abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 10 maart 2019 @ 01:38:48 #176
478286 Stray_cat
Eat my shorts
pi_185511369
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2019 01:34 schreef Gregor1994 het volgende:
[..]

Op ‘n minst een fikse schadevergoeding eisen van erfgenamen. Geld kan ook een vorm van leedtoevoeging zijn alsmede name-shaming mijn inzien. Het hoort niet zo te zijn, naar mijn mening, dat men na de dood alsnog vrijuit gaat. Dat de dood een soort van uitweg is van het leven. Dat mensen zeggen ‘hij is overleden, dus laat hem met rust’ ben ik dan ook niet mee eens nu hij geen verantwoording heeft afgelegd voor zijn daden. Derhalve dient de rechtvaardiging elders te worden gezocht.

Geld is niet slecht of wat dan ook en men wil schadevergoeding altijd afdoen als zijnde dat geldwolven daar enkel op uit zijn. Zo werkt het niet. Schadevergoeding impliceert al dat er schade, zowel materiële als immatriële schade, kan zijn geleden welke vergoed moet worden. Als ik jou aanrijd dan moet ik schade betalen en word ik niet als geldwolf aangezien. Hetzelfde geldt voor misdrijven, maar heeft een simplistische kijk wanneer het gaat om beroemdheden. Dan denkt men dat mensen die geld willen ‘geldwolven’ zijn. Dit is victim-blaming pur sang, alleen maar omdat beroemdheden geadoreerd worden. Ik heb tot op heden geen cijfers gezien van hoeveel valse claims er zijn gemaakt ten opzichte van beroemdheden en de ratio van daadwerkelijke toekenning van schadevergoeding.

In het kort, antwoord op je vraag. Veroordeling kan maatschappelijk geschieden alsmede in de vorm van schadevergoeding - zijnde erkenning. En ja, ook bij overledenen naar mijn mening. Het kan niet zo zijn dat rechtvaardiging teniet daardoor wordt gedaan.
Tsja, ik heb ook weleens een mening. Ik heb het over de wet.
The road to hell is under construction, thank you for your patience.
pi_185511409
quote:
7s.gif Op zondag 10 maart 2019 01:38 schreef Stray_cat het volgende:
[..]

Tsja, ik heb ook weleens een mening. Ik heb het over de wet.
Oh oh basis van de wet niet nee, dan stopt het strafproces. Haha dan zijn we snel klaar. Zonder verdachte geen proces. Maar goed, daar kan kritiek op worden geleverd. Stel je hebt duizenden verkracht/vermoord en je gaat vrijuit en overlijd, waarna men erachter komt...Tja.
pi_185511433
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2019 01:53 schreef MaJo het volgende:
Wow, bizarre reacties hier. Ik was van tevoren ook wel sceptisch maar na het zien van de docu geloof ik het wel. De manipulatie, het steeds verder afzonderen van die jongens (hotelkamer van de ouders steeds verder weg...), de dreigementen. En zelfs het verhaal waarom Wade hem op z’n 22ste nog verdedigde. Zijn eigen moeder spoorde hem nota bene nog aan! Als MJ echt zoveel om deze jongens gaf, waarom liet hij ze dan als een baksteen vallen en nam pas weer contact op toen hij ze nodig had om te getuigen? Dat vind ik eigenlijk nog het meest schrijnende van de hele docu...
Het was niet alleen seksuele misbruik, maar ook gebruik. Ze zijn misbruikt en gebruikt, dat maakt het nog ernstiger.
pi_185511509
quote:
15s.gif Op zaterdag 9 maart 2019 18:43 schreef ChevyCaprice het volgende:
Wat mij opviel was dat Wade Robson in 2005 toch besloot te getuigen, omdat hij het anders zielig vond dat MJ's kinderen hem anders misschien nooit meer zouden zien, omdat hij naar de gevangenis zou gaan. Al die tijd was hij op de hoogte van wat MJ met hem heeft gedaan qua seksuele handelingen, kan het me ook moeilijk voorstellen dat hij na alle negativiteit/rechtzaken niet op de hoogte was van het feit dat die seks die ze hadden gewoon misbruik was en dat die knop pas in 2013 omging.

Er wordt verteld dat kinderen die zijn misbruikt vaker pas als ze volwassen worden zich beseffen dat ze seksueel zijn misbruikt, maar in dit geval is het toch anders vanwege alle media-aandacht/heisa rondom MJ waardoor de jongetjes op één of andere manier toch zich konden beseffen dat er iets niet aan de haak was. Of ze waren dusdanig gemanipuleerd.

Blijft toch complex dit alles, en ik geloof toch lichtjes de kant van de mannen in de docu, maar ik ga niet 100% dit of 100% dat geloven.
Beide slachtoffers gaven in de docu het volgende aan: ‘We nemen de waarheid mee naar ons graf’. Je moet het zien als een combinatie van twee factoren.

MJ had verteld dat iedereen het slecht zou vinden wat zij deden, maar dat mensen niks begrepen en sat dit oprechte liefde was. Dat ze voor altijd in de cel zouden belanden indien men het zou weten.

Dit impliceert twee gedeeltes: Enerzijds is wat MJ hen aandeed, en volgens MJ, ‘goed’ (manipulatievorm) en anderzijds mochten ze het nooit aan iemand vertellen omdat ze dan de gevangenis in zouden gaan voor altijd (manipulatievorm).

Snap je nu waarom ze niks vertelden? MJ had ze dusdanig gemanipuleerd dat wat hij deed goed was en dat men het nooit zou begrijpen. Het is niet alleen het besef van misbruik wat later komt hé. Het is ook het besef van manipulatie, leugens en bedrog. Dat de wereld in zijn geheel anders in elkaar zat.
  zondag 10 maart 2019 @ 09:25:38 #180
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_185513066
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2019 01:24 schreef Gregor1994 het volgende:
[..]
en ja zijn liedjes, op z’n minst een aantal, zullen waarschijnlijk geïnspirieerd zijn door pedofilie. Human nature bv ‘If they say why, why, tell them it is human nature’.
Neu. Geschreven door Steve Porcaro Van Toto. Over z'n dochter na een moeilijke dag op school :)
Tenzij ze daar ook misbruikt werd door MJ.

quote:
Snap best dat mensen een fan zijn van MJ, maar het is te krankzinning voor woorden dat mensen al die verklaringen van zoveel kinderen (!!!) af doen als onjuist. Louter vanwege een adoratie voor een artiest,
't is Fok, dus normaal zou ik t niet posten maar fuck it.

Als "fan" zit je een beetje in hetzelfde schuitje als die misbruikte koters. Ik ben inmiddels 30+ jaar "fan". Vanaf een jaar of 10 elke week die poptijdschriften kopen van m'n zakgeld, plakboeken, slaapkamermuur letterlijk vol met posters van MJ (als ik even zoek dan heb ik ze ws nog wel ergens liggen ook). Toen ik 12 was naar de Bad tour geweest. De Dangeroustour niet gezien, maar wel bij The Grand Hotel gaan kijken waar ie uit het raam ging zwaaien en met een busje naar Madame Tussaud ging :D
Daarna nog naar de Historytour geweest en ik had kaarten voor This Is It. Paar keer in de VS geweest en bij de hekken van Neverland wezen kijken en 2x bij Forest Lawn begraafplaats.
Hoewel ik z'n muziek niet eens zoveel meer draaide blijft het toch op een of andere manier een "deel van je leven".

Dus ja, ik "geloof" de verhalen wel en snap ook waarom ze erover zouden liegen al die jaren (zie bovenstaande en ik heb MJ nooit over de vloer gehad, dus m'n kontgat is niet schoongelikt). En naar alle waarschijnlijkheid moet het nu wel waar zijn. Het is alleen letterlijk nog lastig om 't in m'n hoofd te krijgen (does not compute, rare ervaring)...

Heb verder niks met die mafklappers die protesteren tegen de VPRO, billboards ophangen en opeens denken dat er Photoshops in de docu zitten (waarom zouden ze, ze hebben foto's zat). Vind het wel verrassend dat er, ondanks dat het ws waar is, niemand kritische vragen stelt. Hoop eigenlijk dat er nu meer naar voren gaan komen, liefst met een rechtzaak zodat duidelijk wordt hoe dit allemaal georganiseerd kon worden.
Haters everywhere but I don't really care.
  zondag 10 maart 2019 @ 09:57:18 #181
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
  zondag 10 maart 2019 @ 10:30:35 #182
11682 Moonah
Jolie femme
pi_185513955
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2019 09:25 schreef matthijst het volgende:


Als "fan" zit je een beetje in hetzelfde schuitje als die misbruikte koters.
Zo, wat een bizarre en misplaatste uitspraak.

Maar ok, je oogkleppen zijn afgevallen.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_185514456
Ik denk dat onder veel fans net als tussen die jongens destijds competitie en jaloezie heerst. Het is ziek natuurlijk, maar ergens zit toch dat gevoel van uitverkoren zijn. Waarom hij/zij wel, en ik niet. Dat verklaart deels de haat die de mannen die zich nu uitspreken over zich heen krijgen. Het is niet alleen verraad aan hun idool, maar het roept ook jaloezie/afgunst op. Wat maakt jou zo speciaal dat MJ 'verliefd' op je was/wie denk je wel niet dat je bent. Die hele 'verdeel en heers' strategie werkt nog altijd door.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_185514525
quote:
Jeetje, DIE OUDERS die dit allemaal accepteerden. Kan het gewoon niet geloven, zo bizar... Hoeveel jongens heeft hij zo’n ziekelijke band mee gehad?
  zondag 10 maart 2019 @ 11:08:03 #185
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_185514555
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2019 10:30 schreef Moonah het volgende:
[..]

Zo, wat een bizarre en misplaatste uitspraak.

Maar ok, je oogkleppen zijn afgevallen.
Naja. Een zondagochtendpost dus misschien anders moeten verwoorden maar je snapt het punt mag ik aannemen. Beetje suf om er 1 regel uit te pakken waar het mij vooral om 't globale verhaal ging.
Maar ja. Zoals ik als zei; het is Fok.
Haters everywhere but I don't really care.
  zondag 10 maart 2019 @ 11:10:59 #186
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_185514616
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2019 11:06 schreef Moneyfornothing1 het volgende:
[..]

Jeetje, DIE OUDERS die dit allemaal accepteerden. Kan het gewoon niet geloven, zo bizar... Hoeveel jongens heeft hij zo’n ziekelijke band mee gehad?
Stuk of 9-11 schijnbaar.

quote:
2s.gif Op zondag 10 maart 2019 11:01 schreef Franny_G het volgende:
Ik denk dat onder veel fans net als tussen die jongens destijds competitie en jaloezie heerst.
Misschien onder die die hard mafketels. Ik heb meer zo'n gevoel alsof iemand zegt dat je opa een NSB-er was. De geruchten gingen al jaren, maar ja. Zal toch niet waar zijn joh...
En dan toch.

[ Bericht 18% gewijzigd door matthijst op 10-03-2019 11:17:53 ]
Haters everywhere but I don't really care.
  zondag 10 maart 2019 @ 11:36:18 #187
46906 Brave_Sir_Robin
He bravely ran away
pi_185515079
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2019 11:10 schreef matthijst het volgende:
[..]

Ik heb meer zo'n gevoel alsof iemand zegt dat je opa een NSB-er was. De geruchten gingen al jaren, maar ja. Zal toch niet waar zijn joh...
En dan toch.
Dat is wel een aardige vergelijking.

Zei het in het MJ topic ook al. Michael Jackson is een soort van in mijn genen gaan zitten.

Wilde het ook graag delen met mijn kinderen, lekker naar MJ muziek luisteren en erop dansen. En zijn videoclips laten zien (WTF Smooth Criminal, beste 10 minuten aan videomateriaal ooit!).

En nu weet ik het gewoon even niet meer. En dat doet me best wat.. alsof een stukje van jezelf dat symbool staat voor hoe je in het leven staat eruit wordt gerukt.

:{
Galantly he chickened out...
The tale of Sir Robin: http://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8
  zondag 10 maart 2019 @ 12:11:33 #188
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_185515769
quote:
15s.gif Op zondag 10 maart 2019 11:36 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
[..]

Dat is wel een aardige vergelijking.

Zei het in het MJ topic ook al. Michael Jackson is een soort van in mijn genen gaan zitten.

Wilde het ook graag delen met mijn kinderen, lekker naar MJ muziek luisteren en erop dansen. En zijn videoclips laten zien (WTF Smooth Criminal, beste 10 minuten aan videomateriaal ooit!).

En nu weet ik het gewoon even niet meer. En dat doet me best wat.. alsof een stukje van jezelf dat symbool staat voor hoe je in het leven staat eruit wordt gerukt.

:{
Wat een onzin man. Gewoon lekker die kids erop laten dansen. Bij mij thuis gaat MJ vanmiddag weer op de draaitafel. Al dat hypocriete gedoe, je kan toch niet met droge ogen beweren dat dit voor het eerst is dat je deze beschuldigingen onder ogen komt?
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
pi_185515902
quote:
15s.gif Op zondag 10 maart 2019 11:36 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
[..]

Dat is wel een aardige vergelijking.

Zei het in het MJ topic ook al. Michael Jackson is een soort van in mijn genen gaan zitten.

Wilde het ook graag delen met mijn kinderen, lekker naar MJ muziek luisteren en erop dansen. En zijn videoclips laten zien (WTF Smooth Criminal, beste 10 minuten aan videomateriaal ooit!).

En nu weet ik het gewoon even niet meer. En dat doet me best wat.. alsof een stukje van jezelf dat symbool staat voor hoe je in het leven staat eruit wordt gerukt.

:{
quote:
15s.gif Op zondag 10 maart 2019 11:36 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
[..]

Dat is wel een aardige vergelijking.

Zei het in het MJ topic ook al. Michael Jackson is een soort van in mijn genen gaan zitten.

Wilde het ook graag delen met mijn kinderen, lekker naar MJ muziek luisteren en erop dansen. En zijn videoclips laten zien (WTF Smooth Criminal, beste 10 minuten aan videomateriaal ooit!).

En nu weet ik het gewoon even niet meer. En dat doet me best wat.. alsof een stukje van jezelf dat symbool staat voor hoe je in het leven staat eruit wordt gerukt.

:{
Kan toch alsnog wel? Ik vind zijn muziek losstaan van zijn pedo-zijn iig.
pi_185517716
quote:
Ik wou dit net plaatsen. "Als je echt van me houdt, slaap je in mijn bed", man man man..
pi_185517780
Echt erg dat die smeerlap al die jaren er mee door kon gaan :N
pi_185517846
quote:
15s.gif Op zondag 10 maart 2019 11:36 schreef Brave_Sir_Robin het volgende:
[..]

Dat is wel een aardige vergelijking.

Zei het in het MJ topic ook al. Michael Jackson is een soort van in mijn genen gaan zitten.

Wilde het ook graag delen met mijn kinderen, lekker naar MJ muziek luisteren en erop dansen. En zijn videoclips laten zien (WTF Smooth Criminal, beste 10 minuten aan videomateriaal ooit!).

En nu weet ik het gewoon even niet meer. En dat doet me best wat.. alsof een stukje van jezelf dat symbool staat voor hoe je in het leven staat eruit wordt gerukt.

:{
Ik heb hetzelfde ben ook opgegroeid met zijn muziek! hij heeft zoveel mooie muziek gemaakt ook ik heb nu gevoel wel of niet draaien :{ Ik vind het erg dat de helft nog steeds geloofd dat hij geen pedofiel was.
  zondag 10 maart 2019 @ 14:05:33 #194
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_185518105
Wel of niet draaien boeit me verder niet; gewoon draaien.
't lijkt er nu alleen op dat het pedoverhaal toch waar is. Dus de excuses worden steeds slechter:

- Chandler: z'n pa staat op tape en wilde vooraf al geld van MJ
- Arvizo: z'n moeder had JC Penney aangeklaagd met een valse claim
- Robson: dubieus gedrag in de rechtzaak (liegen om 'm er toch door te krijgen)
- Safechuck: tsja, eventueel een heel vergezocht verhaal dat hij om geld verlegen zat

Ze hebben het allemaal vast wat opgeleukt, aangedikt en passend gemaakt in die docu, maar echt eromheen kan je nu niet meer, waar dat tot 2005 nog enigszins goed te praten was :D
Haters everywhere but I don't really care.
  zondag 10 maart 2019 @ 14:08:21 #195
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_185518170
quote:
Wat zo jammer is van dit soort dingen:
"We gaan terug naar 1985-1986. De FBI opende daarop een onderzoek en speurde tevens naar een video genaamd ‘Michael Jackson’s Neverland Favorites’, waarin te zien zou zijn hoe kinderen seksuele handelingen uitvoeren.

Michael Jackson kocht Neverland in 1987 :')

En:
De FBI zou de zaak zo snel hebben afgesloten, omdat de King of Pop net een onderscheiding zou krijgen van president Ronald Reagan in het Witte Huis.
Die kreeg hij al in 1984 :')
Haters everywhere but I don't really care.
pi_185518320
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2019 14:08 schreef matthijst het volgende:
[..]

Wat zo jammer is van dit soort dingen:
"We gaan terug naar 1985-1986. De FBI opende daarop een onderzoek en speurde tevens naar een video genaamd ‘Michael Jackson’s Neverland Favorites’, waarin te zien zou zijn hoe kinderen seksuele handelingen uitvoeren.

Michael Jackson kocht Neverland in 1987 :')

En:
De FBI zou de zaak zo snel hebben afgesloten, omdat de King of Pop net een onderscheiding zou krijgen van president Ronald Reagan in het Witte Huis.
Die kreeg hij al in 1984 :')
Oke dat is dan wel slecht gerectificeerd
pi_185520300
Het waren ook altijd jongens. Er is een documentaire waarin gezegd is door een bodyguard dat bij de fanletters die hij kreeg, alleen de brieven van jongens geselecteerd moesten worden in opdracht van MJ, de meiden kwamen niet door de selectie. Dus ik vraag me af wat er nog naar boven komt.
pi_185522899
Ik vind het moeilijk om zijn muziek los te zien van zijn persoon. Iedereen maakt fouten, maar we hebben het nu over iemand die bewust voor tientallen jaren een ‘child abusement operation’ heeft gecreeërd. Hij heeft misbruikt, gebruikt, gemanipuleerd en mensen voor de rest van hun leven littekens gegeven. Dat is bijzonder heftig en komt niet overeen met waar hij voor stond. Hij wist heel goed dat wat hij deed niet mocht. Aangezien ik hem niet meer kan vertrouwen dat zijn muziek geheel zuiver is geschreven zonder kinderpedofilie in gedachte, heb ik moeite om zijn muziek te beluisteren. Net zoals bij Weinstein, hoe weet je dat zijn films niet tot stand zijn gekomen door middel van onder anderen seksueel misbruik?

En ja, ik zou nadenken voordat ik een kind naar een pedofiel zou laten luisteren..
  zondag 10 maart 2019 @ 19:06:50 #199
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_185524578
Er is een handvol nummers van MJ dat ik leuk vind maar die ga ik niet minder luisteren. Die nummers kunnen er niks aan doen dat hun maker de schijn wel heel erg tegen heeft.
  zondag 10 maart 2019 @ 19:11:14 #200
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_185524683
quote:
Toch ook opvallend dat de FBI hem dan niet onder druk heeft gezet op te houden met die kinderpartijtjes van hem als ze dat al hadden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')