abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 20 februari 2019 @ 10:00:14 #51
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185120334
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 18:45 schreef Guccipet1993 het volgende:

Dan reageer ik morgen tussen 13:15 en 14:00 op alle berichten.

Waarom precies tussen 13:15 en 14:00 ?? Daar snap ik als niet-autist dan niks van...
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_185124391
quote:
10s.gif Op woensdag 20 februari 2019 10:00 schreef LXIV het volgende:

[..]

Waarom precies tussen 13:15 en 14:00 ?? Daar snap ik als niet-autist dan niks van...
Dan heeft TS misschien pauze?
Just once I want my life to be like an eighties movie..
pi_185124656
Beste iedereen

Allen hartelijk dank voor de antwoorden.
Nooit gedacht dat er zoveel berichten zouden verschijnen!!

Meerdere keren is de vraag gesteld wat ik met het geld wilt doen.

Een huis kopen vind ik redelijk riskant, mijn maandinkomen is redelijk laag, het schommelt samen met mijn wajong en een klein gedeelte wat ik uit werk krijg net onder het minimumloon (werk parttime)
daarom is 900 sparen ook wel een beetje het maximum per maand.

Wellicht kan ik wel een appartement financieren met een hypotheek erbij, maar appartementen kosten anno 2019 in een redelijke buurt al snel +175.000 en bij appartementen heb je vaak een VVE waar je verplicht bijvoorbeeld 200 euro per maand voor moet afstaan (dan deel je het onderhoud van de gehele flat)

Een sociale huurwoning is ook een mogelijkheid, echter heb ik nog niet uitgezocht of ik in aanmerking kom voor huurtoeslag, als ik een huur kan vinden van rond de 500 euro, en krijg iets van 220 euro huurtoeslag, dan is het opzich wel een optie.

Maar geen idee of je dat krijgt met spaargeld.

Een auto hecht ik geen waarde aan, met een treinkaartje van het kruidvat geraak je ook overal, en met flixbussen van tegenwoordig rijd je voor een spreekwoordelijk dubbeltje naar alle grote steden in Europa :)

Aangezien je met een wajong uitkering geen pensioen opbouwt (heb dit aan mijn werkgever gevraagd, maar ik krijg van de werkgever te weinig voor pensioen opbouw)
is het misschien ook wel een idee om zelf pensioen te gaan sparen.

Dus dit is eigenlijk op dit moment mijn enige reële idee voor mijn spaargeld.
Dat als ik 67 ben, ik elke maand een paar 100 euro extra boven mijn AOW heb.

Verder voel ik geen drang om persé het huis uit te gaan, om eerlijk te zijn maak ik mijn kamer nu 1 keer in de 5 weken schoon, omdat het stof dan teveel ophoopt, een heel huis onderhouden, boodschappen doen, allemaal rekeningen betalen etc lijkt mij eigenlijk niet echt leuk.



De kans dat ik een leuke meid ga vinden is ook klein, misschien zou eerder de drang hebben om het huis uit te gaan als ik een leuke meid zou hebben.
Want in je eentje wonen is ook nog eens knap ongezellig. en ik ben ook niet een type die van koken houd, dus de kans is groot dat ik dan nauwelijks iets normaals klaar ga maken voor mezelf :o

Iedereen heeft een droom in zijn leven, misschien niet uitvoerbaar maar meer een soort fantasie.. En dat heb ik ook...

Ik ben heel vaak met mijn moeder in Benidorm geweest.
Het is een stad in Spanje. en het is daar het gehele jaar heerlijk weer, en een van de droogste plekken van heel Europa.

Heb nu net het weertje daar gecheckt via weeronline, en de komende 14 dagen weercijfer 9 zeer zonnig met ongeveer 17 / 18 graden en dat in februari :)



Ik zou zo'n appartement met gemak in 1 keer kunnen kopen en betalen zonder hypotheek.
Aangezien het bijna altijd warm is het hele jaar, denk ik dat de gasrekening ook wel mee zou vallen :)

Ja het zijn oude kleine appartementjes, maar voor mij is het enige belangrijke dat er een computer in staat, en een bed. Behalve mijn moeder heb ik toch weinig sociale contacten, en aangezien die stad voor 30 procent uit Nederlanders bestaat, hoef ik ook niet NL te missen :P

En mijn moeder is daar ook heel vaak te vinden, dus die hoef ik ook niet te missen.

via Ryan air vlieg je ook nog eens heel goedkoop op Alicante, (30 euro soms) en via solmar met een bus is het 140 euro retour.

Mijn droom was nog 10 jaar thuis wonen (nu ben ik 26 en dan 36 )

12 maanden 900 euro sparen is ongeveer 10,000 euro.
En dat dus nog 10 jaar is 100.000 euro :)

Ik wil dan maandelijks in Spanje 400 euro uitgeven aan boodschappen etc dat moet makkelijk te lukken zijn zonder verdere lasten 12 x 400 = ongeveer 5000 euro per jaar nodig.

Dat zou betekenen dat ik met die 100.000 spaargeld wat ik dan extra heb gespaard dat ik makkelijk 15 jaar in Spanje kan gaan wonen zonder te werken :)

Hoe ik mij vermaak daar? lekker naar het strand, en leven zoals hier.. Dus veel gamen, en computeren.

Ik weet dus totaal niet of dit uitvoerbaar is. Ik heb dit ook nog niet gedeeld met mijn moeder.

En de kans dat ik het zo zou uitgeven is ook bijzonder klein.
Maar het is een soort fantasie, en mijn spaargeld geeft een soort ''daadwerkelijk'' fijn gevoel dat het misschien uitvoerbaar is in de toekomt.

Hartelijke groeten
  woensdag 20 februari 2019 @ 13:28:16 #54
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_185124716
Hm. Als je 15 jaar in Spanje gaat wonen, bouw je over die jaren geen AOW op.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 20 februari 2019 @ 13:29:53 #55
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_185124742
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:28 schreef Lienekien het volgende:
Hm. Als je 15 jaar in Spanje gaat wonen, bouw je over die jaren geen AOW op.
Maakt niet uit, krijg je in het geval van TS aanvullende bijstand.
pi_185124760
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 13:11 schreef Guccipet1993 het volgende:
Het klinkt misschien niet eens als een 'groot probleem' verslaafd aan sparen. Maar het voelt nu toch wel als een beperking.

Hoe het is begonnen?
(even kort) Ik ben heel erg gepest vroeger in mijn verleden.
Door mijn PDD-NOS (autisme) ben ik altijd redelijk eenzaam geweest, ik heb een zogezegd wajong uitkering vanaf mijn 18 en werk met behoud van uitkering parttime bij een bedrijf.

Als autist voelt de wereld redelijk 'ongrijpbaar' dus verdiepte ik mezelf enorm in mijn hobby's.. En dat was architectuur.. Zit op forums waar je bouwprojecten kan volgen over heel de wereld. Van Marseille tot Jakarta, en van New York tot Amsterdam :)

Zit op het wegenforum, weet alles over bebording (NBA nieuwe bewegwijzering autosnelwegen) turbo rotondes DV (duurzaam veilig beleid) etc..

Verder vind ik het interessant om oorlogen in het midden oosten te volgen, en bedenk ik manieren hoe je extremisme kunt voorkomen in een maatschappij.

Zelf heb ik heel simpel beroep, ik werk in een supermarkt.
Dus kan ik mezelf thuis lekker storten op mijn hobby's waar ik rust uit haal !

Ondertussen ben ik 26 en heb sinds mijn 18'e eigenlijk al mijn maand salarissen volledig gespaard. Ik woon thuis samen en alleen met mijn moeder.

Ik spaar nu ongeveer 900 euro per maand, en dat doe ik verspreid over 4 weken.. Elke zondag stort ik bijvoorbeeld 220 euro, dat doe ik omdat ik een ''geluksmomentje'' krijg van sparen .

Dus dan heb ik 4 keer per maand een 'geluksmomentje'
Heb ook allemaal grafiekjes waarmee ik per jaar kan vergelijken hoeveel ik heb gespaard, en hoeveel procent ik bijvoorbeeld meer heb gespaard dan in 2017

Door mijn paniekaanvallen in sociale situaties, en woede uitbarstingen, ben ik veel mensen verloren bijvoorbeeld vrienden, maar ook de helft van mijn familie bijvoorbeeld.
Dus dat sparen is mijn enige hou vast..

Maar ik ben een beetje doorgeslagen in het sparen..

Hoe ziet mijn vrije weekend eruit?
Ga altijd samen met mama lunchen in een kebab zaak in de wijk, neem altijd een kleine kapsalon met een thee (kleine kapsalon 5 euro, en thee 1,50) en dat betaald mijn moeder altijd (6.50 voor mijn eten en drinken)

En op zondag krijg ik altijd zweedse gehaktballetjes dan haalt ze zo'n zak in de supermarkt van ikea.
met frietjes, en vaak maken we met lekker weer een wandeling. Dan rijdt ze bijvoorbeeld naar de duinen of Scheveningen :)

Maar, ik vind zelf geld uitgeven heel moeilijk, laatst gingen we met het werk lasergamen, en was er een eigen bijdragen van 5 euro p p .. Dus ik ben naar de manager gelopen om mezelf af te melden en zei ''ik krijg mijn salaris pas over een week sorry '' .

Waarop hij zei '' Wij zouden het heel leuk vinden als je gewoon lekker mee gaat, die 5 euro komt wel goed kerel, je bent gewoon welkom '' ..

Dus mocht ik gratis mee, maar eigenlijk voel ik mij daar heel akelig om. .Omdat ik waarschijnlijk meer spaargeld heb dan de gemiddelde scholier of collega die vaste lasten moet betalen voor zijn huur of koophuis.

1 Dit zijn mijn schoenen, al 3 jaar oud, en gekregen voor mijn verjaardag vroeger
[ afbeelding ]

(redelijk versleten zoals je ziet)

2 dit zijn mijn 2 petten. Dat vissershoedje heb ik in 2014 gekocht voor 4 euro in de primark, en die ander gratis gekregen van een kennis

[ afbeelding ]

3 Boxer gekocht door moeders op de markt jaren geleden..
[ afbeelding ]

4 Dit is duurder ondergoed, gekregen van mijn nichtje tijdens kerst toen we nog contact hadden ,(voor de ruzie :( ) Is van een duurdere zaak (sting) maar ondertussen zitten in al die onderbroeken een gat
[ afbeelding ]

5 mijn kleding kast is al 8 jaar kapot.. de deuren
[ afbeelding ]

6 vesten allemaal van primark ongeveer 10 euro, en zeker 6 jaar oud

[ afbeelding ]

7 hout brokkelt steeds verder af van mijn bureau
[ afbeelding ]

8 mijn muis ziet er ook redelijk versleten uit het zwarte gedeelte waar ik altijd mijn vinger op leg is inmiddels wit geworden
[ afbeelding ]

9
Bureau stoel zit ook helemaal los, veel schroeven zijn kwijt '
[ afbeelding ]

Zoals je ziet, is mijn kamer redelijk versleten .

Maar het lukt mij gewoon niet om geld op mijn lopende rekening te gebruiken voor dit soort zaken, omdat het enige wat ik belangrijk vind mijn internet aansluiting is :P

En mijn moeder zegt steeds dat ze het wilt vervangen van haar eigen geld, maar ik laat dat niet toe, omdat ik vind dat ze al genoeg voor me betaald (drogisterij spullen, eten drinken, huur , krijg nog zakgeld 20 per maand)

Maar sparen is zo verslavend

als je 25.000 hebt, dan denk ik bij mezelf ''daar koop je nog niet eens een mooie auto voor ''of over 50 jaar is dat geld de helft minder waard'' .... Dan dan is mijn doel gelijk een verdubbeling.. En als iemand dan zegt zoals mijn moeder '' je hebt geld zat '' word ik woest.. Omdat ik voor mijn gevoel veelte weinig heb,

Hoe hoger het bedrag, hoe hoger je doel wordt, omdat je die steeds omhoog gaat bijstellen.

En zo ben je eigenlijk ook nooit echt gelukkig omdat je altijd zit te denken hoe je meer kunt sparen en hoe je in een korte periode meer kunt sparen.


Ma zei ook.. Je moet ook ooit het huis uit... En met jouw redelijk lage inkomen, kan je echt geen 900 euro meer sparen met een huurhuis, gas water licht, internet aansluiting, mobiel abbo etc ...
Dus het liefst wilt ze nu al dat ik ''leer'' geld uitgeven.. Omdat ik in de toekomst misschien maar 50 tot 100 kan sparen per maand met een eigen huisje.


Zijn er meer mensen met het zelfde probleem? En hoe geven jullie het geld uit, zonder het ''pijn'' doet ? Want ik vind het echt verschrikkelijk om geld te betalen .. Krijg er een rot gevoel van in mijn buik, want ik weet dat ik dan aan het eind van de maand minder kan sparen. Al is het maar 25 euro per maand minder,


Bedankt alvast met vriendelijke groet!
Tering, je ziet eruit als een tokkie _O-

Maar spaar vooral door, de Belastingdienst, daar mag je dan een deel jaarlijks aan uitgeven.

Zijn we heel blij mee, mooie wegen worden er van betaald en misschien gaat de WW daardoor omhoog 8-)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  woensdag 20 februari 2019 @ 13:32:50 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_185124810
quote:
7s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:29 schreef Nobu het volgende:

[..]

Maakt niet uit, krijg je in het geval van TS aanvullende bijstand.
Ook als hij dan nog een aardig bedrag op de spaarrekening heeft staan?
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 20 februari 2019 @ 13:35:17 #58
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_185124858
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:32 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ook als hij dan nog een aardig bedrag op de spaarrekening heeft staan?
Nee, maar dan is 'ie toch bijna dood. In beide gevallen hoeft hij niet op een houtje te bijten.
  woensdag 20 februari 2019 @ 13:38:13 #59
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_185124900
quote:
7s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:35 schreef Nobu het volgende:

[..]

Nee, maar dan is 'ie toch bijna dood. In beide gevallen hoeft hij niet op een houtje te bijten.
Hele geruststelling. :')
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 20 februari 2019 @ 13:41:41 #60
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_185124973
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hele geruststelling. :')
Lijkt me wel ja. Wat TS ook doet, het staatsinfuus zal hem tot het eind verzorgen. Hoe is dat geen geruststelling?
  woensdag 20 februari 2019 @ 13:44:27 #61
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_185125016
quote:
7s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:41 schreef Nobu het volgende:

[..]

Lijkt me wel ja. Wat TS ook doet, het staatsinfuus zal hem tot het eind verzorgen. Hoe is dat geen geruststelling?
Wil je daar een serieus antwoord op? Zo afhankelijk van de staat betekent dat je het moet doen met wat de staat voldoende voor je acht. En als je ‘bijna dood’ bent, kan dat wel eens tegenvallen. Dan had je liever nog een beetje eigen regie over het dak boven je hoofd en de maaltijden voor je neus.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 20 februari 2019 @ 13:55:14 #62
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_185125196
Je vindt het niet leuk om rekeningen te betalen en om schoon te maken, dus dan blijf je maar thuis wonen tot je 36e? Gaat je moeder vast leuk vinden.

Niemand vind het leuk om die dingen te doen..
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_185125351
Ik zou zelf zeggen, focus je niet zo op die aardse schatten. Het onderwerp van het topic is er naar, maar ik lees eigenlijk alleen maar over geld.

Ik weet niet hoe sociaal je bent, maar bij een sport/activiteitenclub is vaak ook leuk. Denk aan een aquarium/kaart/schaak/sjoel/voetbal club.

Niet heel gek als je weinig vrienden hebt als moeder nog het etentje betaald van ¤6,50. Betaal je moeder eens een keer. En als je met (eventuele) vrienden weg gaat, trakteer. Ik heb word niet perse blij als een vriend van mij, mijn drinken betaald. Waar ik wel ontevreden van word is als ik een vriend van mij 2 biertjes heb in gedaan en daarna naar huis gaat, 3x achter elkaar. Wat straal je dan uit?

Tuurlijk, geld is handig. Maar je zult nooit rijk worden (ik ook niet). Waarom streef je er dan naar? Je hebt toch nooit genoeg.

Houd gewoon een gezonde rekening achter de hand, maar je hoeft echt geen ¤100.000 te hebben als je een uitkering hebt hoor.

Ik zelf zou heel anders naar het totale leven kijken, als je nu niet helemaal tevreden. Wat is het doel? Geld kan niet mee de grafkist in. Ga lekker oudere mensen duwen over het strand. Geef je die mensen een fijne dag en misschien zijn die andere vrijwilligers ook wel aardig en bouw je nog contacten op ook.

Google eens op Mammon.
  woensdag 20 februari 2019 @ 14:21:24 #64
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_185125648
quote:
14s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:30 schreef Godshand het volgende:

[..]

Tering, je ziet eruit als een tokkie _O-

Maar spaar vooral door, de Belastingdienst, daar mag je dan een deel jaarlijks aan uitgeven.

Zijn we heel blij mee, mooie wegen worden er van betaald en misschien gaat de WW daardoor omhoog 8-)
Je hoeft pas na 30k nog wat te betalen hoor.
pi_185125719
Leer meer over hoe je geld kan verdienen met je geld. Je hoeft niet persee direct veel geld in te zetten (met de kans het te verliezen). Maar de kennis die je opdoet gaat zichzelf wel uitbetalen over de jaren.

Investeren in aandelen heeft daarbij wel de voorkeur. (Op dit moment zijn aandelen niet goedkoop, maar kennis opdoen is een goede eerste stap).

Zo kan je zelfs met een laag inkomen (het gaat uiteindelijk vooral om hoeveel je kan sparen), een flink vermogen opbouwen over de jaren.

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 20-02-2019 14:25:27 ]
pi_185125867
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:55 schreef AlwaysHappy het volgende:
Je vindt het niet leuk om rekeningen te betalen en om schoon te maken, dus dan blijf je maar thuis wonen tot je 36e? Gaat je moeder vast leuk vinden.

Ik denk dat moeder het wel leuk vind samen met haar zoon.
Maar wat als zij opeens er niet meer is?
pi_185125977
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 14:32 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Ik denk dat moeder het wel leuk vind samen met haar zoon.
Maar wat als zij opeens er niet meer is?
Zoals wel vaker met curlingouders, dan gaat TS zijn neus nog een paar keer hard stoten.
pi_185126038
TS, je lijkt een ongelukkige combinatie te hebben van je psychisch ziektebeeld (waarbij sparen een tic kan zijn) en een té zorgzame moeder.
Het is niet meer dan normaal dat je in jouw situatie kostgeld betaalt. Of wellicht gratis thuis woont, maar wel zelf voor je persoonlijke spullen betaalt. Je moeder een keertje trakteert op een etentje, de handen uit de mouwen steekt in het huishouden.

Wat we niet echt lezen is hoe je moeder er tegenaan kijkt. Wellicht vindt zij het geen enkel probleem alles voor je te betalen, wil ze goed voor haar zoon zorgen. Maar daarmee houdt ze je ook klein en bereidt ze je niet voor op zelfstandigheid. Hoe ga jij jezelf redden en gelukkig worden als zij opeens wegvalt of niet meer voor je kan zorgen? Van nul euro uitgeven naar honderden euro’s aan huur/hypotheek en andere vaste lasten is een gigantische stap. Los van de uitgaven voor verzekering, eten, drinken, toiletartikelen etc.

Je hebt het over een huis in Spanje kopen. Heb je enig idee hoe het daar met hypotheken, verzekeringen, vergunningen etc zit? Hoe ga je dat doen als je de taal niet spreekt en geen netwerk hebt? Deze materie is al ingewikkeld voor mensen die in Nederland voor het eerst op zichzelf gaan wonen.

Je denkt in te grote stappen: over 10 jaar én op jezelf én meteen naar Spanje.

Zou je de stappen kleiner kunnen maken? Heb het er eens met je moeder over, het kan beginnen bij ervaring opdoen met huishouden, een aardigheidje voor haar kopen. Daarna wellicht kostgeld betalen en dan over een poosje een huisje voor jezelf huren. Waarbij zij je op de achtergrond kan helpen.
Want als je maar lang genoeg wacht dan valt zij weg en sta je er opeens in je eentje voor....
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185126086
Je leven klinkt echt ontzettend triest. Zou er bijna zelf depressief van worden als ik je verhaal zo lees.
  woensdag 20 februari 2019 @ 15:03:40 #70
286575 Roces18
Chef de party
pi_185126409
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 14:43 schreef Silven het volgende:
Je leven klinkt echt ontzettend triest. Zou er bijna zelf depressief van worden als ik je verhaal zo lees.
Moa, het is niet echt leven zo.

Prima dat hij geld wil sparen maar het percentage van zijn inkomen waarmee hij spaart kan je vervolgens niet meer leven. Dan leef je van paycheck to paycheck.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_185126437
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 14:41 schreef Cat-astrophe het volgende:
TS, je lijkt een ongelukkige combinatie te hebben van je psychisch ziektebeeld (waarbij sparen een tic kan zijn) en een té zorgzame moeder.
Het is niet meer dan normaal dat je in jouw situatie kostgeld betaalt. Of wellicht gratis thuis woont, maar wel zelf voor je persoonlijke spullen betaalt. Je moeder een keertje trakteert op een etentje, de handen uit de mouwen steekt in het huishouden.

Wat we niet echt lezen is hoe je moeder er tegenaan kijkt. Wellicht vindt zij het geen enkel probleem alles voor je te betalen, wil ze goed voor haar zoon zorgen. Maar daarmee houdt ze je ook klein en bereidt ze je niet voor op zelfstandigheid. Hoe ga jij jezelf redden en gelukkig worden als zij opeens wegvalt of niet meer voor je kan zorgen? Van nul euro uitgeven naar honderden euro’s aan huur/hypotheek en andere vaste lasten is een gigantische stap. Los van de uitgaven voor verzekering, eten, drinken, toiletartikelen etc.

Je hebt het over een huis in Spanje kopen. Heb je enig idee hoe het daar met hypotheken, verzekeringen, vergunningen etc zit? Hoe ga je dat doen als je de taal niet spreekt en geen netwerk hebt? Deze materie is al ingewikkeld voor mensen die in Nederland voor het eerst op zichzelf gaan wonen.

Je denkt in te grote stappen: over 10 jaar én op jezelf én meteen naar Spanje.

Zou je de stappen kleiner kunnen maken? Heb het er eens met je moeder over, het kan beginnen bij ervaring opdoen met huishouden, een aardigheidje voor haar kopen. Daarna wellicht kostgeld betalen en dan over een poosje een huisje voor jezelf huren. Waarbij zij je op de achtergrond kan helpen.
Want als je maar lang genoeg wacht dan valt zij weg en sta je er opeens in je eentje voor....
Ik sta al sinds 2011 op een lijst voor een huurwoning, dat heeft mijn moeder geregeld.
Dus zou elk moment wel een huurwoning kunnen betreden om zelfstandig te gaan wonen/

Hoe moeders er tegenaan kijkt. tja.
Ze heeft galstenen gekregen tijdens haar zwangerschap ofzoiets, en daardoor ben ik 6 weken te vroeg geboren, en hebben de hersenen zuurstof te kort gehad, en daardoor heb ik autisme.
Ze zegt heel veel ''het is mijn schuld'' maar zo bekijk ik het niet

Want zoiets kan je overkomen, en doe je niet expres.
Ze vind het heel erg voor me dat ik een slechte toekomst heb.

Zonder stoornis had ik waarschijnlijk een HBO diploma, verdien je 2500 als starttarief, met doorgroei mogelijkheden, ontmoet je een vrouw die 2000 euro bijdraagt of meer, en dan heb je bijna een maandsalaris van 5000 euro per maand

Ik zit nu financieel niet echt lekker als ik opmezelf ga, en dat weet ze, daarom geeft ze mij alle ruimte om thuis te blijven wonen, ook omdat ze op dit moment geen vriend heeft is er genoeg ruimte thuis voor mij.

De hele bovenverdieping (2 slaapkamers + dakterras) zijn voor mij.
etage eronder woonkamer + keuken
etage daaronder garage + tuinkamer waar moeders slaapt.

Maar ik ga zeker jullie tips volgen, en haar eens trakteren, en misschien wat minder sparen (bijvoorbeeld 600 euro sparen per maand)
want ik wil al heel lang een koptelefoon, die is vorig jaar stuk gegaan en nu luister ik muziek met MP3 oordopjes..

en dan nog wat ruimte over voor anderen leuke bezigheden.
pi_185126468
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:24 schreef Guccipet1993 het volgende:
Beste iedereen

Allen hartelijk dank voor de antwoorden.
Nooit gedacht dat er zoveel berichten zouden verschijnen!!

Meerdere keren is de vraag gesteld wat ik met het geld wilt doen.

Een huis kopen vind ik redelijk riskant, mijn maandinkomen is redelijk laag, het schommelt samen met mijn wajong en een klein gedeelte wat ik uit werk krijg net onder het minimumloon (werk parttime)
daarom is 900 sparen ook wel een beetje het maximum per maand.

Wellicht kan ik wel een appartement financieren met een hypotheek erbij, maar appartementen kosten anno 2019 in een redelijke buurt al snel +175.000 en bij appartementen heb je vaak een VVE waar je verplicht bijvoorbeeld 200 euro per maand voor moet afstaan (dan deel je het onderhoud van de gehele flat)

Een sociale huurwoning is ook een mogelijkheid, echter heb ik nog niet uitgezocht of ik in aanmerking kom voor huurtoeslag, als ik een huur kan vinden van rond de 500 euro, en krijg iets van 220 euro huurtoeslag, dan is het opzich wel een optie.

Maar geen idee of je dat krijgt met spaargeld.

Een auto hecht ik geen waarde aan, met een treinkaartje van het kruidvat geraak je ook overal, en met flixbussen van tegenwoordig rijd je voor een spreekwoordelijk dubbeltje naar alle grote steden in Europa :)

Aangezien je met een wajong uitkering geen pensioen opbouwt (heb dit aan mijn werkgever gevraagd, maar ik krijg van de werkgever te weinig voor pensioen opbouw)
is het misschien ook wel een idee om zelf pensioen te gaan sparen.

Dus dit is eigenlijk op dit moment mijn enige reële idee voor mijn spaargeld.
Dat als ik 67 ben, ik elke maand een paar 100 euro extra boven mijn AOW heb.

Verder voel ik geen drang om persé het huis uit te gaan, om eerlijk te zijn maak ik mijn kamer nu 1 keer in de 5 weken schoon, omdat het stof dan teveel ophoopt, een heel huis onderhouden, boodschappen doen, allemaal rekeningen betalen etc lijkt mij eigenlijk niet echt leuk.



De kans dat ik een leuke meid ga vinden is ook klein, misschien zou eerder de drang hebben om het huis uit te gaan als ik een leuke meid zou hebben.
Want in je eentje wonen is ook nog eens knap ongezellig. en ik ben ook niet een type die van koken houd, dus de kans is groot dat ik dan nauwelijks iets normaals klaar ga maken voor mezelf :o

Iedereen heeft een droom in zijn leven, misschien niet uitvoerbaar maar meer een soort fantasie.. En dat heb ik ook...

Ik ben heel vaak met mijn moeder in Benidorm geweest.
Het is een stad in Spanje. en het is daar het gehele jaar heerlijk weer, en een van de droogste plekken van heel Europa.

Heb nu net het weertje daar gecheckt via weeronline, en de komende 14 dagen weercijfer 9 zeer zonnig met ongeveer 17 / 18 graden en dat in februari :)

[ afbeelding ]

Ik zou zo'n appartement met gemak in 1 keer kunnen kopen en betalen zonder hypotheek.
Aangezien het bijna altijd warm is het hele jaar, denk ik dat de gasrekening ook wel mee zou vallen :)

Ja het zijn oude kleine appartementjes, maar voor mij is het enige belangrijke dat er een computer in staat, en een bed. Behalve mijn moeder heb ik toch weinig sociale contacten, en aangezien die stad voor 30 procent uit Nederlanders bestaat, hoef ik ook niet NL te missen :P

En mijn moeder is daar ook heel vaak te vinden, dus die hoef ik ook niet te missen.

via Ryan air vlieg je ook nog eens heel goedkoop op Alicante, (30 euro soms) en via solmar met een bus is het 140 euro retour.

Mijn droom was nog 10 jaar thuis wonen (nu ben ik 26 en dan 36 )

12 maanden 900 euro sparen is ongeveer 10,000 euro.
En dat dus nog 10 jaar is 100.000 euro :)

Ik wil dan maandelijks in Spanje 400 euro uitgeven aan boodschappen etc dat moet makkelijk te lukken zijn zonder verdere lasten 12 x 400 = ongeveer 5000 euro per jaar nodig.

Dat zou betekenen dat ik met die 100.000 spaargeld wat ik dan extra heb gespaard dat ik makkelijk 15 jaar in Spanje kan gaan wonen zonder te werken :)

Hoe ik mij vermaak daar? lekker naar het strand, en leven zoals hier.. Dus veel gamen, en computeren.

Ik weet dus totaal niet of dit uitvoerbaar is. Ik heb dit ook nog niet gedeeld met mijn moeder.

En de kans dat ik het zo zou uitgeven is ook bijzonder klein.
Maar het is een soort fantasie, en mijn spaargeld geeft een soort ''daadwerkelijk'' fijn gevoel dat het misschien uitvoerbaar is in de toekomt.

Hartelijke groeten
Ik heb eigenlijk maar 1 vraag: wil jij echt veranderen daarin of wil jij dat het zo blijft door het te blijven verdedigen?
En om er achter te komen welk antwoord voor jou waar is hoef je alleen maar de volgende opdracht uit te voeren.

Pak wat geld en ga bijvoorbeeld een nieuw bureau kopen. Pas dan kan jij er achter komen of je het echt wil.
pi_185126481
Maar wat zou je doen als je moeder nu opeens wegvalt?
Krijg je daar niet juist een onrustig gevoel van? Je hebt helemaal geen handvaten om iets zelfstandiger te kunnen leven.
pi_185126929
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 13:33 schreef SebbeSwensje het volgende:
Rijke mensen zijn mensen die nooit geld uitgeven en extreem gierig zijn. Jij komt er wel dus.
Arme mensen zijn mensen die geld onverstandig uitgeven aan de nieuwste mobieltjes van 1000 euro en na 2 jaar een nieuwe willen van 1000 euro. Terwijl een verstandig persoon een telefoon van 300 euro koopt en er 5 jaar mee doet.

Tenzij je tering veel verdient zijn dit soort luxe producten exorbitant.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_185126987
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 15:05 schreef Guccipet1993 het volgende:
want ik wil al heel lang een koptelefoon, die is vorig jaar stuk gegaan en nu luister ik muziek met MP3 oordopjes..

en dan nog wat ruimte over voor anderen leuke bezigheden.
Kijk naar de kosten, niet naar de uitgaven.

Hoe lang doe je met een koptelefoon van 300 euro? Als je er zuinig mee om gaat? 10 jaar ofzo?
30 euro per jaar, 10 cent per dag. Je verdient 10 euro per uur... Dus dat is laat maar zeggen.. 36 seconden werken per dag voor je koptelefoon. Dat gaat je lukken man. No worries. Gun jezelf een pleziertje. Kijk eens naar het aantal uur per dag dat je er genot van hebt.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')