Valt me eigenlijk nog mee. Had verwacht dat het aantal hoger zou zijn.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:04 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Vier op de tien snackbars inmiddels van een Chinees
Dat groeit nog wel door. Binnenkort zijn de meeste snackbars in Chinese handen.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:09 schreef begaaierd het volgende:
[..]
Valt me eigenlijk nog mee. Had verwacht dat het aantal hoger zou zijn.
Lekkelle fliet met mayo.
quote:Op maandag 11 februari 2019 14:09 schreef spijkerbroek het volgende:
Flikandel met flietsaus alsteblief!
En daarnaast het wok-restaurant van het familielidquote:
edit: laat maarquote:Op maandag 11 februari 2019 14:12 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
En daarnaast het wok-restaurant van het familielid
Goeie dosis zelfspot.quote:
Ja precies, niet zo van dat benauwde.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:14 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Goeie dosis zelfspot.
Zoals het hoort.
In het 3e vakje liggen er 3quote:Op maandag 11 februari 2019 14:33 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Maal hebben ze ook wel van die gale belenlullen?
Precies dit.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:27 schreef CaseJunky het volgende:
Zou mij echt geen zak uitmaken wie de friet bakt bij de patat zaak.
Als ze het maar naar behoren doen en niet van dat halfbakken spul.
Die zijn niet gaal.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:35 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
In het 3e vakje liggen er 3
Lekker hoor, voorgebakken friet. Een echte friettent heeft verse aardappelen in huis.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:36 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Precies dit.
Als het maar goed gebeurt, dan maakt het mij niet uit of het een Nederlander, Chinees, Nicaraguaan of Kaapverdiaan is.
De echte friettent schilt ze to order waar je bij staat.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:39 schreef Antaris het volgende:
[..]
Lekker hoor, voorgebakken friet. Een echte friettent heeft verse aardappelen in huis.
Die Maneki neko tussen de menu schermen? Dat is Japansquote:Op maandag 11 februari 2019 14:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Er zit trouwens een verstopt Chinees element in de foto in de OP.
Jij woont zeker in Chinaquote:Op maandag 11 februari 2019 14:48 schreef WheeledWarrior het volgende:
Merk er hier in de regio weinig van. Veelal gewoon Nederlanders achter de counter bij de snackbars.
Oopsquote:Op maandag 11 februari 2019 14:47 schreef CrashO het volgende:
[..]
Die Maneki neko tussen de menu schermen? Dat is Japans
ik tel 4 chinezen, die gast in het midden lijkt mij meer Indoquote:Op maandag 11 februari 2019 14:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Er zit trouwens een verstopt Chinees element in de foto in de OP.
Ik bedoelde de Maneki nekoquote:Op maandag 11 februari 2019 14:52 schreef Oscar. het volgende:
[..]
ik tel 4 chinezen, die gast in het midden lijkt mij meer Indo
Alsof je er een half uur op gaat staan wachten..quote:Op maandag 11 februari 2019 14:41 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
De echte friettent schilt ze to order waar je bij staat.
Dit is echt zo'n onzin . NL koks zijn gewoon niet te porren voor een laag loon, dat is het werkelijke probleem. Voor een patatzaak heb je geen kok nodig dus probleem opgelost.quote:,,Zo is de investering in een cafetaria minder hoog en hoef je ook geen specialistische koks te zoeken, wat voor Chinese restaurants steeds moeilijker is.’’
Oei, sarcasme niet herkennen...quote:Op maandag 11 februari 2019 14:56 schreef Deshain het volgende:
[..]
Alsof je er een half uur op gaat staan wachten..
Ik denk niet dat er veel mensen moeite hebben wanneer er een Chinees afgebeeld word als eigenaar van een snackbar. Ook denk ik niet dat Chinezen dat nodig hebben. Die kunnen zelf prima hun zaakjes regelen zonder positieve discriminatie.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:55 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Maar o wee als er een Chinese patatzaak-eigenaar in een boek, film, serie of commercial voor komt... stereotype bevestigend!
Pfft.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:41 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
De echte friettent schilt ze to order waar je bij staat.
Pah! Hier kan je de overname van een snackbar door een Chinees live meebeleven.quote:Op maandag 11 februari 2019 15:08 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Pfft.
Hier kan je mee om te kijken hoe ze je poters in de grond stoppen. Je mag je tentje opzetten tijdens het wachten.
Dit ja, 10 jaar geleden al overigens.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:28 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Maar 4/10 hier is het ondertussen 9/10.
Ik ken haar wel, ze is ook heel leuk. Haar man is gewoon een Groninger trouwens. Hier werden veel snackbars door Marokkanen gerund trouwens, vaak met shoarma erbij maar niet eens altijd.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:14 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Goeie dosis zelfspot.
Zoals het hoort.
Wat is kroket in het Chinees?quote:Op maandag 11 februari 2019 15:36 schreef pokkerdepok het volgende:
onze locale chinese patatzaak heeft gewoon ook een chinese menukaart. perfect.
Kloketquote:Op maandag 11 februari 2019 15:45 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Wat is kroket in het Chinees?
炸肉饼quote:Op maandag 11 februari 2019 15:45 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Wat is kroket in het Chinees?
En wat zegt de Chinese menukaart bij je lokale snackbar?quote:Op maandag 11 februari 2019 15:55 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
炸肉饼
Zhà ròu bǐng
zegt google translate
quote:Op maandag 11 februari 2019 14:10 schreef spijkerbroek het volgende:
Wordt het dan geen snackbal trouwens?
En binnenkort aan de Spaanse Costa: Fliet van Mei-Ling.
quote:Op maandag 11 februari 2019 14:06 schreef Hathor het volgende:
Kan mij het nou jeuken wie mijn patatje bakt.
ja gewoon kroket natuurlijk...quote:Op maandag 11 februari 2019 15:57 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
En wat zegt de Chinese menukaart bij je lokale snackbar?
Waarom zeg je dan dat het een Chinese menukaart is als het er gewoon in het Nederlands op staat..quote:Op maandag 11 februari 2019 16:27 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
ja gewoon kroket natuurlijk...
Elke zichzelf respecterende friettent heeft voorgebakken friet, een kwaliteitsfrietje frituur je namelijk 2 keer op verschillende temperaturen.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:39 schreef Antaris het volgende:
[..]
Lekker hoor, voorgebakken friet. Een echte friettent heeft verse aardappelen in huis.
quote:Op maandag 11 februari 2019 14:27 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Geweldige mensen, goede kwaliteit eten.
Oh nee, Vader Aardbei zegt iets non-controversieels waar ik niet meteen als een geflipte keukenmeid over kan gillen! Wat nu?quote:
Die kebabtoko's worden echt met het jaar slechter qua kwaliteit en uitstraling heb ik het idee. Ga ook veel liever naar een gewone snackbar. Met of zonder Chinees achter de toonbank.quote:Op maandag 11 februari 2019 15:38 schreef PiyeReloaded het volgende:
Ik heb het idee dat dat ondertussen wel weer een beetje gestagneerd is en er steeds vaker Turken voor in de plaats komen. Terwijl ik trouwens liever een Chinees heb, bij wie het gewoon een Hollandse snackbar blijft, in plaats van een Turk die er zo'n kebabschuur van maakt, die dan nog wel patat en snacks verkoopt, maar dan een stuk slechter bereid.
Als ze deze Chinese traditie maar niet overnemen:quote:Op maandag 11 februari 2019 14:21 schreef pvdplanet het volgende:
Harde werkers, zolang ze het vet maar op tijd vervangen is het prima
Wat betreft die kwaliteit: helemaal mee eens. Chinezen zorgen gewoon voor een heerlijk patatje met met goede kroket, frikadel speciaal of broodje hamburger.quote:Op maandag 11 februari 2019 15:38 schreef PiyeReloaded het volgende:
Ik heb het idee dat dat ondertussen wel weer een beetje gestagneerd is en er steeds vaker Turken voor in de plaats komen. Terwijl ik trouwens liever een Chinees heb, bij wie het gewoon een Hollandse snackbar blijft, in plaats van een Turk die er zo'n kebabschuur van maakt, die dan nog wel patat en snacks verkoopt, maar dan een stuk slechter bereid.
Als jij liever naar een tent gaat met voorgebakken friet, ik absoluut niet.quote:Op maandag 11 februari 2019 14:41 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
De echte friettent schilt ze to order waar je bij staat.
lekker manquote:Op maandag 11 februari 2019 16:42 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Als ze deze Chinese traditie maar niet overnemen:
Improviseren hoeft ook niet. Als ik een kroket wil, hoeven ze niet aan te komen met een bamibal.quote:Op maandag 11 februari 2019 17:24 schreef Harvest89 het volgende:
Autistisch volkje.
Lijken wel robots.
En durven niet te improviseren.
Bij snackbars moet je ook niet improviseren, daar hebben de klanten helemaal geen behoefte aan.quote:Op maandag 11 februari 2019 17:24 schreef Harvest89 het volgende:
Autistisch volkje.
Lijken wel robots.
En durven niet te improviseren.
quote:Op maandag 11 februari 2019 16:58 schreef Antaris het volgende:
[..]
Als jij liever naar een tent gaat met voorgebakken friet, ik absoluut niet.
Kwestie van smaak geloof ik.
Zelfs Vlaamse-friettenten bakken hun versgeschilde friet voor. Toch?quote:Op maandag 11 februari 2019 14:56 schreef Deshain het volgende:
[..]
Alsof je er een half uur op gaat staan wachten..
Sommige Swarmazaken spelen vals. Die dienen afentoe gewoon shoarmavless uit de koeling van de supermarkt. Gewoon varkensvlees standaard gekruid.quote:Op maandag 11 februari 2019 16:44 schreef Ivo1985 het volgende:
[..]
Wat betreft die kwaliteit: helemaal mee eens. Chinezen zorgen gewoon voor een heerlijk patatje met met goede kroket, frikadel speciaal of broodje hamburger.
Mijn ervaring is dat het frituurvet bij de Chinese frietverkoper doorgaans verser is dan bij zijn Turkse concullega die liever Kebab verkoopt dan friet en Hollandse snacks.
Uiteraard worden bij een echte frituur de verse aardappelen nadat ze geschild en gesneden zijn eerst voorgebakken op een relatief lage temperatuur, om dan een tijd te rusten en te worden afgebakken wanneer de klant in de zaak staat.quote:Op maandag 11 februari 2019 17:59 schreef Tai-Mai-Shu het volgende:
[..]
Zelfs Vlaamse-friettenten bakken hun versgeschilde friet voor. Toch?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |