SPOILER: Meer informatieOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.P.S. Liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur.“A wizard is never late, nor is he early .He arrives precisely when he means to.”
Ja, het is inderdaad VAAG! Alle stoornis concepten en beschrijvingen van wat "normaal" is lopen door elkaar heen. Als gevolg daarvan wanneer alles toch niet duidelijk gedefinieerd is, dan is dat voor de samenleving hetzelfde als niets en dan heb je eigenlijk ook niets. Dan nemen anderen een psychische stoornis dus vaak niet serieus als echte aandoening. Dan moet je het inderdaad allemaal zelf uitzoeken onder het mom dat je zogenaamd geholpen wordt.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:58 schreef LordofLeaves het volgende:
@:geeninspiratie1235. Ik las ooit een mooie uitspraak van de psychiater van Herman Brood: "Herman, ik heb het meest vage beroep ter wereld. Je weet tenslotte zelf wat goed voor je is.'
En dan houden klampen ze zich toch vast aan de DSM.
Je wilt dus dat het zwart/wit is. Maar tegelijkertijd vind je dat het ook grijs moet zijn, omdat iemand die bijvoorbeeld 99 van de 100 punten scoort, ook die aandoening heeft.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 12:05 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Ja, het is inderdaad VAAG! Alle stoornis concepten en beschrijvingen van wat "normaal" is lopen door elkaar heen. Als gevolg daarvan wanneer alles toch niet duidelijk gedefinieerd is, dan is dat voor de samenleving hetzelfde als niets en dan heb je eigenlijk ook niets. Dan nemen anderen een psychische stoornis dus vaak niet serieus als echte aandoening. Dan moet je het inderdaad allemaal zelf uitzoeken onder het mom dat je zogenaamd geholpen wordt.
Het loopt inderdaad door elkaar heen. Je hoeft maar een klein beetje af te wijken en je hebt ineens een totaal andere diagnose of zelfs helemaal niet. En geen diagnose betekend exit.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 12:05 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Ja, het is inderdaad VAAG! Alle stoornis concepten en beschrijvingen van wat "normaal" is lopen door elkaar heen. Als gevolg daarvan wanneer alles toch niet duidelijk gedefinieerd is, dan is dat voor de samenleving hetzelfde als niets en dan heb je eigenlijk ook niets. Dan nemen anderen een psychische stoornis dus vaak niet serieus als echte aandoening. Dan moet je het inderdaad allemaal zelf uitzoeken onder het mom dat je zogenaamd geholpen wordt.
En toch heb ik binnen een paar maanden een verwijzing gekregen naar een forensisch psychiatrische kliniek, zonder strafblad of echte voorgeschiedenis. Op basis van een "ongedefinieerde" persoonlijkheidsstoornis.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 13:55 schreef LordofLeaves het volgende:
[..]
Het loopt inderdaad door elkaar heen. Je hoeft maar een klein beetje af te wijken en je hebt ineens een totaal andere diagnose of zelfs helemaal niet. En geen diagnose betekend exit.
Waar haal je het vandaan dat ik wil dat iemand die 99 van de punten scoort ook die aandoening heeft? Juist niet. Ik wil dat:quote:Op zaterdag 23 februari 2019 12:40 schreef Burner82 het volgende:
Je wilt dus dat het zwart/wit is. Maar tegelijkertijd vind je dat het ook grijs moet zijn, omdat iemand die bijvoorbeeld 99 van de 100 punten scoort, ook die aandoening heeft.
Met jou redenering is het eigenlijk nooit goed, wat er ook gedaan wordt.
Overduidelijk een gevaar voor de samenleving! Gek!quote:Op zaterdag 23 februari 2019 14:11 schreef Burner82 het volgende:
[..]
En toch heb ik binnen een paar maanden een verwijzing gekregen naar een forensisch psychiatrische kliniek, zonder strafblad of echte voorgeschiedenis. Op basis van een "ongedefinieerde" persoonlijkheidsstoornis.
Ben ik dan zo een gevaar voor de samenleving, of ging het bij mij wel "goed" in de hulpverlening?
Ik meende dat ik ooit heb gelezen dat ze de ernst van depressies kunnen meten aan de hand van de chemische balans in iemands hoofd. Dopamine levels etc. Ik weet niet of zoiets met een persoonlijkheidsstoornis kan worden aangetoond, aangezien die problemen uit een compleet andere hoek komen.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 14:42 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Waar haal je het vandaan dat ik wil dat iemand die 99 van de punten scoort ook die aandoening heeft? Juist niet. Ik wil dat:
er bewijsbare (liefst lichamelijke ) grenzen worden gesteld tussen mensen met en zonder stoornis, zodat mensen zonder stoornis eerder weten waar ze aan toe zijn en niet eindeloos in therapie zitten zonder dat er vooruitgang is en ze uiteindelijk weer het riet in worden gestuurd met als reden dat ze toch geen echte stoornis hebben en het bij mensen met wel een echte stoornis ook tegenover de buitenwereld te bewijzen valt, niet dat buitenstaanders dan kunnen reageren met "ja maar zo voel ik me ook, stel je niet zo aan" en dat de psycholoog of psychiater dan ook niet eens met bewijs kan aangeven wat nou het verschil is tussen die 2 mensen.
Volgens mij kunnen ze dat niet behalve als je echt parkinson symptomen krijgt of zo maar dat weet ik niet zeker.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 19:09 schreef LordofLeaves het volgende:
Ik meende dat ik ooit heb gelezen dat ze de ernst van depressies kunnen meten aan de hand van de chemische balans in iemands hoofd. Dopamine levels etc. Ik weet niet of zoiets met een persoonlijkheidsstoornis kan worden aangetoond, aangezien die problemen uit een compleet andere hoek komen.
Waarom niet?quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:54 schreef LordofLeaves het volgende:
P.S. Liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur.
Ik vind het onderscheid tussen bijv een sociale fobie of ontwijkende persoonlijkheidsstoornis onduidelijkquote:Op zaterdag 23 februari 2019 23:25 schreef Harvest89 het volgende:
Waarom niet?
Ik heb in die DSM rondgekeken en ik vind bijvoorbeeld die cluster C erg bizar.
Is dat niet gewoon iets te veel angst hebben? Waarom hoort dat bij persoonlijkheidsstoornissen?
Ik heb die tekst er niet aan toegevoegd. Heb alleen een nieuw deel geopend.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 23:25 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Waarom niet?
Ik heb in die DSM rondgekeken en ik vind bijvoorbeeld die cluster C erg bizar.
Is dat niet gewoon iets te veel angst hebben? Waarom hoort dat bij persoonlijkheidsstoornissen?
De meeste persoonlijkheidsstoornissen worden vaak omschreven als aangeleerd, star en onbuigzaam gedrag. Het lijkt mij sterk dat dit word veroorzaakt door een ontbrekend of door een overvloed aan stoffen in de hersenen. Ja, het kan voortkomen uit een depressie of aan gebrek aan aandacht, onterechte angsten. Het blijft een grijs gebied binnen de psychiatrie. Ik kan mij ook geen leven zonder die borderline onzin herinneren. Het voelt aan alsof het er altijd al is geweest.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 23:20 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Volgens mij kunnen ze dat niet behalve als je echt parkinson symptomen krijgt of zo maar dat weet ik niet zeker.
En wat voor bewijs is er dat een persoonlijkheidsstoornis iets heel anders is dan een depressie? Mensen kunnen immers volgens deze manier van categoriseren een persoonlijkheidsstoornis hebben en een depressie. Dan krijg je weer gezeur dat het geen echte depressie mag heten want het komt door de persoonlijkheidsstoornis of geen echte persoonlijkheidsstoornis want het komt door de depressie bla bla.
Hoe dan ook lijkt er weinig haast en noodzaak bij om mensen OF op een exacte manier diagnosticeren of niet. Ergens snap ik dat ook weer wel, mensen moeten vaak zo snel mogelijk hulp en zo snel mogelijk is immers al na maanden. Maar die hulp is nergens op gebaseerd behalve dat de mensen zelf om hulp vragen. Dat is al een deuk in je ego, omdat erkennen dat je psychische problemen hebt vaak als zwak wordt gezien en er vaak beledigend en spottend over wordt gedaan. Natuurlijk kunnen eigenlijk beter die vooroordelen ook worden aangepakt. Maar ik heb zelf liever dat ze energie investeren in medische vooruitgang dan in het proberen te overtuigen van miljoenen eigenwijze mensen. Maar goed voor beiden is er geen animo/chronisch geen budget dus whatever.
Heb je de crisis al gebeld?quote:Op zondag 24 februari 2019 18:54 schreef Burner82 het volgende:
Ik denk dat ik ga inzetten op opname...
Nee, dinsdag intake bij fpp... denk dat ik dat wel moet halen.quote:
Als het ondertussen helemaal niet wil, dan moet je wel bellen natuurlijk.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:10 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Nee, dinsdag intake bij fpp... denk dat ik dat wel moet halen.
Over een uurtje of zo eens naar bed, morgen werken, dan ben ik ook wel kapot met mijn knie..
Ja, dan moet ik wel. Of ik het doe, is een 2e, maar ja.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:13 schreef LordofLeaves het volgende:
[..]
Als het ondertussen helemaal niet wil, dan moet je wel bellen natuurlijk.
Dat moet je natuurlijk voor jezelf bepalen.quote:Op zondag 24 februari 2019 19:34 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Ja, dan moet ik wel. Of ik het doe, is een 2e, maar ja.
Wat zorgde er dan voor dat jij jezelf gedrag hebt aangeleerd dat voor jezelf een probleem vormt? Hoe kan het er altijd geweest zijn maar tegelijkertijd aangeleerd zijn dan?quote:Op zondag 24 februari 2019 10:51 schreef LordofLeaves het volgende:
De meeste persoonlijkheidsstoornissen worden vaak omschreven als aangeleerd, star en onbuigzaam gedrag. Het lijkt mij sterk dat dit word veroorzaakt door een ontbrekend of door een overvloed aan stoffen in de hersenen. Ja, het kan voortkomen uit een depressie of aan gebrek aan aandacht, onterechte angsten. Het blijft een grijs gebied binnen de psychiatrie. Ik kan mij ook geen leven zonder die borderline onzin herinneren. Het voelt aan alsof het er altijd al is geweest.
Ik vind het niet erg om toe te geven dat ik psychische problemen heb. Ik hang het alleen niet aan de grote klok i.v.m. vriendschappen, werk en meer van dat soort dingen. Voor mij is het ook geen deuk in mijn ego, eerder een logische verklaring waarom ik zo doe en ben zoals ik ben.
Bepaald gedrag is aangeleerd door een zeer negatief zelfbeeld. Iemand die zichzelf lelijk vind, wordt ook geestelijk lelijk en irritant. Het is heel simpel, veel mensen willen niet met mensen omgaan die zichzelf zo vinden en dan val je vanzelf buiten de boot. Hoe hard dat ook klinkt. Je wordt een outcast en dan ga je jezelf nog veel lelijker voelen. Je vind nergens aansluiting, want je vind jezelf eenzaam in iedere groep en dat zorgt weer voor nog meer mentale problemen.quote:Op zondag 24 februari 2019 20:55 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Wat zorgde er dan voor dat jij jezelf gedrag hebt aangeleerd dat voor jezelf een probleem vormt? Hoe kan het er altijd geweest zijn maar tegelijkertijd aangeleerd zijn dan?
Nou jezelf beter willen begrijpen en aan jezelf werken is helemaal geen beschamend gedrag nee en wordt ook niet zo gezien. Het is meer het feit dat mensen hulp zoeken voor een stoornis waar de buitenstaanders vaak een probleem mee hebben omdat stoornissen niet worden erkend, iedereen wordt beschouwd als hetzelfde en als gevolg daarvan ieder psychisch probleem denkbeeldig. Maar als dat in jouw omgeving anders is dan is het positief.
Maar als je wel uit kan leggen voor een deel wat je mankeert en welk gedrag er is aangeleerd, waarom kan je het aangeleerde gedrag dan niet wijzigen? Als je gelooft dat het is aangeleerd door jezelf kun je het toch ook afleren door jezelf?quote:Op maandag 25 februari 2019 09:14 schreef LordofLeaves het volgende:
Bepaald gedrag is aangeleerd door een zeer negatief zelfbeeld. Iemand die zichzelf lelijk vind, wordt ook geestelijk lelijk en irritant. Het is heel simpel, veel mensen willen niet met mensen omgaan die zichzelf zo vinden en dan val je vanzelf buiten de boot. Hoe hard dat ook klinkt. Je wordt een outcast en dan ga je jezelf nog veel lelijker voelen. Je vind nergens aansluiting, want je vind jezelf eenzaam in iedere groep en dat zorgt weer voor nog meer mentale problemen.
Begrijp ik mijzelf? Mwoah, ik kan in grote lijnen wel uitleggen wat mij mankeert. Sommige dingen ook niet en dat wil ik ook niet. Dat zorgt alleen maar voor nog meer ellende.
Als het was af te leren, dan zat ik ook niet in die hele achtbaan van behandelingen.quote:Op maandag 25 februari 2019 15:30 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Maar als je wel uit kan leggen voor een deel wat je mankeert en welk gedrag er is aangeleerd, waarom kan je het aangeleerde gedrag dan niet wijzigen? Als je gelooft dat het is aangeleerd door jezelf kun je het toch ook afleren door jezelf?
Waarom dan wel? Om steeds te horen dat je beperkt bent? Om steeds dezelfde levensstijlvoorschriften te horen die niet specifiek zijn voor de stoornis in kwestie maar eigenlijk hetzelfde zijn als wat huisartsen hun patienten ook voorschrijven ongeacht de ziekte en wat je ook op internet op kan zoeken? Om steeds je verhaal kwijt te kunnen? Sorry vraag me dit oprecht afquote:Op maandag 25 februari 2019 18:44 schreef LordofLeaves het volgende:
Als het was af te leren, dan zat ik ook niet in die hele achtbaan van behandelingen.
We zijn nu eenmaal mensen en geen robots.quote:Op maandag 25 februari 2019 15:30 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Maar als je wel uit kan leggen voor een deel wat je mankeert en welk gedrag er is aangeleerd, waarom kan je het aangeleerde gedrag dan niet wijzigen? Als je gelooft dat het is aangeleerd door jezelf kun je het toch ook afleren door jezelf?
Maar dat is een aanname die je doet. Hoe kun je nou zelf weten wat zich in je onderbewuste afspeelt. Of hoe kunnen anderen dat nou weten. Veel psychologen wijzen ook het idee van een onderbewustzijn af, willen daar niet meer mee werken vanwege gebrek aan bewijs. Met als gevolg dat je daarvoor ook niet naar een psycholoog moet gaan tenzij je er bewust 1 uitkiest die aan psychoanalyse doet, wat denk ik niet meer onder de verzekering valt. Waarom zou het een stuk lastiger zijn om iets af te leren dan om het aan te leren? Als je dat allemaal weet van jezelf doe je het toch gewoon, want psychologen zullen je ook alleen vertellen dat je moet veranderen en thats it, vaak moet je alle helpende gedachten enz. zelf verzinnen, dus ik begrijp werkelijk niet waarom er dan een ander nodig moet zijn om jezelf te herprogrammeren. Een psycholoog gaat jou echt niet vertellen welk gewenst gedrag je moet vertonen hoor. Dat moet je zelf bedenken, anders heb je geen hulpvraag en sturen ze je weg tot je het wel weet.quote:Op maandag 25 februari 2019 23:10 schreef Morrigan het volgende:
We zijn nu eenmaal mensen en geen robots.Vel van onze acties komen vanuit een emotie. Een emotie die door je verleden is geprogrammeerd in je denken. Het benoemen van je gedrag is al de juiste stap. Om daadwerkelijk te zorgen dat je onbewust het 'juiste' gedrag gaat vertonen is een stuk lastiger.
Eigenlijk moet je jezelf opnieuw programmeren.
Ehhmmm... ik heb nog nooit gehoord dat ik beperkt zou zijn. Dat heeft geen enkele psychiater mij ooit verteld. Ik voel mij ook niet beperkt. Momenteel ben ik ook nergens voor in behandeling. Mijn hele traject liep van eind 2013 tot zomer 2016, daarna is het gestopt omdat de GGZ niets meer voor mij kon betekenen. Ik heb ook geen enkele behoefte om mijn verhaal nog langer aan een psych voor te leggen. Dat boek is dicht, het heeft geen zin meer om er nog langer over te zeiken. Ik zal altijd wel een paar knelpunten in mijn leven houden, maar om dat nou als een beperking te zien... Nee, dat gaat wel erg ver.quote:Op maandag 25 februari 2019 20:16 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Waarom dan wel? Om steeds te horen dat je beperkt bent? Om steeds dezelfde levensstijlvoorschriften te horen die niet specifiek zijn voor de stoornis in kwestie maar eigenlijk hetzelfde zijn als wat huisartsen hun patienten ook voorschrijven ongeacht de ziekte en wat je ook op internet op kan zoeken? Om steeds je verhaal kwijt te kunnen? Sorry vraag me dit oprecht af
Oh dat zeiden ze tegen mij wel. Dat ik beperkingen had op verschillende gebieden die niet te veranderen vielen en zelfs dat ik nooit zou kunnen werken. En ik had niet eens borderline, ze vonden tegelijkertijd dat ik niks had. Dat verschilt ook per instelling dan. Ik dacht te lezen dat je nog in therapie was dis ik begreep het al niet maar dat had ik dan verkeerd gelezen.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 09:35 schreef LordofLeaves het volgende:
Ehhmmm... ik heb nog nooit gehoord dat ik beperkt zou zijn. Dat heeft geen enkele psychiater mij ooit verteld. Ik voel mij ook niet beperkt. Momenteel ben ik ook nergens voor in behandeling. Mijn hele traject liep van eind 2013 tot zomer 2016, daarna is het gestopt omdat de GGZ niets meer voor mij kon betekenen. Ik heb ook geen enkele behoefte om mijn verhaal nog langer aan een psych voor te leggen. Dat boek is dicht, het heeft geen zin meer om er nog langer over te zeiken. Ik zal altijd wel een paar knelpunten in mijn leven houden, maar om dat nou als een beperking te zien... Nee, dat gaat wel erg ver.
Dat is wel naar om te horen.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 11:55 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Oh dat zeiden ze tegen mij wel. Dat ik beperkingen had op verschillende gebieden die niet te veranderen vielen en zelfs dat ik nooit zou kunnen werken. En ik had niet eens borderline, ze vonden tegelijkertijd dat ik niks had. Dat verschilt ook per instelling dan.
Het verschilt ook per persoon denk ik. Ik begon met tegenzin aan de ggz behandeling, omdat ik er verplicht heen was gestuurd. Daarna begon ik er al m'n hoop op te vestigen en leefde ik naar de afspraken toe. Meerdere instellingen en vrijgevestigde psychologen/psychiaters bezocht. Tot slot verloor ik alle hoop weer en nu wil ik er nooit meer heen. Maar gelukkig maar voor jou dat jouw ervaring beter was.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 12:11 schreef Morrigan het volgende:
Dat is wel naar om te horen.Ik heb gelukkig die negatieve ervaring niet.
Oh echt? Zeiden ze dat glashard in je gezicht? Nou, lekker dan.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 11:55 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Oh dat zeiden ze tegen mij wel. Dat ik beperkingen had op verschillende gebieden die niet te veranderen vielen en zelfs dat ik nooit zou kunnen werken. En ik had niet eens borderline, ze vonden tegelijkertijd dat ik niks had. Dat verschilt ook per instelling dan. Ik dacht te lezen dat je nog in therapie was dis ik begreep het al niet maar dat had ik dan verkeerd gelezen.
Hoe gaat het verhaal nu verder?quote:Op dinsdag 26 februari 2019 17:27 schreef Burner82 het volgende:
Vandaag de intake gehad bij de FPP... ben bijna 1.5 uur uitgehoord door een GZ-psycholoog en een psych-klinisch-psycho-weetikveelwattes...
Volgens mij moet ik ze nieuwe pennen kopen.
Vrijdag een gesprek met een psychiatrisch verpleegkundige.. Geen idee wat ik daarmee moet, maar ok.. en 8 APRIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! weer gesprek met die 2 van vandaag voor behandelplan.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 19:16 schreef LordofLeaves het volgende:
[..]
Hoe gaat het verhaal nu verder?
Ja, dat klopt. Een psych kan ook niet bepalen wat jij moet doen. Hij/zij/het luistert en noteert jouw knelpunten en aan de hand daarvan wordt er gekeken wat er gedaan kan worden om die knelpunten zo goed mogelijk weg te nemen. Zoiets kan maanden of zelfs jaren duren. Dat ligt aan de ernst van de situatie.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 07:36 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Een psycholoog gaat jou echt niet vertellen welk gewenst gedrag je moet vertonen hoor. Dat moet je zelf bedenken, anders heb je geen hulpvraag en sturen ze je weg tot je het wel weet.
8 april pas? Jezus man, ze hebben er wel haast mee zeg. Ze hebben het wel behoorlijk druk, zo te lezen.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 19:19 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Vrijdag een gesprek met een psychiatrisch verpleegkundige.. Geen idee wat ik daarmee moet, maar ok.. en 8 APRIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! weer gesprek met die 2 van vandaag voor behandelplan.
Ehh.. Als een psycholoog/psychiater niet vindt dat je gek bent dan heb je er niets te zoeken lijkt mij, of ben ik nou gek?quote:Op dinsdag 26 februari 2019 18:26 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Om terug te komen op diagnosen en labels: zonder diagnose gaat jouw zorgverzekeraar geen behandeling vergoeden.
Als jij je hele leven lang tegen dezelfde problemen aanloopt, je voelt je er ongelukkig bij, je wilt er graag bij geholpen worden om te leren hoe je in het leven kan staan zonder elke keer belemmerd te worden door die problemen.
Tuurlijk krijg je dan een diagnose.
Maar het is aan jezelf om daaruit af te leiden dat de psych vindt dat je gek bent.
Waarom het zo lang moet duren, weet ik ook niet.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 19:21 schreef LordofLeaves het volgende:
[..]
8 april pas? Jezus man, ze hebben er wel haast mee zeg. Ze hebben het wel behoorlijk druk, zo te lezen.
Hoe vond je het vandaag gaan? Ben je er wat wijzer van geworden?
Dussss.... eigenlijk ben je nog geen stap verder? Of krijg je dat pas op de 8ste te horen?quote:Op woensdag 27 februari 2019 12:42 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Waarom het zo lang moet duren, weet ik ook niet.
Maar het ging op zich wel goed. Was wel ff wennen, praten tegen 2 man (naja, vrouw). Ze waren een beetje verbaasd, dat er zo een contrast zat tussen wat ik allemaal vertelde en hoe ik daar zat.. Dat kwam vooral omdat ik een gigantische muur had opgetrokken, op die manier kan ik klinisch en objectief over mezelf vertellen.
Ze hadden wel al een paar conclusies, die goed klopte. Laag in frustratie-tolerantie, hoog in, iets, ben ik ff vergeten. Dat geeft een vrij explosieve situatie.
Dus ze waren wel overtuigd van mijn hulpvraag.
Alleen wat die hulpvraag dan precies is, daar moeten ze nog over nadenken. En ik ook wel eigenlijk
Het is ook niet okee. De verzekering koopt bepaalde zorg in en valt een bepaalde diagnose er buiten, dan word er niks vergoed of uitgekeerd. Ik moest voor mijn therapie ook een deel zelf betalen en dat was geen klein bedrag.quote:Op dinsdag 26 februari 2019 20:26 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Ehh.. Als een psycholoog/psychiater niet vindt dat je gek bent dan heb je er niets te zoeken lijkt mij, of ben ik nou gek?
En ben je het niet met me eens dat het eigenlijk een vorm van in stand houden van leugens is? De verzekering wil simpele verklaringen, er wordt gedaan alsof problemen simpel zijn zodat ggz personeel betaalt krijgt, complexe problemen krijgen simpele oplossingen omdat de rest niet binnen het protocol past en krijgen verontschuldigingen als "ik ben het er ook niet mee eens, maar het moet van de verzekering". Waarom ben ik zo zwaar in de minderheid dat ik dit niet in orde vind?
Dat krijg ik de 8e pas te horen. Dit was intake deel 1. Morgen deel 2.quote:Op woensdag 27 februari 2019 18:52 schreef LordofLeaves het volgende:
[..]
Dussss.... eigenlijk ben je nog geen stap verder? Of krijg je dat pas op de 8ste te horen?
Het probleem is toch dat je vaak boos bent en niet meer suicidaal wilt zijn? Daar vanaf willen is dan toch gewoon de hulpvraag?quote:Op woensdag 27 februari 2019 12:42 schreef Burner82 het volgende:
Waarom het zo lang moet duren, weet ik ook niet.
Maar het ging op zich wel goed. Was wel ff wennen, praten tegen 2 man (naja, vrouw). Ze waren een beetje verbaasd, dat er zo een contrast zat tussen wat ik allemaal vertelde en hoe ik daar zat.. Dat kwam vooral omdat ik een gigantische muur had opgetrokken, op die manier kan ik klinisch en objectief over mezelf vertellen.
Ze hadden wel al een paar conclusies, die goed klopte. Laag in frustratie-tolerantie, hoog in, iets, ben ik ff vergeten. Dat geeft een vrij explosieve situatie.
Dus ze waren wel overtuigd van mijn hulpvraag.
Alleen wat die hulpvraag dan precies is, daar moeten ze nog over nadenken. En ik ook wel eigenlijk
In essentie. Maar zij proberen tijdens de intake al iets dieper te graven om een duidelijker beeld te krijgen, dan wat ik alleen zeg dat de hulpvraag is.quote:Op donderdag 28 februari 2019 11:42 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Het probleem is toch dat je vaak boos bent en niet meer suicidaal wilt zijn? Daar vanaf willen is dan toch gewoon de hulpvraag?
Dat is wel vervelend. Om welk bedrag gaat het? Ik zou zelf een paar duizend euro bij moeten betalen om verder te gaan met de behandeling, daarom gestopt.quote:Op woensdag 27 februari 2019 18:55 schreef LordofLeaves het volgende:
Het is ook niet okee. De verzekering koopt bepaalde zorg in en valt een bepaalde diagnose er buiten, dan word er niks vergoed of uitgekeerd. Ik moest voor mijn therapie ook een deel zelf betalen en dat was geen klein bedrag.
Ergens rond de 300 euro ofzo. Voor mij destijds een hoop geld. Een paar duizend is wel erg veel. Hoe komen ze daar nou weer bij? Zeiden ze dat bij de GGZ?quote:Op donderdag 28 februari 2019 14:09 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]
Dat is wel vervelend. Om welk bedrag gaat het? Ik zou zelf een paar duizend euro bij moeten betalen om verder te gaan met de behandeling, daarom gestopt.
Wat ik er schandalig aan vind is dat ggz medewerkers zeggen "ik ben het ook niet eens met die versimpeling, maar verzekeraar bepaalt". Ze waren het anders wel eens toen hun salaris werd uitbetaalt. Ze staan niet echt ergens voor op deze manier.
Dat half jaar krijg je nooit meer terug nee. Maar je bent nu tenminste onderweg.quote:Op donderdag 28 februari 2019 14:26 schreef Burner82 het volgende:
Ze vroegen me dinsdag, wat mijn behandelplan was.. Ik wist het ook niet echt eigenlijk. Had vandaag contact met GGZ dus heb ik het gevraagd: Mijn behandelplan was: Overbruggen tot aan FPP het zou overnemen. Dus eigenlijk is het een weggegooid half jaar.
Lijkt mij alleen maar goed, Hoe beter het beeld van jou is bij hun, des te eerder en beter kunnen zij hun behandelplan alvast voorbereiden.quote:Op donderdag 28 februari 2019 13:27 schreef Burner82 het volgende:
[..]
In essentie. Maar zij proberen tijdens de intake al iets dieper te graven om een duidelijker beeld te krijgen, dan wat ik alleen zeg dat de hulpvraag is.
Ja kan ik mij voorstellen. Het was mij vertelt dat omdat ik in het verleden teveel zorg had gedeclareerd ik alleen die behandeling kon doen als ik het zelf betaalde, stond ook op de website.quote:Op donderdag 28 februari 2019 19:02 schreef LordofLeaves het volgende:
Ergens rond de 300 euro ofzo. Voor mij destijds een hoop geld. Een paar duizend is wel erg veel. Hoe komen ze daar nou weer bij? Zeiden ze dat bij de GGZ?
Ja, een begeleider bij de Vers training zei dat ook tegen ons. Hij vond dat de training uitgebreid moest worden, maar er was maar ruimte voor een x aantal sessies volgens het budget dat vergoed werd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |