https://www.chilipepperma(...)n-hot-chili-peppers/quote:Op dinsdag 3 september 2019 12:39 schreef onlogisch het volgende:
[ afbeelding ]
Vers van de pers. De gele, geen idee welke soort zijn behoorlijk pittig
De Antep Aci Dolma zijn erg mild en daar vind ik niet zoveel aan. Wel lekker, maar lang niet pittig genoeg. Die teel ik volgend jaar niet meer.
Ik denk dat je gelijk hebtquote:Op dinsdag 3 september 2019 21:21 schreef SiGNe het volgende:
gele Scotch Bonnet?
Ik ken niet veel pepers verder maar de Scotch Bonnet heeft gelukkig een vrij herkenbare platte vorm.
En de Antep Aci Dolma is zeg maar een Turkse paprika, ietsjes pittig maar doordat ze ook zoet zijn merk je daar niet veel van.
En "Dolma" zegt 't ook al.. dat betekend zoiets als mild.
Coolquote:Op woensdag 4 september 2019 00:16 schreef FRDeventer het volgende:
Ghost pepper update, inmiddels +/- 25 beginnende pepers in diverse formaten. Zitten ook nog genoeg bloemetjes in dus waarschijnlijk nog meer in aantocht
Ruilen lijkt me wel een goeie. Zal morgen ff overzichtje maken wat ik heb liggen aan zaadjes voor komend seizoen. Ghost pepper heb ik geen zaadjes van, of ik moet je een verse opsturen als ze rijp zijn en dat je de zaadjes er van zelf klaar maakt op te zaaien.quote:Op woensdag 4 september 2019 11:48 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Cool
Zin om een paar zaadjes af te staan aan mij?
Evt ruilen kan ook... al is mijn “collectie” niet enorm groot
Hmm ze staan bij mij altijd binnen...quote:Op zaterdag 7 september 2019 16:02 schreef SiGNe het volgende:
Bij mij willen de bloemknoppen nog niet echt bloemen worden en met het huidige weer ben ik bang dat m'n plant beter naar binnen kan.
Nadeel daarvan is dat de plant dan een stuk minder licht gaat krijgen en dat planten binnen bij mij over het algemeen vrij snel dood gaan..
Plus binnen heb ik natuurlijk ook geen bijen of vlinders die de bloemen dan kunnen bevruchten..
Het is hier altijd vrij drook binnen. planten staan hier dus vrij snel op droge aarde en als ik dan water geef geef ik weer teveel ofzo.quote:Op zaterdag 7 september 2019 16:33 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hmm ze staan bij mij altijd binnen...
qua licht zal je zelf wel weten maar ik help de bloemetjes nog weleens met een kunstmatig bijtje.
Even je vinger in de bloemetjes of een kwastje... werkt ook.
Welke soort(en) heb je?quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 16:41 schreef BlackLining het volgende:
Er staan er hier ook een paar. Ben nu aan het proberen er één op te voeden in de winter.
Deze is vijf weken oud. Vooral voor de lol van het laten groeien van een plant, maar wellicht kan ie in de zomer nog wat gaan produceren.
[ link | afbeelding ]
Hij staat op de verwarming voor een raam op het zuidwesten. Vooralsnog doet ie het prima met die korte dagen Bladerparen mooi dicht op elkaar en het stammetje is vrij stevig.
Alleen cayenne. In de zomer wil ik wat jalapeno planten.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 19:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Welke soort(en) heb je?
Ik heb net zaadjes van mijn jalapeno en barianco geoogst. Volgend jaar weer verder.
Waar koop je die zaden ? Ziet er leuk en lekker uit, ben dol op pepersquote:Op zondag 20 oktober 2019 16:55 schreef Uhmmpie het volgende:
Hmm vandeweek alweer een flinke hand pepers geoogst.
De cajenne was al zn blad kwijt maar perste er nog wel even een volle hand pepers uit
Verder een stuk of 10 van die braziliaanse pepertjes die wel erg leuk eruit zien maar smaaktechnisch geen enorme voltreffer.
Hm google helptquote:Op maandag 4 november 2019 10:58 schreef sjampoeh het volgende:
[..]
