Je betaald bij de Febo inderdaad voor een frikandel/speciaaltje/whatever al 2 euro inderdaadquote:Op donderdag 10 oktober 2019 08:26 schreef Karstman het volgende:
Bij de Febo is het al heel lang geen 2 euro meer. De enkele Grillburger is al 2,20 en de rest duurder.
Die 20 cent extra is het meer dan waard.quote:Op donderdag 10 oktober 2019 08:26 schreef Karstman het volgende:
Bij de Febo is het al heel lang geen 2 euro meer. De enkele Grillburger is al 2,20 en de rest duurder.
Bij de FEBO is inderdaad alles vers bereid!quote:Op woensdag 9 oktober 2019 21:03 schreef Nine. het volgende:
Voor 2 euro heb je bij de FEBO een verse burger die veel lekkerder is dan deze pre-fab meuk.
Als je bij de FEBO een burger aan de counter bestelt wordt ie gewoon vers voor je neus bereid.quote:Op donderdag 10 oktober 2019 20:11 schreef Nielojram75 het volgende:
Bij de FEBO is inderdaad alles vers bereid!
Een kennis van me is vrachtwagen chauffeur voor FEBO, alle frituursnacks zijn dagvers, ook geen diepvries, was ook niet leuk toen een rek met kroketten omvielquote:Op donderdag 10 oktober 2019 20:19 schreef Nine. het volgende:
[..]
Als je bij de FEBO een burger aan de counter bestelt wordt ie gewoon vers voor je neus bereid.
En zelfs het spul dat in de automatiek ligt is verser dan die kant en klaar zooi van Lidl.
quote:Op woensdag 9 oktober 2019 20:14 schreef Sigaartje het volgende:
@:Sicstus
Ik was laat thuis na een lange treinreis.
Ik heb deze geprobeerd:
[ afbeelding ]
Alleen zat er bij mij een volledig doosje omheen. Het is een wat luxere hamburger waar alles al op en aan zit. In de plastic verpakking 90 seconden in de magnetron. Even schrikken want na 20 seconden ploft er een gaatje in de verpakking.
Plus:
Hij is heerlijk, hij is lekker groot en de bbq saus is pittig. Voor weinig geld een heerlijke hap.
Min:
Zelf wat may bij doen, de augurkjes zijn wat slap en er zit geen goede gebruiksaanwijzing bij.
Bij Lidl, prijs 2 euro.
Ik heb nog een cheeseburger liggen van hetzelfde type.
Deze die Sigaartje heeft geprobeerd? Of die vorige series? Die niet in een doosje zaten?quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 16:32 schreef Granqvist het volgende:
Ik vond die burger van de Lidl echt heel vies. Dan nog liever de burgers van Rustlers. Geweldig katervoer
Die burger die Sigaartje heeft geprobeerd.quote:Op donderdag 17 oktober 2019 07:28 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Deze die Sigaartje heeft geprobeerd? Of die vorige series? Die niet in een doosje zaten?
Dan kan je nog beter de cheeseburger van McDonalds nemen á 1,50 per stuk. Die ziet er toch een stuk beter uit....quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 10:36 schreef Sicstus het volgende:
Al met al is het niet vies. Als het broodje beter was geweest dan was ik zeker op een 7 uitgekomen, maar nu blijft deze 'Classic burger' steken op een 6.
NB: de Lidl heeft kennelijk een prijsverhoging doorgevoerd; in plaats van 1,99 betaalde ik maar liefst 2,19.
zoals jij het leest klopt het ook gewoon beterquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 11:45 schreef vosss het volgende:
Ik lees altijd "Sicstus blikvoer en andere kankerzooi" als ik de TT lees en denk dan iedere keer nou nou nou, maar dan lees ik nog eens en dan zie ik dat er k&k zooi staat.
Dit is me al een keer of 4 gebeurd als dit topic weer eens in de AT list staat
Dat is misschien ook wel waarquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 11:49 schreef Tarado het volgende:
[..]
zoals jij het leest klopt het ook gewoon beter
Dat zijn dus de Lidl hamburgers die ik destijds had gegeten. Ik vond ze niet echt slecht.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 10:36 schreef Sicstus het volgende:
Tja, met zo'n nieuwe verpakking, en zulke wisselende berichten, moet ik deze burgers natuurlijk wel zelf proberen. Ook al had ik gezworen er niet meer in te trappen. Maar ik doe het voor jullie, zodat jullie je geld en je smaakpapillen er niet aan hoeven wagen!
Ik ga deze ochtend voor de Classic burger:
[ afbeelding ]
Na 80 seconden in het magnetronnetje openen we vol verwachting het doosje:
[ afbeelding ]
Het eerst dat opvalt: er ligt een cirkelvormig kartonnetje op het broodje. Ik gok dat dit een hulpmiddel is om het broodje minder zompig te laten worden in de helse microgolven. En inderdaad, de onderzijde van het kartonnetje is bekleed met een soort thermische coating of zo:
[ afbeelding ]
Ik gok dat er aan de onderzijde van de burger ook zo'n kartonnetje zit, en dat blijkt inderdaad het geval.
Tijd om sectie te plegen op de burger!
[ afbeelding ]
Allereerst treffen we een gesmolten plak kaas aan (volgens de verpakking zouden het zelfs twee plakken moeten zijn, als we het plaatje lezen). Dit is op zich verbazend, want de andere variant die Lidl verkoopt (naast de door Sigaartje geteste Barbecueburger) is de 'Cheeseburger'. Nu er op deze Classic-burger ook een dikke plak kaas ligt vraag ik me af wat het verschil is tussen deze burger en de Cheeseburger-variant
Enfin, naast de kaas treffen we een mosterdsaus-achtige brij aan met ingebouwde uiensnippers. In tegenstelling tot eerdere (smerige) ervaringen met de mosterdsauzen op deze burgers is het in dit geval goed te doen: niet overweldigend zurig of zoetig, maar gewoon standard mosterdsaussmaak.
[ afbeelding ]
Tenslotte treffen we onder de plak vlees de ketchup aan. Hier is men minder scheutig mee geweest dan met kaas en de mosterd.
[ afbeelding ]
Tenslotte het vlees. Dit had van mij wat bruiner gemogen. Nu is het een egale, grijze plak en dat is toch minder appetijtelijk. Men had er bij het Lidl'tje zeker niet op gerekend dat er zonderlingen bestaan die hun magnetronbroodjes ontleden.
Al met al ziet het er niet heel geweldig uit, maar ook niet superslecht. En alles komt natuurlijk aan op de smaaktest. En die valt niet tegen. Het vlees is goed te vergelijken met wat je op de kleine standaardhamburger van de Mac krijgt, alleen misschien iets dikker. Het is stevig, het smaakt naar vlees, misschien iets aan de droge kant.
De innovatie van de kartonnetjes die (presumably) het brood minder zompig zouden moeten houden komt minder goed uit de verf. De bovenste helft gaat nog wel, maar de onderste helft van het broodje is ongeveer net zo als wat we gewend zijn. Het broodje is bovendien te groot in verhouding met het vlees, daar houd ik niet van.
Al met al is het niet vies. Als het broodje beter was geweest dan was ik zeker op een 7 uitgekomen, maar nu blijft deze 'Classic burger' steken op een 6.
NB: de Lidl heeft kennelijk een prijsverhoging doorgevoerd; in plaats van 1,99 betaalde ik maar liefst 2,19.
Ah ik ben dus niet de enige.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 11:45 schreef vosss het volgende:
Ik lees altijd "Sicstus blikvoer en andere kankerzooi" als ik de TT lees en denk dan iedere keer nou nou nou, maar dan lees ik nog eens en dan zie ik dat er k&k zooi staat.
Dit is me al een keer of 4 gebeurd als dit topic weer eens in de AT list staat
Zoiets heet een gepocheerd ei.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 12:06 schreef Sigaartje het volgende:
Ik eet zoiets alleen als ik gewoon niet meer kan. Dan plof ik neer na een lange treinreis.
Ik heb trouwens wel weer een gigantische voorraad nasi en bami gekookt en in bakken in de vriezer opgeborgen.
Als je de energie hebt om bij het opwarmen nog een eitje te maken a la de chinees, dan is dat totaal niet moeilijk heb ik ontdekt.
Je neemt een klein pannetje, je gooit er wat water in en je kookt het en tikt er een paar eitjes in het kokend water met een heelblijvend dooier. met een spatel de boel bijeenhouden en voila.
Snap niet dat ze er zo moeilijk over doen. (wel verse eieren gebruiken)
Nu krijgen we weer een zeurverhaal dat Sigaartje dat niet kan weten want hij is een oude man en heeft van huis uit niks geleerd dus moet alles zelf uitvogelen.quote:
quote:Op woensdag 23 oktober 2019 09:35 schreef Durmada het volgende:
[..]
Nu krijgen we weer een zeurverhaal dat Sigaartje dat niet kan weten want hij is een oude man en heeft van huis uit niks geleerd dus moet alles zelf uitvogelen.
Die 2e is een gefrituurd ei waarschijnlijk.quote:Op woensdag 23 oktober 2019 10:33 schreef Nine. het volgende:
Ik vind die eitjes van de Chinees altijd maar ranzig.
Ze zien er ook niet gepocheerd uit, althans niet op de traditionele manier.
[ afbeelding ]
Toast met gepocheerd ei, spinazie en ansjovis van Gordon Ramsay.
[ afbeelding ]
Bami met ei van de Chinees.
Je bent me voor.quote:Op woensdag 23 oktober 2019 09:35 schreef Durmada het volgende:
[..]
Nu krijgen we weer een zeurverhaal dat Sigaartje dat niet kan weten want hij is een oude man en heeft van huis uit niks geleerd dus moet alles zelf uitvogelen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |