Omdat het geen brood is?quote:Op zaterdag 15 juni 2019 18:40 schreef Antonov89 het volgende:
Waarom gebruik je een koksmes of rundvlees te snijden? Dat kun je beter met een klein kartelmesje doen.
TVP.
Waar woon je dat het een uur rijden is naar de dichtstbijzijnde toko? Op de waddeneilanden ofzo?quote:Op zaterdag 15 juni 2019 18:30 schreef marc0871 het volgende:
Even voorop, om gezeur te vermijden.
Ik zit in een klein dorp, waar sommige dingen niet (altijd)(vers) te krijgen zijn.
Voor sommige 'authentieke' ingrediënten zou ik een uur in de auto moeten zitten, om ze in een toko te halen.
'quote:Op zaterdag 15 juni 2019 19:16 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waar woon je dat het een uur rijden is naar de dichtstbijzijnde toko? Op de waddeneilanden ofzo?
Waarschijnlijk was daar het flesje limoensap voor.quote:Op zaterdag 15 juni 2019 21:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gewoon daad bij het woord voegen![]()
By the way, veel dingen die je bij de toko zou kopen zoals limoenblaadjes, pepers of citroengras is goed in te vriezen.
In principe laat ik alles zien in het filmpje.quote:Op zaterdag 15 juni 2019 21:25 schreef Zalmslaatje het volgende:
Leuk dat we mee mogen kijken.
Wat zit er precies aan kruiden in en hoe is het na een paar minuten inkoken van beige naar donkerbruin gegaan?
En de belangrijkste vraag hoe smaakt het?
Ja, las ik al eens.quote:Op zaterdag 15 juni 2019 21:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gewoon daad bij het woord voegen![]()
By the way, veel dingen die je bij de toko zou kopen zoals limoenblaadjes, pepers of citroengras is goed in te vriezen.
Nee, die stond er nog van de Beef Shanghai.quote:Op zaterdag 15 juni 2019 21:35 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Waarschijnlijk was daar het flesje limoensap voor.
Sereh en Korianderblad zat er inquote:Limoenblad en sereh blijft lang goed in de vriezer en veel supermarkten hebben ook sereh/citroengras poeder.
Mis ook ketoembar/korianderzaad maar kan niet alle potjes lezen.![]()
Op de eerste foto staat ook allesquote:Op zaterdag 15 juni 2019 21:59 schreef Zalmslaatje het volgende:
Had alleen de foto's bekeken.![]()
Jammer dat je niet in de buurt woont anders was ik graag even komen proeven.
Ziet er lekker uit.quote:
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar alle ingredienten zijn hier op 5 minuten van mijn huis, heb ze (op het vlees na) altijd in huis.quote:Op zondag 16 juni 2019 11:07 schreef Lunatiek het volgende:
Het ingewikkeldste hiervan lijkt mij het in huis halen van de juiste ingrediënten en het vinden van de tijd om het te laten sudderen.
Ik ben benieuwd naar je zoetzure saus, dan kan ik de complete maaltijd een keer proberen.
Precies dit.quote:Op zondag 16 juni 2019 11:14 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar alle ingredienten zijn hier op 5 minuten van mijn huis, heb ze (op het vlees na) altijd in huis.
Tijd is wel een ding. Niet voor door de weeks.
Truequote:Op zondag 16 juni 2019 11:25 schreef Prego het volgende:
Leuk topic!En dat ziet et lekker uit
![]()
Trouwens, imo bestaat officiele rendang niet. Er zijn tig versies en manieren om het te bereiden.
Kun je nagaan hoe eenvoudig het na te maken isquote:Op zondag 16 juni 2019 11:14 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar alle ingredienten zijn hier op 5 minuten van mijn huis, heb ze (op het vlees na) altijd in huis.
Tijd is wel een ding. Niet voor door de weeks.
Het lijkt moeilijker dan het isquote:Op zondag 16 juni 2019 18:42 schreef Sigaartje het volgende:
Zo, leuk topic! Het ziet er heerlijk uit! Maar ik durf dit zelf niet aan.
Bedankt en succesquote:Op zondag 16 juni 2019 19:28 schreef anndb het volgende:
Ziet er goed uit, zin in gekregen, ga ik volgende week ook maken!
Overheerst de kokos niet?quote:Op zondag 16 juni 2019 19:35 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Het lijkt moeilijker dan het is
De eerste keer dat ik dit maakte, had ik, toen alles in de pan zat, echt zoiets van 'Oh? Was dit het al? Is dat alles?'
De grootste uitdaging is misschien de specerijen.
Ik had ze al eerder gebruikt en wist een beetje wat ze deden.
Je zou ook een kant en klare boemboe (kruidenpasta) kunnen gebruiken.
Boemboe even bakken in een pan,
Vlees aanbakken,
Kokosmelk erbij,
Laten sudderen.
Voor de groente;
Bakje roerbakgroente,
Aanzetten met wat olie,
Flesje Sweet 'n Sour erbij,
Even doorkoken.
Ondertussen de ingrediëntenlijst op het etiket bekijken.
Het meest voorkomende staat er vaak als eerste op.
voorraadje kruiden en specerijen aanleggen en gaandeweg proberen het na te maken.
Zo ben ik ook begonnen
Vooral de specerijen en de peper.quote:Op zondag 16 juni 2019 19:42 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Overheerst de kokos niet?
(Ben niet zo gek op kokos, ik kom van een eiland waar vrouwen het in hun haren smeerden)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |