders kom je niet veilig aan in Javaugues. En het is toch wel de bedoeling dat iedereen hier na 132 kilometer op een normale manier passeert.



Voorbij Javaugues is het nog 38 kilometer fietsen tot de finish, hoewel we nu al heel dicht bij finishplaats Brioude zijn. Na de passage in Javaugues rijden we nog een kilometer of drie verder in licht dalende lijn, zonder veel lastige momenten. Vlak buiten Javaugues nog een keer een enigszins lastige bocht, daarna is het vanzelfsprekend tot aan de rand van Brioude. Na het laatste stuk in dalende lijn is het een kilometer of vier zo goed als vlak, met een paar minieme knikjes omhoog en omlaag. We rijden door een open vlakte richting Brioude, over een brede weg. Aan de buitenrand van Brioude slaan we bij een rotonde linksaf en we rijden dan via een brug over de Allier. Aan de andere kant van de rivier gaat het bij de volgende rotonde opnieuw naar links en dan rijden we weer weg van Brioude. We maken nog een klein rondje door de omgeving, in een poging de finale wat spannender te maken door een extra klimmetje mee te pakken. Het gaat vier kilometer rechtdoor richting het zuiden, in eerste instantie over een vlakke weg. Het zal twee kilometer vlak zijn, voor het een kilometer omhoog loopt aan een procent of drie. Na een klein stukje in dalende lijn gaat het vervolgens anderhalve kilometer omhoog aan 4%. Tijdens dit stuk in stijgende lijn verlaten we de doorgaande weg en buigen we rechtsaf. Na nog een bocht naar rechts loopt de weg ongeveer een kilometer naar beneden, richting Vieille-Brioude. Aan het eind van dit stuk in dalende lijn gaat het nog eens naar rechts en dan rijden we via een wat smallere brug Vieille-Brioude binnen. Na 146 kilometer, op 24,5 kilometer van het eind, hebben de renners dan een prachtig uitzicht over het oude Brioude.



De renners rijden door de oude kern en slaan in het centrumpje linksaf, waarna het heel kort een paar meter naar beneden gaat. Na een lange bocht naar links komt er ineens een muur op de renners af, het gaat een meter of 600 aan 8% omhoog, altijd lachen. Na dit muurtje is het een kleine vijf kilometer redelijk vlak, al doen we daar in het Centraal Massief dus niet aan. Het blijft continu een beetje omhoog en omlaag lopen, vrij hinderlijk. Het is ook hier weer vrij bochtig, we beunen ons een weg door het bos op weg naar de slotklim. In de buurt van Jazindes komt er een eind aan deze vlakke weg die niet vlak is. Na 154 kilometer slaan we rechtsaf in dit boerengehucht, waarna de weg meteen stevig omhoog begint te lopen. We gaan beginnen aan de laatste officiële klim van de dag, de Côte de Saint-Just. Een beklimming van de derde categorie, 3,6 kilometer lang aan 7,2% gemiddeld. Tijdens de eerste kilometer van de klim gaat het meteen aan 7,3% gemiddeld omhoog, waarna tijdens de tweede kilometer van de klim het zwaarste werk volgt. Het gaat 1000 meter lang omhoog aan 9,5% gemiddeld. De derde kilometer van de klim is dan wel weer wat makkelijker, het gaat dan nog maar aan 6% gemiddeld omhoog. In de laatste meters van de klim vlakt het helemaal af, we houden een stijgingspercentage van vijf over. Na 157,5 kilometer, op 13 kilometer van de finish, komen de renners boven op dit lastige klimmetje. Op de top liggen er weer bonificatieseconden voor het grijpen, een gegeven waar alleen Alaphilippe zich iets van lijkt aan te trekken. Een extra element van deze klim om rekening mee te houden is dat de weg tijdens de klim erg smal is. Het is boerenland, normaal rijdt hier alleen François met z'n tractor. In het dagelijks leven ligt hier dus ook heel veel troep, maar dat zullen ze speciaal voor de Tour wel even verwijderen. In het begin van de klim rijden we langs de boerderijen en een aantal weilanden, richting de top komen we dan weer in een bos terecht. Helemaal boven komen we uit in het gehucht Mauvagnat, het ziet er hier niet gezellig uit.





Na de klim is het even een kilometer vlak, daarna dalen we 2,5 kilometer af richting Saint-Just-près-Brioude. De weg was tijdens de klim niet al te breed en ook in de afdaling zal het smal zijn. Het asfalt ziet er bovendien niet heel fantastisch uit, een beetje korrelig. De afdaling is kort, maar heftig. We komen een flink aantal bochten tegen en die zijn best lastig. Een combinatie van alles, de smalle weg, het slechte asfalt en ook het feit dat de bochtjes vrij scherp zijn. Aan het eind van deze best listige afdaling rijden we Saint-Just-près-Brioude binnen en in dit dorpje loopt de weg gelijk weer omhoog, het gaat een meter of 200 vrij steil omhoog. Na een paar bochten tijdens deze smalle passage in het dorpje komen we buiten het dorp na een bocht naar rechts op een brede weg terecht. Deze weg loopt ook nog even een tijd omhoog, iets meer dan een kilometer aan 5%. Ook deze rit zit weer vol verrassingen, op het moment dat je denkt dat je klaar bent volgt er dus nóg een klimmetje. Eenmaal boven op dit klimmetje is het twee kilometer vlak, terwijl we door een aantal open velden richting Lodines rijden, dat we op zes kilometer van het eind passeren. Na een wat smallere passage in dit dorpje gaat het buiten deze plaats een kilometer naar beneden, over een brede weg. Een paar bochten onderweg, maar niets bijzonders. Na deze kilometer in dalende lijn gaat het nog eens een meter of 400 stevig omhoog, het laatste klimmetje van de dag. We bevinden ons inmiddels op een kilometer of vier van het eind en in deze laatste kilometers gaat het vooral naar beneden. Op drie kilometer van het eind volgt er een bocht naar rechts, waarna de weg nog breder wordt. Over de licht dalende weg rijden we rechtdoor tot op twee kilometer van het eind. Na een flauwe bocht naar rechts gaat het rechtdoor tot op 1300 meter van de streep. Op dat punt komen we een rotonde tegen, die langs allebei de kanten genomen mag worden. Voorbij de rotonde volgt er een flauwe bocht naar rechts, waarna we de laatste kilometer bereiken. Het gaat nog een tijdje verder in licht dalende lijn, terwijl we langzaam naar rechts afbuigen. Na de flauwe bocht naar rechts volgt er op 600 meter van de finish een scherpe bocht naar rechts bij een rotonde. Vervolgens gaat het min of meer rechtdoor tot aan de finish, over een brede en vlakke weg. Er volgt nog wel een flauwe bocht naar links en in de laatste meters eentje naar rechts, want helemaal recht mag tijdens deze Tour niet. Alsnog een relatief eenvoudige finale, al is die bocht op 600 meter van het eind niet evident.




Voor de tweede keer in de lange geschiedenis van de Tour de France zijn we in Brioude. In 2008 passeerde de koers hier voor het eerst, toen voor een rit met een vertrek vanuit Brioude en aankomst in Aurillac. Die rit werd gewonnen door Luis Leon Sanchez, in die jaren een vaste rittenkaper in de Tour. Het zou zomaar kunnen dat er toen een jonge snijboon bij de start stond te kijken. In 2008 was Romain Bardet nog een beloftevolle junior, tegenwoordig is hij een van de grootste Franse renners. Ter ere van hem zijn we 11 jaar later terug in Brioude. Toen had geen mens nog van hem gehoord, ondertussen kent iedereen hem. Op de Franse feestdag staat het feestje vooral in het teken van een van de minst charismatische renners die Frankrijk ooit heeft voortgebracht. Tevens een renner die tijdens deze Tour nog niet echt lekker in z'n vel zit, op La Planche des Belles Filles ging het bijvoorbeeld helemaal mis. Misschien dat een bezoekje aan zijn geboortegrond een opbeurend effect kan hebben, het zal nodig zijn. Naast Romain Bardet heeft Brioude overigens nog 7099 andere inwoners, maar dat zijn over het algemeen geen grootheden. Al komt Amaury Pierron hier blijkbaar ook vandaan, dat is een mountainbiker die vooral het downhillgebeuren goed onder de knie heeft. Ook Jessy Trémoulière zou wat moeten kunnen, al kom je haar liever niet tegen. Ze was in 2018 de beste rugbyster, als dat een woord is. Het zou kunnen dat er in de toekomst meer wielrenners uit Brioude gaan komen, want blijkbaar zijn er in Brioude tegenwoordig zes verschillende circuits waar een mens kan fietsen. Buiten dat heeft Brioude niet gek veel te bieden. Ze hebben een basiliek, die van Saint-Julien. Geen onaardig ding, maar dan ben je al snel klaar. Het Hôtel du Doyenne wordt nog aangeprezen, maar dat lijkt van de buitenkant nergens op. Aan de binnenkant komen we dan wel weer een opvallend plafond tegen, het is iets. Voorts komen we in het centrum nog het Maison du saumon et de la rivière Allier tegen, een aquarium waar je allemaal vissen uit die rivier kunt zien zwemmen. Top.



Op de nationale feestdag van de Fransen zal het overdag 24 graden worden, in Saint-Étienne tenminste. Er is geen kans op regen, maar wel kans op wind. De wind zal weer stevig zijn en komt ook weer uit het noorden. Tijdens deze rit rijden we voornamelijk naar het westen, het zou dus best kunnen dat de wind op sommige punten schuin in de rug zal komen te staan. Hebben we dan meteen kans op waaiers? Waarschijnlijk niet. Als we daar rekening mee houden komt het er niet van, dus laten we deze suggestie snel verwerpen. In finishplaats Brioude zal het ongeveer hetzelfde verhaal zijn. 25 graden in de middag, geen kans op regen en redelijk veel wind vanuit het noorden. Dat heeft wel tot gevolg dat de wind op de laatste beklimming op kop zal staan en ook in de laatste kilometers richting de finish zal het vooral tegen zijn. Dat helpt de aanvallers niet echt, helaas. Of de wind echt een rol gaat spelen gaan we meemaken vanaf 13:05, dan begint de neutralisatie in de straten van Saint-Étienne. Liefst 20 minuten later gaan we pas echt van start, om 13:25. Het gevecht om de vlucht van de dag te geraken, dat er tijdens deze rit hopelijk wel is, moeten we weer mee gaan maken via de PLAYER. Sporza is er pas om 14:10 weer bij, tegen die tijd zijn de renners al bezig met de steile muur van Aurec-sur-Loire. De finish in Bardetdorp wordt verwacht tussen 17:19 en 17:41



Vooraf had ik deze rit aangemerkt als een uitgelezen mogelijkheid voor de vluchters. Sterker nog, daar was geen twijfel over mogelijk. Dankzij de ontwikkelingen van de eerste Tourweek twijfel ik alleen plotseling over alles. De vorige rit kon niet anders dan een prooi voor de vluchters zijn, maar in plaats van een episch gevecht om de vlucht te halen zagen we meteen de eerste de beste groep wegrijden. Die groep leek kansloos voor de overwinning, maar uiteindelijk haalde De Gendt het dan toch wel. Die rit was alleen wel een stuk zwaarder dan deze rit. We hebben nu met 1000 hoogtemeters minder te maken. Als Sagan en Matthews dachten dat ze de vorige rit konden overleven, dan denken ze dat nu helemaal. En ze zouden in dat geval nog gelijk hebben ook. Gisteren verklaarde ik ze voor gek, nu komt het in de buurt van logica. De vraag is alleen of ze niet stiekem hun ploeg iets teveel hebben opgerookt tijdens de vorige rit. Was het niet slimmer geweest om het gisteren wat rustiger aan te doen en krachten te sparen voor deze rit? Waarschijnlijk wel, want deze rit lijkt toch wat makkelijker te controleren. Goed, de kans is dus vrij groot dat we een sprint gaan krijgen. Een sprint met dezelfde mannen als gisteren. Sagan, uiteraard. Matthews, vanzelfsprekend. Trentin, ja, hij ook. Colbrelli? Waarom niet. De vorige rit was wat te zwaar, maar dit zou nog tot de mogelijkheden moeten behoren. Dan ronden we deze alternatieve top vijf af met Meurisse, want dat is de nieuwe hype. Het scenario van de uitgedunde sprint ligt voor de hand, maar ik ga toch weer wat anders doen. Ik ga toch maar uit van de magie van de Franse feestdag, waardoor alle Fransen in de aanval willen gaan. Er gaat daardoor een grotere groep wegrijden, die lastig te controleren is. De ploegen die moeten controleren zijn ook vrij moe en er komt deze keer geen steun van ploegen als Astana en Education First. We gaan dus voor de vlucht. Een vlucht met vijf Fransen, want dan weet je zeker dat je er volledig naast zit.
1. Barguil. Je zou zeggen dat het tijd wordt voor Arkea om iets te laten zien. Ja, Arkea doet mee. Je zou het bijna vergeten, maar het is zo. Ze hebben een ploeg vol aanvallende renners, maar we hebben eigenlijk alleen nog maar Greipel in de aanval gezien. Vrij gênant. Tijdens deze rit komen ze waarschijnlijk allemaal tegelijk. Bouet, Gesbert, Ledanois, noem ze allemaal maar op. Enige nadeel is dat ze er weinig van kunnen. Gesbert komt misschien nog net door de keuring, verder is het niet veel. Barguil moet het dan maar gaan doen. Ondanks het feit dat hij sinds zijn vertrek bij Sunweb amper iets heeft gepresteerd is hij nu toch wel de Franse kampioen. Dan moet je op de Franse feestdag je slag slaan.
2. Molard. Ik vind dit een ideale rit voor Grappenmaker Molard. Geen idee of hij überhaupt in de aanval mag gaan van Pinot en Madiot, maar het zou wel moeten. Deze lolbroek komt altijd bovendrijven in dit soort ritjes, een gevaarlijke klant.
3. Perichon. Er zijn eigenlijk maar weinig goede Fransen in koers, als ik nu al uitkom bij Pierre-Luc. Beetje bedroevend allemaal. En dan zijn ze bij Cofidis ook nog eens allemaal ziek, zwak en misselijk. Al lijkt Perichon voorlopig niet mee te delen in de malaise, hij zat bloedzaktechnisch aan de andere kant van het rooster.
4. Bernard. Die ene van Trek die al een paar jaar prof is maar waarvan niemand eigenlijk weet wie ie is en wat ie kan. Dan zou het logisch antwoord kunnen zijn dat hij niemand is en niets kan. Klopt wel. Al is hij dan wel weer de zoon van een oud-prof ofzo, nouja, talent is niet echt volledig overgedragen zullen we maar zeggen.
5. Cosnefroy. Ja, of iemand anders van AG2R, dat kan ook altijd nog. We gaan dan wel naar het dorp van Bardet, maar ik zie niet direct in hoe Romain hier zelf voor de overwinning kan gaan. Dan lijkt het handiger om een ploeggenoot in de aanval te sturen. Een Cherel, een Vuillermoz of een Cosnefroy. De jongen met de bril is tot nu toe het meest actief, dus schuiven we hem nog maar een keer naar voren.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 04:43:04 #2
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_187910787
Ga weer volledig RR volgen, hij gaat het een keer goed hebben :7
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
pi_187911010
Kelderman?
U MAD?
pi_187911019
R_R _O_
pi_187911171
Ik blijf t maar proberen want eens moet die toch weer meezitten (en ook al weleens gewonnen op n vergelijkbaar parcours toch ?)

----> Bauke Mollema
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_187911596
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 08:33 schreef TLC het volgende:
Ik blijf t maar proberen want eens moet die toch weer meezitten (en ook al weleens gewonnen op n vergelijkbaar parcours toch ?)

----> Bauke Mollema
Die staat nog wat te dicht in het klassement denk ik, 19e op 2,45
pi_187911722
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 09:32 schreef Max23 het volgende:

[..]

Die staat nog wat te dicht in het klassement denk ik, 19e op 2,45
Ja dat wordt wachten op die strontrit naar Gap.
pi_187912316
Benieuwd wie er vandaag het Rad van Fortuin gaat winnen.

♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 14 juli 2019 @ 10:45:30 #10
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187912417
Tja, gezien gisteren zou je gewoon zeggen, uitgedunde sprint.

Maar ik weet het ook niet
pi_187912443
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 10:32 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Bestaat niet.
Rot op kwast
U MAD?
pi_187912943
Lekker muurtje aan het begin van de etappe. Hopelijk vandaag wat meer strijd om weg te geraken. Kopgroep van een man of 15 met wat interessante namen zou leuk zijn en zou Flip zin hebben zijn trui te verstevigen?
  zondag 14 juli 2019 @ 11:36:20 #13
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187912992
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 11:31 schreef Dale__Cooper het volgende:
Lekker muurtje aan het begin van de etappe. Hopelijk vandaag wat meer strijd om weg te geraken. Kopgroep van een man of 15 met wat interessante namen zou leuk zijn en zou Flip zin hebben zijn trui te verstevigen?
Wellicht zelfs niet ondenkbaar dat DQS dit enigszins wil controleren
  zondag 14 juli 2019 @ 11:38:16 #14
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187913007
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 11:31 schreef Dale__Cooper het volgende:
Lekker muurtje aan het begin van de etappe. Hopelijk vandaag wat meer strijd om weg te geraken. Kopgroep van een man of 15 met wat interessante namen zou leuk zijn en zou Flip zin hebben zijn trui te verstevigen?
Uiteraard; die wil met de tijdrit in het vooruitzicht nog 20 a 30 seconden pakken.
pi_187913302
Vooraf zou je zeggen Schachmann maar die valt wel tegen voorlopig deze Tour.
  zondag 14 juli 2019 @ 12:04:47 #16
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187913314
Is Julien Simon wel fit of is ie ook ziek zwak misselijk
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 12:10:30 #17
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187913425
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:04 schreef Frozen-assassin het volgende:
Is Julien Simon wel fit of is ie ook ziek zwak misselijk
Die is ziek.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187913446
Is een prima profiel voor Mollema om op dat muurtje in de ontsnapping te gaan, maar die zal niet mogen.
  zondag 14 juli 2019 @ 12:12:37 #19
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187913463
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:10 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die is ziek.
Hebben ze soms een BBQ a la Sky gehad bij Cofidis :{
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 12:14:55 #20
362868 crew  Slobeend
of all places
  zondag 14 juli 2019 @ 12:16:55 #21
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187913545
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:14 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Jesus niet toch.
Denk het niet, gisteren op 2 minuten. Die zal wel goed zijn.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 12:20:06 #22
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187913592
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:14 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Jesus niet toch.
Nee, maar Jesus heeft voor de Tour een nieuw contract gekregen. De motivatie is daardoor plotseling verdwenen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187913848
Die docu van ONZE TOM bij Powned is wel veelzeggend. Tom rijdt niet meer heel lang voor Sunweb.
Gino ♥
pi_187914034
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 10:47 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Rot op kwast
Toepasselijk scheldwoord richting een schilder.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 12:42:34 #25
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914042
Ik heb m'n broekje nog niet aangedaan
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 14 juli 2019 @ 12:44:58 #26
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187914070
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:41 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Toepasselijk scheldwoord richting een schilder.
:D
  zondag 14 juli 2019 @ 12:53:17 #27
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914179
Zitten we al klaar met de PLAYER? @El-Stinho
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 12:57:31 #28
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187914237
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:53 schreef Koffieplanter het volgende:
Zitten we al klaar met de PLAYER? @:El-Stinho
Op een schaal van 1 tot 10 hoe salty gaat Stijn hierop reageren?
pi_187914246
alleen live vanaf de start op de player?
  zondag 14 juli 2019 @ 12:58:52 #30
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914259
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:57 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Op een schaal van 1 tot 10 hoe salty gaat Stijn hierop reageren?
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:01:05 #31
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187914289
quote:
2s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:58 schreef Evertjan het volgende:
alleen live vanaf de start op de player?
En Eurosport 2.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:05:47 #32
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914351
Herrada op de eerste rij!!
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187914372
Nils zit klaar!
  zondag 14 juli 2019 @ 13:09:35 #34
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914393
Ik heb zin om mijn CM-team helemaal overhoop te gooien
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:10:42 #35
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914410
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:09 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik heb zin om mijn CM-team helemaal overhoop te gooien
Zou het wat uitmaken?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:10:55 #36
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914414
Een top 10, jaaaaaaaa
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 14 juli 2019 @ 13:11:02 #37
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914415
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:09 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik heb zin om mijn CM-team helemaal overhoop te gooien
Quintana zit pal achter de auto van Prudhomme. Die zou ik meenemen, zekere vluchter.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:11:06 #38
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914416
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:10 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Zou het wat uitmaken?
Nee

Wij vertrouwen op Peto of zo

Ik weet het niet

Misschien

Ja
  Redactie Sport / Supervogel zondag 14 juli 2019 @ 13:12:44 #39
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_187914441
Sagan is alleen donderdag goedkoper geworden :')
https://www.cyclingmaster.nl/renner.php?rid=142
pi_187914452
Doe dit maar niet Juan Antonio.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:14:20 #41
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914464
Wordt dit dan de dag van Tiesj?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187914492
zou WVA mee mogen springen in een kopgroep van Jumbo-Visma?
  zondag 14 juli 2019 @ 13:20:42 #43
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914545
Offredo staat al op lossen in die neutralisatie, arme jongen.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:22:58 #44
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914570
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:20 schreef Koffieplanter het volgende:
Offredo staat al op lossen in die neutralisatie, arme jongen.
Zo'n jongen moet je tegen zichzelf in bescherming nemen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187914589
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:57 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Op een schaal van 1 tot 10 hoe salty gaat Stijn hierop reageren?
Niet, want ik weet dat vanaf morgen het lelijke klote tennis niet meer de boel zal verstieren.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 14 juli 2019 @ 13:25:25 #46
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914598
Kunnen we stoppen met onnodige stukjes tussendoor van Jan Anton Pijl?
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:25:43 #47
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914602
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:24 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Niet, want ik weet dat vanaf morgen het lelijke klote tennis niet meer de boel zal verstieren.
Wist je dat de nieuwe aankoop van Djumbo vroeger een tennisser was?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:25:49 #48
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914603
Ik zie al een paar Bora-mannetjes klaar zitten. :9~
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:26:27 #49
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_187914608
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:25 schreef Koffieplanter het volgende:
Ik zie al een paar Bora-mannetjes klaar zitten. :9~
Lekker de hele koers controleren voor een sprintje van Sagan _O_
  zondag 14 juli 2019 @ 13:26:27 #50
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914609
Welles en AG2R op eerste rij
pi_187914615
Dit is toch veel te zwaar voor Nikias?
  zondag 14 juli 2019 @ 13:27:14 #52
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914621
Barkiel helemaal achterin
  zondag 14 juli 2019 @ 13:27:56 #53
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_187914634
Gallopin zwart paard
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:28:28 #54
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914639
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:27 schreef Frozen-assassin het volgende:
Barkiel helemaal achterin
Beflikkering.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:28:33 #55
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187914642
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:27 schreef Fretwork het volgende:
Gallopin zwart paard
Die heeft ook nog maar 40-45x op zijn plaat gelegen.
pi_187914644
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:27 schreef Fretwork het volgende:
Gallopin zwart paard
Al zou je er geld bij uit krijgen.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:28:53 #57
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914647
Burghardt gaat weer irritant doen. Iemand mag hem van mij best van z'n fiets beuken.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:29:07 #58
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914650
Domme Nils is er al vandoor
pi_187914655
Bagrijn ook in de controleermodus neem ik aan? Dit is het grote doel van de Sonny.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:30:14 #60
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914665
Circus Politt draait op volle toeren. Komt dat zien.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:30:15 #61
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_187914666
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:28 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Die heeft ook nog maar 40-45x op zijn plaat gelegen.
Ik hoop op een opstanding na een bijzonder matige Giro
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_187914667
ik hoop op LL Sánchez
  zondag 14 juli 2019 @ 13:30:38 #63
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914668
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:30 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Circus Politt draait op volle toeren. Komt dat zien.
Politt gaat volgend jaar ontzettend veel winnen.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187914670
Dit hadden we niet afgesproken Edvald.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:31:01 #65
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187914676
Wie zegt WielerMol vandaag?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:31:13 #66
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914678
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:30 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Politt gaat volgend jaar ontzettend veel winnen.
Daar valt geen winnaar van te maken.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187914680
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Burghardt gaat weer irritant doen. Iemand mag hem van mij best van z'n fiets beuken.
Erg jammer dat de irritante klootzak Burghardt de etappes loopt te verstieren terwijl ik hem haat. Ik hoop dat iemand heel snel de fiets van Burghardt breekt zodat hij niet snel terug kan keren in het peloton en op achterstand binnenkomt. De fietswereld is mooier zonder Burghardt.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 14 juli 2019 @ 13:31:39 #68
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187914685
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:31 schreef Szura het volgende:
Wie zegt WielerMol vandaag?
Sagan
pi_187914690
Dit ziet er niet uit.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:32:06 #70
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914695
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Daar valt geen winnaar van te maken.
Die jongen pakt ereplaats na ereplaats bij misschien wel de meest incompetente World Tour ploeg van allemaal. Dat gaat helemaal goed komen bij Pat.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:33:11 #71
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914711
Politt :D :')
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:33:12 #72
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914712
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:32 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Die jongen pakt ereplaats na ereplaats bij misschien wel de meest incompetente World Tour ploeg van allemaal. Dat gaat helemaal goed komen bij Pat.
Zelfs als je de diensten van Yvan en Taus tot je beschikking hebt moet je over enig tactisch inzicht beschikken. VDB3 won ook geen reet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187914716
w/
w/
w/
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:33:54 #74
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914717
Drie keer een Nederlandse vlag in het etappewinstoverzicht _O_
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 14 juli 2019 @ 13:33:57 #75
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187914718
Politt gaat een hoop anderen aan overwinningen helpen denk ik zo. Beste keus om komend voorjaar bij in het wiel te zitten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:34:00 #76
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914721
Sagan vervelende onderbreker van zegereeks voor Belgische en Nederlandse teams _O_ w/ w/
  zondag 14 juli 2019 @ 13:34:30 #77
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914729
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Zelfs als je de diensten van Yvan en Taus tot je beschikking hebt moet je over enig tactisch inzicht beschikken. VDB3 won ook geen reet.
Politt is een superieure renner aan Stijn Vandenbergh.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:35:18 #78
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914739
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:34 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Politt is een superieure renner aan Stijn Vandenbergh.
Ja, uiteraard, maar je snapt het punt. Hij kan best wat koersen gaan winnen, maar met zijn dommigheid wordt het nooit een veelwinnaar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:36:22 #79
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914749
Wtf.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187914751
Oef, daar lag er iemand niet best bij.
pi_187914756
Au
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 14 juli 2019 @ 13:37:11 #82
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187914759
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:36 schreef Dale__Cooper het volgende:
Oef, daar lag er iemand niet best bij.
Demarkie.
pi_187914765
WOUTGOD JAAAAAAAAAAAA
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:37:44 #84
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_187914768
Autch
pi_187914772
Dit is geen goede ontwikkeling vind ik. Komt dit door die val?
  zondag 14 juli 2019 @ 13:37:58 #86
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914775
Doe eens rustig Wout
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:38:00 #87
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914777
Hebben we hier geen herhaling van of wat
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 14 juli 2019 @ 13:38:07 #88
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187914779
Sterke Wout
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_187914792
Heel België is weer mee.
pi_187914799
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:37 schreef wimderon het volgende:
Dit is geen goede ontwikkeling vind ik. Komt dit door die val?
?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_187914801
Opgave Demarchi dus.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:40:03 #92
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914805
Is Hilaire zulke dictator dat hij Offredo niet uit zijn lijden wil verlossen?
  zondag 14 juli 2019 @ 13:42:00 #93
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914841
Is 'ie met z'n hoofd op die stoeprand geknald of zo?
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:42:02 #94
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914843
ABANDON Alessandro :'(
pi_187914847
Waarom moet dit in beeld komen?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 14 juli 2019 @ 13:42:16 #96
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187914851
Nare beelden :{
pi_187914852
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:42 schreef Koffieplanter het volgende:
Is 'ie met z'n hoofd op die stoeprand geknald of zo?
Daar leek het wel op. In ieder geval hoofdwonden.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:42:27 #98
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914853
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:42 schreef Steven184 het volgende:
Waarom moet dit in beeld komen?
Omdat SENSATIE.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:43:04 #99
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187914867
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:42 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Omdat SENSATIE.
Niks geleerd na Weylandt
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:43:13 #100
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914868
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:42 schreef Van_Poppel het volgende:
Nare beelden :{
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:43:20 #101
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914869
Alvast een leuker begin dan gisteren, op de valpartij na.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:43:36 #102
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914875
Lollerflip zit mee
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_187914877
_O_ Flip _O_
pi_187914879
Flip is mee
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 14 juli 2019 @ 13:43:46 #105
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187914880
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:42 schreef Steven184 het volgende:
Waarom moet dit in beeld komen?
Nergens voor nodig idd...gelukkig wordt er niet vol ingezoomd zoals bij Wouter Weylandt destijds.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:43:54 #106
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914882
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:43 schreef naatje_1 het volgende:
Lollerflip zit mee
En de derde Dylan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:43:55 #107
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187914883
Alaphilippe krijgt toch geen ruimte.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:44:23 #108
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914886
Flip laten ze niet gaan...
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:44:24 #109
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914887
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:43 schreef Koffieplanter het volgende:
Alaphilippe krijgt toch geen ruimte.
Maar niettemin een mooie jongen dat hij het probeert
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:44:24 #110
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914888
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:43 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Nergens voor nodig idd...gelukkig wordt er niet vol ingezoomd zoals bij Wouter Weylandt destijds.
Dat staat nog steeds op m'n netvlies.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:44:49 #111
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187914895
Alaphillipe, idioot
  zondag 14 juli 2019 @ 13:45:11 #112
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187914901
Doe eens niet Julian
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_187914909
Olli mag ook.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:45:51 #114
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187914911
quote:
14s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:44 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Maar niettemin een mooie jongen dat hij het probeert
precies Ricco
pi_187914928
De altijd vervelende Impij
pi_187914929
Nee, dit is niet leuk.
pi_187914940
Eus zweet al peentjes voor het ploegenklassement.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:47:44 #118
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187914941
Soler :D
pi_187914944
Is toch Tony Martin ipv WVA?
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:47:54 #120
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914946
Boasson Hagen is mee, die geef ik wel kans om te winnen vandaag
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:47:58 #121
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_187914949
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:47 schreef Evertjan het volgende:
Is toch Tony Martin ipv WVA?
:Y
  zondag 14 juli 2019 @ 13:48:01 #122
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914950
Opdracht van Eus dit lol
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:48:45 #123
362868 crew  Slobeend
of all places
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:49:14 #124
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914973
Soler voor de patatten
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 14 juli 2019 @ 13:49:19 #125
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187914976
Mooie groep dit
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:49:22 #126
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187914980
Wow, er zit iemand van Arkea in de kopgroep.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187914981
Zitten wel een stel erkende hardrijders in de kopgroep
  zondag 14 juli 2019 @ 13:50:06 #128
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187914988
Beste kansen voor Jesus Herrada.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:50:11 #129
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187914990
AG2R beleeft ook echt een kuttour
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_187914999
quote:
14s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:49 schreef naatje_1 het volgende:
Soler voor de patatten
Komt er wel bij op die klim.
pi_187915017
Is er nog een ploeg met belang om te achtervolgen? Lijkt mij niet.
pi_187915019
Dat mag niet hè Rui
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:52:10 #133
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915025
quote:
11s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:51 schreef showtimer het volgende:
Dat mag niet hè Rui
Rui heeft wel vaker dingen gedaan die niet mogen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:53:02 #134
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187915043
Dit is niet leuk
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:53:37 #135
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187915057
Twee Fransen in de kopgroep is vrij mager voor Katorze Swieljet.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:54:44 #136
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187915076
Best geplaatste?

Zolang er maar geen Fransman wint vandaag.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:54:58 #137
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915079
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:53 schreef Slobeend het volgende:
Twee Fransen in de kopgroep is vrij mager voor Katorze Swieljet.
De Fransen geven geen fuck.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 14 juli 2019 @ 13:55:31 #138
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_187915087
Pöstlberger, Naesen, Garcia Cortina, Tratnik, T.Martin, Clarke, Impey, Stuyven, Roche, Herrada, Benoot, Sicard, Boasson Hagen and Delaplace are the riders in the lead.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:55:44 #139
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915093
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:53 schreef Slobeend het volgende:
Twee Fransen in de kopgroep is vrij mager voor Katorze Swieljet.
Tja, vroeger wist je dat Voeckler en Chavanel mee waren en dan had je nog 20 andere Fransen. Tegenwoordig moeten ze allemaal knechten of zo
pi_187915100
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:54 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De Fransen geven geen fuck.
Alle tradities worden afgeschaft.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 14 juli 2019 @ 13:56:08 #141
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915103
Wel vrij grote kopgroep. Hopelijk gaat BORA met Sunweb rijden

Zal wel niet want Postlberger en Roche zijn mee haha
  zondag 14 juli 2019 @ 13:56:13 #142
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187915107
quote:
7s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:55 schreef Pino112 het volgende:
Pöstlberger, Naesen, Garcia Cortina, Tratnik, T.Martin, Clarke, Impey, Stuyven, Roche, Herrada, Benoot, Sicard, Boasson Hagen and Delaplace are the riders in the lead.
Meh
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:56:29 #143
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187915111
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:56 schreef Frozen-assassin het volgende:
Wel vrij grote kopgroep. Hopelijk gaat BORA met Sunweb rijden
Maar die hebben mannen mee.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:56:30 #144
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915113
Ik sta vandaag volledig achter Sicard.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:56:47 #145
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915119
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:56 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Maar die hebben mannen mee.
Ja dat zeg ik
  zondag 14 juli 2019 @ 13:57:00 #146
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187915122
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:56 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ja dat zeg ik
Ja, nadat ik die post geplaatst had.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:57:20 #147
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187915124
Wij hopen op de werken van Don Pat
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:57:42 #148
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187915126
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:55 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Tja, vroeger wist je dat Voeckler en Chavanel mee waren en dan had je nog 20 andere Fransen. Tegenwoordig moeten ze allemaal knechten of zo
Voor pinot en bardet.

Pinot kan wel op het podium raken dit jaar.
  zondag 14 juli 2019 @ 13:58:15 #149
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_187915130
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:57 schreef Szura het volgende:
Wij hopen op de werken van Don Pat
Waarom zou hij?
sig verwijderd door FA
  zondag 14 juli 2019 @ 13:58:36 #150
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915137
Ik berg mijn CM weer op hahaha
pi_187915139
Frederik Willems :')
  zondag 14 juli 2019 @ 13:59:07 #152
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187915147
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:57 schreef Szura het volgende:
Wij hopen op de werken van Don Pat
Die hoeven ook niet want Roche staat op meer dan 20 minuten, terwijl er morgen weer een kans ligt voor Viviani.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187915148
Mooie Julian gaat even op bezoek bij Yoann.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 13:59:15 #154
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915149
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:58 schreef IbanMayo het volgende:
Frederik Willems :')
Kantoorklerken 2.0
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 14 juli 2019 @ 13:59:35 #155
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_187915155
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:58 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik berg mijn CM weer op hahaha
Echt hè. :').
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:00:05 #156
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915166
Het blijft toch een merkwaardige sport he, dat wielrennen. Als Bora en Sunweb gisteren niet zo moeilijk doen en gewoon een vlucht laten lopen kunnen ze het vandaag makkelijk controleren. Nu grijpen ze twee keer overal naast.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187915177
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Het blijft toch een merkwaardige sport he, dat wielrennen. Als Bora en Sunweb gisteren niet zo moeilijk doen gewoon een vlucht laten lopen kunnen ze het vandaag makkelijk controleren. Nu grijpen ze twee keer overal naast.
Amen, ze moeilijk is het allemaal niet.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:00:50 #158
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_187915178
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:59 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Die hoeven ook niet want Roche staat op meer dan 20 minuten, terwijl er morgen weer een kans ligt voor Viviani.
Precies, de enige reden kan zijn dat Alaphilippe wat seconden wil uitlopen, maar dat kost wel heel veel energie.
sig verwijderd door FA
pi_187915181
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Het blijft toch een merkwaardige sport he, dat wielrennen. Als Bora en Sunweb gisteren niet zo moeilijk doen en gewoon een vlucht laten lopen kunnen ze het vandaag makkelijk controleren. Nu grijpen ze twee keer overal naast.
Je vraagt je af of de ploegleiders het profiel überhaupt bestuderen. Zo werd de etappe van gisteren een Vlaamse rit zonder kasseien genoemd.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:01:15 #160
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915182
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Het blijft toch een merkwaardige sport he, dat wielrennen. Als Bora en Sunweb gisteren niet zo moeilijk doen en gewoon een vlucht laten lopen kunnen ze het vandaag makkelijk controleren. Nu grijpen ze twee keer overal naast.
Logica is niet aan ploegleiders besteed
pi_187915211
Schachmann presteert ook niks hè voor de pooltjes :N
  zondag 14 juli 2019 @ 14:02:49 #162
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_187915219
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik sta vandaag volledig achter Sicard.
Zou uniek zijn als die ooit iets wint. Zonde want het was een enorm talent. En zat bij de mooiste ploeg.
pi_187915229
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Rui heeft wel vaker dingen gedaan die niet mogen.
Zijn wel renners die dit zwaarder veroordelen dan een positief plasje.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:03:26 #164
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915234
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:01 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Je vraagt je af of de ploegleiders het profiel überhaupt bestuderen. Zo werd de etappe van gisteren een Vlaamse rit zonder kasseien genoemd.
3800 hoogtemeters, koekoek. Ronde van Vlaanderen heeft er 2000 ofzo?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187915276
Eus moet zijn ploeg op kop zetten.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:05:46 #166
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187915278
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Het blijft toch een merkwaardige sport he, dat wielrennen. Als Bora en Sunweb gisteren niet zo moeilijk doen en gewoon een vlucht laten lopen kunnen ze het vandaag makkelijk controleren. Nu grijpen ze twee keer overal naast.
Zonder een chauvinistische motard en een zotte De Gendt, streden Matthews en Sagan gewoon voor de ritwinst gisteren.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:07:04 #167
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915304
Kijken die ploegleiders soms allemaal naar de waardeloze kaarten van Stephan?

Misschien maar R_R in dienst nemen
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:08:01 #168
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187915320
Mauricio moet even wachten op Rui, vind ik.
pi_187915332
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:05 schreef Beregd het volgende:

[..]

Zonder een chauvinistische motard en een zotte De Gendt, streden Matthews en Sagan gewoon voor de ritwinst gisteren.
Ja leuk, je moet de pk's van Astana en EF ook nog wegdenken in dit verhaal.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:08:41 #170
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187915337
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:08 schreef Slobeend het volgende:
Mauricio moet even wachten op Rui, vind ik.
Ik vind dat ze allebei lek moeten rijden.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:10:00 #171
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915365
Ik vind dat hele kopgroep hun benen stil moeten houden
pi_187915381
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:01 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Je vraagt je af of de ploegleiders het profiel überhaupt bestuderen. Zo werd de etappe van gisteren een Vlaamse rit zonder kasseien genoemd.
Wie was zo blind?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 14 juli 2019 @ 14:11:08 #173
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_187915382
Chasse patatten in de maak.
sig verwijderd door FA
pi_187915388
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:11 schreef Ambrosius het volgende:
Chasse patatten in de maak.
Nee hoor
pi_187915409
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:11 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Wie was zo blind?
Hilario.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:12:47 #176
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187915412
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:08 schreef showtimer het volgende:

[..]

Ja leuk, je moet de pk's van Astana en EF ook nog wegdenken in dit verhaal.
waarom?
  zondag 14 juli 2019 @ 14:13:36 #177
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187915428
Stop hiermee Soler.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:14:04 #178
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_187915437
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:11 schreef showtimer het volgende:

[..]

Nee hoor
Eentje dan.
sig verwijderd door FA
pi_187915446
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:12 schreef Beregd het volgende:

[..]

waarom?
Omdat Bora het halverwege al opgegeven had.
pi_187915505
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:14 schreef Ambrosius het volgende:

[..]

Eentje dan.
Zeker?
  zondag 14 juli 2019 @ 14:17:46 #181
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_187915509
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:17 schreef showtimer het volgende:

[..]

Zeker?
Nee.
sig verwijderd door FA
  zondag 14 juli 2019 @ 14:18:11 #182
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915518
Op naar F1 en Wimbledon lol
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:18:57 #183
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915529
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:18 schreef Frozen-assassin het volgende:
Op naar F1 en Wimbledon lol
Nee.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187915530
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:17 schreef Ambrosius het volgende:

[..]

Nee.
Tiesj wel :P
  zondag 14 juli 2019 @ 14:19:45 #185
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915543
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee.
Ik voel me beflikkerd door de Tour
  zondag 14 juli 2019 @ 14:20:43 #186
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187915557
Tijd om in te grijpen Matxin. Straftraining en die boel terugfluiten voor Kristoff.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:21:53 #187
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915576
Wel mooi, zoveel volk. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:21:54 #188
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187915577
Rui eet een enorme bord patat
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:22:13 #189
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187915582
Hebben jullie de foto gezien van die Italiaanse baanwielrenner? Goede tering.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:23:35 #190
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915603
quote:
15s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:22 schreef Slobeend het volgende:
Hebben jullie de foto gezien van die Italiaanse baanwielrenner? Goede tering.
Kicken fotootje wel.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187915604
Werd Romain Sicard indertijd niet een Evenepoeliaanse toekomst voorspeld? Zou wel leuk zijn mocht een Franse Bask winnen.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:23:56 #192
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187915608
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:21 schreef Frozen-assassin het volgende:
Rui eet een enorme bord patat
Hij is er al bijna bij.
pi_187915629
https://nos.nl/artikel/22(...)-baanwielrenner.html

:o

Ik heb weleens een splinter in mn vinger gehad ;( :'(
"You can call me Susan if it makes you happy"
  zondag 14 juli 2019 @ 14:26:10 #194
194695 franklop
Fran knock
pi_187915642
Ik denk dat de kopgroep het vandaag best wel eens kan gaan redden
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_187915643
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:25 schreef TLC het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)-baanwielrenner.html

:o

Ik heb weleens een splinter in mn vinger gehad ;( :'(
Doet ook pijn. :@
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:26:11 #196
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187915644
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:25 schreef TLC het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)-baanwielrenner.html

:o

Ik heb weleens een splinter in mn vinger gehad ;( :'(
pi_187915661
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:23 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Hij is er al bijna bij.
Dat zijn de meest pijnlijke.
pi_187915664
Rui zit met een groot probleem.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:28:12 #199
194695 franklop
Fran knock
pi_187915672
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:27 schreef Dale__Cooper het volgende:
Rui zit met een groot probleem.
Al een paar seizoenen toch?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:28:17 #200
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187915674
Nou ja, Rui gaat sowieso niet meer winnen met deze inspanning lijkt me.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:28:56 #201
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_187915677
Muntjes
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_187915683
De veer is gebroken.
  zondag 14 juli 2019 @ 14:29:24 #203
194695 franklop
Fran knock
pi_187915685
Gaat wel een regelrechte Chasse worden zo, genot _O_
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 14 juli 2019 @ 14:29:29 #204
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_187915688
Hij gelooft het wel.
sig verwijderd door FA
  zondag 14 juli 2019 @ 14:29:39 #205
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187915691
Dit wordt hem niet meer nee.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:29:49 #206
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_187915693
Een klassieke chasse _O_
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:30:09 #207
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187915697
Arroyo gaat de Tour winnen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187915713
Misschien had Rui beter iets eerder kunnen gaan
  zondag 14 juli 2019 @ 14:31:35 #209
194695 franklop
Fran knock
pi_187915718
quote:
9s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:31 schreef Marcoss het volgende:
Misschien had Rui beter iets eerder kunnen gaan
Toen Soler ging bijvoorbeeld
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_187915806
Kan Flecha even ergens tegen een boom aanrijden.
pi_187915811
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:31 schreef franklop het volgende:

[..]

Toen Soler ging bijvoorbeeld
Nou nee, hij kreeg pas ruimte toen geel ging pissen. Hij zal straks "vriendelijk" onthaald worden.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:38:59 #212
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187915830
quote:
9s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Nou nee, hij kreeg pas ruimte toen geel ging pissen. Hij zal straks "vriendelijk" onthaald worden.
Denk je?
  zondag 14 juli 2019 @ 14:39:50 #213
194695 franklop
Fran knock
pi_187915842
Herbert denkt nog dat Costa erbij kan komen als het vooraan stil valt :')
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_187915848
quote:
9s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Nou nee, hij kreeg pas ruimte toen geel ging pissen. Hij zal straks "vriendelijk" onthaald worden.
Dan moet Rui gewoon lekker de middelvinger opsteken.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187915872
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:40 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Dan moet Rui gewoon lekker de middelvinger opsteken.
Dat is nog lager.
pi_187915882
quote:
9s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Nou nee, hij kreeg pas ruimte toen geel ging pissen. Hij zal straks "vriendelijk" onthaald worden.
Het lijkt mij sowieso al pijnlijk om na een patattentocht van een uur je weer te moeten melden in het peloton.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:44:10 #217
362868 crew  Slobeend
of all places
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:44:17 #218
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_187915925
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:25 schreef TLC het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)-baanwielrenner.html

:o

Ik heb weleens een splinter in mn vinger gehad ;( :'(
holy shit
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  zondag 14 juli 2019 @ 14:48:31 #219
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_187915993
Rui Costa doet inmiddels aan sightseeing.
pi_187916017
Mathieu staat ook op het punt van vertrekken.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:50:27 #221
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187916035
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:25 schreef TLC het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)-baanwielrenner.html

:o

Ik heb weleens een splinter in mn vinger gehad ;( :'(
damn
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:51:13 #222
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187916054
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:49 schreef Dale__Cooper het volgende:
Mathieu staat ook op het punt van vertrekken.
Op de mtb of bedoel je dit:
CyclingTodayEn twitterde op zondag 14-07-2019 om 09:20:24 Canyon reportedly wants Mathieu van der Poel to ride with Movistar. Find more here: https://t.co/M5A1mSWkdB https://t.co/Q8vm32zKew reageer retweet
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:51:57 #223
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187916078
Piti en MVDP in een team kopmannen daar zouden ze 24 uur een camera bij moeten zetten.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:51:58 #224
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187916080
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:51 schreef Momo... het volgende:

[..]

Op de mtb of bedoel je dit:
CyclingTodayEn twitterde op zondag 14-07-2019 om 09:20:24 Canyon reportedly wants Mathieu van der Poel to ride with Movistar. Find more here: https://t.co/M5A1mSWkdB https://t.co/Q8vm32zKew reageer retweet
Dit gelooft niemand.
pi_187916098
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:51 schreef Momo... het volgende:

[..]

Op de mtb of bedoel je dit:
CyclingTodayEn twitterde op zondag 14-07-2019 om 09:20:24 Canyon reportedly wants Mathieu van der Poel to ride with Movistar. Find more here: https://t.co/M5A1mSWkdB https://t.co/Q8vm32zKew reageer retweet
De WB in Les Gets.
pi_187916118
Sunweb had wel het doel om voor een sprint met een klein groepje te gaan dus
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 14:53:52 #228
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187916135
quote:
Ik doe de stream open, ze starten in binnen 10 seconden vallen ze al massaal
pi_187916141
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dit gelooft niemand.
JohanBruyneel twitterde op zaterdag 13-07-2019 om 18:22:35 @laflammerouge16 @mathieuvdpoel @Movistar_Team Well... That is NOT going to happen! reageer retweet
pi_187916243
quote:
Einde tijdperk Mathieu zie ik al
Jack does it in real time...
  zondag 14 juli 2019 @ 15:00:11 #231
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187916312
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dit gelooft niemand.
Waarom zou je dat niet geloven?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187916321
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 14:53 schreef Marcoss het volgende:
Sunweb had wel het doel om voor een sprint met een klein groepje te gaan dus
Aike 'alles kan, niets is onmogelijk'?
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:01:02 #233
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187916338
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:00 schreef showtimer het volgende:

[..]

Aike 'alles kan, niets is onmogelijk'?
Aike is een van de minst inspirerende personen op aarde.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:02:20 #234
194695 franklop
Fran knock
pi_187916380
Chasse Patatte van het jaar _O_
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 14 juli 2019 @ 15:02:34 #235
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_187916387
Flecha alert :W
leuk
pi_187916434
Pijnlijk
  zondag 14 juli 2019 @ 15:04:01 #237
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_187916440
Costa wordt nu in zijn gezicht uitgelachen.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:04:01 #238
66110 Ambrosius
SportFreak
pi_187916441
Hij wordt flink uitgelachen.
sig verwijderd door FA
  zondag 14 juli 2019 @ 15:05:29 #239
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_187916483
_O_ _O-
leuk
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:06:12 #240
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187916511
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:00 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Waarom zou je dat niet geloven?
Ongeloofwaardiger dan Quintana naar Arkea.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:06:34 #241
362868 crew  Slobeend
of all places
  zondag 14 juli 2019 @ 15:06:51 #242
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187916535
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:06 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ongeloofwaardiger dan Quintana naar Arkea.
Maar wat is hier ongeloofwaardig aan dan?
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:07:18 #243
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_187916548
De Buyst heeft schijt aan Thomas De Gendt.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:07:42 #244
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_187916560
Roelandts naar Movistar was wel logisch?
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:10:05 #245
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187916621
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:06 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Maar wat is hier ongeloofwaardig aan dan?
Zie je het al voor je dan? Dat Canyon-Alpecin-Corendon gerucht is toch veel logischer.
pi_187916658
Gelukkig een saaie etappe, maar

Welp, wat moet ik nu gaan kijken Maxje of Roger? ,
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
  zondag 14 juli 2019 @ 15:11:30 #247
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187916662
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:10 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Zie je het al voor je dan? Dat Canyon-Alpecin-Corendon gerucht is toch veel logischer.
Maar dat is een heel ander verhaal en dat staat er niet. Geloof ik dat Canyon zou willen dat Mathieu naar een grote(re) ploeg gaat? Ja, dat geloof ik zonder nadenken. Geloof ik dat Mathieu dat zelf ziet zitten en dat het gaat gebeuren? Nee.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:12:21 #248
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187916679
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:11 schreef vaarsuvius het volgende:
Gelukkig een saaie etappe, maar

Welp, wat moet ik nu gaan kijken Maxje of Roger? ,
GOAT Roger uiteraard
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:13:06 #249
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187916695
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:11 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Nee, maar dat is een heel ander verhaal en dat staat er niet. Geloof ik dat Canyon zou willen dat Mathieu naar een grote(re) ploeg gaat? Ja, dat geloof ik zonder nadenken. Geloof ik dat Mathieu dat zelf ziet zitten en dat het gaat gebeuren? Nee.
Jeetje, dat Canyon dat zou willen ongetwijfeld, ik heb het er natuurlijk over dat ik die overstap niet zie gebeuren.
pi_187916700
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:12 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

GOAT Roger uiteraard
Ja, maar ik ga wel ff de start op silverstone kijken
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
  zondag 14 juli 2019 @ 15:15:20 #251
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187916759
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:13 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Jeetje, dat Canyon dat zou willen ongetwijfeld, ik heb het er natuurlijk over dat ik die overstap niet zie gebeuren.
Hoe sta jij tegenover ons proefballon? We wachten op de goedkeuring.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:17:01 #252
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187916809
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:15 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hoe sta jij tegenover ons proefballon? We wachten op de goedkeuring.
Blanco cheque van mijn kant.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:18:09 #253
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187916834
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:17 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Blanco cheque van mijn kant.
Consider it done.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187916974
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:17 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Blanco cheque van mijn kant.
Waar gaat dit over?
  zondag 14 juli 2019 @ 15:24:33 #255
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187917011
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:23 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waar gaat dit over?
Slob gaat Corendon-Alpecin empowered by Circus op frames van Canyon sponsoren.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:26:14 #256
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187917059
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:23 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waar gaat dit over?
We gaan meeten.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:28:35 #257
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187917103
Ojee, Mathieu gaat af als een gieter.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:28:52 #258
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187917110
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:26 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

We gaan meeten.
Beetje genant dat de mensen die geen pm hebben gekregen daar nu zo achterkomen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187917143
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:28 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Beetje genant dat de mensen die geen pm hebben gekregen daar nu zo achterkomen.
Maak je niet dik.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:30:54 #260
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187917169
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:28 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Beetje genant dat de mensen die geen pm hebben gekregen daar nu zo achterkomen.
In ieder geval mooi dat we geen klokkenluiders hebben wat dat betreft.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187917170
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:30 schreef showtimer het volgende:

[..]

Maak je niet dik.
Dit is te makkelijk.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:31:10 #262
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187917182
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:30 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Dit is te makkelijk.
Mani weegt minder dan Gaudu.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187917205
Gaat deze groep het redden tot de finish?

Wat een saaie etappe zou dat dan worden.
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:32:36 #264
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187917226
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:31 schreef Salina het volgende:
Gaat deze groep het redden tot de finish?

Wat een saaie etappe zou dat dan worden.
10 minuten voorsprong

Wat denk je?
  zondag 14 juli 2019 @ 15:32:55 #265
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_187917233
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:31 schreef Salina het volgende:
Gaat deze groep het redden tot de finish?

Wat een saaie etappe zou dat dan worden.
Tis ook nooit goed hier he :D
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:33:06 #266
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187917236
L'Equipe geeft geen fuck om Bardet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187917254
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:31 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Mani weegt minder dan Gaudu.
Harteghor
pi_187917312
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:32 schreef Beregd het volgende:

[..]

Tis ook nooit goed hier he :D
Twee Fransen in de kopgroep. Weinig inspirerende namen in de kopgroep. Mwa, had beter gekund denk ik. Maar misschien wordt het nog wat over een paar uur.
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:37:49 #269
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_187917340
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:32 schreef Beregd het volgende:

[..]

Tis ook nooit goed hier he :D
Juiste observatie. Ik vind het juist wel eens leuk zo'n strijd tussen een grote kopgroep.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:39:38 #270
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_187917387
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:35 schreef Salina het volgende:

[..]

Twee Fransen in de kopgroep. Weinig inspirerende namen in de kopgroep. Mwa, had beter gekund denk ik. Maar misschien wordt het nog wat over een paar uur.
Soler, Naesen, Tony Martin, Clarke, Impey, Stuyven, Benoot, Boasson Hagen... Zijn toch veel grote namen, en toch weer niet te cliché.
pi_187917444
Beetje overemotioneel, die Ksandro.
pi_187917455
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:39 schreef Chiappucci het volgende:

[..]

Soler, Naesen, Tony Martin, Clarke, Impey, Stuyven, Benoot, Boasson Hagen... Zijn toch veel grote namen, en toch weer niet te cliché.
De drie Belgen zijn wel aardige namen inderdaad, BH ook. TMartin kan voor een 4e Jumbo-overwinning zorgen.

Vooruit, ik was wat te negatief.
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:45:24 #273
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187917547
Ze mogen gerust stoppen met het interviewen van Meurisse.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:46:22 #274
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187917579
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:45 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ze mogen gerust stoppen met het interviewen van Meurisse.
Interviews vooraf moeten ze sowieso mee stoppen.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187917607
Hij lijkt op Tim de Clerq.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:47:55 #277
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187917614
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:46 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Interviews vooraf moeten ze sowieso mee stoppen.
Vooral de interviews van die niet-Renaat zijn waardeloos.

Hoe heet die beunhaas, @showtimer?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187917638
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Vooral de interviews van die niet-Renaat zijn waardeloos.

Hoe heet die beunhaas, @:showtimer?
Sammy Neyrinck
pi_187917653
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Vooral de interviews van die niet-Renaat zijn waardeloos.

Hoe heet die beunhaas, @:showtimer?
Oprecht alleen leuk om te weten of het avonddiner goed of slecht is gevallen en of ze wel of niet in de aanval mogen. Wat heb je er voor de rest aan?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:48:59 #280
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187917656
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:48 schreef The_Undertone het volgende:

[..]

Sammy Neyrinck
Nee, daar doel ik niet op.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187917694
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Vooral de interviews van die niet-Renaat zijn waardeloos.

Hoe heet die beunhaas, @:showtimer?
Geert Heremans
pi_187917708
quote:
9s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:50 schreef showtimer het volgende:

[..]

Geert Heremans
Die ook zo af en toe met het WK/EK commentaar geeft?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187917725
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:50 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Die ook zo af en toe met het WK/EK commentaar geeft?
Jah
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:51:43 #284
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187917731
quote:
9s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:50 schreef showtimer het volgende:

[..]

Geert Heremans


Geen fenomeen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 14 juli 2019 @ 15:55:32 #285
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187917813
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 15:51 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Geen fenomeen.
Kinderlokker alert.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 15:55:35 #286
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187917815
Sowieso.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187917954
Dat is van 2007 geleden. Kom maar door met die sticker.
pi_187917990
En sinds 2001 voor drie verschillende Belgische ritwinnaars.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 16:04:03 #289
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187918039
Het is weekend, dus ik heb pas zojuist ontbeten. Met een broodje ei.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 14 juli 2019 @ 16:04:46 #290
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187918057
quote:
14s.gif Op zondag 14 juli 2019 16:04 schreef naatje_1 het volgende:
Het is weekend, dus ik heb pas zojuist ontbeten. Met een broodje ei.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 16:05:01 #291
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187918062
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 16:00 schreef Dale__Cooper het volgende:
Dat is van 2007 geleden. Kom maar door met die sticker.
Steegmans. _O-

Dat waren nog eens tijden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 16:06:34 #292
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187918096
Garcia Cortina ging iedere dag op bezoek bij Mamykin in het ziekenhuis? Dat vind ik wel een leuke anekdote.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187918101
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 16:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Steegmans. _O-

Dat waren nog eens tijden.
Dat vond Tommeke niet zo leuk toen.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 16:07:01 #294
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187918105
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 16:04 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Is dit verbazing of walging?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 14 juli 2019 @ 16:07:43 #295
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187918120
quote:
14s.gif Op zondag 14 juli 2019 16:07 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Is dit verbazing of walging?
Beide
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 16:08:23 #296
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187918136
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 16:06 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Dat vond Tommeke niet zo leuk toen.
De altijd sympathieke Tom B.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 16:08:41 #297
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187918141
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 16:07 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Beide
Wat is er mis met ei?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 14 juli 2019 @ 16:09:20 #298
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187918156
quote:
14s.gif Op zondag 14 juli 2019 16:08 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Wat is er mis met ei?
Ik ben verbaasd en walg enigszins ervan dat je pas om 4 uur ontbijt. Met je broodje ei is niets mis.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 16:10:26 #299
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187918189
demarrage
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_187918195
Het feest is geopend.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 16:13:18 #301
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187918290
x
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')