Waar koop je die zaden ? Ziet er leuk en lekker uit, ben dol op pepers
Koop jij ze daar ook ? thnxquote:Op maandag 4 november 2019 11:29 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hm google helpt
Maar peperzaden.nl heeft een enorme collectie ook
De mijne, geplant begin september, waagt ook een poging inderdaad. Stuk of drie, vier bloemetjes beginnen er te ontstaan. Ben benieuwd of ie het nog voor elkaar krijgt voor de winter. Dat zou best lachen zijnquote:Op maandag 4 november 2019 11:30 schreef Uhmmpie het volgende:
Dacht trouwens dat het wel klaar was qua peperseizoen... maar zie dat er gewoon weer bloemtjes in de meeste planten zitten.
Ben ondertussen ze ook druk aan het bijsnoeien zodat ze niet hele huis gaan overnemen
Ik spotte ook nieuwe aanwas op mn braziliaanse peper die aanvankelijk echt niet wildequote:Op maandag 4 november 2019 16:29 schreef BlackLining het volgende:
[..]
De mijne, geplant begin september, waagt ook een poging inderdaad. Stuk of drie, vier bloemetjes beginnen er te ontstaan. Ben benieuwd of ie het nog voor elkaar krijgt voor de winter. Dat zou best lachen zijn
Hij staat op de vensterbank in de zon boven de verwarming. Ben benieuwd.
Ik heb er hier idd ook met 3 datzelfde gedaan..quote:Op zaterdag 14 december 2019 21:59 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb een paar planten enorm teruggesnoeid in de kas laten staan. Benieuwd of die het volgend jaar weer gaan doen, het wordt onder nul daar op koude nachten. Zo niet, kunnen de verse planten tenminste ergens terecht
Gewoon proberen, lukt het niet dan is het jammer maar helaas.quote:Op zondag 15 december 2019 15:43 schreef suri het volgende:
Kan je zaden die uit de vriezer komen weer laten ontkiemen??
Als je ze van te voren goed gedroogd hebt zal het goed gaanquote:Op zondag 15 december 2019 15:43 schreef suri het volgende:
Kan je zaden die uit de vriezer komen weer laten ontkiemen??
Ik heb wat zaden gekocht en wil nu voor het eerst gaan kweken. Ben benieuwd hoe ik het ga doen.quote:Op zaterdag 14 december 2019 18:45 schreef FRDeventer het volgende:
Ff topic afstoffen, over een maandje kunnen we weer los gaan met kweken
Mocht je Facebook hebben, word ff lid van dutch pepper lovers. Allemaal peperkweekfanaten die je van allerlei informatie kunnen voorzienquote:Op maandag 16 december 2019 08:48 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik heb wat zaden gekocht en wil nu voor het eerst gaan kweken. Ben benieuwd hoe ik het ga doen.
Ah ga ik ook even doen.. ben benieuwdquote:Op maandag 16 december 2019 17:00 schreef FRDeventer het volgende:
[..]
Mocht je Facebook hebben, word ff lid van dutch pepper lovers. Allemaal peperkweekfanaten die je van allerlei informatie kunnen voorzien
Op tijd beginnenquote:Op maandag 16 december 2019 08:48 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik heb wat zaden gekocht en wil nu voor het eerst gaan kweken. Ben benieuwd hoe ik het ga doen.
Nergens voor nodig. Mijn in september geplante cayenne is net begonnen aan zijn eerste peperquote:
Toch komen er zomers een stuk sneller meer blaadjes en pepertjes aanquote:Op donderdag 19 december 2019 13:08 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Nergens voor nodig. Mijn in september geplante cayenne is net begonnen aan zijn eerste peper
Hier fan van peperzaden.eu ook.quote:Op donderdag 19 december 2019 11:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net alvast wat zaden bij detuinschuur.be gekocht. Zij verzenden met kortingscode 'FB' gratis een zakje. Ik vind dit initiatief wel tof dus ik heb gelijk een grotere bestelling gedaan. Ik heb een zakje cayenne en een zakje Turkse biber besteld.
Ik kies bewust voor pepers waar ik veel aan heb. Ik heb geen tijd en ruimte voor kweek voor de leuk. Dan kom je al snel bij de habanero, cayenne en jalapeno uit. En ik moet dit jaar ook poblanozaden vinden. Heb nog niet gezocht maar dat komt vast goed.quote:Op donderdag 19 december 2019 13:15 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hier fan van peperzaden.eu ook.
Al hebben ze wel echt veel te veel keus voor iemand die chronisch alles leuk vind.
Peperzaden.eu had ze vorig jaarquote:Op donderdag 19 december 2019 13:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik kies bewust voor pepers waar ik veel aan heb. Ik heb geen tijd en ruimte voor kweek voor de leuk. Dan kom je al snel bij de habanero, cayenne en jalapeno uit. En ik moet dit jaar ook poblanozaden vinden. Heb nog niet gezocht maar dat komt vast goed.
Hmm vorig jaar geen last van gehad.quote:Op donderdag 19 december 2019 23:28 schreef FRDeventer het volgende:
Peperzaden.eu lees ik juist heleboel negativiteit over. De verkochte zaadjes blijken na het kweken ineens van andere pepers te zijn en dat soort ongein.
Bolivian Rainbow heb ik vorig seizoen ook gehad. Vond er qua smaak niks aan.
Ik krijg soms het gevoel dat er vanuit DPL een hetze is tegen peperzaden.nlquote:Op donderdag 19 december 2019 23:28 schreef FRDeventer het volgende:
Peperzaden.eu lees ik juist heleboel negativiteit over. De verkochte zaadjes blijken na het kweken ineens van andere pepers te zijn en dat soort ongein.
Bolivian Rainbow heb ik vorig seizoen ook gehad. Vond er qua smaak niks aan.
Wat een prachtige lijst Diana (van mooiemoestuin.nl) zet haar pepers met 3 in een pot.quote:Op zaterdag 4 januari 2020 22:28 schreef FRDeventer het volgende:
Mijn gezaaide pepers voor 2020
1. Jumbo Jalapeno (Spitfire chilies)
2. Jalapeno mammoth (Fatalii)
3. Jalapeno white (Fatalii)
4. Sugar rush crème (anchilique)
5. Hot Apple (anchilique)
6. Sugar rush crème (anchilique)
7. Jalapeno felicity (anchilique)
8. Jalapeno El jefe (anchilique)
9. Jalapeno compadre (anchilique)
10. Padron (anchilique)
11. Jalapeno El mundo (anchilique)
12. Jalapeno orange (anchilique)
13. Cyclon (anchilique)
14. Fresno (anchilique)
15. Super hots mix (anchilique)
Van alle soorten 8 stuks gezaaid dus veel te weinig ruimte straks word een survival of the fittest.
Heb ze bij anchillique en Fatalii besteldquote:
Dit bericht lang geleden gezet, maar nooit reactie.quote:Op zondag 23 juni 2019 19:07 schreef Sigaartje het volgende:
@:Uhmmpie
Ik doe graag mee! Ik ben gek op verse pepertjes.
Heb je ook zaadjes?
Ik wil wel het e.e.a. van je kopen.
Wat bedoel je met verwerken?
Ohjee.. my bad.quote:Op maandag 6 januari 2020 16:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dit bericht lang geleden gezet, maar nooit reactie.
No problem. Overkomt mij zo vaak.quote:Op zaterdag 11 januari 2020 10:24 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ohjee.. my bad.
Overheen gelezen? No clue.
Heb vooral verse bolivian rainbow zaadjes in overvloed.
En cajenne peper moet ook lukken
(Moet ik even een gedroogde peper ontdoen van zn zaad..)
Verder hier dit jaar mn pepers vooral gedroogd.
Vorig jaar heb ik er een veel te pittige chutney van gemaakt die vooral goddelijk is om op je vlees te smeren voor het bakken.
Maar voor gewone consumptie... toch voor mij wat te pittig is.
Dit jaar op de planning gedroogde peper mengen met gedroogde knoflook en ui.
Heb een voedseldroger gekocht... voor mn pepertjes.
Heb er al vanalles in gedroogd en dat werkt super.
Maar de pepers zijn gewoon in de vensterbank gedroogd. Dat lukt prima met het weer van afgelopen zomer.
(Er zit nu spinazie in de droger.. want spinazie over en de muizen eten dat graag. Maar van een hand verse spinazie gaan ze aan de diarree en dood... gedroogd zijn ze helemaal happy met de blaadjes. En wij dus ook daarna )
En heb 1 peper die prima smaakt.. maar geen idee wat het is. Dacht ghostpeppers te zaaien... maar dat zijn het in ieder geval niet
Ben heel nieuwsgierig naar die chutneyquote:Op zaterdag 11 januari 2020 10:24 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ohjee.. my bad.
Overheen gelezen? No clue.
Heb vooral verse bolivian rainbow zaadjes in overvloed.
En cajenne peper moet ook lukken
(Moet ik even een gedroogde peper ontdoen van zn zaad..)
Verder hier dit jaar mn pepers vooral gedroogd.
Vorig jaar heb ik er een veel te pittige chutney van gemaakt die vooral goddelijk is om op je vlees te smeren voor het bakken.
Maar voor gewone consumptie... toch voor mij wat te pittig is.
Dit jaar op de planning gedroogde peper mengen met gedroogde knoflook en ui.
Heb een voedseldroger gekocht... voor mn pepertjes.
Heb er al vanalles in gedroogd en dat werkt super.
Maar de pepers zijn gewoon in de vensterbank gedroogd. Dat lukt prima met het weer van afgelopen zomer.
(Er zit nu spinazie in de droger.. want spinazie over en de muizen eten dat graag. Maar van een hand verse spinazie gaan ze aan de diarree en dood... gedroogd zijn ze helemaal happy met de blaadjes. En wij dus ook daarna )
En heb 1 peper die prima smaakt.. maar geen idee wat het is. Dacht ghostpeppers te zaaien... maar dat zijn het in ieder geval niet
Nouja.. niet helemaal de bedoelingquote:Op zaterdag 11 januari 2020 10:32 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
No problem. Overkomt mij zo vaak.
Daar ga ik ook zaad van kopen. Zo ultiem lekker. Niet al te pittig en hij heeft van zichzelf een beetje rooksmaak. Lastig te omschrijven maar echt wel een aanrader.quote:Op zaterdag 11 januari 2020 18:53 schreef Uhmmpie het volgende:
Misschien moet ik eens poblano pepers proberen... echt te veel lekkere recepten daarvan gezien inmiddels
Ik ben lif van the chilipepermadness mailinglistquote:Op zaterdag 11 januari 2020 19:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Daar ga ik ook zaad van kopen. Zo ultiem lekker. Niet al te pittig en hij heeft van zichzelf een beetje rooksmaak. Lastig te omschrijven maar echt wel een aanrader.
Ik heb hem net besteld toevallig, samen met early jalapeno en pimentos de padron. Bij peperzaden.nlquote:Op zaterdag 11 januari 2020 20:55 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik ben lif van the chilipepermadness mailinglist
Die zijn er ook nogal fan van
Leukste tijd van het jaarquote:Op zondag 12 januari 2020 11:19 schreef dimmak het volgende:
Ik heb gister ook zaadjes geplant. Nu wachten tot ze ontkiemen.
Ik heb de zaden al binnen, dat valt niet tegen. Er zit geen zaaihandleiding bij, geen oogstjaar en ook geen tht jaar. Wel een gratis zakje zaad, toevallig ook nog iets dat hier wel op komt.quote:Op zaterdag 11 januari 2020 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb hem net besteld toevallig, samen met early jalapeno en pimentos de padron. Bij peperzaden.nl
Ik heb mijn peperzaadcollectie voor dit seizoen compleet voor dit jaar
Mja ik moet nog even wat uitzoeken want anders kom ik niet boven het minimum bestelbedrag uit.quote:Op dinsdag 14 januari 2020 11:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb de zaden al binnen, dat valt niet tegen. Er zit geen zaaihandleiding bij, geen oogstjaar en ook geen tht jaar. Wel een gratis zakje zaad, toevallig ook nog iets dat hier wel op komt.
Het kan me niet snel genoeg volgende week zijn. Dan mag ik eindelijk zaaien. Zo'n zin in
Ik zie zequote:Op donderdag 16 januari 2020 13:45 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
Als je goed kijkt zie je wat boven de grond uit komen 4 van de 6 ontkiemen.
Invriezen, sambal maken, drogen, inmaken, roken. Dat is althans de bedoeling Mijn plannen zijn in januari altijd stukken groter dan ik waar kan maken.quote:Op zondag 19 januari 2020 20:55 schreef SiGNe het volgende:
Wat doen jullie eigenlijk uitiendelij kmet zoveel pepers?
Je kan ze niet allemaal vers eten lijkt me.
Ben benieuwd.. hier gewoon tuinaardequote:Op zondag 19 januari 2020 17:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Net gezaaid met de deno-methode:
- Peperzadenmix
- Poblano
- Pimientos de padron
- Jalapeno
- Jalapeno early
- Biber
- Cayenne
quote:Al meer dan 5000 jaar wordt Tulsi (Ocimum tenuiflorum) of heilige basilicum beschouwd als India's "Koningin van Kruiden" en wordt het vereerd als een van de meest heilige kruiden in India, doordrenkt met genezende kracht. Hindoes zien Tulsi als een godin in de vorm van een plant, geschonken met grote spirituele en genezende krachten. Volgens de legende, woog geen enkele hoeveelheid goud op tegen de macht van Krishna, maar één enkel Tulsi blad, in liefdevolle toewijding op de pan geplaatst, kantelde die schaal.Tulsi is inheems in India. Het is een bossige struik die groeit tot ongeveer 45 cm in hoogte. De bladeren zijn ovaal en getand, met kleuren die variëren van lichtgroen tot donker paars. De plant heeft delicate lavendel gekleurde bloemen, en de vrucht bestaat uit kleine roest gekleurde noten.
In de Ayurvedische geneeskunde wordt Tulsi (Sanskriet: Surasa) al duizenden jaren gebruikt voor zijn diverse helende eigenschappen. Tulsi wordt beschouwd als een adaptogen, die verschillende processen in het lichaam balanceert, en nuttig kan zijn voor aanpassing aan stress. Gekenmerkt door het sterke aroma en de wrange smaak, wordt het in de Ayurveda beschouwd als een soort 'levenselixer' en ervan wordt geloofd dat het de levensduur bevordert.
Hmm de mijne gaan als een speer.quote:Op dinsdag 4 februari 2020 09:15 schreef 111210 het volgende:
Heb een maand geleden wat zaadjes geplant van wat standaard chilipepers uit de supermarkt.
Zijn nu een cm of 5 hoog, maar heb het idee dat het heel traag gaat vergeleken met andere kruiden/plantjes.
Klopt dit?
Ze staan op de vensterbank, dus genoeg zonlicht.
Pepers zijn sowieso trage groeiers in den beginne. Hebben veel warmte en licht nodig. Iets wat je deze tijd van het jaar zelf moet creëren.quote:Op dinsdag 4 februari 2020 09:15 schreef 111210 het volgende:
Heb een maand geleden wat zaadjes geplant van wat standaard chilipepers uit de supermarkt.
Zijn nu een cm of 5 hoog, maar heb het idee dat het heel traag gaat vergeleken met andere kruiden/plantjes.
Klopt dit?
Ze staan op de vensterbank, dus genoeg zonlicht.
Dan ben ik ook suligquote:Op dinsdag 18 februari 2020 00:48 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Pepers zijn sowieso trage groeiers in den beginne. Hebben veel warmte en licht nodig. Iets wat je deze tijd van het jaar zelf moet creëren.
Heb ze dit jaar voor het eerst 15 uur per dag onder een lamp staan en gebruik ook chilifocus. Dat doet wel degelijk wat
Het klinkt zo sullig maar ik kan daar zo naar uit kijken he
Hmm zonde.. ik had ze gekocht dacht ik.. maar eenmaal geplant kwam er heel wat anders uitquote:Op woensdag 19 februari 2020 19:18 schreef SiGNe het volgende:
Er leven nog 2 Hot Chocolate habanero's (paars van kleur) hier, staan sinds oktober binnen al waren het er toen nog 4.
Vorig jaar zaten ze vol bladluis en daardoor kregen de bloemen geen kans om uit de knop te komen,
Maar dat er nog 2 leven is al heel wat
Hopelijk blijven ze dit jaar wel luis vrij, mischien dat ik ze binnen houdt van de zomer.
Ik heb vorig jaar een zak met aarde en zaden gekocht bij de AH.quote:Op woensdag 19 februari 2020 21:20 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hmm zonde.. ik had ze gekocht dacht ik.. maar eenmaal geplant kwam er heel wat anders uit
Geen chocolate en zeker geen habanero.
Dit was echt wat anders hoorquote:Op donderdag 20 februari 2020 00:09 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik heb vorig jaar een zak met aarde en zaden gekocht bij de AH.
Ik neem aan dat 't klopt wat er op de zak stond.
Het is wel zo dat die chocolate habanero een oud ras is, meer een oer-habanero.
Lijkt dus niet echt op een habanero.
Maar goed, moeten de bloemen wel kunnen uitgroeien tot pepers en niet door luis opgegeten worden.
Waar kwamen die peperzaadjes vandaan?quote:Op donderdag 20 februari 2020 00:53 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Dit was echt wat anders hoor
Kwamen ook niet van de AH overigens.
[ afbeelding ]
Smaken wel prima trouwens dus ze mogen nog een jaartje mee wat mij betreft.
Maar het kan vanalles zijn maar een habanero lijkt me sterk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |