Dus het verschilt echt per rijstsoort? Ik koop allleen zilvervlies over het algemeenquote:Op donderdag 31 januari 2019 20:39 schreef spijkerbroek het volgende:
Als het niet op de verpakking staat dat je het moet wassen, dan hoeft het niet.
Ik raak serieus triggered door mensen die afbakbrood niet even onder de kraan houdenquote:Op donderdag 31 januari 2019 20:42 schreef opgebaarde het volgende:
Rijst maakt niet zoveel uit.
Maar brood daarentegen..!
Brood moet je wel wassen. Helaas is dit voor veel burgers een conflicterend bericht, ik hoop dat jij er uit komt wat je de volgende keer met je brood doet voordat je het gaat beleggen.
Ik sproei altijd een beetje alcohol en azijn erop. Telt dat als kip wassen?quote:Op donderdag 31 januari 2019 20:45 schreef littledrummergirl het volgende:
Mensen die rijst wassen wassen ook hun kip
En per fabrikant en per verwerk- en inpakmethode. Lees de verpakking en klaar.quote:Op donderdag 31 januari 2019 20:45 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Dus het verschilt echt per rijstsoort? Ik koop allleen zilvervlies over het algemeen
Juist niet. Aziaten wassen vrijwel altijd hun rijst.quote:Op donderdag 31 januari 2019 20:44 schreef Pizzakoppo het volgende:
Rijst wassen is wel heel erg tata om te doen. Doe met deze info wat je wilt.
Kwam hier om dit te zeggen.quote:Op donderdag 31 januari 2019 21:05 schreef Fer het volgende:
Niet wassen als je met stokjes wil eten. 3x wassen als je nasi wilt bakken.
Onder de kraan houden is overdreven, maar even besprenkelen voordat het de oven ingaat ...quote:Op donderdag 31 januari 2019 20:46 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Ik raak serieus triggered door mensen die afbakbrood niet even onder de kraan houden
10 seconden ofzo onder de kraan houden. Zodra je het in de oven doet, een bakje water onder het brood leggen en halverwege het brood omdraaienquote:Op donderdag 31 januari 2019 23:04 schreef maily het volgende:
[..]
Onder de kraan houden is overdreven, maar even besprenkelen voordat het de oven ingaat ...
correctie: 1/10 seconde en laat dat bakje water maar wegquote:Op vrijdag 1 februari 2019 05:18 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
10 seconden ofzo onder de kraan houden. Zodra je het in de oven doet, een bakje water onder het brood leggen en halverwege het brood omdraaien
Bakje water onder het brood is cruciaal. Dan krijg je echt lekker brood. Het wordt niet te zacht, maar ook niet heel krokant zoals bij afbakbrood normaal het geval is.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 07:24 schreef realAIVD het volgende:
[..]
correctie: 1/10 seconde en laat dat bakje water maar weg
tenzij je het natuurlijk had over brood dat je aan de eendjes wilde voeren
Dat krokante is toch juist lekkerquote:Op vrijdag 1 februari 2019 07:26 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Bakje water onder het brood is cruciaal. Dan krijg je echt lekker brood. Het wordt niet te zacht, maar ook niet heel krokant zoals bij afbakbrood normaal het geval is.
of gewoon met (gewassen) natte handen over die broodjes strijken,quote:Op vrijdag 1 februari 2019 05:18 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
10 seconden ofzo onder de kraan houden. Zodra je het in de oven doet, een bakje water onder het brood leggen en halverwege het brood omdraaien
de zelfde rijst kan je ook bij de Lidl kopen trouwens, maar dan is het een stuk goedkoper .....quote:
Maar dan is hij niet zo zacht als wanneer je hem langer onder de kraan houdtquote:Op vrijdag 1 februari 2019 16:49 schreef FANN het volgende:
[..]
of gewoon met (gewassen) natte handen over die broodjes strijken,
tenminste.... dat doe ik al járen..... dus dat werk ook
Zou ook geen probleem zijn, maar de Lidl bezorgt niet.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 16:52 schreef FANN het volgende:
[..]
de zelfde rijst kan je ook bij de Lidl kopen trouwens, maar dan is het een stuk goedkoper .....
Kom dan eens met je autistenreet van je zolderkamer afquote:Op vrijdag 1 februari 2019 17:10 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Zou ook geen probleem zijn, maar de Lidl bezorgt niet.
quote:Op vrijdag 1 februari 2019 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom dan eens met je autistenreet van je zolderkamer af
quote:Op vrijdag 1 februari 2019 17:10 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Zou ook geen probleem zijn, maar de Lidl bezorgt niet.
Jij wordt met het topic verknipter.quote:Op vrijdag 25 januari 2019 19:11 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
?
Ik ga elke dag naar de Appie. Geen tijd voor grote boodschappen, maar hoe denk je dat ik aan mijn lunch/avondeten kom?
ik was ook nooit mijn Rijst eigenlijk, maar goed om te weten!quote:Op zaterdag 2 februari 2019 01:08 schreef Bart2002 het volgende:
Ik was rijst altijd wel maar dan onder een dichte kraan. Dat is het beste als je droge rijst wilt.
En schoonmoeders..., ook de ex-Indo schoonmoeder van Golfer.. die weten dat weer van hun moeder en die weer van hun moeder. Alleen zij hebben er nooit over nagedacht waarom dat is. Dus het is met dit soort dingen monkey hear monkey do. Dus wassen miljarden mensen de rijst wat gigantische verspilling van water en voedingsstoffen oplevert. En ze weten dus niet waarom ze dat doen. Er is geen enkel verschil tussen gewassen en niet gewassen rijst qua resultaat behalve dat ongewassen rijst ietsje voedzamer is. Weten we dat ook weer.
Probeer het maar eens te wassen dan zie je hoe troebel het water is van het vuil dat de rijst afgeeft. Was het een paar keer en dan zie je dat het helder water is en dat je rijst schoon is!quote:Op donderdag 31 januari 2019 20:36 schreef Mikeytt het volgende:
Conflicting berichten op internet
Wassen jullie rijst voordat je het kookt? Of was je alleen bepaalde soorten rijst? Ik koop altijd AH merk zilvervlies, maar nooit gewassen. Las vandaag dat je dat wel moet doen, maar op de verpakking van de rijst staat niet dat je het moet wassen
Ik snap je reactie niet zo. Boodschappen laat ik bezorgen. Kleine boodschapjes bij de AH. Dat is de enige die binnen 3 minuten loopafstand bereikbaar isquote:Op zaterdag 2 februari 2019 00:16 schreef Linkse_krijger het volgende:
[..]
[..]
Jij wordt met het topic verknipter.
Hey gaat er ook niet om dat het rijst schoon hoort te zijn. Iedereen weet dat je rijst kan wassen. De vraag hier was of je het beter wel of niet kan wassen.quote:Op zaterdag 2 februari 2019 09:03 schreef stokj het volgende:
[..]
Probeer het maar eens te wassen dan zie je hoe troebel het water is van het vuil dat de rijst afgeeft. Was het een paar keer en dan zie je dat het helder water is en dat je rijst schoon is!
Ik denk zelf van wel, het geeft ook een wereld van verschil in smaak etc. en de kwaliteit wordt beter benut.quote:Op zaterdag 2 februari 2019 09:06 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Hey gaat er ook niet om dat het rijst schoon hoort te zijn. Iedereen weet dat je rijst kan wassen. De vraag hier was of je het beter wel of niet kan wassen.
quote:Op zaterdag 2 februari 2019 09:15 schreef stokj het volgende:
[..]
Ik denk zelf van wel, het geeft ook een wereld van verschil in smaak etc. en de kwaliteit wordt beter benut.
quote:Op zaterdag 2 februari 2019 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Van je moeder geleerd...
Een jong stel trouwt en gaat op huwelijksreis. Na een paar weken in hotels met bijbehorend eten komen ze thuis. De vrouw vraagt, waar heb jij zin in om te eten vanavond?
Een groot braadstuk, zegt de man, al die liflafjes heb ik nu wel genoeg gehad.
De vrouw koopt een braadstuk, en snijdt er thuis een stuk af.
Waarom doe je dat? vraagt de man.
Ga je mij vertellen hoe ik moet koken?
Nee, ik wil gewoon weten waarom je er een stuk afsnijdt.
Dat heb ik zo van mijn moeder geleerd.
Maar waarom moet dat dan?
Geen idee eigenlijk.
De volgende dag bij schoon moeder vraagt de man het aan haar, en zij komt ook niet verder dan dat ze het zo van haar moeder heeft geleerd. Dus naar oma. Ook zij komt niet verder dan, dat heb ik zo van mijn moeder geleerd.
Leeft die nog?
Ja.
Ze komen bij de oeroude dame en stellen haar de vraag, waarom een stuk van het braadstuk afgesneden?
Omdat het de enige manier was waarop het braadstuk in de veel te kleine ovenschaal kon krijgen die ik voor mijn huwelijk had gekregen...
quote:Op zaterdag 2 februari 2019 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Van je moeder geleerd...
Een jong stel trouwt en gaat op huwelijksreis. Na een paar weken in hotels met bijbehorend eten komen ze thuis. De vrouw vraagt, waar heb jij zin in om te eten vanavond?
Een groot braadstuk, zegt de man, al die liflafjes heb ik nu wel genoeg gehad.
De vrouw koopt een braadstuk, en snijdt er thuis een stuk af.
Waarom doe je dat? vraagt de man.
Ga je mij vertellen hoe ik moet koken?
Nee, ik wil gewoon weten waarom je er een stuk afsnijdt.
Dat heb ik zo van mijn moeder geleerd.
Maar waarom moet dat dan?
Geen idee eigenlijk.
De volgende dag bij schoon moeder vraagt de man het aan haar, en zij komt ook niet verder dan dat ze het zo van haar moeder heeft geleerd. Dus naar oma. Ook zij komt niet verder dan, dat heb ik zo van mijn moeder geleerd.
Leeft die nog?
Ja.
Ze komen bij de oeroude dame en stellen haar de vraag, waarom een stuk van het braadstuk afgesneden?
Omdat het de enige manier was waarop het braadstuk in de veel te kleine ovenschaal kon krijgen die ik voor mijn huwelijk had gekregen...
Volgens mij wassen juist niet Nederlanders rijst wel. Mijn vader is niet NL en zie ik het altijd doen, en bij andere ‘niet Nederlanders’ zie ik het ook gebeuren. Maar bij Nederlanders dan weer niet.quote:Op donderdag 31 januari 2019 20:44 schreef Pizzakoppo het volgende:
Rijst wassen is wel heel erg tata om te doen. Doe met deze info wat je wilt.
Dat is zetmeel van de rijst.quote:Op zaterdag 2 februari 2019 10:37 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Natuurlijk was je rijst eerst. Probeer het eens,m en zie hoeveel troep er vanaf komt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |