Wat een prachtige lijst Diana (van mooiemoestuin.nl) zet haar pepers met 3 in een pot.quote:Op zaterdag 4 januari 2020 22:28 schreef FRDeventer het volgende:
Mijn gezaaide pepers voor 2020
1. Jumbo Jalapeno (Spitfire chilies)
2. Jalapeno mammoth (Fatalii)
3. Jalapeno white (Fatalii)
4. Sugar rush crème (anchilique)
5. Hot Apple (anchilique)
6. Sugar rush crème (anchilique)
7. Jalapeno felicity (anchilique)
8. Jalapeno El jefe (anchilique)
9. Jalapeno compadre (anchilique)
10. Padron (anchilique)
11. Jalapeno El mundo (anchilique)
12. Jalapeno orange (anchilique)
13. Cyclon (anchilique)
14. Fresno (anchilique)
15. Super hots mix (anchilique)
Van alle soorten 8 stuks gezaaid dus veel te weinig ruimte straks word een survival of the fittest.
Heb ze bij anchillique en Fatalii besteldquote:
Dit bericht lang geleden gezet, maar nooit reactie.quote:Op zondag 23 juni 2019 19:07 schreef Sigaartje het volgende:
@:Uhmmpie
Ik doe graag mee! Ik ben gek op verse pepertjes.
Heb je ook zaadjes?
Ik wil wel het e.e.a. van je kopen.
Wat bedoel je met verwerken?
Ohjee.. my bad.quote:Op maandag 6 januari 2020 16:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dit bericht lang geleden gezet, maar nooit reactie.
No problem. Overkomt mij zo vaak.quote:Op zaterdag 11 januari 2020 10:24 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ohjee.. my bad.
Overheen gelezen? No clue.
Heb vooral verse bolivian rainbow zaadjes in overvloed.
En cajenne peper moet ook lukken
(Moet ik even een gedroogde peper ontdoen van zn zaad..)
Verder hier dit jaar mn pepers vooral gedroogd.
Vorig jaar heb ik er een veel te pittige chutney van gemaakt die vooral goddelijk is om op je vlees te smeren voor het bakken.
Maar voor gewone consumptie... toch voor mij wat te pittig is.
Dit jaar op de planning gedroogde peper mengen met gedroogde knoflook en ui.
Heb een voedseldroger gekocht... voor mn pepertjes.
Heb er al vanalles in gedroogd en dat werkt super.
Maar de pepers zijn gewoon in de vensterbank gedroogd. Dat lukt prima met het weer van afgelopen zomer.
(Er zit nu spinazie in de droger.. want spinazie over en de muizen eten dat graag. Maar van een hand verse spinazie gaan ze aan de diarree en dood... gedroogd zijn ze helemaal happy met de blaadjes. En wij dus ook daarna )
En heb 1 peper die prima smaakt.. maar geen idee wat het is. Dacht ghostpeppers te zaaien... maar dat zijn het in ieder geval niet
Ben heel nieuwsgierig naar die chutneyquote:Op zaterdag 11 januari 2020 10:24 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ohjee.. my bad.
Overheen gelezen? No clue.
Heb vooral verse bolivian rainbow zaadjes in overvloed.
En cajenne peper moet ook lukken
(Moet ik even een gedroogde peper ontdoen van zn zaad..)
Verder hier dit jaar mn pepers vooral gedroogd.
Vorig jaar heb ik er een veel te pittige chutney van gemaakt die vooral goddelijk is om op je vlees te smeren voor het bakken.
Maar voor gewone consumptie... toch voor mij wat te pittig is.
Dit jaar op de planning gedroogde peper mengen met gedroogde knoflook en ui.
Heb een voedseldroger gekocht... voor mn pepertjes.
Heb er al vanalles in gedroogd en dat werkt super.
Maar de pepers zijn gewoon in de vensterbank gedroogd. Dat lukt prima met het weer van afgelopen zomer.
(Er zit nu spinazie in de droger.. want spinazie over en de muizen eten dat graag. Maar van een hand verse spinazie gaan ze aan de diarree en dood... gedroogd zijn ze helemaal happy met de blaadjes. En wij dus ook daarna )
En heb 1 peper die prima smaakt.. maar geen idee wat het is. Dacht ghostpeppers te zaaien... maar dat zijn het in ieder geval niet
Nouja.. niet helemaal de bedoelingquote:Op zaterdag 11 januari 2020 10:32 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
No problem. Overkomt mij zo vaak.
Daar ga ik ook zaad van kopen. Zo ultiem lekker. Niet al te pittig en hij heeft van zichzelf een beetje rooksmaak. Lastig te omschrijven maar echt wel een aanrader.quote:Op zaterdag 11 januari 2020 18:53 schreef Uhmmpie het volgende:
Misschien moet ik eens poblano pepers proberen... echt te veel lekkere recepten daarvan gezien inmiddels
Ik ben lif van the chilipepermadness mailinglistquote:Op zaterdag 11 januari 2020 19:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Daar ga ik ook zaad van kopen. Zo ultiem lekker. Niet al te pittig en hij heeft van zichzelf een beetje rooksmaak. Lastig te omschrijven maar echt wel een aanrader.
Ik heb hem net besteld toevallig, samen met early jalapeno en pimentos de padron. Bij peperzaden.nlquote:Op zaterdag 11 januari 2020 20:55 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik ben lif van the chilipepermadness mailinglist
Die zijn er ook nogal fan van
Leukste tijd van het jaarquote:Op zondag 12 januari 2020 11:19 schreef dimmak het volgende:
Ik heb gister ook zaadjes geplant. Nu wachten tot ze ontkiemen.
Ik heb de zaden al binnen, dat valt niet tegen. Er zit geen zaaihandleiding bij, geen oogstjaar en ook geen tht jaar. Wel een gratis zakje zaad, toevallig ook nog iets dat hier wel op komt.quote:Op zaterdag 11 januari 2020 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb hem net besteld toevallig, samen met early jalapeno en pimentos de padron. Bij peperzaden.nl
Ik heb mijn peperzaadcollectie voor dit seizoen compleet voor dit jaar
Mja ik moet nog even wat uitzoeken want anders kom ik niet boven het minimum bestelbedrag uit.quote:Op dinsdag 14 januari 2020 11:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb de zaden al binnen, dat valt niet tegen. Er zit geen zaaihandleiding bij, geen oogstjaar en ook geen tht jaar. Wel een gratis zakje zaad, toevallig ook nog iets dat hier wel op komt.
Het kan me niet snel genoeg volgende week zijn. Dan mag ik eindelijk zaaien. Zo'n zin in
Ik zie zequote:Op donderdag 16 januari 2020 13:45 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
Als je goed kijkt zie je wat boven de grond uit komen 4 van de 6 ontkiemen.
Invriezen, sambal maken, drogen, inmaken, roken. Dat is althans de bedoeling Mijn plannen zijn in januari altijd stukken groter dan ik waar kan maken.quote:Op zondag 19 januari 2020 20:55 schreef SiGNe het volgende:
Wat doen jullie eigenlijk uitiendelij kmet zoveel pepers?
Je kan ze niet allemaal vers eten lijkt me.
Ben benieuwd.. hier gewoon tuinaardequote:Op zondag 19 januari 2020 17:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Net gezaaid met de deno-methode:
- Peperzadenmix
- Poblano
- Pimientos de padron
- Jalapeno
- Jalapeno early
- Biber
- Cayenne
quote:Al meer dan 5000 jaar wordt Tulsi (Ocimum tenuiflorum) of heilige basilicum beschouwd als India's "Koningin van Kruiden" en wordt het vereerd als een van de meest heilige kruiden in India, doordrenkt met genezende kracht. Hindoes zien Tulsi als een godin in de vorm van een plant, geschonken met grote spirituele en genezende krachten. Volgens de legende, woog geen enkele hoeveelheid goud op tegen de macht van Krishna, maar één enkel Tulsi blad, in liefdevolle toewijding op de pan geplaatst, kantelde die schaal.Tulsi is inheems in India. Het is een bossige struik die groeit tot ongeveer 45 cm in hoogte. De bladeren zijn ovaal en getand, met kleuren die variëren van lichtgroen tot donker paars. De plant heeft delicate lavendel gekleurde bloemen, en de vrucht bestaat uit kleine roest gekleurde noten.
In de Ayurvedische geneeskunde wordt Tulsi (Sanskriet: Surasa) al duizenden jaren gebruikt voor zijn diverse helende eigenschappen. Tulsi wordt beschouwd als een adaptogen, die verschillende processen in het lichaam balanceert, en nuttig kan zijn voor aanpassing aan stress. Gekenmerkt door het sterke aroma en de wrange smaak, wordt het in de Ayurveda beschouwd als een soort 'levenselixer' en ervan wordt geloofd dat het de levensduur bevordert.
Hmm de mijne gaan als een speer.quote:Op dinsdag 4 februari 2020 09:15 schreef 111210 het volgende:
Heb een maand geleden wat zaadjes geplant van wat standaard chilipepers uit de supermarkt.
Zijn nu een cm of 5 hoog, maar heb het idee dat het heel traag gaat vergeleken met andere kruiden/plantjes.
Klopt dit?
Ze staan op de vensterbank, dus genoeg zonlicht.
Pepers zijn sowieso trage groeiers in den beginne. Hebben veel warmte en licht nodig. Iets wat je deze tijd van het jaar zelf moet creëren.quote:Op dinsdag 4 februari 2020 09:15 schreef 111210 het volgende:
Heb een maand geleden wat zaadjes geplant van wat standaard chilipepers uit de supermarkt.
Zijn nu een cm of 5 hoog, maar heb het idee dat het heel traag gaat vergeleken met andere kruiden/plantjes.
Klopt dit?
Ze staan op de vensterbank, dus genoeg zonlicht.
Dan ben ik ook suligquote:Op dinsdag 18 februari 2020 00:48 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Pepers zijn sowieso trage groeiers in den beginne. Hebben veel warmte en licht nodig. Iets wat je deze tijd van het jaar zelf moet creëren.
Heb ze dit jaar voor het eerst 15 uur per dag onder een lamp staan en gebruik ook chilifocus. Dat doet wel degelijk wat
Het klinkt zo sullig maar ik kan daar zo naar uit kijken he
Hmm zonde.. ik had ze gekocht dacht ik.. maar eenmaal geplant kwam er heel wat anders uitquote:Op woensdag 19 februari 2020 19:18 schreef SiGNe het volgende:
Er leven nog 2 Hot Chocolate habanero's (paars van kleur) hier, staan sinds oktober binnen al waren het er toen nog 4.
Vorig jaar zaten ze vol bladluis en daardoor kregen de bloemen geen kans om uit de knop te komen,
Maar dat er nog 2 leven is al heel wat
Hopelijk blijven ze dit jaar wel luis vrij, mischien dat ik ze binnen houdt van de zomer.
Ik heb vorig jaar een zak met aarde en zaden gekocht bij de AH.quote:Op woensdag 19 februari 2020 21:20 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hmm zonde.. ik had ze gekocht dacht ik.. maar eenmaal geplant kwam er heel wat anders uit
Geen chocolate en zeker geen habanero.
Dit was echt wat anders hoorquote:Op donderdag 20 februari 2020 00:09 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik heb vorig jaar een zak met aarde en zaden gekocht bij de AH.
Ik neem aan dat 't klopt wat er op de zak stond.
Het is wel zo dat die chocolate habanero een oud ras is, meer een oer-habanero.
Lijkt dus niet echt op een habanero.
Maar goed, moeten de bloemen wel kunnen uitgroeien tot pepers en niet door luis opgegeten worden.
Waar kwamen die peperzaadjes vandaan?quote:Op donderdag 20 februari 2020 00:53 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Dit was echt wat anders hoor
Kwamen ook niet van de AH overigens.
[ afbeelding ]
Smaken wel prima trouwens dus ze mogen nog een jaartje mee wat mij betreft.
Maar het kan vanalles zijn maar een habanero lijkt me sterk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |