Dank je! Wacht even, er zit een persoonlijke noot bij.quote:
Alsof ze het gelezen hebbenquote:Op donderdag 13 juni 2019 01:46 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Man, man, man
Vertel me niet dat je de MJ op een boterhambordje hebt gesneden met een bestekmes.
Koop een fatsoenlijk koksmes en een redelijke snijplank. Bamboe. Is top.
Bedank me later.
Niet om snob te doen, maar een koksmes maakt snijden zo. Veel. Makkelijker.
Maar; jouw keus.
Whaaaaquote:Op zondag 30 juni 2019 17:28 schreef Sigaartje het volgende:
[ afbeelding ]
Dat vind ik nou ontzettend leuk. Dat is de kers op de taart. Even iets persoonlijks, dat vind ik fantastisch!!!
Dank jullie wel alle fans, het CUL-fok-team en Kookpunt!
Nu ga ik bij mijn komende topics met deze prachtige snijplank en dit geweldig (wel uitkijken) koksmes aan de slag!
Dat denk ik ook.quote:Op zondag 30 juni 2019 17:29 schreef marc0871 het volgende:
![]()
[..]
Alsof ze het gelezen hebben![]()
Gefeliciteerd en succes ermee.
Snijden zal nooit meer hetzelfde zijn.
Dankt je!quote:
Echt waarquote:Op zondag 30 juni 2019 17:38 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dankt je!
Mooi cadeau! Ik zou deze spullen nooit zelf kopen omdat ik ze te duur vind. Ik denk, ik red me wel met mijn bordje en mijn etensmesje.
Ik ben maar een simpel mens. Ik ben opgegroeid in een gezin waar er niks te makken was. Dus ik ben het gewend. Achteraf denk ik: hoe is het mogelijk dat mijn ouders elke dag eten op tafel konden zetten. Het lukte hun zowaar. En het lukte hun ook nog om alle kinderen te kleden en naar school te krijgen. Moet je nou kijken. Toen was dat totaal anders. Mensen hadden helemaal niks.quote:Op zondag 30 juni 2019 17:54 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Echt waar?
Een snijplank heb je al voor een paar euro.
Als je een beetje zoekt, kan je al een redelijk koksmes voor een tientje of 2 kopen.
Het hoeft geen Wusthof van 200+ euro te zijn, he?
Mijn messenblok was 15 jaar geleden 45 euro.
4 messen, een vleesvork, een aanzetstaal en 6 steakmessen.
En mijn vader had een keer een set van 4 messen voor nog geen 15 euro.
Het koksmes is verbazingwekkend goed.
Ondanks dat het er goedkoop uitziet (het mes in mijn topic)
Maar goed; daar heb je nu geen last meer van.
Veel plezier met het mes en de plank.
Als je er een beetje mee overweg hebt leren gaan, is een bestekmes en een bordje maar gepruts.
Kleine tip; go slow.
Je hoeft niet meteen met tv koks mee.
Gaat ook wat lastig als je ineens een vinger mist
Geeft niks.quote:Op zondag 30 juni 2019 18:00 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ben maar een simpel mens. Ik ben opgegroeid in een gezin waar er niks te makken was. Dus ik ben het gewend. Achteraf denk ik: hoe is het mogelijk dat mijn ouders elke dag eten op tafel konden zetten. Het lukte hun zowaar. En het lukte hun ook nog om alle kinderen te kleden en naar school te krijgen. Moet je nou kijken. Toen was dat totaal anders. Mensen hadden helemaal niks.
Och, ik deed het al vele jaren. Maar ja een kipfiletje in blokjes snijden, dat is echt een worsteling.quote:Op zondag 30 juni 2019 17:54 schreef marc0871 het volgende:
Als je er een beetje mee overweg hebt leren gaan, is een bestekmes en een bordje maar gepruts
Nou ja. Dat dus.quote:Op zondag 30 juni 2019 18:12 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Och, ik deed het al vele jaren. Maar ja een kipfiletje in blokjes snijden, dat is echt een worsteling.
Dus vroeg ik het de slager. Geen probleem en hij kwam met zo'n mes. En het was in 10 seconden gebeurd,
Nu kan je dat wel.quote:tja, dan sta je echt te kijken: waarom kan ik dat nou niet?
Grappigquote:Op zondag 30 juni 2019 18:21 schreef Hyaenidae het volgende:
Sooww wat een joekel van een mes![]()
Ik snij groentes altijd gewoon met zo'n aardappelschilmesje, 3 voor 1,50 in zo'n blister.
En doe er al jaren mee. Snijden gewoon op een boterhambordje, kun je makkelijk in de vaatwasser tieften. Zo'n snijplank moet je iedere keer met de hand gaan schoonmaken, geen zin in. Gemak dient de mensch.
quote:Op zondag 30 juni 2019 18:21 schreef Hyaenidae het volgende:
Sooww wat een joekel van een mes![]()
Ik snij groentes altijd gewoon met zo'n aardappelschilmesje, 3 voor 1,50 in zo'n blister.
En doe er al jaren mee. Snijden gewoon op een boterhambordje, kun je makkelijk in de vaatwasser tieften. Zo'n snijplank moet je iedere keer met de hand gaan schoonmaken, geen zin in. Gemak dient de mensch.
Je zou ze de kost moeten gevenquote:
Gaat zeker lukken, nu even wat creatieve dingen bedenken. Dat Argentijnse staartstuk die hier langskwam, daar was ik al een tijdje mee voornemens iets mee te gaan doen.quote:Op zondag 30 juni 2019 18:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Veel plezier met je prijzen Sigaartje!
O ja hoor, het bestaat zeker. Sigaartje doet het tenslotte ook. Maar Hyanidae niet, die is alleen maar extreem grappigquote:Op zondag 30 juni 2019 18:26 schreef marc0871 het volgende:
[..]
[..]
Je zou ze de kost moeten geven![]()
Moet je allen al eens naar 'Eerste hulp in de keuken' kijken
Begreep ikquote:Op zondag 30 juni 2019 18:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
O ja hoor, het bestaat zeker. Sigaartje doet het tenslotte ook. Maar Hyanidae niet, die is alleen maar extreem grappig
Sla- of andijviestamp?quote:Op zondag 30 juni 2019 17:37 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat denk ik ook.
Nu denk ik: wat zal ik hierna gaan maken om deze snijplank en koksmes een maiden trip te geven?
Goeiequote:Op zondag 30 juni 2019 18:40 schreef Farenji het volgende:
Gefeliciteerd!
En kijk deze video even, voordat je misschien je Sigaartje erafsnijdt...![]()
Ha ha ha, gaat niet gebeuren hoor.quote:Op zondag 30 juni 2019 18:40 schreef Farenji het volgende:
Gefeliciteerd!
En kijk deze video even, voordat je misschien je Sigaartje erafsnijdt...![]()
Dat gaan we doen. Maar eerst even oefenen voordat ik mijn duim eraf snij. Ding is razend scherp, merkte ik wel. Volgens mij moet je (in het begin) niet er mee aan de slag als je moe van je werk terug komt. Echt iets voor in het weekend.quote:Op zondag 30 juni 2019 19:02 schreef FlippingCoin het volgende:
Leuke prijs vrind.
Nu verwacht ik wel een kooktopic waar je hem gaat inlijven.
Dit vroeg ik me nou ook af.quote:Op zondag 30 juni 2019 17:37 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat denk ik ook.
Nu denk ik: wat zal ik hierna gaan maken om deze snijplank en koksmes een maiden trip te geven?
Je moet altijd zorgen dat je vingers naar binnen getrokken zijn als een kattenklauw als je je mes begeleidt.quote:Op zondag 30 juni 2019 19:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat gaan we doen. Maar eerst even oefenen voordat ik mijn duim eraf snij. Ding is razend scherp, merkte ik wel. Volgens mij moet je (in het begin) niet er mee aan de slag als je moe van je werk terug komt. Echt iets voor in het weekend.
Dat is wel een goeie tip. Zoiets voorkomt ook eventueel letsel als je te fanatiek aan het snijden bent?quote:Op zondag 30 juni 2019 20:21 schreef realAIVD het volgende:
Sigaartje, gefeliciteerd!
Mocht je trouwens nog geen aanzetstaal hebben, dan is dat echt een aanrader!
Check zo nodig even de IKEA, die hebben die dingen voor (onder een) toentje, het is een wereld van verschil als je je mes daar zo af en toe langs haalt.....dan kun je zonder problemen plakjes tomaat van een millimeter dikte blijven snijden, zo scherp is je koksmes! ;-)
Een scherp mes voorkomt (na je er een heel klein beetje aan hebt kunnen wennen) sowieso heel erg veel letsel. Het glijd namelijk nergens onverwacht van af!quote:Op zondag 30 juni 2019 20:24 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat is wel een goeie tip. Zoiets voorkomt ook eventueel letsel als je te fanatiek aan het snijden bent?
Nee, nog totaal geen idee. Ik ga even deze doornemen:quote:Op zondag 30 juni 2019 22:46 schreef ijs_beer het volgende:
Wat leuk! Al ideeën over voor welk gerecht je het eerst gaat gebruiken?
quote:Op maandag 1 juli 2019 11:39 schreef Amarantha het volgende:
GefeliciteerdNu verwachten we wel nog meer topics he.
Dat dus. Een scherp mes is veel makkelijker te hanteren. Je moet alleen niet overmoedig rakenquote:Op zondag 30 juni 2019 20:32 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Een scherp mes voorkomt (na je er een heel klein beetje aan hebt kunnen wennen) sowieso heel erg veel letsel. Het glijd namelijk nergens onverwacht van af!![]()
Je gaat er erg veel plezier van hebben, dat weet ik zeker. (Wat mij betreft is een goed mes half het kookplezier, ben benieuwd hoe het jou zal bevallen!)
Jij hebt een andere prijs gekregen. Wat jij hebt gekregen, heb ik ook en ik ben er buitengewoon tevreden over.quote:Op maandag 1 juli 2019 16:23 schreef Maikuuul het volgende:
Dat ziet er zeker prima uit als prijs. Ben beniewd of ik exact hetzelfde mag ontvangen
Alvast het thuisfront gecontacteerd!
Duurt nog even voordat ik hem kan gebruiken helaas. Zal wel flink wat jaartjes meegaan gezien de kwaliteitquote:Op dinsdag 2 juli 2019 13:07 schreef Sigaartje het volgende:
Ik zou er maar zuinig op zijn. Dat is geen Blokker-pannetje.
Merciquote:Op dinsdag 2 juli 2019 14:43 schreef KookpuntExpert het volgende:
Allebei veel plezier met de prijzen.
Wilde ook even zeggen dat de Epicurean snijplank met de hand afgewassen kan worden maar dat deze ook in de vaatwasser mag. Voor extra gemak!
Jij ook gefeliciteerd, Maikuuul.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 02:47 schreef Maikuuul het volgende:
De prijs is binnen!
Heel erg mooi pannetje. Iedereen bedankt voor het stemmen en natuurlijk ook Kookpunt voor de kwaliteitsprijs. Leuk dat ze die personal notes toevoegen.
Ben momenteel in HongKong dus zal weer wat foto's maken van het eten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
We proberen wanneer we kunnen altijd een persoonlijke noot toe te voegen. Zeker als we eerder contact hebben gehad met een klant of iets specifieks weten (zoals dat Sigaartje madame-jeanette pepers sneed op een ontbijtbordje met een kartelmesquote:Op dinsdag 2 juli 2019 18:30 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Merci
Schrijven jullie bij elke aankoop in jullie winkel een persoonlijke noot?
Vind het wel een slim idee!
Ik denk dat ik niet eens wil weten hoe hij dat voor elkaar krijgtquote:Op woensdag 3 juli 2019 10:14 schreef KookpuntExpert het volgende:
zoals dat Sigaartje madame-jeanette pepers sneed op een ontbijtbordje met een kartelmes)
Wat kan je zeggen?quote:
Nee nog niet, dat doe ik bij een eerste topic weer hier.quote:Op donderdag 4 juli 2019 01:14 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Wat kan je zeggen?
Je weet dat het waar is.
Je zei zelf dat het een worsteling is om een kipfiletje in blokjes te snijden.
Je kan het nu proberen met een goed stukkie gereedschap.
Jij komt ook nog wel tot die conclusie![]()
Heb je er al wat mee gesneden?
Joh,quote:Op donderdag 4 juli 2019 08:41 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nee nog niet, dat doe ik bij een eerste topic weer hier.
Gisteren heb ik hutspot gemaakt. Dat was niet moeilijk. Aardappels schillen en een zak hutspot van AH, was zo klaar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |