abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 21 maart 2019 @ 08:44:23 #151
211083 Angelof9
I must go first
pi_185759753
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:09 schreef g60forced het volgende:

geen idee hoe jij daar over denkt
wellicht is een klein FOK crowfunding een optie
dan kan ik best wel wat missen alle kleine beetjes helpen!

Zolang we maar wat leuken efteling foto reportage krijgen
(ogen kunnen balkjes over desnoods)
Hier zat ik ook aan te denken. Ik wil jullie graag naar de Efteling helpen.
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  donderdag 21 maart 2019 @ 08:54:51 #152
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185759862
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 17:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Met een beetje pech waren jullie dus 5 uur van de dag kwijt om een slaapplek voor één nacht te regelen, met zelfs kans dat jullie alsnog buiten sliepen. Kon het ook gebeuren dat bijvoorbeeld jij wel een plek had, maar je vrouw niet? En hebben jullie daadwerkelijk nachten buiten doorgebracht?

En dit tijdrovende circus dus iedere avond weer opnieuw, nog los van alle andere bureaucratische rompslomp waar jullie verder mee te maken kregen. Mijn hemel! :X Ik kan me voorstellen dat daklozen op een gegeven moment echt niet meer verder kunnen kijken dan de dag van vandaag.

Onze samenleving is wel "penny wise, pound foolish" op dit gebied vind ik. Als ik het goed begrijp is het wegvallen van de (toeslag voor de) kinderopvang een belangrijke factor geweest in het "omvallen" van jullie fragiele evenwicht thuis. Wat kost dat, een paar duizend euro per maand? Waarschijnlijk zijn er uiteindelijk veel hogere kosten gemaakt als je alles meerekent (bijvoorbeeld de ziekenhuisopnames die gerelateerd waren aan de slechte omstandigheden als dakloze).

Ik wens jullie gezinnetje alle goeds voor de toekomst! O+
Ja, onze eerste nacht was bij Het Leger Des Heils. Zij kon daar maar 1 nacht slapen en ik 2, maar ik laat mijn vrouw niet alleen. Uiteindelijk via een vriend kunnen regelen dat we die 2e avond in een hostel ('De Mafkees") konden verblijven. 's Ochtends stappen wij de deur uit en gaan opzoek naar een slaapplek voor die avond. De hele dag door Rotterdam gelopen en rond 5 uur een plek voor mijn vrouw gevonden, maar niet voor mij. Gevraagd of wij ergens samen heen konden gaan. We konden samen naar de noodopvang.

Wij daarheen gelopen en zoeken. Blijkt het letterlijk twee deuren verder te zijn van hostel De Mafkees. Hebben we de hele dag gelopen! Daar konden we wel om lachen. Bij de noodopvang zaten wel 60 mensen in een kleine ruimte. Ik dacht: als we allemaal hier gaan slapen, dat wordt nog wat. Uiteindelijk werden veel mensen per bus vervoerd naar een andere noodopvang en sliepen we daar met 12 mensen. Stretcher pakken, beddegoed erop en slapen maar. Ik ging net slapen en er zat nog een gast op een stoel...en die viel achterover. Hij stond niet meer op en ik vroeg of het goed met hem ging. Hij zei niets en toen zag ik tafel veel medicijnen liggen. Op dat moment begon hij te schudden en te schuimen.

Ambulance erbij en bleek dat het medicijnen waren voor een hernia, maar ik dacht even dat hij zelfmoord had gepleegd.

Er waren avonden bij dat we samen waren uitgeloot en naar de nachtopvang konden. Maar ook avonden dat mijn vrouw was uitgeloot en ik niet, en andersom. Ik was blij toen ze uiteindelijk bij Havenzicht lag, omdat ze daar medische hulp kreeg (soort van) en niet hoefde te loten. Bij mij duurde het wat langer voordat ik een vast bed had. Uiteindelijk ben ik twee keer uitgeloot zonder dat er plaats ergens was en was ik blij dat een vriend een nachtje in hostel kon regelen. Ik heb dus niet buiten geslapen. Helaas ken ik er veel die dat wel hebben moeten doen. De sfeer tijdens, voor en na de loting was elke dag vreselijk.

Ja kinderopvangtoeslag viel weg en we moesten nog wat terugbetalen ook. We hadden ook nog eens 3 maanden opzegtermijn en moesten dat ook doorbetalen. Verschillende keren aangegeven dat ik dat niet kon betalen, maar regels zijn regels. Ik begrijp het wel, anders loopt men inkomsten mis. Eigenlijk krijgen we nog een bedrag van de belasting (4000 euro), maar dat krijgen we pas als de kinderopvangtoeslagschuld is betaald.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  donderdag 21 maart 2019 @ 08:56:20 #153
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185759880
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:04 schreef g60forced het volgende:

[..]

Pardonnez moi voor mijn Frans... VERDOMME ZEG!... dan hadden ik en mn Fillipijnse wel enorm veel geluk overigens, dat na 5jaar (want trouwen wilde we nog niet) haar documenten 1maand verliepen NA de ceremonie en ze kon er daarna dus netjes afstand van doen... ik zei hou beide paspoorten, zij besloot NL was voldoende :)
Ik ben echt blij voor je dat het zo mooi binnen die tijd viel. Het IND maakt geen grappen.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_185759893
Hoe is het nu met je vrouw en wat is de verwachting voor haar in de toekomst met haar gezondheid?
pi_185759915
Good dat je je verhaal doet TS. Er wordt erg onderschat hoe moeilijk het is om dakloos te zijn.

Je doorzettingsvermogen en optimisme zijn indrukwekkend. Nu je dit hebt doorstaan doe je de rest van je leven met 2 vingers in de neus. :+
  donderdag 21 maart 2019 @ 08:59:25 #156
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185759921
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:14 schreef g60forced het volgende:

[..]

Kerel ik heb hier een aantal kleine laptops volledig volgestampt met Nintendo 8bit 16bit en draait zelfs alles N64 3D games perfect op de emulators... weet niet waar je woont, maar ik wil er graag 1 aan jullie kado geven! :@ het draait op een speciale WIndows XP Gamersedition... je moet er dus geen bankzaken op gaan doen, maar met Chrome of Firefox lekker FOKKEN gaat super!! Oh trouwens omdat ik mijzelf altijd uit de tent laat lokken ivm moslims heb ik op FP een BAN en ook op de DM, heb dus geen idee hoe we (mits je dat wilt) met elkaar in contact komen :')
_O- zonde dat je een ban hebt. Op het moment heb ik een oude pc waarmee ik prima kan internetten. Bedankt voor je aanbod, waardeer het zeer. ;)
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  donderdag 21 maart 2019 @ 09:03:20 #157
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185759972
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 20:00 schreef Delenlill het volgende:
Voordat je dakloos bent geworden is er veel mis gegaan (grotendeels buiten jouw schuld om). Wat zou je nu anders doen?
Kijk nu heb ik zoveel begeleiding dat ik ze aan de oren kan trekken als er iets aan de hand is. Verder gaat het uiteindelijk om hoe we ingrijpen als mijn vrouw weer achteruit gaat (iets waar ik absoluut niet gerust op ben). Mijn dochter zou bijvoorbeeld even bij mijn zus kunnen slapen, maar dat vind ik niet ideaal. Ik heb de afspraak met de gemeente dat ik ze in dat geval bel en dan kijken zij of ze iets kunnen regelen qua hulp in huis.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_185759986
Begrijp ik de insteek van dit topic verkeerd of mag iedereen die dakloos is geweest hier vragen komen beantwoorden, en mag je ook vragen stellen aan andere users?
  donderdag 21 maart 2019 @ 09:14:20 #159
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185760147
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 20:35 schreef Postbus100 het volgende:
Hoe deed je dat eigenlijk met je behoefte enzo. Want als ik zelf in de stad loop, vind ik het al vervelend /moeilijk om een toilet te zoeken, laat staan als je er niet voor wilt betalen.

En wat at je zoal op een dag en hoe kwam je daaraan?
Toilet was inderdaad soms lastig, maar dat was vooral de eerste paar dagen. Ik kan makkelijk buiten plassen, maar mijn vrouw niet. Als vrouw kan je dan weer sneller plassen in een winkel. Daarna plaste we vooral bij de opvang, en het leek erop dat als je dakloos bent dat je dan niet kan mikken. Man man, wat stonken die toiletten elke dag! Ik maakte ze ook vaak schoon voor wat eten, maar binnen no-time kwam de stank je tegemoet. Leger Des Heils is helemaal erg, daar was de hele badkamer van pis.

Door klusjes te doen kon ik elke dag om half 1 eten. Dat werd gemaakt door een echt kok. Zonder klusje koste dat 2 euro. Best veel eten en dat moest ook wel, want je kon pas om 19.00 uur weer eten. Soms kon je geen klusje doen, omdat je een paar afspraken had of omdat de lijst al vol was. Dan was een dag best afzien.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  donderdag 21 maart 2019 @ 09:16:25 #160
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185760177
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:08 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Eigenlijk vreselijk dat er zo met mensen wordt omgegaan. Ik dacht altijd dat als je je maar op tijd meldt bij een daklozenopvang je er altijd wel een plek kan krijgen.

En dat het systeem idioot stug is kwam ik vorig jaar nog achter. Ik werk in een ziekenhuis en bij ons werd een jongeman van de daklozenopvang per ambulance binnen gebracht. Ze hadden daar het vermoeden dat hij een blindedarmontsteking had en hadden een ambulance gebeld. Prima, goed gehandeld. Op de spoedhulp werd duidelijk dat er iets anders aan de hand was en hij kon weer gaan. Wel ziek. Wel nog steeds heel veel pijn. Maar een opname was niet nodig.

Alleen was nu zijn bed op de opvang aan iemand anders gegeven. Hij kon niet terug komen. Hij moest maar buiten slapen. Ik heb met stomheid het geheel aangehoord. Ze bellen een ambu omdat ze vinden dat hij ernstig ziek is, maar hem vervolgens zeggen dat hij (ziek) maar op straat moest slapen was geen probleem. Er is toen door het ziekenhuis iets geregeld, want de opvang werkte totaal niet mee.
Dit verhaal verbaast mij niet. Zelfs met ziekenhuispapieren krijg je niets gedaan, totdat je langs bent geweest bij de straatdokter. Alsof die meer weet dan een ziekenhuis. Mijn vrouw zag eruit als een zombie, kon amper praten, maar dat maakte allemaal niets uit.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_185760220
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 08:59 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

_O- zonde dat je een ban hebt. Op het moment heb ik een oude pc waarmee ik prima kan internetten. Bedankt voor je aanbod, waardeer het zeer. ;)
OK your welcome :) heel veel succes verder!
  donderdag 21 maart 2019 @ 09:23:25 #162
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185760313
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 22:25 schreef Vollenhoven het volgende:

[..]

Ik herken je verhaal en wat je zegt klopt.

Er zijn duizenden instanties, hulpverleners en mensen die behoefte hebben aan hulp en zorg en die worden allemaal betaald van een potje. Maar het systeem werkt voor geen meter en dat komt allemaal omdat de meeste hulpverleners liever hun zakken vullen, aan politiek doen en ook overwerkt zijn
Precies, het is ook zwaar werk. Veel weerstand, ellende, opstootjes, mensen die goed lijken te gaan en toch weer afzakken en wss zelf een baas hebben die weer andere dingen wil. Onkunde bij begeleiding komt het meeste voor en ik vind het eng als zij aan de haal gaan met je dossier, want de volgende twijfelt niet aan wat er in staat, omdat ze er vanuit moeten kunnen gaan dat diegene kundig was.

Het is ook lastig. De doorstroom is heel slecht, beloftes vanuit de begeleiding kunnen niet worden nageleefd, omdat er geen huizen beschikbaar zijn. Elke week komen er verschillende nieuwe daklozen bij. Het is vaak een uitzichtloze situatie waar je vroeger nog kon zeggen: "Nog een paar maanden en je bent hier weg".
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  donderdag 21 maart 2019 @ 09:36:04 #163
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185760567
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 22:44 schreef Vollenhoven het volgende:

[..]

Wettelijk moet het, maar heey, ga maar een advocaat vinden als daklozen en iemand vinden die wilt betalen ervoor als daklozen
Die zijn er wel. Straatadvocaten. Wel handig even, misschien dat iemand dakloos wordt of is en hulp nodig heeft. Die kunnen helpen bij de problemen met opvang, gemeente en begeleiding. Op die manier kun je kijken wat voor acties je kunt ondernemen. Uiteraard hebben zij het superdruk.

Dat is sowieso mijn tip naar nieuwe daklozen. Schrijf alle afspraken op, want jij wordt eraan gehouden, maar andersom heb je niets te zeggen. Met een lijstje kun je zelfs vragen een handtekening erbij te zetten. Zorg dat je contact heb met iemand van het wijkteam in de gemeente waar je in de opvang zit. Zorg dat je contact heb met de straatdokter. Zorg ervoor dat je geen schorsingen hebt e.d. (al zul je zien dat zelfs bij geen problemen er problemen in je dossier komen. Een maat volgde precies de regels en kreeg soms bij een nieuwe begeleider te horen: "He, ik lees dat je je wel een beetje aan de regels moet houden, hoor. Een collega zei nog houd hem in de gaten".). Zorg dat je dwingend, maar netjes bent. Laat wat emotie zien, zodat ze zien dat het wat met je doet. Ga niet teveel met anderen over problemen praten, die momenten komen wel, maar het is belangrijk niet hele dagen te gaan klagen. Het werkt als een sneeuwbal.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  donderdag 21 maart 2019 @ 09:40:53 #164
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185760680
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 22:58 schreef Vollenhoven het volgende:
TS ik merk dat je veel minachting toont naar de mensen waarmee je sliep maar die in dezelfde situatie als jou zitten. Terwijl je wel verwacht dat hulpverleners respect voor jou moeten tonen.

Nederland is hard als je geen keuzes maakt, het is allemaal prima geregeld maar naar mijn idee koos je voor all in en verloor je alles. Iets wat je familie denk ik ook wel aanrekent.

Het lijkt mij politiek gezien moeilijk, geef je mensen alles dan gaat het land failliet maar behandel je mensen die het minder hebben te hard dan gaan zij failliet.

Edit: Overigens begrijp ik dat het moeilijk is voor politiek. Ik begrijp nu wat je bedoelt over minachting. Veel heb ik uitgelegd vanuit de ogen van een begeleider. Voor hen is het ook zwaar, aangezien ze met veel probleemmensen in aanraking komen. Er zijn gewoon veel mensen bij die niet willen of echt niet kunnen. Prima, een ieder voor zich, maar als mensen je wakker houden, terwijl jij de dag erna moet werken wordt dat een probleem.

Verder heb ik bevestigd gekregen wat ik altijd al dacht. Wat iemand ook doet, ze hebben allemaal hun verhaal. Het grappige is dat we juist veel respect voor elkaar hebben gekregen ondanks afkomst of strafblad. Ik weet zeker dat veel van hen alles laten vallen om mij te helpen in een gevecht oid, dat hebben we samen opgebouwd. Maar dat is normaal gesproken niet de omgeving waar ik mij in vertoef. Dat is best even wennen en spannend.
Als je denkt dat ik hier pleit voor mensen zomaar wat te geven dan heb je het mis. Ik snap niet helemaal waar je de minachting ziet, maar goed meningen kunnen verschillen. Dat we een vangnet hebben in Nederland wil niet zeggen dat het goed geregeld is. Ik zat er midden in. Sommige mensen vinden inderdaad dat ik dan alles moet slikken. Zo werkt het niet, want je blijft mens. Waarom zou ik oneerlijke situaties moeten laten gaan?

En heb je een tip voor mij wat ik volgens jou in die situatie had moeten doen? :)

[ Bericht 21% gewijzigd door VraagWatJeWil op 21-03-2019 09:50:44 ]
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  donderdag 21 maart 2019 @ 10:12:15 #165
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185761304
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2019 09:04 schreef Brood-op-de-plank het volgende:
Begrijp ik de insteek van dit topic verkeerd of mag iedereen die dakloos is geweest hier vragen komen beantwoorden, en mag je ook vragen stellen aan andere users?
Van mij mag je ook vragen beantwoorden of reageren op andere mensen. Wie weet dat een toekomstige dakloos er wat aan heeft.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Vis een optie? donderdag 21 maart 2019 @ 10:21:38 #166
70532 loveli
N
pi_185761462
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 16:44 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

Dakloos in NL is: geen inschrijfadres hebben. Ga zo maar eens een paspoort aanvragen, dat gaat niet.
De meest recente dakloze die ik ken mocht bij een bepaalde gemeente een briefadres aanvragen, juist voor dat soort zaken. Als je aan wat basic voorwaarden voldoet is een briefadres echt niet moeilijk om te regelen. Volgens mij is gemeente Rotterdam ook een locatie waar je als dakloze een briefadres kunt krijgen.
crap in = crap out
  donderdag 21 maart 2019 @ 10:24:04 #167
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185761502
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 08:57 schreef MevrouwPuff het volgende:
Hoe is het nu met je vrouw en wat is de verwachting voor haar in de toekomst met haar gezondheid?
Dat vind ik moeilijk te zeggen. Het gaat nu even goed, maar merk soms wat stappen terug. Dat is niet gek, maar erover praten gaat niet makkelijk. Ze zal niet snel toegeven dat het minder gaat. Het doet veel met haar hormonen en dat maakt alles wat lastig. Het gaat mis als ze dingen mist die om haar heen gebeuren. Ik praat er veel over met de begeleiding, maar als ik stiekem heel eerlijk ben houd ik mijn hart vast.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_185761506
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 18:14 schreef g60forced het volgende:

[..]

Kerel ik heb hier een aantal kleine laptops volledig volgestampt met Nintendo 8bit 16bit en draait zelfs alles N64 3D games perfect op de emulators... weet niet waar je woont, maar ik wil er graag 1 aan jullie kado geven! :@ het draait op een speciale WIndows XP Gamersedition... je moet er dus geen bankzaken op gaan doen, maar met Chrome of Firefox lekker FOKKEN gaat super!! Oh trouwens omdat ik mijzelf altijd uit de tent laat lokken ivm moslims heb ik op FP een BAN en ook op de DM, heb dus geen idee hoe we (mits je dat wilt) met elkaar in contact komen :')
forum@fok.nl
  donderdag 21 maart 2019 @ 10:32:09 #169
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185761636
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 10:21 schreef loveli het volgende:

[..]

De meest recente dakloze die ik ken mocht bij een bepaalde gemeente een briefadres aanvragen, juist voor dat soort zaken. Als je aan wat basic voorwaarden voldoet is een briefadres echt niet moeilijk om te regelen. Volgens mij is gemeente Rotterdam ook een locatie waar je als dakloze een briefadres kunt krijgen.
Klopt inderdaad. Je moet eerst een aantal weken in een opvang slapen, maar dat is een briefadres. Maar dan sta je niet ingeschreven bij de gemeente. Dat kan pas als je een huis hebt. Iemand vroeg of je dakloos mocht zijn in Nederland en daar reageerde ik op. Zonder briefadres is een uitkering aanvragen of paspoort niet mogelijk.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  donderdag 21 maart 2019 @ 10:39:54 #170
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_185761802
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2019 09:04 schreef Brood-op-de-plank het volgende:
Begrijp ik de insteek van dit topic verkeerd of mag iedereen die dakloos is geweest hier vragen komen beantwoorden, en mag je ook vragen stellen aan andere users?
Je mag vragen stellen aan een dakloze.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 21 maart 2019 @ 10:41:01 #171
269689 crew  Viv
pi_185761821
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 11:26 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Ik vond de eerste paar dagen leuk dat je ineens overal daklozen zag. Bijvoorbeeld; je loopt langs de HEMA en ziet dat daar zeker wel 10 daklozen zitten in het restaurant. De meeste hebben niets gekocht, maar zitten graag even warm en tussen de 'normale' mensen.
Ik vroeg me nog af: herkende je deze daklozen dan vanuit het "circuit" van Leger des Heils, nachtopvang etc, of waren het mensen die je nog nooit gezien had, maar die je toch kon herkennen als mede-dakloze?
  donderdag 21 maart 2019 @ 10:46:07 #172
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185761909
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 10:41 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik vroeg me nog af: herkende je deze daklozen dan vanuit het "circuit" van Leger des Heils, nachtopvang etc, of waren het mensen die je nog nooit gezien had, maar die je toch kon herkennen als mede-dakloze?
Die mensen kende ik uit het circuit. Een zwerver is makkelijk te herkennen, maar daklozen niet allemaal. Het verschil zie je pas als je ze weer ziet, terwijl ze niet meer in de opvang zitten. Dan zien ze er echt stukken beter uit. Ik heb in het begin genoten van al de plekken waar je je lotgenoten tegenkwam.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Vis een optie? donderdag 21 maart 2019 @ 10:52:56 #173
70532 loveli
N
pi_185762009
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 10:32 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

Klopt inderdaad. Je moet eerst een aantal weken in een opvang slapen, maar dat is een briefadres. Maar dan sta je niet ingeschreven bij de gemeente. Dat kan pas als je een huis hebt. Iemand vroeg of je dakloos mocht zijn in Nederland en daar reageerde ik op. Zonder briefadres is een uitkering aanvragen of paspoort niet mogelijk.
Ik wilde rechtzetten dat dakloos meteen betekent dat je geen paspoort kunt aanvragen. Dat briefadres kun je vanaf 10 dagen nadat je je bij de gemeente hebt gemeld krijgen (mits je nergens terecht kunt), het moet wel elk kwartaal verlengd worden. Slapen in de opvang is zelfs niet verplicht als je onder een van de uitzonderingen valt.
crap in = crap out
  donderdag 21 maart 2019 @ 11:01:53 #174
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185762157
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 10:52 schreef loveli het volgende:

[..]

Ik wilde rechtzetten dat dakloos meteen betekent dat je geen paspoort kunt aanvragen. Dat briefadres kun je vanaf 10 dagen nadat je je bij de gemeente hebt gemeld krijgen (mits je nergens terecht kunt), het moet wel elk kwartaal verlengd worden. Slapen in de opvang is zelfs niet verplicht als je onder een van de uitzonderingen valt.
Ik heb niet meegemaakt dat het elk kwartaal verlengd moet worden. In Rotterdam moet je twee weken in een opvang slapen, ik heb niets gehoord over uitzonderingen. Wil niet zeggen dat er geen uitzonderingen zijn natuurlijk. :)
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Grootste baggeraar 2022 donderdag 21 maart 2019 @ 11:03:52 #175
112333 vogeltjesdans
cry me a river
pi_185762194
Hoe denk je over de maatschappij en wat vind je ervan dat asielzoekers met open armen overal voorrang krijgen, terwijl jij dakloos was? Dat lijkt me wrang.
Op vrijdag 14 mei 2021 @ 23:33 schreef Joopklepzeiker: Zonder twijfel is @vogeltjesdans de grootste smaakmaker en intelligentste persoon van heel KLB.
  donderdag 21 maart 2019 @ 11:06:58 #176
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_185762249
Ik heb het hele topic gelezen! Als ik het goed begrepen heb, heb je geluk gehad dat je nooit buiten hoefde te slapen. Als dat wel moest, waar zou je dan heen zijn gegaan (ik kom ook uit Rotterdam)?

Verder doet je verhaal mij veel en word ik er een beetje emotioneel van. Ik ben niet dakloos, maar mijn ouders hadden het nooit breed en ik nu ook nog niet door allerlei omstandigheden. Ik zie het niet zo snel gebeuren dat ik dakloos raak (*klopt af), maar ik ben altijd op mijn hoede (geweest) voor armoede en dus dakloos worden (soort Zwaard van Damocles). Dat is een angst die altijd zal heersen. Heb jij die angst ook altijd gehad en zag jij dit, pak 'm beet, vijf jaar geleden aankomen? Of dacht je dat je wel goed zat als coach en waren je zieke vrouw en het niet kunnen aanvragen van een bijstandsuitkering dingen die je niet zag aankomen?

En als je terug kon in de tijd, welke voorbereidingen had je getroffen om niet dakloos te worden? Of was het onvermijdelijk?

Dikke knuf van een mede-Rotterdammer. *; Het allerbeste, gozert! O+
  donderdag 21 maart 2019 @ 11:13:07 #177
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185762375
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 11:03 schreef vogeltjesdans het volgende:
Hoe denk je over de maatschappij en wat vind je ervan dat asielzoekers met open armen overal voorrang krijgen, terwijl jij dakloos was? Dat lijkt me wrang.
Ik denk niet dat ik anders denk over de maatschappij dan voordat ik dakloos werd. Vluchtelingen zullen ook wel een verhaal hebben en eerst moeten vertoeven in een opvang. Niet gek dat daar soms wat misgaat, want zet veel verschillende mensen gedwongen bij elkaar zonder dat ze iets kunnen doen en je krijgt wrijvingen. Dat heb ik ook genoeg in de daklozenopvang gezien. Hoe meer mensen hoe sneller gezeik.

Het was grappig om te zien dat juist veel daklozen met buitenlandse roots daar een felle mening over hadden. Het 'asielzoekersprobleem' leeft in alle lagen van de samenleving. Ik ben in ieder geval blij dat ik geen asielzoeker ben, maar kan mij wel voorstellen dat die zich ook rot voelen, aangezien iedereen nog meer op je neerkijkt dan als dakloze.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_185763026
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2019 10:24 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

forum@fok.nl
hoe bedoelt u? :@
  Grootste baggeraar 2022 donderdag 21 maart 2019 @ 12:21:59 #179
112333 vogeltjesdans
cry me a river
pi_185763598
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 11:13 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

Ik denk niet dat ik anders denk over de maatschappij dan voordat ik dakloos werd. Vluchtelingen zullen ook wel een verhaal hebben en eerst moeten vertoeven in een opvang. Niet gek dat daar soms wat misgaat, want zet veel verschillende mensen gedwongen bij elkaar zonder dat ze iets kunnen doen en je krijgt wrijvingen. Dat heb ik ook genoeg in de daklozenopvang gezien. Hoe meer mensen hoe sneller gezeik.

Het was grappig om te zien dat juist veel daklozen met buitenlandse roots daar een felle mening over hadden. Het 'asielzoekersprobleem' leeft in alle lagen van de samenleving. Ik ben in ieder geval blij dat ik geen asielzoeker ben, maar kan mij wel voorstellen dat die zich ook rot voelen, aangezien iedereen nog meer op je neerkijkt dan als dakloze.
Maar vond je het niet storend dat asielzoekers voorrang krijgen met allerlei hulp en gratis middelen toegewezen krijgen terwijl jij het maar zelf moet zien te redden?
Op vrijdag 14 mei 2021 @ 23:33 schreef Joopklepzeiker: Zonder twijfel is @vogeltjesdans de grootste smaakmaker en intelligentste persoon van heel KLB.
pi_185763619
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 11:03 schreef vogeltjesdans het volgende:
Hoe denk je over de maatschappij en wat vind je ervan dat asielzoekers met open armen overal voorrang krijgen, terwijl jij dakloos was? Dat lijkt me wrang.
GPWV
<a href="http://i.imgur.com/iq5BYAk.gif" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://i.imgur.com/iq5BYAk.gif&lt" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >http://i.imgur.com/iq5BYAk.gif<</a>;/a>
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 21 maart 2019 @ 12:27:13 #181
269689 crew  Viv
pi_185763670
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 08:54 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Ja kinderopvangtoeslag viel weg en we moesten nog wat terugbetalen ook. We hadden ook nog eens 3 maanden opzegtermijn en moesten dat ook doorbetalen. Verschillende keren aangegeven dat ik dat niet kon betalen, maar regels zijn regels. Ik begrijp het wel, anders loopt men inkomsten mis. Eigenlijk krijgen we nog een bedrag van de belasting (4000 euro), maar dat krijgen we pas als de kinderopvangtoeslagschuld is betaald.
Ik doelde eigenlijk op de opvang zelf, dat het voor jullie als gezin een stuk zwaarder werd toen dat wegviel. Zowel in praktische zin: jouw zieke vrouw die overbelast werd met hele dagen zorgen voor jullie dochter, als ook mentaal: je zat waarschijnlijk een stuk prettiger op het werk toen je wist dat je dochter in ieder geval in goede handen was. Dat het ook financieel een mokerslag is geweest had ik me nog niet gerealiseerd. :X
pi_185764029
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 09:40 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

Als je denkt dat ik hier pleit voor mensen zomaar wat te geven dan heb je het mis. Ik snap niet helemaal waar je de minachting ziet, maar goed meningen kunnen verschillen. Dat we een vangnet hebben in Nederland wil niet zeggen dat het goed geregeld is. Ik zat er midden in. Sommige mensen vinden inderdaad dat ik dan alles moet slikken. Zo werkt het niet, want je blijft mens. Waarom zou ik oneerlijke situaties moeten laten gaan?

En heb je een tip voor mij wat ik volgens jou in die situatie had moeten doen? :)
De bijstand in maar ja dat betekent dat je vrouw misschien terug moet. Harde concessie waar niemand voor zou kiezen, maar misschien dat zij daar wel goed kan worden opgevangen en dat er later een andere oplossing gekozen kan worden.

Scheiden ook geen optie? Dan ben je voor de wet niet meer bij elkaar maar volgens mij krijgt je vrouw dan ook weer problemen met haar visum.
pi_185764048
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 10:21 schreef loveli het volgende:

[..]

De meest recente dakloze die ik ken mocht bij een bepaalde gemeente een briefadres aanvragen, juist voor dat soort zaken. Als je aan wat basic voorwaarden voldoet is een briefadres echt niet moeilijk om te regelen. Volgens mij is gemeente Rotterdam ook een locatie waar je als dakloze een briefadres kunt krijgen.
Als ik het goed begrijp kwam TS uit een dorp waar ze dit soort dingen niet geregeld hebben.
pi_185764999
Misschien is dit een rare vraag, maar heb je er spijt van dat je vrouw uit het buitenland komt? Had je dat achteraf misschien liever niet gewild, omdat zij het onmogelijk maakte voor jou om een uitkering aan te vragen?
  Vis een optie? donderdag 21 maart 2019 @ 13:43:11 #185
70532 loveli
N
pi_185765181
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 12:49 schreef Vollenhoven het volgende:

[..]

Als ik het goed begrijp kwam TS uit een dorp waar ze dit soort dingen niet geregeld hebben.
Elke regio heeft een gemeente waar dat wel kan, voor het dorp van TS zal dat Rotterdam zijn geweest.
crap in = crap out
pi_185765410
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2019 13:33 schreef Krollie het volgende:
Misschien is dit een rare vraag, maar heb je er spijt van dat je vrouw uit het buitenland komt? Had je dat achteraf misschien liever niet gewild, omdat zij het onmogelijk maakte voor jou om een uitkering aan te vragen?
het is niet aan mijn gericht maar wil even wat ander licht erop schijnen :) excuses

dat is een zeer tricky vraag ... maargoed weet hoelang ze al samen zijn voordat t kind kwam, maar aangezien die al 4jaar is maakt dat t lastiger... als ze geen kinderen hadden en wellicht 1jaar samen dan hadden ze wellicht de stekker dr uit kunnen trekken, nu hebben ze infeite geen keus omdat ze de andere niet in de steek durven laten om t een zo grof te zeggen ... ik zit met mijn 7jaar ook in een situatie waarvan ik denk dat mijn vriendin soms uit medelijden bij me blijft, terwijl ze inmiddels al paar maandjes dr NL paspoort heeft... je weet t niet, bedoel vraag jezelf af wat zou jij doen... nu heeft zijn vrouw weinig te kiezen omdat ze zowat doodziek is... dus t is compleet anders, maar ik kan me voorstellen dat je veel met elkaar heb gedeeld en niet wilt of kan opgeven... terwijl het soms voor beide partijen misschien toch wel beter is... iets wat misschien zijn familie als semi-buitenstaander zo ziet :( lijkt me vreselijk, mijn moeder is t enigste wat ik overheb en die is gek op mn meisje alleen begrijpt ze soms ook niet waarom ze bepaalde keuzes maakt... maar ze probeert dat te respecteren

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2019 13:56:46 ]
pi_185770176
Een vraag heb ik niet.
Ik vind wel, dat je samen met je vrouw en je dochter samen 3 toppers zijn.

Vanuit een sleur, terug de maatschappij in. Top!
pi_185772923
Wat deed de vrouw van de gemeente die jullie hielp beter dan de andere hulpverleners? Was dit een maatschappelijk werker of sociaal raadsvrouw?
No. I don't drink vodka every day. And it's so close today...
pi_185774106
Heb je weleens op straat moeten plassen/poepen?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_185775409
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 15:50 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

Het probleem is dat we het allebei vinden. In het verleden heb ik wel eens moeite gehad met mijzelf te verzorgen. Ik was toen 18-24 jaar. Dat nemen ze vandaag de dag nog steeds mee. Toen we in de situatie kwamen was ik heel erg blij dat mijn zus en zwager mijn dochter wilde opvangen. Toen hebben we de afspraak gemaakt dat we er samen wel uitkomen kwa contact en bezoek. Toen dacht ik dat we op 1 lijn zaten. Helaas hebben ze geprobeerd om onze dochter bij ons weg te houden omdat ze geen vertrouwen hadden, gebaseerd op dingen zoals: Zus van mijn vrouw stuurt bericht hoe het met mijn vrouw gaat, omdat ze al twee maanden niets had gehoord. De relatie tussen mijn vrouw en haar zus is prima en het was altijd al zodat ze soms maanden niets zeiden. Dat geeft mijn zus dat op als reden waarom ze geen vertrouwen heeft in dat we klaar zijn voor onze dochter.

Soms reageer ik gelaten, maar steeds vaker boos. Dat laatste is gezien door gemeente Rotterdam, want die zaten er bij. Die vonden het ook vreemd van mijn zus, maar die heeft weer pleegzorg achter haar staan. Het brengt allerlei spanningen in de familie. Mijn ouders zitten er soms midden in, maar die gaan dan weer berichten sturen naar mijn vrouw dat ze niet genoeg voor haar dochter heeft gedaan..

Ze zullen vast denken dat ik ze in de steek heb gelaten, maakt ze weinig uit of ik zo denk, want ik ben de dakloze.
Neem het je zuster niet al te kwalijk, ik denk dat ze echt het allerbeste voor heeft met je dochter. Zo'n klein meisje (4 jr?) verdient het om in alle veiligheid en zorgeloos op te groeien. Daar is in een opvang of op straat natuurlijk geen sprake van, dus ik denk dat het voor je dochter goed is geweest om tijdelijk bij je zus te kunnen 'logeren'.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 00:06:57 #191
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_185778909
Heb je gisteren gestemd en zo ja, welke partij en waarom?

Wat vind je van dit plan?
https://www.google.nl/amp(...)et-kan-zo-niet%3famp
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 00:57:06 #192
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_185779449
1) In welke mate liep je aan tegen bureaucratie, van het kastje naar de muur gestuurd worden.. en bijvoorbeeld idiote boetes die je toch niet kon betalen.

2) Zou jij destijds geholpen zijn met iemand die ambtelijke muren kon neerhalen... en de weg wist in de ambtelijke wereld... eenvoudig gezegd: een regelaar (fixer) die voor jou doet, wat je zelf niet meer kan, als je "murw geslagen" geen hoop of energie meer hebt?

Verder veel goeds gewenst kerel! Moge het leven je verder mee zitten!
pi_185779671
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2019 21:04 schreef superniger het volgende:
Heb je weleens op straat moeten plassen/poepen?
Is al antwoord op gegeven, even terug scrollen...
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 08:48:03 #194
481523 verified  VraagWatJeWil
Wat jij wil!
pi_185781242
Mensen, bedankt allemaal voor de mooie reacties. Ik heb zo een afspraak bij het jeugdberschermingsplein. Nieuwe instantie, veel op het spel. Verder kan het zomaar zijn dat ik langs het ziekenhuis ga met mijn vrouw, want ik zie haar weer achteruit gaan en wil er dit keer snel bij zijn.

Ik zal later vandaag en morgen alle vragen beantwoorden. :)
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  vrijdag 22 maart 2019 @ 09:35:57 #195
379283 LittleBrownie
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_185781893
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 08:48 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Mensen, bedankt allemaal voor de mooie reacties. Ik heb zo een afspraak bij het jeugdberschermingsplein. Nieuwe instantie, veel op het spel. Verder kan het zomaar zijn dat ik langs het ziekenhuis ga met mijn vrouw, want ik zie haar weer achteruit gaan en wil er dit keer snel bij zijn.

Ik zal later vandaag en morgen alle vragen beantwoorden. :)
Succes! Ik hoop dat het snel goed komt O+
[i] When you try your best but you don't succeed. When you get what you want but not what you need. [/i]
  vrijdag 22 maart 2019 @ 09:37:01 #196
379283 LittleBrownie
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_185781912
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 11:54 schreef g60forced het volgende:

[..]

hoe bedoelt u? :@
Mail even naar forum@fok.nl en zij brengen jou in contact of regelen het met de TS ;)
[i] When you try your best but you don't succeed. When you get what you want but not what you need. [/i]
pi_185783051
Wat zijn de dingen in het (niet-dakloze) leven die je extra waardeert nu je ook de andere kant hebt meegemaakt?
  Moderator vrijdag 22 maart 2019 @ 10:57:16 #198
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_185783218
Heb even niet alles gelezen, maar krijg je nu hulp van de kredietbank/bewind/schuldhulp? Is het nu enigszins stabiel te noemen of zijn er nog veel drempels en hobbels te nemen?
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 22 maart 2019 @ 11:31:16 #199
269689 crew  Viv
pi_185783758
In overleg met @Bosbeetle en TS ben ik aan het kijken of we vanuit FOK! ervoor kunnen zorgen dat TS met zijn gezin naar de Efteling kan! O+ Vind je het leuk om hieraan bij te dragen, stuur mij dan even een DM of PM!
pi_185784177
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 16:44 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]

Dakloos in NL is: geen inschrijfadres hebben. Ga zo maar eens een paspoort aanvragen, dat gaat niet.
Die wil je niet als je dakloos bent, je wilt gewoon met rust gelaten worden. Niet dat er iemand van de gemeentepolitie komt die je verteld dat je moet oprotten en die je snachts verplicht in eoa opvang propt. Of op koningsdag je afvoert en ga zo maar door.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')