abonnement Unibet Coolblue
pi_185534590
:* voor alle mama’s met zware nachten Spees, Loj, Jagar, Aure, Duman :* Het is echt slopend }:| Ik herken heel erg de tweestrijd tussen enerzijds veiligheid & geborgenheid bieden en anderzijds zo leer je het nooit. Ik ga hier ook maar langzaam aan proberen of op eigen kamer slapen nog effect heeft voor het vele wakker worden.
Ik snap ook niet zo goed hoe die baby’s met zo weinig slaap kunnen. Draakje sliep pas 22.30 uur, drinksessie van half 1-1 uur, hij was wakker van half 3-half 5 en om 7 uur weer drinken en moesten we eruit, dus dat is 6 uurtjes slaap voor de kleine Draak.

Duman :o Je kleintje bijna 1 al! Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

Wat een goede update NJ O+

Geniet ervan Peetjur O+

Ach Jip blijft ook maar aanmodderen. Gelukkig wel enigszins vrolijk! Hopelijk snel koortsvrij :*

Priem sneu he als ze zo huilen en ne weet niet waarom. Draakje zat zaterdag ook niet lekker in zn hum.
pi_185534604
quote:
2s.gif Op maandag 11 maart 2019 08:34 schreef PriemGirl het volgende:

Hier wel een onstuimige Tijn met dit net zo gekke weer van afgelopen weekend. Hele zaterdag enorm onrustig, nooit helemaal tevreden en ook nooit helemaal verdrietig :') 's Avonds uit het niets plots weer een uur huilen, wat resulteerde in ik die meehuilde want zo ken ik hem niet (en ze gewoon niet kunnen vertellen wat er nu daadwerkelijk dwars zit). Maar daarna kwamen er alweer wat lachjes te voorschijn en ging ie toch weer slapen. Wel 5x wakker maar vannacht was dat maar 1x weer. Geen idee.. Kan ook geen tandjes voelen en hij is verder niet koortsig. Vanmorgen lag hij weer heerlijk te kirren na zijn flesje en lijkt alles weer prima.
Troost je, hier precies hetzelfde met M. Wij zijn sinds dit weekend ook ineens wat meer bezig met M omdat hij sneller uitgespeeld is, meer aandacht wil, meer wil drinken, moeilijker in slaap komt enz. Meer jammeren en huilen, weinig lijkt goed. Hopelijk stelt het je gerust dat het hier net zo is :* Ik verdenk hem van een groeispurt/sprongetje. Hij is ineens zichtbaar langer geworden en ik merk steeds meer nieuwe dingetjes aan hem (slaan/gooien met dingen, stemmetje nog meer uitproberen door te gillen en door 'prrrwtt' te doen, knietjes onder de billetjes trekken). Je vrolijke, relaxte Tijn komt echt wel weer terug :*

Dikke :* voor alle slechte slapers. Ik heb geen tips of ervaringen. Maar ik kan me heel erg goed voorstellen dat je na een x aantal maanden slaapgebrek flink op je tandvlees loopt. Gaan jullie ook wel eens op een ander moment van de dag extra liggen/bijslapen?

Aure, wat naar dat het maar door blijft gaan bij jullie. Arme Jip :*

Duman, U al bijna 1 joh! Wauw! Ik geniet altijd van zijn mooie snoetje. En gefeliciteerd met jullie nieuwe huis :) Klinkt inderdaad als een drukke tijd voor jullie. Een verhuizing ruimt wel altijd lekker op vind ik :)
pi_185534679
Nou Peace ik vermoed idd hier ook iets van een sprongetje o.i.d. Hij heeft een tijdlang slecht gedronken; en nu hebben we sinds vorige week ook nr 3 speen en hij lijkt ook weer wat meer te willen drinken. Vandaag alleen thuis met hem dus ga eens kijken hoe hij reageert op alles. Heb expres niks gepland omdat ik hem even in de gaten wil houden hoe hij reageert op vanalles om hem heen en idd of hij wellicht iets 'nieuws' nodig heeft om te ontdekken? Of meer wil drinken (dus flesjes van 210/7 dan maar?) offf...

En als je het over de 'duivel' hebt hihi :D Er is iemand wakker :D
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_185534750
Ah Spees, ik heb geen tips of verhalen, alleen een knuffel! Ik hoop dat het snel beter gaat.
Neeee Aure, die Jip. Dat stomme weer ook, van mij mag die zeikregen weg en wegblijven. De virussen blijven zo hangen nu. Hopelijk knapt hij snel op.
Dat gaat snel DUMAN, wat een geregel dan he. En hallo, U bijna 1 jaar? Doe normaal joh.

Vraagje: Juul is nu dus 8 maanden en drinkt 3 flessen. We bieden water aan in haar fles en in een oefenbeker. De fles wil ze niet, die is duidelijk alleen voor melk. De beker kan natuurlijk maar dan moeten we steeds een slokje aanbieden. We hebben een Nuby tuitbeker. Maar Ze bijt steeds in de tuit in plaats van drinken (deze https://www.mamaloesbabys(...)et-tuit-240-ml-10052).
Kortom wat gebruiken jullie om water/thee/diksap aan te bieden?
  maandag 11 maart 2019 @ 09:11:33 #30
319308 Tink89
To live is to dance
pi_185534837
Aure, het houdt maar niet op he... -O-

Peejtur, welkom, gefeliciteerd en wat klink je verliefd O+

DUMAN, een nieuw huis, wat leuk! Gefeliciteerd *O*

Spees, ik heb geen tips voor je, helaas. Prul slaapt (Fokwet, scheer je weg) best redelijk.

Gisteren heeft ze wel de hele dag af en aan gehuild, scheten gelaten, gegeten en gehuild. Uiteindelijk poepte ze om half zeven eindelijk (na een hoop masseren van haar billetjes, aaien van haar buikje en fietsen met haar benen) en viel ze na een halve fles en de rest borst in diepe slaap. Het arme kind had zo'n buikpijn... Zouden jullie daarmee naar de dokter gaan? Ze is nu 16 weken en heeft bij vlagen echt bizar veel pijn (krijsen tot ze paars schiet tot ze eindelijk een scheet kan laten of kan poepen). Ze is drie weken geleden nagekeken en toen was ze oke. Ze krijgt 2 flessen per dag en verder borstvoeding (waarvan de productie - scheer je weg, Fokwet - eindelijk een serieuze boost gehad heeft). Gisteren heeft ze de hele dag gedronken en er was ook de hele dag bv genoeg. Alleen voor het slapen twijfelde ik en heeft ze een half flesje (50 ml ofzo) gehad en de late avondvoeding was een fles...

Exode, mijn neefje en nichtje drinken uit zo'n 360 graden beker. Die beten ook op de tuit.

En Priem, ik was erg pro cosleeper, maar we sliepen er alledrie niet goed bij. Na 8 weken is prul naar haar eigen kamer verhuisd en zij, mijn man en ik slapen alledrie beter. Ik ben nog steeds altijd bij haar voor ze huilt (dunne muren hier, ik hoor ieder geluidje), maar zit niet meer rechtop in bed van ieder zuchtje.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_185535183
Ach, Aure. Arme Jip. Sterkte voor jullie!

Ik heb goede dingen gelezen over een Munchkin beker, die ga ik kopen. O drinkt nog bijna geen water, daar moet eens verandering in komen.

Boh, vannacht was weer prut. Wakker van 22.45-01.30. Daarna nog om 02.30, 03.45 en klaar voor de dag om 06.00. Ok, onder andere die lange tijd wakker kwam door mijn man, die boos op me werd (nadat ik boos op hem werd), en vol het licht aan deed. Het is echt tijd dat de nachten wat beter gaan, het breekt wel een beetje op. Ik zou zelfs drie nachtvoedingen niet erg vinden, als ik hem na 10 minuten drinken weer in z’n bedje zou kunnen leggen en hij rustig verder slaapt. Nu drinkt hij minstens 20 minuten, en als ik hem dan in z’n bedje leg dan wordt hij eerst 3x wakker en dan valt hij uiteindelijk in een diepe slaap. En als ik hem naast me laat liggen accepteert hij niet dat hij niet de hele nacht mijn tepel in z’n mond mag.
pi_185535185
Tink, wat hier helpt als Jip moeite heeft met poepen is een buikmassage. Je hebt verschillende technieken, ik doe techniek 4 in dit filmpje:

Exode, wij hebben de munchkin miracle 360 cup. Daaruit drinkt ie best prima. We moeten hem wel nog af en toe helpen omdat ie niet altijd snapt dat hij de beker een beetje moet kantelen.
  maandag 11 maart 2019 @ 09:45:24 #33
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_185535292
Ooh jongens; ik hoorde gisteren iets en ik ben nog steeds in shock.. Ik sprak een moeder van een kindje van 3 mnd. Ze was verbaasd dat Daan nog niet doorsliep. Ze zei letterlijk: ‘ook niet met een speentje?’ Mijn antwoord ‘nee’. ‘Ooh ja ik heb gewoon een paar nachten volgehouden. Ze kreeg gewoon niks van me, pas om half 8 weer’ Mijn hart huilt nog steeds een beetje ;(
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_185535547
Welkom Peejtur, en gefeliciteerd, wat praat je mooi over je dochter O+

Exode, wat fijn dat Juul het zo goed doet! En wat goed dat ze wel wil drinken uit een beker, een flesje is natuurlijk voor baby's en dat is ze heul nie meer :+ Wij hebben ook een Nuby drinkbeker en hier wordt ook voornamelijk op de tuut geknauwd, dus effectief drinken doet ze er nog niet uit. Ik geef tussendoor ook zoveel mogelijk water uit een normale beker, dat werkt het beste.

Aapie, wat klink je heerlijk verliefd O+ En wat heerlijk dat je de jongens overal mee naartoe kan nemen! Dat is ook zoveel prettiger voor jullie zelf. Vrienden van mij houden al vanaf de geboorte vast aan de slaapjes in het eigen bed, die zitten dus ook al vanaf geboorte praktisch gebonden aan huis. Een eenvoudig uitstapje als even naar het park moet al volledig om de slaapjes en het drinken worden heen gepland. Alleen doen zij het niet omdat hun kind dat nodig heeft maar omdat ze zeggen dat het kind het nodig heeft. Terwijl ze het er zo moeilijk mee maken voor zichzelf. Dan ben ik altijd weer blij met het feit dat vrouwlief en ik daarin zoveel flexibeler zijn, maar ook dat het mogelijk is met onze kinderen om daar flexibel in te zijn. Want soms kan dat gewoon niet, en dat lijkt mij heel moeilijk.

Ik zie een zittend spookje, wat goed! O+

Wolken, wat sneu dat Bikkel zoveel last heeft van zijn holtes, beterschap voor hem! Hopelijk kan een KNO arts inderdaad uitkomst bieden.

Spees, wat naar dat O zo slecht slaapt, ik kan mij voorstellen dat het jou helemaal opbreekt. Ik vrees dat ik je niet bepaald gerust kan stellen. Vlokje is nu ruim 9 maanden en slaapt nog steeds naast mij in bed en vaak zelfs in mijn armen, omdat het 's avonds niet lukt om haar weg te leggen in haar eigen bed. Overdag gaat het vreemd genoeg dan wel weer prima. Ik heb het opgegeven om het te proberen, omdat ze haar grote zus standaard wakker huilt bij pogingen haar in haar eigen bed te leggen en omdat ik die strijd gewoon niet aan wil gaan. Ik hoop dat ze het uiteindelijk gewoon een keer uit zichzelf gaat doen, en anders slaapt ze op haar 15e nog steeds bij ons :X :')
Misschien wel een kleine geruststelling, mijn peuter sliep ook héél slecht en eindige elke nacht tussen ons in omdat het krijsen en brullen was in haar eigen bed. Dat heeft bij periodes geduurd tot ze 1,5 was, toen is ze een weekje elke avond bij opa en oma gaan slapen in verband met de geboorte van Vlokje en daarna sliep ze spontaan elke nacht in haar eigen bed, zonder strijd. Bij vlagen gaat het nu nog steeds niet goed, maar de meeste nachten gaat het gelukkig heel goed tegenwoordig. Wat uiteindelijk de trigger is geweest weet ik niet, maar het kan dus een langdurige fase zijn waar wel echt een einde aan komt.
Sterkte voor jou :*

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis Duman, wat ontzettend gaaf en spannend! *O* En U gewoon alweer bijna 1 jaar, wat gaat de tijd enorm snel.

Aure, Jip weer koorts, het zit hem (en jullie) echt niet mee. Het doet mij denken aan mijn peuter, die is ook vanaf dat ze baby is zo'n beetje non stop ziek. Al drie longontstekingen gehad, non stop oorontstekingen, RS virus, chronisch verkouden. Zij krijgt over een paar weken buisjes en haar neusamandel gaat eruit, haar keelamandelen zullen waarschijnlijk volgen als ze drie wordt want daarvoor is ze nu nog te klein. De artsen geven bij haar aan dat dit de problemen als het goed is gaan verhelpen, het schijnt vaak voor te komen bij kleine kinderen en dat ze daardoor heel vaak ziek zijn. Misschien zou zoiets ook bij Jip aan de hand kunnen zijn? Het probleem bij hem is dan wel weer dat hij nog zo klein is, dat maakt het nog lastiger ;(
Hopelijk knapt hij in ieder geval snel weer op en blijft hij dan beter, zal voor jullie soms ook slopend zijn (althans, dat was (en is het soms nog steeds) het voor ons wel) :*

Priem, wat zielig dat Tijn zo onrustig is, moeilijk is dat om je kindje zo overstuur te zien. Misschien dat er toch tandjes doorkomen, ook al voel je ze nog niet. Soms kunnen ze er ruime tijd van tevoren al last van hebben omdat het zakken van een tandje al pijn doet, dus nog voordat het tandje ook daadwerkelijk door is. Tandjes of niet, hopelijk knapt hij snel weer op!

Peace. updates voor M! *O* Het klinkt alsof hij al hard op weg is om te leren kruipen, de knapperd. Moeilijk dat zo'n sprongetje vaak gepaard gaat met onrust en huilen, maar als je daarna ziet wat je ervoor terug krijgt is het toch ook wel weer heel mooi O+

Tink, wat zielig zoveel pijn en krampjes. Vlokje heeft er ook bij vlagen meer last van gehad in het begin, maar paars aanlopen deed ze nooit. Dat klinkt wel heel heftig en daar zou je de dokter best voor mogen bellen, al is het alleen al voor advies. Heb je anders al eens een osteopaat overwogen?

Jagar, :* voor je slechte nacht(en).

Nouk, daar gaat mijn hart ook wel een beetje van huilen. Doet mij denken aan een stukje dat ik eens las, geschreven vanuit het perspectief van de baby. Dat hij huilde om aandacht en dat niet kreeg, en uiteindelijk stopte met huilen omdat hij wist dat het geen nut had. De boodschap daarvan was dat een baby 'trainen' om niet meer te huilen, er dan wel voor kan zorgen dat het stopt met huilen maar dat daarmee wel voorbij wordt gegaan aan de behoefte. Omdat je een kind gewoon aanleert dat het niet gehoord wordt als het huilt. Toen ik dat las brak mijn hart echt in duizend stukjes ;(

Vlokje had gisteren weer 1 dagje koorts, maar dat was vandaag even snel weer over. Toch maar naar de opvang gebracht dus, hopelijk houdt ze het vol. Verder was ik even vergeten hoe naar de fase kan zijn waar ze nu in zit, maar daar word ik nu dagelijks aan herinnerd. Ze trekt zich overal aan op, wil staan en lopen, maar wiebelt nog zo erg dat ze daarbij ook voortdurend valt. Ze is zo snel als de wind met kruipen, 1 seconde onoplettendheid en ze heeft weer een handvol kattenbrokken in haar mond gestouwd of probeert de stopcontactbeveiliging eruit te wrikken met haar kleine vingertjes. Dit weekend is ze 2 keer op haar hoofd gevallen omdat ze vergat dat ze nog niet los kan lopen, is peuter op haar vingers gaan staan en ik minstens een aantal keer bíjna op haar vingers gaan staan omdat ze opeens achter me zat als ik me om wilde draaien. Ik vrees ondertussen dus bijna dagelijks voor het leven van mijn baby :|W
  maandag 11 maart 2019 @ 10:11:37 #35
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_185535615
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2019 09:03 schreef exode het volgende:
Ah Spees, ik heb geen tips of verhalen, alleen een knuffel! Ik hoop dat het snel beter gaat.
Neeee Aure, die Jip. Dat stomme weer ook, van mij mag die zeikregen weg en wegblijven. De virussen blijven zo hangen nu. Hopelijk knapt hij snel op.
Dat gaat snel DUMAN, wat een geregel dan he. En hallo, U bijna 1 jaar? Doe normaal joh.

Vraagje: Juul is nu dus 8 maanden en drinkt 3 flessen. We bieden water aan in haar fles en in een oefenbeker. De fles wil ze niet, die is duidelijk alleen voor melk. De beker kan natuurlijk maar dan moeten we steeds een slokje aanbieden. We hebben een Nuby tuitbeker. Maar Ze bijt steeds in de tuit in plaats van drinken (deze https://www.mamaloesbabys(...)et-tuit-240-ml-10052).
Kortom wat gebruiken jullie om water/thee/diksap aan te bieden?
3 euro rietjesbeker van de Wibra :D

Ik was ook aan het kijken voor een veel te dure antilek geval beker, maar mijn moeder had voor daar de rietjesbeker gekocht en het werkt super goed en lekt amper. Gebruiken we nu al 2 maanden volgens mij (overigens alleen water hier, sap vind ik niet nodig & thee nog steeds niet geprobeerd :+ ).
pi_185535721
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2019 10:11 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]

3 euro rietjesbeker van de Wibra :D

Ik was ook aan het kijken voor een veel te dure antilek geval beker, maar mijn moeder had voor daar de rietjesbeker gekocht en het werkt super goed en lekt amper. Gebruiken we nu al 2 maanden volgens mij (overigens alleen water hier, sap vind ik niet nodig & thee nog steeds niet geprobeerd :+ ).
Die kunnen we wel even testen, we hebben rietjesbekers van de Hema liggen. Maar Juul kiept alles om nog, die dingen zijn niet bepaald antilek. Ach, kunnen we daarna meteen dweilen. _O-
pi_185535854
Als die munchkin beker op de grond valt ligt er ook altijd wel een beetje water. Het fijne aan die beker vind ik dat het drinkt als een normale beker/mok/glas, het heeft geen tuitje of rietje. Afgekoelde (kruiden)thee doen we er ook wel eens in. Verveine is een hit momenteel.
  maandag 11 maart 2019 @ 10:49:29 #38
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_185536200
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2019 10:29 schreef Aure het volgende:
Als die munchkin beker op de grond valt ligt er ook altijd wel een beetje water. Het fijne aan die beker vind ik dat het drinkt als een normale beker/mok/glas, het heeft geen tuitje of rietje. Afgekoelde (kruiden)thee doen we er ook wel eens in. Verveine is een hit momenteel.
Hier gebruik ik ook wel af en toe in een glas, maar wat ik lastig vind is als hij aan tafel zit & niet begrijpt dat zijn hoofd helemaal naar achter moet om te drinken + de kinderstoel is daar gewoon niet voor gemaakt (hoge achterkant enzo).
  maandag 11 maart 2019 @ 10:52:09 #39
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_185536256
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2019 10:53 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]

Ik vond ze heel erg fijn, maar alvast een waarschuwing: ze gaan kapot bij kruipen over een ruwe ondergrond (in ons geval stenen tegelvloer met voegen). Dat gebeurt waarschijnlijk bij al dat dunne wollen spul ongeacht het merk, maar ik had er niet bij stil gestaan tot het al te laat was. :')

ZZ heeft nu alleen nog een Dilling setje sokken+legging+trui bij wijze van thermo onderlaagje in de winter(vakantie).
Bedankt! Ik kreeg net een mail dat de bestelling verzonden is en ben erg benieuwd.

DUMAN, gefeliciteerd *O*!

Spees, hier ook een baby die wat moeilijker slaapt maar het is nog goed te doen. Helaas geen tips, maar uiteindelijk komt ook dat wel weer goed.

:* voor alle ouders met zware nachten en Jip. Manneke toch.

Tink, lastig.. Je kunt altijd even naar de praktijk bellen en overleggen of het nodig is dat ze nog een keertje gezien wordt.

Dat laten huilen... I. mag best eventjes huilen als ik hem net op bed heb gelegd, maar zodra het wat serieuzer wordt of langer dan een paar minuten duurt kom ik toch de ruimte binnen. Het past niet bij me om hem te laten huilen met als doel dat hij daar een lesje uit haalt. Mijn schoonmoeder zei laatst dat we hem gewoon moesten laten liggen, want dan houdt hij vanzelf wel op. "Hij is jullie gewoon aan het bespelen". Kind was toen 5 maanden oud. Daardoor vind ik het ook niet heel prettig om hem daar te brengen. Ik vraag me dan toch af of ze hem inderdaad laat huilen of dat ze toch aanhoudt wat wij doen.

We willen trouwens bijna gaan starten met bijvoeding. Merk dat ik het wat lastig vind. Rapley had de voorkeur, maar eigenlijk eten we vaak dingen die ik niet zo geschikt acht voor een baby. Zeker niet een baby die pas net begint. Hoe doen jullie dat? (Een (pittige) curry bijvoorbeeld, courgettekoekjes, dat soort dingen.)
pi_185536337
wij doen nog steeds een mix van rapley en potjes, Helsinki. Als we iets niet geschikts eten krijgt hij een potje, of als hij het duidelijk niet lekker vind ook. Gister hadden we zoete aardappel frietjes, en ik dacht dat hij het geweldig zou vinden, maar niet. Dus een potje. Heel simpel. Iets als courgette cakejes krijgt hij gewoon.
pi_185536479
Hier ook een mix en dat gaat prima. Altijd wel potjes op voorraad. Soms vergeet ik wel eens vers fruit te halen dus dan krijgt ie ook uit een potje. Savonds eet ie wel steeds vaker met ons mee nu, behalve op opvangdagen. Dan eten ze daar warm met lunch dus krijgt ie bij ons een boterham.
pi_185536670
Wij hebben 2 luxe kindjes, B bliefde geen potjes en Juul ook niet. Geen enkele versie of merk.
We proberen nu steeds iets te eten wat we voor Juul makkelijk aan kunnen passen en vooruit koken en invriezen uiteraard.
Morgen eten wij bijvoorbeeld Bobotie en dan eet Juul sperziebonen, gehakt en rijst. Gisteren heb ik een grote pan gemaakt met aardappels, wortel, erwtjes en kip. Daarvan zitten nu 5 avondmaaltijden in de vriezer.

Ik zou het serieus fijn vinden als Juul wel potjes zou eten, erg handig in nood en lang houdbaar voor de 'shit geen eten voor Juul in huis' momentjes. Maar goed we hebben rare kinderen, B lust geen friet en geen pannekoeken. En dat heeft ie niet van ons, wij zijn gek op frietjes.

Helsinki, sorry voor mijn vergeetachtigheid maar hoe oud is I nu? Als je begint, zijn wortel, zoete aardappel en courgette makkelijke starters.
pi_185536678
Wij doen idd ook een mix, veel dingen eet ze uit het vuistje en wat niet lukt, prak ik en voer ik met af en toe een potje tussendoor als ik geen alternatief in huis heb. Gaat prima!

Overigens, ik moest net bijna een traantje wegpinken bij het bericht over baby eekhoorntjes die uit bomen waaiden en onderkoeld werden opgehaald door de dierenambulance. En nu voor altijd moederloos blijven omdat mama eekhoorn niet meer te traceren is. Gaan die hormonen ķķit nog weer weg of blijf ik de rest van mijn leven grienen om dit soort berichtgeving? }:|
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 11 maart 2019 @ 13:02:04 #44
74056 crew  ToT
pi_185539024
Ik heb hier een tijd geleden een stronk broccoli gekookt, fijn geprakt en in kleine porties ingevroren. Dit meng ik steeds met wat Olvarit en de laatste tijd meng ik er ook wat ei doorheen. Dit prak ik ook wel, maar niet te fijn; hij moet wel aan stukjes en klontjes wennen en het schijnt ook goed te zijn voor de kaakspieren dat ze iets te slikken hebben i.p.v. dat het zomaar naar binnen wegglibbert.
Het is duidelijk dat hij niet van eiwit houdt; hij sabbelt die stukjes schoon en spuugt ze dan weer uit. Maar als ik het dan weer terug in zijn mondje doe, eet hij het toch wel op. :)
Toevallig echt net een filmpje gemaakt met dat ik hem aan het eten ben. _O- Wat een knoeipot is het ook! O+
Binnenkort ff wat blokjes diepgevroren andijvie halen. Kijken hoe dat gaat. :) (Ga ik ook mengen met Olvarit.)

Fruit geven we hem voorlopig nog niet zo veel, omdat hij dan echt een aantal dagen bijna geen melk meer wil drinken; meneer wil dan FRUIT! :P Ook groentehapjes bevallen hem dan ook duidelijk veel minder.
Als we geen fruit geven, klokt hij na een stevige portie groente zo ook een flinke fles melk weg! :D

Wat de Rapley methode betreft; wij zouden dat nog niet echt durven! :@ Daarbij kan hij nog niet echt rechtop zitten.

[ Bericht 7% gewijzigd door ToT op 11-03-2019 13:14:46 ]
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 11 maart 2019 @ 13:03:03 #45
74056 crew  ToT
pi_185539053
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2019 11:13 schreef Schanu het volgende:
Wij doen idd ook een mix, veel dingen eet ze uit het vuistje en wat niet lukt, prak ik en voer ik met af en toe een potje tussendoor als ik geen alternatief in huis heb. Gaat prima!

Overigens, ik moest net bijna een traantje wegpinken bij het bericht over baby eekhoorntjes die uit bomen waaiden en onderkoeld werden opgehaald door de dierenambulance. En nu voor altijd moederloos blijven omdat mama eekhoorn niet meer te traceren is. Gaan die hormonen ķķit nog weer weg of blijf ik de rest van mijn leven grienen om dit soort berichtgeving? }:|
Haha! :D
Mevrouw ToT was ook behoorlijk gevoelig in de eerste maanden na de bevalling, maar ze is nu weer veel meer de oude. :)
pi_185539637
quote:
2s.gif Op maandag 11 maart 2019 13:03 schreef ToT het volgende:
[..]

Haha! :D
Mevrouw ToT was ook behoorlijk gevoelig in de eerste maanden na de bevalling, maar ze is nu weer veel meer de oude. :)
Ja dat dus. De eerste paar maanden. Ik ben ruim 9 maanden verder en nog steeds een zacht gekookt ei :')
pi_185539663
quote:
2s.gif Op maandag 11 maart 2019 13:02 schreef ToT het volgende:
Ik heb hier een tijd geleden een stronk broccoli gekookt, fijn geprakt en in kleine porties ingevroren. Dit meng ik steeds met wat Olvarit en de laatste tijd meng ik er ook wat ei doorheen. Dit prak ik ook wel, maar niet te fijn; hij moet wel aan stukjes en klontjes wennen en het schijnt ook goed te zijn voor de kaakspieren dat ze iets te slikken hebben i.p.v. dat het zomaar naar binnen wegglibbert.
Het is duidelijk dat hij niet van eiwit houdt; hij sabbelt die stukjes schoon en spuugt ze dan weer uit. Maar als ik het dan weer terug in zijn mondje doe, eet hij het toch wel op. :)
Toevallig echt net een filmpje gemaakt met dat ik hem aan het eten ben. _O- Wat een knoeipot is het ook! O+
Binnenkort ff wat blokjes diepgevroren andijvie halen. Kijken hoe dat gaat. :) (Ga ik ook mengen met Olvarit.)

Fruit geven we hem voorlopig nog niet zo veel, omdat hij dan echt een aantal dagen bijna geen melk meer wil drinken; meneer wil dan FRUIT! :P Ook groentehapjes bevallen hem dan ook duidelijk veel minder.
Als we geen fruit geven, klokt hij na een stevige portie groente zo ook een flinke fles melk weg! :D

Wat de Rapley methode betreft; wij zouden dat nog niet echt durven! :@ Daarbij kan hij nog niet echt rechtop zitten.
waarom meng je het met olvarit? Ik snap de toegevoegde waarde daarvan niet echt, in olvarit zit toch gewoon alles wat nodig is als je een potje geeft?

O is ook dol op fruit, appel, banaan, peer, hij smult ervan. Hij krijg tegenwoordig als toetje vaak wat zelfgemaakte appelmoes, omdat hij op yoghurt niet zo goed reageerde...
pi_185539788
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2019 13:24 schreef Schanu het volgende:
[..]

Ja dat dus. De eerste paar maanden. Ik ben ruim 9 maanden verder en nog steeds een zacht gekookt ei :')
Ik ben 15 maanden verder en het is nog steeds niet over :@
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 11 maart 2019 @ 13:31:23 #49
74056 crew  ToT
pi_185539804
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2019 13:24 schreef Schanu het volgende:
[..]

Ja dat dus. De eerste paar maanden. Ik ben ruim 9 maanden verder en nog steeds een zacht gekookt ei :')
Ow! :D Ehhh succes er mee dan maar! ;)
Ja het is ook pas vrij recent dat het bij haar weer wat terug naar het oude is gekomen. Ik denk dat haar werk en haar vriendinnen hier ook wel veel invloed op hebben gehad! :Y
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 11 maart 2019 @ 13:33:17 #50
74056 crew  ToT
pi_185539837
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2019 13:25 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]

waarom meng je het met olvarit? Ik snap de toegevoegde waarde daarvan niet echt, in olvarit zit toch gewoon alles wat nodig is als je een potje geeft?

O is ook dol op fruit, appel, banaan, peer, hij smult ervan. Hij krijg tegenwoordig als toetje vaak wat zelfgemaakte appelmoes, omdat hij op yoghurt niet zo goed reageerde...
Olvarit is altijd een heel egaal mengsel met een milde smaak. Ik heb van meerdere kanten gehoord dat baby's behoorlijk pietluttig met eten kunnen worden als ze daar te veel aan wennen; lusten niets met stukjes, lusten niks wat een beetje bitter is of een afwijkende smaak heeft enz.
Het ei voeg ik toe om kans op allergieën te verkleinen (hij krijgt soms ook een klein lepeltje zout- en suikervrije pindakaas om die reden), maar ei schijnt ook erg goed voor de hersenontwikkeling te zijn. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')