abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184689734
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184690633
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 20:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Het is een Assad-dynastie. Dat Bashar door een samenkomst van omstandigheden opvolger van papa werd na de dood van zijn oudere broer Maher is zeker een speling van het lot. Maar niettemin zijn de Assads het hoofd van het baath regime. En is het geen situatie zoals in Egypte of Algerije wat echte militaire dictaturen zijn; het leger en generaals regeren en kiezen een gezicht uit hun midden. Het Syrische leger en diens verhouding tot de macht is anders en onderdanig en daarmee ook minder het gevaar van een coupe van hun kant op de dynastie.

Dus hoe "zielig" ook voor Bashar hij is zeker volledig verantwoordelijk als Mr Big Guy himself.

[..]

Als iemand je verkeerd begrijpt hier kan die je beschuldigen van ernstig bagatelliseren.

De meeste dictatoriale regimes zitten muurvast in het vaste patroon van elke vorm van repressie neerslaan. Dat lukt jarenlang en alle overheidsdienaren (politie, geheime politie, veiligheidsdienst, leger) kennen niets anders dan die modus-operandi. Dus automatisch, zoals in 2009, 2008, 2007 en altijd werd ook in 2011 enige vorm van onvrede neergeslagen. Dan heb je van bovenaf op enig moment waaruit besloten kan worden het die ene keer in 2011 anders te doen dan brute repressie. Als men bijv de situatie inschat dat dat beter is om even een soort dialoogje aan te gaan, voor de vorm, om de angel eruit te halen...maar er is besloten (hogerop) dat zoals altijd voorheen niet te doen.

Enige landen in de regio die een andere modus-operandi hebben dan brute repressie, ondanks dat het ook dictaturen zijn, zijn Marokko en JordaniŽ. De staat laat enige ruimte over daar voor beperkte onvrede en kiest heel slim welke strijd ze aangaan; they pick their battles. En meestal halen ze eerst de angel eruit. Zoals Marokko met de rifleider en demonstraties die pas na een jaar werden neergeslagen. Alle overheidsdienaren zijn daar enigszins "getraind" in de standaard reactie; toelaten, aankijken en pas wanneer er groen licht komt van bovenaf wordt er heel specifiek ingegrepen.
Ik weet natuurlijk niet hoe in baath de beslissingen worden genomen. Of er Łberhaupt ruimte is voor keuzes om de gebaande paden te verlaten of dat elke stap uitgestippeld is wanneer zich een bepaalde situatie zich voordoet.
Dat bashar dus de absolute vrijheid heeft om dingen volledig uit eigen initiatief te doen of dat hij door het regime gedwongen wordt om op een bepaalde manier te handelen.

Vwb de verantwoordelijkheid is het uiteraard om het even. Het probleem zit hem niet in de persoon bashar of de familie Assad. Het probleem is het regime. Het is een systeem dat zichzelf dient, zichzelf beschermt en zichzelf in stand houdt. Er zal Łberhaupt niks veranderen als bashar of de familie Assad verkast. Zolang het regime er staat zal de mechaniek van de staat door blijven draaien en zal het regime exact dezelfde resultaten produceren. Namelijk onderdrukking van de bevolking met om de zoveel tijd een explosie van de opgekropte druk.
De mensen die nu juichen dat het "bijna vrede" is, juichen omdat ze niet instaat zijn om te zien dat de druk weer wordt opgebouwd om vroeg of laat weer zal leiden tot een geweldsexplosie. De gebeurtenissen van 2011 waren een kans om die vicieuze cirkel te doorbreken door het regime neer te halen. Echter waren the powers that be te huiverig om de uitdagingen van een post baath periode Aan te gaan en hebben ze eieren voor hun geld gekozen door de status quo te handhaven. better tye devil you know.

Ik denk niet dat ik onduidelijk ben met mijn standpunt hoe ik kijk naar de assads. Ze zijn het menselijke gezicht van een regime, dat noch SyriŽ noch de SyriŽrs dient, maar alleen het eigen voortbestaan boven alles stelt. Dat is een keuze dat ze zelf dag in dag uit maken. Dat bashar deel neemt aan staatsveiligheids meetings en asma lintjes knipt maakt voor mij persoonlijk weinig uit. Ze staan beide pal achter het regime ondanks alles en daarom mag asma Van mij verteerd worden door kanker en bashar hangen net als Saddam.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 12:55:34 #3
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184691061
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 12:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik weet natuurlijk niet hoe in baath de beslissingen worden genomen. Of er Łberhaupt ruimte is voor keuzes om de gebaande paden te verlaten of dat elke stap uitgestippeld is wanneer zich een bepaalde situatie zich voordoet.
Dat bashar dus de absolute vrijheid heeft om dingen volledig uit eigen initiatief te doen of dat hij door het regime gedwongen wordt om op een bepaalde manier te handelen.
Dit weet ik ook niet en zal hoogstens uit interviews met hoge betrokkenen kunnen blijken.

quote:
Vwb de verantwoordelijkheid is het uiteraard om het even. Het probleem zit hem niet in de persoon bashar of de familie Assad. Het probleem is het regime. Het is een systeem dat zichzelf dient, zichzelf beschermt en zichzelf in stand houdt. Er zal Łberhaupt niks veranderen als bashar of de familie Assad verkast. Zolang het regime er staat zal de mechaniek van de staat door blijven draaien en zal het regime exact dezelfde resultaten produceren. Namelijk onderdrukking van de bevolking met om de zoveel tijd een explosie van de opgekropte druk.
De mensen die nu juichen dat het "bijna vrede" is, juichen omdat ze niet instaat zijn om te zien dat de druk weer wordt opgebouwd om vroeg of laat weer zal leiden tot een geweldsexplosie. De gebeurtenissen van 2011 waren een kans om die vicieuze cirkel te doorbreken door het regime neer te halen. Echter waren the powers that be te huiverig om de uitdagingen van een post baath periode Aan te gaan en hebben ze eieren voor hun geld gekozen door de status quo te handhaven. better tye devil you know.
Het probleem zit hem niet eens in het regime. Het probleem zit hem in de mentaliteit die van de Maghreb (in mindere mate bezit ook Marokko deze mentaliteit) tot aan het Midden-Oosten heerst. Aan het hoofd staat een absolute onderdrukker (Khadaffi, Saddam, Assad) of een totalitair regime. Iedereen daaronder onderdrukt in min of meerdere mate weer degene onder hem en het is een soort hyenastrijd tot de top. Ook in Nederland duikt dit gedrag de kop op. Het gebrek aan het besef van wat mensenrechten inhouden en waarom die nodig zijn maakt dat dit soort regimes bestaat. SyriŽ is ťťn van de vele landen waarin het doodnormaal is om politieke tegenstanders te martelen en te laten doden. SyriŽ is er alleen een aantal keren verder in gegaan, volgens mij is de enige reden dat ze minder onder Amerikaanse invloed staan. De andere landen zouden minstens zo ver gaan als ze de kans zouden krijgen.

quote:
Ik denk niet dat ik onduidelijk ben met mijn standpunt hoe ik kijk naar de assads. Ze zijn het menselijke gezicht van een regime, dat noch SyriŽ noch de SyriŽrs dient, maar alleen het eigen voortbestaan boven alles stelt. Dat is een keuze dat ze zelf dag in dag uit maken. Dat bashar deel neemt aan staatsveiligheids meetings en asma lintjes knipt maakt voor mij persoonlijk weinig uit. Ze staan beide pal achter het regime ondanks alles en daarom mag asma Van mij verteerd worden door kanker en bashar hangen net als Saddam.
Het blijft vreemd en arbitrair en daarom zou ik me toch weerhouden van zulke sterke uitspraken. Er zijn zoveel mensen die direct en indirect meehelpen aan zo'n regime, van de martelaars in de gevangenissen tot de politieagenten op straat tot de soldaten tot de overheidsfunctionarissen die simpel administratiewerk verrichten. Waar trekken we de grens bij wie wel en niet verteerd mogen worden door kanker? Ik vind bovendien de aanname dat Asma pal achter het regime staat nogal uit de lucht gegrepen. Daarnaast heeft een Erdogan in de ogen van het Westen ook genoeg fout gedaan, van repressie van journalistiek tot zelfverrijking tot het stelen van gelden tot het onschuldig opsluiten van vele mensen. Mogen we zijn vrouw dan ook maar kanker toewensen? De vrouwen van Bush en Blair?
pi_184691960
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184692640
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 17:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie wil dat ik dat denk?
Ik ben er niet alleen van overtuigd dat Assad hier vrijwel volledig aan de touwtjes trekt, maar dat het beeld dat hij zijn macht zou moeten delen met anderen, een bewuste desinformatiecampagne is van het regime. Dit om sympathie voor hem aan te wakkeren en zowel de binnenlandse als de buitenlandse oppositie te bedriegen en te verleiden tot de verkeerde strategie.

Dat baseer ik onder meer op deze analyse:
https://newrepublic.com/a(...)syrias-mass-murderer
  dinsdag 29 januari 2019 @ 14:25:29 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184692646
quote:
Krijg ik nog een reactie of wa :7
pi_184692705
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Krijg ik nog een reactie of wa :7
deze discussie voeren wij tweeen al jaren. we zeggen beide exact dezelfde dingen keer op keer op keer, maar dan met andere woorden. het blijft een herhaling zetten in een vicieuze cirkel. misschien krijg je antwoord als ik denk iets nieuws/zinnigs te melden heb :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184693027
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:25 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik ben er niet alleen van overtuigd dat Assad hier vrijwel volledig aan de touwtjes trekt, maar dat het beeld dat hij zijn macht zou moeten delen met anderen, een bewuste desinformatiecampagne is van het regime. Dit om sympathie voor hem aan te wakkeren en zowel de binnenlandse als de buitenlandse oppositie te bedriegen en te verleiden tot de verkeerde strategie.

Dat baseer ik onder meer op deze analyse:
https://newrepublic.com/a(...)syrias-mass-murderer
goed verhaal over hoe het regime met list en bedrog te werk gaat :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 14:50:16 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184693071
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

deze discussie voeren wij tweeen al jaren. we zeggen beide exact dezelfde dingen keer op keer op keer, maar dan met andere woorden. het blijft een herhaling zetten in een vicieuze cirkel. misschien krijg je antwoord als ik denk iets nieuws/zinnigs te melden heb :Y)
Asma is een nieuw discussieonderwerp anders ;)
pi_184696407
Gaan wij binnenkort ook onze homegrown terroristen verwelkomen op Schiphol onder druk van de Amerikanen? _O-

joshrogin twitterde op dinsdag 29-01-2019 om 17:28:54 CIA Director Haspel tells @SenTomCotton the SDF in Syria "have hundreds of foreign fighters" in their prisons and the U.S. is trying to return them to their host countries so they don't get released. Wow. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 17:51:00 #11
468509 _--_
In varietate concordia
pi_184696497
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 17:45 schreef Slayage het volgende:
Gaan wij binnenkort ook onze homegrown terroristen verwelkomen op Schiphol onder druk van de Amerikanen? _O-

joshrogin twitterde op dinsdag 29-01-2019 om 17:28:54 CIA Director Haspel tells @SenTomCotton the SDF in Syria "have hundreds of foreign fighters" in their prisons and the U.S. is trying to return them to their host countries so they don't get released. Wow. reageer retweet
The sdf dreigt ze vrij te zetten dan?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_184696625
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 17:51 schreef _--_ het volgende:

[..]

The sdf dreigt ze vrij te zetten dan?
Dat dreigement uiten ze sinds dag 1. Ze hebben geen enkele juridisch systeem om ze te verwerken. Ze houden ze alleen maar vast. In Irak krijgen dit soort mensen een rechtzaak van 5 minuten waarop ze vervolgens worden opgehangen. Deze mensen mogen van geluk spreken dat ze gestationeerd waren in SyriŽ. Nu maken ze zelfs kans om terug te gaan naar huis.

Rutte is te laf om baby's terug te halen laat staan dat hij het aandurft zijn eigen onderdanen te berechten. Zoals de Fransen dat kennelijk willen gaan doen.

Zou een plottwist zijn dit :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 18:01:49 #13
468509 _--_
In varietate concordia
pi_184696673
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 17:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat dreigement uiten ze sinds dag 1. Ze hebben geen enkele juridisch systeem om ze te verwerken. Ze houden ze alleen maar vast. In Irak krijgen dit soort mensen een rechtzaak van 5 minuten waarop ze vervolgens worden opgehangen. Deze mensen mogen van geluk spreken dat ze gestationeerd waren in SyriŽ. Nu maken ze zelfs kans om terug te gaan naar huis.

Rutte is te laf om baby's terug te halen laat staan dat hij het aandurft zijn eigen onderdanen te berechten. Zoals de Fransen dat kennelijk willen gaan doen.

Zou een plottwist zijn dit :p
Liever ophangen dan dat deze terroristen op vrije voeten komen hier.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_184697554
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 18:01 schreef _--_ het volgende:

[..]

Liever ophangen dan dat deze terroristen op vrije voeten komen hier.
Dat is het risico van een rechtstaat. "It's not about what you know, it's about what you can prove in a court of law". Ik irak/SyriŽ doen ze niet zo moeilijk als hier in het westen waar we de rechtstaat belangrijk vinden. Of althans daar waar het ons uitkomt. Zo hadden de Fransen een dodenlijst van Fransozen in SyriŽ die ze lieten liquideren door hitsquads. "Operatie homo"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 21:35:38 #15
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184700693
Misschien dat Rutte ze wel in elkaar wil komen slaan als de SDF ze vrijlaten, dat wilde hij ook met raddraaiers tijdens oud en nieuw.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 21:36:57 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184700722
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 18:01 schreef _--_ het volgende:

[..]

Liever ophangen dan dat deze terroristen op vrije voeten komen hier.
Uit veiligheidsoogpunt is dat met sommige strijders inderdaad het beste.
pi_184700886
Als je het waard vind om een bom op hun kop te gooien dan is het het ook waard om ze hier de doodstraf te geven mochten ze naar Nederland komen.
pi_184702123
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:35 schreef Richestorags het volgende:
Misschien dat Rutte ze wel in elkaar wil komen slaan als de SDF ze vrijlaten, dat wilde hij ook met raddraaiers tijdens oud en nieuw.
Zijn "stoere" uitspraken waren echt lachwekkend _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184702165
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:45 schreef BEFEM het volgende:
Als je het waard vind om een bom op hun kop te gooien dan is het het ook waard om ze hier de doodstraf te geven mochten ze naar Nederland komen.
Dat gaat dus niet lieverd. We hebben al een tijdje geen doodstraf. En met terugwerkende kracht invoeren gaat em ook niet worden. In andere delen van de wereld zijn ze niet zo star :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184702487
Waarom worden ze niet naar Guantanamo Bay gebracht?
pi_184703967
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Uit veiligheidsoogpunt is dat met sommige strijders inderdaad het beste.
Asma al-Assad mag je geen dood toewensen, anderen wel.
  woensdag 30 januari 2019 @ 07:26:38 #22
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184705234
quote:
3s.gif Op woensdag 30 januari 2019 00:37 schreef intellectuele_user het volgende:

[..]

Asma al-Assad mag je geen dood toewensen, anderen wel.
Ten eerste wens ik deze mensen geen kanker toe. Ten tweede zeg ik dat het uit veiligheidsoverwegingen wellicht het beste is als sommigen van deze strijders de doodstraf zouden krijgen, de veiligheid van de Nederlandse bevolking hierbij in acht nemend. Deze mensen zijn een grotere bedreiging voor de mensheid dan Asma. Welke directe bedreiging vormt Asma voor de veiligheid van SyriŽ? Bashar, dat is een ander verhaal.
pi_184707804
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 23:07 schreef polderturk het volgende:
Waarom worden ze niet naar Guantanamo Bay gebracht?
alsof de amerikanen daarop staan te wachten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184707924
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 30 januari 2019 @ 11:18:57 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184708112
Islam is vrede, niet de manier waarop de religie de meeste volgers krijgt dus. Niet gek als je bedenkt dat de religie met het zwaard is verspreid. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Europese kruistochten en veroveringen.
pi_184708781
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:18 schreef Richestorags het volgende:
Islam is vrede, niet de manier waarop de religie de meeste volgers krijgt dus.
deze zin klopt niet :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184713627
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 22:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat gaat dus niet lieverd. We hebben al een tijdje geen doodstraf. En met terugwerkende kracht invoeren gaat em ook niet worden. In andere delen van de wereld zijn ze niet zo star :P
Helaas niet nee. Ik vind dat zo krom hť, we gooien in Syrie bommen op die mensen met het risico dat er onschuldigen dood gaan maar zodra ze de grens over komen worden ze vervolgd en krijgen ze 4 jaar cel (effectief 2,5).
pi_184713931
quote:
15s.gif Op woensdag 30 januari 2019 16:42 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Helaas niet nee. Ik vind dat zo krom hť, we gooien in Syrie bommen op die mensen met het risico dat er onschuldigen dood gaan maar zodra ze de grens over komen worden ze vervolgd en krijgen ze 4 jaar cel (effectief 2,5).
Oorlog is natuurlijk een andere beest dan een justitieel systeem. Je kan ervoor kiezen om geen doodstraf te hebben in een justitieel systeem. Je kan er niet voor kiezen om niet te doden in een oorlog. Immers in oorlog is het doden en gedood worden onontkoombaar. Anders zou het geen oorlog zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184713953
quote:
10s.gif Op woensdag 30 januari 2019 16:55 schreef Slayage het volgende:

[..]

Oorlog is natuurlijk een andere beest dan een justitieel systeem. Je kan ervoor kiezen om geen doodstraf te hebben in een justitieel systeem. Je kan er niet voor kiezen om niet te doden in een oorlog. Immers in oorlog is het doden en gedood worden onontkoombaar. Anders zou het geen oorlog zijn.
Ik snap dat het niet hetzelfde is maar het is wel krom. Omdat je een denkbeeldige grens overgaat ga je van de doodstraf (bom op je kop) naar een paar jaar in een chille cel.

En dat terwijl die persoon in Nederland veel gevaarlijker is voor Nederland dan dat die in SyriŽ zou zijn!
pi_184724191
Echt geweldig deze tweet reeks. Een veroordeelde Koerdische Isis sympathisant, Salahaddin al kurdi, geweldige naam though, uit Limburg wordt gepakt door een Koerdische online Isis hunter

jenanmoussa twitterde op woensdag 30-01-2019 om 16:24:03 1/ Kurdish online ISIS hunters set up twitter account pretending to be UK girl wishing 2join ISIS in Syria.Dutch ISIS supporter fell for it. They shared DMs, naughty pics, got plane ticket. He revealed identity, got arrested.I met ISIS hunter &saw DMs!https://t.co/C3EzVVQyuo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184748779
Belangrijke ontwikkelingen in Libanon. Tweet reeks.

FirasMaksad twitterde op donderdag 31-01-2019 om 19:00:27 THREAD: After a 9-month gestation period, Lebanon gives birth to government in which 2/3rd of key ministries are controlled by Hezbollah & its allies. Hassan Nasrallah's personal physician Jamil Jabaq named Health Minister. https://t.co/BEgqpKXwvs reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 1 februari 2019 @ 11:32:53 #33
468509 _--_
In varietate concordia
pi_184749262
>300 miljoen dollar
Ga toch weg :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_184801917
Nu op national geographic een documentaire over de Assad dynasty.
pi_184802388
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 11:01 schreef Slayage het volgende:
Belangrijke ontwikkelingen in Libanon. Tweet reeks.

FirasMaksad twitterde op donderdag 31-01-2019 om 19:00:27 THREAD: After a 9-month gestation period, Lebanon gives birth to government in which 2/3rd of key ministries are controlled by Hezbollah & its allies. Hassan Nasrallah's personal physician Jamil Jabaq named Health Minister. https://t.co/BEgqpKXwvs reageer retweet
Dus Libanon wordt bestuurd door Hezbollah.
pi_184804342
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 21:24 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dus Libanon wordt bestuurd door Hezbollah.
"The Shiite crescent" wordt langzaam een feit ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184804524
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184805320
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

goed verhaal over hoe het regime met list en bedrog te werk gaat :Y
Het is wel meesterlijk hoe hij iedereen om de tuin heeft geleid. Het beeld dat hij van zichzelf heeft geschapen als hervormingsgezind, modern, beleefd, beschaafd, zwak, het is allemaal nep. En mensen trappen er nog steeds in. Briljant wel, die man is een meester in manipulatie. Geldt ook voor zijn vrouw.
  zondag 3 februari 2019 @ 23:20:04 #39
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184805366
quote:
10s.gif Op zondag 3 februari 2019 23:18 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Het is wel meesterlijk hoe hij iedereen om de tuin heeft geleid. Het beeld dat hij van zichzelf heeft geschapen als hervormingsgezind, modern, beleefd, beschaafd, zwak, het is allemaal nep. En mensen trappen er nog steeds in. Briljant wel, die man is een meester in manipulatie. Geldt ook voor zijn vrouw.
Gaat dit nou over Assad of Bin Salman? :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184805425
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 23:20 schreef Szura het volgende:

[..]

Gaat dit nou over Assad of Bin Salman? :P
Bin Salman is een stuk sneller door de mand gevallen :Y
pi_184831147
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184831818
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184844708
Hoe verzin je het?

Mortis_Banned twitterde op dinsdag 05-02-2019 om 20:09:53 After USAF killed dozens of Russian "Wagner" mercs in Syria in February 2018, Russia's consulate in Damascus issued death certificates with fake dates to cover up mass casualties, @Reuters finds.We actually thought Ru mercs fought in Ghouta due to this.https://t.co/phjxaH6Mip reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184857044
Het regime heeft de oudjes niet meer nodig. Business gaat goed.

Dalatrm twitterde op woensdag 06-02-2019 om 14:55:29 #Syria Ministry of Defence issues decree demobilising all reserve troops born during or before 1981. Their names will be dropped from the mandatory draft lists. Those who have already joined or been caught at checkpoints for dodging draft to be released. https://t.co/1xSix7exiy reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184874102
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 7 februari 2019 @ 22:30:17 #48
468509 _--_
In varietate concordia
pi_184886210
https://nos.nl/artikel/22(...)alitie-in-jemen.html

Marokko trekt terug uit Sa-coalitie.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_184886449
quote:
Helemaal niet scherp en staat ook onzin in.

quote:
Maar wat als er vrouwen bij zijn die bijvoorbeeld lid waren van de religieuze politie van IS? Gaet vindt dat zo iemand dan berecht moet worden. Maar niet hier. De autonome noordoostelijke Syrische regio kan er zelf niks mee. “Ze zijn geen SyriŽrs, dus we hebben er geen jurisdictie over.¨
:') :')

quote:
Gaet weet niet wat Nederland huiverig maakt. “De meeste van deze mensen worden blijkbaar niet helemaal als Nederlander gezien, omdat ze van Afrikaanse of Arabische afkomst zijn. Discriminatie dus. Vreemd trouwens dat jullie niet in staat zijn geweest hen te laten integreren.”
:') :')
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')