abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_186335352
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS)
De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
pi_186336664
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 12:58 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

En dan net als Voyager een paar seizoenen lang de nieuwe tijd verkennen alsof het een andere regio is. En proberen terug te komen. Misschien dat Burnham met haar pak dan steeds heel korte tijdsprongen kan maken om te zien wanneer en waar ze terug moeten komen. Hebben ze nog een werkend tijdskristal? Dat zou natuurlijk het nieuwe doel kunnen zijn; het zoeken naar tijdskristallen of andere stoffen/artifacts die een tijdsprong terug naar hun oorspronkelijke tijd mogelijk maken.
Geen Pike meer dus :'(
Of misschien vindt het in twee tijdsperioden plaats, waarbij Pike en zijn team probeert Burnham en consorten terug te halen.
Dat Pike bijvoorbeeld dingen wegzet die ze 900 jaar later kunnen vinden.
  Moderator zaterdag 20 april 2019 @ 22:52:17 #3
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_186336670
Heb nu al zin in seizoen 3 gaan ze daar weer 2 jaar mee wachten?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zaterdag 20 april 2019 @ 23:03:09 #4
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_186336896
Tja. Mixed bag voor mij. Ik wil het alleen maar vet vinden, het heeft ook ontzettend veel vette elementen, maar de overdreven complexe verhaallijn en het continu geforceerde gejank en langgerekte quasi diepe gefluister op ongepaste momenten maken het niet makkelijk. Keuzes in de edit doen me soms gewoon pijn. Heb in de finale door het laatste gejank tussen Burnham en Spock heengeskipt.

Fingers crossed dat Burnham voor seizoen 3 een stapje terug doet en het weer richting ensemble serie gaat.

Goddamn wat was die nieuwe Enterprise brug sexy though.
Ik ga naar huis.
pi_186337472
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 april 2019 22:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Heb nu al zin in seizoen 3 gaan ze daar weer 2 jaar mee wachten?
Ze zijn al zins februari bezig met de picard serie, daarna komt seizoen 3 van Discovery en daarna komt de Section 31 spin off.

Ook komt er een Pike serie
  zaterdag 20 april 2019 @ 23:32:33 #6
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_186337564
quote:
15s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:03 schreef nietzman het volgende:
Tja. Mixed bag voor mij. Ik wil het alleen maar vet vinden, het heeft ook ontzettend veel vette elementen, maar de overdreven complexe verhaallijn en het continu geforceerde gejank en langgerekte quasi diepe gefluister op ongepaste momenten maken het niet makkelijk. Keuzes in de edit doen me soms gewoon pijn. Heb in de finale door het laatste gejank tussen Burnham en Spock heengeskipt.

Dit dus. Ik skip gewoon hele afleveringen.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_186337594
Jammer dat die admiraal dood is.
pi_186337946
De scène waarin ze aan het vechten zijn in de hal en de zwaartekracht weg valt is opgenomen in een echte draaiende set en dus geen green screen shit.
pi_186339440
Of wordt dit een nieuwe lijn waarin star trek straks een speciale tijdlijn eenheid komt. Zoals een tijdlijn agent uit enterprise serie.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  zondag 21 april 2019 @ 02:42:33 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_186340831
Ik vond dit seizoen erg ver gezocht allemaal, ze hebben teveel moeite moeten doen om alles een beetje te laten kloppen.
Vooral de oplossing "We praten er niet meer over" vond ik erg slecht.

Ben opzich wel benieuwd naar seizoen 3, Discovery zit nu in een kwadrant waar men nog niet eerder is geweest en ze zijn ook nog eens 950 jaar naar de toekomst gereisd.
Genoeg basis voor nieuwe verhalen in principe, al zal 't terug gaan naar de juiste tijd wel voorop staan in 't verhaal.

[ Bericht 8% gewijzigd door SiGNe op 21-04-2019 03:16:56 ]
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 21 april 2019 @ 09:05:40 #11
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_186341967
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 02:42 schreef SiGNe het volgende:
Ik vond dit seizoen erg ver gezocht allemaal, ze hebben teveel moeite moeten doen om alles een beetje te laten kloppen.
Vooral de oplossing "We praten er niet meer over" vond ik erg slecht.

Ben opzich wel benieuwd naar seizoen 3, Discovery zit nu in een kwadrant waar men nog niet eerder is geweest en ze zijn ook nog eens 950 jaar naar de toekomst gereisd.
Genoeg basis voor nieuwe verhalen in principe, al zal 't terug gaan naar de juiste tijd wel voorop staan in 't verhaal.
Hoezo een quadrant waar men nog niet is geweest? Beta Quadrant zit al (gedeeltelijk) in de TOS films en TNG. Qonos is in de Beta Quadrant, veel van Romulan en Klingon space is daar.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 21 april 2019 @ 09:48:38 #12
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186342455
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:33 schreef polderturk het volgende:
Jammer dat die admiraal dood is.
Vind ik ook! Zij had van mij een veel prominentere rol mogen krijgen.
Resistance is futile.
  zondag 21 april 2019 @ 09:50:13 #13
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186342477
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:49 schreef DJKoster het volgende:
De scène waarin ze aan het vechten zijn in de hal en de zwaartekracht weg valt is opgenomen in een echte draaiende set en dus geen green screen shit.
Klopt, viel mij ook al op!
Resistance is futile.
  zondag 21 april 2019 @ 09:56:26 #14
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186342554
Resistance is futile.
  zondag 21 april 2019 @ 10:02:15 #15
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186342617
Een seizoen in het beta quadrant biedt ruimte voor The Borg! *O*
Resistance is futile.
  Moderator zondag 21 april 2019 @ 10:03:51 #16
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_186342636
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:29 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ze zijn al zins februari bezig met de picard serie, daarna komt seizoen 3 van Discovery en daarna komt de Section 31 spin off.

Ook komt er een Pike serie
Een pike serie... -O- hoeveel spinoffs willen ze maken er komt ook al die animatie serie.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_186342993
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 10:02 schreef Seven. het volgende:
Een seizoen in het beta quadrant biedt ruimte voor The Borg! *O*
Als die nog bestaan wel ja, maar ik verwacht dat de federation in de 33e eeuw wel weet hoe ze de borg moeten aanpakken, omdat ze in die eeuw al kolonies hebben in de Delta Quadrant. Wellicht dus ook in de Beta, want er zal aardig wat veranderd zijn.

quote:
2s.gif Op zondag 21 april 2019 10:03 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Een pike serie... -O- hoeveel spinoffs willen ze maken er komt ook al die animatie serie.
Het worden korte series en de fans reageerden heel enthousiast op Pike en velen hebben een petitie ondertekent dat hij door zou moeten gaan. Ik vind hem ook persoonlijk een hele goede captain, maar hij zit helaas al op de Enterprise.
  zondag 21 april 2019 @ 11:06:47 #18
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_186343306
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 10:41 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Als die nog bestaan wel ja, maar ik verwacht dat de federation in de 33e eeuw wel weet hoe ze de borg moeten aanpakken, omdat ze in die eeuw al kolonies hebben in de Delta Quadrant. Wellicht dus ook in de Beta, want er zal aardig wat veranderd zijn.
[..]

Het worden korte series en de fans reageerden heel enthousiast op Pike en velen hebben een petitie ondertekent dat hij door zou moeten gaan. Ik vind hem ook persoonlijk een hele goede captain, maar hij zit helaas al op de Enterprise.
Dan maken ze maar een serie over Pike op de Enterprise, als ze toch bezig zijn ;)
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  zondag 21 april 2019 @ 11:13:00 #19
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186343400
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 10:41 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Als die nog bestaan wel ja, maar ik verwacht dat de federation in de 33e eeuw wel weet hoe ze de borg moeten aanpakken, omdat ze in die eeuw al kolonies hebben in de Delta Quadrant. Wellicht dus ook in de Beta, want er zal aardig wat veranderd zijn.
[..]

Het worden korte series en de fans reageerden heel enthousiast op Pike en velen hebben een petitie ondertekent dat hij door zou moeten gaan. Ik vind hem ook persoonlijk een hele goede captain, maar hij zit helaas al op de Enterprise.
Kolonies in het delta quadrant?! Echt?
Resistance is futile.
pi_186343402
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 11:06 schreef Devil010 het volgende:

[..]

Dan maken ze maar een serie over Pike op de Enterprise, als ze toch bezig zijn ;)
Ja, dat gaat er dan ook waarschijnlijk wel komen.
pi_186343641
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 11:13 schreef Seven. het volgende:

[..]

Kolonies in het delta quadrant?! Echt?
Ik meende het gisteren ergens gelezen te hebben, maar kan het niet meer terugvinden dus neem aan dat het ook niet heel erg betrouwbaar is.
pi_186345439
De Dominion
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 09:56 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
De Dominion en Borg zijn gigantisch. Jammer dat ze niet tegen elkaar gevochten hebben.
  zondag 21 april 2019 @ 14:03:28 #23
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186345782
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 13:36 schreef polderturk het volgende:
De Dominion
[..]

De Dominion en Borg zijn gigantisch. Jammer dat ze niet tegen elkaar gevochten hebben.
Dat zou wel een vette serie zijn..! Ik zet mijn geld dan op The Borg.
Resistance is futile.
pi_186349152
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2019 14:03 schreef Seven. het volgende:

[..]

Dat zou wel een vette serie zijn..! Ik zet mijn geld dan op The Borg.
pi_186350195
quote:
Opinions are like assholes.
Everyone has one.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')