realAIVD | maandag 4 februari 2019 @ 22:42 |
Of het nu warm is of koud, weer of geen weer, soep kan altijd! Wat is/zijn jouw favoriete soep(en)? een recept is leuk, een recept met een foto nog leuker, maar gewoon een vette shout-out naar jouw dampende pan met snert kan natuurlijk ook! | |
realAIVD | maandag 4 februari 2019 @ 22:42 |
Ik zal meteen zelf aftrappen Normaal ben ik niet zo'n soepeter, daar probeer ik wat verandering in te brengen, je kan immers zo veel uiteenlopende dingen maken. Daarom heb ik ook superveel zin om hier wat leuke ideeën op te doen. Iets wat ik wél met enige regelmaat maak is ramen, wat natuurlijk ook gewoon soep is. Meestal een versie waarbij de bouillon simpelweg bestaat uit een bouillonblokje en verder wat verse gember, sojasaus en doubanjian. Lekker snel en lekker lekker. ![]() Eerder dit jaar heb ik linzen-tomatensoep met kerrie en kokos gemaakt uit Simpel van Ottolenghi. Dat was lekker (nadat ik één en ander wat pittiger had gemaakt), qua garnering niet helemaal volgens het boek ;-) ![]() Verder heb ik de volgende soep uit de Allerhande van deze maand in de planning staan: Spaanse maaltijdsoep met chorizo Ultrasimpel en heel erg snel klaar. Ik heb er wel een pittige chorizo voor in huis gehaald en ga er sowieso cayennepeper en 2 of 3 verse chilipepers aan toevoegen, maar verder heb ik er eigenlijk wel vertrouwen in. | |
_--_ | maandag 4 februari 2019 @ 22:46 |
Ik heb tot nu toe klassieke soepen gemaakt. Tomaten, champignon etc. Moet eens een keertje iets speciaals gaan maken. | |
Jordy-B | maandag 4 februari 2019 @ 22:49 |
Ik ben niet zo'n soep-eter, maar deze is geweldig ![]() | |
fluitbekzeenaald2.0 | maandag 4 februari 2019 @ 22:50 |
Erwtensoep ![]() | |
realAIVD | maandag 4 februari 2019 @ 22:52 |
Chef John ![]() | |
Isane | maandag 4 februari 2019 @ 22:54 |
Snert ![]() | |
maily | maandag 4 februari 2019 @ 23:03 |
Uiensoep ![]() Tom Yam soep ![]() Tomatengroentesoep ![]() | |
golfer | maandag 4 februari 2019 @ 23:26 |
Misosoep van dubbel getrokken dashi ![]() Echt een topsoep om zelf te maken. Receptuur via de site van Robinook. https://www.aziatische-ingredienten.nl/zelf-dashi-maken/ [ Bericht 29% gewijzigd door golfer op 05-02-2019 00:08:47 ] | |
Spanky78 | maandag 4 februari 2019 @ 23:28 |
Pho, erwtensoep, linzensoep, geroosterde paprikasoep. Tomatensoep. Ik ben gek op soep. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 februari 2019 @ 04:29 |
Mag ik een shoutout doen naar de Sranan pinda supu? (Surinaamse pindasoep) Wan eckte krakti supu nanga fowru, sowtu meti, madam Jeanette pepre + tom tom. Switi! (Een echte sterke/machtige soep met kip, zoutvlees, madam Jeanette peper + tom tom. Lekker!) Een recept ga ik even aan m’n moeder vragen. Zelf ben ik niet zo’n ster in de keuken. ![]() | |
realAIVD | dinsdag 5 februari 2019 @ 08:05 |
tom tom moest ik even opzoeken.....bananenballetjes! ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 5 februari 2019 @ 09:39 |
Ik wil een keer de uiensoep uit de nwe allerhande maken. Alleen jammer dat ik een fles cognac moet kopen voor 4 eetlepels. Maar dat is bij alle drank in recepten een probleem bij mij. | |
Jordy-B | dinsdag 5 februari 2019 @ 10:00 |
Je kan de rest ook opdrinken, eventueel, doe eens gek. En veel slijterijen hebben ook wel kleine flesjes, maar daar betaal je relatief wel de hoofdprijs voor. | |
Meridiaan | dinsdag 5 februari 2019 @ 10:19 |
Soepen eet ik het liefst elke dag, met name de gebonden maaltijdsoepen. Van die uit zak zijn de pompoensoep en de champignonsoep van Unox prima te doen. | |
Mutsaers__78 | dinsdag 5 februari 2019 @ 11:23 |
Mijn basis soeprecept: - Uitje fijn snijden - Teentje knoflook fijn snijden - Ui & knoflook fruiten met een beetje olie in de pan - Groente snijden - Groente (wat voor groente je ook hebt) in de pan - Net zoveel water erbij totdat de groente onder staat - bouillonblokje erbij - rustig laten koken, net zo lang totdat de groente gaar is - Pureren die handel. Gooi er nog water bij als je het te dik vindt. Klaar. Werkt voor bijna elke groente. Zelf ben ik klaar met die Unoxachtige kant-en-klaarsoepen. er zit altijd een specifieke smaak aan, ik noem het maar de Unox-smaak. Daar ben ik echt klaar mee.... | |
Lonaa | dinsdag 5 februari 2019 @ 11:27 |
Deze: https://www.closetcooking.com/hungarian-mushroom-soup/ En deze: http://www.degroenemeisjes.nl/zoete-aardappelsoep-met-toppings/ | |
Anne | dinsdag 5 februari 2019 @ 11:30 |
Mosterdsoep, aspergesoep en erwtensoep zijn toch wel mijn favorieten. En de tomatensoep van de Chinees gaat er ook wel in ![]() | |
Doloris | dinsdag 5 februari 2019 @ 11:35 |
Ik gebruik het onderstaande recept voor uiensoep en is vrijwel hetzelfde als het recept uit de allerhande. Ik mis de cognac in ieder geval niet. https://uitpaulineskeuken.nl/2015/02/franse-uiensoep.html | |
FutureFairytale | dinsdag 5 februari 2019 @ 11:48 |
Dankje! Dit is n makkelijk recept ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 5 februari 2019 @ 17:17 |
De chorizo chowder van Ainsley vind ik erg lekker. Sowieso soepfan hier ![]() Snert maak ik echt met liefde zoals mijn omaatje vroeger deed. Ouderwetse groentensoep of kippensoep ![]() broccoli of courgettesoep met gerookte zalm of gamba’s ook lekker. Saoto ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 5 februari 2019 @ 18:05 |
Ik kreeg van de week de Borsjt uit de Allehande (en soepbijbel begreep ik). Was op zich best lekker maar ik at het bij mensen die niet aan zout en andere kruiderij doen. Wil 'm nog een keer zelf maken maar dan met meer smaak. | |
VaderVanJezus | dinsdag 5 februari 2019 @ 21:52 |
Welk recept? | |
Kaatje1 | dinsdag 5 februari 2019 @ 23:06 |
Het komt uit de soepbijbel en ik begreep dat het nu ook in de allehande staat | |
realAIVD | woensdag 6 februari 2019 @ 15:46 |
Ik heb de Spaanse maaltijdsoep met chorizo uit de Allerhande zojuist gemaakt. Weinig ingrediënten en in een kwartiertje klaar. ![]() De chorizo geeft de soep een geweldig lekkere smaak, ik ben tevreden! Ik heb er wel een paar chilipepertjes en wat cayennepeper bij gedaan, want het mag best een beetje pittig. Al met al gok ik dat ik dit nog wel eens ga maken. Leuke soep-ideeën hier intussen. Uiensoep vind ik ook erg lekker, daar moet ik maar eens de tijd voor nemen. En ook de zoete aardappelsoep met toppings van Lonaa en de Surinaamse pindasoep van Mariocash zou ik graag eens maken. | |
soapie | donderdag 7 februari 2019 @ 12:59 |
Ik ben gek op soep. Verse tomatensoep van mijn moeder is favoriet. Ik heb het recept en toch is hij minder lekker als ik hem zelf maak. Verder Kippensoep en champignonnensoep!! | |
Lucky_Strike | donderdag 7 februari 2019 @ 13:07 |
Ik ga voor de lunch maar eens een soepje uit de vriezer halen. Ik had twee weken geleden wat restjes op te maken en maakte een soep van courgette, boerenkool, wortel en aardappel. Er gingen ook kruiden en een bouillonblokje doorheen maar ik weet niet meer wat. Het was in elk geval erg lekker met blokjes geitenkaas. Misschien bak ik er straks wat chiligarnalen bij als topping. | |
tralalala | donderdag 7 februari 2019 @ 19:21 |
http://www.kokkieslomo.nl/indische-tomatensoep/ Deze is echt gruwelijk lekker. ![]() | |
Sorella | donderdag 7 februari 2019 @ 20:08 |
https://www.ah.nl/allerha(...)oosterde-tomatensoep, errug lekker zo (ik zeef het wel ben niet zo gek op velletjes) maar je kan er ook mee variëren. Chinese tomaten soep, tomaten groenten soep en laatst had ik nog een liter over dus paprika gebakken met komijn, in de soep gedaan en met de staafmixer gepureerd, mais en bonen erin, voila | |
Lucky_Strike | zondag 19 januari 2020 @ 19:35 |
Kick! Ik heb al weken trek in soep maar het komt er steeds niet van om het te maken. Ik wil morgen eerst een groentenbouillon maken. Daarna een paar soepen. Ik heb in huis: Knolselderij Spinazie Pompoen Pastinaak Wortel Mais Tuinerwten Linzen Aardappel Kikkererwten Kidneybonen Gegrilde paprika Allerlei kruiden en specerijen Wat zal ik eens maken? Graag vegetarisch. Ik wil in elk geval een knolselderijsoep maken. Misschien aardappel-mosterd-pastinaak? | |
Fer | zondag 19 januari 2020 @ 19:37 |
Soto natuurlijk. Kippenbouillon, kruiden. Stukjes kippenvlees, taugé en ei minimaal. | |
Myraela | zondag 19 januari 2020 @ 19:38 |
Linzen, gegrilde paprika en pompoen lijkt me ook wel lekker. | |
Sunshine1982 | zondag 19 januari 2020 @ 19:52 |
Dat tomatensoeppakket van AH, heerlijk. | |
Lucky_Strike | zondag 19 januari 2020 @ 19:53 |
Ik zie in mijn soep-kookboek een soep van courgette, aubergine en tahin staan ![]() | |
maily | zondag 19 januari 2020 @ 19:56 |
Al die ingrediënten gebruiken, de soep pureren en serveren met crème fraîche en/of gerapste kaas. Boterham erbij. | |
#ANONIEM | zondag 19 januari 2020 @ 19:58 |
Ja ![]() En dan verkruimelde feta eroverheen ![]() Of een berg peterselie. Of koriander ![]() | |
#ANONIEM | zondag 19 januari 2020 @ 19:58 |
Goed grapje ![]() | |
maily | zondag 19 januari 2020 @ 20:00 |
Goeie soep bedoel je? ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 19 januari 2020 @ 20:12 |
Ik denk dat ik sowieso wel een paar kommen maak met alle restjes. Zo veel kan je niet verzieken aan soep ![]() Plan tot nu toe: - knolselderij-aardappel - pastinaak-aardappel-mosterd - pastinaak-appel - wortel-kokos-karwij - groenterestjes-gember-citroengras - linzen-gerookte paprika-pompoen - mais-aardappel-nog iets | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 januari 2020 @ 12:09 |
Ik heb gisteren een bouillon gemaakt van: Knolselderij Wortel Pastinaak Champignon Cherrytomaatjes Selderij Lavas Peterselie Tijm Laurier Peperkorrels 6 Liter water Dat heeft 4 uur opgestaan. Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook en het is moeilijk om echt een goede smaak te krijgen. Maar het is uiteindelijk gelukt. Straks ga ik de bouillon zeven. Van de groenteresten maak ik een gepureerd soepje met gember, peper en citroengras. Van 1 liter bouillon maak ik knolselderijsoep. Deels voor de lunch, deels voor de vriezer. | |
maily | dinsdag 21 januari 2020 @ 12:20 |
Ik lees dat jij geen vlees gebruikt en ook geen vleesbouillon. Dat scheelt zoveel in smaak ..... Ik heb laatst voor iemand vegetarische soep gemaakt (met groentebouillon en veel kruiden en groenten) maar ik vond het zelf niet te eten .... de ontvanger was er wel blij mee gelukkig. | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 januari 2020 @ 12:25 |
Ik ben niet vegetarisch hoor maar eet gewoon wat minder vlees momenteel. Echt een groentesoep van alleen groentebouillon lijkt me ook niet lekker. Maar voor soepen als knolselderijsoep kan het best vega denk ik. | |
capricia | dinsdag 21 januari 2020 @ 12:28 |
Oh wat een heerlijk topic! ![]() Zelf ben ik gek op Ribollita. Dat is een stevige dubbel gekookte Italiaanse soep (veel groente en bonen). Waar je de tweede dag oud brood in moet leggen. Beetje goede kaas en olie er overheen. Wouw. Daar mag je me wakker voor maken. ![]() Laatst in zuid DL een linzen eintopf gegeten. Vond ik ook heerlijk. En zo simpel. | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 januari 2020 @ 15:44 |
Knolselderijsoep was lekker. Ik had minder aardappel en meer knolselderij moeten doen. 50/50 is wel een goede verhouding denk ik. Ik kan het recept dat ik vroeger gebruikte nergens meer vinden. | |
Sigaartje | dinsdag 21 januari 2020 @ 15:56 |
Hee, die kende ik nog niet. Ga ik een keer proberen. | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 januari 2020 @ 16:00 |
Ribolita is erg lekker inderdaad. Ik hoop hem eind van de zomer te kunnen maken met dingen die grotendeels uit eigen tuin komen. | |
capricia | dinsdag 21 januari 2020 @ 16:32 |
Hier het standaard recept uit "De zilveren lepel". Maar je moet het gewoon naar wens aanpassen, natuurlijk. ![]() ![]() | |
LPFAN | dinsdag 21 januari 2020 @ 21:28 |
Volg ik ben helemaal geen soep eter maar wil het wel wat vaker gaan eten. Ik eet nu eigenlijk alleen bliksoep ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 21 januari 2020 @ 21:46 |
Ik was er al bang voor. Dit was echt zo smerig. Een soort smakeloos babyvoer met te veel peper. Je kunt echt alle smaak uit groente koken. Ik wist het eigenlijk al maar heb het nu zelf ondervonden. | |
bijdehand | dinsdag 21 januari 2020 @ 21:57 |
Ik maak regelmatig een pan borsj ![]() | |
Lunatiek | dinsdag 21 januari 2020 @ 22:37 |
Ik ben gek op soep en dan liefst zelfgemaakt. Favorieten zijn rijkgevulde (zeer rijk) kippensoep, gebonden paddestoelensoep, snert, aspergesoep. Borsjtsj ook weleens gemaakt. Verder vind ik lekker babgulyás leves, broodsoep, Soljanka, gazpacho ![]() En een speciale vermelding voor Meggy leves, zoete, koude Hongaarse kersensoep: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kersensoep | |
realAIVD | woensdag 22 januari 2020 @ 11:06 |
Gisteren een soep gemaakt die erg lekker was, was ook lekker makkelijk (een zak gesneden aardappelblokjes gebruikt). Pittige pinda soep voor 2 personen/maaltijden heb ik gebruikt: 1 el olijfolie 1 rode ui 1 rode puntpaprika zak zoete aardappelblokjes (400 gram) 1 el Patak milde curry pasta 1 el pindakaas 600 mL water 1 blokje kippenbouillon bosje lente-ui 100 mL kokosmelk 1 blikje zwarte boontjes (afgespoeld) Geen leuke garnering, maar voor het idee: ![]() | |
anndb | woensdag 22 januari 2020 @ 13:59 |
Morgen bij de slager een ossenstaart ophalen en een lekkere ossenstaart soep maken. Heerlijk. Neemt wel wat tijd in beslag, maar ik denk mijn favoriete soep. Hoeveel smaak je eigenlijk uit zo'n simpel/weinig producten kan halen, ik sta er bij een goede ossenstaart soep altijd weer van te kijken. Grappig eigenlijk dat wat in de supermarkt verkocht word eigenlijk nooit ossenstaart soep is, en in de horeca groothandel ook zelfs niet. Ik had toevallig met kerst nog ergens ossenstaart soep als een van de gangen, dit was gewoon een rundersoep met rundvlees er in, ik had de dag er voor toevallig nog een kommetje van die van mij zelf op, dat was een verschil van dag en nacht. | |
realAIVD | woensdag 22 januari 2020 @ 19:17 |
Geweldig! Ik ken de ossenstaartsoep eigenlijk alleen van de keuringsdienst van waren: Inmiddels alweer een oude aflevering, maar wel een leuke. Jij maakt zeer waarschijnlijk geen ossenstaartsoep, maar koeien- of stierenstaartsoep. En als ik de Belg uit het filmpje mag geloven wordt ossenstaart uit de supermarkt van hondenbrokken gemaakt ![]() Hoe lang moet je die soep laten trekken? En is het vlees dat je bij de slager koopt al voorgesneden? | |
quirina | woensdag 22 januari 2020 @ 19:31 |
| |
quirina | woensdag 22 januari 2020 @ 19:32 |
Die kreeg ik eens van Piet. Maak hem nog wel eens die soep. | |
anndb | donderdag 23 januari 2020 @ 10:37 |
Of ja of het echt van een os komt weet ik niet, maar een staart van een koe dier in ieder geval ![]() Ik maak het zelf altijd volgens dit recept, ook om de mooie donkere kleur door het aanroosteren en de tomatenpuree: https://njam.tv/recepten/ossenstaartsoep En die staat zeker dan een uur of 6 op. | |
4EverBlackEyed | donderdag 23 januari 2020 @ 15:13 |
Thaise kippensoep met kokosmelk ![]() Tomatenroomsoep Gewone groentensoep met vleesch en ballen Als ik uit eten ga is een kom met goedgevulde ramen heerlijk. | |
Lucky_Strike | donderdag 23 januari 2020 @ 15:54 |
Vandaag een soep van knolselderij en pastinaak: https://kookidee.nl/recep(...)-de-mouton-en-salie/ Maar dan met gewone champignons. Hij is lekker maar er ontbreekt iets. Wat balsamico helpt maar er is nog iets dat toegevoegd moet worden. ![]() | |
maily | donderdag 23 januari 2020 @ 16:25 |
Lekkerrrr! Spekjes erbij? | |
Lucky_Strike | donderdag 23 januari 2020 @ 17:41 |
Ik denk dat dat het is ja! | |
MevrouwPuff | donderdag 23 januari 2020 @ 17:53 |
Hier staat nu vegetarische Tom ka kai op! ![]() Met kokosmelk, citroengras, gember en een pepertje. Verder nog een bouillonblokje, vissaus, ui, champignons en paprika. | |
realAIVD | donderdag 23 januari 2020 @ 17:57 |
Ja, spekjes lijken me hier ook heerlijk bij. Verder at ik laatst een pastinaaksoep met mosterd en die was fantastisch, ik denk dat wat mosterd het ook prima zou doen in jouw knolselderij-pastinaak soep (al had je zelf al een zuurtje toegevoegd middels de balsamico-azijn, het moet natuurlijk geen overkill worden) | |
Lucky_Strike | vrijdag 13 maart 2020 @ 21:15 |
Wat is jullie favoriete tomatensoeprecept? | |
maily | vrijdag 13 maart 2020 @ 21:19 |
Met rundvlees (balletjes van saucijzen en stukjes van rundersoepvlees) en veeeeeeeeeeeeeel groenten en knof en ui en laurierblad en een fles Mutti .... | |
Cat-astrophe | vrijdag 13 maart 2020 @ 21:21 |
![]() | |
Kaatje1 | vrijdag 13 maart 2020 @ 22:38 |
In de zomer lekkere tomaten op de markt halen, van die tomaten die je van verre al ruikt. Wassen, doorsnijden en dan in de slowcooker, evt met een (punt) paprika of geroosterde paprika.Verse oregano erbij en andere dingen wat me lekker lijkt, oa rode peper,soms lavas, gerookte paprikapoeder en soms een laurierblaadje. Aanzetten en zo’ 10 uur laten staan. Daarna op smaak brengen, oa bouillon, soms zelfgemaakte soms blokje. | |
Yinny | zaterdag 14 maart 2020 @ 08:49 |
Deze: https://www.jamieoliver.c(...)recipes/tomato-soup/ Deze is heel erg lekker! Ik ga vandaag pompoen pindasoep maken met Thaise curry en kokosmelk | |
PaarsBeestje | zaterdag 14 maart 2020 @ 10:47 |
Deze gebruik ik ook altijd. | |
Yinny | dinsdag 17 maart 2020 @ 13:05 |
Nog aangevuld met rijstnoedels, heerlijke maaltijdsoep was dat. Peanut pumpkin yellow curry rice noodle soup https://imgur.com/gallery/TE4Dpqd [ Bericht 33% gewijzigd door Yinny op 17-03-2020 13:06:40 (Waarom doet plaatje het nou niet?) ] | |
Lucky_Strike | dinsdag 17 maart 2020 @ 13:16 |
Ik heb deze gemaakt. Erg lekker. Toch smaakt hij niet helemaal zoals ik wil maar dat komt nog wel. Gewoon oefenen. Voorlopig heb ik weer 5 liter soep in de vriezer. De helft tomaat, de helft courgette ![]() Ik heb gelijk trek in je pindasoep! |