quote:Op zaterdag 5 januari 2019 20:33 schreef oranjevogel1 het volgende:
Als het er normaal uitziet en normaal ruikt, zal het doorgaans wel meevallen.
Hoge zuurgraad lage pHquote:Op zaterdag 5 januari 2019 20:35 schreef Spanky78 het volgende:
Nee, het betekent alleen dat je ogen, neus en eventueel tof moet gebruiken om te bepalen of iets kog kan.
Citroensap kan nauwelijks bederven, een enkele schimmel kan er op gaan groeien, als dat niet zo is, best lng houdbaar. Ziek worden zal niet eneuren in verband met de lage zuurgraad van het sap.
Misschien volgende keer eerst op de datum kijken alvorens het product te gebruiken?quote:Op zaterdag 5 januari 2019 20:28 schreef Hamzoef het volgende:
Ik gebruik wel eens kant en klaar producten zoals slasaus. Deze hebben vaak een heel lang houdbaarheid. Maar er staat ook op dat deze na openen nog maar beperkt houdbaar is?
Hoe lang is dit ongeveer?
Ik heb zo'n flesje citroensap. Heb ik vorig jaar kerst gebruikt. Is dus al meer dan een jaar open. Nu zie ik net op de verpakking staan: Ten minste houdbaar tot Aug 2019. Na openen binnen 30 dagen consumeren.
Ik heb dit spul net door een yoghurtsaus gedaan. Worden we nu ziek? (het voorschrift is immers met >factor 10 overschreden.)
Binnen 30 dagen zo'n flesje leeg hebben is ook wel lastigquote:Op zondag 6 januari 2019 15:52 schreef Tim86 het volgende:
Iedereen gebruikt dat citroensap tot in de eeuwigheid volgens mij
Je kan het ook in je thee gebruiken.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:03 schreef Adames het volgende:
[..]
Binnen 30 dagen zo'n flesje leeg hebben is ook wel lastig
quote:Op zondag 6 januari 2019 15:52 schreef Tim86 het volgende:
Iedereen gebruikt dat citroensap tot in de eeuwigheid volgens mij
Toevallig heb ik deze week nog citroensap gebruikt met een houdbaarheidsdatum van 2017. Ook de ketjap van eergisteren is al enkele maanden over datum.. Smaakt nog goed.quote:
Dat kun je ook voor het lekkere doen, niet per se als je ziek bentquote:
Bij zuivel merk je het gelukkig wel snel.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:17 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
[..]
Toevallig heb ik deze week nog citroensap gebruikt met een houdbaarheidsdatum van 2017. Ook de ketjap van eergisteren is al enkele maanden over datum.. Smaakt nog goed.
Plotwist: Ik leef nog.
Alleen de houdbaarheidsdatum van vlees en zuivel hou ik wel wat nauwkeuriger in de gaten. Met kerst per ongeluk een stake gegeten van 3 dagen over datum.. Dat hebben mijn darmen wel laten weten.
Who dacht dat eigenlijk wel meeviel met rund en varken...met vis en kip etc pas ik wat meer op maar...3 dagen maar////quote:Op zondag 6 januari 2019 16:17 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
[..]
Toevallig heb ik deze week nog citroensap gebruikt met een houdbaarheidsdatum van 2017. Ook de ketjap van eergisteren is al enkele maanden over datum.. Smaakt nog goed.
Plotwist: Ik leef nog.
Alleen de houdbaarheidsdatum van vlees en zuivel hou ik wel wat nauwkeuriger in de gaten. Met kerst per ongeluk een stake gegeten van 3 dagen over datum.. Dat hebben mijn darmen wel laten weten.
Wij eten regelmatig creme fraiche en mascarpone over datum, zelfs na 2 maanden was het nog lekker.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:24 schreef Adames het volgende:
[..]
Bij zuivel merk je het gelukkig wel snel.
Creme fraiche is gefermenteerd (net als yoghurt) en mascarpone is aangezuurd, dat blijft wel even goed. Rauwe melk verandert vanzelf (ook door fermentatie) in yoghurt en die is waarschijnlijk goed eetbaar, maar de gepasteuriseerde melk en room uit de supermarkt zal vrij snel gaan schimmelen en daar kun je wel ziek van worden.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:35 schreef VaderVanJezus het volgende:
[..]
Wij eten regelmatig creme fraiche en mascarpone over datum, zelfs na 2 maanden was het nog lekker.
Ja, dat dacht ik ook. Vandaar dat ik de steak stug heb opgegeten, zelfs al zat er een apart smaakje aan.quote:Op zondag 6 januari 2019 16:26 schreef Geerd het volgende:
Who dacht dat eigenlijk wel meeviel met rund en varken...
Toen was je zeker wel ff een paar weken klaar met vlees eten ?quote:Op woensdag 9 januari 2019 07:38 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
Ja, dat dacht ik ook. Vandaar dat ik de steak stug heb opgegeten, zelfs al zat er een apart smaakje aan.
De volgende dag lag er weer een kilootje in de pan.quote:Op woensdag 9 januari 2019 15:53 schreef Geerd het volgende:
[..]
Toen was je zeker wel ff een paar weken klaar met vlees eten ?
Aha, dat verklaart mede de kosten voor je boodschappen Je kunt de meeste 'na openen beperkt houdbaar' met gemak een week bewaren hoor.quote:Op woensdag 9 januari 2019 20:32 schreef Mikeytt het volgende:
Ik maak het altijd gewoon op. Als er 'na openen beperkt houdbaar' op staat zonder concrete tijdsduur, dan bewaar ik het maximaal 1 dag voornik het weggooi.
Dan moeten ze een concreet aantal dagen vermeldenquote:Op donderdag 10 januari 2019 10:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Aha, dat verklaart mede de kosten voor je boodschappen Je kunt de meeste 'na openen beperkt houdbaar' met gemak een week bewaren hoor.
Dat is dus niet mogelijk aangezien een fabrikant de manier van bewaren van de consument niet kan voorspellen. Maar je hebt toch zintuigen en logisch denkvermogen? Gewoon proeven, kijken en ruiken. En een beetje om je heen kijken. Niemand gooit een pak melk weg na 1 glas dus dan hoef jij dat ook niet te doen. Of een bak hummus na 1 cracker.quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:14 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Dan moeten ze een concreet aantal dagen vermelden
Bij de melk die ik gebruik staat er gewoon netjes "na openen 5 dagen houdbaar"quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is dus niet mogelijk aangezien een fabrikant de manier van bewaren van de consument niet kan voorspellen. Maar je hebt toch zintuigen en logisch denkvermogen? Gewoon proeven, kijken en ruiken. En een beetje om je heen kijken. Niemand gooit een pak melk weg na 1 glas dus dan hoef jij dat ook niet te doen. Of een bak hummus na 1 cracker.
Ok ok, verkeerd voorbeeldquote:Op donderdag 10 januari 2019 12:37 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Bij de melk die ik gebruik staat er gewoon netjes "na openen 5 dagen houdbaar"
Daar gaat het me niet om. 'Na openen beperkt houdbaar' kan 1 uur betekenen en kan 1 maand betekenen...quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ok ok, verkeerd voorbeeld
Trouwens, 'na openen enkele dagen houdbaar' is toch korter dan 'na openen beperkt houdbaar'? Dan is 'beperkt' altijd langer dan enkele dagen.
Bij mij staat 3 tot 4 dagen. Maar juist bij melk slaat dat eigenlijk nergens op want het is toch sterk afhankelijk hoe je de melk bewaard. Nu in de winter staat het pak bij mij gewoon op het aanrecht en dan haal je 4 dagen wel. Hoef ik in de zomer niet te proberen.quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:37 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Bij de melk die ik gebruik staat er gewoon netjes "na openen 5 dagen houdbaar"
Ah ok. Lijkt me lastig om zo bang te zijn.quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:42 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Daar gaat het me niet om. 'Na openen beperkt houdbaar' kan 1 uur betekenen en kan 1 maand betekenen...
Ik vermijd sowieso producten waar niet op staat hoeveel dagen ze nou precies bedoelen bij normale omstandigheden...
Mijn vrouw is ook zo. Als er een lastige datum is moet ik echt zorgen dat ze het niet ziet want dan eet ze het gewoon niet.quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ah ok. Lijkt me lastig om zo bang te zijn.
Dan maakt het niet uit. Dan heb je een case voor schadevergoedingquote:Op donderdag 10 januari 2019 12:44 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Bij mij staat 3 tot 4 dagen. Maar juist bij melk slaat dat eigenlijk nergens op want het is toch sterk afhankelijk hoe je de melk bewaard. Nu in de winter staat het pak bij mij gewoon op het aanrecht en dan haal je 4 dagen wel. Hoef ik in de zomer niet te proberen.
Vlees over de datum is to-taal niet goed voor jequote:Op donderdag 10 januari 2019 12:47 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Mijn vrouw is ook zo. Als er een lastige datum is moet ik echt zorgen dat ze het niet ziet want dan eet ze het gewoon niet.
Ik heb gisteren nog cervelaatworst gegeten die achter de lade was gevallen en twee weken over datum. Rook nog goed dus gewoon gegeten.
Neuh want er staat duidelijk op het pak dat je het Max 7 Celsius moet bewaren.quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:48 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Dan maakt het niet uit. Dan heb je een case voor schadevergoeding
Wat? Waarom niet?quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:49 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Vlees over de datum is to-taal niet goed voor je
Dat ligt eraan wat voor vlees. Cervelaatworst is flink geconserveerd, dat blijft echt wel een tijd goed. Het wordt hoogstens wat droger en muffer maar blijft gewoon eetbaar.quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:49 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Vlees over de datum is to-taal niet goed voor je
Wat denk je dan dat je krijgt van dingen over de datum eten? Behalve bij een verkeerde gok een vieze smaak in je mond. Dan heb ik het uiteraard gewoon over pesto, salami of hummus en niet over onbewerkte kip of varkensvlees of vis.quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:49 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Vlees over de datum is to-taal niet goed voor je
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |