abonnement Unibet Coolblue
pi_187592174
Oh ik had wel een vraag aan TS:
Doe je ook uitvaarten van huisdieren? Dat is een steeds meer aan de orde, een dierbaar huisdier laat je niet zomaar meer met andere huisdieren cremeren vinden veel mensen.

Ik neem niet aan dat je het al gedaan hebt, maar stel dat de vraag komt?
  dinsdag 25 juni 2019 @ 08:41:25 #152
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187592230
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 01:24 schreef Bracha020 het volgende:
Wat mag er in Nederland wel en niet mee de grond in met de overledenen? Ik zag je al schrijven over mobieltjes maar zijn er wettelijke regels voor? Ik vraag dit omdat ik weet dat nabestaanden soms de raarste dingen in de kist stoppen.
Zelf heb ik mijn moeder ooit een fles Calvin Klein Eternity voor haar verjaardag gegeven. Het bleek haar laatste verjaardag want een paar maanden later overleed ze. Ze had dat flesje nog niet gebruikt en aangezien het haar lievelingsgeur was en ik de naam Eternity erg toepassend vond heb ik het onder haar kussen in de kist gelegen. Ik heb ook haar favoriete schoenen meegegeven en nog wat klein spul. Dat was op de ochtend van de begrafenis, daarna heb ik zelf de kist dichtgedraaid dus het moet meegegaan zijn de grond in. Niemand van de uitvaartonderneming heeft er naar gevraagd of naar gekeken.
O+
Je eigen geurtje mee O+
Dat vind ik een mooie, zeker als je een signature geur hebt, dat is ook een van de weinige dingen die dan echt echt echt bij iemand hoort (en wat wel mee kan het graf in).
En in dit geval was de naam ook echt wel heel toepasselijk.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator dinsdag 25 juni 2019 @ 08:54:39 #153
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_187592360
Ik zou graag een boom boven op me hebben, vind dat wel een tof idee dat er relatief snel gerecycled wordt. Nou heb ik wel eens gehoord dat ze dat eigenlijk niet doen, dus wel in de natuur maar niet onder een nieuwe boom, weet jij wat daar van waar is?

Wat heb je vanuit jouw beroep het liefste dat de persoon die overleden is al veel geregeld heeft (vooral kwa wensen enzo) en dat het allemaal al duidelijk is of dat het allemaal er plekke on the fly geregeld moet worden?

En waar vind jij de prioriteit liggen de wensen van de nabestaanden of die van de overledene, en hoe pak je het aan als dat niet persee gelijk is?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 25 juni 2019 @ 09:03:41 #154
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_187592442
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 08:33 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Jij werkt ook gratis of niet? Ik vind 1900 euro arbeidsloon niet veel. Ik vind het netjes voor, wat TS aangeeft, 27 uur werk.
Hetgeen mij eerlijk gezegd vrij veel lijkt eigenlijk, want naast die uren brengt ze ook kosten in rekening voor de laatste bezorging en dergelijke. Mag je toch vanuit gaan dat dat in die uren valt?

quote:
Een volgauto via de begrafenisondernemer heeft wat voordelen denk ik. Zo hoef je hem niet zelf te regelen, is de chauffeur passend gekleed, heeft de chauffeur ervaring met de situatie (rijden in een rouwstoet, parkeren op diverse locaties waar je normaal nooit mag komen, etc.) en betaal je niet per gereden kilometer of tijd maar een vast tarief.

En een taxi-onderneming kan dat ook ;) Die volgauto's hebben ook steevast een blauw kenteken volgens mij. En die uitvaartondernemingen,die huren daarvoor gewoon ook een taxi-bedrijf in, waarschijnlijk.

quote:
Ik zou wel eens onderbouwd willen zien waarom een taxi goedkoper zou zijn. Uitgaande dat je een taxi in zo'n geval voor zeker een dagdeel moet huren (ophalen thuis van nabestaanden -> naar rouwcentrum/kerk -> wachten tot dat voorbij is -> naar begraafplaats/crematorium -> wachten tot dat achter de rug is -> nabestaanden weer thuis brengen). Dat kost alles bij elkaar gerust een uur of 4.
Wellicht in dergelijke gevallen inderdaad.. maar ik heb het idee dat zodra het woordje begrafenis/crematie/trouwen valt de prijzen opeens fors omhoog gaan.

In mijn herinnering, was het bedrag dat ik destijds hoorde echt belachelijk hoog en was zelf een taxi bestellen fors goedkoper. Je kan natuurlijk een en ander afstemmen, maar het zou me niets verbazen als menig begrafenisondernemer ook hier nog een stukje marge pakt en de prijs verhoogd, net als op kisten die ook veelal belachelijk duur zijn.

quote:
Sowieso begrijp ik nooit zo goed waar mensen zo moeilijk over doen. Als je je nabestaanden lief hebt, dan heb je een uitvaartverzekering die in ieder geval zorgt dat je netjes de grond in gaat of gecremeerd wordt.
Die verzekeringen die eigen crematoria en dergelijke in beheer hebben. Die enorm groot zijn, die daarmee een flinke macht hebben in begrafenis/crematorialand. Die hebben er alle baat bij om de prijzen maar zo hoog mogelijk te houden, want zo verkopen ze 1. meer verzekeringen en 2. verdienen ze enorm aan dr crematoria en verhuur van ruimte/catering/enz. en 3. zul je zien dat er vaak ook sprake is van kosten die niet gedekt zijn.

En dat is wel een ardige vraag voor topicstarter in deze: in hoeverre is zij blij met dergelijke bedrijven met enorme budgetten en eigen crematoria in bezit. Werkt ze ook samen met hen middels een constructie? Dus dat zij via bijv. Monuta of Yarden klanten aangeleverd krijgt, tegen betaling als ware ze een soort franchise-uitvaartleider van hen? Acht zij dergelijke bedrijven 'eerlijk' of ziet zij die liever verdwijnen, zodat er meer concurrentie is en er scherpere prijzen bedongen kunnen worden?

quote:
Hoeft geen franje te hebben, gewoon ophalen -> verzorgen & opbaren in een simpele kist -> simpele dienst -> begraven of cremeren -> koffie met wat cake.
Dat kan iedereen al verzekeren voor een paar euro per maand, het is een verzekering die gegarandeerd uitkeert en het ontzorgd de nabestaanden volledig. Willen de nabestaanden een gouden kist, kaviaar en een nachtenlang feest ter ere van je leven? Dan mogen ze dat zelf ophoesten of uit de erfenis halen.
Is ieders keuze.

Ik heb geen verzekering ervoor. Voer mij maar gewoon af op de goedkoopste mogelijke manier via een budgetcrematie zonder poespas. Die 1900 euro loonkosten van topicstarter kan beter besteed worden. Huur daarvan maar een restaurant af voor de hele mikmak en zuip je maar helemaal lam dan.
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 08:33 schreef Leandra het volgende:

[..]

Christenen en christenen zijn 2 verschillende dingen hè, ik verwacht niet dat een reformatorisch gezin een uitvaartbegeleider buiten eigen kring zoekt, die willen echt een "geen bloemen" bregrafenis, en uiteraard van een uitvaartbegeleider die "wij cremeren niet" als reclame gebruikt of kan gebruiken omdat het cremeren van andere mensen zelfs een probleem voor ze is.
Oh man, is het zo erg bij sommigen? Ach ja, religie. Hoe religieuzer de mens, hoe labieler ze zijn.

[ Bericht 10% gewijzigd door Kamelenteen op 25-06-2019 09:26:01 ]
  dinsdag 25 juni 2019 @ 09:27:24 #155
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_187592685
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 08:41 schreef Leandra het volgende:

[..]

O+
Je eigen geurtje mee O+
Dat vind ik een mooie, zeker als je een signature geur hebt, dat is ook een van de weinige dingen die dan echt echt echt bij iemand hoort (en wat wel mee kan het graf in).
En in dit geval was de naam ook echt wel heel toepasselijk.
Glas mag veelal niet mee in de kist bij een crematie. Dat wordt dus een begrafenis dan.
Tenzij je genoegen neemt met een flesje dat leeggesprenkeld wordt op je zodat je een stinkend lekker ruikend lijk bent.
pi_187592797
Interessant topic!

Je hoort nog wel eens dat er tijdens begrafenis/crematie ingebroken wordt, omdat er vaak toch advertenties in de krant e.d. staan.
Is het gebruikelijk dat er dan iemand op het huis past zeg maar en is dat dan iets waar jij dan mensen voor hebt of is dat aan de familie zelf om zoiets te regelen?
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 25 juni 2019 @ 10:27:00 #157
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187593481
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 09:27 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Glas mag veelal niet mee in de kist bij een crematie. Dat wordt dus een begrafenis dan.
Tenzij je genoegen neemt met een flesje dat leeggesprenkeld wordt op je zodat je een stinkend lekker ruikend lijk bent.
Ik wil sowieso niet gecremeerd worden, maar als ik in de komende 10 jaar overlijd zeker niet, ik heb immers nog een vrij jong kind, en ik vind wel dat hij een plekje moet hebben om naartoe te gaan als zijn vader of moeder overlijdt.
Een graf wat na 10 jaar geruimd wordt is om die reden ook geen optie.

Ik ken dat uit mijn familie ook niet, al mijn ((bet)over)grootouders liggen nog steeds begraven, nou is dat bij een set ook niet vreemd, omdat zij de grond voor de begraafplaats geschonken hebben, maar ook de rest ligt kennelijk in semi-permanente graven, of het is nog weer voor X jaar afgekocht.
Ik weet dat mijn ouders net de grafmonumenten van mijn moeders ouders en broer hebben laten restaureren, en die zijn van 1966 en 1967.

Ik vond het behoorlijk schokkend toen ik een tijdje geleden het graf van een bekende niet meer kon vinden, maar dat bleek dus zo'n 10-jaars graf te zijn.
Maar hij was wel jong (38) en had een kindje van 3 toen hij overleed, dat kind kan dus al niet meer naar het graf van zijn vader.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 25 juni 2019 @ 10:38:42 #158
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_187593627
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 10:27 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik wil sowieso niet gecremeerd worden, maar als ik in de komende 10 jaar overlijd zeker niet, ik heb immers nog een vrij jong kind, en ik vind wel dat hij een plekje moet hebben om naartoe te gaan als zijn vader of moeder overlijdt.
Een graf wat na 10 jaar geruimd wordt is om die reden ook geen optie.

Ik ken dat uit mijn familie ook niet, al mijn ((bet)over)grootouders liggen nog steeds begraven, nou is dat bij een set ook niet vreemd, omdat zij de grond voor de begraafplaats geschonken hebben, maar ook de rest ligt kennelijk in semi-permanente graven, of het is nog weer voor X jaar afgekocht.
Ik weet dat mijn ouders net de grafmonumenten van mijn moeders ouders en broer hebben laten restaureren, en die zijn van 1966 en 1967.

Ik vond het behoorlijk schokkend toen ik een tijdje geleden het graf van een bekende niet meer kon vinden, maar dat bleek dus zo'n 10-jaars graf te zijn.
Maar hij was wel jong (38) en had een kindje van 3 toen hij overleed, dat kind kan dus al niet meer naar het graf van zijn vader.
Als je gecremeerd wordt kun je alsnog op de begraafplaats bijgezet worden. Mijn opa is ook gecremeerd, zijn urn staat op de begraafplaats. En en kan dus ook.

Een begraafplaats is ook loeiduur. Kan me goed indenken dat niet iedereen daarvoor kiest.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  dinsdag 25 juni 2019 @ 10:48:12 #159
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187593755
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 10:38 schreef Samzz het volgende:

[..]

Als je gecremeerd wordt kun je alsnog op de begraafplaats bijgezet worden. Mijn opa is ook gecremeerd, zijn urn staat op de begraafplaats. En en kan dus ook.

Een begraafplaats is ook loeiduur. Kan me goed indenken dat niet iedereen daarvoor kiest.
Ja, maar ik wil echt niet gecremeerd worden :N
Mijn ouders daarentegen wel, dus ik ben wel opgegroeid met het idee dat cremeren vrij standaard is.

Ik zie de as ook niet als een fysieke aanwezigheid trouwens, terwijl ik dat met een graf wel heb.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_187594458
Geen idee of het al gevraagd was, ik heb niet het hele topic gelezen :@

Ben je altijd maar met 1 dooie tegelijk bezig of soms ook met meerdere tegelijk?
Gezien de tijd die je aangeeft er mee bezig te zijn zou je ook kunnen combineren natuurlijk, maar ik heb geen idee of dat in de praktijk ook zo werkt. Wel lullig natuurlijk als je net bij dooie nummer 2 bezig bent die week en familie van dooie nr1 belt om nog wat te regelen.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_187594499
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 10:27 schreef Leandra het volgende:
Ik vond het behoorlijk schokkend toen ik een tijdje geleden het graf van een bekende niet meer kon vinden, maar dat bleek dus zo'n 10-jaars graf te zijn.
Maar hij was wel jong (38) en had een kindje van 3 toen hij overleed, dat kind kan dus al niet meer naar het graf van zijn vader.
Dat zijn de nabestaanden schuld. Althans ik neem aan dat je gewoon weer 10 jaar bij kan kopen als familie zijnde toch? En na die 10 jaar weer en na die 10 jaar ook weer. Toch? :@

Of is het gewoon 10 jaar doei!! :W
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 12:00:45 #162
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187594838
quote:
5s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 11:39 schreef vosss het volgende:

[..]

Dat zijn de nabestaanden schuld. Althans ik neem aan dat je gewoon weer 10 jaar bij kan kopen als familie zijnde toch? En na die 10 jaar weer en na die 10 jaar ook weer. Toch? :@

Of is het gewoon 10 jaar doei!! :W
Nee, dit was een graf dat sowieso na 10 jaar geruimd wordt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 25 juni 2019 @ 12:01:12 #163
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_187594848
owja ook een vraagje, je zei dat je dag heel divers is, maar ik vroeg me vooral af naar je werktijden. Je geeft aan langs te gaan dagelijks en dit en daar wat te regelen.
Hoe moet ik dat zien in uren (aantal + verdeling)?

Begin je smorgens en einde dag klaar? Of is het smorgen iets, dan paar uur niets, dan weer een paar uur en savonds dan soms ook.
plus natuurlijk soms ook snachts?

En hoe doe je dat icm man (evt kind) en huishouden enzo?
En hoeveel dagen in de week werk je ongeveer / is je doelstelling?
pi_187594914
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 12:00 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nee, dit was een graf dat sowieso na 10 jaar geruimd wordt.
Ow, ik wist niet eens dat dat bestond. Heb ook geen enkel idee wat zoiets kost eerlijk gezegd :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 12:07:21 #165
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_187594956
Bij mijn gemeente huur je een graf voor 20 jaar. als je dat met 20 jaar zou willen verlengen dan kost je dat 3000 euro.

Zal per gemeente verschillen ook denk ik

[ Bericht 17% gewijzigd door ondeugend op 25-06-2019 12:16:35 ]
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_187595293
Ik heb het topic met interesse gelezen, nog niet zolang geleden hebben wij mijn moeder's moeder met een uitvaartondernemer gecremeerd.
Nu was zij enig kind, maar als er meerdere 'stakeholders' zijn en zij hebben duidelijk andere wensen, hoe ga je daarmee om? Er wordt toch vaak vlot overgegaan tot de plechtenis en er moet best wat geregeld worden. Hoe zorg je dat deze mensen snel tot elkaar komen?
And the druids turn to stone...
pi_187596198
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 12:21 schreef Panthera1984 het volgende:
nog niet zolang geleden hebben wij mijn moeder's moeder met een uitvaartondernemer gecremeerd.
De meesten gaan alleen in de oven, bijzondere situatie.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187596220
quote:
5s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 11:39 schreef vosss het volgende:

[..]

Dat zijn de nabestaanden schuld. Althans ik neem aan dat je gewoon weer 10 jaar bij kan kopen als familie zijnde toch? En na die 10 jaar weer en na die 10 jaar ook weer. Toch? :@

Of is het gewoon 10 jaar doei!! :W
Ligt aan de begraafplaats/gemeente. Soms kan je verlengen en soms kan je enkel verlengen met een verplaatsing. De wet schrijft minstens 10 jaar grafrust voor, daarna zie je wel weer verder.
pi_187597784
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 08:33 schreef GereDathan het volgende:
Sowieso begrijp ik nooit zo goed waar mensen zo moeilijk over doen. Als je je nabestaanden lief hebt, dan heb je een uitvaartverzekering die in ieder geval zorgt dat je netjes de grond in gaat of gecremeerd wordt.
Hoeft geen franje te hebben, gewoon ophalen -> verzorgen & opbaren in een simpele kist -> simpele dienst -> begraven of cremeren -> koffie met wat cake.
Dat kan iedereen al verzekeren voor een paar euro per maand, het is een verzekering die gegarandeerd uitkeert en het ontzorgd de nabestaanden volledig. Willen de nabestaanden een gouden kist, kaviaar en een nachtenlang feest ter ere van je leven? Dan mogen ze dat zelf ophoesten of uit de erfenis halen.
Totaal niet mee eens, ik heb genoeg spaargeld om mijn uitvaart te betalen. Verzekeringen sluit ik alleen af voor risico's die ik zelf niet kan dragen, andere verzekeringen spek je alleen de verzekeringsmaatschappij mee.

quote:
2s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 08:54 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik zou graag een boom boven op me hebben, vind dat wel een tof idee dat er relatief snel gerecycled wordt. Nou heb ik wel eens gehoord dat ze dat eigenlijk niet doen, dus wel in de natuur maar niet onder een nieuwe boom, weet jij wat daar van waar is?
Ik heb niet zo lang geleden iemand begraven op een natuurbegraafplaats en daar was het in ieder geval mogelijk een boom vlak naast het graf te plaatsen, erop kan denk ik ook wel als je erop aandringt, maar daar waren ze minder happig op.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 09:03 schreef Kamelenteen het volgende:
In mijn herinnering, was het bedrag dat ik destijds hoorde echt belachelijk hoog en was zelf een taxi bestellen fors goedkoper. Je kan natuurlijk een en ander afstemmen, maar het zou me niets verbazen als menig begrafenisondernemer ook hier nog een stukje marge pakt en de prijs verhoogd, net als op kisten die ook veelal belachelijk duur zijn.
Je klaagt wel over de prijs van kisten, maar heb je wel eens houten meubels gekocht? Dan betaal je voor minder hout meer en heb je een levertijd van 3 maanden. Hout is duur, houtbewerking is duur en houtbewerkers zijn schaars, dus daar zit veel marge ja.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 09:03 schreef Kamelenteen het volgende:
Ik heb geen verzekering ervoor. Voer mij maar gewoon af op de goedkoopste mogelijke manier via een budgetcrematie zonder poespas. Die 1900 euro loonkosten van topicstarter kan beter besteed worden. Huur daarvan maar een restaurant af voor de hele mikmak en zuip je maar helemaal lam dan.
En wie regelt dat feestje met de restauranteigenaar? Wie regelt de uitnodigingen/rouwkaarten? Wie gaat er aan alle kleine dingetjes die geregeld moeten worden denken op het juiste moment, terwijl je aan het rouwen bent? Bovendien kun je voor 1900 euro niet heel veel mensen zich fatsoenlijk vol laten gieten met de huidige horecaprijzen.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:19:47 #170
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598258
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 08:36 schreef GereDathan het volgende:
Oh ik had wel een vraag aan TS:
Doe je ook uitvaarten van huisdieren? Dat is een steeds meer aan de orde, een dierbaar huisdier laat je niet zomaar meer met andere huisdieren cremeren vinden veel mensen.

Ik neem niet aan dat je het al gedaan hebt, maar stel dat de vraag komt?
Nee, dat doe ik niet. Ik heb de vraag ook niet gehad, maar als hij komt zal ik dat verzoek niet aannemen.
Ik vind het toch wel een hele andere tak van sport en ik kan me voorstellen dat mensen moeite hebben met het idee dat een ondernemer de ene dag 'woef' begraaft (zelfs met alle egards) en de andere dag oma.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:24:01 #171
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598320
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 08:54 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik zou graag een boom boven op me hebben, vind dat wel een tof idee dat er relatief snel gerecycled wordt. Nou heb ik wel eens gehoord dat ze dat eigenlijk niet doen, dus wel in de natuur maar niet onder een nieuwe boom, weet jij wat daar van waar is?
Ik weet het eerlijk gezegd niet goed. Ik weet dat de meeste natuurbegraafplaatsen geen monument toe staan, sommige nog wel een schijf hout met daarop een bericht of een steen.
Maar echt een boom... daarentegen zijn er geloof ik wel ook afbreekbare urnen waar planten uit kunnen groeien, dus dat zou ook nog een optie zijn.

quote:
Wat heb je vanuit jouw beroep het liefste dat de persoon die overleden is al veel geregeld heeft (vooral kwa wensen enzo) en dat het allemaal al duidelijk is of dat het allemaal er plekke on the fly geregeld moet worden?
Als de familie echt geen idee heeft en ook wat meer stugge personen zijn dan is het wel fijn als er ergens wat richting is, maar als een familie zelf ideeën heeft dan maakt het helemaal niks uit. dan is on the fly ook prima. :Y

quote:
En waar vind jij de prioriteit liggen de wensen van de nabestaanden of die van de overledene, en hoe pak je het aan als dat niet persee gelijk is?
Ik neig naar de wensen van de nabestaanden... zij zijn degenen die door moeten. Als iemand gecremeerd wilde worden en de familie wil toch begraven, wie ben ik dan om te zeggen dat we toch gaan cremeren.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:26:54 #172
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598374
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 09:03 schreef Kamelenteen het volgende:
[…] Die verzekeringen die eigen crematoria en dergelijke in beheer hebben. Die enorm groot zijn, die daarmee een flinke macht hebben in begrafenis/crematorialand. Die hebben er alle baat bij om de prijzen maar zo hoog mogelijk te houden, want zo verkopen ze 1. meer verzekeringen en 2. verdienen ze enorm aan dr crematoria en verhuur van ruimte/catering/enz. en 3. zul je zien dat er vaak ook sprake is van kosten die niet gedekt zijn.

En dat is wel een ardige vraag voor topicstarter in deze: in hoeverre is zij blij met dergelijke bedrijven met enorme budgetten en eigen crematoria in bezit. Werkt ze ook samen met hen middels een constructie? Dus dat zij via bijv. Monuta of Yarden klanten aangeleverd krijgt, tegen betaling als ware ze een soort franchise-uitvaartleider van hen? Acht zij dergelijke bedrijven 'eerlijk' of ziet zij die liever verdwijnen, zodat er meer concurrentie is en er scherpere prijzen bedongen kunnen worden?
De grote bedrijven werken allemaal met of eigen mensen of vaste partijen. Daar kom ik als eenpittertje niet tussen.
Ik denk dat veel mensen beter af zijn bij andere, kleinschaligere bedrijven, maar de mensen die er werken doen echt ook allemaal hun werk prima, naar eer en geweten, binnen de richtlijnen van die bedrijven.
Ik denk ook dat ze een doel dienen. Niet iedereen wil poespas en dan is een natura verzekering met de standaard-kist, 25 kaarten en 50 koppen koffie prima. :Y
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:28:36 #173
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598401
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 09:38 schreef Nijna het volgende:
Interessant topic!

Je hoort nog wel eens dat er tijdens begrafenis/crematie ingebroken wordt, omdat er vaak toch advertenties in de krant e.d. staan.
Is het gebruikelijk dat er dan iemand op het huis past zeg maar en is dat dan iets waar jij dan mensen voor hebt of is dat aan de familie zelf om zoiets te regelen?
Het komt voor, ik heb er zelf geen mensen voor en zou iemand moeten vragen en de vraag is dan of de familie dat weer vertrouwt. ;) Beter is het dan, in mijn opinie, om bij de advertentie in de krant gewoon geen huisadres te zetten, dan voorkom je het gros van dit soort inbraken.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_187598416
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 07:05 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

Helemaal prima hoor! Ik wil iedereen helpen, maar ik hoop dat het nog heel lang duurt voor het zo ver is. ;)
[..]

Ik geloof het niet, wat ik wel echt nog last vind is groeten. Goedemorgen zit er zo enorm in gesleten... maar ja, kom daar maar eens mee bij mensen binnen.

En ik stond ook eens bij de deur bij condoleance en zei toen steeds 'u kunt daar de hoek om', totdat iemand met een knipoog zei dat hij dat toch wel erg cru vond. ;)
_O- Mooi topic trouwens.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:30:12 #175
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187598426
Ik vond het vreselijk toen ik bij een begrafenis zag dat de dragers allemaal "Dela" op de boorden van de overhemden hadden staan.
Ik vind dat bij Co Stompé altijd al te triest voor woorden, maar de kistdragers bij een begrafenis?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:31:10 #176
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598442
quote:
5s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 11:37 schreef vosss het volgende:
Geen idee of het al gevraagd was, ik heb niet het hele topic gelezen :@

Ben je altijd maar met 1 dooie tegelijk bezig of soms ook met meerdere tegelijk?
Gezien de tijd die je aangeeft er mee bezig te zijn zou je ook kunnen combineren natuurlijk, maar ik heb geen idee of dat in de praktijk ook zo werkt. Wel lullig natuurlijk als je net bij dooie nummer 2 bezig bent die week en familie van dooie nr1 belt om nog wat te regelen.
Ik heb er tot nu toe 2x twee tegelijk gedaan. De eerste keer zat er een paar dagen tussen de meldingen, de tweede keer maar 2 dagen en toen was het echt aanpoten om alles voor elkaar te krijgen. Het heeft niet mijn voorkeur moet ik zeggen, maar ja, nee zeggen als men specifiek om jou vraagt is ook zo wat.
Ik ga nu wel werk maken van contacten leggen met 2 of 3 freelancers die ik eventueel kan vragen voor mij op pad te gaan, al is het maar om de uitvaart op te starten bij wijze van spreken.
Als ik op de ochtend van de dag van de uitvaart van iemand gebeld wordt kan ik daar pas heel laat zijn en als iemand dan thuis overleden is wil je echt voor die tijd al wel gaan verzorgen.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:32:05 #177
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598466
quote:
5s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 11:39 schreef vosss het volgende:

[..]

Dat zijn de nabestaanden schuld. Althans ik neem aan dat je gewoon weer 10 jaar bij kan kopen als familie zijnde toch? En na die 10 jaar weer en na die 10 jaar ook weer. Toch? :@

Of is het gewoon 10 jaar doei!! :W
Dat hangt er vanaf. Als je in een algemeen graf ligt, met nog 1 of 2 overledenen, dan kan je niet verlengen. Wel is het dan soms mogelijk dat je vraagt of de resten van jouw overledene apart gehouden kunnen worden en kan je herbegraven of cremeren.

Algemene graven zijn een stuk goedkoper maar je kan dus niet kiezen bij wie je in het graf komt te liggen, dat gaat op volgorde van binnenkomst zogezegd, en je hebt geen mogelijkheid tot verlengen.

Dat heb je wel bij particuliere graven of eigen graven zoals ze ook wel genoemd worden. Die zijn (meestal) voor minimaal 15 jaar met dan de mogelijkheid tot verlengen voor een x-periode per keer (5, 10, 20 jaar).
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:33:48 #178
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598498
quote:
6s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 12:01 schreef Cue_ het volgende:
owja ook een vraagje, je zei dat je dag heel divers is, maar ik vroeg me vooral af naar je werktijden. Je geeft aan langs te gaan dagelijks en dit en daar wat te regelen.
Hoe moet ik dat zien in uren (aantal + verdeling)?

Begin je smorgens en einde dag klaar? Of is het smorgen iets, dan paar uur niets, dan weer een paar uur en savonds dan soms ook.
plus natuurlijk soms ook snachts?

En hoe doe je dat icm man (evt kind) en huishouden enzo?
En hoeveel dagen in de week werk je ongeveer / is je doelstelling?
Ja, het tweede, hier en daar een beetje. Meestal ga ik 's ochtends vroeg met wat thuis-regel-dingen aan de slag en dan halverwege de ochtend langs de familie om de overledene te controleren en nog wat dingen te bespreken, dan weer terug naar huis en verder met plannen en regelen. Kaarten halen, zegels, enveloppen, bloemen soms.
En als ze om 23 uur bellen dan ga ik er ook heen.

Dat is tot noch toe aardig te combineren, de kinderen zijn oud genoeg om zichzelf even te bedruipen en omdat ik tussendoor wel af en toe thuis ben dan ipv echt 10 uur van huis kan ik dan eten klaarzetten etc. etc.

Ik zou blij zijn als ik er per jaar 20-30 uitvaarten zou doen, en dan het liefst met steeds netjes een paar dagen er tussen. O-) ;)
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:38:05 #179
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598598
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 12:07 schreef ondeugend het volgende:
Bij mijn gemeente huur je een graf voor 20 jaar. als je dat met 20 jaar zou willen verlengen dan kost je dat 3000 euro.

Zal per gemeente verschillen ook denk ik
:Y Je hebt hele goedkope gemeentes en hele dure.
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 12:21 schreef Panthera1984 het volgende:
Ik heb het topic met interesse gelezen, nog niet zolang geleden hebben wij mijn moeder's moeder met een uitvaartondernemer gecremeerd.
Nu was zij enig kind, maar als er meerdere 'stakeholders' zijn en zij hebben duidelijk andere wensen, hoe ga je daarmee om? Er wordt toch vaak vlot overgegaan tot de plechtenis en er moet best wat geregeld worden. Hoe zorg je dat deze mensen snel tot elkaar komen?
Dat verschilt. Ik zei eerder al 'wie betaalt, bepaalt' dus daar ga je dan wel een klein beetje van uit. Iemand is de officiële opdrachtgever. Als er echt mot ontstaat heb ik wel eens voorgesteld dat ik een dag later terug zou komen, dat iedereen even tot rust kon komen.

Soms heb je wel in de gaten dat voor de 1 bijvoorbeeld de muziek heel belangrijk is en voor de ander weer iets anders en zo probeer je dan iedereen ruimte te geven.
Maar het is niet altijd makkelijk. ;)
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:39:47 #180
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598635
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 15:30 schreef Leandra het volgende:
Ik vond het vreselijk toen ik bij een begrafenis zag dat de dragers allemaal "Dela" op de boorden van de overhemden hadden staan.
Ik vind dat bij Co Stompé altijd al te triest voor woorden, maar de kistdragers bij een begrafenis?
Dat moet helaas van de belastingdienst als ik het goed heb. Bedrijfskleding moet gemerkt zijn anders kan het gezien worden als verkapt inkomen. Ja, echt... ook bij banken etc waar ze mensen in bedrijfskleding hebben zitten.
Het is dus niet altijd de keuze van de grote ondernemingen. Maar ik ben het met je eens, ik vind het ook niet mooi hoor.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 25 juni 2019 @ 15:40:53 #181
147316 crew  DJMO
#trut
pi_187598659
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 15:24 schreef VraagWatJeWil het volgende:
daarentegen zijn er geloof ik wel ook afbreekbare urnen waar planten uit kunnen groeien, dus dat zou ook nog een optie zijn.
http://www.mijn-boom.nl/
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:41:36 #182
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187598675
Over gezin gesproken, ik ga de kinders even uitlaten nu. ;)
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_187598855
Heb je donkere humor? Zoals je opmerking over de gier eerder?
  dinsdag 25 juni 2019 @ 15:51:40 #184
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_187598903
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 15:24 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Ik neig naar de wensen van de nabestaanden... zij zijn degenen die door moeten. Als iemand gecremeerd wilde worden en de familie wil toch begraven, wie ben ik dan om te zeggen dat we toch gaan cremeren.
Ik snap je punt hier, maar vind het toch niet in orde eigenlijk. De overledene geeft een duidelijke wens aan, sterft wellicht ook met die gedachte, en vervolgens gebeurt er iets anders omdat de nabestaanden dat liever hebben. Tuurlijk, de overledene zal het (naar alle waarschijnlijkheid hehe) toch niet meer merken, maar het gaat hier wel om een principe. Ik wil begraven worden, de rest van mijn familie is van het cremeren, ik zou het knap lullig vinden als ik alsnog in de oven eindig...

Overigens weet mijn familie dit en heeft daar ook geen probleem mee
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_187599010
Je had vroeger zo'n programma waarin een werkgever een baan aanbood en waar drie werklozen dan voor konden solliciteren en rollenspellen deden op tv met acteurs/cabaratiers. Aan de bak heette dat. Ze hadden allerlei beroepen: stewardessen, verkoopmedewerkers, en dus ook uitvaartbegeleider. Hilarisch, wat een scenes leverde dat op.

O.a. deze scene:

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 15:38 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

Soms heb je wel in de gaten dat voor de 1 bijvoorbeeld de muziek heel belangrijk is en voor de ander weer iets anders en zo probeer je dan iedereen ruimte te geven.
Maar het is niet altijd makkelijk. ;)
weet niet of ie het goed doet hoor https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/14677/Aan_De_Bak.html
Somebody that I used to know
pi_187599228
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 14:49 schreef FrankRicard het volgende:

[..]

Totaal niet mee eens, ik heb genoeg spaargeld om mijn uitvaart te betalen. Verzekeringen sluit ik alleen af voor risico's die ik zelf niet kan dragen, andere verzekeringen spek je alleen de verzekeringsmaatschappij mee.
Genoeg spaargeld hebben is ook een soort van verzekering.
Het is wel te hopen dat je nabestaanden daarbij kunnen en er genoeg is. En dat ze het niet hoeven voor te schieten. Je rekeningen zijn niet zomaar beschikbaar, zie voor meer informatie
https://www.consumentenbo(...)kening-en-overlijden

Een uitvaartverzekering is, in tegenstelling tot vele andere verzekeringen, een prima optie mijns inziens. Betalen altijd, nemen alle rompslomp uit handen en keren uit vanaf dag 1 dat de verzekering loopt. En je hoeft er zelf bij leven niets voor te laten, het is best zonde om 10.000 op een bankrekening te moeten zetten je leven lang. En dan moet je het ook nog aanvullen elk jaar ivm inflatie.

Het is maar wat je prettig vindt, maar die 60 euro per jaar die basisverzekering kost is mij al die ellende en moeite niet waard. Als je toch zoveel spaargeld hebt, dan is die 60 euro vast al je rente of dividend.
pi_187599268
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 15:30 schreef Leandra het volgende:
Ik vond het vreselijk toen ik bij een begrafenis zag dat de dragers allemaal "Dela" op de boorden van de overhemden hadden staan.
Ik vind dat bij Co Stompé altijd al te triest voor woorden, maar de kistdragers bij een begrafenis?
Bij Co is het reclame, bij de uitvaart medewerkers noodzaak. Zoals gezegd ivm de belasting, maar ook de herkenbaarheid. Er zijn soms meerdere uitvaarten tegelijkertijd, handig dat je ze dan herkennen kan.
pi_187599583
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 15:24 schreef VraagWatJeWil het volgende:

Ik neig naar de wensen van de nabestaanden... zij zijn degenen die door moeten. Als iemand gecremeerd wilde worden en de familie wil toch begraven, wie ben ik dan om te zeggen dat we toch gaan cremeren.
gaat de wil van de overledene niet voor?
Artikel 18 van de wet op de lijkbezorging geeft wel opties om van de laatste wil af te wijken, maar is een andere wil bij de nabestaanden voldoende daarvoor?
pi_187600750
Ook met de specificatie van de factuur blijft er hier nogal het idee van 'lijkenpikker' en dat het veel te duur is. Je begint natuurlijk net, maar als je het dan hebt over 20-30 uitvaarten per jaar (x2000 euro) zit je op 40.000-60.000 euro? (+ eventuele marges die je hebt natuurlijk op de zaken). Wat is dan je netto maandinkomen? Wordt het gewoon belast als zelfstandige/zzp'er/inkomstenbelasting?
  dinsdag 25 juni 2019 @ 17:45:25 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187600912
Heb je ook speciaal zo'n 'kraaienkostuum' aangeschaft voor jouw werk? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 25 juni 2019 @ 18:18:29 #191
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_187601474
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 17:37 schreef NicolasJoy het volgende:
Ook met de specificatie van de factuur blijft er hier nogal het idee van 'lijkenpikker' en dat het veel te duur is. Je begint natuurlijk net, maar als je het dan hebt over 20-30 uitvaarten per jaar (x2000 euro) zit je op 40.000-60.000 euro? (+ eventuele marges die je hebt natuurlijk op de zaken). Wat is dan je netto maandinkomen? Wordt het gewoon belast als zelfstandige/zzp'er/inkomstenbelasting?
Voor iemand die onregelmatig werkt en 24/7 beschikbaar is, valt dat toch reuze mee?
Ze schiet nota bene nog kosten voor ook.
En dan moet ze het ook nog zien te rooien als er weken geen melding is.

Veel andere banen, met vakantiedagen en 9 tot 17-rooster en zekerheden zoals pensioen, aov, opleidingsbudget en allerlei andere voordelen, verdienen ook prima hoor. Ik snap niet zo goed wat je ijkpunt is.

Mag het soms geen geld kosten omdat het een emotionele gebeurtenis betreft? Waarom ligt dat zo gevoelig?
Ik zou haast geen betere bestemming voor mijn geld weten dan dergelijke precaire zaken die vakmanschap en toewijding vergen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Duderinnetje op 25-06-2019 18:24:34 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_187601555
En niet te vergeten dat daar ook pensioen van geregeld moet worden en dergelijke. Ik vind het ook geen gek bedrag eigenlijk.
Edit: ah, Duderinnetje voegde dat ook net aan haar post toe. Spuitelf dus ;)

Ik heb zelf eigenlijk verder geen vragen, maar vind t leuk om mee te lezen, toffe vwjw!
  Redactie Frontpage dinsdag 25 juni 2019 @ 18:25:12 #193
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_187601558
Wat heb je hiervoor voor werk gedaan en waarom heb je besloten dit bijzondere beroep te gaan doen?
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
pi_187601915
Interessant topic. En mooi o.m te lezen.

Mijn vraag is hoe ga je om met de emoties van nabestaanden?
Bijvoorbeeld als iemand echt te emotioneel is om te beslissen over een keuze.

En wat doe je als iemand een echt bepaalde wens heeft en je kan het niet regelen wat doe je dan?
pi_187602357
Hoe was je alleerste dienst? En dan ben ik heel benieuwd naar hoe je emoties heb kunnen onderdrukken, als je die had.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 19:18:15 #196
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_187602482
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 12:07 schreef ondeugend het volgende:
Bij mijn gemeente huur je een graf voor 20 jaar. als je dat met 20 jaar zou willen verlengen dan kost je dat 3000 euro.

Zal per gemeente verschillen ook denk ik
Ik heb net de grafrechten van mijn grootouders verworven en laten verlengen, na de initiële 20 jaar.
¤70,- per jaar met een minimum van 5 jaar dus heel schappelijk vind ik zelf :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 25 juni 2019 @ 19:26:10 #197
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_187602638
Hoe krijg je een lijk van de slaapkamer naar de beganegrond als er een smalle trap is? Bij het huis van mn moeder krijg je met heel veel moeite zo'n kist naar boven of beneden. Lijkt mij ook niet wenselijk om zo te kloten met een gevulde kist _O-
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  dinsdag 25 juni 2019 @ 19:37:52 #198
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187602850
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 15:49 schreef Yasmin23 het volgende:
Heb je donkere humor? Zoals je opmerking over de gier eerder?
I like to think so, maar ik hou dat meestal wel voor een heel select gezelschap. Anders heb je kans dat mensen denken 'nou, dat is zo'n rare'.

Zo bedacht ik van de week dat ik misschien volgend jaar wel een team kon samenstellen voor de samenloop voor hoop, met dan de slogan 'wij lopen door waar u stopt'. :@
Of bij een avondje met vrienden brainstormen over hoe aan klanten te komen: bij de jeu de boules vereniging de batterij uit de AED halen en daar dan mijn visitekaartjes in stoppen. :+
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 19:39:51 #199
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_187602881
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 15:51 schreef flipsen het volgende:

[..]

Ik snap je punt hier, maar vind het toch niet in orde eigenlijk. De overledene geeft een duidelijke wens aan, sterft wellicht ook met die gedachte, en vervolgens gebeurt er iets anders omdat de nabestaanden dat liever hebben. Tuurlijk, de overledene zal het (naar alle waarschijnlijkheid hehe) toch niet meer merken, maar het gaat hier wel om een principe. Ik wil begraven worden, de rest van mijn familie is van het cremeren, ik zou het knap lullig vinden als ik alsnog in de oven eindig...

Overigens weet mijn familie dit en heeft daar ook geen probleem mee
Ik snap je helemaal, echt, maar als de familie zegt 'hij gaat de oven in' kan ik daar niet tegenin gaan. Hooguit kan ik zeggen 'dan moet u maar een andere uitvaartverzorger zoeken, ik werk er niet aan mee'.
Pas als er 1 ander in het gezelschap met jou schriftelijk vastgelegde wens naar een rechter gaat en die doet uitspraak kan ik daar wat mee.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_187602885
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 19:37 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

I like to think so, maar ik hou dat meestal wel voor een heel select gezelschap. Anders heb je kans dat mensen denken 'nou, dat is zo'n rare'.

Zo bedacht ik van de week dat ik misschien volgend jaar wel een team kon samenstellen voor de samenloop voor hoop, met dan de slogan 'wij lopen door waar u stopt'. :@
Of bij een avondje met vrienden brainstormen over hoe aan klanten te komen: bij de jeu de boules vereniging de batterij uit de AED halen en daar dan mijn visitekaartjes in stoppen. :+
_O- _O-

Ja dus :D Had het al niet meer toen je over een gier begon :D Ik ken iemand en die heeft een tijd lang overleden mensen opgehaald en vroeger ook nog graven gegraven en die zei dat ze allemaal wel wat rare humor hadden :P

Misschien is dit wat voor je als advertentie? :P

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')