https://www.kokenmetkarin(...)gehakt-en-aubergine/quote:Op zaterdag 19 januari 2019 20:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh dat klinkt lekker.
Ik zoek voor komende week nog iets Turksigs met aubergine voor bij Turkse pizza. Heeft iemand een leuke tip?
Lekker auberginesquote:Op zaterdag 19 januari 2019 21:35 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
https://www.kokenmetkarin(...)gehakt-en-aubergine/
Wat veel voor een bijgerecht, maar die yoghurtsaus is heel lekker. En pijnboompitten, granaatappel en peterselie.
En mijn absolute lievelings is halve gegrilde aubergine (kruislings ingesneden) met sumak, labneh, peterselie en een beetje olijfolie.
Tjonge zeg, dat forensen wat ik sinds kort doe heeft tot gevolg dat ik eindelijk weer eens boeken lezen. Na 2,5 week heb ik er al twee uitgelezen, dat is normaalgesproken ongeveer mijn jaarlijks quotum
Gut ja, daar bestaan kruidenmixen voor. Zelf kruiden is net zo makkelijk.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 21:04 schreef Barreltje het volgende:
Ja geen idee.
Volgende keer vervangen we de helft van het gehakt voor de bonen.. is calorie vriendelijker..
Was wel erg lekker met het zelf maken van de kruiden mix en wat zelf gemaakte tortilla chips..
Ook wbt smaak anders?quote:Op zaterdag 19 januari 2019 22:03 schreef fietsie het volgende:
Hier trouwens dit jaar ervaren dat aubergines uit de winkel en aubergines uit eigen tuin een behoorlijk verschil in vochtcontent hadden; winkelaubergines waren na het roosteren gehalveerd, tuinversie nauwelijks.
Iets bitterder; ik gebruik ze vooral in melizano, en die smaakte "voller" van eigen kweek.quote:
Wij hebben hier een Griekse meneer die met een Friese mevrouw getrouwd is, twee dorpen verderop, en 'szomers runt die met zijn (alleen grieks sprekende) broer een afhaaltentje.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 22:07 schreef Isabeau het volgende:
Melizano was 1 van de recepten die ik wel lekker vond.
Als One night stand?quote:
Melanzane Is Italo Amerikaans slang voor een neger, maar dat wist je waarschijnlijkquote:
Er ging een heel oud belletje rinkelen en was diep aan t nadenken (in de goede richting)quote:Op zaterdag 19 januari 2019 22:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Melanzane Is Italo Amerikaans slang voor een neger, maar dat wist je waarschijnlijk
Dan moet je echt ook een keer naar het Scheepvaartmuseum. Daar hebben ze een prachtige collectie kaarten van onder andere de beroemde cartograaf Blaeu.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 22:02 schreef Isabeau het volgende:
Vanmorgen naar Rijksmuseum geweest. Amsterdam om 8.45 is best te doen. Fijn zelfs. Rond 12 uur weer zelfde drama als altijd qua drukte. Ik heb een nieuwe held gevonden. Jacob van Deventer, cartograaf. Ik hou van kaarten en atlassen
Rinkelen met een belletje doet mij weer denken aanquote:Op zaterdag 19 januari 2019 22:32 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Er ging een heel oud belletje rinkelen en was diep aan t nadenken (in de goede richting)
Ja, ik weet het Ik wil daar dit jaar ook nog een keer naar toe, het is al zeker 10+ jaar geleden dat ik er ben geweest.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 22:32 schreef golfer het volgende:
Dan moet je echt ook een keer naar het Scheepvaartmuseum. Daar hebben ze een prachtige collectie kaarten van onder andere de beroemde cartograaf Blaeu.
Helemaal dit.quote:Op donderdag 17 januari 2019 18:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik kan elke zaterdag, als er maar voor eind deze maand een datum wordt gekozen, want dan kan ik er rekening mee houden
Heh, kijk aan - ondanks het gezeik van mensen vooraf! Jeuj!quote:Op zondag 20 januari 2019 02:54 schreef Kreator het volgende:
8 wijn, twee bier. Het was een gelaagde meet.
Tevens gezoend .
Truste fok
zag het hier laatst staan in zo'n vaag winkeltje op de kanaalstraat, geloof dat het persepolis was....quote:Op zondag 20 januari 2019 08:05 schreef minilot het volgende:
En nog meer CUL-gerelateerd: ik bakte gisteren een eerder gemaakt succesrecept.. https://www.davidlebovitz(...)h-shortbread-recipe/
..maar met Zeeuwse keukenstroop in plaats van golden syrup.
Pre-aansnijden:
[ afbeelding ]
Niet mislukt, maar miste toch echt wel wat in de smaak. Zeer matig dat zowel de Jumbo als de AH als mijn dichtstbijzijnde Sligro zijn opgehouden met golden syrup verkopen en dat je het alleen nog maar voor tigmiljard euro kan bestellen bij webshopjes met Britse specialiteiten.
Nja, OV naar Utrecht kost me meer dan online bestellen ;-)quote:Op zondag 20 januari 2019 08:19 schreef liedetector het volgende:
[..]
zag het hier laatst staan in zo'n vaag winkeltje op de kanaalstraat, geloof dat het persepolis was....
groene luifel 1,95 valt me nog meequote:Op zondag 20 januari 2019 08:24 schreef minilot het volgende:
[..]
Nja, OV naar Utrecht kost me meer dan online bestellen ;-)
Maar online bestellen heeft dan weer niet het voordeel van een potentiele date met jou!
En AH meldt het product inderdaad nog wel op de website, maar het is niet meer verkrijgbaar. Jumbo idem dito.
En bij 'mijn' Sligro is het vakje ervoor al een jaar leeg!
Oh, dat is stukken goedkoper dan ik tot nu toe vond! Ik zit nu meteen vier blikken te bestellen. Potentiële date afgewend.quote:Op zondag 20 januari 2019 08:27 schreef liedetector het volgende:
[..]
groene luifel 1,95 valt me nog mee
https://www.degroeneluifel.nl/product.php?var_article=2187
hahahaha!!! Ontkom ik daar weer even mooi aan zegquote:Op zondag 20 januari 2019 08:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Oh, dat is stukken goedkoper dan ik tot nu toe vond! Ik zit nu meteen vier blikken te bestellen. Potentiële date afgewend.
En ik!quote:Op zondag 20 januari 2019 08:35 schreef liedetector het volgende:
[..]
hahahaha!!! Ontkom ik daar weer even mooi aan zeg
quote:Op zondag 20 januari 2019 09:18 schreef Kreator het volgende:
Bowland cheese, hoor ik net van een vogeltje.
Wat ik zo lees is golden syrup inversuiker stroop, je zou dat zelf kunnen maken door 500 gram suiker met 250 cc water en een klein beetje citroenzuur of wat citroensap (weinig nodig, 2 gram citroenzuur per kilo suiker is meer dan genoeg ) langzaam te koken tot de gewenste dikte. Het citroenzuur en het koken splitsen dan de kristalsuiker in glucose en fructose. Minstens 20 minuten laten koken, langer is beterquote:Op zondag 20 januari 2019 08:05 schreef minilot het volgende:
En nog meer CUL-gerelateerd: ik bakte gisteren een eerder gemaakt succesrecept.. https://www.davidlebovitz(...)h-shortbread-recipe/
..maar met Zeeuwse keukenstroop in plaats van golden syrup.
Pre-aansnijden:
[ afbeelding ]
Niet mislukt, maar miste toch echt wel wat in de smaak. Zeer matig dat zowel de Jumbo als de AH als mijn dichtstbijzijnde Sligro zijn opgehouden met golden syrup verkopen en dat je het alleen nog maar voor tigmiljard euro kan bestellen bij webshopjes met Britse specialiteiten.
Ik ga je recept kapen voor als Mango geboren is, maar golden syrup, onmisbaar in mijn pecannotentaart, heb ik besteld voor ¤1,95 per blikje bij een of andere natuurwinkel. En ze hebben er ook black treacle, leuk voor fudge. Ik zoek vanmiddag even voor je op welke webshop t was.quote:Op zondag 20 januari 2019 08:05 schreef minilot het volgende:
En nog meer CUL-gerelateerd: ik bakte gisteren een eerder gemaakt succesrecept.. https://www.davidlebovitz(...)h-shortbread-recipe/
..maar met Zeeuwse keukenstroop in plaats van golden syrup.
Pre-aansnijden:
[ afbeelding ]
Niet mislukt, maar miste toch echt wel wat in de smaak. Zeer matig dat zowel de Jumbo als de AH als mijn dichtstbijzijnde Sligro zijn opgehouden met golden syrup verkopen en dat je het alleen nog maar voor tigmiljard euro kan bestellen bij webshopjes met Britse specialiteiten.
8 personen en dat was een prima groep.quote:Op zondag 20 januari 2019 10:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Mogge!
He, mini
Taart ziet er prima uit, zou t nu best lusten bij m’n koffie
Fijn Krea dat het geslaagd was, met hoeveel waren jullie uiteindelijk?
Nog niet afdoende teruggelezen, maar: gevallen? Of wat feestelijkers?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |