Nog maar een weekquote:
Waarom zou je reuzel willen kopen/eten? Of zure zult? Of balkenbrij?quote:
De spek van m'n oma ging nooit op brood zonder een laagje reuzel..quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:47 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Waarom zou je reuzel willen kopen/eten? Of zure zult? Of balkenbrij?
quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:49 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind fruit in mijn warme maaltijd wel vaak lekker![]()
Appeltjes bij de rode kool, ananas bij zuurkool, perzik bij Marokkaanse gerechten, rozijntjes bij de witlofsalade (en appel). Etc. Alleen geen ananas op pizza, dat dan weer niet.
Rillingen... Brrrr...quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:48 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
De spek van m'n oma ging nooit op brood zonder een laagje reuzel..
Dat wordt nogal vaak gedaan. Helaasquote:
Jij hebt mijn oma's spek dan ook nooit geproefdquote:
Nostalgie. De zuurkoolschotel van mijn moeder was mijn favoriet als kind. Dat wilde ik ook altijd met mijn verjaardag. Dan mochten we kiezen wat we wilden eten. Zuurkool, aardappelpuree, gehakt, spek en ananasquote:
NEEEEE!!!quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:52 schreef Kaatje1 het volgende:
toch maar...banaan met zuurkool (en nog andere dingen)![]()
Dat spekrecept lust ik vast welquote:Op donderdag 21 februari 2019 20:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Jij hebt mijn oma's spek dan ook nooit geproefd
Helaas zijn we het recept kwijt.. In april zie ik m'n oom, dan eens vragen of die het nog heeft (met de rest van de familie geen contact)
Ik wou altijd friet. De rest vh jaar kreeg ik het niet.quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:55 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nostalgie. De zuurkoolschotel van mijn moeder was mijn favoriet als kind. Dat wilde ik ook altijd met mijn verjaardag. Dan mochten we kiezen wat we wilden eten. Zuurkool, aardappelpuree, gehakt, spek en ananas
Laagje aardappelpuree, laagje zuurkool, ham (dikke plak in stukjes gesneden), kaassaus, plakjes banaan. En zo een ovenschaal opbouwen. Als laatste kaassaus (van een pittige oude kaas), dan in de oven, en het laatste kwartier nog plakjes banaan erop.quote:
Banaanquote:Op donderdag 21 februari 2019 20:52 schreef Kaatje1 het volgende:
toch maar...banaan met zuurkool (en nog andere dingen)![]()
Wat mooi en lief!quote:Op donderdag 21 februari 2019 21:04 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Laagje aardappelpuree, laagje zuurkool, ham (dikke plak in stukjes gesneden), kaassaus, plakjes banaan. En zo een ovenschaal opbouwen. Als laatste kaassaus (van een pittige oude kaas), dan in de oven, en het laatste kwartier nog plakjes banaan erop.
Is een van de laatste "echte" maaltijden die mijn moeder at. Zij at nauwelijks, moest ook astronauten voeding hebben. Aan de verpleging gevraagd of we hun magnetron mochten gebruiken, ja...alles om haar aan het eten te krijgen. Ze heeft er smakelijk van gegeten (en de verpleging at de rest op)
Ga ff glurenquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:06 schreef fietsie het volgende:
Ik houd een post bij in het baktopic; ik probeer het hele proces in 1 of 2 posts te proppen.
quote:Op donderdag 21 februari 2019 21:08 schreef Kaatje1 het volgende:
Ook het ouderwetse blokje kaas met een stukje ananas niet?
Paprika's, tomaat, courgette, komkommer, aubergine zijn plantkundig allemaal fruitquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:07 schreef Whiskers2009 het volgende:
Wat mooi en lief!
Maar ik lust d( i )e combi van hartig en fruit écht niet
I know... Desalniettemin.quote:Op donderdag 21 februari 2019 21:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Paprika's, tomaat, courgette, komkommer, aubergine zijn plantkundig allemaal fruit
Omdat je niet alles met margarine kunt doenquote:Op donderdag 21 februari 2019 20:47 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Waarom zou je reuzel willen kopen/eten? Of zure zult? Of balkenbrij?
halvarine danquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:11 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Omdat je niet alles met margarine kunt doen
Ik gebruik dat soort meuk niet. Roomboterquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:11 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Omdat je niet alles met margarine kunt doen
Jammer van de kaasquote:
Huuuquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:09 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Kaas en augurk of kaas en zilverui wel.
Tja, daar zou ik even geen vervanging voor weten. Maar helemaal zonder dan? En wat meer ham. Misschien een hamragout maken?quote:
Nee. Mis. Banaan is yummie. Banaan met hartig is getverderrie.quote:Op donderdag 21 februari 2019 21:17 schreef Bluezz het volgende:
Lekker, zuurkool met banaan.
Pindakaas met banaan.
Alles met banaan
Oh, je bent dus niet vies van dierlijke vettenquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:15 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik gebruik dat soort meuk niet. Roomboter
Eens! Wel al jaren geleden, maar toch.quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:52 schreef Kaatje1 het volgende:
toch maar...banaan met zuurkool (en nog andere dingen)![]()
Hollandse tapasquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:09 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Kaas en augurk of kaas en zilverui wel.
Heeeee....Mjanquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:20 schreef mjan het volgende:
[..]
Eens! Wel al jaren geleden, maar toch.
En hoi maar weer allemaal
Die ken ik nog niet! Snel een keer proberen dusquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:19 schreef Bluezz het volgende:
Ja mevrouw![]()
Oh en pindakaas met kiwi is ook lekker
Geen idee. Maar voor morgen had ik al een kaasloos recept gekregen.quote:Op donderdag 21 februari 2019 21:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Tja, daar zou ik even geen vervanging voor weten. Maar helemaal zonder dan? En wat meer ham. Misschien een hamragout maken?
Lekker door bakwerk heenquote:Op donderdag 21 februari 2019 20:47 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Waarom zou je reuzel willen kopen/eten? Of zure zult? Of balkenbrij?
Hoiquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:20 schreef mjan het volgende:
[..]
Eens! Wel al jaren geleden, maar toch.
En hoi maar weer allemaal
Yes! En yes!quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:45 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nog maar een week
Dat is al snel, spannend!
Succes!
CUL / Met je recept op de Frontpagequote:Op donderdag 21 februari 2019 21:06 schreef fietsie het volgende:
Ik houd een post bij in het baktopic; ik probeer het hele proces in 1 of 2 posts te proppen.
Het is geen roomboterquote:Op donderdag 21 februari 2019 21:20 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Oh, je bent dus niet vies van dierlijke vettenwat is het probleem dan met reuzel.
Kennisje had een tijd geleden zo'n borrel gegeven. Halve meloen, ingepakt in zilverfolie en daarop allemaal prikkers met kaas en zilverui en al die andere dingen. Bij de kringloop had ze bijpassende spullen gekocht als pinda schaaltjes etc. Geweldig! Gelukkig schonk ze wel een goede wijn en niet bij die tijd horende kellergeisterquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |