In Europa is het wettelijk verplicht om alle vis die bedoeld is om rauw of vrijwel rauw te eten eerst 24 uur lang bij -20 °C in te vriezen.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...
-knippie-
Gezien de parasieten die je daarbij kan oplopen vind ik diepvries een erg goed idee als je het rauw eetquote:Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...
Er is bij visspeciaalzaken prima vis te krijgen die absoluut niet is ingevroren. Denk hierbij aan kabeljauw, wijting, schol, griet, makreel en diverse andere soorten vanuit de Noordzee. Dit gaat via de afslag veelal naar groothandels (Urk/Spakenburg bijvoorbeeld) en van daaruit naar de speciaalzaken/viskramen.
Zalmfilet (Europese, meest verkocht in Nederland) is kweek, meestal uit Noorwegen of Denemarken. Dit wordt ofwel ingevroren, maar ook wel heel veel vers via vrachtwagens naar Nederland vervoert.
Tonijn komt uit de Indische of Stille oceaan. Heel veel komt diepvries, maar je kunt ook vers ingevlogen tonijn krijgen. Hangt wel een prijskaartje aan.
Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.
Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.
Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
Ik denk dat je het aandeel van de dagvisserij ook niet moet overschatten. Het is er wel maar veel vissers gaan gewoon te ver en zijn te lang weg om niet in te vriezen of om die paar km van visafslag naar visboer het verschil te laten maken. Daarnaast worden veel vissen ingevroren om parasieten te doden.quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat worden er hier een boel onwaarheden vertelt...
Er is bij visspeciaalzaken prima vis te krijgen die absoluut niet is ingevroren. Denk hierbij aan kabeljauw, wijting, schol, griet, makreel en diverse andere soorten vanuit de Noordzee. Dit gaat via de afslag veelal naar groothandels (Urk/Spakenburg bijvoorbeeld) en van daaruit naar de speciaalzaken/viskramen.
Zalmfilet (Europese, meest verkocht in Nederland) is kweek, meestal uit Noorwegen of Denemarken. Dit wordt ofwel ingevroren, maar ook wel heel veel vers via vrachtwagens naar Nederland vervoert.
Tonijn komt uit de Indische of Stille oceaan. Heel veel komt diepvries, maar je kunt ook vers ingevlogen tonijn krijgen. Hangt wel een prijskaartje aan.
Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.
Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.
Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
Volgens sommige mensen hier heeft Makro geen verse vis. Die gasten zijn nooit bij een Makro geweest. Ze denken dat het een AH is.quote:Op donderdag 24 januari 2019 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Makro Duiven heeft een goede visafdeling
Heb meerdere malen sushi gemaakt met zalm van de sligro. Vergelijkbaar met makro kwaliteit dus. Goed te doen.quote:Op vrijdag 25 januari 2019 11:31 schreef Atak het volgende:
[..]
Volgens sommige mensen hier heeft Makro geen verse vis. Die gasten zijn nooit bij een Makro geweest. Ze denken dat het een AH is.
De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ikquote:Op donderdag 24 januari 2019 20:43 schreef NicolasJoy het volgende:
Voor sushi wil/moet je in principe vis hebben die niet ingevroren is geweest. Iets dat direct vers ingevroren is kan ook voor sushi gebruikt worden, maar is nooit zo lekker als verse vis dat niet ingevroren is geweest.
Ga naar een visspeciaalzaak, laat je daar voorlichten. Als het te goedkoop is om vers/waar te zijn dan is het meestal niet vers/waar.
Maar echt, dat nagenoeg alle vis altijd ingevroren is geweest is absoluut niet waar. Bij iedere echt goede zichzelfrespecterende visspecialist in elk geval niet.
Ik ken de regel zoals hij staat bij o.a. het voedingscentrum en deze regel geldt inderdaad voor bijvoorbeeld de haring. (Vandaar dat de echte groene haring ook niet meer bestaat).quote:Op donderdag 24 januari 2019 20:57 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
In Europa is het wettelijk verplicht om alle vis die bedoeld is om rauw of vrijwel rauw te eten eerst 24 uur lang bij -20 °C in te vriezen.
Daar wilde ik het verder bij laten.
True, als je zo'n blast vriezer o.i.d. hebt wat heel erg snel tot temperaturen van wel -40 / -50 o.i.d. kan komen lever je eigenlijk niet in qua kwaliteit.quote:Op zaterdag 26 januari 2019 17:15 schreef loonytik het volgende:
[..]
De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ikVolgens mij is het eerder standaard om het in te vriezen dan niet in Japan.
Toch grappig dat een snackfood als sushi het in 3 sterrententen gehaald heeft. Stel je voor dat Johnnie Boer van de Librije wereldberoemd zou zijn voor zijn kroketten en bitterballenquote:Op zaterdag 26 januari 2019 17:15 schreef loonytik het volgende:
[..]
De sushi-chef van Sukiyabashi Jiro in Tokio die3 michelin-sterren heeft, heeft zelfs een vriezer in zijn restaurant staat om de vis in te vriezen .... Die tot zeer koude temperaturen kan vriezen. Die weet het wel wat beter denk ikVolgens mij is het eerder standaard om het in te vriezen dan niet in Japan.
Als ze de variëteit van bitterballen zouden opvoeren zou het wel kunnen. Maar al die gefrituurde dingen smaken grotendeels hetzelfde alleen de vulling kan iets verschillen.quote:Op zondag 27 januari 2019 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toch grappig dat een snackfood als sushi het in 3 sterrententen gehaald heeft. Stel je voor dat Johnnie Boer van de Librije wereldberoemd zou zijn voor zijn kroketten en bitterballen
Ik heb bij top zaken kroketjes gegeten, oa van wild, gans, garnalen, hutspot.quote:Op zondag 27 januari 2019 10:30 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Als ze de variëteit van bitterballen zouden opvoeren zou het wel kunnen. Maar al die gefrituurde dingen smaken grotendeels hetzelfde alleen de vulling kan iets verschillen.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |