abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184600678
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...

-knippie-
In Europa is het wettelijk verplicht om alle vis die bedoeld is om rauw of vrijwel rauw te eten eerst 24 uur lang bij -20 C in te vriezen.

Daar wilde ik het verder bij laten.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  donderdag 24 januari 2019 @ 21:07:30 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184600923
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...

Er is bij visspeciaalzaken prima vis te krijgen die absoluut niet is ingevroren. Denk hierbij aan kabeljauw, wijting, schol, griet, makreel en diverse andere soorten vanuit de Noordzee. Dit gaat via de afslag veelal naar groothandels (Urk/Spakenburg bijvoorbeeld) en van daaruit naar de speciaalzaken/viskramen.

Zalmfilet (Europese, meest verkocht in Nederland) is kweek, meestal uit Noorwegen of Denemarken. Dit wordt ofwel ingevroren, maar ook wel heel veel vers via vrachtwagens naar Nederland vervoert.

Tonijn komt uit de Indische of Stille oceaan. Heel veel komt diepvries, maar je kunt ook vers ingevlogen tonijn krijgen. Hangt wel een prijskaartje aan.

Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.

Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.

Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
Gezien de parasieten die je daarbij kan oplopen vind ik diepvries een erg goed idee als je het rauw eet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184607951
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...

Er is bij visspeciaalzaken prima vis te krijgen die absoluut niet is ingevroren. Denk hierbij aan kabeljauw, wijting, schol, griet, makreel en diverse andere soorten vanuit de Noordzee. Dit gaat via de afslag veelal naar groothandels (Urk/Spakenburg bijvoorbeeld) en van daaruit naar de speciaalzaken/viskramen.

Zalmfilet (Europese, meest verkocht in Nederland) is kweek, meestal uit Noorwegen of Denemarken. Dit wordt ofwel ingevroren, maar ook wel heel veel vers via vrachtwagens naar Nederland vervoert.

Tonijn komt uit de Indische of Stille oceaan. Heel veel komt diepvries, maar je kunt ook vers ingevlogen tonijn krijgen. Hangt wel een prijskaartje aan.

Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.

Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.

Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
Ik denk dat je het aandeel van de dagvisserij ook niet moet overschatten. Het is er wel maar veel vissers gaan gewoon te ver en zijn te lang weg om niet in te vriezen of om die paar km van visafslag naar visboer het verschil te laten maken. Daarnaast worden veel vissen ingevroren om parasieten te doden.

Het is ook niet zo heel belangrijk. Mensen doen graag moeilijk over verse vis terwijl ze ontdooid vlees eten, maar invrienzen maakt de structuur van vlees veel meer kapot zodat het leegloopt en dus minder sappig wordt. Veel vis zuigt zich weer vol als je het onder de kraan ontdooit.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 09:33:24 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184607981
registreer om deze reclame te verbergen
Dagvisserij is mooi en vis die niet ingevroren is geweest erg mooi maar je moet hem niet rauw eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 09:39:51 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184608092
90% van de gevallen van parasitaire infectie van vis komt uit Japan trouwens
https://academic.oup.com/cid/article/51/7/806/354398
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184609750
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Makro Duiven heeft een goede visafdeling
Volgens sommige mensen hier heeft Makro geen verse vis. Die gasten zijn nooit bij een Makro geweest. Ze denken dat het een AH is.
pi_184612711
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:31 schreef Atak het volgende:

[..]

Volgens sommige mensen hier heeft Makro geen verse vis. Die gasten zijn nooit bij een Makro geweest. Ze denken dat het een AH is.
Heb meerdere malen sushi gemaakt met zalm van de sligro. Vergelijkbaar met makro kwaliteit dus. Goed te doen.

Ik doe het op advies van diverse sites eerst een volle dag in de vriezer (circa -21). Smaakt zoals je het wil en er is tot op heden nog niemand ziek van geworden, maar dit laatste kan natuurlijk ook toeval zijn.
pi_184635302
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:

Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.

Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.

Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ik :P Volgens mij is het eerder standaard om het in te vriezen dan niet in Japan.
pi_184648261
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:57 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

In Europa is het wettelijk verplicht om alle vis die bedoeld is om rauw of vrijwel rauw te eten eerst 24 uur lang bij -20 C in te vriezen.

Daar wilde ik het verder bij laten.
Ik ken de regel zoals hij staat bij o.a. het voedingscentrum en deze regel geldt inderdaad voor bijvoorbeeld de haring. (Vandaar dat de echte groene haring ook niet meer bestaat).

Echter is die regel niet helemaal zoals hij hier gesteld wordt (of nagenoeg alle groothandels houden zich er niet aan). De vers ingevlogen tonijn en ook dus bijvoorbeeld Noorse zalmfilet worden niet ingevroren, komen gewoon vers aan. Die zijn niet per definitie alleen voor rauw gebruik, maar worden wel heel erg veel zo verkocht aan de consumenten.
pi_184648271
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:15 schreef loonytik het volgende:

[..]

De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ik :P Volgens mij is het eerder standaard om het in te vriezen dan niet in Japan.
True, als je zo'n blast vriezer o.i.d. hebt wat heel erg snel tot temperaturen van wel -40 / -50 o.i.d. kan komen lever je eigenlijk niet in qua kwaliteit.

Maar als je thuis sushi gaat maken en je koopt het, vriest het in, ontdooit het voor gebruik.. Dan kun je het veel beter direct vers gebruiken, is veel beter qua smaak.
  zondag 27 januari 2019 @ 10:24:51 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184648753
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:15 schreef loonytik het volgende:

[..]

De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ik :P Volgens mij is het eerder standaard om het in te vriezen dan niet in Japan.
Toch grappig dat een snackfood als sushi het in 3 sterrententen gehaald heeft. Stel je voor dat Johnnie Boer van de Librije wereldberoemd zou zijn voor zijn kroketten en bitterballen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184648814
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Toch grappig dat een snackfood als sushi het in 3 sterrententen gehaald heeft. Stel je voor dat Johnnie Boer van de Librije wereldberoemd zou zijn voor zijn kroketten en bitterballen
Als ze de variteit van bitterballen zouden opvoeren zou het wel kunnen. Maar al die gefrituurde dingen smaken grotendeels hetzelfde alleen de vulling kan iets verschillen. :P
  zondag 27 januari 2019 @ 10:34:58 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184648868
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 10:30 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Als ze de variteit van bitterballen zouden opvoeren zou het wel kunnen. Maar al die gefrituurde dingen smaken grotendeels hetzelfde alleen de vulling kan iets verschillen. :P
Ik heb bij top zaken kroketjes gegeten, oa van wild, gans, garnalen, hutspot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 januari 2019 @ 10:40:29 #39
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_184648939
Het toppunt van fusion, sushibitterballen. _O-.
And so is the past
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')