Bij ons zijn alle speciaalzaken failliet en gesloten.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:33 schreef Frozen-assassin het volgende:
Denk je echt dat een grootgrutter verse vis heeft...
Ga naar een fatsoenlijke viswinkel
Ik woon op de grens met Duitsland. Dan ben 6-7 uur kwijt grappenmaker.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:33 schreef Gripper het volgende:
Horeca groothandels inderdaad. Makro, Sligro of Hanos.
Misschien is het bij een zeevishandel dicht bij de haven nog wat beter en verser, maar dan moet je naar Scheveningen of Ijmuiden
Dan loont het misschien om het in Duitsland te halen? Daar zijn ook visboeren lijkt me.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:48 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik woon op de grens met Duitsland. Dan ben 6-7 uur kwijt grappenmaker.
Ja. Daar is het ook goedkoper maar ik denk niet dat het daar verser is dan bij de Makro. Bij de Makro bij ons hebben ze een speciaalzaak binnen de zaak, met personeel en al. Ook veel klandizie dus vis blijft niet lang staan. Beter dan dat kan je hier niet krijgen.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:50 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Dan loont het misschien om het in Duitsland te halen? Daar zijn ook visboeren lijkt me.
Toevallig in de buurt van Kleef? Daar zit een NL vishandel in het centrum.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:48 schreef Atak het volgende:
Ik woon op de grens met Duitsland. Dan ben 6-7 uur kwijt grappenmaker.
Dat wil niet zeggen dat het geschikt is voor sushi.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:49 schreef Lunatiek het volgende:
Bij de afslag vers of bij de goede visspeciaalzaken.
Denk aan Simonis in Scheveningen/Den Haag of Schmidt Zeevis in Rotterdam. Soms op de weekmarkt is er goede vis te krijgen, daar kun je ook bestellen als het niet in het standaard assortiment zit.
Dan lijkt het erop dat je je antwoord gevonden hebt.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:56 schreef Atak het volgende:
[..]
Ja. Daar is het ook goedkoper maar ik denk niet dat het daar verser is dan bij de Makro. Bij de Makro bij ons hebben ze een speciaalzaak binnen de zaak, met personeel en al. Ook veel klandizie dus vis blijft niet lang staan. Beter dan dat kan je hier niet krijgen.
Ik weet nog steeds niet of het geschikt is voor sushi.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:57 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Dan lijkt het erop dat je je antwoord gevonden hebt.
Dat ligt eraan wat jij in bij je sushi wilt gebruiken. Je wilt vers... dan ga je niet naar de Makro natuurlijk. Die hebben gigantische voorraden om nooit uitverkocht te zijn.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:56 schreef Atak het volgende:
[..]
Dat wil niet zeggen dat het geschikt is voor sushi.
https://www.sushiworkshop.nl/sushi-vis-kopen/quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:59 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik weet nog steeds niet of het geschikt is voor sushi.
Uhm tonijn en zalm worden hier nee gevangen hoor. Zalm is kweek en tonijn komt altijd van ver en is dus wat ouder en ingevroren.quote:Op donderdag 24 januari 2019 14:33 schreef Gripper het volgende:
Horeca groothandels inderdaad. Makro, Sligro of Hanos.
Misschien is het bij een zeevishandel dicht bij de haven nog wat beter en verser, maar dan moet je naar Scheveningen of Ijmuiden
Die sushi die je in de supermarkt ziet liggen zijn meestal met gerookte zalm.quote:Op donderdag 24 januari 2019 18:11 schreef realAIVD het volgende:
Ik vind het een mooie vraag....en ik vraag me dan vooral af waarom je geen vis uit de supermarkt zou gebruiken als de houdbaarheidsdatum nog lang niet bereikt is.
Een paar vakjes verderop liggen immers ook kant-en-klare sushi's met plakjes vis erop en erin en die zijn gewoon voor consumptie geschikt (al zijn ze weliswaar oneetbaar omdat de sushirijst langdurig in de koeling heeft gelegen )
edit om hier aan toe te voegen dat ik nog nooit sushi met verse rauwe visheb gemaakt, ik heb dus echt geen idee
oh, en als je toch sushirijst gaat koken, maak dan meteen wat inarizushi voor me!!
Oh, serieus, haha, ik had geen idee!quote:Op donderdag 24 januari 2019 18:16 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Die sushi die je in de supermarkt ziet liggen zijn meestal met gerookte zalm.
Verse rauwe zalm gebruiken ze niet.
En das toch een smaakverschil.
Sushi vis wordt diep bevroren. Een normale diepvries kan dat niet had ik ergens gelezen.quote:Op donderdag 24 januari 2019 18:11 schreef realAIVD het volgende:
Ik vind het een mooie vraag....en ik vraag me dan vooral af waarom je geen vis uit de supermarkt zou gebruiken als de houdbaarheidsdatum nog lang niet bereikt is.
Een paar vakjes verderop liggen immers ook kant-en-klare sushi's met plakjes vis erop en erin en die zijn gewoon voor consumptie geschikt (al zijn ze weliswaar oneetbaar omdat de sushirijst langdurig in de koeling heeft gelegen )
edit om hier aan toe te voegen dat ik nog nooit sushi met verse rauwe visheb gemaakt, ik heb dus echt geen idee
oh, en als je toch sushirijst gaat koken, maak dan meteen wat inarizushi voor me!!
Aburaagequote:Op donderdag 24 januari 2019 18:11 schreef realAIVD het volgende:
oh, en als je toch sushirijst gaat koken, maak dan meteen wat inarizushi voor me!!
Komt waarschijnlijk omdat het ook helemaal niet waar is;)quote:Op donderdag 24 januari 2019 18:17 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Oh, serieus, haha, ik had geen idee!
weer wat geleerd, dank
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |