quote:Op zaterdag 5 januari 2019 20:33 schreef oranjevogel1 het volgende:
Als het er normaal uitziet en normaal ruikt, zal het doorgaans wel meevallen.
Hoge zuurgraad lage pHquote:Op zaterdag 5 januari 2019 20:35 schreef Spanky78 het volgende:
Nee, het betekent alleen dat je ogen, neus en eventueel tof moet gebruiken om te bepalen of iets kog kan.
Citroensap kan nauwelijks bederven, een enkele schimmel kan er op gaan groeien, als dat niet zo is, best lng houdbaar. Ziek worden zal niet eneuren in verband met de lage zuurgraad van het sap.
Misschien volgende keer eerst op de datum kijken alvorens het product te gebruiken?quote:Op zaterdag 5 januari 2019 20:28 schreef Hamzoef het volgende:
Ik gebruik wel eens kant en klaar producten zoals slasaus. Deze hebben vaak een heel lang houdbaarheid. Maar er staat ook op dat deze na openen nog maar beperkt houdbaar is?
Hoe lang is dit ongeveer?
Ik heb zo'n flesje citroensap. Heb ik vorig jaar kerst gebruikt. Is dus al meer dan een jaar open. Nu zie ik net op de verpakking staan: Ten minste houdbaar tot Aug 2019. Na openen binnen 30 dagen consumeren.
Ik heb dit spul net door een yoghurtsaus gedaan. Worden we nu ziek? (het voorschrift is immers met >factor 10 overschreden.)
Binnen 30 dagen zo'n flesje leeg hebben is ook wel lastigquote:Op zondag 6 januari 2019 15:52 schreef Tim86 het volgende:
Iedereen gebruikt dat citroensap tot in de eeuwigheid volgens mij
Je kan het ook in je thee gebruiken.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:03 schreef Adames het volgende:
[..]
Binnen 30 dagen zo'n flesje leeg hebben is ook wel lastig
quote:Op zondag 6 januari 2019 15:52 schreef Tim86 het volgende:
Iedereen gebruikt dat citroensap tot in de eeuwigheid volgens mij
Toevallig heb ik deze week nog citroensap gebruikt met een houdbaarheidsdatum van 2017. Ook de ketjap van eergisteren is al enkele maanden over datum.. Smaakt nog goed.quote:
Dat kun je ook voor het lekkere doen, niet per se als je ziek bentquote:
Bij zuivel merk je het gelukkig wel snel.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:17 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
[..]
Toevallig heb ik deze week nog citroensap gebruikt met een houdbaarheidsdatum van 2017. Ook de ketjap van eergisteren is al enkele maanden over datum.. Smaakt nog goed.
Plotwist: Ik leef nog.
Alleen de houdbaarheidsdatum van vlees en zuivel hou ik wel wat nauwkeuriger in de gaten. Met kerst per ongeluk een stake gegeten van 3 dagen over datum.. Dat hebben mijn darmen wel laten weten.
Who dacht dat eigenlijk wel meeviel met rund en varken...met vis en kip etc pas ik wat meer op maar...3 dagen maar////quote:Op zondag 6 januari 2019 16:17 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
[..]
Toevallig heb ik deze week nog citroensap gebruikt met een houdbaarheidsdatum van 2017. Ook de ketjap van eergisteren is al enkele maanden over datum.. Smaakt nog goed.
Plotwist: Ik leef nog.
Alleen de houdbaarheidsdatum van vlees en zuivel hou ik wel wat nauwkeuriger in de gaten. Met kerst per ongeluk een stake gegeten van 3 dagen over datum.. Dat hebben mijn darmen wel laten weten.
Wij eten regelmatig creme fraiche en mascarpone over datum, zelfs na 2 maanden was het nog lekker.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:24 schreef Adames het volgende:
[..]
Bij zuivel merk je het gelukkig wel snel.
Creme fraiche is gefermenteerd (net als yoghurt) en mascarpone is aangezuurd, dat blijft wel even goed. Rauwe melk verandert vanzelf (ook door fermentatie) in yoghurt en die is waarschijnlijk goed eetbaar, maar de gepasteuriseerde melk en room uit de supermarkt zal vrij snel gaan schimmelen en daar kun je wel ziek van worden.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:35 schreef VaderVanJezus het volgende:
[..]
Wij eten regelmatig creme fraiche en mascarpone over datum, zelfs na 2 maanden was het nog lekker.
Ja, dat dacht ik ook. Vandaar dat ik de steak stug heb opgegeten, zelfs al zat er een apart smaakje aan.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:26 schreef Geerd het volgende:
Who dacht dat eigenlijk wel meeviel met rund en varken...
Toen was je zeker wel ff een paar weken klaar met vlees eten ?quote:Op woensdag 9 januari 2019 07:38 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
Ja, dat dacht ik ook. Vandaar dat ik de steak stug heb opgegeten, zelfs al zat er een apart smaakje aan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |