Bij ons zijn alle speciaalzaken failliet en gesloten.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:33 schreef Frozen-assassin het volgende:
Denk je echt dat een grootgrutter verse vis heeft...
Ga naar een fatsoenlijke viswinkel
Ik woon op de grens met Duitsland. Dan ben 6-7 uur kwijt grappenmaker.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:33 schreef Gripper het volgende:
Horeca groothandels inderdaad. Makro, Sligro of Hanos.
Misschien is het bij een zeevishandel dicht bij de haven nog wat beter en verser, maar dan moet je naar Scheveningen of Ijmuiden
Dan loont het misschien om het in Duitsland te halen? Daar zijn ook visboeren lijkt me.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:48 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik woon op de grens met Duitsland. Dan ben 6-7 uur kwijt grappenmaker.
Ja. Daar is het ook goedkoper maar ik denk niet dat het daar verser is dan bij de Makro. Bij de Makro bij ons hebben ze een speciaalzaak binnen de zaak, met personeel en al. Ook veel klandizie dus vis blijft niet lang staan. Beter dan dat kan je hier niet krijgen.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:50 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Dan loont het misschien om het in Duitsland te halen? Daar zijn ook visboeren lijkt me.
Toevallig in de buurt van Kleef? Daar zit een NL vishandel in het centrum.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:48 schreef Atak het volgende:
Ik woon op de grens met Duitsland. Dan ben 6-7 uur kwijt grappenmaker.
Dat wil niet zeggen dat het geschikt is voor sushi.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:49 schreef Lunatiek het volgende:
Bij de afslag vers of bij de goede visspeciaalzaken.
Denk aan Simonis in Scheveningen/Den Haag of Schmidt Zeevis in Rotterdam. Soms op de weekmarkt is er goede vis te krijgen, daar kun je ook bestellen als het niet in het standaard assortiment zit.
Dan lijkt het erop dat je je antwoord gevonden hebt.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:56 schreef Atak het volgende:
[..]
Ja. Daar is het ook goedkoper maar ik denk niet dat het daar verser is dan bij de Makro. Bij de Makro bij ons hebben ze een speciaalzaak binnen de zaak, met personeel en al. Ook veel klandizie dus vis blijft niet lang staan. Beter dan dat kan je hier niet krijgen.
Ik weet nog steeds niet of het geschikt is voor sushi.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:57 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Dan lijkt het erop dat je je antwoord gevonden hebt.
Dat ligt eraan wat jij in bij je sushi wilt gebruiken. Je wilt vers... dan ga je niet naar de Makro natuurlijk. Die hebben gigantische voorraden om nooit uitverkocht te zijn.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:56 schreef Atak het volgende:
[..]
Dat wil niet zeggen dat het geschikt is voor sushi.
https://www.sushiworkshop.nl/sushi-vis-kopen/quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:59 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik weet nog steeds niet of het geschikt is voor sushi.
Uhm tonijn en zalm worden hier nee gevangen hoor. Zalm is kweek en tonijn komt altijd van ver en is dus wat ouder en ingevroren.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:33 schreef Gripper het volgende:
Horeca groothandels inderdaad. Makro, Sligro of Hanos.
Misschien is het bij een zeevishandel dicht bij de haven nog wat beter en verser, maar dan moet je naar Scheveningen of Ijmuiden
Die sushi die je in de supermarkt ziet liggen zijn meestal met gerookte zalm.quote:Op donderdag 24 januari 2019 18:11 schreef realAIVD het volgende:
Ik vind het een mooie vraag....en ik vraag me dan vooral af waarom je geen vis uit de supermarkt zou gebruiken als de houdbaarheidsdatum nog lang niet bereikt is.
Een paar vakjes verderop liggen immers ook kant-en-klare sushi's met plakjes vis erop en erin en die zijn gewoon voor consumptie geschikt (al zijn ze weliswaar oneetbaar omdat de sushirijst langdurig in de koeling heeft gelegen)
edit om hier aan toe te voegen dat ik nog nooit sushi met verse rauwe visheb gemaakt, ik heb dus echt geen idee![]()
oh, en als je toch sushirijst gaat koken, maak dan meteen wat inarizushi voor me!!![]()
Oh, serieus, haha, ik had geen idee!quote:Op donderdag 24 januari 2019 18:16 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Die sushi die je in de supermarkt ziet liggen zijn meestal met gerookte zalm.
Verse rauwe zalm gebruiken ze niet.
En das toch een smaakverschil.
Sushi vis wordt diep bevroren. Een normale diepvries kan dat niet had ik ergens gelezen.quote:Op donderdag 24 januari 2019 18:11 schreef realAIVD het volgende:
Ik vind het een mooie vraag....en ik vraag me dan vooral af waarom je geen vis uit de supermarkt zou gebruiken als de houdbaarheidsdatum nog lang niet bereikt is.
Een paar vakjes verderop liggen immers ook kant-en-klare sushi's met plakjes vis erop en erin en die zijn gewoon voor consumptie geschikt (al zijn ze weliswaar oneetbaar omdat de sushirijst langdurig in de koeling heeft gelegen)
edit om hier aan toe te voegen dat ik nog nooit sushi met verse rauwe visheb gemaakt, ik heb dus echt geen idee![]()
oh, en als je toch sushirijst gaat koken, maak dan meteen wat inarizushi voor me!!![]()
Aburaagequote:Op donderdag 24 januari 2019 18:11 schreef realAIVD het volgende:
oh, en als je toch sushirijst gaat koken, maak dan meteen wat inarizushi voor me!!![]()
Komt waarschijnlijk omdat het ook helemaal niet waar is;)quote:Op donderdag 24 januari 2019 18:17 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Oh, serieus, haha, ik had geen idee!
weer wat geleerd, dank
In Europa is het wettelijk verplicht om alle vis die bedoeld is om rauw of vrijwel rauw te eten eerst 24 uur lang bij -20 °C in te vriezen.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...
-knippie-
Gezien de parasieten die je daarbij kan oplopen vind ik diepvries een erg goed idee als je het rauw eetquote:Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...
Er is bij visspeciaalzaken prima vis te krijgen die absoluut niet is ingevroren. Denk hierbij aan kabeljauw, wijting, schol, griet, makreel en diverse andere soorten vanuit de Noordzee. Dit gaat via de afslag veelal naar groothandels (Urk/Spakenburg bijvoorbeeld) en van daaruit naar de speciaalzaken/viskramen.
Zalmfilet (Europese, meest verkocht in Nederland) is kweek, meestal uit Noorwegen of Denemarken. Dit wordt ofwel ingevroren, maar ook wel heel veel vers via vrachtwagens naar Nederland vervoert.
Tonijn komt uit de Indische of Stille oceaan. Heel veel komt diepvries, maar je kunt ook vers ingevlogen tonijn krijgen. Hangt wel een prijskaartje aan.
Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.
Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.
Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
Ik denk dat je het aandeel van de dagvisserij ook niet moet overschatten. Het is er wel maar veel vissers gaan gewoon te ver en zijn te lang weg om niet in te vriezen of om die paar km van visafslag naar visboer het verschil te laten maken. Daarnaast worden veel vissen ingevroren om parasieten te doden.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...
Er is bij visspeciaalzaken prima vis te krijgen die absoluut niet is ingevroren. Denk hierbij aan kabeljauw, wijting, schol, griet, makreel en diverse andere soorten vanuit de Noordzee. Dit gaat via de afslag veelal naar groothandels (Urk/Spakenburg bijvoorbeeld) en van daaruit naar de speciaalzaken/viskramen.
Zalmfilet (Europese, meest verkocht in Nederland) is kweek, meestal uit Noorwegen of Denemarken. Dit wordt ofwel ingevroren, maar ook wel heel veel vers via vrachtwagens naar Nederland vervoert.
Tonijn komt uit de Indische of Stille oceaan. Heel veel komt diepvries, maar je kunt ook vers ingevlogen tonijn krijgen. Hangt wel een prijskaartje aan.
Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.
Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.
Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
Volgens sommige mensen hier heeft Makro geen verse vis. Die gasten zijn nooit bij een Makro geweest. Ze denken dat het een AH is.quote:Op donderdag 24 januari 2019 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Makro Duiven heeft een goede visafdeling
Heb meerdere malen sushi gemaakt met zalm van de sligro. Vergelijkbaar met makro kwaliteit dus. Goed te doen.quote:Op vrijdag 25 januari 2019 11:31 schreef Atak het volgende:
[..]
Volgens sommige mensen hier heeft Makro geen verse vis. Die gasten zijn nooit bij een Makro geweest. Ze denken dat het een AH is.
De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ikquote:Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.
Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.
Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
Ik ken de regel zoals hij staat bij o.a. het voedingscentrum en deze regel geldt inderdaad voor bijvoorbeeld de haring. (Vandaar dat de echte groene haring ook niet meer bestaat).quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:57 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
In Europa is het wettelijk verplicht om alle vis die bedoeld is om rauw of vrijwel rauw te eten eerst 24 uur lang bij -20 °C in te vriezen.
Daar wilde ik het verder bij laten.
True, als je zo'n blast vriezer o.i.d. hebt wat heel erg snel tot temperaturen van wel -40 / -50 o.i.d. kan komen lever je eigenlijk niet in qua kwaliteit.quote:Op zaterdag 26 januari 2019 17:15 schreef loonytik het volgende:
[..]
De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ikVolgens mij is het eerder standaard om het in te vriezen dan niet in Japan.
Toch grappig dat een snackfood als sushi het in 3 sterrententen gehaald heeft. Stel je voor dat Johnnie Boer van de Librije wereldberoemd zou zijn voor zijn kroketten en bitterballenquote:Op zaterdag 26 januari 2019 17:15 schreef loonytik het volgende:
[..]
De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ikVolgens mij is het eerder standaard om het in te vriezen dan niet in Japan.
Als ze de variëteit van bitterballen zouden opvoeren zou het wel kunnen. Maar al die gefrituurde dingen smaken grotendeels hetzelfde alleen de vulling kan iets verschillen.quote:Op zondag 27 januari 2019 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toch grappig dat een snackfood als sushi het in 3 sterrententen gehaald heeft. Stel je voor dat Johnnie Boer van de Librije wereldberoemd zou zijn voor zijn kroketten en bitterballen
Ik heb bij top zaken kroketjes gegeten, oa van wild, gans, garnalen, hutspot.quote:Op zondag 27 januari 2019 10:30 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Als ze de variëteit van bitterballen zouden opvoeren zou het wel kunnen. Maar al die gefrituurde dingen smaken grotendeels hetzelfde alleen de vulling kan iets verschillen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |