Een kennis van me is vrachtwagen chauffeur voor FEBO, alle frituursnacks zijn dagvers, ook geen diepvries, was ook niet leuk toen een rek met kroketten omvielquote:Op donderdag 10 oktober 2019 20:19 schreef Nine. het volgende:
[..]
Als je bij de FEBO een burger aan de counter bestelt wordt ie gewoon vers voor je neus bereid.
En zelfs het spul dat in de automatiek ligt is verser dan die kant en klaar zooi van Lidl.
quote:Op woensdag 9 oktober 2019 20:14 schreef Sigaartje het volgende:
@:Sicstus
Ik was laat thuis na een lange treinreis.
Ik heb deze geprobeerd:
[ afbeelding ]
Alleen zat er bij mij een volledig doosje omheen. Het is een wat luxere hamburger waar alles al op en aan zit. In de plastic verpakking 90 seconden in de magnetron. Even schrikken want na 20 seconden ploft er een gaatje in de verpakking.
Plus:
Hij is heerlijk, hij is lekker groot en de bbq saus is pittig. Voor weinig geld een heerlijke hap.
Min:
Zelf wat may bij doen, de augurkjes zijn wat slap en er zit geen goede gebruiksaanwijzing bij.
Bij Lidl, prijs 2 euro.
Ik heb nog een cheeseburger liggen van hetzelfde type.
Deze die Sigaartje heeft geprobeerd? Of die vorige series? Die niet in een doosje zaten?quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 16:32 schreef Granqvist het volgende:
Ik vond die burger van de Lidl echt heel vies. Dan nog liever de burgers van Rustlers. Geweldig katervoer
Die burger die Sigaartje heeft geprobeerd.quote:Op donderdag 17 oktober 2019 07:28 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Deze die Sigaartje heeft geprobeerd? Of die vorige series? Die niet in een doosje zaten?
Dan kan je nog beter de cheeseburger van McDonalds nemen á 1,50 per stuk. Die ziet er toch een stuk beter uit....quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 10:36 schreef Sicstus het volgende:
Al met al is het niet vies. Als het broodje beter was geweest dan was ik zeker op een 7 uitgekomen, maar nu blijft deze 'Classic burger' steken op een 6.
NB: de Lidl heeft kennelijk een prijsverhoging doorgevoerd; in plaats van 1,99 betaalde ik maar liefst 2,19.
zoals jij het leest klopt het ook gewoon beterquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 11:45 schreef vosss het volgende:
Ik lees altijd "Sicstus blikvoer en andere kankerzooi" als ik de TT lees en denk dan iedere keer nou nou nou, maar dan lees ik nog eens en dan zie ik dat er k&k zooi staat.
Dit is me al een keer of 4 gebeurd als dit topic weer eens in de AT list staat
Dat is misschien ook wel waarquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 11:49 schreef Tarado het volgende:
[..]
zoals jij het leest klopt het ook gewoon beter
Dat zijn dus de Lidl hamburgers die ik destijds had gegeten. Ik vond ze niet echt slecht.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 10:36 schreef Sicstus het volgende:
Tja, met zo'n nieuwe verpakking, en zulke wisselende berichten, moet ik deze burgers natuurlijk wel zelf proberen. Ook al had ik gezworen er niet meer in te trappen. Maar ik doe het voor jullie, zodat jullie je geld en je smaakpapillen er niet aan hoeven wagen!
Ik ga deze ochtend voor de Classic burger:
[ afbeelding ]
Na 80 seconden in het magnetronnetje openen we vol verwachting het doosje:
[ afbeelding ]
Het eerst dat opvalt: er ligt een cirkelvormig kartonnetje op het broodje. Ik gok dat dit een hulpmiddel is om het broodje minder zompig te laten worden in de helse microgolven. En inderdaad, de onderzijde van het kartonnetje is bekleed met een soort thermische coating of zo:
[ afbeelding ]
Ik gok dat er aan de onderzijde van de burger ook zo'n kartonnetje zit, en dat blijkt inderdaad het geval.
Tijd om sectie te plegen op de burger!
[ afbeelding ]
Allereerst treffen we een gesmolten plak kaas aan (volgens de verpakking zouden het zelfs twee plakken moeten zijn, als we het plaatje lezen). Dit is op zich verbazend, want de andere variant die Lidl verkoopt (naast de door Sigaartje geteste Barbecueburger) is de 'Cheeseburger'. Nu er op deze Classic-burger ook een dikke plak kaas ligt vraag ik me af wat het verschil is tussen deze burger en de Cheeseburger-variant![]()
Enfin, naast de kaas treffen we een mosterdsaus-achtige brij aan met ingebouwde uiensnippers. In tegenstelling tot eerdere (smerige) ervaringen met de mosterdsauzen op deze burgers is het in dit geval goed te doen: niet overweldigend zurig of zoetig, maar gewoon standard mosterdsaussmaak.
[ afbeelding ]
Tenslotte treffen we onder de plak vlees de ketchup aan. Hier is men minder scheutig mee geweest dan met kaas en de mosterd.
[ afbeelding ]
Tenslotte het vlees. Dit had van mij wat bruiner gemogen. Nu is het een egale, grijze plak en dat is toch minder appetijtelijk. Men had er bij het Lidl'tje zeker niet op gerekend dat er zonderlingen bestaan die hun magnetronbroodjes ontleden.
Al met al ziet het er niet heel geweldig uit, maar ook niet superslecht. En alles komt natuurlijk aan op de smaaktest. En die valt niet tegen. Het vlees is goed te vergelijken met wat je op de kleine standaardhamburger van de Mac krijgt, alleen misschien iets dikker. Het is stevig, het smaakt naar vlees, misschien iets aan de droge kant.
De innovatie van de kartonnetjes die (presumably) het brood minder zompig zouden moeten houden komt minder goed uit de verf. De bovenste helft gaat nog wel, maar de onderste helft van het broodje is ongeveer net zo als wat we gewend zijn. Het broodje is bovendien te groot in verhouding met het vlees, daar houd ik niet van.
Al met al is het niet vies. Als het broodje beter was geweest dan was ik zeker op een 7 uitgekomen, maar nu blijft deze 'Classic burger' steken op een 6.
NB: de Lidl heeft kennelijk een prijsverhoging doorgevoerd; in plaats van 1,99 betaalde ik maar liefst 2,19.
Ah ik ben dus niet de enige.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 11:45 schreef vosss het volgende:
Ik lees altijd "Sicstus blikvoer en andere kankerzooi" als ik de TT lees en denk dan iedere keer nou nou nou, maar dan lees ik nog eens en dan zie ik dat er k&k zooi staat.
Dit is me al een keer of 4 gebeurd als dit topic weer eens in de AT list staat
Zoiets heet een gepocheerd ei.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 12:06 schreef Sigaartje het volgende:
Ik eet zoiets alleen als ik gewoon niet meer kan. Dan plof ik neer na een lange treinreis.
Ik heb trouwens wel weer een gigantische voorraad nasi en bami gekookt en in bakken in de vriezer opgeborgen.
Als je de energie hebt om bij het opwarmen nog een eitje te maken a la de chinees, dan is dat totaal niet moeilijk heb ik ontdekt.
Je neemt een klein pannetje, je gooit er wat water in en je kookt het en tikt er een paar eitjes in het kokend water met een heelblijvend dooier. met een spatel de boel bijeenhouden en voila.
Snap niet dat ze er zo moeilijk over doen. (wel verse eieren gebruiken)
Nu krijgen we weer een zeurverhaal dat Sigaartje dat niet kan weten want hij is een oude man en heeft van huis uit niks geleerd dus moet alles zelf uitvogelen.quote:
quote:Op woensdag 23 oktober 2019 09:35 schreef Durmada het volgende:
[..]
Nu krijgen we weer een zeurverhaal dat Sigaartje dat niet kan weten want hij is een oude man en heeft van huis uit niks geleerd dus moet alles zelf uitvogelen.
Die 2e is een gefrituurd ei waarschijnlijk.quote:Op woensdag 23 oktober 2019 10:33 schreef Nine. het volgende:
Ik vind die eitjes van de Chinees altijd maar ranzig.
Ze zien er ook niet gepocheerd uit, althans niet op de traditionele manier.
[ afbeelding ]
Toast met gepocheerd ei, spinazie en ansjovis van Gordon Ramsay.
[ afbeelding ]
Bami met ei van de Chinees.
Je bent me voor.quote:Op woensdag 23 oktober 2019 09:35 schreef Durmada het volgende:
[..]
Nu krijgen we weer een zeurverhaal dat Sigaartje dat niet kan weten want hij is een oude man en heeft van huis uit niks geleerd dus moet alles zelf uitvogelen.
Dat is het pubersubforum.quote:Op woensdag 23 oktober 2019 11:50 schreef Nine. het volgende:
[..]
Er is zelfs een kompleet subforum voor de oudjes: 40+ - the Reboot!
Kost dat?quote:Op woensdag 23 oktober 2019 22:56 schreef Sicstus het volgende:
Het is herfst bij de Lidl! En daarom hebben ze weer een mooie 'Delicieux'-lijn aan premiumproducten, waarvan we deze avond iets nieuws proberen: een pie!
Voor de anglofoben onder ons: https://en.wikipedia.org/wiki/Pie
Het Lidltje biedt ons deze herfst twee varianten: de zuurkool-spek pie en de hertenragout pie. Mijn keuze is gevallen op:
[ afbeelding ]
Ik ben fan van spek en van zuurkool, dus eigenlijk had ik geen keuzeZo ziet hij eruit als we hem uit de verpakking hebben gehaald:
[ afbeelding ]
Het bladerdeeg is al bruin, dus ik neem aan dat hij al 'voorgebakken' is, en de 18 minuten op 180 graden die wij hem volgens de verpakking moeten verwarmen alleen maar is om hem, inderdaad, te verwarmen. Niet om hem te bakken ofzo.
[ afbeelding ]
En inderdaad, na 18 minuten ziet hij er nog precies hetzelfde uit. Alleen is hij nu flink warm en het ruikt lekker!
[ afbeelding ]
De korst is knapperig, en de binnenkant ziet eruit als een quiche; zuurkool, room, ei, en spek. Kortom: heerlijk! Alles is goed gaar en prima op smaak. Als je weleens een supermarktquiche uit het koelvak hebt gegeten en het lekker vond, zul je deze pie ook kunnen waarderen. De enige verschillen zijn: een iets knapperigere korst en de smaak: voor zover ik weet heeft geen enkele supermarkt een zuurkoolquiche in het assortiment.
Prima product, ik denk dat ik hem nog wel eens zal kopen deze herfst, en ik ga sowieso de hertenvariant proberen! Enige tegenvaller (hoewel ik het wel verwachtte): dit kleine (250 gram) zuurkooltaartje is goed voor maar liefst 645 kcal! Dat is toch wel erg veel.
Eindoordeel: 8/10
Vult die pie een beetje als een hele maaltijd?quote:
Ja ik vind die quiche pie best wel vullend, ondanks dat ie maar 250 gr isquote:Op maandag 28 oktober 2019 16:21 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Vult die pie een beetje als een hele maaltijd?
Dan ga ik 'm ook maar eens proberen. Ziet er lekker uitquote:Op maandag 28 oktober 2019 16:23 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja ik vind die quiche pie best wel vullend, ondanks dat ie maar 250 gr is
Jep zeker als je er een salade naast neemt. Is ook lekker ernaast.quote:Op maandag 28 oktober 2019 16:21 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Vult die pie een beetje als een hele maaltijd?
Heb jij die andere ook geprobeerd? Of alleen de zuurkool-spek?quote:Op maandag 28 oktober 2019 20:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jep zeker als je er een salade naast neemt. Is ook lekker ernaast.
Beide niet maar wel andere soorten van een ander merk. Denk zelfde fabrikant gewoon. Had met stoofvlees en een soort kip.quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 10:22 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Heb jij die andere ook geprobeerd? Of alleen de zuurkool-spek?
Oh die van de Jumbo?quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 15:18 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Beide niet maar wel andere soorten van een ander merk. Denk zelfde fabrikant gewoon. Had met stoofvlees en een soort kip.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |