abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_186335352
registreer om deze reclame te verbergen
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS)
De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
pi_186336664
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 12:58 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

En dan net als Voyager een paar seizoenen lang de nieuwe tijd verkennen alsof het een andere regio is. En proberen terug te komen. Misschien dat Burnham met haar pak dan steeds heel korte tijdsprongen kan maken om te zien wanneer en waar ze terug moeten komen. Hebben ze nog een werkend tijdskristal? Dat zou natuurlijk het nieuwe doel kunnen zijn; het zoeken naar tijdskristallen of andere stoffen/artifacts die een tijdsprong terug naar hun oorspronkelijke tijd mogelijk maken.
Geen Pike meer dus :'(
Of misschien vindt het in twee tijdsperioden plaats, waarbij Pike en zijn team probeert Burnham en consorten terug te halen.
Dat Pike bijvoorbeeld dingen wegzet die ze 900 jaar later kunnen vinden.
  Moderator zaterdag 20 april 2019 @ 22:52:17 #3
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_186336670
Heb nu al zin in seizoen 3 gaan ze daar weer 2 jaar mee wachten?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  zaterdag 20 april 2019 @ 23:03:09 #4
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_186336896
registreer om deze reclame te verbergen
Tja. Mixed bag voor mij. Ik wil het alleen maar vet vinden, het heeft ook ontzettend veel vette elementen, maar de overdreven complexe verhaallijn en het continu geforceerde gejank en langgerekte quasi diepe gefluister op ongepaste momenten maken het niet makkelijk. Keuzes in de edit doen me soms gewoon pijn. Heb in de finale door het laatste gejank tussen Burnham en Spock heengeskipt.

Fingers crossed dat Burnham voor seizoen 3 een stapje terug doet en het weer richting ensemble serie gaat.

Goddamn wat was die nieuwe Enterprise brug sexy though.
Ik ga naar huis.
pi_186337472
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 april 2019 22:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Heb nu al zin in seizoen 3 gaan ze daar weer 2 jaar mee wachten?
Ze zijn al zins februari bezig met de picard serie, daarna komt seizoen 3 van Discovery en daarna komt de Section 31 spin off.

Ook komt er een Pike serie
  Moderator / Peetvader zaterdag 20 april 2019 @ 23:32:33 #6
15080 crew  static
03.09.2006 - 11:35
pi_186337564
quote:
15s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:03 schreef nietzman het volgende:
Tja. Mixed bag voor mij. Ik wil het alleen maar vet vinden, het heeft ook ontzettend veel vette elementen, maar de overdreven complexe verhaallijn en het continu geforceerde gejank en langgerekte quasi diepe gefluister op ongepaste momenten maken het niet makkelijk. Keuzes in de edit doen me soms gewoon pijn. Heb in de finale door het laatste gejank tussen Burnham en Spock heengeskipt.

Dit dus. Ik skip gewoon hele afleveringen.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.
pi_186337594
registreer om deze reclame te verbergen
Jammer dat die admiraal dood is.
pi_186337946
De scène waarin ze aan het vechten zijn in de hal en de zwaartekracht weg valt is opgenomen in een echte draaiende set en dus geen green screen shit.
pi_186339440
Of wordt dit een nieuwe lijn waarin star trek straks een speciale tijdlijn eenheid komt. Zoals een tijdlijn agent uit enterprise serie.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  zondag 21 april 2019 @ 02:42:33 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_186340831
Ik vond dit seizoen erg ver gezocht allemaal, ze hebben teveel moeite moeten doen om alles een beetje te laten kloppen.
Vooral de oplossing "We praten er niet meer over" vond ik erg slecht.

Ben opzich wel benieuwd naar seizoen 3, Discovery zit nu in een kwadrant waar men nog niet eerder is geweest en ze zijn ook nog eens 950 jaar naar de toekomst gereisd.
Genoeg basis voor nieuwe verhalen in principe, al zal 't terug gaan naar de juiste tijd wel voorop staan in 't verhaal.

[ Bericht 8% gewijzigd door SiGNe op 21-04-2019 03:16:56 ]
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 21 april 2019 @ 09:05:40 #11
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_186341967
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 02:42 schreef SiGNe het volgende:
Ik vond dit seizoen erg ver gezocht allemaal, ze hebben teveel moeite moeten doen om alles een beetje te laten kloppen.
Vooral de oplossing "We praten er niet meer over" vond ik erg slecht.

Ben opzich wel benieuwd naar seizoen 3, Discovery zit nu in een kwadrant waar men nog niet eerder is geweest en ze zijn ook nog eens 950 jaar naar de toekomst gereisd.
Genoeg basis voor nieuwe verhalen in principe, al zal 't terug gaan naar de juiste tijd wel voorop staan in 't verhaal.
Hoezo een quadrant waar men nog niet is geweest? Beta Quadrant zit al (gedeeltelijk) in de TOS films en TNG. Qonos is in de Beta Quadrant, veel van Romulan en Klingon space is daar.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 21 april 2019 @ 09:48:38 #12
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186342455
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:33 schreef polderturk het volgende:
Jammer dat die admiraal dood is.
Vind ik ook! Zij had van mij een veel prominentere rol mogen krijgen.
Resistance is futile.
  zondag 21 april 2019 @ 09:50:13 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186342477
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:49 schreef DJKoster het volgende:
De scène waarin ze aan het vechten zijn in de hal en de zwaartekracht weg valt is opgenomen in een echte draaiende set en dus geen green screen shit.
Klopt, viel mij ook al op!
Resistance is futile.
  zondag 21 april 2019 @ 09:56:26 #14
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186342554
b8a01cc85e2fb4683f936ea119dc39c4.jpg
Resistance is futile.
  zondag 21 april 2019 @ 10:02:15 #15
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186342617
Een seizoen in het beta quadrant biedt ruimte voor The Borg! *O*
Resistance is futile.
  Moderator zondag 21 april 2019 @ 10:03:51 #16
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_186342636
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:29 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ze zijn al zins februari bezig met de picard serie, daarna komt seizoen 3 van Discovery en daarna komt de Section 31 spin off.

Ook komt er een Pike serie
Een pike serie... -O- hoeveel spinoffs willen ze maken er komt ook al die animatie serie.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_186342993
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 10:02 schreef Seven. het volgende:
Een seizoen in het beta quadrant biedt ruimte voor The Borg! *O*
Als die nog bestaan wel ja, maar ik verwacht dat de federation in de 33e eeuw wel weet hoe ze de borg moeten aanpakken, omdat ze in die eeuw al kolonies hebben in de Delta Quadrant. Wellicht dus ook in de Beta, want er zal aardig wat veranderd zijn.

quote:
2s.gif Op zondag 21 april 2019 10:03 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Een pike serie... -O- hoeveel spinoffs willen ze maken er komt ook al die animatie serie.
Het worden korte series en de fans reageerden heel enthousiast op Pike en velen hebben een petitie ondertekent dat hij door zou moeten gaan. Ik vind hem ook persoonlijk een hele goede captain, maar hij zit helaas al op de Enterprise.
  zondag 21 april 2019 @ 11:06:47 #18
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_186343306
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 10:41 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Als die nog bestaan wel ja, maar ik verwacht dat de federation in de 33e eeuw wel weet hoe ze de borg moeten aanpakken, omdat ze in die eeuw al kolonies hebben in de Delta Quadrant. Wellicht dus ook in de Beta, want er zal aardig wat veranderd zijn.
[..]

Het worden korte series en de fans reageerden heel enthousiast op Pike en velen hebben een petitie ondertekent dat hij door zou moeten gaan. Ik vind hem ook persoonlijk een hele goede captain, maar hij zit helaas al op de Enterprise.
Dan maken ze maar een serie over Pike op de Enterprise, als ze toch bezig zijn ;)
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  zondag 21 april 2019 @ 11:13:00 #19
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186343400
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 10:41 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Als die nog bestaan wel ja, maar ik verwacht dat de federation in de 33e eeuw wel weet hoe ze de borg moeten aanpakken, omdat ze in die eeuw al kolonies hebben in de Delta Quadrant. Wellicht dus ook in de Beta, want er zal aardig wat veranderd zijn.
[..]

Het worden korte series en de fans reageerden heel enthousiast op Pike en velen hebben een petitie ondertekent dat hij door zou moeten gaan. Ik vind hem ook persoonlijk een hele goede captain, maar hij zit helaas al op de Enterprise.
Kolonies in het delta quadrant?! Echt?
Resistance is futile.
pi_186343402
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 11:06 schreef Devil010 het volgende:

[..]

Dan maken ze maar een serie over Pike op de Enterprise, als ze toch bezig zijn ;)
Ja, dat gaat er dan ook waarschijnlijk wel komen.
pi_186343641
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 11:13 schreef Seven. het volgende:

[..]

Kolonies in het delta quadrant?! Echt?
Ik meende het gisteren ergens gelezen te hebben, maar kan het niet meer terugvinden dus neem aan dat het ook niet heel erg betrouwbaar is.
pi_186345439
De Dominion
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 09:56 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
De Dominion en Borg zijn gigantisch. Jammer dat ze niet tegen elkaar gevochten hebben.
  zondag 21 april 2019 @ 14:03:28 #23
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186345782
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 13:36 schreef polderturk het volgende:
De Dominion
[..]

De Dominion en Borg zijn gigantisch. Jammer dat ze niet tegen elkaar gevochten hebben.
Dat zou wel een vette serie zijn..! Ik zet mijn geld dan op The Borg.
Resistance is futile.
pi_186349152
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 14:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dat zou wel een vette serie zijn..! Ik zet mijn geld dan op The Borg.
pi_186350195
quote:
Opinions are like assholes.
Everyone has one.
pi_186359256
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 15:51 schreef Zomaar-een-Chinees het volgende:
Ik vond Discovery er toch te modern eruitzien als de voorloper van Enterprise. Die geel-rode kostuums zien er nogsteeds jaren 60 uit en niet als een upgrade.
Maar dat kan helemaal niet, het verhaal van The Enterprise speelt zich niet af in de jaren '60
pi_186360063
quote:
15s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:03 schreef nietzman het volgende:
Tja. Mixed bag voor mij. Ik wil het alleen maar vet vinden, het heeft ook ontzettend veel vette elementen, maar de overdreven complexe verhaallijn en het continu geforceerde gejank en langgerekte quasi diepe gefluister op ongepaste momenten maken het niet makkelijk. Keuzes in de edit doen me soms gewoon pijn. Heb in de finale door het laatste gejank tussen Burnham en Spock heengeskipt.

Fingers crossed dat Burnham voor seizoen 3 een stapje terug doet en het weer richting ensemble serie gaat.

Goddamn wat was die nieuwe Enterprise brug sexy though.
Eens. Ook de scene waarin Pike afscheid neemt van the Admiral vond ik niet zo best. En vergezocht met die hendel die alleen van binnenuit is te bedienen en waardoor de fotontorpedo kennelijk zonder erg een kwart van de Enterprise kan vernietigen. Aan het eind van de aflevering was ie weer als nieuw overigens, ook best knap.
Resumerend vond ik seizoen 2 een stuk beter dan 1, en er zaten heel veel momenten in die typisch startrek zijn en waarom ik er zo gek ben op ben. De rest neem ik op de koop toe :)
  woensdag 24 april 2019 @ 07:58:10 #28
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_186392273
quote:
2s.gif Op zondag 21 april 2019 10:03 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Een pike serie... -O- hoeveel spinoffs willen ze maken er komt ook al die animatie serie.
Er ís al een animatieserie. :)

Ontopic; altijd leuk die tijdreisafleveringen, maar ze verneuken die causaliteit nu wel heel erg; je wordt in actie gebracht daar zaken die jij in de toekomst met terugwerkende kracht gaat veranderen.
herr doctor
  woensdag 24 april 2019 @ 08:04:03 #29
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_186392304
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 10:51 schreef aesop het volgende:

[..]

Eens. Ook de scene waarin Pike afscheid neemt van the Admiral vond ik niet zo best. En vergezocht met die hendel die alleen van binnenuit is te bedienen en waardoor de fotontorpedo kennelijk zonder erg een kwart van de Enterprise kan vernietigen. Aan het eind van de aflevering was ie weer als nieuw overigens, ook best knap.
Resumerend vond ik seizoen 2 een stuk beter dan 1, en er zaten heel veel momenten in die typisch startrek zijn en waarom ik er zo gek ben op ben. De rest neem ik op de koop toe :)
Met die torpedo dacht ik meteen: laat de lokale Mr. Scott die torpedo dematerialiseren en laat hem een paar kilometer verder weer terugkomen.
herr doctor
  Moderator woensdag 24 april 2019 @ 13:41:29 #30
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_186396858
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 07:58 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Er ís al een animatieserie. :)

Ontopic; altijd leuk die tijdreisafleveringen, maar ze verneuken die causaliteit nu wel heel erg; je wordt in actie gebracht daar zaken die jij in de toekomst met terugwerkende kracht gaat veranderen.
Die heb ik al gezien ik had het over een andere 'the lower decks'
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator woensdag 24 april 2019 @ 13:48:28 #31
8781 crew  Frutsel
pi_186396940
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 11:28 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ik meende het gisteren ergens gelezen te hebben, maar kan het niet meer terugvinden dus neem aan dat het ook niet heel erg betrouwbaar is.
Bedoelde je niet The Voth die oorspronkelijk afkomstig zijn van de aarde maar kolonies in het delta quadrant hebben?
pi_186437730
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 13:48 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Bedoelde je niet The Voth die oorspronkelijk afkomstig zijn van de aarde maar kolonies in het delta quadrant hebben?
Zou kunnen, maar was het niet Q die ergens op een punt heeft gezegd dat mensen rond het jaar 3??? de delta quadrant zouden koloniseren. Ik ga er nog even een keer naar op zoek, maar denk neit dat we dat zullen gaan zien in het seizoen.
pi_186590473
Zap net even langs Comedycentral en vanaf 14 mei zenden ze seizoen 1 van The Orville uit.

Ik word er blij van :)
  maandag 6 mei 2019 @ 15:33:24 #35
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_186650412
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:16 schreef aesop het volgende:
Zap net even langs Comedycentral en vanaf 14 mei zenden ze seizoen 1 van The Orville uit.

Ik word er blij van :)
The Orville is echt zoveel meer "Star Trek" dan DiS.

Vooral die alternate universe episode was vet.

Maar wel erg offtopic haha
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_186788324
DEEP SPACE 9

Ira Steven Behr on Passion Project That Dominated Six Years of His Life

His 'Deep Space Nine' doc, 'What We Left Behind' heads to theaters on May 13th for a one night only experience.

BY STARTREK.COM STAFF / MAY 9, 2019 2:00 PM EDT

The day can’t arrive fast enough for many Star Trek fans; on May 13, the documentary What We Left Behind: Looking Back at Star Trek: Deep Space Nine will beam into 800-plus movie theaters nationwide as part of a one-time-only Fathom Event.

Long time Star Trek: Deep Space Nine writer-producer Ira Steven Behr teamed with veteran Trek documentary producer David Zappone to co-direct What We Left Behind. Together, they’ve crafted a riveting feature-length exploration of DS9 that examines the show’s complicated history (it’s too dark!), ambitious production (those huge sets!!) and enduring legacy (everything’s serialized now!!!). The entire DS9 cast – with one massive exception – and much of the show’s crew (including Rick Berman) appears on camera, providing new interviews exclusive to Behr's documentary. Other highlights include freshly remastered HD footage of DS9 scenes, heartfelt fan confessionals, and a cool, partially animated sequence that features former members of the show’s staff breaking the story for a mythical eighth-season premiere.

During a phone call earlier this week, Behr talked to StarTrek.com about everything from what it's like to crowdsource a major documentary, the importance of DS9's fierce fanbase, and the curious absence of Avery Brooks.

wwlb_castpremiere.jpg

StarTrek.com: Why did you want to make a documentary?

Ira Steven Behr: I had gone to my first convention in 13 years to see Avery Brooks. I hadn't talked to Avery, hadn't seen him, so we had quite the reunion. This is in 2012. I was in a really good mood, actually, and it was good seeing a lot of people I hadn't seen for a while. I was standing on the convention floor and Dave Zappone came up behind me and said, "I'm thinking of doing a Deep Space Nine doc. Shatner's not going to do it because he did three Trek docs in a row." He asked, how would I like to 'be' Bill Shatner and do a doc on DS9 and interview all the actors. I was quite surprised. It was nothing I’d thought about in the past, nothing I’d been jones-ing to do. I said, "What's it about?" He said, "Don't worry. We'll find it was we go along."

Is that what happened?

ISB: Ultimately, that is what happened. It took a while, but that is what happened. So, I said yes without really thinking. It's just something I fell into, and it grew and grew over these many years.

Much of the film had been shot already when the creative team raised additional money via crowdsourcing from fans. Take us through that aspect of the process.

ISB: That did not happen for a couple of years. We had filmed the writer's room already. It was still going to be an hour doc. I’d done a whole bunch of interviews. That was all long before the crowdfunding. So, the crowdfunding was another thing that just happened. Dave called me. We hadn't done much for a while. They went off and did the Spock doc. Then, he said, "We need to do a campaign." I said, "Why?" He said, "To finish it off. To do the music and the animation for the writers’ room sequence." I said, "How much are we asking for?" He said, "$150,000." I said, "Are we going to make that?" He said, "I think so." I said, "I don't want to do it unless you can guarantee we'll make it." He goes, "I'm pretty sure we'll make it." We wound up making that in 29 hours. Next thing I knew, it was a feature doc.

The fan confessionals, most of which were grabbed at STLV, are pretty revealing. Given that the fans had such a hand in this, how vital was it to you to get their first person input — and what do you feel their input adds to your film?

ISB: The idea of the documentary being about family is something that just grew over time. So, it started out with the actors, went to the writers, went to the crew, and — after the Indiegogo campaign — [went to] the fans. I’d been pretty vocal back during the show years about a certain sense of disappointment I had with the fan base and their seeming inability to accept new [ideas] when it came to Star Trek. They were always complaining that [DS9] wasn't like the previous shows. So, I was a little disappointed with the fans back in the day, but clearly times have changed. Streaming, binge-ing… there was a whole new fan base coming in. They certainly showed the bona fides with the Indiegogo campaign, and I figured they just had to be a part of the doc, and let's hear what they have to say.

I always knew that the military, even back in the day, was very pro-Deep Space Nine. People who served seemed to really have an affinity for the series. I always found that interesting. Now, it had seemed to have spread. Young fans, old fans, outsider fans. I wanted them all to be a part of the doc. When we were doing the special features, one of the things we talked about was I really wanted to include the fans even in the special features. It just seems like a normal progression.

CBS Television Studios
So much of the film is about Avery Brooks, what he brought to DS9 as a Black man, a father figure, and a director. Yet, he's only represented by archive footage. How involved was he behind the scenes and how tough was it to detail his importance without his direct involvement?

ISB: The fact that he plays a significant role just came along as we were editing it over this period of time. Really, it was part of finding the film. That wasn't a mandate. He was obviously an important part of the film beyond his acting — [he was important in] what he came to represent, especially after 2016 and what's been going on in this country.

When I had that reunion with Avery, if you’d told me that he wasn't going to be in the doc, I would never have believed it because we had such fantastic reunion. We hugged for a long time. We hugged it out like the clock was ticking for that hug. So, I never would’ve thought he wouldn't be involved. But that was his decision. There would not have been a writer's room segment if it wasn't for Avery. As I say in the doc, Avery kept saying, "You know, man, you're going to get caught up in the same old stuff. You're going to get caught up in that talking head thing, and it's just going to be another doc." That little voice was in my head all through the years, and that's why I didn't want to go linear. I kept telling guys, "We're not doing Deep Space Nine 101. This is not a doc for people who've never seen the show or don't care about Trek. We'll never win people over with this."

So, he was involved. Was it disappointing that we couldn't interview him? Of course. What other Trek series would not have the captain involved? Name me one other show. You can't. So, don't even try. But that's what makes Deep Space Nine so unique. It was the perfect obstacle to be thrown in in our path from the get-go, that our number one on the call sheet was not going to be involved. Makes it more interesting.

The Deep Space Nine Promenade has some important new design features in this animated sneak peek into the imagined ‘Deep Space Nine’ Season 8 (courtesy of ‘What We Left Behind’)
The Deep Space Nine Promenade has some important new design features in this animated sneak peek into the imagined ‘Deep Space Nine’ Season 8 (courtesy of ‘What We Left Behind’)
Shout! Studios
What did you personally learn about the DS9 experience that you didn't know before making the documentary?

ISB: I discovered a lot of different things. I think from doing the interviews, especially with the cast, with some of the crew, too, I found it amazing how the same trajectory would play out. Before we actually sat down [to interview our subjects, they'd have] all these guidelines: “I don't remember;” “Don't ask me specific questions;” “I don't remember names of episodes or names of characters;” “Don't show me up;” “I haven't thought about this for a long time.”

There was a feeling of they were doing this because I asked them to, and they felt they couldn't say no. Very few of the actors were jonesing to talk about Deep Space Nine on any heavy level. As the conversations went on, I’d see them open up. I’d see them suddenly own the show — literally, own the show as the interview would go on. So, what I learned is that most people, in this case creative people, are more comfortable probably talking about failures than successes; I think they realized how much the show meant to them as they talked about it. A lot of them got very emotional. I thought that was really interesting, that it's okay to embrace something you feel good about, even if it’s 20 years ago.

You led the charge for story serialization with DS9. Star Trek: Discovery is extremely serialized. The Picard show is being billed as a 10-part movie. How much satisfaction do you take in knowing you help set the stage for serialization, not just in Trek, but in general in contemporary TV?

ISB: The fact that Discovery is serialized or that Picard is serialized doesn't mean much to me, because how could they not be serialized in 2019? They get to just stay with the times. It's easy to be serialized now. Thank God they're doing that, but it would only be worthy of discussion if they didn't do it. The serialization [on DS9] was a bold move. I look back at it now and I was really a bit of an asshole, because everyone was saying people can't keep up with it. The show was syndicated and on at different times. I didn't care about any of that. I just wanted to do the best show we could do. I could understand why certain people involved and other producers and studios would feel that that was a little bit of an annoying take, because it did hurt the fan base, but at the time, I wasn't thinking about the future. I just wanted to do the best show we could do.

What's next for you?

ISB: What's next for me? That's a good question. I fired my agent. So, I don't know. This was the worst time to have this happen, with the Writer's Guild and this agent dust up. I don't think it's going to be another documentary! I don't think I have enough years left to do another documentary for six years, seven years.

Tickets for What We Left Behind: Looking Back at Star Trek: Deep Space Nine are still available at www.FathomEvents.com and participating theater box offices. Following the feature presentation, fans will be treated to a taped roundtable discussion with Behr, Zappone, and the film’s producers. Attendees will also receive an exclusive double-sided poster with the theatrical poster art for What We Left Behind on one side, and an original illustration from the film on the other.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 12 mei 2019 @ 20:02:34 #37
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_186792137
Cool, DS9 heb ik altijd de beste van het rijtje gevonden.
Ik herken ook aardig wat van de foto. Met de blauwe baard is Ira Steven Behr, rechts naast hem staat Marc Alaimo (Dukat), iets verderop, tussen twee schouders door piept Armin Shimerman (Quark) tevoorschijn, met direct achter hem Rene Auberjonois (Odo), rechts daar weer van, grijs pak: Jeffrey Combs (Weyoun), met direct naast hem Nicole DeBoer (Ezri Dax), de aziaat verderop, Michael Okuda, met zijn vrouw Denise Okuda, verantwoordelijk voor vele ontwerpen van TNG, DS9 en Voyager. helemaal rechts, Aron Eisenberg (Nog), volgens mij staat hij naast Nana Visitor (Kira)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_186808254
atticanibal twitterde op zondag 12-05-2019 om 09:52:18 Things you see walking around the neighbourhood. https://t.co/sQZ69d4GyA reageer retweet
D6WejUJW4AElLZd.jpg
  Moderator woensdag 15 mei 2019 @ 13:12:16 #40
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_186854898
quote:
7s.gif Op woensdag 15 mei 2019 07:25 schreef Aether het volgende:
Picard serie naar Amazon Prime: F&S / [Amazon Prime Video] Algemeen topic
-O- waarom kunnen dingen niet gewoon centraal staan, al die versnippering... :{
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_186855132
quote:
2s.gif Op woensdag 15 mei 2019 13:12 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

-O- waarom kunnen dingen niet gewoon centraal staan, al die versnippering... :{
Ze staan ook centraal bij CBS.
Maar CBS is niet buiten Noord-Amerika te ontvangen :P
  Moderator maandag 20 mei 2019 @ 18:30:57 #42
42184 crew  DaMart
pi_186987439
StarTrek twitterde op woensdag 15-05-2019 om 23:30:13 #StarTrek: Picard will stream exclusively on @CBSAllAccess in the United States, on Amazon #PrimeVideo in more than 200 countries and territories and in Canada on Bell Media’s @SpaceChannel and OTT service @CraveCanada. @StarTrekCBS @primevideouk https://t.co/f3mVPY449M https://t.co/iDrmtDiQLg reageer retweet
Niet op Netflix maar op Amazon -O-. Hopelijk is dit geen voorbode voor de andere Star Trek-series.

Hopelijk pikt Netflix de Picardserie alsnog op.
pi_186989805
Waarschijnlijk niet omdat Prime ook in Nederland te krijgen is. De hoop is dat ze het hele seizoen er in een keer opgooien zodat je een maandje kunt nemen om te bingen.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_186992492
quote:
The Breach (2003)

[Dr. Phlox takes a ball of hair out of a small cage]

Ensign Hoshi Sato: What is that?

Dr. Phlox: It won't bite. It's called a tribble.

[he hands the tribble to Hoshi]

Dr. Phlox: It was extremely difficult to acquire. They're outlawed on most worlds.

Ensign Hoshi Sato: Why? Is it dangerous?

Dr. Phlox: Oh, far from it. All it's capable of doing, really, is eating and breeding. The problem is, they breed quite prodigiously.

[Phlox takes the tribble and feeds it to one of his other creatures]

Dr. Phlox: The only thing that keeps their population in check is the abundance of reptiles on their homeworld.
Tribbles O+
  Moderator maandag 20 mei 2019 @ 21:51:42 #45
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_186992565
quote:
11s.gif Op maandag 20 mei 2019 18:30 schreef DaMart het volgende:
StarTrek twitterde op woensdag 15-05-2019 om 23:30:13 #StarTrek: Picard will stream exclusively on @:CBSAllAccess in the United States, on Amazon #PrimeVideo in more than 200 countries and territories and in Canada on Bell Media’s @:SpaceChannel and OTT service @:CraveCanada. @:StarTrekCBS @:primevideouk https://t.co/f3mVPY449M https://t.co/iDrmtDiQLg reageer retweet
Niet op Netflix maar op Amazon -O-. Hopelijk is dit geen voorbode voor de andere Star Trek-series.

Hopelijk pikt Netflix de Picardserie alsnog op.
Denk dat Amazon gewoon een goed bod gedaan heeft en hoopt zo wat extra abos te slijten. Ze gaan trouwens niet het hele seizoen erop gooien...

Dit gaat niet op netflix komen jammer genoeg.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_186993748
quote:
2s.gif Op maandag 20 mei 2019 20:25 schreef Karstman het volgende:
Waarschijnlijk niet omdat Prime ook in Nederland te krijgen is. De hoop is dat ze het hele seizoen er in een keer opgooien zodat je een maandje kunt nemen om te bingen.
Of je wacht tot ze allemaal uit zijn en neem je Amazon Prime voor een maand om te bingen.
  Public Relations / Redactie Film dinsdag 21 mei 2019 @ 07:49:02 #47
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_186998178
Franchises spreiden over meerdere streaming aanbieders... hoezo je consument verwarren?

De streaming war is een gegeven en is goed voor de consument. Maar dit vind ik maar vervelend.
pi_187014839
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2019 07:49 schreef Roberto_BOZ het volgende:
Franchises spreiden over meerdere streaming aanbieders... hoezo je consument verwarren?

De streaming war is een gegeven en is goed voor de consument. Maar dit vind ik maar vervelend.
Ik ben er ook niet blij mee. Amazon zal wel meer geld geboden hebben. Ze hebben natuurlijk ook veel meer geld.
  dinsdag 21 mei 2019 @ 23:32:21 #49
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_187014961
ik heb er geen vertrouwen meer in
maar ik ben een trekkie, dus kut of niet kut ik moet het kijken om te oordelen
I pray on this day of memories
  dinsdag 21 mei 2019 @ 23:34:42 #50
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_187014993
quote:
7s.gif Op woensdag 15 mei 2019 07:25 schreef Aether het volgende:
Picard serie naar Amazon Prime: F&S / [Amazon Prime Video] Algemeen topic
ga gewoon weer ouderwets illegaal downloaden
I pray on this day of memories
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')