abonnement Unibet Coolblue
pi_187386908
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 10:51 schreef pinquit het volgende:
Eerst borst!
Draagdoek helpt soms :) maar voeden in de draagdk lukt me niet.

Dat van die krampjes herinnerde ik me ook dus, maar aan de andere kant lijkt het me zo onlogisch omdat het haar natuurlijke reactie is.
Maar geen idee dus.
Dat van die combinatie wist ik niet trouwens, balen.
Veel melk kán krampjes tot gevolg hebben inderdaad, Wat vaak wordt aangeraden om de leegste borst aan te bieden bij zuigbehoefte. Maar bij maar 1 borst heb je die keuze niet natuurlijk. Ik probeerde vaak draagdoek en soms speen bij krampjes en zuigbehoefte. Werkte dat niet, dan toch aanleggen. Bij echte honger was ook meteen duidelijk dat dat niet de bedoeling was :P.

ETA: je vroeg nog om tips icm peuter. Ik las heel veel boekjes tijdens het voeden. Boekjes, boekjes en nog eens boekjes. Of samen aan tafel met een stukje fruit. Of soms even de tv. Bij mooi weer naar buiten, maar in het openbaar voeden met een newborn is misschien nog iets teveel gevraagd. Exposure much :D.

Ela, wat fijn dat het zo goed gaat met 3 (!!) kinderen aan de borst. En een postpartum doula is wel hemels, zeg!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_187389998
Het kan ook zijn dat er veel lucht meegepakt wordt met voeden. Dat veroorzaakt ook een ongemakkelijk gevoel in de maag en darmen.
Schudden voor gebruik
pi_187399925
Update: sinds vanmiddag zijn we weer thuis. Wat een opluchting :) En wat was ik er enorm beroerd aan toe gisteren :'( Echt een enorme domper op zo'n fijne kraamweek. Ik vond het heel naar om al mijn energie op mijn herstel te moeten richten in plaats van op mijn O+ zoon O+ .
En ik ben ook bevestigd in mijn weerstand tegen het ziekenhuis. Alle zorgverleners waren enorm lief en zorgzaam. Maar ik had grote moeite met de drang tot allerlei metingen 'voor de zekerheid' en daaruit voortvloeiende interventies die achteraf niet nodig blijken te zijn in combinatie met de stellige manier van communiceren 'de baby moet nu gewogen worden' of 'we gaan morgen het bilirubine-gehalte in zijn bloed nog eens controleren' (terwijl de baby niet de reden was dat we opgenomen waren!). Tegelijkertijd ben ik wel heel erg blij dat er met mij zo snel flink ingegrepen is, want inmiddels ben ik weer thuis en voel ik me een stuk beter ^O^

quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 19:20 schreef elliebell het volgende:

[..]


@:BobbyMcGee Tepelhoedje zou er voor kunnen zorgen dat de baby de borst niet goed leeg kan drinken. Mijn lactatiekundige trok dat wel wat in twijfel, maar het zou wel kunnen dus. Advies wat ik van een andere lactatiekundige kreeg was regelmatig even goed leegkolven. Overigens heb ik 9 maanden zonder problemen gevoed met tepelhoedje, maar dat zegt uiteraard niks, want n=1.
Kan een lactatiekundige van ziekenhuis meekijken? Misschien kan die helpen met het afleren van tepelhoedje en/of hierin adviseren?
Goed leegkolven in combinatie met goed leeg laten drinken heb ik in het ziekenhuis een avond gedaan. De baby was onverzadigbaar dus dat kwam mooi uit. Ook voorovergebogen gekolfd om de zwaartekracht te helpen. De dag erop was mijn borst al veel soepeler dus heb ik het gehouden bij warmtecompressen, uitgebreid masseren, regelmatig voeden met borstcompressie, en achteraf koelen. Ook al een dagtaak :D

quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 19:23 schreef Mariposas het volgende:

[..]

De borst wordt soms minder goed geleegd met een tepelhoedje. Er kleven nogal wat nadelen aan een tepelhoedje, daarom zullen lactatiekundigen dit niet snel adviseren. Het wordt soms erg snel ingezet door kraamzorg en verpleegkundigen (mijn ervaring), terwijl de problemen met een andere aanlegtechniek goed op te lossen zijn. Maar het kan voor jou wel de juiste oplossing zijn voor dit moment hoor, daar kan ik absoluut niet over oordelen! Ik zal je dan ook zeker niet advies geven om ermee te stoppen. Er zijn zeker situaties waarin een tepelhoedje wél de enige oplossing is.
Meer erover kan je hier lezen: https://www.centrumvoorbo(...)+met+een+tepelhoedje

Hoe je alert kan zijn, door te voelen of je borst na de voeling soepel aanvoelt.
Ik was zelf terughoudend met het tepelhoedje inzetten maar heb een consult gehad bij een lactatiekundige op de derde dag en zij raadde het wel aan in mijn situatie. De baby werd ook steeds gefrustreerder, terwijl ikzelf voor mijn gevoel het aanhappen echt niet forceerde. Het was enorm fijn om hem echt goed te zien drinken toen ik voor het eerst een tepelhoedje gebruikte.
Ik denk dat mijn borstontsteking los staat van het gebruik van het tepelhoedje. De stuwing was bij mij gewoon absurd. In het ziekenhuis zei vrijwel iedereen 'zo, je hebt wel flink gestuwde borsten', terwijl de stuwing toen niets was in vergelijking met daarvoor. Het los masseren ging daardoor niet (terwijl ik het wel probeerde).

[ Bericht 0% gewijzigd door BobbyMcGee op 13-06-2019 02:51:53 ]
  donderdag 13 juni 2019 @ 10:34:30 #179
480396 Sisu
Oudgediende
pi_187402118
Bobby, fijn dat je weer thuis bent. Hopelijk blijf je je nu goed voelen en hoef je niet meer terug.

Hier gaat de borstvoeding (wegwezen fokwet!) echt heel goed. De pijn verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Hij komt zelf elke 3 a 4 uur voor voeding en hapt goed aan dankzij de nipple flip.
Ik ben zo gelukkig joh. Vandaag zal het wel Mn eerste buitenhuis voeding worden. Vind het toch wel spannend!
Zonder hoop geen leven.
pi_187402148
Jeetje Bobby, jouw verhaal heb ik ook even gemist :o. En heel herkenbaar, dat je je energie ergens op moet richten terwijl je liever bezig bent met wat anders. Maar ook dit komt goed, jij kan dit :*

Meneer de directeur heeft hier vannacht ons lekker bezig gehouden van 4-7 vannacht. Krampjes, continu aanleggen, melk overal tot op mijn kleding en in het beddengoed en mijn borsten zijn gigantisch. Met als resultaat dat hij hetzelfde weegt als gisteren _O_ . Begonnen op 3225 en nu stabiel op 3000. Ook zijn intens gele kleur neemt af, luiers zien er goed uit. Het is geen gevecht meer om hem aan de borst te krijgen en hij ligt nu lekker tevreden naast mij in het daglicht te pruttelen.

Zo, kraam komt fruit brengen en dan ga ik douchen en voeden. Daarna even plat. Mijn kraamverzorgenden zijn echt schatten (heb vandaag een andere, de vorige had er net 8 werkdagen op zitten). Wat mij er tot nu toe doorheen helpt is dat zij iig een dagdeel even de krampjes-ellende overdag opvangen of op hem letten, zodat ik overdag een uur of 4 kan bijslapen voor de nachten en mij volledig mag focussen op de borstvoeding en mijn herstel.

Vandaag nog even kort telefonisch contact met de lactatiekundige, maar ik denk dat we allemaal wel tevreden zijn met hoe het nu loopt. Goede volle plasluiers, ontlasting is geen meconium meer. Zo fijn dat dit wel lijkt te lukken.
  donderdag 13 juni 2019 @ 13:22:15 #181
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187404007
Wat fijn DE! :D

Ik had gisteren in een bv-café een goed gesprek met de lk over het nut en de noodzaak van 4 keer kolven op een werkdag en mijn productie-issues af en toe. Haar conclusie is vooral dat mijn productie heeeel erg wisselt (kan op een werkdag 30% schelen), maar dat dat oke is. Ik kan aanvullen uit de vriezer als het kdv dat fijn vindt, prul groeit goed en is tevreden. Loslaten dus..

En dan ga ik na mijn vakantie (die is al volgende week) een keertje minder per dag kolven.

En alsof mijn lijf het snapt, kolfde ik vandaag tot nu toe in twee keer 230 ml. Dinsdag in 4 keer 200...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187404360
Mooi tink!

Fijn weer terug uit het ziekenhuis van die nare borstontsteking.

Goed te lezen D E
Schudden voor gebruik
  donderdag 13 juni 2019 @ 14:22:04 #183
426379 elamanilo
elämänilo
pi_187404678
Op la leche league lees ik dat zuigen goed is voor de darmperistaltiek en dat aanleggen daarom juist wél helpt bij kramp. Lijkt me ook logisch nav wat Pinq ook al zei, dat baby’s graag aan de borst willen bij krampjes.

Bobby, ik miste het ook, mAar fijn dat je weer thuis bent :*
  donderdag 13 juni 2019 @ 14:22:27 #184
426379 elamanilo
elämänilo
pi_187404682
En Yes voor de goede kolfbeurtenvan Tink !
pi_187405538
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 14:22 schreef elamanilo het volgende:
Op la leche league lees ik dat zuigen goed is voor de darmperistaltiek en dat aanleggen daarom juist wél helpt bij kramp. Lijkt me ook logisch nav wat Pinq ook al zei, dat baby’s graag aan de borst willen bij krampjes.

Bobby, ik miste het ook, mAar fijn dat je weer thuis bent :*
Hier vannacht hele knettergeluiden tijdens het aanleggen bij krampjes en vooral veel behoefte aan de vocht-borst. Er zit ook een verschil nu even in wat eruit komt per borst. De een produceert met name veel vochtige melk, de ander veel vette melk.
Ik denk dan maar wat ik zelf prettig zou vinden bij buikpijnen: een zware maaltijd of een lichte vochtige? Friet met mayo of sla?

Net weer een heerlijke voeding gedaan.

[ Bericht 2% gewijzigd door douche-eendje op 13-06-2019 15:37:03 ]
pi_187409353
quote:
17s.gif Op donderdag 13 juni 2019 15:17 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Hier vannacht hele knettergeluiden tijdens het aanleggen bij krampjes en vooral veel behoefte aan de vocht-borst. Er zit ook een verschil nu even in wat eruit komt per borst. De een produceert met name veel vochtige melk, de ander veel vette melk.
Ik denk dan maar wat ik zelf prettig zou vinden bij buikpijnen: een zware maaltijd of een lichte vochtige? Friet met mayo of sla?

Net weer een heerlijke voeding gedaan.
De vette melk is rustiger voor de darmen. De dunnere melk bevat meer suikers en is vooral dorstlessend. Bij krampjes wordt dan ook geadviseerd om de meest lege borst aan te bieden.

Al weet Ela dit waarschijnlijk beter te verwoorden.
Trotse mama van 2 :)
  donderdag 13 juni 2019 @ 19:52:09 #187
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187409638
K*tzooi, de afgekolfde melk die ik prul wilde geven rook net echt heel zuur. Dus hebben we 'm weggegooid. Lees ik net bij lll dat ik hem gewoon had kunnen geven. 80 ml down the drain voor niks...en da's gewoon echt even heel kut -O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187409942
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 19:34 schreef Davientje_ het volgende:

[..]

De vette melk is rustiger voor de darmen. De dunnere melk bevat meer suikers en is vooral dorstlessend. Bij krampjes wordt dan ook geadviseerd om de meest lege borst aan te bieden.

Al weet Ela dit waarschijnlijk beter te verwoorden.
Ah, dan heeft mijn kind vooral veel dorst nu :+. Klopt ook wel aangezien hij plasluiers aan het produceren is.

Ah tink dat is naar :X
pi_187409991
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 19:52 schreef Tink89 het volgende:
K*tzooi, de afgekolfde melk die ik prul wilde geven rook net echt heel zuur. Dus hebben we 'm weggegooid. Lees ik net bij lll dat ik hem gewoon had kunnen geven. 80 ml down the drain voor niks...en da's gewoon echt even heel kut -O-
soms is zure melk echt niet goed meer. Ik heb nog steeds wat ijsblokjes in de vriezer liggen die bij het opwarmen zuur gaat ruiken en L wil het niet drinken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Elleska op 13-06-2019 22:05:08 ]
  donderdag 13 juni 2019 @ 20:52:06 #190
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_187410486
Ik zou zure melk ook niet geven hoor. Sowieso kleine kans dat baby het echt opdrinkt lijkt me, maar het idee dat het zuur door bederf is en het wordt toch opgedronken vind ik ook niet fijn bij zo'n kleintje.

Ik zag hier laatst de vraag (+ antwoorden) over stabiliteit van productie na +/- 9 maanden. Ollie is nu 10 maanden en hij krijgt per etmaal nog 3-5 voedingen

- niet-werkdagen: ochtend, middag, begin avond, nacht 1 of 2 x
- werkdagen (3) : ochtend, begin avond, nacht 1 of 2 x.

Ik heb tot ongeveer 9 maanden gekolfd op mijn werk, maar daarna niet meer. Ik heb het idee dat O wel nog genoeg drinkt om zijn dorst te lessen en om te voldoen aan de fysieke behoefte zeg maar, maar ik twijfel toch wel aan mijn productie. Laatst kolfde ik voor het eerst sinds weken weer eens, en toen had ik na mijn werk (12 uur na de vroege ochtendvoeding) maar een opbrengst van 90 ml -O-

Sowieso heb ik eigenlijk nog maar zelden het gevoel van veel melk, of verdwijnt dat sowieso op een gegeven moment?

Hij krijgt ook een fles kv om mee in slaap te vallen s avonds, want voeden en in bed leggen is een te heftige overgang voor hem, dat werkt niet. Dus hopelijk krijgt hij daarmee in totaal toch genoeg melk.

Zou dit toch het begin van het einde kunnen zijn dan? Vooral die kolfopbrengst vond ik wel een grote tegenvaller, na een hele dag zonder voeden verwacht je toch wel een volle fles....
pi_187410753
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 19:52 schreef Tink89 het volgende:
K*tzooi, de afgekolfde melk die ik prul wilde geven rook net echt heel zuur. Dus hebben we 'm weggegooid. Lees ik net bij lll dat ik hem gewoon had kunnen geven. 80 ml down the drain voor niks...en da's gewoon echt even heel kut -O-
Melk kan ook zepig of rot ruiken en toch goed zijn ;)
Als je het goed bewaard had en je flessen of potjes goed schoon waren hier je daar niet aan te twijfelen.

Wat zuur moet dat voelen het zo weg te spoelen.
Schudden voor gebruik
  donderdag 13 juni 2019 @ 21:28:33 #192
480396 Sisu
Oudgediende
pi_187411071
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2019 20:52 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik zou zure melk ook niet geven hoor. Sowieso kleine kans dat baby het echt opdrinkt lijkt me, maar het idee dat het zuur door bederf is en het wordt toch opgedronken vind ik ook niet fijn bij zo'n kleintje.

Ik zag hier laatst de vraag (+ antwoorden) over stabiliteit van productie na +/- 9 maanden. Ollie is nu 10 maanden en hij krijgt per etmaal nog 3-5 voedingen

- niet-werkdagen: ochtend, middag, begin avond, nacht 1 of 2 x
- werkdagen (3) : ochtend, begin avond, nacht 1 of 2 x.

Ik heb tot ongeveer 9 maanden gekolfd op mijn werk, maar daarna niet meer. Ik heb het idee dat O wel nog genoeg drinkt om zijn dorst te lessen en om te voldoen aan de fysieke behoefte zeg maar, maar ik twijfel toch wel aan mijn productie. Laatst kolfde ik voor het eerst sinds weken weer eens, en toen had ik na mijn werk (12 uur na de vroege ochtendvoeding) maar een opbrengst van 90 ml -O-

Sowieso heb ik eigenlijk nog maar zelden het gevoel van veel melk, of verdwijnt dat sowieso op een gegeven moment?

Hij krijgt ook een fles kv om mee in slaap te vallen s avonds, want voeden en in bed leggen is een te heftige overgang voor hem, dat werkt niet. Dus hopelijk krijgt hij daarmee in totaal toch genoeg melk.

Zou dit toch het begin van het einde kunnen zijn dan? Vooral die kolfopbrengst vond ik wel een grote tegenvaller, na een hele dag zonder voeden verwacht je toch wel een volle fles....
Ff snel vanuit bed met baby en kleuter op 1 arm, maar dit kan echt nog goedkomen! Toevallig las ik gisteren Mn mail door en zag ik mailverkeer met de lk van ro’s bv periode. Toen vroeg ik rond 8 maanden hetzelfde. Kolfde toen blijkbaar nog maar 30 ml per keer.
Een week later mailde ik haar dat het weer was recht getrokken en dat het live voeden en kolven weer super ging. Beetje jammer dat ik niet gemaild heb hoe dit weer tot een succes geworden is.
Zonder hoop geen leven.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 13 juni 2019 @ 21:33:04 #193
269689 crew  Viv
pi_187411176
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juni 2019 20:52 schreef Spees_Eend het volgende:
Sowieso heb ik eigenlijk nog maar zelden het gevoel van veel melk, of verdwijnt dat sowieso op een gegeven moment?
[...]
Zou dit toch het begin van het einde kunnen zijn dan? Vooral die kolfopbrengst vond ik wel een grote tegenvaller, na een hele dag zonder voeden verwacht je toch wel een volle fles....
Misschien zit je juist precies op schema :Y) en produceer je nu dus vooral tijdens het voeden/kolven en nog maar weinig van tevoren. Ik heb toen ook wel gehad dat ik maar 50 ml kolfde 's avonds (6 uur of zo na de vorige kolfsessie }:| ), en dan een uur later (met wat pauzes en korte kolfsessies) alsnog ruim 200 ml in totaal had.

@Tink89 als het bedorven rook zou ik het ook niet gegeven hebben. Maar ik snap hoe kut dat wegspoelen is. :*
  donderdag 13 juni 2019 @ 22:36:43 #194
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_187412280
Bedankt voor jullie overwegingen, ik zal er vertrouwen in houden!
pi_187412288
Spees, dat had ik ook bij allebei! Je slaat veel minder melk op na 9-12 maanden, maar maakt aan zodra er gedronken wordt. Ik moest het bij kolfsessies vooral van de ‘overdruk’ hebben zeg maar, dus toen ik minder stuwing had, kolfde ik nog maar 60 ml oid. Dat was echt de moeite niet, behalve als signaal naar mijn lichaam dat er een voedingsmoment was. Goed voor instandhouden van productie, maar voor de opbrengst hoefde het niet meer. Wel enigszins demotiverend ja.

Ik had een keer een teametentje, en kolfde toen al even niet meer tijdens kantooruren, maar vond het toch wat lang om ook de avond nog door te trekken. Dus ik kolven rond 18 uur. Ook maar 30 ml per kant. Echt hoor, teh dissapointment! :{ Dat was denk ik ook meteen de aller-aller-laatste keer kolven.
Venus in pocketformaat
© loveli
  donderdag 13 juni 2019 @ 22:38:50 #196
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_187412316
Ik wist dat helemaal niet van die opslag en van het aanmaken tijdens het voeden! Wel een opsteker dit ^O^
  vrijdag 14 juni 2019 @ 04:30:10 #197
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_187414573
Ha phaidra, dat had ik een keer in de sauna. Mijn kind was toen net een jaar, ik ging kolven en er kwam geloof ik in totaal 15ml uit :').
Wat de rest ook zegt Spees, je melk wordt nu grotendeels pas tijdens het voeden aangemaakt. Ik kon zelf na 9 maanden vrijwel niks meer kolven, en heb beide jongens 2 jaar gevoed.
KuikenGuppy
pi_187451996
Zijn er hier ook mensen die een tepelhoedje succesvol hebben afgebouwd terwijl ze vlakke tepels hadden? Ik zie dat hier nog niet zo snel gebeuren namelijk.

Dinsdag komt de lactatiekundige nog een keer om me te helpen met het afbouwen. Daarnaast word ik soms wat paniekerig als ik harde plekken meen te ontdekken in mijn borst. Mijn rechterborst blijft wat harder/meer opgezwollen dan links. Hopelijk kan de lactatiekundige me wat geruststellen. Ik doe volgens mij alles wat ik kan om het te voorkomen.
pi_187454172
Bobby, ik heb ook in het begin een tepelhoedje gebruikt met vlakke tepels. Het hielp wel met aanhappen, maar ik denk dat ik uiteindelijk ook een kloof eraan over heb gehouden. Op een gegeven moment was ik die dingen zat, had vaak ruzie met erop zetten, toen ben ik ook gewoon gestopt met die dingen. Simon was toen een paar weekjes oud, dus zelf ook al weer wat sterker om aan te happen. Voeden zonder tepelhoedje heeft me wel flink wat maanden pijn gedaan, met kloven e.d., maar uiteindelijk is het goed gekomen! Ik voed Simon nog steeds, hij is bijna 2 jaar. We zijn nu echt goed op elkaar ingespeeld.
pi_187454285
Dat vind ik fijn om te horen, Tolstoi! Ik verwacht ook wel kloven als ik zonder ga voeden.
Net had de baby behoorlijk veel honger (dan is z'n hap het beste) dus na een tijdje het tepelhoedje eraf gehaald en zonder geprobeerd. Hij hapt dan wel en drinkt een paar tellen door, en daarna laat hij los. Als ik dat nog twee keer doe, begint hij direct los te laten en te huilen. Hij heeft ook helemaal geen grip; terwijl hij met tepelhoedje aan mij vastgezogen zit en ik prima kan bewegen zonder dat hij loslaat. Misschien is hij nog niet sterk genoeg nu.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')